„Cu materialul clientului”

Miercuri, 4 iunie, președintele Obama a vizitat Polonia. Am comparat vizita sa cu cea a vicepreședintelui Biden în România. Practic, același format bine gândit – discurs în fața militarilor (în hangar, cu avioane în spate) plus discurs oficial, cu prompter, în fața liderilor locali (și regionali în cazul președintelui), a societății civile și a tinerilor (la Varșovia, din decor a făcut parte și președintele Băsescu).

Diferența a constat în conținutul mesajului transmis. În Polonia, președintele Obama a avut un discurs luminos, cu accente de admirație, bazat pe tema libertății. La București, mai mult de jumătate din discursul vicepreședintelui Biden a fost centrat pe tema corupției.

În mod evident, discursurile au fost construite cu „materialul clientului”. În România, primele informații, în fiecare zi, la toate televiziunile de știri se referă la fapte de corupție, oamenii politici români când merg la ambasada americană, discută, în principal, despre lupta împotriva corupției. Și, paradoxal, cu cât luptă mai mult DNA-ul cu corupția, cu atât pare că există mai multă corupție în țară.

În concluzie, primim ca mesaj ce dăm ca materie primă.

P.S. Care credeți că a fost titlul grupajului de la HotNews în legătură cu vizita în Polonia? „Barack Obama: liderii trebuie să lupte împotriva corupției, nu să fure de la cetățeni/România nu va fi niciodată singură”. Masochism sau manipulare?

20 de gânduri despre “„Cu materialul clientului”

  1. Domnul Adrian Năstase întreabă : „Masochism sau manipulare?” Eu aş fi înclinat să văd o doză masivă de sadism. Din partea lui Traian Băsescu.

  2. Lingaii …consacrati ,de la ziarele basiste nu pot sa-si schimbe gandirea si vocabularul, !! aceste teme si ..pixul lor ,(gras platit de cei care acopera coruptia si abuzurile,) … spun mincinile, pe care le comanda camarila basista,macovista ,udrista …..hotii ..striga… hotii ,si culmea …gasesc auditori!! oare acestia … de multi ani prin tara asta si cu politica si cu afacerile …cum de nu asculta si adevarul romanilor …il striga de multi ani peste tot si in media ,si pe sticla ?? asta e democratia sau cum a-ti spus manipulare si duplicitate crasa….?? D-le Nastase anul acesta greu si tare dificil avem nevoie de aceste articole clare si lucide ,despre mersul politicii noastre si externe ,si va multumim !!

  3. @ Doru Coarna iunie 5, 2014 la 9:35 am

    Cu toata modestia Bade Coarna, daca ati sti ce stiu eu, ati cere urgent sa vi se reformateze creierul si sa vi se reinstaleze un alt sistem de operare……

    Povestea cu baietii din MI6 este al naibii de reala de credeti sau nu.

  4. Domnule Prim ministru,
    In legatura cu situatia coruptiei pe care o blamam si impotriva careia luptam cu ardoare, dar care, pentru unii este foarte profitabila si nimeni nu se ocupa de adevaratele cauza. Cum poti sa umblii liber cind ai cedat bogatiile subsolului si cum poti sa te faci ca madifici Constitutia atunci cind lasi bogatiile subsolului unui stat care nu este capabil sa le exploateze in folos public. Daca nu esti in stare sa exploatezi, atunci nu lasa proprietarul doar cu „luciul de apa” pentru ca se va antrena cu jandarmii, ci fa in asa fel incit firma care exploreaza si exploateaza sa-i asigure subzistenta sau pune o redeventa substantiala. Eu asa as vedea prima modificare a constitutiei. Cred ca Presedintele Obama isi permite sa manipuleze in directia intaririi jandarmeriei si a aparatului de justitie pentru a asigura spolierea micilor proprietari si inrautatirea vietii in zonele de expuatare in timp ce firmele care le distrug proprietatile si viata sa prospere la ce redeventa vor ele.
    Nu a vorbit inca nimeni de la Ambasada despre recuperarea banilor aruncati clientelei politice, nici despre costurile unor autostrazi si despre recuperarea lor. Ca doar nu sunt din caucic, sau mai sti, daca tragi de autostrada Bechtel o intinzi pina la Brasov, pentru ca la pretul la care a fost construita trebuia sa treaca de Siighisoara.
    In legatura cu Comisia pentru modificarea Constitutiei, ALDE Crin s-a ocupat mai mult de sexul ingerilor decit de apararea cetatenilor pe care i-a inselat intr-un mod ordinar.

    Va multumesc pentru articolele care reflecta parerea dumneavoastra cinstita despre problemele politice actuale.
    Cu stima,
    Ioan Sorin

  5. Justitia noastra nu se limiteaza la monstruozitati la comanda , gen condamnarea pe motive puerile si acelea fabricate ale celui mai eficace om de stat roman din ultimii 60 de ani -pe al carui blog avem onoarea sa intram , fara sa realizam de fapt ce privilegiu avem – nu , Justitia noastra face si altceva in afara de a condamna la ordin .
    Cum ce face ?
    Obliga ( Curtea de Apel Bucuresti , formata din ilustri ingineri , tehnicieni , economisti , competenti , nu-i asa , in lectura de conturi , planuri de constructii , costuri de constructie ) ) Compania de Drumuri ( adica Statul ) sa reinceapa doua noi licitatii si sa desemneze un nou castigator pe doua loturi ale autostrazii Sebes – Turda , dupa o licitatie terminata acum 9 luni , cu castigatori desemnati si , normal , contestati .
    Lucrarea beneficiaza de 85 % fonduri europene daca e gata la 31 decembrie 1915 , normal ca nimeni nu stie daca un excavator va intra acolo pana la acea data – in tara ” domniei legii ” ( kafkiene ) Justitia obliga Statul sa reinceapa noi concursuri si licitatii – nu este o nebunie ? Unde ati vazut asa ceva ?

  6. Si ce am putea face, sa jucam teatru, sa nu dam din casa, sa sustinem ca la noi coruptie nu exista si ca toti banii vrem sa-i dam pe arme(le lor vechi)?

    Cred ca pacatosenia asta ca suntem corupti, ca nu stim de capul nostru, ca suntem gata sa cedam orice, le trezeste si mila si instinctul de vanator si uite asa, scapam si noi, amaratii, cu tara cat de cat intreaga…

    Dar treaba asta nu stiu cat va mai tine, la prima ocazie cand vom sutui fondul, sau gazarii, sau aurarii, sau electricii, sau comersantii, in 6 luni putem spune, fara sa gresim, adio Ardeal… si apoi pashli-pashli!…

    Si inca ceva: dle Nastase , asa-i, aia ne freaca cu materialul clientului, dar trebuie sa recunoasteti ca si noi oferim material la greu, slava Domnului! Nu exista reusit din asta in viata care daca-l iei, sa nu constati furaciuni de te cutremuri… La orice vila bati sau orice limuzina opresti, il ai in persoana, in carne si oase! Abia apoi afli si secretul aluia, retete false, rambursari de TVA, contracte cu statul, stipendii agricole si cine stie cate si mai cate, ca daca le-am sti le-am aplica si noi astia, restul, si nu s-ar mai povesti…

    Dar am aflat la ce foloseste televizarea descinderilor si arestarilor: ati observat ca astea nu au loc niciodata in blocul H et.8 ap. 88??? Eeeei?

  7. Atâta timp cât unul ca Gitenstein ajunge să fure pe faţă, măcar startul, la diferite fonduri de investiţii sau altfel româneşti, mi se pare că americanii ţin aproape de noi, chiar cot la cot, în ce priveşte corupţia ( ca să nu mai vorbim de alte firme de ale lor, gen Chevron, care profită din plin financiar de pe urma corupţiei din România).
    Cazul fiului lui Biden vârât până peste cap în afaceri cu Ucraina, dovedesc că nici lobyul american, nici speculaţiile lui Uncle Sam n-au nici un fel de graniţe !
    Ba, s-ar putea spune că practicile malversatile ale celor mici au acceptul tacit al celor mari.
    La fel cum la noi, cei mici sunt încurajaţi sau direct trimişi la furat , cu condiţia să împartă prăzile ( nu şi riscurile!) cu cei mari,şi în plan macro ,internaţional , se joacă pe aceeaşi carte !
    Cazul de la Pungeşti,, în care forţele represive ale unui stat sunt trimise să apere interese străine, ce dăunează direct unei entităţi naţionale, crede cineva că nu este nu numai simbolic, ci şi reprezentativ atunci când vorbim de corupţie ?!
    De data asta, chiar la nivel internaţional !
    Ceea ce fac acum americanii, îmi aduce aminte de jena unui profesor ce fusese pus, intenţionat probabil, ,să condamne atitudinea unor elevi, care la o reuniune tovărăşească,întrecuseră(m) măsura paharelor, ştiindu-se că nici proful nu le prea ducea la ureche 😉
    Tragic ar fi, ca unii ca Biden , chiar să creadă în corectitudinea şi necesitatea demersului lor critic 😛
    E ca şi cum măgarul l-ar trage de urechi pe râs 😆

  8. Domnule Nastase,
    Polonia este membra a Spatiului Schengen, Romania nu. Este de remarcat faptul ca Presedintele Basescu a sustinut in mod constant ca integrarea Romaniei in Schengen sa nu fie legata de MCV, mai ales ca Romania indeplinea si indeplineste conditiile tehnice, singurele valabile, si integrarea in Schengen este un drept al Romaniei. Cu toate ca Presedintele a sustinut acest lucru, tari precum Olanda, Finlanda, chiar si Germania, si Austria, si-au exprimat, prin oficialii lor, opozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, motivand ca exista „lipsuri in sistemul judiciar si in domeniul luptei impotriva coruptiei” (Thomas de Maizière). Deci motivul oficial sunt problemele legate de Justitie si Afaceri Interne ale celor doua tari, Romania si Bulgaria. Americanii nu au facut altceva decat sa preia acest lucru. Daca, de pilda, Romania ar fi fost deja in Schengen, n-ar mai fi avut niciun motiv sa se refere la chestiunea coruptiei. Romania este o tara mult mai mare decat Bulgaria si doreste sa fie un actor important in Sud-Estul Europei, de fapt e cea mai mare tara din aceasta regiune, membra a UE si NATO. De aceea Romania este in prim-planul atentiei mai mult decat Bulgaria sau decat Ungaria, cu derapajele de acum celebre ale regimului Orban. Daca Dl. Biden ar fi tinut un discurs luminos la Bucuresti, precum Dl. Obama in Polonia, atunci ar fi insemnat nu numai un cec in alb acordat Romaniei si Bulgariei, ci si ca Romania si Bulgaria trebuie sa fie primite imediat in Spatiul Schengen, lucru ce ar fi nemultumit unele state occidentale ce au o pozitie contrara integrarii Romaniei si Bulgariei in Schengen. De aceea discursul D-lui. Biden nu putea fi atat de luminos. Pe cand in Polonia, tara care e in Schengen, Obama nu a avut motive sa tina un discurs impotriva coruptiei, ceea ce nu inseamna ca nu ar exista coruptie in Polonia.

  9. Cam greu de distins intre „materialul clientului” si .. client. Ca „clientul” in cauza este sponsorizatu lu Gicu Soros … Asta se cam cheama autointoxicare (X lanseaza un zvon despre Z .. zvonu prinde si apoi se intoarce prin 12 canale spre X … si unoeri usor modificat. Asa ca pana la urma X zice ca poa a nimerit totusi peste „ceva”)
    Si daca mai tinem cont ca Luluta este premiata de ambasada CIA ca se duce sa ia notite de la discursu Nulandei , ca este convocata „acolo” .. cam putenm crede ca „clientul” este sfatuit cu ce material sa vina (anu asta se poarta tergalu’ pepit bej cu maro in dungi!!)
    Daca mai imi aduc aminte ca „clientu” livra promt (si acum la fel) anunturi alarmiste cu filorusismu nost si filokagebism f sucltate atunci ca cand un absolvent de la Djerjinsky era facut stab in NATO (?!?!) si mai „bine” un responsabil CIA de la Bucale era agent FSB …

    Ce imi zice mie diferenta de discurs ?
    Tratament diferit!

    Ca pe noi ne considera „expandabili”..
    Noua ne dau cu nuiau peste palma .. ne cer una si alta. Ne pun pe coji e nuca si ne cearta ca vor mai mult. Ne zic in obraz ca securitatea costa. Mersoa noi stim.. am renuntat la 2 mld $ datorii irachiene .. am trimis pe kentuiala noastra trupe peste tot unde au vrut muschii lor..
    Nu-i nimic acum mai trebuie sa platim. Ca Cehia si Slovacia sigur „pro” zic ca nu prea vor sa vaza picior de GI e altceva.
    Nu le pasa nici ca s-ar putea ca mai multi decat mine sa zica ca nici pe vremea lu Dej batranu’ un .. numaru doi de la ambasada URSS nu isi permitea „libertatile” pe care si le permite insarcinatu cu afaceri ..ca nu permiteam lu Brejnev!! Brejnev Balsoi Tankist care cu senila a rescris contitutia Ceho-Slovaciei…
    Nu le pasa ca pe viitor Romania va risca sa devina la fel de gringofoba precum America Latina.. Care America Latina s-a uitat la SUA ca la icoana insa dupa episoade de gen Somoza, Batista samd a devenit cum zic gringofoba ..
    Dar nu are importanta – ca Base se somozifica , ca Luluta mai rau ca omologu din Columbia anilor 50 ca ..Ca in ultimele 12 luni unii o cam iau razna si dau in citarea de Vocea Rusiei …

    De fapt as zice ca asta se si doreste.
    Ca sa fim cinstiti – Ucraina este slabita rau. Ca de abia acum „pozitia noastra strategica” poa capata valoare.. Ca este greu de crezut ca vor „stabiliza” Ucraina – costa prea mult!

    Nu mai este „indiguire” este „canalizare”

    Adica ridica baraj in Nord ca sa canalizeze spre Sud..
    Si ca sa fie mai jusor de canalizat spre sud .. ne „conving” sa devenim anti americani .
    Si pana atunci este bun regimu basescu (ca nu ne impusca de pe acoperisuri!) si davai sahle gas, davai gold davai …
    Si in numele „stabilitatii” regimu trebe mentinut si dupa expirarea celui care ii da numele.
    Ca o observatie as zice ca hOtotzomanii aveau un princpiu „raiau sa stea linistita” si ca pe unu ca asta il mazileau.

  10. SEMNIFICAŢIILE POLITICE ALE ALEGERILOR
    EUROPARLAMENTARE DIN 25 MAI 2014

    ANALIZA NOASTRĂ

    I. CONDAMNAREA REGIMULUI DICTATORIAL ŞI TIRANIC BĂSESCU
    A. O noutate îmbucurătoare. Un independent – Mircea Diaconu a învins sistemul băsist, care l-a persecutat, dar prin votul cetăţenilor – a intrat în Parlamentul European.
    A câştigat 379 mii de voturi sau 6,8%.
    Este un exemplu de curaj civic; fără mijloace, fără aparat de partid, dar sprijinit de oameni anonimi – revoltaţi de actul de nedreptate ce i l-a făcut sistemul băsist de represiune.
    Victoria domnului Mircea Diaconu a fost, totodată, UN VOT DE BLAM dat complotistului Crin Antonescu şi complicilor săi din PNL, care fără discernământ şi în mod despotic – l-au eliminat pe Mircea Diaconu din listele de propuneri cu PNL pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Este evident că această eliminare a fost făcută de complotistul Crin Antonescu – la ordinul domnului Băsescu, care l-a atacat public pe domnul Mircea Diaconu de mai multe ori.
    B. Coaliţia PSD-PC-UNPR, care luptă consecvent împotriva regimului dictatorial şi tiranic Băsescu şi a politicilor economice catastrofale ale acestuia – a primit cel mai mare număr de voturi – 2093 mii sau 37,4%.

    II. PNL a primit 835 mii de voturi sau 15%, un procent sub aşteptările conducerii PNL.
    O apreciere obiectivă ne duce la concluzia că ar fi obţinut mai puţine voturi, dacă s-ar fi aflat înainte de 25 mai – înţelegerile secrete ale complotistului Crin Antonescu şi ale complicilor săi – cu Băsescu şi PDL – de a trăda şi a trece PNL în tabăra băsistă-portocalie şi de a trăda liberalismul românesc şi liberalismul european (ALDE) prin trecerea PNL la gruparea europeană creştin-populară (PPE).

    III. O ÎNFRÂNGERE DIRECTĂ A BĂSISMULUI ŞI A FORMAŢIUNILOR BĂSISTE
    A. Partidul Mişcarea Populară (PMP) – partidul nou creat de domnul Băsescu – a primit 345 mii de voturi sau 6,2%.
    Prin violarea gravă a Constituţiei, domnul Băsescu a făcut campanie electorală acestui partid – fără să fie sancţionat în mod corespunzător de Justiţia română.
    Cu toate acestea, numărul de voturi al acestui partid prezidenţial a fost sub numărul de voturi obţinut de independentul Mircea Diaconu.
    Putem afirma faptul că Mircea Diaconu l-a surclasat pe persecutorul său Traian Băsescu.
    B. PDL – care a fost stâlpul de bază al regimului Băsescu timp de 8 ani şi a participat la toate nenorocirile provocate ţării – a primit 680 de mii de voturi sau 12,2%, cu mult sub aşteptările acestora.
    C. Celelalte partidele băsiste – Forţa Civică, Noua Republică şi partidele susţinătoare ale băsismului PNŢCD şi altele – au obţinut rezultate nesemnificative, nu au îndeplinit cvorumul de 5%, şi nu au reprezentanţi în Partidul European.

    IV. UDMR a primit 350 de mii de voturi sau 6,3%, au îndeplinit cvorumul de 5% şi are reprezentanţi în Parlamentul European.

    SITUAȚIA POLITICĂ ESTE EXTREM DE TENSIONATĂ

    1. Regimul dictatorial şi tiranic Băsescu a suferit o nouă înfrângere – prin votul popular. Este a patra înfrângere – după alegerile pierdute – la alegerile locale, la alegerile parlamentare, la Referendumul Naţional din 2012 pentru demiterea Preşedintelui țării.
    Cu toate acestea, înfrângerile acestea nu sunt suficiente pentru înlăturarea definitivă a regimului dictatorial şi tiranic Băsescu.
    2. Prin trădarea complotistului Crin Antonescu şi a complicilor săi, prin trecerea PNL în tabăra băsistă-portocalie, prin anunţata alianţă şi fuziune a PNL cu PDL, s-a creat o structură nouă – pentru salvarea regimului dictatorial şi tiranic Băsescu, pentru prelungirea influenţei sale după 2014.
    3. Prin ruperea USL de către PNL, prin trădarea complotistului Crin Antonescu şi a complicilor săi – s-a provocat o CRIZA POLITICĂ – cu efecte extrem de nocive pentru interesele ţării, care se află într-o situaţie economică extrem de grea; această criză publică va crea noi obstacole, noi acţiuni de sabotare în calea ieşirii României din criza economică; vor fi noi tulburări politice extrem de dăunătoare stabilităţii ţării – până la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.
    Situaţia va rămâne tulbure cu efecte extrem de negative pe plan intern şi pe plan internaţional.
    4. Puşi pe furat, cum au făcut de peste 8 ani, băsiştii portocalii au reuşit să fure voturile electoratului USL – prin trădarea complotistului Crin Antonescu şi a complicilor săi şi prin trecerea PNL la gruparea politică creștin populară europeană (PPE).
    5. Politicienilor portocalii în frunte cu Băsescu nu le pasă de voturile noastre; le calcă în picioare – de câte ori vor; complici şi trădători se găsesc destui şi oricând; de data aceasta cu trădarea complotistului Crin Antonescu şi a complicilor săi.

    Apelul nostru
    Milioanele de cetăţeni, care trăiesc din muncă, salariaţi şi pensionari, cei asupra cărora Băsescu şi politicienii portocalii au aruncat toate curbele de sacrificiu barbare – să iasă masiv la vot la alegerile prezidenţiale – să voteze împotriva candidatului forţelor portocalii, pentru înlăturarea definitivă din viaţa ţării a regimului dictatorial şi tiranic Băsescu. În caz contrar, îi aşteaptă noi curbe de sacrificiu băsiste-portocalii.
    Este necesară o mobilizare maximă a celor care trăiesc din muncă la alegerile prezidențiale.

    6 iunie 2014

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  11. Președintele Băsescu a grațiat un traficant de droguri

    Naționalismul autonom de la noi a fost promovat de Claudiu Cristian Popa din Timişoara care este la ora actuală liderul „autonomilor”.
    Acesta s-a născut la 7 iulie1976, in localitatea Sânnicolau Mare din judeţul Timis. Iniţial, la sfârşitul adolescenţei şi începutul maturităţii, a cochetat cu fenomenul legionar. Apoi a renunţat şi s-a apucat de droguri inclusiv trafic.

    A fost prins şi condamnat la 11 ani de închisoare.
    A început executarea pedepsei în 6 Dec. 2002. În 11.06.2006, după 3 ani şi 7 luni de puşcărie, a fost graţiat alături de alţi 2 deţinuţi de către Preşedintele Băsescu. Ca să nu fie condamnat la mai mult de 11 ani şi-a turnat toţi partenerii de trafic de droguri ( a se vedea:
    http://jurnalul.ro/stiri/observator/cazul-popa-ce-n-a-stiut-traian-basescu-7912.html).

    După ieşirea din puşcărie devine „cuzist” adică adept al doctrinei lui A.C. Cuza şi pe ici pe acolo prin punctele esenţiale „naţional-socialist” adică nazist dar se declară şi „naţionalist autonom”.

    Face siteuri, bloguri, reviste pe internet etc. despre „naţionaliştii autonomi”, nazism şi cuzism. Dar scopul nedeclarat ESTE ACELA DE A INDUCE IDEEA, FALSĂ BINEŢELES, CĂ MIŞCAREA LEGIONARĂ ESTE O ORGANIZAŢIE DE TIP NAZIST şi CĂ FONDATORUL EI; CORNELIU ZELEA CODREANU; A FOST UN ADEPT AL LUI HITLER! De ce oare? Simplu, pentru a se putea PUNE SUB ACUZARE MIŞCAREA LEGIONARĂ!.
    Claudiu Cristian Popa şi-a făcut din asta o datorie faţă de serviciile care i-au facilitat graţierea, minţind-ul pe Traian Băsescu.

    Am discutat chiar şi la telefon cu Claudiu Cristian Popa, am urmărit cu atenţie siteurile şi blogurile lui, iar concluzia a fost cea prezentată mai sus. Culmea tupeului, puşcăriaşul a afirmat că i s-a făcut o înscenare cu drogurile pentru că era simpatizant legionar!!!
    ………………

    Lupta “national-securista” sau « Victoria Finala » a SRI-ului (partile I, II si III)
    utor articol – Andrei Molnar
    Partea II

    Claudiu Cristian Popa a avut într-adevar ceva tangente juvenile cu Miscarea Legionara. Dar, în anul în care a fost arestat pentru trafic de droguri de mare risc, acesta practic nu mai avea nici o legatura cu nationalismul. În cercurile sale de prieteni, era cunoscut ca distribuitor de casete cu rap si hip-hop, « muzica » la fel de potrivita cu nationalismul precum svastica pe sinagoga.

    Înafara de casete cu hip-hop, individul se mai ocupa si cu traficul de droguri, aceasta activitate a sa fiind notorie în Timisoara. Era previzibil deci ceea ce s-a întâmplat, si anume faptul ca, în urma unei perchezitii la domiciliul lui Popa, au fost gasite nu numai canabis, ci si heroina !
    Odata Popa ajuns în arest, cum sa explici rudelor, prietenilor, cunostintelor, subita disparitie din circulatie a odraslei? Sa le spui ca se ocupa cu pervertirea tinerilor (ocupatie dealtfel profitabila, asa cum o dovedesc cei 1150 de DM confiscati de politie), si ca organele statului si-au facut datoria, bagându-l la zdup pentru trafic cu droguri de mare risc?!
    Nu e o varianta onorabila! Adica, mai pe româneste, iti crapa obrazul de rusine cu o asemenea falnica progenitura…
    Mult mai eroica pare învaluirea întregului subiect într-o aura de „martiriu”, în slujba Neamului si a Crucii…!
    Dealerul Popa sustine ca cei 11 ani de închisoare i-au fost dati de instanta de judecata nu pentru faptul ca ar fi detinut si vândut heroina si canabis, ci pentru ca ar fi, tineti-va bine, nationalist-crestin!!!
    Asadar el, dealerul, ne propune sa ne imaginam absurdul scenariu ce urmeaza:
    Judecator 1: Cât i-am dat lui Popa ala cu heroina? Un an cu suspendare? Hai ca-i ajunge, da-l în ma-sa…
    Judecator 2: Stai tovarase, cum sa-l lasi asa?! Stiai matale ca asta-i nationalist?!
    Judecator 1: Vai de mine ce era sa fac!!! Si eu care credeam ca-i un simplu traficant de droguri de mare risc!!!
    Grefier: Permiteti-mi, tovarasi judecatori, sa va pun în fata crudului adevar: Popa nu e doar nationalist. E si crestin!!!!!
    Judecator 1: Ocna sa-l mânce! Îi mai dau 4 ani, sa se sature de nationalism!!!
    Judecator 2: Si înca 6 de la mine, fara numar, fara numar…!!!!
    Aceasta este versiunea, caricaturizata fireste, pe care dealerul Popa ar vrea s-o credem!
    Ar trebui sa fii mai oligofren decât Forest Gump pentru a pune botu la balada nationalist-crestinului martirizat pentru „convingerile” sale, nicidecum pentru (profitabilul) trafic de heroina!
    Si totusi, unii au pus magistral botu. Daca am fi blânzi cu ei, am spune ca au facut-o din naivitate. Dar nu avem de ce sa fim blânzi cu ei, astfel încât spunem cu tarie ca au facut-o din tâmpenie. Este vorba, aici, despre copilul mediatic handicapat al extremei-drepte românesti, „agentia” Novopress! Iata si linkul: http://ro.novopress.info/?p=906
    Încercând sa-l scoata basma curata pe haiducul „ierbii”, Novopresii ne ofera detalii surprinzator de amanuntite vizavi de prepararea si comercializarea drogurilor.

    Autor articol – Andrei Molnar
    Partea III

  12. „Barack Obama: liderii trebuie să lupte împotriva corupției, nu să fure de la cetățeni/România nu va fi niciodată singură”.”
    Normal, banii cetatenilor sun prea putini si nu ajung si in conturile firmelor americane de armament.
    Arme ,,moderne” second hand la preturi ,,promotionale”. Excat ca in sezonul reducerilor de iarna: se dubleaza pretul initial, dupa care se aplica un discount de 70%.
    (Z)

  13. Cât de completă este legea lui Conwy Lloyd Morgan ? Pe această intrare din Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/C._Lloyd_Morgan , se afirmă că legea lui Conwy Lloyd Morgan ar reprezenta o formă specializată a “briciului Occam”. Ajungem deci şi noi acasă. Pentru că ultima sintagmă a frazei dinainte aparţine filosofului Bonnot Condillac. Iar după cărturarul nostru George Băiculescu, şcoala românească de la Sfântu Sava îşi baza pedagogia tocmai pe asociaţionism-senzualismul promovat de Bonnot de Condillac. În fine, care-i formularea englezească pentru legea lui Conwy Lloyd Morgan ? Simplu : “trial and error”. În psihologia cognitivă modernă nu-i luat în considerare doar omul, ci şi computerul, adică Inteligenţa Artificială. Aici http://en.wikipedia.org/wiki/Trial_and_error#mediaviewer/File:Computer_graph_created_by_trial_and_error.jpg , legea lui Conwy Lloyd Morgan pentru maşina inteligentă (computerul) este vizualizată printr-o suprapunere de sinusoide. Pe noi, ca oameni, nu ne lămureşte aceasta prea mult. Deşi fizicianul Richard Feynman (laureat Nobel) era mirat de faptul că sinusoida a fost inventată atâta de târziu în istoria culturală a omenirii. Pe un web-site portughez http://www.dicionarioinformal.com.br/empiria/ găsesc iluminarea : “Conhecimento empírico é um conhecimento derivado de experiências cotidianas, que provém de tentativas, erros e acertos.” Este şi normal, pentru că Henric Navigatorul trăieşte înaintea reginei Elisabeta I şi a corsarilor săi. Deci legea lui Conwy Lloyd Morgan ar trebui să se refere complet la “încercări, erori, şi succese”.

  14. Asta este obsesia lui basescu, el nu este capabil de ceva bun pentru nimeni in afara de el. Si pentru el ce este mai important? Sa se spuna cum lupta el cu coruptii si NU CUM ESTE EL CEL MAI CORUPT. Este lupta lui pentru libertate, el se bazeaza pe sprijinul americanilor la alegeri pentru a ajunge prim-ministru, promitand acestora Rosia Montana, gazele de sist, etc. Din acest motiv a fost impotriva d-lui Ponta cand a pus in discutie derularea afacerii (incheiate de unguent), pe aceasta tema, preferand sa plateasca Romania atatea despabubiri. Liberalii vor fi vinovati de reusita lui basescu. Si mai ales NOI ROMANII; trebuie sa iesim, in numar de 99%, la vot pentru a nu avea cum sa fure voturile. Il acuzam pe d-l Ponta ca se asociaza cu PPDD? Dar ce poate face daca in teritoriu si chiar in parlament,nu mai avem majoritate? Multa sanatate si sa va aiba Dumnezeu in paza. Ma rog la bunul Dumnezeu sa fie respinsa cererea DNA pentru spor de pedeapsa. Va doresc tot binele din lume!

  15. Ghita,

    Eu sunt de acord cu inlocuirea sintagmei de ambasada ci CIA, dar CIA au ramas aceiasi tampiti care se intoxica cu notele informative ale doamnei macovei,udrea sau cu mai largile informari de la presedintele sau presedentia Romaniei?

    Oare ce vedem despre coruptie pe de o parte cu ajutorul celor doua justitii independente aceea a „incoruptibililor” lui Basescu si in egala masura cu ce ne ofera „incoruptibilii” lui Ponta despre magistrati, oameni de afaceri , mari firme precum ENEL sau mai mult despre complicii acestora Autoritatea de Reglementare a Tarifelor ,sunt minciuni!

    Oare mica sau mai marea coruptie din spitale din viata noastra privata sunt scenarii plasmuite la sediul CIA din Bucuresti?

    Urmaream aceste zile mesajul desantat privitor la Simona Halep , exacerbarea eroului roman. Pai Simona Halep a fost ajutata de statul roman, a fost promovata de stat, i s-a acordat de stat de Basescu sau Nastase vreo bursa la faimoasele academii de tenis din lume?
    Oare Simona Halep o face din romanism si pentru promovarea Romaniei in lume?
    Succesul acestei fetite este propriul ei sacrificiu al parintilor si prietenilor acestora!
    Simona Halep a avut o interventie chirurgicala de micsorare a sanilor in idea unei mobilitati marite pe terenul de „zgura”…a intervenit guvernul sa opreasca pina la urma aceasta monstruozitate?

  16. Ghita, observ ca mesajul nu a trecut asa ca il mai modific nitzel!

    Eu sunt de acord cu inlocuirea sintagmei de Ambasada Americana”cu CIA, dar oare in CIA au ramas aceiasi tampiti care se intoxica cu notele informative ale doamnei macovei,udrea sau cu mai largile informari de la presedintele sau presedentia Romaniei?

    Oare ce vedem despre coruptie pe de o parte cu ajutorul celor doua justitii independente aceea a “incoruptibililor” lui Basescu si in egala masura cu ce ne ofera “incoruptibilii” lui Ponta despre magistrati, oameni de afaceri , mari firme precum ENEL sau mai mult despre complicii acestora Autoritatea de Reglementare a Tarifelor ,sunt minciuni!

    Oare mica sau mai marea coruptie din spitale din viata noastra privata sunt scenarii plasmuite la sediul CIA din Bucuresti?

    Urmaream aceste zile mesajul desantat privitor la Simona Halep , exacerbarea eroului roman. Pai Simona Halep a fost ajutata de statul roman, a fost promovata de stat, i s-a acordat de stat de Basescu sau Nastase vreo bursa la faimoasele academii de tenis din lume?
    Oare Simona Halep o face din romanism si pentru promovarea Romaniei in lume?
    Succesul acestei fetite este propriul ei sacrificiu al parintilor si prietenilor acestora!
    Simona Halep a avut o interventie chirurgicala de micsorare a sanilor in idea unei mobilitati marite pe terenul de “zgura”…a intervenit guvernul sa opreasca pina la urma aceasta monstruozitate?
    Machedonii nostri nu au dat mina cu mana intrun machedonism patriotic sa ajute material familia Simonei, nici chiar Gica Hagi , cel care apare imortalizat de mana cu mica Simona nu a facut un efort financial deosebit.
    Cind familial Halep a ajuns la faliment din cauza costurilor care implica deplasarile si antrenamentele Simonei ajutorul nu a venit nici de la Antena 3 nici de la Hagi ci de la un om a lui Basescu sau poate un om care la facut pe Basescu cea ce este acum!

Lasă un răspuns