Știați că…

În anul 2000, în timpul guvernului de dreapta al CDR (din care făceau parte și PNL și PD), nivelul fiscalității pe forța de muncă (nivelul „contribuțiilor sociale”) era de 60%.

În anul 2004, în timpul guvernului de stânga, al PSD, pe care l-am condus, nivelul contribuțiilor sociale scăzuse cu peste 10 procente procentuale, la 49,5%.

Timp de 10 ani, în perioada celor două mandate Băsescu – când PNL și PDL (împreună sau pe rând) au fost la guvernare (partide de dreapta), acest nivel nu s-a modificat!

Sper ca acum, guvernul de stânga, condus de Victor Ponta, să continue scăderea acestei contribuții, pentru a încuraja investițiile.

37 de gânduri despre “Știați că…

  1. Da, domnule Adrian Nastase, toti cei care avem un dram de obiectivitate, un dram de constiinta si un dram de patriotism stim ca singurele guvernari bune ale Romaniei au fost cele ale PSD, chiar daca nu au fost perfecte. Guvernarile CDR, DA si PDL au fost dezastruoase, au tras tara inapoi, au distrus tot ce guvernarile de stanga realizasera anterior!

  2. Eu retin un singur lucru: in perioada dvs plateam impozit pe dividende, intre 1,5 si 3%. Acum, banii pe care un IMM ii obtine, cu greu, sunt, in mare parte ai statului. Este un fel de sclavie moderna a firmelor, implementata de, culmea, promotorii liberalismului de dreapta cu a lor cota unica si, MAI ALES, cu un sistem bugetar extins (birocratizat) cu cca 500.000 fata de anul de gratie 2004.
    Da, unii castiga bine in aceasta perioada:
    – firmele de consultanta in domeniul absorbtiei de fonduri europene;
    -samsarii imobiliari;
    Altfel, de unde bani pentru terenuri prezidentiale, respectiv, pentru campania stimabilei Udrea si al sau PMP – nucleul din umbra al viitoarei coalitii de,,dreapta” ?
    (Z)

  3. @Luminita Arhire
    Din pacate, mortul nu se intoarce de la groapa, ce a cautat, d-nul Antonescu, a gasit cu prisosinta. Desi, nu este exclus ca destinul domniei sale, ca si cel al domnului Basescu, sa se scrie, chiar in aceasta perioada tulbure, in cancelarii transfrontaliere. Este posibil ca ceva caldutz, semi-obscur, sa li se gaseasca pe undeva, acolo unde banul nu constituie o problema. (Z)
    Ceea ce vreau eu sa va spun este altceva, dupa parerea mea, mult mai important:
    Batalia pentru prezidentialele de la toamna, nu mai trebuie privita ca o confruntare intre basisti si anti-basisti. Este de asemeni penibil sa vorbim, in Romania, despre ,,dreapta” si ,,stanga”, in conditiile in care oamenii sunt aceiasi, doar partidul este mereu altul. Sau partidele se divid, sau se aglutineaza conjunctural, sau se muta de la o familie politica la alta, peste noapte (PD-de la socialisti la populari, PNL…vom vedea la Congres). Doar PSD ramane, daca analizam cu atentie, singurul partid consecvent si unit. (Z)
    In rest, unii vorbesc de taxe mai mari, altii de taxe mai mici, deoarece, economia de stat, oricum nu mai exista. Nici macar o economie nationala. Dar toti trebuie sa plateasca pensii si salarii, lucru care nu se poate realiza nici macar din reciclarea maculaturilor si afiselor electorale. (Z)
    Cadrul extins si mai semnificativ, va acoperi un conflict de esenta hamletiana: intre cei care isi doresc o Romanie-PARTENER DEMN, RESPECTAT SI EGAL al restului lumii si cei care cred ca destinele natiunii trebuie incredintate, fara retinere si neconditionat, liderilor UE, doamnei Merkel si Departamentului de Stat. Pe motiv ca acestia, sunt ,,fratii nostril mai mari” in ale democratiei, cei mai cinstiti si devreme acasa (cu exceptia fiului lui Joe Biden care zboara multe ore de la Kiev pena la Washington 😉 )
    Conform acestora, romanii ar trebui sa se bucure ca platesc, in calitate de contribuabili, sume exorbitante la Bruxelles, sau pentru constructia de facilitati militate pe teritoriul Romaniei-necesare in perspectiva retragerii umilitoare din Afganistan a ,,noilor cruciati-fara religie”. Cat despre protectie, da, asa este, Romania, plateste ,,taxe de protectie”, exact asa cum o fac micii intreprinzatori in beneficiul retelelor mafiote si camatarilor.
    Ce altceva sunt FMI si sistemul bancar, decat camatarie globala cu acte in regula ? Ce altceva este ,,statul de drept” decat noua ideologie a PPE si Departamentului de Stat, destinata a pune pumnul in gura oricarei initiative private autohtone care ar putea intra in coliziune cu interesele planetare ale ,,investitorilor” si multinationalelor, mai ales, acelea din zona energiei, armamentelor,medicamentelor si…speculatiei de tip sorosist ? Sau, menita a descuraja puseele ,,nationaliste” de opozitie la implementarea fara selectie si discretionara a ,,directivelor” si legislatiei gandite si elaborate in alta parte decat in Parlamentul Romaniei ?
    Ma si mir, de exemplu, ca Antibiotice Iasi inca nu a fost vanduta.
    E adevarat, CFR Marfa a scapat, pentru a se asigura americanilor transferul fara probleme a logisticii dislocate din Afganistan. Macar daca, in schimbul cedarii de suveranitate, ar investi in infratructura feroviara. (Z)
    Desigur, sun naiv, cand au mai facut Morgan si Rockfeller acte de caritate ? Nici macar planul Marshall nu a fost o donatie pur si simplu…a fost doar avangarda. In spate, s-a asezat, disciplinat, cohorta de ,,valori” si interese economico-strategice de peste ocean. Sa fie primit, dar, de 60-70 de ani, noi, romani, tot asteptam si altceva decat Bechtel si Chevron. dupa ce am amputat, din ,,proprie initiative”, datoria Irakului fata de Romania. (Z)
    Asta e, Luminita Arhire…vorbim, ca sa nu adormim.
    DAR INCA PUTEM SA VOTAM. Inca ma avem acest drept. Pentru mine, cel putin, a devenit chiar o obligatie.

  4. Vsile, te creadeam un ,,liberal” caruia ii functioneaza (inca) discernamantul analitic, sau, are o capacitate de procesare superioara domnului Cozmin Gusa. (Z)
    Stimate coleg, PSD nu face/initiaza nicio alianta electorala , sau, o noua majoritate in Parlamentul Romaniei.
    Dupa cum poate observa orice adolescent, majoritatea parlamentarilor PP-DD sunt deja in PSD. (Z)
    Problema (reala) este simpla:
    Dupa ce – VORBA LUMINITEI ARHIRE – ,,cucii” liberali s-au vazut in posturile de consilieri , sau au fost numiti in functii de conducere judetene si locale, LA PARITATE CU PSD, fac ceea ce stiu ei mai bine, in calitate de mercenari ai interesului de casta, fara nicio legatura cu vreo ideologie: adica, incearca sa se debaraseze de partener, dupa ce ce au parasit, din proprie initiativa (?), guvernarea. Am pus semnul intrebarii, deorece, pare foarte probabila implicarea portarului cu delegatie de la o anume ambasada straina. (Z)
    In aceste conditii, PSD cauta noi parteneri pentru a forma majoritati locale. Evident, nu peste tot vor reusi.
    Macar, sper ca nu veti mai profera aberatia cu ..partidul stat” aflat in …opozitie (in teritoriu), ca nu va crede (aproape) nimeni, stimate.
    (Z)
    ps
    In alta ordine de idei, desi ati parasit guvernarea, vad ca tineti cu dintii de putere in judete si, nu in ultimul rand, de participarea la blogurile cu notorietate din zona politica a PSD.
    Din punctul meu de vedere, este un semn de respect fata de cei cu adevarat puternici. Nu in sens fizic, evident.
    (z)

  5. Crin Antonescu:”Tariceanu vorbeste din buzunarul lui Ponta”. 🙂
    Se spune ca unora le ia D-zeu mintile la batranete.
    Doamneeeeeee!!! Cat de penibil este acest Călin Constantin Anton Popescu,(etc)-Tăriceanu. 🙂
    Il scoti afara pe usa,iti intra pe geam…blochezi usa si geamul,iti intra prin pod. 🙂
    Dupa iesirea PNL de la guvernare,chiar in a doua zi,si-a dat demisia din partid anuntandu-ne ca infiinteaza un nou partid.Desigur,si-a imaginat ca va rupe o parte insemnata din PNL.
    Dar zilele treceau,la fel si saptamanile,chiar si lunile si nimeni dintre fostii colegi nu-l cautau ,nici macar sa-l intrebe de sanatate.
    A stat el ce-a stat dupa care a inceput sa bata din nou la usile PNL-ului.Numai ca liberalii nu mai vor sa auda de numele lui,(vorba lui Mircea Ionescu Quintus) iar atunci cand s-a auto-invitat la o sedinta a conducerii PNL,fostii colegi l-au scos afara cu suturi in fund.
    Dar Tariceanu este in continuare consecvent,(”daca voi nu ma vreti eu va vreau”) si pentru ca portarul de la sediul central al PNL nu-i mai permite sa intre nici macar in curte,s-a apucat sa trimita scrisori.
    Gurile rele spun ca Tariceanu a primit termen din partea pesedistilor ca daca in 2 saptamani nu rupe PNL-ul,zboara din functia de sef al senatului.
    Desigur,in cele din urma alaturi de dansul vor venii:Stroe si Chitoiu.
    Va dati seama ce pierdere mare pentru PNL:Stroe si Chitoiu.
    E ca si cand iti pierzi 2 nasturi de la gulerul unei camasi.
    Eu m-as bucura ca la alegerile prezidentiale din toamna,intr-o forma sau alta sa existe o contrapunere intre Klaus Iohanis si Calin Popescu Tariceanu.
    Pe de-o parte un om foarte serios si echilibrat care vorbeste putin si face mult,un familist stabil,iar pe de alta parte,un aventurier care toata viata a zburat din floare in floare.
    Electoratul PSD,ultra-ortodox si pupator de moaste si icoane ,inca nu a aflat ca Tariceanu este la a 5-a casnicie si ca in general a preferat sa-si uneasca destinul cu domnisoare carora le-ar putea fi tata,daca nu si bunic.
    Daca in cele 30 de zile de campanie electorala ,in mod constant si repetat se va aduce la cunostinta acest aspect,sa vedeti voi cum va creste apetitul simpatizantilor PSD de a veni la vot. 🙂

  6. Poate că e bine de ştiut şi asta :
    Cele de mai jos nu sunteţi obligaţi să le citiţi !
    Puteţi chiar să le ştergeţi, dar asta nu va schimba cu nimic crudul adevăr spre care ne îndreptăm dacă dormim pe noi !

    Oamenii lucizi și în cunoștiință de cauză observă o serie de evenimente ce s-au desfășurat în ultimul deceniu mai exact , din 11 septembrie 2001 incoace, și cu siguranță și-au pus întebarea – ce Dumnezeu se întâmplă ? Vedem o escaladare continuă a violenței, minciuni pe față, invazii, false conflicte, revolte in masă, sărăcie, ruinare și moartea a milioane de oameni…Lumea întreagă a ajuns să fie un loc periculos și demn de compătimire, și pe zi ce trece lucrurile merg din ce in ce mai prost…

    Ceea ce ne conduce către întrebarea cât se poate de evidentă: De ce? De ce se întâmplă tóate acestea? Putem oare s-o explicăm ca fiind Natura Ticăloasă a Omului? Ori poate nebunia și ignoranța sa? Poate doar o serie greșeli impardonabile și decizii proaste privitoare la problemele-cheie ale societății?

    Majoritatea ar găsi un răspuns pregătit, colorat fără îndoială de către punctul de vedere filozofic propriu. Cei mai raționali vor spune că sunt doar niște decizii pripite luate de oameni normali intr.-un context aflat în plina dezvoltare și expansiune. Cei optimiști vor ridica din umeri acceptându-și soarta ca fiind evidentă pentru că războaie, persecuții, sărăcie și corupție au existat dintotdeauna…Pesimiștii, ca de obicei, se vor plânge că toți vom fi condamnați la autodistrugere, în special dacă se numară printre adepții teoriei „2012-căiți-vă, sfârșitul lumii se apropie”. Și atunci ce ar trebui să credem?
    Pentru început, ceva despre cuvântul Conspirații…
    Dacă cumva vă numărați printre cei care nu dau doi bani pe explicațiile de mai sus, și simțiți că toate dezastrele în care a ajuns lumea sunt orchestrate cu intenții dubioase – că undeva există un grup de oameni ce controlează cursul evenimentelor la scară mondială, atunci – mare atenție: riscați să fiți etichetați drept niște ciudați paranoici pradă halucinațiilor, delirând despre teoria conspirației.
    Dar nu este cazul să vă îngrijorați prea tare, pentru că cei care resping a priori, ca fiind simple „teorii ale conspirației ” , toate încercările de a construi un model alternativ privitor la felul în care ar trebui să funcționeze puterea globală sunt fie: a)săraci cu duhul și cred într-o „lume după chipul și asemănarea celei prezentate de CNN și Fox News”; b) miopi, care nu percep importanța proceselor geo-politice pe termen lung; sau c) cei care disimulează în mod intenționat, care servesc pe ascuns anumite interese, protejând astfel Elita Puterii Mondiale, și care întotdeauna devin neliniștiți atunci când cineva îi ia în colimator. Mă voi ocupa direct doar de cei din ultima categorie.
    Nici măcar nu este atât de greu să respingi aceste acuzații de „teorii ale conspirației”, pentru că ceea ce se stigmatizează prin ele nu reprezintă altceva decât un comportament omenesc perfect normal. Sau poate ar trebui să strigăm cu toții „Săriți, Conspirație!” ori de câte ori doi sau mai mulți inși cu interese și scopuri comune se întâlnesc ca să-și planifice activitățile si să se pună de acord în privința lor, unindu-și eforturile pentru a-și atinge țelurile și obiectivele mai ușor și mai sigur? Vedem că acest mecanism funcționează în viața de zi cu zi in comunitate,la școală, chiar și în familie. Un asemenea comportament absolut normal este atât de generalizat încât nimeni nu-și mai bate capul cu el – dar numai până în momentul în care cineva scoate în evidență și punctează faptul că eșaloanele superioare ale puterii mondiale procedează exact la fel.
    De fiecare dată când cineva afirmă că unele entități și persoane foarte puternice și influente se angajează în mod deloc surprinzător în acțiuni comune, planuri și înțelegeri, urmărind atingerea unor țeluri comune, cuvântul acela cu „C” lovește cu toată forța gata să anihileze instantaneu orice idee sau investigație de acest fel.
    Cum de îndrăzniți să spuneți că bancherii mondiali complotează să manipuleze banii și finanțele ca mai apoi să poată controla economiile naționale, piețele de capital, guvernele și mass-media! Cum de îndrăzniți să îndrăzniți să insinuați faptul că cei puternici și bogați înființează organizații precum Consiliul pentru Relații Internaționale (in original: Council on Foreign Relations-CFR) sau a Comisiei Trilaterale (în original: Trilateral Commision) ca să-și realizeze mega-planurile geo-politice sprijinind pe termen lung interesele Elitei Puterii Mondiale menite să impună un Guvern Mondial pentru toată Omenirea! Cum poți fi atât de paranoic încât doar să sugerezi faptul că Puterea Banilor este folosită precum o mână grea în a-și plasa „oamenii lor” către Casa Albă, Parlament, Strada Downing (cunoscută drept – cartierul general al guvernului majestății sale), Casa Rosada (reședință prezidențială – Argentina) șamd. și în birourile Editoriale ale liderilor mass-media (ex. CNN, Fox News, MSNBC, New York Times etc.) ?
    Aceasta este reacția majoritară diseminată de trusturile de presă când ne trezim vorbind de bancheri, magnați ai petrolului, contractori pe sisteme de apărare, politicieni și jurnaliști împreună cu corporațiile aferente, organizații, bănci, lobbies (un fel de mită politică-nota traducătorului), loje, forțe armate – toate făcând parte dintr-un sistem clar bazat pe interese și obiective comune – coalizând și folosind vaste resurse financiare pentru a-și exercita precum o mână de fier controlul asupra societății. Toate acestea sunt atât de relevante încât doar oamenii foarte naivi (sau acei insolenți „analiști” aflați pe statul de plată al Elitei!) concluzionează altfel. Ceea ce este considerat naiv este ca și cum ai afirma că George Soros „nu și-ar bate capul” nici măcar să ridice receptorul telefonului și să răspundă apelului făcut de către Sir Henry Kissinger sau Christine Lagarde pentru a discuta ceva legat de niște planuri tacite; sau că David Rockefeller nu servește sau nu a servit niciodată cina împreună cu frățiile sale din familiile Rothchild, Morgan sau Warburg.
    Nu fiți surprinși încă de acest cuvânt cu litera „C”. Cei ce-l uzitează sunt tocmai acei oameni care-i reduc la tăcere pe cei lucizi și treziți, deoarece nimic nu reprezintă ceva mai periculos pentru ei decât… oamenii care dau dovadă de luciditate și se află în cunoștiință de cauză!
    Acum, hai să aruncăm o privire la cum funcționează lumea, spune-i „conspirație” sau cum vrei.
    Guvernul Mondial
    Visul ridicării unui guvern mondial controlat de un grup relativ mic, minoritar dar eluziv a început acum câteva secole bune în urmă. Rădăcinile sale fiind înfipte nu numai pe scena politică, dar deasemenea în sferele sociale, culturale și religioase, folosind deseori tonalități simbolistice cu caracter ocult.
    Revenind la timpurile noastre toate acestea sunt descrise sub o altă formă ascunsă vederii prin termeni precum o „Nouă Ordine Mondială” , „ O Singură Lume” , „ Deasupra-Lumii” și mai recent termenul de „Globalizare”. Gândiți-o sau denumiți-o cum credeți de cuviință, însă adevărul constă în fapte reale ce se desfășoară acum chiar sub spectrul nostru de înțelegere, lucruri precum suveranitatea națională, drept conferit Oamenilor să se reprezinte și să se organizeze în jurul statelor-națiuni, situație în care nici o autoritate externă nu are putere politică sau juridică într-un stat ( în caz că ați uitat definiția suveranității) liberi să decidă împreuna soarta sa ca stat și națiune, concept care acum este atât de erodat și difuz încât nimeni nu ar îndrăzni să definească ce mai înseamnă Suveranitate, sau ce definim prin ea.
    Toate acestea poate ar fi acceptate, doar dacă suveranitatea națională s-ar reduce către problemele globale pentru o eventuală cooperare și găsirea unor soluții împreună pentru Umanitate ca întreg – pentru Binele Comun – dar iată din păcate că problemele actuale pe care le împărtășim sunt creșterea săraciei, foametei, bolilor, contaminărilor și nu în ultimul rând al războaielor, ceea ce ne prezintă o imagine cu totul altfel decât acel bine comun. Vă întrebați probabil, de ce? Ce motiv, și ce scop are acest Guvern Mondial care nu se afiliază în jurul acelor instituții robuste ale statului de drept sau ale unor alte instituții globale care dețin (sau mai bine zis ar trebui să dețină) acel Bine Public Comun al Oamenirii pe prim plan, dar care mai degrabă reprezintă și se afiliază cu acele organizații private ce dețin un sector profitabil și interesele lor mai presus de toate. De fapt, acest Guvern Mondial pe care-l vedem deja desfășurându-se sub privirea noastră, posedă acea cheie, foarte caracteristică, dar rar menționată, este privat.
    Puterea Privată
    Să începem de la elementele de bază: ce conduce lumea astăzi nu este nici justiția, nici căutarea acelui numitor comun pentru binele umanității, nici măcar legile internaționale nu se iau în considerare, nici sistemul de valori etice ar avea vreun efect, ce să mai vorbim de democrație. Ceea ce guvernează lumea este Puterea, și acea Putere din zilele noastre s-a comasat și a căzut în mâinile unei minorități uzurpatoare. Ce și cum definim acest cuvânt „Putere”?
    Mai întâi de toate, Puterea se definește ca fiind abilitatea concretă de a plănui, promova, organiza, și a acționa ferm, obținând astfel o serie de rezultate care invariabil vor conduce spre obiective specifice și dorite într-un țel bine definit, fie de scurtă, medie sau de lungă durată. Puterea este capacitatea și tenacitatea cu care s-ar realiza acele lucruri indiferent de împrejurări, obstacole, sau rezistență, și în același timp blocând sau îndepărtând indiferent de forța de rezistență opusă ei, și dacă este necesar – fie chiar și prin război.
    Această definiție se întinde de la un capăt la altul în politic, economic, industrial, mediul de afaceri, tehnologic, cultural, psihologic și (de obicei ca ultimă instanță) pe scena militară de acțiune – intervenție armată. Toate aceste războaie ale Puterii se exercită și sunt puse în practică în ziua de azi, necesitând o coordonare și folosire inteligentă ale resurselor aflate la îndemână, fie ele din belșug sau deficitare, reale sau virtuale – însă cu o perspectivă clară și concisă privind atingerea obiectivelor și țelurilor propuse.
    În al doilea rând trebuie să subliniem faptul că este necesar să diferențiem Puterea Formală de Puterea Reală. Ceea ce ne arată mass-media sunt cele mai de top rezultate vizibile, rezultate care prezintă acțiunile exercitate de către structuri ale Puterii Formale, adică, guvernele naționale, piețele financiare și mediatice etc., și nimic mai mult. Cu toate acestea, pârghiile Puterii Reale care declanșează o serie de lucruri, sunt mult mai puțin vizibile. Ele plănuiesc ce se întâmplă în lume, când se întâmplă, unde, și cine trebuie să facă acestea. Simetriile dintre Puterea Reală și cea Formală ne ajută sa explicăm cum funcționează acest sistem global. Să recapitulăm:
    Puterea Reală este centrată pe structuri proactive discrete și organizații ce conduc concret și efectiv procesele politice, economice și sociale ale unei națiuni, regiuni, clasă socială, instituții publice sau private, sau o combinație dintre acestea. Eficiența ei derivă din continuitatea sa de-a lungul timpului care-i permite să crească și să poată înclina balanța în favoarea sa dezvoltând capacitatea de a domina întreaga lume. Structurile Puterii Reale generează niște cauze care, deși nu sunt vizibile, au rezultate foarte vizibile.
    Puterea Formală în schimb este centrată pe structuri care în mare parte sunt executori reactivi ai strategiilor și deciziilor emanate din structurile Puterii Reale. Acestea includ structuri la nivel înalt ca marile corporații multinaționale, bănci transnaționale, monopoluri multimedia, universități cheie și eșaloane de top guvenamental din toate țările (președinți, membri ai guvernului, parlamentari, judecători) . Structurile Puterii Formale sunt direct răspunzătoare de efectele evidente din top ce își trag rădăcinile din cele mai puțin vizibile emanate de structura Puterii Reale.
    Acapararea și uzul puterii seamănă în multe privințe cu sportul numit – surfing (navigare pe valuri cu ajutorul unei plăci aqvadinamice denumită surf-board): în care simți și esti conștient de pericol, dar îți păstrezi echilibrul, și rămâi pe placă, menținerea flexibilă a controlului asupra vitezei de deplasare, direcției și a înălțimii valurilor. „Surferii” buni „încalecă valul” și-l mențin sub ei, sau cum a spus filozoful de origine italiană Julius Evola care recomanda să învătăm cum „să călărim tigrul…”. Dacă stau să mă gândesc bine, puterea ar fi precum o felină ce ne vânează, abilă și gata de atac, aflată în continuă căutare a hranei folosindu-și toate tacticile necesare prinderii ei.
    Aceasta ne conduce către necesitatea aprofundării „Legii Puterii” indiferent cât de brutală ni se prezintă. Cei ce dețin Puterea o folosesc tocmai pentru a-și promova și conduce obiectivele și interesele proprii; pe de altă parte cei care NU o dețin sunt nevoiți să suporte consecințele acțiunilor celor care dețin Puterea și le conduc astfel obiectivele și interesele comunitare.
    Tocmai aici se înrădăcinează situația dramatică în care se regăsesc marea majoritate a țărilor pentru că puterea nu se mai află în mâinile popoarelor și organizațiilor aferente conlucrând către acel Bine Comun.
    Piramida
    Ne-ar ajuta poate să analizăm Puterea din punctul de vedere al corporațiilor. La urma urmei, corporația de tip modern s-a dezvoltat, a înflorit și a supraviețuit de-a lungul a câtorva secole devenind astfel un instrument cheie în schimbarea evolutivă care în cele din urmă s-a transformat într-un proces de privatizare a puterii, preluând frâiele de control de la instituțiile politice publice către structuri economice de rang înalt articulate în trei nivele ierarhice vertical:
    1)Acționarii, cei care sunt proprietarii de drept și care dețin controlul asupra Corporației, chiar dacă rareori ajung să se implice în mod direct în procesele operaționale sau administrative, acționarii sunt concentrați doar pe finanțele ei și nu pe producția în sine.
    2)Bordul director(Consiliul Director), cei ce reprezintă acționarii și interesele lor, supraveghind și controlând desfășurarea corectă, eficientă și ordonată a operațiunilor Corporației în deplină concordanță cu interesele acționarilor. Ei sunt direct răspunzători de creșterea maximă a valorii acțiunilor bazate pe cheltuieli minime fie atât în prezent cât și în perspectivă, în acest fel făcând din corporație de tip capitalist un agent intrinsec anti social.
    3)Managerii, reprezintă acea pătură a angajaților foarte bine remunerați responsabili direct cu desfășurarea activităților de zi cu zi ale Corporației. În general ei sunt oameni cu o înaltă pregătire profesională, specialiști dedicați ce adaugă acea plus valoare Corporației prin talentul, abilități organizatorice și disciplină.
    L a ora actuală există deja o supertructură a unui veritabil Guvern Mondial, dar în mare parte nu poate fi recunoscută ca atare din cauza faptului că paradigmele asociate conceptului de „guvern” nu se lasă prea ușor descoperite. Mai curând din moment ce puterea a încăput pe mâna domeniului privat, Guvernul mondial de astăzi are mai multe în comun cu structurile puterii private de tip tradițional descrise mai sus(corporație). Aceast fapt constitue însăși temelia „globalizării”, unde puterea este de tip privat, iar democrația reprezintă sistemul politic preferabil prin care structurile puterii private controlează guvernele prin intermediul banului.
    De aceea puterea poporului – „guvernul” – din aproape toate țările nu pot ocupa decât pozițiile inferioare la nivel decizional (Președinte, Prim Ministru, Congres, Parlament etc.). Pozițiile medii și superioare la nivel decizional se află în totalitate mai presus de sau în afara sferei de influență a guvernelor sau statelor, așadar poporul nu are acces sau control asupra lor, în ciuda faptului că ne afectează în mod direct pe toți. Hai să vedem în continuare mai în detaliu cum funcționează practic această ierarhie a dominației globale:
    Decizii la Nivel Înalt (adică Cei ce Dețin Lumea) – Scopul Geopolitic
    În lumea corporațiilor private, deciziile la nivel înalt se iau de către acționari. În sistemul de Guvernare Mondială acestea se iau de către Elita Puterii Globale. Cu excepția țărilor mari precum Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Federația Rusă, China și Franța, guvernele naționale ale altor state au acces decizional restrâns sau nu-l au deloc la acest nivel superior unde „Stăpânii Lumii” au monopolul Puterii Absolute. Toate acestea sunt coordonate și grupate în jurul următoarelor axe principale care au de a face cu aspectul geopolitic:
    Think Tanks – Organizație compactă, ierarhică, perfect consistentă și coerentă cu legături puternice în rețeaua globală de centre pe probleme geostrategice și planificare – așa numitele „think tanks” – mai concret exemple ca : Consiliul pe Relații Internaționale (CFR), Comisia Trilaterală (TC), Grupul Bilderberg, Institutul Regal pentru Relații Internaționale („Chatham House”), Forumul Economic Mondial, Proiectul pentru Un Nou Secol American (PNAC), printre altele. Atribuțiile lor sunt de a planifica dezvoltarea pe termen lung procese complexe legate de sfera politică, economică, financiară, tehnologică, militară și culturală, integrându-le intr-un complex consistent și sustenabil de modele geopolitice, echipat să atingă pe termen lung o dominare națională, regională și mai apoi globală in continuă creștere.
    Dinastii de Familii Financiare deținătoare ale unor imense puteri economice, financiare si sfere de influență socială bazate pe averi acumulate de-a lungul câtorva generații, sau chiar timp de câteva secole și aici s-ar enumera următoarele familii: Rothschild, Rockefeller, Morgan, Mellon, Bin-Laden, Bush, Buffet și alții.
    Dinastii Regale și Familii cu descendență Nobiliară ce au deținut puterea de-a lungul secolelor fie economică, financiară, socială sau religioasă, și intre acestea sunt de menționat familile nobiliare conducătoare ale Marii Britanii, Olandei, Spaniei, Belgiei precum și acele neîncoronatedar foarte influente ale Franței, Germaniei, Austriei, Italiei și Portugaliei. Toate aceste familii sunt într-o directă legătură cu echivalențele lor din lumea Islamică, șeici și regalități, sau nobilitățile financiare așa zise „patriciene” din SUA.
    Organizațiile Religioase – Structuri politice bazate pe cultele principale religioase, notabil ar fi Vatican, Biserica Anglicană, Biserica Luterană, Biserica Calvinistă, Sinedriul Evreiesc, Biserica Evanghelică și Biserica Penticostală cu organizațiile aferente, multe dintre ele cu afinitate spre pro-Zionism;
    Structuri Politice Supranaționale – Masoneria, Zionism, Social Democrația Internațională, Creștin Democrația Internațională, precum și alte ONG-uri și acele „lobbies”(lobby se referă la influențarea legitimă a deciziilor politice, prin activități de comunicare profesionist realizate, care implică expertiză legislativă, tehnici discursive si abilități strategice). În aceste structuri găsim eșaloanele cele mai înalte aflate în vârful piramidei puterii globale care împreună conduc și decid soarta lumii. Fără îndoială, orice s-ar afla în spatele acestor „Iluminați” tradiția se respectă, dăinuie și se continuă și acum: o grupare compactă aflată în jurul unei Mese Rotunde formată din așa ziși „Bătrâni Înțelepți” ce reprezintă puterea banilor, familii Dinastice, Regi, Regine, Șeici, Cardinali din Vatican, Rabini, clerici din Bisericile Luterane și Anglicane,precum și liniile directe de sânge din care se trage și va apare viitorul „Rege al Lumii”. Responsabilitatea nu trece de acest punct terminal.
    Crima Organizată – Nu este surprinzător faptul că crima organizată interacționează cu aceste structuri „legitime” ale puterii și care au fost create chiar de ei sub pretextul de „ convenții operaționale”. Toate acestea se desfășoară sub acoperire; diferite Mafii, vânzători de armament, carteluri de droguri, spălători de bani, plus cei ce se ocupă de finanțele acestor organizații. Limtele lor de acțiune nu sunt trasate concret de sistem și aceasta se întâmplă din cauză că s-au infiltrat firm în organizații „legitime” incluse sunt CIA (Agenția Centrală de Inteligență), MI6 (Serviciile Secrete Britanice), Mossad (Serviciul Secret Israelian), DEA Agenția pentru Controlul Traficului de Droguri), FBI (Biroul Federal de Investigații), SEC (Comisia de Securizări și Schimburi), diferite instituții financiare, piața bursieră, precum și forțe armate și securitate. Această structură a puterii Noii Ordini Mondiale conține pacturi și înțelegeri tacite contopite cu organizațiile criminale de acest gen care sunt dispuse să respecte și să se supună acestor principii directive nescrise precum și regulilor de luptă.
    Pozițiile Medii Decizionale (așa numiții „The Deciders”- cei ce Decid) – Scop Strategic
    În lumea corporatistă privată, toate acestea cad în mâna Consiliului Director. În Guvernul Mondial aceasta face referință la un set de jucători de top cum ar fi: corporațiile multinaționale, instituțiile financiare transnaționale, monopolurile de media, universități de prestigiu, și acele notabile sectoare de activitate din toate guvernele naționale, de menționat fiind cele ce se ocupă cu relații și afaceri externe, economie și apărare.
    Toate acestea împreună coordonează și operează resurse uriașe, canalizându-le spre finanțarea campaniilor politice care promovează partidele politice, precum și candidații care în prealabil au fost atent selecționați, cercetați, stabiliți și aprobați partidele de ei, menținând astfel o balanță credibilă și o imagine bună pentru a se asigura că electoratul păstrează în permanență impresia – deși falsă – că „poporul îi alege pe acei care-l conduc”: hai să-i spunem acestei sintagme „jocul de-a democrația”.
    Monopolurile de multi media, în schimb, execută campanii scurte dar intense cunoscute sub numele de PsyOps(operațiuni de război psihologic), chiar înainte de alegeri, în timp ce sistemul de educație(analiști politici etc.) execută presiuni psihologice pe termen mediu și lung, ca să se asigure de faptul că majoritatea polulației crede, acceptă, îmbrățișează și joacă „jocul de-a democrația” fără să-și pună prea multe întrebări, sau chiar deloc.
    Pozițiile inferioare Decizionale (Operatorii Cotidieni) – Scop Operațional
    În lumea corporatistă privată, acestea sunt puse în mâinile Managerilor. În Guvernul Mondial, ele cad în slujba Autorităților, de exemplu: guvernele naționale(parlament, etc), instituțiile de menținere și respectare a legilor (poliție, instituțiile judiciare, jandarmerie etc.), armate și forțe de securitate națională, departamente de control și supraveghere, și altele. În această categorie este inclus și Președintele statului sau Primul Ministru în calitate de șef al Executivului, Parlamentarii (sau Congresmenii) în Legislativ și Judecătorii în Justiție.
    Un președinte sau prim ministru al unei națiuni este, astfel, limitat la simpla execuție a deciziilor executive pe termen scurt pe durata scurtului lor mandat (de obicei trei sau patru ani și, eventual, cu un nou mandat la realegere: evident, o perioadă mult prea scurtă pentru a consolida continuitatea puterii). Ei pot fi considerați un fel de „directori executivi” (CEO) ai țărilor, dar cu „aripile tăiate” și combătuți permanent de un grup la fel de controlat de candidați preselectați ai „opoziției”, la rândul lor modelați, scanați și aprobați de către aceiași „Directori” și „Acționari” ai Elitei Puterii Mondiale, care controlează întregul joc democratic, finanțând campanii electorale costisitoare și campanii psihologice în mass-media.
    Dinamica
    O altă cauză majoră a escaladării violenței și stărilor conflictive din zilele noastre este faptul că procesele financiare, economice și sociale au o dinamică foarte diferită unul față de celălalt și au ceea ce am putea numi proprii lor factori „temporali”:
    Finanțe (Schimbare Rapidă) – Tehnologia modernă permite domeniului financiar să se miște instantaneu, deoarece operatorii financiari și jucătorii din piața bursieră din lumea întreagă speculează, investesc, retrag bani din piață, migrează de pe o piață pe alta, de la o valută la alta, folosind rețele de telecomunicații, software și computere extrem de performante cu viteza luminii, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
    Dinamica: „Timpul” în Finanțe se măsoară în secunde și minute și a devenit puternic automatizat. Acest avantaj uriaș explică în linii mari de ce în prezent Finanțele au o dominație absolută asupra noastră.
    Economia (Schimbare Moderată) – Procesele economice se derulează într-un ritm mult mai lent, deoarece producerea de autovehicule, avioane și mașini, fabricarea de dulciuri și îmbrăcăminte, construcția de fabrici și uzine, instruirea și recrutarea de personal – toate necesită planificare, cunoaștere, timp și efort.
    Dinamica: „Timpul” în Economie se măsoară în zile, săptămâni, luni, ba chiar și ani. Economia Reală operează, deci, cu o viteză mai mică decât cea a Finanțelor Virtuale, cărora li se subordonează în mod cu totul nefiresc.
    Societate (Schimbare Lentă) – Procesele colective ce guvernează schimbările în paradigmele mentale, valorile morale, moravurile sociale, obiceiurile sau moda etc. sunt și mai lente. În zilele noastre asistăm la o „reorganizare” socială și culturală globală fără precedent. Cele două instrumente fundamentale care produc Schimbarea Socială sunt:
    Sistemul de Învățământ – Educația privind chestiunile sociale, culturale, economice și politice a devenit distorsionată, contaminată, deconstruită, erodată, golită de conținut și cu susul în jos în toate problemele ce presupun aculturarea și alinierea în scopul de a susține și promova profilul mental impus de Elita Puterii Mondiale.
    Mass-Media – Pe lângă faptul că distorsionează prin presă perspectiva globală asupra realității, media se folosește de „entertainment” și „show business” pentru a promova conținuturi demoralizatoare, distructive, uneori perverse, inspirate din metoda străveche de „tâmpire” în masă de pe vremea declinului Imperiului Roman – panem et circenses, „pâine și circ” – plus „valoarea adăugată” a tehnologiei actuale.
    Dinamica: Schimbarea socială și culturală se produce extrem de încet. „Timpul” său se măsoară în decenii, generații sau chiar veacuri.
    „Roata” Puterii Mondiale
    Arhitectura puterii geopolitice globale din zilele noastre ar arăta cam așa:
    Corporații Industiale Multinaționale Majore – Top 500 al Averilor din industrie, servicii, comerț, petrol, energie, industrie minieră, cercetare și dezvoltare, apărare, spațiu aerian, alimentație, agricultură, industrie chimică, construcții, transporturi, consultanță etc.
    Instituții Financiare Private – Bănci internaționale și transnaționale, consultanți financiari, agenții de calcul al riscului, burse, administratori de fonduri, companii de asigurări și reasigurări, fonduri de pensii și investiții etc.
    Instituții Multilaterale Naționale și Supranaționale – Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, Banca Inter-Americană pentru Dezvoltare (IADB), Banca de Reglementări Internaționale, toate băncile centrale naționale, mai ales Banca Rezervei Federale a Statelor Unite și Banca Centrală Europeană, Organizația Națiunilor Unite ș.a.
    Universitățile și Mediul Academic – În ceea ce privește științele politice, relații internaționale și administrație publică, studii economice (în speță Harvard, MIT, Columbia, Princeton, Yale, Johns Hopkins, Chicago, Stanford, Georgetown, Oxford, Cambridge, London School of Economics).
    Trusturi Multimedia – The New York Times, Washington Post, Newsweek, CNN-Time Warner, CBS, MSNBC, Fox, BBC, The Economist, Der Spiegel, Foreign Affairs, Reuters.
    Instituțiile de Guvernământ – Politici-cheie interne și internaționale, poziții economice, financiare și monetare.
    Pentru a servi scopurilor și intereselor Noii Ordini Mondiale, această „Roată a Puterii” trebuie să se învârtă într-o direcție specifică, dirijată printr-o osie controlată de către o rețea discretă, nu neapărat secretă, de instituții de dezvoltare („think-tanks”) și centre de planificare geopolitică ce acționează flexibil, pas cu pas și consecvent. Această rețea scrie „partiturile” pentru fiecare dintre axele principale ale puterii, care le vor interpreta de așa manieră, încât, la momentul potrivit, fiecare din ele să-și facă treaba în cadrul unui plan mult mai larg, care cuprinde viitorul întregii lumi pe o durată de câteva decenii.
    Aceasta este o schemă piramidală extrem de bine ierarhizată și disciplinată și, pe măsură ce coborâm în josul piramidei, constatăm că operatorii și actanții devin din ce în ce mai numeroși, dar mai puțin conștienți de „imaginea de ansamblu”. Așa cum se întâmplă în lumea spionajului, fiecare actant operează după principiul „atât trebuie să știi”, și doar persoana sau persoanele de la vârf pot avea o imagine de perspectivă asupra a ceea ce se petrece și asupra moduluiîn care totul se leagă perfect într-un Plan Fundamental. Pentru amatorii de simboluri, aceasta este semnificația Ochiului Atoatevăzător de pe bancnota de un dolar american…
    Puterea Banilor
    Puterea dobândită cu ajutorul banului este total antidemocratică. Întotdeauna m-a surprins felul în care politicienii, media „intelectualii”, universitarii sau liderii de opinie declamă lozinci despre „democrație”, insistând asupra necesității de a o impune tuturor și pretutindeni, însă nu auzim niciodată nimic despre nevoia stringentă de a democratiza finanțele și economia. Există un adevărat tabu în legătură cu această idee, deși se vede cu ochiul liber că finanțele și economia sunt guvernate printr-un despotism strict, cu un puternic iz nedemocratic. Cu toate acestea, nimeni dintre cei care ar trebui să atragă atenția opiniei publice asupra acestui fapt – jurnaliști, analiști, politicieni – nu îndrăznește să o facă.
    „Poderoso Señor es Don Dinero” – „Domnul Ban e un Stăpân Puternic” – scria poetul spaniol Don Francisco de Quevedo y Villegas cu patru veauri în urmă. Și ne trezește la realitate modul în care acest gentilom, „Măria-Sa Banul”, domină din ce în ce mai covârșitor cumplitul nostru secol XXI.
    Guvernul Mondial este deja deasupra tuturor. Timp de multe decenii a funcționat ca un soi de „guvern-fantomă”, care se pregătea să facă saltul și să devină un „Guvern Mondial” oficial, cu pretenții „legitime”. El impune lumii un sistem de gândire în care „democrația” și capitalismul au valoare intrinsecă, ceea ce înseamnă că, pentru a putea să devenim parte a acestora, trebuie să acceptăm respectivele valori, inclusiv valorile transcendentale privitoare la chestiuni precum dreptatea, fericirea și altele asemenea. Așadar, cetățenii trebuie să-și încredințeze propriile minți Sistemului, care nu este unul nici politic, nici economic, ci, mai curând, unul al conștiinței.
    Democrația și capitalismul sunt sisteme de conștiință. Oamenii nu-și dau seama, dar mințile lor sunt modelate de către aceste sisteme. Așa se explică de ce democrația și capitalismul reprezintă un regim totalitar. Totalitarismul înseamnă controlul total al societății… și niciodată n-a existat un totalitarism mai puternic ca cel de azi. Totalitarismul sistemelor democratic și capitalist este atât de sofisticat, încât până și dorințele noastre ne sunt determinate de Sistem. Ne dorim exact ceea ce societatea vrea ca noi să ne dorim.
    Trebuie s-o strigăm în gura mare. Dacă adevărata democrație înseamnă guvernarea cu și pentru Noi, Poporul, în scopul de a apăra și susține Binele Comun, iar „jocul democrației” pe care suntem siliți să-l jucăm astăzi este complet aservit și subordonat puterii Nedemocratice a banului, atunci concluzia este că NU există nicăieri nicio democrație.
    Dacă nu înțelegem asta, atunci nu înțelegem cum funcționează realmente sistemul puterii mondiale, ceea ce înseamnă, în plus, că nu putem ajunge la un diagnostic corect privind motivul pentru care treburile merg prost în lumea aceasta. Și dacă nu găsim diagnosticul corect, atunci nu vom putea niciodată vindeca această situație bolnavă în care ne aflăm. A sosit clipa să ne deschidem mințile și ochii!
    Autor: ADRIAN SALBUCHI

  7. Marian Nicolae
    Indoielile nu-mi anihileaza respectul pe care vi-l port, chiar daca uneori, pare ca sunteti manevrat prin fire invizibile pentru un ochi neavizat, (Z)
    Dar, cel putin, la capitolul analitic dedicat situatiei geopolitice, va apreciez comentariile, atat cele gandite de dvs, cat si cele preluate de la altii, la care, in mare parte, subscriu.

  8. Domnule Sadic, eu va propun, celor din zona basista ( in care sunteti imobilizati pana la gat), sa fiti mai circumspecti. Luati in calcul ca PNL (folosesc acest nume, deocamdata) are vocatia tradarii.
    Pana una alta, la Sebes NU a castigat asazisa dreapta ,,unita” (PNL+PDL+PMP), iar idolul vostru de lemn (mai precis, cu limbaj de lemn) are, din mai 2014, ca si Victor Viorel Ponta, un al treilea prenume, rezultand astfel:
    Traian ,,Saselasuta” Basescu.
    (Z)

  9. Vsile
    ,,Atentie o dreapta consolidata inseamna eliminarea totala a lui Basescu si a tot ce inseamna acest gen de abuz politic!”
    COMENTEZ:
    Serios, stimabile ? Traim, vedem… 😉 😉

  10. Cris
    Asa este, stimata doamna, v-ati spus, onest si in mod repetat, parerea despre USL si liderii ei, de-a lungul timpului:

    ,,Cris noiembrie 20, 2013 la 10:23 am
    Da, și eu sunt pentru unire și conlucrare, mai ales că toate cele trei partide au același scop: o bună guvernare.
    Eu, spre deosebire de alții, VĂD efectele bunei guvernări (atât cât poate fi ea de bună în condițiile date, cu sabotajele lui Băsescu și cu constrângerile FMI), fiindcă sectorul privat, în care activez, e vizibil revigorat.
    Nu sunt de acord cu declarațiile acide și picante ale d-lui Antonescu, deși acesta e șeful partidului meu.
    Îl apreciez pe dl. Ponta care, cu toate că e mai tânăr, e mai reținut și mai înțelept.”
    …………………………………………………………………………………………………….
    ”Cris decembrie 5, 2013 la 11:07 am

    Mi-ar părea rău ca USL să se destrame.
    Nu era nevoie de amor turbat. Era nevoie de o oarecare unitate pentru obiectivele majore. Nu le poți cere unor partide formate din sute de mii de oameni să se înțeleagă perfect. Mai am o speranță…Deși șeful meu e Antonescu, contez pe Ponta pe care îl consider mai rezervat. Sunt tot mai convinsă că două partide mari, unul de stânga și unul de dreapta, ar fi de ajuns.”
    ………………………………………………………………………………………………………..

    ,,Cris ianuarie 22, 2014 la 7:27 pm
    În privința USL, n-am nicio grijă.
    Cât timp va fi Băsescu la Cotroceni, el o va menține în viață și o va revigora.”
    ………………………………………………………………………………………………………..
    ,,Cris martie 8, 2014 la 4:14 pm
    Mă bucur că dl. Năstase e de acord cu mine că PNL nu a avut și nu are de gând să iasă din Alianța Liberală Europeană pentru a trece în PPE.
    Zvonurile împrăștiate atât în țară cât și la Bruxelles au scopul de a discredita PNL și de a-i lua cât mai mulți votanți posibil.
    Mie îmi pare rău că unii colegi de blog iau de bune toate „știrile pe surse”, toate „se pare că”, „am auzit că”, și le dau aici ca „foarte probabile”.
    Mijloacele de informare de care beneficiem au și un revers: câteodată poți să cazi pradă, fără să vrei, dezinformării și manipulării.”

    ASA ESTE, DOAMNA CRIS (Z)

    MAI RETIN:

    ,,Cris noiembrie 4, 2013 la 8:53 pm
    Eu văd guvernul ca pe un tren care merge înainte, iar pe Băsescu – ca pe un derbedeu care dă cu pietre în tren.
    Din când în când, derbedeul reușește să spargă câte un geam, dar nu poate opri trenul.”

    COMENTEZ:

    Mai credeti asta, stimata doamna ? Ce spuneti ?
    In fine, oameni suntem, stimata colega…nu-i bai…..eu insumi am votat, candva, cu Basescu, deci sunt si eu la fel de imperfect ca toti ceilalti semeni de-ai mei.
    (Z)

  11. @ ZeV iunie 3, 2014 la 10:15 am

    Un sincer multumesc.

    Trebuie sa ne aducem aminte de un lucru simplu dar care spune tot:

    Doi samurai, atunci cand se intalneau pe campul de bataie se prezentau inainte de a-si incrucisa sabiile.

    Nu, nu se injurau…acest lucru era sub demnitatea acestora.

    Drept pentru care va multumesc inca odata.

  12. Eu am facut un calcul adunand taxele pe munca cu TVA (pentru ca noi cetatenii platim si TVA cand cumparam un produs cu salariul net).
    Pe vremea dvs era vreo 42 la suta din salariul complet.
    Pe vremea CDR-ului nu mai tin minte.
    Pe vremea lui Tariceanu erau vreo 54 la suta, dar Tariceanu oferea fiecarui angajat 150 lei pe luna NETAXATI (nici cu contributii angajat sau angajator si nici cu IPV) sub forma de bonuri de masa.
    Pe vremea lui Boc a crescut la 56 la suta. Azi e cam la fel.

    Nu sunt de acord cu ideea mentionata de unii comentatori ca guvernele Conventiei Democrate au fost dezastruoase.
    Au fost guverne normale , dar NU au fost geniale.

    Iar Romania – asta nu au inteles foarte multi in perioada respectiva – datorita situatiei exceptional de dificile in care se afla, avea nevoie DOAR de masuri GENIALE.
    NU avea ce sa faca poporul roman cu masurile normale, ordinare, mediocre de guvernare.
    Astea sunt bune pentru popoarele prospere care au 100 de ani de democratie in spate. Acolo, nici nu conteaza cine castiga alegerile. Uneori nu conteaza nici ce face la putere. Belgia este un exemplu in acest sens, au functionat 1 an fara guvern (cred mai mult de 1 an, chiar spre 2 ani).

    Intr-o situatie grea se afla astazi Ucraina.

    Ucrainienii isi imagineaza ca , daca au libertate, au rezolvat totul.
    Dar libertatea , lipsita de genialitate, este ca o inchisoare.

    Tocmai de aceea , cand o natiune „identifica” oameni politici cu sclipiri de geniu, in mijlocul lor, ar trebui sa-i pretuiasca precum greutatea lor in aur.

    Nu asa cum l-a tratat poporul roman pe Adrian Nastase.

    In ultima instanta, mie ar putea sa nici nu-mi pese de Nastase. Eu nu sufar de foame (cel putin nu deocamdata).
    Din punctul meu de vedere, Adrian Nastase poate sa stea la inchisoare si 10 ani, nu ma deranjeaza.
    Eu voi supravietui.
    Dar poporul roman – oare el va supravietui ?

    Va reamintesc faptul ca in perioada 1990-2000 , vreme de 10 ani (!!!), dintr-un popor de 20 de milioane de locuitori (!!!!) nu s-a gasit nici macar o singura persoana care sa scoata Romania din „starea de cacao” economica in care se afla (scuze, n-am gasit un cuvant mai bun).

    Asta pana cand a venit Nastase prim-ministru in 2001.

    Nu spun asta ca sa-l laud pe Adrian Nastase (ma doare la basca) ci pentru cetatenii Romaniei , poate invata ceva.
    Poate invata cum sa voteze astfel incat sa aiba TOTI de mancare.

    Eu personal la alegerile prezidentiale de anul asta , daca voi avea posibilitatea, voi vota cu Calin Popescu Tariceanu – al doilea om ca valoare , in Romania, dupa Adrian Nastase.

    As vota cu Nastase , el este prima mea optiune, dar e „usor indisponibil” deocamdata.
    Oricum varianta a doua, Tariceanu, este aproape de Nastase, ca om politic, desi cu 1-2 clase sub el. Am incredere in el.

    PS :
    eu cand votez cu cineva, nu ma bazez pe simpatii.
    Cred ca daca m-as intalni cu Nastase sau Tariceanu la o bere, n-as putea schimba cu ei nici 2 vorbe. Suntem temperamente diferite, nu putem fi „prieteni”. Nici macar nu-mi sunt „simpatici”. Imi sunt chiar usor antipatici, sincer sa fiu.

    Eu votez cu Tariceanu sau Nastase din acelasi motiv pentru care, daca as vota pentru „cel mai bun tenisman din lume” , as vota cu Roger Federer, iar daca as vota pentru „cel mai bun fotbalist din lume” , as vota pe Pele sau Maradona.

  13. Balada Fratilor Bazesti apdatata

    Presa azi e toata-n vrie, fugarita de Bazesti,
    Mari “boieri” cu sange-n glanda, unsi in sei cavaleresti.
    Tigancuse, pasarele, gaozari si tonomate,
    Toti fug unde vad cu ochii, fug amenintati de moarte.

    De doi frati uniti in cuget, in simtire si-n actiune
    Ce jurat-au ziaristii a-i rapune de pe lume.
    Insetati nevoie mare si avizi dupa dreptate
    Jurnalistii-ntreab-a surda, de-adevarul din cetate.

    Vor sa stie cum de-o tuta, mestecand pietroaie-n gura
    Vrea parlamentar sa fie, la Bruxelles in noua tura.
    Cand ea limba ei materna nu prea stie a vorbi,
    De la microfonul UE, vrea discursuri a rosti.

    Iar surata, mai retrasa si in fapte mai timida,
    Surs-a reusit sa aiba pentru-n milion in tinda.
    Cifra mare cu zerouri investita-ntr-un palat
    De la om care cu legea, se pare, ca-i cam certat.

    Unchiul lor, “boier maritim”, frate mic intre Bazesti
    Puse de-o gainarie c-un teren ca din povesti.
    Si din piersici si caise recoltate multa vreme
    El vrea vile si casoaie, pe pamantul unei ferme.

    In ast timp Bazesti cel mare, zbir sinistru peste tara,
    Prin Justitie le face la dusmani viata amara.
    De-auzi austriacul si-n pornire altrusita
    Vru romanului sa-i spuna de manevra bazesista.

    Dar Bazestii nu se lasa si-narmati cu fumigene
    Ei arunca-n camp de lupta, facand maharii a geme.
    Cand mascati si dube multe fac curat in jurul lor,
    Arestand pe stenograme, praf in ochi pentru bobor.

    Cu militaria-n sange si cu gand de parvenire,
    Au gandit ca pe la oaste bate vant de innoire.
    Miza mare, miliarde, pe blat vor sa manareasca
    Comision sa incaseze, pe romani sa-i fraiereasca.

    Prinsi cu mata-n sac de presa si expusi ca-n iarmaroc
    Traienel spre frac’su’arata denumindu-l “Nenoroc”.
    Minciunele ne tranteste si cu voce-ndurerata,
    El de neamu-i ni se plange ca ii face crunta soarta.

    Apdatat, ai lu’ Basescu, ce si-au tras cumetrii-n satra,
    Au comis-o cu-ai lu’ Bercea si-au pus-o de una lata.
    Bisnitari cu vechi renume si smenari fara pereche
    I-au luat lozu’ lu’ Mondialu’ pe cuvant “scapat de zeghe”.

    De cum au vazut bistaru’ au uitat de promisiune,
    Si-au lasat sarmana satra plina de amaraciune
    Pe finuta, Ramonica, fara bani de acadele
    P-al batran, cu teapa luata, musafir dupa zabrele.

    Da’ nu-i prost danciu’ Mondialu’ si cu tehnica pe el,
    Il da-n gat p-alde Mircica, de spagar si de misel,
    Si-uite asa telenovela cu aroma tiganeasca
    Media in aste zile la romani sta sa serveasca.

  14. @ ZeV iunie 3, 2014 la 10:15 am

    Cineva undeva spunea:

    If you can not beat them, then join them.
    –––––––––––––––––-

    Parafrazand zisele de mai sus, ce-ar fi daca punem si un semn al intrebarii, sa vedem ce iese:

    If you can beat them, then why joining them….????
    –––––––––––––––––––––-

    Normal ca si cuvintele de mai sus pot suferi anume modificari……pe care va invit sa le faceti, sa vedem ce iese.

    PS. Sa stiti ca si dumneavoastra sunteti de nota A + in sistemul american la geopolitica sau de nota 10 in sistemul rde notificare omanesc….

    Bunul Dumnezeu a ales bine cand a gandit situatia noastra, nu credeti ?

    Echilibrul mondial trebuie pastrat.
    Totul numai si numai de dragul pacii.

  15. @ ZeV iunie 3, 2014 la 10:15 am

    Este lucru stiut faptul ca rabinul a reusit sa-L invinga pana si pe bunul Dumnezeu intr-o polemica destul de bine argumentata…….ca sa nu spun magistral argumentata…….

    Prietenii stiu de ce.

  16. Citesc cu oarecare intarziere parerea Dvs ca „stânga (deja unită) are mai multe şanse, iar cea mai importantă este să continue să guverneze bine…”

    E bine ca nu va pierdeti simtul umorului nici in perioade dificile. Este o dovada de inteligenta si capacitate de rezistenta. nu tocmai comuna, dar nu cred ca diagnosticul guvernarii Ponta este cel corect decat in masura in care singurul criteriu luat in considerare ar fi „cum sa ramanem singuri pe ciolan”.
    S-ar putea ca romanii sa aiba alta parere…
    Parerea mea!

  17. Dl. Adrian Nastase,

    Ati omis probabil „din inertie” o veriga legata de o fiscaliate marita pe fortei de munca pe vremea CDReului adica ati uitat de dezastrul financiar
    in care era Romania in 1995.
    Pai da guvernel;e conduse de Basescu au preluat o altfel de Romanie , una aproape bine pregatita de aderarea la spatiu Euro…..si inca o omisiune ati uitat ca din guvernele lui Basescu PSDeul !

    Zev,

    Si dumneata ai o problema majora ,cine critica PSDeul este liberal , sunteti pe aceiasi lungime de unda cu tatucul Iliescu.
    Eu am votat Taranistii lui Coposu. l-am votat pe Adrian Nastase, PSD-Geoana , si ultima data independentul Mircea Diaconu.
    Nu am sa-l votez in mod sigur pe dl. Ponta si in mod sigur daca lucrurile merg pe fagasul normal am sa votez u un neamt sadea si nu un infect pe care-l chiama neamtul!
    Si inca ceva vocatia tradarii o are dl. Ponta si-a tradat si partenerul de viata si pe cel de alianta., a primit ce merita , replica unui abil politifian altruist deocamdata singulul politician erou din pleiada de dupa 1990,
    dupa marele Coposu. Crin Antonescu zis si Cacarau, adormitul , somnorosul , tradatorul ! Credeti ca romanii sunt chiar asa de tampiti si nu recunosc in aceste epitete marca PSD-Basescu-Servicii?

  18. sint sigura , guvernul ponta o sa faca tot ce se poate pt.a pune Romania pe drumul bun si romanii sa traiasca mai bine dar sa fie lasat sa guverneze si sa nu fie sabotat

  19. ps-Daca dvs, stimata doamna Cris (o persoana inteligenta, erudita si cu limbaj civilizat, demna de respectul tuturor colegilor) spuneati ceea ce spuneati pe 08 martie 2014 (zi cand nu aveati niciun dubiu ca PNL va ramane in familia politica liberala) , iata ce spunea colegul dvs ZeV cu ceva timp mai inainte:

    ,,ZeV februarie 28, 2014 la 12:48 pm
    @George Ban
    Dimpotriva, PMP si PDL (daca nu se va incrancena impotriva lui Traian Basescu) vor remorca si domesticii PNL-ul, in vederea marii unitati previzibile dupa alegeri (daca cetatenii nu se vor dumiri la timp) realizabile sub umbrela protectoare a PPE si actiunilor concentrate/concertate ale celui mai puternic barbat si a celei mai puternice femei, din Romania.”

    Sa mai adaug emoticonul ? Mai bine nu, deoarece nu prea este motiv de buna dispozitie.

    Veti spune, probabil, ca s-au schimbat datele initiale, au aparut factori neprevazuti, etc, etc, etc….
    Eu va spun, stimata doamna: noi, cu totii, murim, putin cate putin, in fiecare zi. Sa dea domnul ca esentele noastre sa se reintalneasca, undeva , candva, intr-o lume mai buna…de exemplu, in lumea Bibliotecarului.
    O lume fara antagonisme absolut formale, absolut penibile, ce nu au vreo legatura cu esenta spiritului omenesc.
    De aceea am crezut (si cred cu aceeasi tarie) in importanta luptei impotriva regimului Basescu si chiar m-am mirat ca un grup de politicieni, aparent vizionari, au parut patrunsi de o asemenea responsabilitate. In realitate, se dovedeste ca omul material este o fiinta slaba, cu nimic superioara celorlalte animale. Acelea, intr-adevar, nu vorbesc si nu scriu. Noi facem asta…ei si ?
    😉
    PPS
    Poate ma veti intreba, stimata doamna, de ce insist atat de mult intr-o polemica evident inutila, evident neproductiva.
    Am sa va spun: Asa reactionez eu cand se intampla ca unul dintre reperele mele sa se spulbere in neant. Dvs ati fost un astfel de reper.

    Am terminat.
    Poate vom mai dialoga, daca doriti, dupa alegerile din noiembrie 2014.

  20. Din tot scandalul acesta dintre Mircea Basescu si Bercea Mondialu , eu am realizat ca Mircea Basescu este un MEGATZEPAR si de 10 x mai interlop decat Bercea !!!

    Pai daca l-a facut si pe tziganu’ asta borat , omul este chiar BORFASH adevarat ! Si cat de curveshte l-a facut … S-au incuscrit , s-au pupat pe bot , dancinguri , poze , i-a rupt turta , i-a dat momeala , etc. si apoi i-a dat-o la temelie !!! Incredibil !

    Deci astia din clanul Basescu sunt cei mai mari borfashi si infractori in viata pe care i-am cunoscut !

    Când il vad pe Basecsu la TV imi verific instantaneu buzunarele si imi caut portofelul sa vad daca nu m-a ” facut ” … 🙂

  21. Nu vor recunoaste niciodata,dar pt.Pnl se potriveste „prostul nu e prost destul…”desi au si intelectuali ,Pdl ..dar nu are sens sa-i mai catalogam.La vot mai scuturam din neghina.Ne-am saturat de aroganta si puturosi ,va doresc sanatate si sa va treaca timpul mai usor ,si ganditi-va ca suntem multi care va apreciem ,va respctam si abia asteptam.

  22. @ Radu Humor,

    autorul prezinta destul de bine situatia, numai ca omite un lucru: in loc de asa ceva, ce s-ar putea pune? Mai concret, cunosti, sau crezi ca exista vreun alt sistem care sa-ti permita cumpararea unei felii de parizer, in conditii de deplina securitate???

    Daca toate „relele” astea n-ar exista, ar trebui sa vezi cum iti fabrici proprii tai bani si oricum, cand iesi afara pe strada cu parizerul, 1000 de ciomagari te asteapta sa ti-l ia…

    Alternativa ar fi doar o societate de tip pastoral, ceva bucolic, desigur, bazata numai pe troc, dar odata ca suntem prea multi pt a divide proprietatea intitulata „planeta”, am avea doar cativa metri patrati fiecare, si apoi de ce crezi ca vecinul, satul si el ca si tine, nu-ti va sari gardul laolalta cu rudele lui?

    Sa-ti spun ceva: insi care pricep si chiar scriu aceste adevaruri au existat dintotdeauna, insa nimeni nu a putut imagina o alta schema viabila, asta-i singura si functioneaza de bine de rau, oricum mai bine pt unii si mai rau pt altii… bine pt toti ti-am spus, nu se poate, suntem deja mult prea multi…

    Mai insist asupra unui lucru: schema asta nu a fost gandita sau planificata ca urmare a unui act de vointa a cuiva, cu scopul de a aduce guvernarea mondiala, ci s-a elaborat singura in mod natural, s-a autoconstruit si s-a detasat dintre toate celelalte posibile variante, pt ca a functionat! Schema asta functioneaza autonom: chiar daca maine decapitezi toti regii, toti magnatii, toti bancherii si toti iluminatii, in cel mai scurt timp o noua echipa va apare si se va organiza exact la fel, in mod natural! Doar ca s-ar parcurge alte cateva razboaie mondiale, pt suprematie… si evident, s-ar pierde sacrificiul a zeci de milioane de vieti pierdute in razboaiele de pana acum care ne-au permis sa ajungem aici…

    Fara Putere, haosul ramane alternativa si crede-ma, este o stare cu mult mai putin constructiva, cred ca iti imaginezi…

    Iti poti imagina cum ar exista Universul, sau Pamantul, fara o ordine superioara impusa, de exemplu, prin gravitatie? Sigur, dpdv cuantic in realitate gravitatia este abia o consecinta, frecventa proprie de pulsatie electromagnetica a cuantelor grupate in dipolii inlantuiti, impune ordinea universala! Cuplajul asta cuantic se numeste entaglement… O alta frecventa ar schimba vectorial gravitatia si Universul nostru local ar arata si ar functiona cu totul altfel, dupa alte legi matematice, piatra ar zbura dupa o alta parabola, imaginea ar fi alta caci lumina s-ar curba altfel si ar avea, cea vizibila, alte frecvente caci ochii nostri ar functiona altfel sau, s-ar putea sa ne descurcam numai cu mirosul doarece suportul nostru biologic n-ar putea reactiona la acea lumina cel putin in primele cateva miliarde de ani…

    Dar asa a fost mereu, solutia este intotdeauna unica si ajungi la ea fie in mod natural, de la sine, acceptand-o, fie lovindu-te in mod repetat de tocul usii, ca prostul…

  23. Dl. Năstase se referă la taxele pe muncă, dar pentru stimularea sectorului privat trebuie politici fiscale care să-i încurajeze pe întreprinzători să reinvestească, să-și dezvolte afacerile, lucru care ar crește economia și ar crea locuri de muncă.
    Din păcate, oamenii noștri, patroni și angajați, sunt în cea mai mare parte evazioniști, oricât de mici ar fi taxele.
    În afară de companiile mari, cele mai multe firme mijlocii și mari nu-și declară adevăratele venituri și adevăratele salarii. În schimb, vor investiții de la Buget, infrastructură, asistență medicală, învățământ gratuit, Poliție, apărare…
    Politicile germane se aplică pe germani, nu pe români.

  24. O intrebare pertinenta pentru FMI:

    Doamnelor si domnilor,

    Din moment ce misiunea dumneavoastra s-a incheiat cu succes prin falimentarea programata a Romaniei, de ce nu declarati acest faliment astfel incat Romania sa poata sa-si declare insolventa si sa se puna la adapost de rechinii internationali…pardon de creditorii internationali…????

    Sau probabil ca misiunea FMI nu este incheiata inca, atata timp cat turbinele hidrocentralelor se invartesc inca iar aburul are inca presiunea de lucru la Nuclearelectrica……..

    Hotarati-va sa stim ce facem ne dam foc singuri la tara sau nu….?
    Pentru ca a voastra NU VA FI…!!!!!

    http://www.realitatea.net/fmi-condi-ioneaza-reducerea-cas-de-introducerea-de-noi-taxe-i-impozite_1454166.html

  25. Marian Nicolae
    Este posibil sa ma fi inselat, in trecut, cand am facut astfel de aprecieri.
    Acesta a fost sensul formulei ,,pare ca….”
    (Z)

  26. @ Doru Coarnă
    Sincer să fiu, după citirea acestui excelent articol mă gândeam şi eu că e incomplet atâta timp cât nu oferă ceva soluţii „mură-n gură” 🙄
    Dar imediat m-am gândit că în primul rând nu asta era intenţia, de a oferi soluţii, mai ales că astea diferă substanţial nu numai de la ţară la ţară, dar şi de uniuni şi blocuri statale şi militare !
    De aceea autorul a mizat pe inteligenţa fiecăruia !
    Şi ce frumos ar fi ca unul să descopere de exemplu că renunţarea la înarmările demente ar putea folosi unor probleme vitale omenirii, nu distrugerii ei, altul ar fi descoperit că războaiele de expansiune sunt departe de a aduce ceva mai mult decât polarizare excesivă între bogaţi şi săraci: altul, poate chiar dvs aţi fi sesizat că se cheltuieşte enorm pentru nişte explorări spaţiale, care cel puţin pentru încă vreo câteva sute de ani nu vor aduce beneficii pământenilor, în nici un caz la mai mult de câteva mii de aleşi; altul ar fi sesizat că statele n-au nevoie atâta birocraţie sufocantă şi pot fi conduse în mod eficient şi altfel ( nu spun cum, las măcar asta la alegerea dvs 😉 ) l. Şi câte şi mai câte alte „mărunţişuri” care cumulate ar duce la o stare materială acceptabilă pentru cele 8-10 miliarde de pământeni .
    Cu condiţia ca % înspăimântător al actualei împărţiri a bogâţiilor să nu fie atât de disproporţionat !
    Ştim cât de puţini deţin 80% din bogăţiile acestei planete :mrgreen: ).şi te întrebi la ce le foloseşte din moment ce aşa cum zice neamţul „ultima cămaţă n-are buzunare”, românul că nu iei nimic cu tine în mormânt, fapt demonstrat de modul în care un mare împărat (A.Macedon, parcă) a dorit să fie înmormântat cu mâinile afară din sicriu !
    Până la urmă autorul articolului subliniază că odată cunoscute datele oricărei probleme este împosibil a nu se găsi o cale, sau chiar mai multe, de rezolvare !

  27. @ Cris,

    Mai an, unii susțineau că Ponta ar avea o înțelegere ocultă cu Băsescu.
    Acum unii (or fi aceiași?) susțin că Antonescu e cel care are o înțelegere cu Băsescu.

    Bre, matale afirmi că unii susţin că Antonescu a iniţiat fuziunea cu PDL, da’ că nu-i adevărat?
    Hai că ai devenit de râs! 🙂

  28. De la Adrian B citire „Când il vad pe Basecsu la TV imi verific instantaneu buzunarele si imi caut portofelul sa vad daca nu m-a ” facut ” …”

    Adriane asa a fost , a fost dar acum sa nu exageram vorba turcului obicei schimbat cind il vezi pe Ponta in mod sigur ,esti ori manipulat ori jefuit ori pus si simplu pacalit!

  29. Tot ce screti, dar absolut tot ma linisteste si imi da o stare de liniste stiind ca inca va pasa de aceasta tara si inca o iubiti .

  30. @ ZeV:

    Spuneam că atât timp cât Băsescu e la Cotroceni, adică atât timp cât contează în viața politică, USL va ființa. În ultimul an de mandat, Băsescu nu mai contează, deși stă la Cotroceni, e o cantitate neglijabilă, iar PSD și PNL trebuie să devină ce au fost totdeauna: stânga și dreapta. Nu puteau să rămână înfrățite pe vecie.

    Până la europarlamentare, nu s-a pus problema ieșirii PNL din ALDE. Și dl. Năstase era de părerea mea (sau mai bine zis invers). ALDE avea o altă componență, în PNL nu se punea problema unei fuziuni cu PDL… În mare, imediat înaintea europarlamentarelor în PNL se vorbea de coagularea dreptei, de aceea eram îndemnați să tragem tare ca să luăm cel mai bun procent pe dreapta și să fim în capul mesei la negocieri.

    În rest, toate ideile pe care le-am enunțat atunci le pot repeta și azi cu conștiința împăcată.
    Vă aduc aminte însă că nu demult am scris (și totdeauna am gândit) că de-a lungul vieții, sub influența evenimentelor prin care trece, un om poate să-și schimbe unele principii și idei. Mi se pare că, dacă nu și le schimbă, cu toată contrazicerea lor de către realitate, e chiar căpos și nerealist. Un bărbat poate să creadă când se însoară că n-o să divorțeze niciodată, dar poate să-și schimbe principiul când vede că soția îl ignoră și umblă prin vecini. Dacă stă mai departe cu ea numai ca să-și păstreze ideea de la început…

  31. @ ZeV:

    Nu l-am votat pe Băsescu nici măcar la primărie. L-am cumpărat din prima, de când era ministru. Mi-era silă să-l văd, să-l aud și din neam prost nu-l scoteam și nu-l scot.

  32. Buna dimineata! Cum ar fi sa piarda psd-ul presidentialele pt a treia oara? Ce naiba face ponta? Ce naiba se tot baga geoana in fatza si in seama? Ce credeclovnul asta sinistru? Ca mai apuca vreo noapte de „mihaela, dragostea mea”?

  33. La rubrica stiati ca ar mai fi o chestie pe care dl. Nastase nu o cunoaste.

    Dupa principiile de acum basiste , stiati ca toti directorii PNListi sunt fortati sa demisioneze din posturi .

    Chestia are cum spuneam doua mizerabile principii romanesti , ale caror cerinte o data cu marea unire cu PPPPPPPPeul lui Diaconescu cresc si se dezvolta dupa cum vedeti ne-antagonic , la fel ca relatia intelectual-muncitor din comunism.
    Reiau deci ,impotriva a ce declama USLeul s-au numit directori pe ralatii de partid si din obligatii de partid.
    Acum bineinteles din cererea nascuta de noile relatii se inlocuiesc vechii directori , unii poate au fost angajati pe baza de concurs, si bineinteles ca relatia economica , activitatea firmei respective ca si in cazul CFReului nu va suferii absolut de loc.

    Apropo de economia de ras tip Ponta , este adevarat ,chiar se lucreaza la desfintarea totala a transportului feroviar. Probabil va ramane doar pentru interes muzeistic o singura linie de cale ferata administrata direct de PM Ponta!

Lasă un răspuns