Să învățăm să fim pro-români

Acesta este titlul editorialului meu din Jurnalul National de astazi.

În timp ce noi căutăm, nedumeriți, resorturile care l-au împins pe Crin Antonescu să-și dea demisia, lăsându-și partidul cu ochii în ceață, neștiind nici măcar cine trebuie să plângă și să rostească, tremurat, „Dragă Stolo”, în timp ce noi urmărim, cu pasiune, modificări de silicoane, aventurile mondene ale fotbaliștilor, masterchef-uri, români cu talent, în timpul ăsta, în jurul României și în lume au loc schimbări importante, pe care nu vrem să le vedem. „Ochelarii de cal” pe care România i-a purtat în politica externă, în mandatele lui Băsescu, au dus la izolarea internațională a României, la incapacitatea de a mai participa la negocieri sau de a influența evenimente internaționale (regionale).

Parteneriatul strategic cu SUA este foarte important dar, pentru România, în situația sa geostrategică, sunt importante și relațiile sale cu vecinii. Bulgaria, în mare măsură s-a orientat pe axa Berlin / Moscova, Ungaria, eurosceptică, a dezvoltat, în ultimul timp, relațiile cu Moscova (inclusiv pe tema minorităților), Grecia depinde de capitalul german dar a concesionat portul Pireu chinezilor, Turcia încearcă să reziste unei „primăveri” și oscilează, cu mari frustrări, între o Europă ezitantă și o presiune islamică tot mai puternică. În timpul ăsta, Rusia – cu toată opunerea Occidentului – redevine o putere globală. Acordul de 400 de miliarde de dolari, pentru gaz, cu China, dovedește stabilirea unei legături strategice, pe termen lung, în contextul vechiului joc – permutări de trei luate câte două.

Rusia a avut, în 2012, schimburi comerciale cu Uniunea Europeană de 267,5 miliarde de dolari, cu China, de 64 miliarde iar cu SUA de 18,9 miliarde dolari (schimburile Rusiei cu Ucraina, în același an, erau de 24,3 miliarde dolari). Schimburile României cu Rusia se bazează, în mare măsură, pe importurile de gaz și, de aceea, deficitul nostru depășea 1,3 miliarde dolari. Alte țări europene aveau însă deficite și mai mari în raporturile comerciale cu Rusia (Olanda – 21 miliarde dolari; Polonia – 13 miliarde; Italia – 8; Marea Britanie – 6; Grecia – 5,5; Spania – 5; Finlanda – 4,8; Bulgaria – 4,7; Ungaria – 3,8). Aceasta este o realitate pe care noi nu vrem să o vedem și să o înțelegem.

Ucraina are o rană adâncă, greu de vindecat. Noul președinte, Petru Poroșenko, imparțial, l-a susținut, inițial, pe președintele Kutchma, apoi a fost ministru de externe al lui Iushchenko, ulterior a fost ministru al dezvoltării economice al lui Ianukovich. În final, a ajuns pe euro-maidan și, de acolo, la președinție. În timpul ăsta a dobândit a opta avere din Ucraina și va lupta împotriva oligarhilor, împreună cu fiul lui Joe Biden, cooptat în consiliul de administrație al principalei firme de import de gaz din Ucraina.

Noi ne refuzăm posibilitatea de a juca un rol în evoluțiile diplomatice din Ucraina, lăsând Polonia să se ocupe (cu rezultatele cunoscute ale Parteneriatului estic) dar devenită „hub” regional pentru premierul Chinei și pentru președintele SUA.

Recent, a fost semnat Tratatul privind Uniunea Economică Eurasiatică (Rusia, Kazahstan, Belarus),o piață economică de 170 de milioane de oameni. Știu că este, deocamdată, o pastișă a Comunității Economice Europene, știu că ea ascunde un proiect pe termen lung, dar suntem vecini în această zonă și ne interesează un climat de „bună-vecinătate” și de „spiritualizare” a frontierelor – cum ar fi spus Titulescu.

Opțiunea mea și a celor mai mulți români a fost și este legată de Occident dar, înainte de a discuta dacă suntem pro-americani sau pro-ruși ar trebui să învățăm să fim pro-români.

64 de gânduri despre “Să învățăm să fim pro-români

  1. A fi bun român și pro-România înseamnă, după mine, să respecți legile și normele, să-ți declari toate veniturile la Fisc, să nu angajezi salariați cu salariul minim pe hârtie și dublu în mână, să nu accepți așa ceva ca salariat, să faci bine ce ai de făcut la locul de muncă, să nu iei și să nu dai mită, să nu iei bani de la pacienți și să nu înșeli Casa de Sănătate dacă ești medic la stat, să nu iei bani de la elevi dacă ești profesor la stat, să nu iei mită dacă ești judecător, să nu faci abuzuri din exces de zel dacă ești procuror…
    Milioane de români făptuiesc faptele de mai sus și totodată admiră Germania, Franța, Elveția…
    „În Germania”, spun ei cu admirație, „nu-i așa…”.
    Păi nu-i așa fiindcă GERMANII nu-s așa cum sunt românii.

    Locatarii unui bloc, care fac naveta România-Spania, România-Italia, România-Germania… coceau vinete și frigeau carne lângă bloc. Când i-am întrebat dacă în Spania… coc vinete și frig carne lângă bloc sau alt imobil, au spus admirativ „nuuu! Acolo te spun vecinii și te amendează Poliția”.
    Atunci, aici de ce faceți asta?

  2. @ Marian Nicolae,

    pacat ca nu ne spune cine si de ce l-a mierlit pe Kennedy…

    Hai sa fim seriosi, nu cred ca era nevoie de 12 James Bonzi ca s-o pateasca printesa… Si nu cred ca vreun guvern, oricare ar fi el, isi poate permite sa dispuna asasinate, oricat de necesare ar fi ele… Exista insa o intreaga pleiada de autori care leaga convenabil fragmente de realitate ca sa vanda cateva volume… De cei cu extraterestri nici nu mai amintesc…

    Astfel de lucrari sunt menite sa sperie, tot asa cum OMS anunta din cand in cand cate o boala groaznica care sta sa cuprinda omenirea si vezi Doamne, numai ei, daca primesc suficiente stipendii, o pot eradica… Populatia trebuie tinuta sub o oarece teroare ca sa fie obedienta… Religia procedeaza la fel, Justitia la fel, toate entitatile care se bazeaza pe avantajele oferite de puterea ce o detin legal au acelasi obicei, sperie…

    Sigur, in istoria omenirii s-au petrecut asasinate reale, insa toate au fost „induse” unor labili, nicidecum ordonate asa, in urma unei consfatuiri la o sedinta dintr-un cabinet…

    Dealtfel, daca analizezi situatia in care se aflau victimele la ora decesului, constati ca fie o cam faceau contra vantului crezand ca doar se uda, fie devenisera anacronice in raport cu realitatea, fie incercau sa promoveze niste chestii dar fara a putea intui consecintele reale care erau cu mult mai grave decat scopurile pozitive vizate de ele initial… Apoi mustrarea, labilul, metoda si gata…

    Parerea mea e ca sistemul asta global are puteri infinite, poate forta orice natiune la orice, poate schimba orice, nu are de ce sa se murdareasca pe maini. Azi dai un telefon, maresti scontul unei tari si asta-i tot, restul vine de la sine si ti se asterne la picioare cu pupici. Daca nu, lansezi un zvon si schimbi impetuosul iar urmatorul vine cu lectia invatata la perfectie, vezi DSK…

    Acum. Pe vremea arbaletei insa e drept, asa se consolida puterea.

  3. Să te strici de ras …
    Excolonelu Turcescu scrie ca cum “Se duce dracu’ şandramaua media din România!” Curat şandrama adica şantan si drama …Curat drama! „Dupa cvasi-dispariția presei scrise urmeaza televiziunile.” Presa aia care inflorea sub apasarea ticalosită a „regimului Năstase” s-a cam ofilit in iarna ADA!! Adi-cel-Rau Mistrețocedar care nu platea publictate la cei care il injurau avea parte de presa multa (dusmanoasa de opozitie)
    Azi presarii … e specie pe cale . Mistreții nu!!

    Si revista 22 azi intinde laba „dă si mie dă si mie!!” ca deh minoritarii e la moda!! Multicurism cum s-ar zice : Vă cerem din nou să ne sprijiniți. De data aceasta este vorba de revista22.ro, care are nevoie de ajutorul vostru financiar pentru a putea continua să fim aceeași voce independentă, același forum de dezbatere a valorilor pentru care ne-am luptat împreună. Acum este un moment în care revista22.ro trebuie să se dezvolte, împreună cu voi, în pofida dificultăţilor financiare și în contextul situației complicate prin care trece presa nealiniată din România.
    Da ca cand erau taiate ca la zalhana si locuri de munca si nivel de trai si venituri si penzii era bine da?!
    Si oare ce o fi aia presa independentă si nealiniată? Aia aliniată la spatele Basescului?

    Insa piramidale sunt concluziile Turcescului De ani de zile tot spun ca pentru consolidarea democratiei e nevoie de reglementari rapide in piata presei romanesti. Poate chiar de ajutoare de stat sau de facilitati fiscale in stare sa repuna pe picioare institutiile media. Altminteri, aleluia! A se nota.
    Sa fie primită la loc cu verdeata.
    Fiindca bă ăsta e capitalismu bă! Nu scoti mardelu’ basta! Si unde a mers milionu de locuri de munca merge si duzina de basei mercenari..

    Insă e cam multa ceată in capu lor (tot din operele excolonelului): O sa stăm pe net ca anticomunistii in parcuri asteptind sa vină americanii/nemtii/ bulgarii sau, cine stie, rusii sa investeasca in mass-media. hm .. aceasta descriere coboară direct din prezentările caricaturale ale „edecurilor” partidelor istorice si in plus le aduce un „omagiu” ca nu prea se intelege daca nu cumva si anticomunistii asteptau pe bulgari!!

    Deci drama de şantan a intelectocănimii disperate sa fie asistată social ptr „productia” de propaganda de partid si de cantare a Conducatorului Erou intre Eroii Neamului din Bouista scoborator..

  4. Ein Wort, Ein Mort!

    Liberali cu papioane, fite multe si-aere de elitism
    L-au dat dracu’ pe Bratianu si-au trecut la basinism.
    Azi se-adapa dintr-o troaca unde ieri cu spor scuipau
    Prieteni buni cu parasuta ce la greu batjocoreau.

    Mai docili ca boulenii, prosti ca oile din stana
    Si-au schimbat crezul pe vorbe scapand vrabia din mana,
    Peste noapte rupt-au foaia ce dogma le-o statuta
    Si-au dat palma cu satana ce le-a tras o cacealma.

    Si-au tras teuton la staul sa le fie de-acum baci
    Si vor behai nemteste ca-n romana baciu’ canci!
    Vorbeste din unu-n zece si nu spune nimicuta,
    Executa doar un ordin dat din tronu-i de taicuta.

    Ba, mai mult, cu nibelungu’ sosit ca produs stelar
    Se vad cetateni in Reich votand pentru cancelar.
    De Bratianu adus-a rege de sorginte ariana
    Azi urmasii vor bomboana, cancelaria germana.

    Pentru-a evita surprize sau vreun act de rea credinta
    De la liberali cu devla ce n-accepta umilinta
    Nou slogan invata turma, unanima azi in vot,
    Ciocu mic ca vorba-ceea:”de graiesti, maine esti mort”!

  5. Practic ramane cum am stabilit:
    Romanii o natiune pe cale de disparitie….
    ––––––––––––––––––––
    Seful Statisticii atrage atentia: ​​​Numarul nou-nascutilor din 2013 a fost de sub 180.000, cel mai mic nivel al natalitatii de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial

    de Dan Popa Joi, 5 iunie 2014, 10:52
    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-17424846-seful-statisticii-atrage-atentia-numarul-nou-nascutilor-din-2013-fost-180-000-cel-mai-mic-nivel-natalitatii-dupa-cel-doilea-razboi-mondial.htm

    Numarul de nou-nascuti din 2013 a fost de sub 180.000, cel mai mic nivel de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, a atras atentia joi presedintele INS, Tudorel Andrei. El a mai spus ca din pacate aceasta este o tendinta manifestata pe un orizont extrem de larg, din pacate.

    „Pentru inlocuirea populatiei la acelasi nivel ar trebui sa avem 2,1 copii/femeie. Acest nivel este acum mult sub aceasta cifra, circa 1,4 in prezent”, a mai spus Andrei. Alte explicatii au fost date de Silvia Pisica, Directia generala de demografie si statistica sociala. „Majoritatea covarsitoare a celor care au plecat sunt au varsta medie de 25-45 de ani, adica varsta la care se fac copii.

    Pe de alta parte, sa ne amintim ca pe vremuri casatoriile se faceau la 22 de ani. Varsta la care un cuplu se gandeste sa faca copii s-a mutat spre 30 de ani. Numarul mediu de copii /cuplu e in scadere.Cand a fost baby-boomul dupa decretul dat de Ceausescu, au fost 575.000 de nou nascuti”, a spus Silvia Pisica.

    Cifra trebuie judecata intr-un orizont mare de timp- ni e doar cifra din 2013. E o tendinta continua de scadere a ratei natalitatii, fara variatii mari de la an la an. Tendintele demografice care au fost inregistrate in perioada de tranzitie poate reprezenta o explicatie”, mai spune seful INS.

    Rata natalitatii e mai mare in zona rurala decat in cea urbana. Dar si numarul deceselor este mai mare acolo

    INS a facut un studiu cu privire la orizontul anilor 2050 care confirma o scadere a populatiei pe termen lung.

    Citeste aici studiul Statisticii.

    http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2013-12-13-16199776-0-proiectarea-populatiei-active-din-romania-orizontul-anului-2060.pdf

  6. @ ZeV:

    Și, ca să nu mai fiți supărat pe mine așa, în general, și să fiți supărat doar din motive PNL, dacă tot aduserăți vorba de ai noștri tineri, să vă zic o perlă rară:

    Romanul „Răscoala” este conceput de Liviu Rebreanu sferic pentru că începe și se termină cu imaginea burții lui Rogojinaru care seamănă cu o sferă.

  7. Acordul Rusia-China… 400 de MILIARDE de dolari…
    Se „sparie” gândul…
    Dac-ar fi doar cifra asta în legătură cu Rusia și China, și tot ar trebui ca aceia care disprețuiesc cele două țări fiindcă n-au campanii electorale a l”americaine, cu stegulețe și pălărioare, să stea puțin jos și să reflecteze.

  8. ATENTIE:
    –––––––––-
    Observam din nou un atac concentrat asupra Electrocentralelor in acest moment:
    ––––––––––––––––––––––––––––––––
    Electrocentrale Bucureşti, cel mai mare producător de energie termică din ţară, se divizează

    05 iun, 11:36 | ECONOMICA.net
    http://www.economica.net/electrocentrale-bucure-ti-cel-mai-mare-producator-de-energie-termica-din-tara-se-divizeaza_81351.html

    Electrocentrale București S.A, compania care administrează cele cinci centrale electrice de termoficare (CET) din Bucureşti şi CET Palas Constanţa, intră într-un amplu proces de divizare în scopul restructurării și eficientizării activității companiei, potrivit unui comunicat al companiei.

    Elcen
    Foto: sfin.ro

    Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) se va diviza prin desprinderea din ELCEN, care va continua să existe, a unor părți din patrimoniu și transmiterea acestora către două noi societăți: Societatea Electrocentrale Constanța S.A., respectiv Societatea Electrocentrale Titan S.A., potrivit Proiectului de Divizare publicat în Monitorul Oficial.

    ELCEN va rămâne astfel cu cele patru centrale din Bucureşti: CET Bucureşti Vest, CET Sud Vitan, CET Progresu şi CET Grozăveşti. Centralele produc, în regim de cogenerare, energie electrică pe care o livrează în sistem, şi energie termică frunizată locuitorilor Capitalei, prin regia locală de distribuţie RADET.
    Electrocentrale Constanța S.A., societate nou înființată, va deține Centrala Termoelectrică Palas și rețelele de transport al energiei termice ce deservesc orașul Constanța, precum și alte bunuri/active din patrimoniul ELCEN.

    Electrocentrale Titan S.A., societate nou înființată, va deține Centrala Termoelectrică Titan și Centrala Termoelectrică Fântânele, precum și alte bunuri/active din patrimoniul ELCEN.

    „Divizarea va fi urmată de transferul integral al acțiunilor Electrocentrale București S.A. și Electrocentrale Constanța S.A. în portofoliul autorităților locale. Pe agendă se mai află fuziunea cu RADET, odată ce Regia Autonomă se va transforma în societate comercială. În urma fuziunii, vom avea un punct comun privind strategia de dezvoltare a SACET-urilor (sisteme de alimentare centralizată cu energie termică-n.red.), urmărind creșterea eficienței și optimizarea costurilor, ținând cont de nivelul de suportabilitate al consumatorilor finali. În același timp, SACET-urile vor putea să dezvolte strategii comerciale de fidelizare a consumatorilor racordați la sistem, precum și de reconectare a celor care au luat decizia de a folosi centrale proprii, pe gaz natural”, a declarat Gabriel Ignat, directorul general al ELCEN.

    ELECEN cel mai mare producător de energie termică din România (40%) și din București (85%) și unul dintre principalii furnizori de energie electrică din țară (7%),.

  9. Iata un interesant mesaj primit pe e-mail:

    LIBIA- Ce nu va fi publicat de masmedia niciodata
    Citeva „fapte” despre dictatorul insingerat Gadafi, care isi chinuieste poporul.

    -Poporul Libian primeste credit fara dobinda

    -Elevii primesc salariul mediu al acelei profesii, pe care o invata.

    -Daca cineva nu-si gaseste de munca statul ii da salariu plin parca ar lucra.

    -Tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat.

    -Orice tinar libian daca se inscrie la orice facultate din lume,primeste 2500 euro de la stat plus intretinere + o masina.

    -Masinile sint vindute la pret de fabrica.

    – Libya nu are datorii fata de nimeni in lume. -Invatamintul si spitalizarea sunt gratis.

    -25% din populatie are facultate.

    -Pe strazi nu sint cersetori, toata lumea are locuinta.

    -15 centi costa o paine.

    Deci e rau de tot. Nu e de mirare ca pentru cei ce conduc lumea asta din umbra, Libya e o . Gaddafi nu a fost de acord cu dobinzile mari aplicate de Banca Mondiala. Deci e dictator. Libya a fost o tara L I B E R A asta-i adevarul despre razboiul din Libya .

    Am incercat sa verific cifrele de mai sus, dar n-am prea reusit. Pe enciclopedii sau in mass-media n-am gasit decat o recunoastere a faptului ca Libia are un foarte ridicat nivel de trai a locuitorilor sai, deoarece este un mare exportator de petrol. Ca a fost declarata ca avand populatia cu cea mai mare speranta de viata din Africa si anume 74 de ani. Ca are cam 1,7 milioane de studenti, la o populatie de 6,420 milioane de locuitori.

    Țara este una dintre cele mai bogate din Africa. PIB nominal per capita în 2010 a fost de 12.062 dolari (locul 48 în lume), conform FMI. PIB per capita după paritatea puterii de cumpărare a fost de 14.878 în 2010. HDI (Indicele dezvoltării umane), un indicator alternativ ce ia în seamă și accesul la educație și alte elemente legate de nivelul de trai, pune Libia în fruntea celor mai dezvoltate țări africane. PIB nominal a fost de 77,9 miliarde dolari în 2010, conform aceleași surse, după o creștere economică de peste 10%.

    Citind in diagonala multe articole din mass-media, am aflat cu greu printre randuri ca toate familiile au o locuinta, o masina, televizor si telefon. Spitalele si liceele sunt la standarde ridicate. Toti locuitorii au acces la doctori, clinici, medicamente, gratuit.

    Cam atat. Dar suficient cat sa putem considera ca cifrele din e-mail pot fi reale.

    Cand au motivat invazia Libiei, analistii o tot tineau intruna cu bietul popor chinuit, impotriva caruia Gaddafi a pus aviatia. Daca insa erau cu adevarat atat de saraci, sigur mass-media venea cu cifre si imagini cutremuratoare. Dar pentru ca ele nu exista, s-au multumit sa ascunda cat mai mult adevarul …

  10. Despre “ce-i înnăscut şi ce-i învăţat”. Subiectul anunţat se cheamă pe englezeşte „nature and nurture” iar pe franţuzeşte “l’inné et l’acquis”. Aspectul de “nature” se referă la ceea ce este genetic, la ceea ce a fost incorporat de mama natură în construcţia omului. Aspectul de “nurture” se referă la modul filosofic şi psihologic asociaţionist-senzualist. Abordarea aceasta, care se încadrează în epistema de modernitate ce fasonează cultura noastră de vreo două sute de ani, reduce foarte mult pentru noi ceea se cheamă eufemist costurile învăţării, iar catastrofist “barierele în calea învăţării” (care există realmente în Paideia modernă, ele existau deja în Paideia clasică, recunoscute ca atare de Euclid prin aforismul “Nu există calea regală!”). Atunci când am vorbit pe aici despre “bottom-up approach”, colegul nostru comun @Georgică Ban îmi solicita imperios bibliografia. Nu îi dau bibliografia, îi dau numai explicaţia pe româneşte. Asociaţionismul senzualist, adică tipul de filosofie inspirat din Condillac şi Destutt de Tracy care se practica la începuturile culturii noastre moderne în Şcoala de la Sfântu Sava, exemplifică abordarea conceptuală ascendentă (bottom-up approach).

  11. @ blogi,

    din cate stiu eu, nici un revolutionar autentic nu a ajuns sa detina functii de decizie in statul postrevolutionar, cu cateva exceptii care insa fie erau evrei, fie au fost arondati mai tarziu unor structuri de forta si care in scurt timp au disparut. Funtii politice deci, nu. Dealtfel, nimeni nu s-a opus regimului ceausist pentru functii, ar fi fost o idiotenie…Toate functiile au fost ocupate de persoane care au profitat de revolutie, fara insa a fi participat la ea decat din momentul cand zarurile erau deja aruncate.

    Ideea era o reforma gorbaciovista sau inecarea revolutiei in sange. Iesirea masiva in strada a facut ca Romania sa nu mai poata fi intoarsa din drumul catre democratie si libertate si nici dezmembrata. De asta au profitat apoi esaloanele 2 si 3, precum si toti tupeistii momentului. Iliescu s-a bazat pe ei pt a-si legitima puterea, argumentand ca au participat cu totii la actiune… evident, minteau in cor, si apoi, tot in cor, s-au pus pe sabotat, dezorganizat si furat tara intrucat URSS inca mai exista si speranta lor a murit ultima, desigur… Au fost atat de ticalosi incat in loc sa coopteze la conducere revolutionari, au preferat surogatele de partide istorice formate din batranei puscariasi, idealisti, naivi si anacronici… Normal, cu ei se putea fura si sabota!

    Revolutionarii nu au fost in slujba nimanui intrucat nici unul nu a profitat de Romania postdecembrista, asa cum poate ar fi meritat. Mai mult, nefiind la conducere, tara a fost terminata de cei ce au preluat puterea si nu au putut implementa ideile gorbacioviste, ba s-au razbunat si pt nereusita dezmembrarii din martie ’90. Apoi razbunarea s-a transpus in sabotarea economiei, in conducerea falimentara si haotica, in lipsa oricarui proiect logic de tara. Abia cand lucrurile s-au asezat si URSS a disparut, si-au dat seama ca altfel nu merge si au trecut la aglutinarea capitalului prin spolierea intrepriderilor, a institutiilor, si apoi a sistemului bancar. Acum toti hotii astia detin puterea in Romania si numai lor le poti imputa spargerea serviciului ala de cristal… care poate daca era din fier, supravietuia…

    Tot pe ei ii poti intreba si despre identitatea nationala, nu revolutionarii au imbecilizat natiunea ci razbunatorii astia…

    Dar vremurile au trecut, tara a ramas in frontierele ei inca, a avut bafta ca vestul sa caute piete si deci sa se extinda si asa am ajuns si noi prin UE si NATO fara sa pricem nimic din scopurile lor, iar acum trebuie sa si aparam vestul asta aici, la granitele noastre, caci nu-si pun scut antiracheta sarbii sau olandezii, ci noi…

    In acelasi timp am dat de talhari si mai mari, asa ca ni s-a impus statul de drept ca hotii nostri sa nu mai fure ci doar multinationalele lor sa traga tot ce este… Evident, este absolut normal ca sa se intample asta cu o tara sabotata total din interior, timp de 25 de ani… Pe ei ii poti intreba despre identitatea nationala pt ca au tinut tara pe salarii si pensii de mizerie imprastiind forta de munca in vest, dar cu preturi comparabile cu cele de acolo, desi de ex., noi suntem producatori si de gaze, si de curent, si de aur, si de carbune, si de sare, si de lemn, si de hartie, si de otel, si de nave, si de…

    Stii ce partid a praduit cel mai mult tara, sau, care-i cel mai bogat partid?
    No, mere de-i voteaza iar… si apoi sa ma intrebi iar pe mine ce parere am…

    Inca ceva: te rog sa ma slabesti cu revolutia, nu mi-a apartinut, nu mi-am insusit-o, n-am profitat. OK? Eu doar l-am rasturnat pe Ceasca pt speranta unei vieti mai bune, ca orice om normal si cat de cat optimist… Restul nu mai e vina mea, ci este vina profitorilor de tot felul. Dar datorita noua, tara cel putin mai are azi aceleasi granite, atat cat le-or mai putea pastra saraciile astea… restul au dat sau au distrus!

    Clasa asta politica va iubeste atat de mult incat nici nu s-a intrebat unde va munci tot pt ei poporul asta, cand praduiau economia nationala… Intelegi.

  12. @Doru Coarna
    Omorârea celor doi bătrânei – Nicolae Ceauşescu şi Elena Ceauşescu- tu o transformi într-un act de curaj hubric.

  13. Dle. Adrian Năstase, aveți foarte mare dreptate în tot ceea ce spuneți vis-a-vis de atenția acordată de o mare parte a românilor, vieții politice cotidiene, interne și internaționale, însă Dle. Adrian Năstase, mai buni și mult mai pro-români decât în prezent, cred că vom reușii să fim noi, tinerii noii generații, generația fiilor dvs., aceia care o parte dintre noi chiar am învățat și care, unii dintre noi am terminat universități de prestigiu și avem nevoie de oameni ca dvs, cu experiență politică reală și pe teren, cu expriență politică căpătată în urma multor bătălii politice, dar care totodată avem nevoie de deschiderea mai largă a porților în noua viață politică europeană pe care trebuie să o gestionăm pe cât posibil în favoarea României.
    Dle. Adrian Năstase, noi noua generație nu știm ve înseamnă microbul corupției, noi nu știm ce înseamnă să fim șantajați datorită trecutului nostru, dar tot noi suntem generația în care nu vrem să mai existe procurori ,,Băsescieni” care distrug familii la comandă politică, care distrug oameni ce au curajul să lupte cinstit cu alți adversari politici, procurori care nu distrug oameni demni și integrii și procurori fără datorii politice, tot noi vrem să nu mai avem frică de ,,doctorii de laborator” în a căror eprubetă prepară virusul ,,Băsishimera” !!!
    Dle. Adrian Năstase vrem să facem parte din noua generație care se implică cu tot sufletul în viitorul social-democrației, să fim noi cei rupți total de comunism și care să explicăm oamenilor, românilor, de ce social-democrația nu trebuie confundată cu comunismul, să fim noi cei care înțelegem că fără dispariția non-camaderiei, cum și fără dispariția invidiei inutile din interiorul organizațiilor PSD, dar cel mai important, so-li-da-ri-ta-te, nu vom ajunge departe !

Lasă un răspuns