Mihai Neamțu – 0,27%

Vi-l aduceți aminte pe Mihai Neamțu? E vorba de cel care a jucat rolul lui Romeo în scena balconului de la referendum, alături de Monica Macovei. Partidul său – Noua Republică – este atât de nou încât pare că încă nici nu s-a născut.

După scorul obținut la europarlamentare – 0,27% – m-am gândit că i se va cere, de către colegii de partid, să-și dea demisia din funcția de președinte. Am realizat însă că numărul celor care au votat pentru el – aproximativ 10.000 – nu este suficient nici pentru înființarea unui partid.

Pentru mine Mihai Neamțu va rămâne însă o expresie perfectă de gunoi uman. În 20 iunie 2012, când a avut loc tentativa mea de suicid, el a venit, cu mai mulți reprezentanți ai „noii republici” și, în fața blocului din Zambaccian, în derâdere, și-au mânjit cămășile cu ketchup! În 25 de ani de politică nu-mi aduc aminte de o mizerie mai mare din partea unui „om politic”.

A primit, din partea alegătorilor, ceea ce a meritat. Iată că nu va putea merge, și el, în „balconul” de la Bruxelles, alături de mentorul său – Monica Macovei.

46 de gânduri despre “Mihai Neamțu – 0,27%

  1. Cultura română este un tezaur intelectual de o bogăţie nepreţuită. Totuşi, există sloganul American : “Intellectual property is theft!” De la cine am furat ?

  2. E suficientă Monica. A lu’ Macovei, de! Ce să mai caute și unul ca el? Să-i fie acestei cozi de topor porta-voce? Da’ mai stați fraților acasă, v-ați destrăbălat, mințit și jignit destul poporul și statul român de pe băncile unui for politic internațional! Cum, Doamne, o fi prins iar Macovei mandat de europarlamentar? A candidat în Brașov, cum or fi redistribuit voturile, frate, de-ajunse iar la PE? În Brașov am votat altceva, pe cine-ntrebi, nimeni n-a votat-o, dar ea se va lăfăi și minți iar de la Bruxelles: În ce țară trăim, Doamne?! Să mai fi ajuns și Mihai Neamțu cu a lui Nouă Republică? Ei, asta peste poate. Stai frate, acasă, n-ai nici chip nici minte de om politic, dar mi-te de europarlamentar! Oare nu-i prea mare umbrela pentru capul matale? Mai stai, mai calculează-ți lungimea nasului, agerimea, istețimea inteligenței și apoi visează la posturi înalte!

  3. Ce homunculus perfect clonat dupa chipul si asemanarea mentorului sau basescu – intr-un fel, e bine ca exista o asemenea dreapta, caci sunt foarte usor de recunoscut si evitat asemenea specimene statistice.
    Te poti chiar intreba ‘cati din exponentii dreptei au infiintat o afacere privata rentabila inainte de a intra in marea politichie?
    Li s-a adaugat acest crin ofilit care a facut istorie la Istorie.
    Deh, Dumnezeu nu bate cu paru’…

  4. Nici nu merita un răspuns, dar din păcate ca Mihai Neamțu mai sunt; bine că nu prea mulți. Să sperăm că încet-încet se va curăța societatea de lichele și lingăi. Vă vrem înapoi acolo unde vă e locul.

  5. Mihail, câine de circ…un roman al nu mai știu cui, pentru copii, pare-mi-se.
    Insul e tâmp și dezaxat, ignorant și impertinent, ca toți ignoranții dealtfel. Ignoranții impertinenți se admiră între ei (vezi subiectul idolatriei sale, Băsescu!).
    Partide de doi bani, înființate la televizor și desființate la primele alegeri.
    Oamenii ăștia, Neamțu, Ungureanu, Dan Diaconescu… nu se învață minte după 24 de ani de experimente.
    Un partid mare și serios se formează greu, în ani, cu bani mulți și membri mulți dispuși să contribuie material și cu voluntariat.

  6. nici nu imi mai aminteam de el.ii uitasem numele marlanului din balcon,si a ceuluimanjit cu bulion. va rog, amintiti-mi de oameni, nu de marlani, asta a fost si este un inexistent

  7. Propun o halianță formată din Foarța Clinică, A Noua Republică și Mișcarea Nepopulară.
    Membrii ei să poarte blugi rupți în fund și cămeși albe rupte-n coate, președinte autoales democratic să fie Băsescu încoronat (sau încornorat?… nu-mi mai aduc bine aminte) cu coroana cioabească (astea se confecționează rapid, la comandă), iar el s-o aleagă tot așa, democratic și UE-ist, vicepreședintă pe Udrea (și pentru ea, o coroană repede…). Secretar general însărcinat cu secretul lui Polichinelle – Mihail câine de circ, încununat model Iulia Timoșenko cu o funie de usturoi, ce-i la noi nu-i și la voi.
    Ăștia ar rupe inima târgului la următoarele alegeri.

  8. Cred că-i faceți un serviciu. Nu știu dacă chiar merită să acordați atenție unor astfel de indivizi.

  9. Se precipita situatia politica liberala. De departe tot ce am scris, marturie sunt articolele, se adevereste. Liberalii onesti ies din frontul tacerii impus. Crin si-a semnat demult testamentul politic(din februarie), un om complet lipsit de competente dar si fler politic. Nu te joci cu electoratul votant masiv in iarna anului 2012 pentru USL. Acum solutia ar fi iesirea urgenta din PPE si trecerea fireasca la ALDE. Lasarea doar in forumul german al spargatorului de nunti(calul troian) Iohannis si revederea principiilor uniunii ca singura solutie. Dreptatea trebuie dusa pana la capat. Iar dreptatea reprezinta disparitia dictaturii de zece ani! Curios! Inlaturarea lui Crin, fortarea demisiei lui totale, cu renuntarea ca si candidat al dreptei la alegerile din iarna sunt tot mana celui din deal. A picat sandramaua liberala crinista si se incearca jucarea lui Iohannis, ca reprezentant dorit(impus) de toata dreapta. Va pica si asta prin vointa electoratului!

    Trotus31 mai 2014, 04:4
    Continuare:
    Iohannis unealta germana a lui Merkel, si PPE, este ultima preferinta(varianta trei) a prezidelului(am facut analiza politica ca si articol prin martie, se gaseste pe site CNSC). Il impune acum cu forta celor, acum sapte liberali cu coloana vertebrala din inca PNL, pentru sine. Premierul daca face greseala de a candida la prezidentiale nu iese. Dreapta unita cu Iohannis propus presedinte castiga in turul doi prin votul masiv popular al nehotaratilor satui de rosu=comunism. Odata presedinte, premier va fi guvernatorul de acum(se uita ca este securist si comunist) si care duce reforma(genocidul) inceput de Boc la capat!

  10. Cred că până la urmă Frau Merkel va face tot posibilul pentru a-i retrage numele, care face de râs o naţiune atât de serioasă 😉
    În penibilitatea lui neamţu nu este întrecut de către ungurean, pe care din acest pdv nu văd să-l mai întreacă nimeni ! 😉

  11. Domnule Prim-Ministru, va rog din suflet sa nu mai faceti publicitate unor rebuturi ale vietii! Pomenindu-i numele in aceasta postare, ii dati o importanta absolut necuvenita! Acest avorton care bantuie, uneori, politica si televiziunile din Romania, nu merita nici macar un cuvant din partea dvs. Lasati-l sa moara in propria-i mizerie. Cine credeti ca-si mai aminteste de „usturoiul” cu pretentii de presedinte de partid? Scuze, nu am vrut sa jignesc usturoiul, care este chiar bun ca si condiment!!!

  12. Domnule Nastase,
    Eu va inteleg, desigur, si nu aprob apucaturile lui Neamtu. Dar, vedeti Dvs., nu prea inteleg cand Victor Ponta il face pe Mircea Mihaies fascist, pe Vladmir Tismaneanu legionar. Nici asta nu pot sa aprob. Dvs. aprobati aceasta retorica acuzatoare a lui Victor Ponta, care doreste sa arate, nu-i asa, cu degetul pe „dusmanii poporului”? Pentru ca daca Neamtu e Romeo, Victor Ponta risca sa ajunga, in oglinda, cealalta extrema: Julieta!

  13. Pai tocmai acele evenimente din iunie 2012 au pus capat carierei unor asa-zisi politicieni sau jurnalisti de genul Mihail Neamtu !

    Lumea a avut ocazia sa vada live manifestari de ura si rautate , accese demente si animalice ale unor indivizi care-si spun pompos politicieni . Oameni fara dram de umanitate , fara caracter , orbiti de ura si fara nici un Dumnezeu …

    Acest IMBECIL pe care l-ati pomenit este unul dintre ei … Mai sunt si altii de aceeasi teapa cu acest vierme : Cristian Preda , Monika Makovei , MRU , Stolojan , Blaga , etc.

  14. Domnule profesor, dar a trecut totusi de nivelul minim de 0,00% ceea ce in sine este totusi o realizare………

    Povestea cu ketchup-ul si camasa mai tine si de cei 7 ani de acasa pe care unii nu i-au vazut vreodata…..ca sa nu spun ca asa ceva nu se face nici celui mai mare dusman pe care poti sa-l ai……..

  15. Pe site-ul PNL, la ultima ora (10:10), Crin Antonescu cere demisia lui Traian Basescu, citez: „Demisia lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României. Acum! Imediat!” si „Demisia l-ar scuti pe Traian Băsescu de o situație jenantă acum, la finalul mandatului”. M-am infiorat si mi-am zis: ce barbat de stat (si de umblat!) acest Antonescu, uite ce-i face el lui Basescu cand credea Basescu ca sunt de acord! Doar ca am privit si data, da, este ultima ora dar nu si ultima zi, ultima ora la PNL-istilor e din ziua de 21 noiembrie 2013. Am mai pierdut vremea citind autointitulatul lor program economic. Din 1993 si pana acum astia nu au progresat de loc, cam asa era si programul de acum 21 de ani. Pentru ce s-au imbuibat mai multe guvernari, nu stiu.

  16. Cris
    Nu te grabi cu ironiile desarte…daca nu va treziti la timp din transa si nu iesiti din trena instabilului cu ochi albastri, cat de curand, vei ajunge sa te ..,,moa moa” pe obraz (si nu numai) cu Elena Udrea. Daca asa va vota BPN-ul viitorului fost PNL, te mai poti opune ?? Doar ei si numai ei, detin adevarul absolut pentru un membru de partid. (Z)
    PS
    La modul serios, va recomand, tuturor liberalilor autentici: nu lasati, la Congres, partidul pe mainile celor care il vor dizolvat in creuzetul bilderbergilor pepeisto-fascisti. Spun si fascisti, datorita implicarii in lovitura de stat de la Kiev.
    Este pacat ca ceea ce s-a construit in cca 130 de ani sa fie distrus de o clica santajabila de nemernici. fara ideologie, fara Dumnezeu si fara patrie, iar la final, Traian Basescu sa jubileze.
    Daca vei continua sa incerci sa justifici anormalitatea crasa, nu inseamna altceva decat sa-ti calci singura in picioare intreaga credibilitate pe care ti-ai construit-o in timp, asa cum si PNL-ul, atat de incercat, cu greu a fost construit si mentinut pe linia de plutire de atatea orgolii , uneori, antagonice.

  17. ps-Cris
    Iti reamintesc si tie (daca cumva ai uitat) ca Mircea Diaconu a intrat in Parlamentul European pe baza a aproape 7% din voturile VALIDATE DE BEC.
    Acestea sunt, in marea lor majoritate, voturi exprimate de penelisti dezamagiti si de cetateni apolitici exasperati de lipsa de scrupule a partidelor politice.
    Faptul ca mai exista voturi anulate, dintre care cateva zeci de mii cu doua stampile (USD+Mircea Diaconu), este o circumstanta agravanta pentru dreapta si nu inseamna altceva decat ca unii oameni au oscilat intre cele doua optiuni. Te asigur ca la prezidentiale, lucrurile vor fi mult mai simple, de aceea zona de dreapta este atat de framantata si…derutata in cautare de solutii miraculoase. Nu le vor gasi, Cris, pentru ca oamenii nu uita si nu vor ierta tradarea voturilor exprimate 2012 impotriva regimului Basescu.
    In rest, Dancu si Gusa, fac si ei ce pot…sau ce li s-a comandat, pentru a mai atenua dezastrul, mai ales, cel produs in Transilvania – fief traditional al PNL si PDL.
    A venit, din pacate si bomboana pe coliva: cei 10-15% ai lui Uioreanu… 😉

  18. Sunt de acord cu Iuliana. Va doresc multa sanatate si putere!
    Nu merita aceste gunoaie umane (care nu ajung nici la nivelul tocului de la pantoful d-voastra) sa va necajiti.
    Dumnezeu a ales sa traiti si pe mine asta ma bucura cel mai mult!

  19. Stimate domnule Adrian Năstase,n-are rost să mai pomeniți de asemenea avortoni politici și partide minuscule pe care nu le poți vedea nici cu microscopul,dar nici cu telescopul Hubble,atât de mici sunt ele. 🙂 Asemenea caricaturi de oameni,precum Macovei,Stolojan,Neamțu,Băsescu,Cristian Preda,Cezar Preda,Berca,M.R.U.,etc.,etc.nici n-ar mai trebui popularizate, sunt niște zerouri umane,ar trebui pur și simplu să fie eliminate din viața politică.P.D.-L-ul,P.M.P.-ul,F.C.-ul,Noua Republică,P.P.-D.D.-ul,toate aceste ,,partide”de pe dreapta ar trebui să dispară,să rămână doar P.N.L.-ul. P.S.D.-ul,pe stânga,împreună cu P.N.L.-ul pe dreapta ar trebui să devină în timp două partide suficient de mature și să facă exact ceea ce fac Partidul Democrat și Partidul Republican în S.U.A.,adică să conducă,pe rând, responsabil, România,sprijinindu-se unii pe alții mereu,chiar și în cazul unor guverne minoritare.

  20. (continuare pentru Vsile)!
    Îi cer scuze Manuelei, mesajul la care făceam referire a fost numai întârziat la „aprobare”, până la urmă a apărut. Oriş’cât nu l-ai citit, încât adevărul comentariului meu de mai sus rămâne valabil, e ca şi cum ar fi fost „cenzurat”. Dacă ţii, îl poţi citi la: Micile şmecherii electorale ale…

  21. SCRISOAREA NR.6

    DOMNULUI
    CRIN ANTONESCU

    “COMPLOTISTUL CRIN ANTONESCU ȘI COMPLICII SĂI”

    După alegerile din 25 mai 2014, aflăm lucruri oribile și condamnabile ca votanți ai USL.
    1.Ni se dezvăluie acum, după ce voturile ne-au fost furate de două ori – în 2012 și în 2014, cum complotistul și trădătorul Crin Antonescu și complicii săi – una spuneau să ne ademenească, să ne înșele, să ne ia voturile și alta făceau în spate, în întâlniri secrete cu Băsescu și cu politicienii portocalii.
    Timp de câțiva ani ne-au mințit că susțin proiectul politic USL – pentru înlăturarea regimului dictatorial și tiranic Băsescu, care a provocat mari nenorociri celor care trăiesc din muncă, condamnându-i la sărăcie în masă.
    Acum, după alegeri, ni se dezvăluie că totul a fost o minciună, o înșelătorie politică din partea domnului Crin Antonescu și a complicilor săi.
    Ni se dezvăluie că domnul Crin Antonescu și complicii săi – au avut o înțelegere secretă cu Băsescu și cu politicienii portocalii, în temeiul căreia – după furarea voturilor alegătorilor USL și asigurarea unui număr cât mai mare de locuri pentru PNL în Parlament – să schimbe alianța, să trădeze totul – și să devină opozanți vehemenți ai proiectului politic USL.

    2. După alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, a sosit momentul să-și scoată masca.
    Ni se dezvăluie că au bătut palma cu Băsescu și politicienii portocalii – și fac o înțelegere pentru salvarea regimului băsist, pentru continuarea politicilor de distrugere ale acestora.
    Deși au declarat până la 25 mai 2014 că aparțin grupului european liberal (ALDE), acum ni se dezvăluie că i-au înșelat și pe aceștia și în secret au negociat trecerea PNL la gruparea politică europeană creștin populară (PPE).
    3. Într-o veselie nebună și sfidătoare după 25 mai 2014, la palatul Parlamentului, complotiștii de ieri ne-au anunțat azi o nouă alianță, o fuziune a PNL cu PDL.
    4. O NOUĂ ÎNȘELĂCIUNE – AȘA ZISA DEMISIE
    Domnul Crin Antonescu și-a anunțat demisia din funcția de Președinte al PNL. O vorbă în vânt pentru mulțimea de naivi. O demisie de formă, o minciună.
    A doua zi, “cel demisionat de formă”, domnul Crin Antonescu și-a păstrat toate puterile și competențele și a anunțat că a convenit alianța și fuziunea PNL cu PDL.
    TERMENII CODULUI PENAL nu sunt suficienți; sunt prea blânzi pentru tot ce se întâmplă pe scena politică din România, încălcările fiind de o gravitate excepțională pentru sistemul democrației noastre.
    NICI O ÎNCREDERE
    Într-un asemenea politician complotist și trădător ca domnul Crin Antonescu – nici un cetățean cinstit al acestei țări mai poate avea încredere.
    Un asemenea politician complotist și trădător trebuie să fie alungat de pe scena politică împreună cu complicii săi – prin voința și acțiunea votanților USL – înșelați.

    REVOLTA MILIOANELOR DE VOTANȚI AI USL
    Nemulțumirea și indignarea votanților USL – cărora li s-au furat voturile – trebuie să se concretizeze într-o mișcare națională de condamnare și pedepsire a complotistului și trădătorului Crin Antonescu și a complicilor săi – prin impunerea următoarelor măsuri de urgență:
    1/. DEMISIA IMEDIATĂ din Parlament a complotistului și trădătorului Crin Antonescu, care a pierdut orice legitimitate prin voturile furate și duse în tabăra basisto-portocalie.
    2/. DEMISIA din Parlament a senatorilor și deputaților PNL –aleși pe listele USL – care nu se delimitează și nu se separă în cel mai scurt timp de complotistul și trădătorul Crin Antonescu și de complicii săi; acești parlamentari își vor pierde legitimitatea de parlamentari ca și complotiștii.
    3/. DEMISIA din Parlamentul European a europarlamentarilor aleși la 25 mai 2014 de cetățenii români ca liberali și care trădează și trec la creștin populari (PPE).
    *
    * *
    Avem datoria sfântă să dovedim că voința politică a alegătorilor exprimată prin vot – trebuie să fie respectată de politicienii aleși, ca esență a sistemului democrației în această țară.
    31 mai 2014

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  22. Antonescu Crin nu mai catindeaza la psedentie…
    Atunci ce chichirez galceava?! Ca cica nu era sigir va l-ar sprini PSD si PC ..
    Acum vedem ca nici Antoescu nu il mai sprijina pe Crin si viceversa .
    In rest ma „bucur” ca il vaz la fel de de drept si volubil .. apopae vesel ..

    Ma intreb cati „Danci” si cate „Guse” l-au ajutat!
    Desi afara nu e cald si nu e atins de vara crinu asta mopare siguratec..
    RIP la Crin.
    Azi il vedem si nu e.
    De fapt o termina (cariera politica de 24 de ani) in genunchi in intuneric rapus de ? Sauruman? Sauron? Ishamael Ucigasul Sperantei (pardon cartea asta nu a fots inca ecranizata)

  23. @Doru Coarna
    Eu nu pariez, eu votez. Voi vota exact la fel ca majoritatea romanilor care se vor prezenta la vot si care si-au pastrat memoria intacta, in toamna acestui an. (Z)
    Stimate coleg, cred ca ai o mica hiba de logica. Presedintele se alege, iar premierul se numeste, in baza unei majoritati parlamentare.
    Daca Ponta este ales, iar majoritatea, foarte probabil, se va mentine, ba chiar se va consolida, ar trebui ca Ponta sa declanseze o lovitura de stat impotriva Parlamentului, pentru ca Basescu sa ajunga premier. (Z)
    Daca as fi inca in clasa a patra, poate as paria pe un asemenea scenariu elucubrant, menit doar, IN MOD DIVERSIONIST, sa-l (men)tina in viata (pe post de sperietoare de ciori) pe Basescu, evident, pentru intarirea sanselor dreptei in campaniile viitoare. Sperietoare pentru dreptaci, ca sa se adune in jurul ,,Cidului” demult decedat. Vai de mamele lor de natarai derutati si lipsiti de viziune si personalitate proprie care au compromis, pe mult timp, insasi ideea de ,,dreapta” in Romania.
    Amice, macar doi neuroni inca imi functioneaza. (Z)

  24. @ Ghiţă Bizonu’,
    Bre, Ghizoane, îţi zic f’o două aici, că din urmă nu mai citeşti, atât de încântat de producţia ta eşti încât fugi mai repede decât blogu’! Şi e viteză mare, că doar mult te-ai chinuit să naşti aşa comentariu lung, da mai ales nesperat de corect scris (dac-aş fi rău te-aş întreba când ai luat lecţii de dactilografie, meseria aia pe care-o dispreţuieşti la maximum).
    Că tragi la fel de repede neşte concluzii e explicabil, altfel, de ce pisici ţi-ai mai da interesu’? Că astea, concluziile lu’ matale suferă de lipsă de lojică, nu mai contează, doar n-ai de gând să le esplici! N-aşa?
    Şi ca să nu zici că nu te citez, ui’ acilea:

    De fapt, toată miza e să facă activul de partid să creadă că voturile luate se duc la 44 la sută. Chiar cu riscul să râdă lumea de ei și să spună că sunt proști grămadă”, conchide LăZăroiu…
    De data asta trebe sa fiu de acord cu el!!

    Păi şezi blând, bre, că nu zice nimica lumea de ei, că ăla care mai şi gândeşte se-ntreabă: Da’ ce enteres ar avea să facă activu’ de partid să crează c-au luat 44 la sută? I-ar stimula chestia asta până seara, să dea fuga să voteze? Sau ai tălică o minte prea netedă, că doară o asemenea minciună ar stimula ieşirea adversarilor la vot şi tocmai ar linişti activu’ de partid să nu mai iasă la vot, că uite ce zice sondaju’, ai noştri câştigă şi fără mine, au ajuns la 43%.
    Adică, Ghizoane, mă-nţelegi cum devine cestia cu ce z’se Lăzăroiu? Păi ăsta, bre, n-a-ncetat să fie bou, iar tălică nu credeam că ţi-ai ales nick-ul ăsta, de Ghizonu’, pe motiv de rudenie cu el!
    Şi ca să nu încapă îndoieli, să nu-mi zici că ai fost atât de fraier încât ai aflat rezultatul exit-polului de la TV, după ora 21.00!

  25. Mi-l amintesc bine pe acest ” gunoi uman ” ; initiativa acelor decerebrati de se plimba cu fulare manjite cu ketchup in jurul resedintei dumneavoastra , domnule profesor , a fost unul dintre motivele , foarte puternice , care m-au facut sa scriu pe acest blog . Dupa multi ani de tacere, revolta pentru primitivismul de neimaginat al acelor „ animale bolnave ” m-a scos din cochilie si mi-a furnizat o motivatie suficient de puternica pentru a scrie .
    Problema este ca „gunoiul uman ”( cred ca „gunoi”era de ajuns , „uman ” nu stiu la ce se refera in cazul lui Mihail Neamtu ) are studii de TEOLOGIE ORTODOXA si FILOZOFIE , detine diplome pretioase de prin capitale europene, sunt chiar unii care il crediteaza ca pe o mare speranta a tinerei generatii . Da, da , acest individ neterminat , cu lacune morale adanci cat craterele de pe Luna este privit de unii ca o sansa a intelectualitatii romanesti . Si cei care il prezinta asa nu spun ca a navalit intr-o sarbatoare populara , dandu-se drept evreu si urland „Traiasca UE …Mc Donald’ s … Coca –Cola ! ” ; ca agita o funie de usturoi pe o scena , in timpul unui miting , sustinand ca exorcizeaza clasa politica si scoate din posedati „pericolul rosu ”; ca a jucat comedia complet idioata cu „inmanarea flacarii democratiei ” , abia coborat de la fereastra toaletei in care schimba idei geniale cu Monica Macovei ; ca , in fine , a participat la mizeria despre care vorbiti.
    Se inscrie si el in ceea ce eu numesc „ GENERATIA STERILA ” – tineri care citesc , iau coronita in scoala si bursa in universitate , au CV-uri impresionante , dar care, cu toate acestea sunt zadarnici , incapabili de empatie , inutili pentru societate sau extrem de nocivi daca raceala lor afectiva atrage si alti tulburati .

  26. Scandalul de mai jos nu-l pot comenta decat in hohote de ras … Dupa mine , tot acest scandal ” de familie ” dintre Mircea Basescu , Bercea Mondialu ‘ , Isaura zisa Formatia , Forin Anghel Mondialu ‘ , puradelul de 4 ani , etc. ne arata MIZERIA si DEGRADAREA clanului Basescu !!!

    http://www.ziare.com/basescu/presedinte/ce-spune-fiica-lui-bercea-mondialu-despre-banii-pe-care-i-a-luat-de-la-mircea-basescu-mesaj-pentru-presedinte-1301929

    Cine se aseamana se aduna !

  27. @ ZeV:

    E valabil și pentru PSD: deciziile majore într-un partid sunt luate prin vot democratic de forurile de conducere colectivă. Hotărârile capitale sunt luate prin vot democratic în congres, organul de conducere suprem.
    Delegații la congres sunt aleși după criterii interne și votează la congres conform mandatului primit de la filială.
    Ca membru al unui partid, dacă nu ești de acord cu deciziile majorității, ești liber să ieși din partid.
    Dv. vă transformați în consilierul PNL-iștilor și nu e corect. Nu aveți de unde să știți care sunt convingerile majorității PNL-iștilor.
    Părerea mea e că altfel se văd lucrurile din afara unui partid și altfel – dinăuntru.
    Mie, de exemplu, mi se par ridicole unele comentarii din media, produse de diverși „analiști” și dătători de părere, știind eu ce știu dinăuntrul organizației mele.
    Eu zic să așteptăm hotărârile statutare și apoi să vedem dacă ele au fost greșite sau nu.
    Majoritatea PNL-iștilor cu care am vorbit apreciază activitatea și atitudinea lui Antonescu. Subliniez CU CARE AM VORBIT. Sigur că sunt și alte păreri.
    Oricum, când priviți mișcările unui partid, să nu pierdeți din vedere că scopul acestuia e obținerea de cât mai multe voturi pentru a accede la putere și a-și aplica politicile preconizate în program.
    Restul e sentimentalism, etică și morală care nu au ce căuta în politică.
    Vi se pare că dl. Năstase, ținând la etică și morală, a câștigat?

  28. @ ZeV:

    Vă aduc câteva argumente în sprijinul afirmațiilor mele:
    PSD a guvernat cu PDL, s-a s-a „stricat” cu PDL, a fost adversar al UNPR-ului, s-a aliat cu UNPR, a fost adversar al UDMR-ului, a guvernat cu UDMR, a fost aliat cu PUR/PC, a devenit adversar al PUR/PC, s-a aliat din nou cu PC…
    Sunt convinsă că, dacă mai căutați alianțe și despărțiri, mai găsiți.

  29. Liberalii ne spun acum ca ,,grupurile parlamentare sunt (simple) convenții necesare pentru trecerea unor reglementări cu care toți cei din grup sunt de acord”.
    Cand se da comanda, se expun, cu voci pitigaiate si gatuite de nesiguranta, si asemenea puncte de vedere. (Z)
    Mare este ipocrizia..chiar si la oameni inteligenti, d-na Cris. (Z)
    Mai conteaza istoria, traditia, valorile liberale ancestrale care confera noblete blazonului PNL ? Desigur, doar atunci cand liderii pigmei ai PNL incearca sa justifice plecarea de la guvernare, rupand o coalitie care a preluat, inclus, aplicat, mai multe masuri liberale decat oricare ale putere anterioara.
    Inseamna asta ca toate sunt doar vorbe desarte menite sa adoarma constiintele ? In parte da. Din alt punct de vedere, se vede limpede ca nu strategiile, angajamentele si asumarea raspunderii la/prin guvernare sunt importante pentru politicieni, ci, cu totul altceva: combinatorica de conjuctura, lipsa de scupule, egoismul de casta, dispretul fata de cetateni si optiunea lor exprimata prin vot, promovarea intereselor si maximizarea lor sub ,,umbrelele” potente ale momentului istoric, sahul etern dat adversarilor, vorbele fara continut si fara acoperire de pe margine, acolo unde poti spune orice, de regula impotriva, fara teama ca trebuie sa si demonstrezi ca ai solutii alternative viabile.
    Din aceste puncte de vedere, cred ca PNL este campion. De aceea, vorba unui coleg, nu si-a updatat programul de 21 de ani. Oricum , nu conteaza, nu-i asa ?
    Din aceasta perspectiva, chiar ma intreb de ce ar trebui pastrata integritatea Partidului National Liberal ? National nu prea mai este, Liberal, doar declamativ, ramane Partidul. Iar un Partid (PUR SI SIMPLU) poate adera oriunde, chiar si la Liga Interplanetara a Zburatorilor la Trapez Verzi.
    (Z)
    Nu-i nimic:
    ,,Victor Viorel duios si zambitor trecea…cu Titi Aur si pedala apasata la podea..”
    😉

  30. Cris
    D-ta iti justifici suceala prin girul dat votului democratic in partid.
    Dar uiti un lucru esential, pe care , pana mai ieri, il sustineai cu patos revolutionar: primatul votului cetatenilor si obligatia partidelor de a se supune acestuia.
    Ma astept, doamna Cris, sa spuneti maine, ca in 2012 a fost o lovitura de stat, iar 2 milioane de voturi au fost fraudate.
    E o chestiune de timp, stimata doamna, nu-i asa ? Va deziceti de dvs insiva ? Nimic nu mai mira, in fond, oameni suntem, nu sfinti. (Z)
    De ce m-ar mira asta, daca pana si SS-istul cu nume de floare a facut-o…cu zambet cinic pe buzele tuguiate ?
    Sa va fie tarana usoara, stimabililor.
    Totusi, sper inca ca Dumnezeu va va trezi din adormirea constiintelor, miraculos, in ultima clipa. Nu pentru ca spun eu, ci pentru ca niste milioane de oameni si-au pus niste sperante in noi. In noi impreuna. Iar noi am votat: Ponta premier, Antonescu presedinte – cu sustinerea USL.
    Iar am rams de fraieri, nu-I asa, doamna Cris ? Te asigur ca este pentru ultima data.
    (Z)

  31. Nu mă dezic, nu mă contrazic.
    Totdeauna am susținut că în toate partidele există și buni și răi. N-am acuzat niciodată un partid în bloc. Am dat chiar nume de oameni din alte partide pe care îi apreciez, în comentariile de dinainte de europarlamentare.
    Îi apreciez pe Ponta, Constantin chiar și după ruperea USL. Îl apreciez pe dl. Năstase de când există în politică.
    Am opinat aici că ar trebui doar 2-3 partide mari care să acopere spectrul ideologic.
    Am spus demult că USL s-a creat numai pentru a-l contracara pe Băsescu și (pe-atunci) partidul lui, și că nu trebuie să dureze mult.
    Mi-am exprimat dorința ca simpatizanți ai diverselor partide să ajungă să discute fără ofense și sentințe categorice (sunteți niște proști și, dacă nu faceți cum vă spunem noi, o să muriți).
    Nu cred că e cazul ca simpatizanții PSD să le dea PNL-iștilor avertismente că, dacă la congres nu vor vota cum cred ei, PSD-iștii, că trebuie, PNL va dispărea.
    Nu le-am dat niciodată sfaturi PSD-iștilor pentru că știu că din casă afară se vede altfel decât de-afară în casă.
    Eu spun doar atât: om trăi și om vedea.

  32. Între exit-poll și rezultatele finale, în privința USD și Diaconu, au fost diferențe mari:
    USD 41% – 37%
    Diaconu 4% – 7%
    Explicația mea: la întrebarea pusă la ieșirea din secție, alegătorii care au pus ștampila pe amândouă patrulaterele au declarat doar USD.

  33. Aș vrea ca nimeni să nu-mi atribuie afirmații pe care nu le-am făcut și să nu-mi anticipeze reacții și acțiuni.
    Am principii și idei, dar nu sunt rigide, ci supuse realităților. A nu se interpreta în sensul că accept orice doar ca să fiu membru PNL.
    Dacă realitatea îți contrazice ideile pe care le-ai avut până la un moment dat, înseamnă că ele sunt nerealiste.
    Simpatizanții PSD care susțin azi niște idei și se erijează în moralizatori ar trebui să și le noteze ca să vadă dacă peste câțiva ani mai cred în ele.
    Politica nu e ca prietenia, politicienii nu sunt prieteni. În fiecare situație se aplică alte principii.

  34. Îl apreciez și îl stimez pe Mircea Diaconu, dar ce cred cei care l-au votat că va putea face în PE? Va putea face mai mult decât fac Daciana Sârbu, Adina Vălean, Victor Boștinaru…? Va putea să-și impună punctul de vedere? Îi va determina pe parlamentarii europeni să ia deciziile pe care le vrea el în privința României?
    Sau va face ceea ce spunea în campanie? adică să le spună că noi avem mândrie, că iarba noastră miroase mai frumos decât iarba lor…
    Nu va trebui să se afilieze unui grup parlamentar? care? PSE? PPE? ALDE?

  35. @ Cris,

    Eu spun doar atât: om trăi și om vedea.

    Sigur, pentru a vedea ce se va-ntâmpla, condiţia necesară este să trăim, că de-ntâmplat, sigur se va-ntâmpla ceva.
    Discuţia însă nu era asta, dacă şi ce se va-ntâmpla. Unii îndrăznesc să creadă că ceva e corect şi inversul nu mai e corect. Putem vorbi despre antitezele moral-imoral, legal-ilegal, de bun-simţ-fără bun-simţ şamd. Dv ne spuneţi că într-un fel se vede din casă în afară şi altfel din afară în casă. Ce părere aveţi? Nu cumva vreţi să statuaţi o idee conform căreia de-afară se vede-a fi rahat, iar din casă pare-a fi ciocolată? Chiar credeţi că veţi reuşi?

  36. Declar aici și veți vedea că mă voi ține de cuvânt:

    Nu mă deranjează ieșirea PNL din USL.
    Nu mă deranjează o eventuală alianță sau chiar fuziune cu PDL. La urma urmei, nu trebuie să-mi placă toți membrii partidului meu. Vor fi membri PDL care nu-mi vor plăcea, așa cum în momentul de față există membri PNL care nu-mi plac, dar asta nu mă împiedică să activez. Membrii PSD se plac toți unul pe altul?
    Nu mă deranjează eventuala schimbare a numelui partidului după eventuala fuziune.
    M-ar deranja la culme acceptarea lui Băsescu și Udrea.
    Dacă se va întâmpla așa ceva, VOI IEȘI DIN PARTID.
    Nu sunt rigidă în principii și idei dacă realitatea mi le contrazice, dar în privința lui Băsescu nu-mi voi schimba părerile niciodată.
    Repet și-mi dau cuvântul de onoare:
    DACĂ PNL ÎL VA ACCEPTA PE BĂSESCU, EU MĂ VOI RETRAGE DIN PARTID.

  37. Un singur comentariu dl. Adrian Nastase.

    Neamtul asta roman in murdaria lui si– mazgalit singur nadragi cu ketchap,
    Altii , imaculati din partidul dumneavoastra v-au vandut tot sincer , vopsind pe din afara gardul!

  38. Va felicit pentru randul 1 din paragraful 3. Stiu ca nu va caracterizeaza modul acesta de a exprima ideile dar, cate o data, este necesar sa mai spui „lucrurilor pe nume”. S-auzim de bine!

Lasă un răspuns