Micile șmecherii electorale ale partidelor lui Băsescu

Istoria se repetă. Așa cum s-a scindat FSN-ul, prin crearea FDSN, așa s-a scindat și PDL-ul (fostul FSN/PD), generând un „roi” – PMP-ul. Fostul președinte al partidului, Traian Băsescu la fel cum s-a întâmplat în urmă cu peste două decenii, s-a „dezis” de partidul pe care îl condusese și susține acum noua formulă politică, Partidul Mișcarea Populară – bazată însă pe vechi traseiști, gen Cristian Preda (UTC, PNL, PDL, PMP) sau mai noi – Cristian Diaconescu (PSD, UNPR, PMP). În felul acesta, virginitatea politică a „Albei ca Zăpada” este greu de susținut.

Interesant este însă faptul că și „altoiul” (PMP) și „port-altoiul” (PDL) susțin același mesaj – „nu lăsați toată puterea în mâinile PSD-ului. Ar fi un pericol pentru România. Așa cum spunea recent fostul ministru „independent” al justiției lui Băsescu „ieșiți la vot, votați și mai ales, împărțiți puterea”.

Lăudat este însă că, în campania sa, din 2004, la locale, mesajul lui Traian Băsescu a fost „Totul sau nimic”.

Desemnat președinte, în 2004, Băsescu a refuzat coabitarea votată de români, respingând formula guvernului PSD, șantajând PUR și UDMR cu alegerile anticipate. „Totul sau nimic” în numele democrației!

Tot în numele acestui principiu, Băsescu a declanșat, în 2005, campania de schimbare a președinților celor două Camere ale Parlamentului (de la PSD). La fel s-a întâmplat în 2009, când a fost respins candidatul de premier al opoziției, Băsescu impunându-l pe Boc. „Totul sau nimic”!

Acum, „urmașii lui Traian” – Cătălin Predoiu și Elena Udrea („logodna” între partidele lor urmând a avea loc după europarlamentare), consideră că „puterea trebuie împărțită”.

Viața are un cinism al ei, mai presus de amintirile sau imaginația noastră.

58 de gânduri despre “Micile șmecherii electorale ale partidelor lui Băsescu

  1. @ rubla si copeica mai 26, 2014 la 9:31 am

    Dumneavoastra spuneti ca mi-am lepadat…tufisul de camuflaj….

    Dezvoltati ideea va rog…nu fiti timid, am invatat sa dau…dar sa si primesc…..

  2. Domnule Marian Nicolae, va rog sa continuati.
    Romania nu este pe drumul ce bun, adica obsedant spre vest, deoarece, nu va gasi acolo decat ostilitatea ,,vechii Europe” fata de structura birocratica si anti-natiuni de la Bruxelles.
    Iata, alegerile recente confirma aceasta tendinta centrifuga.
    Eu personal. felicit poporul francez ca a dat eject la anumite politici dizolvatoare de suveranitate promovate de UE.
    Cred ca este in interesul Romaniei sa se repozitioneze (de aceasta data correct) in relatia cu Rusia.
    Nu stiu cum se face ca, aproape intoatdeuna, Romania trage carti necastigatoare la masa mai marilor lumii din toate timpurile.
    Bine spunea Ponta: NU POTI FI EUROPEAN, DACA NU ESTI, MAI INTAI, UN BUN ROMAN.

  3. Marian,

    Maestru dumitale , un talent incontestabil, ar fi cantat ori aria calomniei or aria nationalismulului desantat care-l apropria atat de mult de Vadim!

    Marcus ,

    Te grabesti ca fata la maritat sa omori un personaj politic viu , superior ca mesaj si comportament celorlati concurenti fie ei din PSD ,PM sau viitor presedentiabil.

    Ponta a tradat miscarea tot asa cum inaintasul dansului de la Pades a tradat scopul revolutiei incercind sa-si cumpere un scaun de domnitor de la „poarta”, otomana sau americana!
    Antonescu tradat de pactul de coabitare si-a vazut spulberat visul de al inlocui pe Basescu.
    Antonescu insa se supra apreciaza si acum crede ca il va putea inlocui pe Basescu din interior incercind sa se pozitioneze in locul acestuia in conducatorul opozitiei si al dreptei din Romania.
    Cam greu de inteles nu-i asa ?
    De ce atata oftica pe Antonescu? Pentru ca lui Ponta nu ii suride o opozitie condusa de un personaj politic cum este Antonescu, lui vorbesc de Ponta ii place in opozitie Udrea , este mai comoda ,mai saltea!

  4. @ Vsile,
    Ramona eşti cea mai… ! Las-o, bre, ‘te şi te spânzură cu Antonescu. Tâmpit mai mare n-a existat şi nici nu cred să mai apuc să văz! Da’ să te dai cu el, să încerci să justifici atâta imbecilitate, atâta prefăcătorie, atâta lichelism, atâta nebunie, atâta mâncătorie de căcat, depăşeşte orice închipuire. Nu te mai cunosc!

  5. @ blogideologic mai 26, 2014 la 11:08 am

    Domnule profesor Titus Filipas,

    Iar eu, daca stau sa ma uit spre arborele meu genealogic…sunt evreu rus…..sau khazar……sau ashkenazi……..cum doriti…..

    Teoretic si……istoric…ar trebui sa-i urasc pe rusi de moarte…la fel ca si „compatriotii” mei khazari……lucru care NU se intampla…rusii au dreptate.

    Iar eu NU am jurat credinta Imperiului Khazar….ci Romaniei si Imperiului Rus….

    Ca sa nu spun ca NU sunt de religie mozaica ci…crestin ortodox…….
    Ce a fost in urma cu mai bine de 400 de ani…NU este problema mea.

    Stramosii mei khazari, de pe malurile Volgai si-au cautat-o cu lumanarea…iar cazacii i-au ajutat s-o gaseasca………

    Daca stam sa gandim mai adanc, eu sunt aici sa bag bete in roate Noului Imperiu Khazar….multumita cazacilor, care mi-au gonit stramosii pana in Romania……pe la descalecatu’ lui 1600……

    Asa ca vedeti domnule profesor, incurcate sunt caile Domnului……….
    Totul este sa pastram un spirit deschis si sa gandim liber.

  6. @ Radu Humor mai 26, 2014 la 11:10 pm

    Eu va multumesc.
    Problema este ca singur nu fac mare lucru….am nevoie sa fim unitit, numai asa razbatem si ne reconstruim tara.

Lasă un răspuns