Joe Biden despre falimentul Revoluțiilor portocalii în Europa de Est

După 10 ani, la București, Joe Biden a pronunțat public falimentul Revoluțiilor portocalii din Georgia, Ucraina și România. Problema corupției a devenit, în acești ani, în aceste țări, atât de gravă încât vicepreședintele american a trebuit să vorbească, în vizita sa aici mai multe despre corupția din România și din Ucraina decât despre problemele regionale. Preluând exemple încă de pe timpul lui Cuza, prietenii din ambasada americană ai Monicăi Macovei, Laurei Ștefan sau ai lui Ondine Gherguț l-au ajutat pe Joe Biden să înțeleagă, între altele cât de catastrofală a ajuns situația corupției în România, după cele două mandate de președinte ale lui Traian Băsescu.

Din păcate, cu ocazia acestor vizite, nu am aflat răspunsuri la câteva chestiuni importante:

 1. De ce Polonia este vizitată de președintele american iar România de vicepreședinte. Este vorba de o anumită ierarhie în politica externă americană? Ne amintim, între altele, că Polonia a fost admisă în NATO în 1997 iar România doar în 2004, poziția SUA fiind determinantă.
 2. De ce, dacă România este un partener atât de important, de aproape 2 ani, SUA nu a trimis un nou ambasador în România? Este util, fără îndoială, dialogul prin reprezentanții serviciilor de informații, dar ei nu pot înlocui un ambasador – ca reprezentant politic al președintelui american.
 3. De ce nu este eliminat sistemul de vize pentru români, așa cum se întâmplă pentru cele mai multe state europene? Oare „un partener respectat” nu are dreptul la un asemenea tratament? Faptul că democrații dau vina pe republicani, așa cum republicanii dădeau vina pe democrați, nu este decât un joc neconvingător.
 4. De ce în seara de marți nu s-a organizat un dineu la Cotroceni, cu ocazia vizitei, așa cum era obiceiul, dineu la care puteau să participe și liderii politici importanți? A fost mai interesant ca un lider american important să-și petreacă timpul într-o cofetărie din Lipscani, înconjurat de forțele de ordine? Formula cu expunerea de la Cotroceni, le-a permis liderilor politici doar să asculte o lecție teoretică despre corupție și despre alternative energetice (gaze de șist?), fără să aibă posibilitatea să-și exprime opiniile. Nu cred că cea mai bună formulă a fost convocarea, în devălmășie, anterioară, a liderilor politici români, la ambasada americană, pentru un briefing realizat de adjunctul asistentului secretarului de stat american.

Și o observație de final: Scena în care Traian Băsescu, se strânge la pieptul vicepreședintelui american, în timp ce acesta se ferește să-l îmbrățișeze, va rămâne antologică. Nu se poate să nu știi că americanii se feresc de gesturi de efuziune în public. Forțarea notei a creat o senzație de penibil.

 

 

 

58 de gânduri despre “Joe Biden despre falimentul Revoluțiilor portocalii în Europa de Est

 1. Povesti cu talhari. Azi bancile!!!

  Cand eream copil era o melodie publictara
  Azi la CEC un leu de pui
  Maine el iti face pui!!

  Ma rog nu chiar un pui da la la 100 de lei aveai parte de cateva oua dupa un an…
  Azi insa suntem mai moderni. Au venit investitori straini. Bancile au azi sepcialisti scoliti si in miticu’ (de la mythos) vest. Sunt conduse – de la distanta! – de specialisti europeni cica plini de solicitudine. Inteligenti,. corecti nu ca aia comunisti de la fostu’ CEC!!!

  Anul trecut am facut prostia sa las 400 de lei sa „zaca” la BCR. Stiti banca aia cu „Impreuna schimbam povestea!” Cerstia cu impreuna e pusa si pe podeaua bancii …
  Zilili trecute ma fost nevoit sa ii retrag si pe astia ..

  Prima impresie neplacuta.. ma duc la casa insa cica sa imi iau bon de ordine … pana ma pirnd ca care e aparatu alticineva proasat intrat ia deja. Dar are bun simt. Casiera insa nu .. cica in ordinea bonurilor ca asta e procedura. Io mai de moda veche zic ca stiu o singura procedura – cand ma prezint la ghiseu sunt servit!!

  Apoi incep surprizele adevarate. Aflu ca administrarea contului ma costa 4,5 lei lunar. Dobanda find de 1,7 anual (nu am depus la termen findca deh nu stiam .. cand voi avea nevoie de ei!).
  Apoi cand sa mi se returneze „Stiti trebuie sa platiti un comision de 8 lei pentru retragere”. Ma rog nu stiam sau uitasem de aceasta draguta practica moderna , occidentala samd .

  Pana la urma din 400 de lei depusi am mai primit 346 de lei. Deci am ajutat oamenii saraci din Austria (ca BCR este austriaca Erste) cu 54 de lei!! Adica banca m-a fript cu 13,5%.
  Acu as intreba cine e intretinutu’ social .. eu sau bancheru’?

  Oricum au dreptate. Ei schimba povestea (maine el iti face pui!) ca acu
  Azi un leu la Banca pui
  Maine nu-i!

  Maine e deja o datorie de 11,5 lei!!

  Apreciază

 2. @ Ghita Bizonu’ mai 23, 2014 la 7:00 pm

  Sunt patit cu BRD si Alpha Bank –

  Pana nu am facut un scandal monstru in agentie, cu BRD nu a vrut sa-mi inchida un cont de card.

  Idem cu Alpha Bank, cu…mica diferenta ca mi-au creat 4 conturi in plus fata de cel pe care-l aveam…din oficiu…asteptandu-se sa le platesc administrare de cont la…5 (cinci) conturi in loc de unul singur……

  Multumita BNR si OPC am scapat de ei si mi-au dat cei @ 70 de lei furati inapoi…cred ca stiti ce aveti de facut….si la cine sa va adresati…..

  Apreciază

 3. Articolul este lung, imi cer scuze pentru acest lucru, dar merita sa-l avem si aici, in caz de …pica celalalt site………
  ––––––––––––––––––––––––––––––-
  De ce a venit Joe Biden în România?

  Scris de Marin Neacsu
  http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/05/21/de-ce-a-venit-joe-biden-in-romania-7009

  Semne și semnale

  Toată presa laudă și ridică în slăvi vizita în România a părinților celebrului avocat Joseph Hunter Biden, membru în consiliul de Administraţie al firmei Burisma Holdings, cu interese în Estul Ucrainei. Cu o săptămână înainte și probabil o lună după,media a avut și va avea ce rumega.

  Deși înainte de acesta țara a fost vizitată de secretarul general al NATO, televiziunile deja au uitat de acesta, subiectul s-a consumat iar dacă va mai fi abordat va fi numai pentru a întări ceea ce a spus sau va spune tatăl lui Joseph Biden.

  Ni se comentează cu duioșie cum și-a dat Joe haina jos înainte de a lua cuvântul pentru a ne transmite, mesajul domnului Obama, cel care s-a dus până în Varsovia dar nu a mai făcut câteva sute de km să ne transmită direct salutul său. Dacă ar fi venit cu TAROM, aș fi înțeles, asta ar fi însemnat să dea și prin Viena, dar el era cu Air Force One, așa că părerea mea e că putea veni dar nu a considerat necesar. Datul hainei jos de către domnul Biden cică ar avea un mesaj divin, ar însemna siguranță și liniște. Așa e românul, găsește un semn bun și în găinațul care îi cade în cap.

  Modul în care cei doi americani și-au ales vizitele arată oricui e dispus să vadă, pe cine consideră SUA prioritar, cine este partenerul strategic. Până și modul în care au fost tratați presarii americani față de cei români, faptul că unii au fost dați afară iar alții păstrați mai mult la convorbirile oficiale, sau unii au fost primiți la Cotroceni pe intrarea oficială iar alții pe ușa din dos, spune ceva despre cine suntem noi în ochii americanilor dar și ai noștri. Astea sunt semnele și mesajele pe care trebuie să le vadă românii, nu faptul că mama lui Joseph a avut o rochie elegantă, într-o culoare vie, sau că tatăl aceluiași celebru avocat a mâncat foarte relaxat o înghețată în centrul vechi. Deci ”stimați români stați liniștiți, nu e nici un pericol, dacă ar fi fost, domnul vice ar fi mâncat jar, nu înghețată”.

  Spuneam că nimeni nu mai comentează acum vizita lui Rasmunssen deși acesta este secretarul general al ditamai alianțe Nord-Atlalntice. Sau nu este? Nu cumva mesajul este că nu el dirijează cu adevărat politica NATO, ci altcineva? Iată încă un mesaj pe care televiziunile nu îl transmit în mod direct.

  Pe de altă parte, vizita americană în România, ca și faptul că deși partener strategic nu avem un ambasador numit, arată că suntem considerați țară de mâna a treia, care nu are nevoie nici de ambasador, treburile se rezolvă prin telefoane, conducătorii chiar dacă se ceartă între ei, sunt la fel de obedienți și ușor de pus cu botul pe labe. Într-o Europă tot mai anti-americană, în care prezența trupelor americane este tot mai puțin dorită, ba chiar eliminată, în care Cehii cer bani pentru a da voie trupelor NATO să treacă pe teritoriul lor, România face excepție prin pupincurismul conducătorilor ei și subordonarea intereselor naționale de către companiile americane.

  Despre ce vorbim?

  Dacă e să ne luăm după declarațiile oficiale, vizita tatălui lui Joseph, vicepreședintele Joe Biden, ar fi axată pe câteva aspecte :

  – un eventual conflict cu Rusia;

  – mersul corupției în România;

  – independența energetică a României

  Război?

  În ceea ce privește eventualitatea începerii unui război cu Rusia sau un eventual atac al României de către Rusia, mesajul a fost clar, această variantă este exclusă. Au spus-o și conducătorii noștri iubiți a spus-o și secretarul general al NATO și iată o spune și Biden. Păi dacă este așa, dacă România nu se află în pericol de a fi atacată de Rusia nici în următoarele 30 de minute, nici în următorii 30 de ani ( iar dacă totuși se va întâmpla, ”we can count on them and we will never walk allone”), de ce atâta tam-tam, dar mai ales, de ce e nevoie de baze militare permanente în România? E ceva putred în România. Dacă îmi amintesc bine, acum câteva zile domnul Băsescu ne informa că i s-a spus că NATO nu va veni din primele secunde, (care pot fi zile, săptămâni sau luni, așa cum facerea lumii a durat 7 zile dar zile Dumnezeiești, nu pământești). De asemenea i s-a mai spus, și ne-a mai spus și Friedman, că trebuie să investim în propria armată, să ne apărăm singuri pentru că, până la urmă, nu e nimeni dator să moară pentru noi iar noi să privim, cum se întâmplă la inundații când armata scoate apa din casele oamenilor iar aceștia stau la crâșmă. Americanii nu sunt nici pompierii și nici soldații României. Păi dacă acesta e mesajul și va trebuie să ne ocupăm de selecționarea, instruirea, dotarea, înzestrarea propriei armate și dezvoltarea propriei industrii de apărare,( dar nu prin ștergerea datoriilor firmelor de tehnică militară ale protejaților), ce rost mai au bazele militare străine? Instalarea bazelor militare străine nu înseamnă pregătirea armatei naționale ci culcarea pe cealaltă ureche și neglijarea armatei naționale, iar declarațiile cu mărirea fondurilor destinate MApN, rezultă că se referă nu la armata națională ci la tehnica militară second-hand americană pe care o vom achiziționa nu spre fericirea armatei române ci a firmelor de armament americane. Din declarații și soluții, eu văd că Biden nu a venit pentru a oferi ceva, pentru că dacă nu e nici un pericol nu a avut ce oferi, ci să ceară, și anume să ceară pământ pentru bazele americane (care vor fi aici dar nu pentru a apăra România care va trebui să se apere singură) și contracte pentru firmele americane, pentru o mai buna apărare a intereselor din Ucraina și pentru a fi un cui în coasta Rusiei. Până una alta, interesele americane în Ucraina sunt foarte complexe și lipsite de fair-play.

  Lupta anticorupție?

  Legat de evoluția luptei anticorupție ce să mai comentăm? Corupția în România nu a apărut în regimul Iliescu, ea sălășuiește pe aceste meleaguri din vremuri imemoriale, de când domnitorii sau boierii trimiteau pungi cu galbeni la Înalta Poartă, pentru a primi caftanul și firmanul de domnie. Acest obicei nu a dispărut, s-a schimbat doar Poarta, care a fost când turcească, când rusească, când franțuzească, pentru ca acum să fie Nord-Atlantică. Deci Biden nu a venit aici să lupte cu corupția ci să o mențină. Amestecul ambasadei americane și a altor ambasade, a trimișilor, secretarilor de stat și secretarilor secretarilor de stat cu diferite ocazii, ba pentru numirea procurorilor, ba pentru referendum, ba pentru impunerea unor legi, nu face altceva decât să întrețină această corupție, să arate lumii cine face legea în România și cui trebuie să îi ceară voie, sau să dea peșcheșul ca să candideze la prezidențiale sau să aspire la funcția de prim- ministru. Vizitele candidaților la funcții de conducere în stat, în capitalele luminate de licurici arată că obiceiul numirii domnitorului nu a dispărut, s-au schimbat doar metodele, nu se mai dau pungi cu galbeni, se dau contracte, nu se mai primește firmanul de domnie, se primește recunoașterea ”alegerilor” și uneori chiar sisteme de informații și transmisiuni cu ajutorul cărora se manipulează și fraudează alegerile. Cum poți spune că vrei independența justiției române când tu vii și spui cine trebuie să fie procuror general? Asta nu mai este independență, asta este amestec și dependență. Cine nu vede asta, ori e orb ori nu îl interesează cu adevărat soarta românilor. Vreți un alt exemplu? Ascultați încă odată celebra discuție a doamnei Nuland cu ambasadorul american în Ucraina și vedeți pe cine ”vedea”domnia sa la conducerea Ucrainei, încă înainte de a se pune probleme plecării lui Ianukovich. Și asta se numește tot independență, dar a Ucrainei. Deci Domnul Biden nu a venit să lupte cu corupția ci să o întrețină tocmai prin acest amestec și încercarea de a-și impune punctul de vedere și protejații, chiar dacă se preface că îi urechează. Vizita sa le dă apă la moară, se vor folosi amândoi de ea pentru a lovi unul în celălalt și de a se lăuda fiecare că în particular el a fost lăudat iar celălalt urecheat. Băsescu se va lăuda că el l-a invitat pe Biden, iar Ponta că lui i-a cerut sfatul Joe dacă e cazul să vină sau nu. De ani de zile administrația americană ne tot trimite emisari care pasămite sunt îngrijorați de statul de drept din România, afirmând mereu că vor să dea cu corupția de pământ dar menținând și protejând această corupție și mai ales pe corupți. Ea, marea Americă a fost mereu îngrijorată numai de interesele companiilor americane care din când în când au fost amenințate fie de proteste ale oamenilor fie de declarațiile unor politicieni, care riscau să le pună bețe în roate. Dacă nu ar fi fost așa, în atâția ani cei care se tot prefac îngrijorați de corupția din România și vin să ne ajute să o înfrângem, ar fi dat de pământ cu corupții și corupția, măcar lăsând poporul să își aleagă singur soarta.

  In-dependența energetică?

  Cât despre ajutorul privind dependența de gazele rusești nici nu mai trebuie discutat. Prezența firmelor Exxon, Chevron, ca să vorbesc de cele mai cunoscute, în România nu mai este un secret pentru nimeni. Domnul Biden nu le aduce el acum pentru a ne salva. Iar prezența acestora aici nu este pentru a ne salva ci pentru a ne lua ce mai avem încă prin pământ. Exploatarea gazelor și petrolului românesc de către ”specialiștii americani” nu a avut nu are și nu va avea niciodată scopul de a salva România ci de a o exploata. Tot ce se scoate sau găsește în pământ de către aceste firme intră în exploatarea și posesia lor, ei le vând cui vor cu ce preț vor. Iar noi, ca stat și posesori de drept luăm maxim 10%. Și atunci care este fericirea, în ce constă ajutorul? Îmi amintesc de ”fotografia” făcută de domnul Ponta cu cei trei copii care au găsit în pământ niște bani dacici. Imediat statul a luat comoara, iar copiilor le-a dat o diplomă și câteva milioane, așa mai mult ca să își facă reclamă domnul premier care era în campanie electorală. Dar când companiile străine scot din pământ timp de 50 de ani gazele și petrolul care aparțin cetățenilor, același guvern le dă dreptul de a face ce vor cu el iar el se mulțumește cu o diplomă și 10 % din profit. Cum vine asta? Revenind la domnul Biden și marele partener strategic, trebuie spus că nici aici America nu oferă nimic, doar ia. După protestele de la Pungești, București, Oradea, americanii intraseră în fibrilație, l-au chemat pe domnul Ponta la ordin pentru a da socoteală iar acesta s-a grăbit să îi asigure că indiferent de câte proteste vor avea loc, interesele firmelor americane nu vor fi afectate. “Guvernul pe care îl conduc este foarte hotărât să sprijine toate explorările de resurse neconvenţionale” Deci domnul Ponta asigura pe prietenul american încă din vara lui 2013 când exploatarea gazelor de șist devenise incertă, că indiferent de numărul protestelor sau de riscurile contaminării apelor naționale, el și guvernul său vor susține toate exploatările de resurse neconvenționale. Asta da independență, asta da patriotism. Ei bine, situația din Ucraina și deteriorarea relațiilor României cu Rusia prin declarațiile și deciziile coabitanților, pe care toată lumea le consideră inconștiente, unii chiar idioate, dau apă la moară acestor exploatări criminale pentru români. Cucerirea independenței energetice a României prin aceste exploatări, este nu o himeră ci o mare minciună. Nu vom face altceva decât să schimbăm un furnizor cu alt furnizor. Numai că, dacă primind și cumpărând gazul rusesc, aveam marele avantaj că ne păstram propriile rezerve pentru situații și zile mai grele și totodată protejam și solul, mediul, trecând la cercetarea și exploatarea rezervelor de gaz de șist proprii(care nici măcar nu sunt certe), prin fracturare hidraulică, nu numai că otrăvim pământul, nu numai că distrugem rezerva de apă făcând jocul unei Europe care intenționează să privatizeze resursele de apă și să impună taxe pe folosirea apei din curțile oamenilor, declarând apa monopol al unor companii specializate, dar epuizăm și rezerva de gaze și petrol care din unele estimări nu ar ține mai mult de 50-100 de ani. După noi, potopul, generația următoare va fi nevoită probabil să se reorienteze către ruși înjurându-i pe cei care acum vorbesc inconștient sau rău intenționați despre independență energetică. Dacă prietenul american ar fi venit conducte de gaze și petrol american pentru a înlocui conductele rusești, aș fi crezut în bunele intenții cu care își pavează domnul Biden vizita, dar așa eu nu văd decât locul unde duc aceste ”bune intenții”.

  Cine, ce câștigă?

  Să nu ne facem iluzii crezând că ruperea legăturii cu conducta rusească este urmărită de americani de dragul independenței noastre față de ruși. Nu, acest lucru este urmărit pentru a da o lovitură economiei rusești, iar rușii vor răspunde cu aceeași monedă. Cei care vor trage vom fi noi, nu americanii. Americanii vor câștiga de două ori, odată lovind în companiile rusești și a doua oară dând de lucru companiilor americane. Noi suntem la mijloc. Practic domnul Biden nu oferă nimic, dimpotrivă, ne propune otrăvirea apelor, secătuirea rezervelor și cere sau impune companiile americane interesate și deja implicate în exploatarea gazelor de șist prin fracturare. Practic domnul Biden este ambasadorul fiului săi, al firmei fiului său care sunt convins că își va extinde exploatările din Estul Ucrainei atât de disputat acum cu forța armelor, până în România. El vorbește despre lupta împotriva corupției? Are haz, zău așa. Mai trăim și mai vedem. Mai vorbește domnul Biden de platforma Mării Negre care ar fi marea găselniță. Interesant nu? Numai bună de mascat oarece tehnologie pe acolo și prin Insula Șerpilor care ar fi numai bună pentru o prezență americană.

  Deci dacă tragem linie si socotim ce câștigă românii din această vizită și din relația cu marele partener strategic, constatăm că practic e ca în bancul cu rusul și Volga : nu e Volgă, e bicicletă, nu i se dă, i se ia.

  Concret, deși nu suntem în pericol de a fi atacați de ruși, (pentru că asta ar însemna implicarea NATO, deci război mondial la granițele Rusiei ceea ce Putin nu riscă), SUA sau NATO își implementează baze militare permanente în România, pohta ce-au pohtit ei, pentru a sta în coasta Rusiei și a supraveghea flota Mării Negre.

  Concret, America prin intervențiile sale în politica internă românească nu luptă împotriva corupției ci o susține și controlează la nivel înalt prin sprijinirea sau propunerea conducătorilor de stat sau structuri. Acest amestec nu reprezintă independența organismelor statului de drept, ci dependența sau subordonarea acestora de Washington.

  Concret, prin stricarea relațiilor economice și politice cu Rusia nu ne salvăm energetic, nu devenim independenți,ci doar ne oferim resursele energetice firmelor americane, care ne vor vinde nu gazul lor, ca rușii, ci propriul nostru gaz, otrăvind pământul, distrugând agricultura și sănătatea, secătuind resursele, punând generațiile viitoare cu fundul la bariera rusească.

  România, datorită interesului american în zonă și situației precare a relațiilor Americii cu Europa, ar fi putut convinge și constrânge America să ofere mult mai mult României, inclusiv mult promisa eliminare a vizelor. Ce a oferit America? Nimic. Ce a primit ? TOT, datorită unor conducători de țară interesați de campania electorală, de scaunul prezidențial, de propriile interese, care calcă în picioare interesele țării. Dacă tot vorbim de semne și semnificații, căderea steagului american la Cotroceni poate să arate că vizita se află sub un steag fals.

  Romania nu a fost și nu va fi niciodată altceva pentru America, decât vecinul Rusiei, o țară cu rezerve strategice necesare Americii numai bune de jumulit și o conducere și o clasă politică obedientă, corupă și ușor de manevrat și condus, adică Grădina Maicii Domnului pentru americani.

  Așadar, de ce trebuie să mă bucure pe mine vizita lui Biden în România?

  PS 1: Numai așa de amorul artei, aș întreba: dacă situația în Ucraina este atât de periculoasă pentru România, încât e nevoie de instalarea de baze militare permanente americane, de ce își lasă domnul Biden, cei doi fii să meargă în Ucraina să lucreze pentru firmele de gaz? Cum adică pentru noi Ucraina e ciumă și pentru familia Biden mumă? Eu știam că America, când este pericol într-o țară își extrage cetățenii din zonă, nu îi trimite în gura lupului.

  PS 2:Ce nu înțeleg eu, este de ce mister Biden nu s-a întâlnit cu cei doi coabitanți la un loc? Se mâncau între ei, sau nu trebuia să știe unul cum este mințit celălalt? Li s-au spus aceleași minciuni sau altele? Li s-a promis la fiecare că este susținut sau a fost fiecare certat ? Ce i s-a spus lui Băsescu și nu trebuia să știe Ponta, ce i s-a spus lui Ponta și nu trebuia să știe Băsescu? De ce nu au fost trași de urechi și dați cap în cap, dacă pentru asta a venit domnul Biden? Păi dacă și domnul Biden se întâlnește separat cu ei, eu înțeleg că și el menține, sau întreține, cearta dintre ei și consideră că România este împărțită, divizată, iar America, ca partener strategic aprobă și întreține oficial această situație. Thank you mister Biden!

  PS 3: În încheierea discursului său de la Victoria, domnul Biden s-a adresat domnului Ponta cu ”domnule președinte”. A fost o greșeală, o premoniție, sau un mesaj? Nu știu, dar dacă e să ne luăm după entuziasmul lui Băse după discuțiile de la Cotroceni, ar putea fi un mesaj. Dacă ne gândim și la cum și cine a ajuns în fruntea Ucrainei, putem spune că e ”premoniție” ca și în cazul Nuland. Oricum, presa va vorbi numai despre asta, în special televiziunile iubitoare de premier.

  Apreciază

 4. Dupa un articol si un comentariu asa de rafinate, ale unor oameni importanti si care conteaza, profit de non-importanta mea pentru cateva mici adaosuri. 1. Vicepresedintele Biden (2den) are interese personale in zona, ceea ce Obama nu are. Vicepresedintele Biden este, afirma presa, la a treia vizita oficiala pe aici, ceea ce inseamna ca ar putea sa mai fie si alte cateva vizite neoficiale. Un obisnuit al locurilor. Si nici Polonia, de la marea ciuma din 1347, nu e Romania. Jignesc inteligenta obisnuitilor blogului scriind ca vizita lui Biden se leaga de duminica orbului la Kiev, insa cu siguranta ca mai sunt si unii neobisnuiti. Un punct important ar fi, deci, ca in alegeri sa iasa Gagamita al lor si nu un alt Gagamita, iar din acest punct de vedere experienta electorala a lui Traean Basescu, care a castigat alegeri dupa ce le-a pierdut, ar putea fi de mare utilitate. La nevoie, 2-3 milioane de alegatori ar putea vota in 10 minute la ambasada ucrainiana din Bucuresti, dupa experienta noastra pariziana. 25 mai este o data foarte importanta pentru modul in care americanii vor fi vazuti in zona si, daca momentul nu iese bine pentru ei, ar putea exista un alt moment, de bilant, care s-ar putea lasa cu mari suparari poate si pentru Victoria Nuland, cu siguranta pe unii mai mititei si cu mai putine rude sus-puse. Acuzatiile de coruptie nu au fost aruncate la intamplare si nu este vorba de banul contribuabilului roman ci de al altui contribuabil. 2. Faptul ca Statele Unite nu au ambasador aici este un motiv sa credem ca, totusi, americanii nu au ajuns la fineturile bizantine (ori orientale?) de care ii suspecteaza Adrian Severin. Daca nu au ambasador, inseamna ca ei considera ca nu au nevoie de unul, ori ca acela pe care l-ar putea pescui ar putea strica niste relatii de un tip stabilit, ca sa nu zic ca un nou ambasador ar subrezi pozitia si influenta fostului ambasador. 3. Nu ma omor dupa vizele americane, nu cred ca sunt mai mult de cateva mii de romani cu adevarat interesati de ele. O viza americana mi-ar fi folosit acum doua decenii, atunci cand as fi privit cu alt moral faptul ca nu as fi avut bani sa ma intorc de acolo. Dar, daca dl Nastase doreste asa de mult rezolvarea acestei chestiuni, zic si eu ca el. 4. Chiar daca nu o fi imbibat de bizantinism, vicepresedintele Biden are exercitiul semnificatiilor. Un dineu oficial nu ar fi avut conformitate cu programul marelui barbat de stat iar faptul ne da de inteles ca au fost necesare si suficiente discutii cu Traean Basescu, Victor Viorel Ponta si cu cine o mai fi fost pe acolo. Au fost discutii in cadru restrans si atunci la ce bun o armata de politicieni la o tuica si o maslina? Inghetata mancata de vicepresedinte mi-a crescut moralul intrucat maria sa a mincat acolo unde eu am mancat cu niste ani inaintea lui, ceea ce chelnerita ar fi putut sa – i spuna, daca tot a omis sa-i spuna ca aceeasi inghetata a mancat si seful ei, colonelul, la repetitie. Iar daca este sa fim atenti si mancatul unei inghetate in centrul orasului are semnificatiile lui. Ma cobor si eu la o inghetata, un sorbet de mango mai precis, in centrul casei. Nu prea am de ales, daca as oferi un dineu nu ar veni nimeni.

  Apreciază

 5. @ Luminita Arhire,

  pai tu unde crezi ca a racit presedintele, nu pe malu’ marii? Toti fumatorii stau cam prost cu rezistenta la raceala…

  Pt toti amatorii, nu aveti ce cauta pe mal in luna mai, abia din iunie devine sanatos!

  Imi aduc aminte o experienta proprie de prin anii ’90, Esca deschisese ea la protv sezonul estival in mai, eu m-am dus la pescuit pe dig, doua saptamani am tusit si am harait… Este cel mai bun exemplu legat de inconstienta ticaloasa a mediei si de prostia noastra, a consumatorilor de media… Ne prostesc astia ca pe vite, ca sa nu spunem ca ne si sacrifica la fel… Normal, trebuie sa ne ridicam peste nivelul lor, al vitelor, dar pt multi asta-i extrem de greu iar pt ceilalti, imposibil!

  Asa-i si cu politica, cu sondajele, cu liderii, cu zvastul, cu tot restul… baliverne pe bani, pt uzul fraierilor…

  Apreciază

 6. Multi, ff multi, rupti de realitate. Comentatori. Si … autori! Oare-s rupti si-n c…ur? Nu, ca de c…urul lor au avut grija. Din tinerete. Si din stramosi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.