Invitație la Muzeul Hărților

Sâmbătă, în cadrul celei de-a zecea ediții a „Nopții Muzeelor”, puteți vizita, gratuit, 33 de muzee din București.

Între ele, dacă veți avea răgazul necesar, puteți include și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Muzeul se află pe strada Londra, la numărul 39 și a luat ființă în 4 aprilie 2003, prin donația de aproape 1.000 de hărți pe care am făcut-o, împreună cu soția mea, statului român.

Pentru că, în această săptămână, secretarul general al NATO – Anders Fogh Rasmussen – vizitează România, menționez că el s-a aflat și între cei care au fost oaspeții muzeului, în urmă cu zece ani – atunci în calitate de premier al Danemarcei.

Muzeul Hartilor

56 de gânduri despre “Invitație la Muzeul Hărților

  1. Hmmm…se pare ca marcus a cedat nervos.Sper totusi sa n-o ia razna cu totul la sfarsitul anului cand Traian Basescu o sa-l mai ciuruiasca odata. 🙂

  2. Luminitza A.

    Cind dragostea-i oarba nu observi ca ploconeala la usa „ambasadei” sua urmata de pupatul in fund este o chestie generala iar coada generata in asteptarea actului „profund” nu are de loc o ordine aleatorie ci una bine stabilita in care Basul este no.1 si obligatoriu Poanta no.2.
    Antonescu & co si ei pe acolo tot la fund dar mai la urma intro ordine asa cum am spus bine stabilita.a cam deranjat homose(X)ualii americani ,chiar si pe cei locali si uite ca a fost luat in catare de insasi comanda suprema in statul roman., Ambasada SUA de la Bucuresti!

  3. Una dintre politicienele cu breton în ochi (am numit-o pe Macovei) aduce iar vorba despre mătușa Tamara.
    Bretonata se face că nu știe că Tamara Cernîșov, mătușa d-nei Năstase, a emigrat de la Tiflis în România înainte de 1944, aducând cu ea bijuterii valoroase, adică lucruri mici și scumpe, că doar nu era să care casa și mobilierul.
    Tamara Cernîșov a fost aici profesoară de rusă, nu vreo sărăntoacă leneșă, iar d-na Năstase i-a fost alături până la moarte.
    Încă din timpul vieții, Tamara i-a lăsat d-nei Năstase toată averea ei mobilă și imobilă, lucru demonstrat cu testamentul.
    Procurorii au încercat să demonstreze că Evenimentul Zilei are dreptate…nu știu ce speranțe aveau având în vedere că testamentul era clar, dar n-au reușit să măsluiască nimic așa cum au reușit în alte dosare.
    Judecătorii ar fi vrut probabil să-i dea familiei Năstase încă o pedeapsă „emblematică” fiindcă a îndrăznit să moștenească niște bijuterii și un apartament, dar și-au zis că ar fi prea de oaie devreme de procurorii n-au fost în stare să aducă nici măcar un inculpat transformat peste noapte în martor care să jure că testamentul e fals.
    Astfel, cazul Tamara a fost închis, dar Macovei și ai ei își expun „ideile” pe la televiziunile binevoitoare: nu s-a dovedit, dar las că știm noi…

  4. Dezideriu Dudas,

    Petromarul este un model de succes al deturnarii de la stat a unei intreprinderi strategice!
    Squalus acanthiasul transformat de interesele meschine politice intrun
    Galeocerdo cuvier!

Lasă un răspuns