Pozele cu Ion Iliescu, din campanie

Mi s-a reproșat că, în campania electorală din 2004, am folosit, pe unele afișe, fotografii cu Ion Iliescu. Vreau să reamintesc faptul că, în acel an, au avut loc, concomitent, alegeri prezidențiale și alegeri parlamentare. Ion Iliescu candida pentru un loc de senator și eu candidam pentru un loc de deputat (în paralel cu alegerile prezidențiale).

Problema candidaturii lui Ion Iliescu fusese contestată la Curtea Constituțională. În concret, un număr de 54 de parlamentari PD și PNL (între care Radu Berceanu, Anca Boagiu, Crin Antonescu, Puiu Hașotti, Mona Muscă, Eugen Nicolăescu) au atacat la CCR, în 9 septembrie 2004, dispozițiile art.5 din Legea pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, care prevedea „Președintele României în funcție la data alegerii Camerei Deputaților și a Senatului, dacă se află în ultimele trei luni ale mandatului, poate candida ca independent pe listele unui partid politic, unei alianțe politice sau alianțe electorale pentru obținerea unui mandat de deputat sau senator”.

Prin Decizia nr.339/2004, Curtea a stabilit că textul este constituțional.

În aceste condiții, „candidatul pentru postul de senator” Ion Iliescu putea să-și facă poze de campanie cu cine dorea…

27 de gânduri despre “Pozele cu Ion Iliescu, din campanie

  1. Păcat că unii mai caută și azi nod în papură, păcat că și azi, după atâția ani mai trebuie să justificați afișele, unele acțiuni, însăși campania întreagă chiar. Păcat, mare păcat că românul nu vede de unde vine de fapt pericolul, minciuna, prosta…Păcat că-n douăzeci de ani n-a reușit să-nvețe să despartă grâul de neghină; de-asta mănâncă și azi aceeași „pâine” mucegăită, uscată cu iz de vechi și …prostie. Păcat, mare păcat!

  2. Ce noroc pe noi ca maidanezul nu incape in acest text . Pe de alta parte excelentza sa dl Ion Iliescu este pina acum presedintele cu cea mai demna si eficienta prestatie . A locuit intr-un apartament la inceputul madatului si tot acolo a incheiat al doi-lea mandat .

  3. Basescu se pozeaza cu tricouri cu PMP inaintea alegerilor europene. Nu e membru PMP, nu candideaza pe listele PMP, dar sustine public partidul PMP.
    Bun, hai sa contrastam cu ceilalti tovarasi care s-au perindat pe la Cotroceni.
    Iliescu se intalneste cu pe atunci liderul PSD si PM-ul tarii Adrian Nastase in 2004 pentru a negocia cine va prelua fraiele PSD dupa alegerile din decembrie. Fara nici un fel de ascunzis. Mai mult, Nastase impinge PSD-ul de la spate sa-i faca o declaratie publica de dragoste, cum ca ar fi invitat in structurile de conducere (nu chiar ca presedinte, dar e pe acolo) dupa alegeri. Asta dupa ce Nastase facuse putin circ, amenintand ca nu mai candideaza la presedentie daca Iliescu nu-l sustine.
    Emil Constantinescu se supara pe sat in 2004 si isi urca sculele-n pod, pretinzand ca nici nu cunoaste PNT-ul in 2000.

    Concluzia ? La conducerea tarii s-au perindat, in ordine cronologica: un gorbachovist urmarit de cosmarul tradarii, el insusi fiind un tradator al fostului sef, un las, pe urma un fost gorbachovist, transformat in socialist, dar dornic sa ramana sub lumina reflectoarelor cu orice pret, iar in ultimii 10 ani un pokerist care joaca totul la cacialma, inclusiv interpretarea Constitutiei, propria libertate si averea familiei. Ce fel de electorat e asta care impinge in fata numai oameni cu caracter infect ?

    Ca sa nu mai spun ca la orizont se intrevede un om bolnav, cu multiple personalitati (in conflict intre ele !) care au un singur lucru in comun: mint cu o nerusinare inca neintalnita in Romania.

  4. Am comentat mi-ar plăcea să citiţi dar cel mai mult mi-ar plăcea să fiţi convins că oricat de greu vă este acolo aţi caştigat atata respect încat unii(unul) se „tăvălesc”în chinuri de ciudă şi se îneacă în propria răutate.

  5. La Antena 3 toti invitatii din platou spuneau ca Traian Basescu trebuie suspendat pentru incalcari repetate ale Constitutiei .

    D-na Corina Cretu a sarit CU DISPERARE in sprijinul lui Basescu venind cu tot felul de motivatii puerile , de om slugarnic , fricos si infrant !!!
    Pe dansa n-o interesau incalcarile repetate ale Constitutiei ci o interesa ce spun strainii , ca nu se va face cvorum , ca nu va veni lumea la vot , ce vor scrie ziarele straine , etc.

    D-le Nastase , cu astfel de oameni nu ajungi NICIUNDE in viata ! Ce cauta aceasta doamna in functia de europrlamentar ? Ce asteptari putem avea de la aceasta doamna sa lupte pentru dreptate ?

    Mi-e sila …

  6. […] La alegerile europarlamentare ar trebui sa ne gandim la aspectul european al problemei, nu la cel intern. Aici e vorba de partide europene si ar trebui cunoscut ce propun ele; ar trebui sa ne gandim cine ne apara mai bine interesele! Spre exemplu, cum credeti ca ar fi mai bine pentru Romania: Presedintele Comisiei Europene sa fie un om politic de stanga sau de dreapta? Cine ar ajuta mai bine Romania din aceasta inalta functie: un socialist, un popular sau un liberal? […]

  7. Parafrazandul pe Caragiale , similitudini da ,asemanari ba,adica Traian Basescu nu este in ultimele trei luni ale mandatului si nu apare in postere sau poze alaturi de femeia parasutista, mai modern il apare in video-clipuri sau in direct !i
    Pe cind un video-clip la reality arataindu-l pe Traian cu parasuta in zbor, bineinteles ca tot un trucaj!

  8. Cei care pun semnul egal între ceea ce s-a petrecut atunci și ceea ce se petrece azi, ori nu au logică, ori nu sunt informați corect, ori îi caută scuze lui Băsescu căruia îi iartă orice tâmpenie.

  9. Băsescu, după alegerea lui Blaga președinte PDL:
    PDL a avut un drum democratic atâta timp cât a avut un șef autoritar (adică el).

    Mai vreți ceva ca să vă convingeți că insul e democrația întruchipată?
    Ce înseamnă democrația, dacă nu o conducere autoritară?
    Am auzit pe cineva zicând, apropo de prezidențiale, că România are nevoie de un președinte autoritar. Vorbitorul se consideră UE-ist sadea și adept al democrației…
    Ce ar spune francezii, italienii… dacă unii dintre ei ar afirma că democrațiile respective au nevoie de președinți autoritari?

  10. Bănuiesc că-i o aluzie la impardonabilul gest băsescian, făcut de pe colacul fotoliului prezidenţial în care apare făcând reclamă, alături de cele două însoţitoare/ţiitoare, celui născut prematur, după părerea lor, de-adreptul mort după părerea mea – PMP 😉

  11. A trecut neobservat, sau este cenzurat :

    Radu Humor
    mai 3, 2014 la 7:18 pm
    Băsescu a reuşit să compromită de unul singur toată povestea frumoasă cu americanii, atât de aşteptaţi (până acum !!!!) de români şi a EU care se dovedeşte la fel de parşivă ca şi primii.
    Şi nici nu-i de mirare atâta timp cât la vârf şi unii şi alţii au specimene politice de aceaşi natură umană !
    N-am văzut o anchetă, sau măcar un interviu cu vreunul(una) din aceste figuri “emblematice” americane sau europene în care să se dezbată cu probe astfel de măgării ce sfidează legile oricărei democraţii pretins evoluate.
    Cum este acest exemplu, deosebit de imoral, revoltător şi ilegal, prezentat succint în acest articol.
    Dacă mai aducem în discuţie toate fărădelegile făcute la Referendumul de suspendare, de către cel mai înalt for reprezentativ al justiţiei române, asezonate cu celebrele luări de poziţie ale scălâmbului fost preşedinte, rămas umil şi slugarnic guvernator, cu necesarele răspunsuri ale celor din respectivele foruri amintite, puteam avea o oglindă clară a promiscuităţiim nu numai impusă, dar şi recunoscută prin lipsă de reacţie, sau implicare jenantă de apărarea (s)pionului ajuns să fie schimbat nu cu o regină, ci cu un întreg sistem conceput şi susţinut din afară pentru distrugerea şi vânzarea pe bucăţi a acestei ţări :mrgreen:
    Cei care vor spune că măcar la noi n-au fost victime, ca-n Afganistan, Irak, Serbia, Iran, Libia,Siria, mai nou Ucraina, le voi aduce aminte de cei peste o mie de morţi din acel decembrie, dar şi de faptul că s-ar putea ca România să urmeze acelaşi traseu criminal internaţional !
    Robiţi dacă aveam la conducere, poate că refuzau să execute asemenea comenzi !,

    Comentariul tău e în așteptare.

  12. Dupa alegerile din 2004 a incput cea mai nefasta perioada pentru Romania cu un presedinte „jucator” care nu s- lasat pana n-a distrus si adus la disperare o mare parte a romanilor cinstiti. Imi pare rau ca am trait o astfel de experienta, mai ales ca am ajuns la varsata pensionarii si catre sfarsit, dupa ce ca aveam un salariu modest, sa ma gandesc ca imi va fi foarte greu mai ales dupa taierile cu 25% (care de altfel au fost 40, 50%) ale „minunatului presefdinte” si grozavului premier Boc. Ma apuca revolta numai cand le pronunt sau scriu functiile sau numele celor care au distrus Romania. Mai sper ca va veni o vreme cand vor plati cu totii pentru profunda suferinta la care am fost supusi.

  13. Romani, Chiombu’ Trebuie Sa Plece De La Cotroceni Pe Scut, Nu Sub Scut!

    Si asta deoarece el nu este altceva decat un cadavru politic intrat in putrefactie din momentul cand a fost uns ca presedinte al Romaniei. Nu sunt specialist, departe de mine gandul de a ma erija in mare cunoscator si interpret al legilor tarii, cu precadere a Constitutiei Romaniei, insa din cat am citit eu, cred ca ar exista o solutie raspuns atat la umilirea profunda a celor 7,4 milioane de romani care l-au sutuit pe Basescul la ultimul referendum, cat si ca dovada ca viitoarea putere prezidentiala si politica a tarii nu mai este dispusa sa repete magariile acestui personaj sinistru care a dus Romania in epoca fanariota prin faptul ca timp de zece ani, sfidand si batjocorind constitutia tarii, el s-a considerat mai presus de lege.
    Bref, despre ce este vorba! Chiombu nu trebuie sa-si termine mandatul in jiltul cotrocenist si sa plece linistit acasa la expirarea acestuia beneficiind, dupa tot raul facut romanilor, de toate onorurile si avantajele oferite de lege fostillor presedinti sau regi ai Romaniei. El trebuie, prin vointa politica si cea populara, sa plece cu coada intre picioare, demis in ultimul moment, tocmai bine fragezit pentru a da ochii cu hoardele deneiste, ca material penal, care sunt convins ca se vor lepada de el ca de satana, pentru a-si scapa fundurile de la o mazilire binemeritata.
    Scenariul care ar duce la acest sfarsit fericit pentru milioane de romani ar consta in organizarea unui referendum de suspendare exact la momentul alegerilor prezidentiale. Din cate am citit si eu prin cele legale, nimicuta nu ar impiedica un astfel de deznodamant pentru dezaxat.
    Argumentele pro, sustinatoare ale unei asemenea reparatii morale, ar consta in recredibilizarea actualei puteri care la un moment dat, fortata de Bruxelles, a batut palma cu dementul, permitandu-i sa ne foloseasca pe post de latrine personale, nu ar mai putea fi invocat nici de americani, nici de stapanii populari europeni ai zaludului faptul ca o eventuala suspendare ar destabiliza politic tara in conditiile externe ale aventurii ruse la nord de granita UE, nu ar solicita cheltuieli suplimentare electorale, altele decat cele de tiparire a buletinelor necesare referendumului. In acelasi timp printr-o actualizare a listelor de alegatori dar si prin expirarea imbecilitatii de prag de participare a 50% dintre alegatori impusa de basinosii de la CC la ordinul sinistrului, exact la momentul alegerilor ar da o palma usturatoare si acestor slugi basiste, care au mictionat pe vointa populara, nemaipermitandu-i basescului sa se implice fara pic de rusine in sustinerea electorala a candidatului propus de el la prezidentiale, ultima lui luna de mandat trebuind s-o mangerieze pentru a-si salva fundul personal si nu pentru propulsarea feselor parasutei la carma tarii. In plan extern o astfel de masura ar demonstra ca nu suntem un pasalac al UE, ci o tara in care demnitatea nationala bazata pe respectarea suveranitatii nationale, a mandriei de a fi roman si in care repunerea valorilor patriotismului si democratiei in drepturile lor firesti au invins in final in fata cosmarului national trait sub regimul unui dement. Pe de alta parte, in lupta pentru prezidentiale, am vedea si adevarata fata a politicii PNL, condusa la dezastru de Crin Antonescu, politician care sustine ca nu are nicio intelegere cu belzebutu’, motiv pentru care parlamentarii liberali, in fata unei astfel de inititative de suspendare, vor fi fortati sa-si arate adevaratele intentii in ceea ce-l piveste pe Basescu. Daca vor vota impotriva suspendarii, aranjamentul cu acest accident politic ar fi clar precum cristalul, iar electoratul le va taxa drastic candidatul la prezidentiale.
    Sunt convins ca in sustinerea unui astfel de demers parlamentar s-ar agaja si oamenii lui Blaga, lider ce se pare ca incepe sa vada de interesul propriului partid si mai putin de pupat curu’ basist.
    Din antepronuntarea de astazi a presedintelui CC, Zegrean, referitoare la sesizarea guvernului cu privire la participare nerusinata a chiombului la campania electorala, este clar ca nicio alta masura, oricat de legala si logica ar fi ea, nu poate fi luata impotriva schizofrenicului atata timp cat C.C. intr-o obedienta jalnica fata de arendasul din deal se substituie oricarui alt for decizional legislativ din Romana basita.
    Acest umil jurist consult de C.A.P. ajuns prin dictat prezidential sa se joace cu soarta si vointa a milioane de romani, intr-o interventie de-a dreptul penibila, in care slugoiul dovedeste ca nu cunoaste nici macar limba romana, confundand un tricou purtand un slogan clar electoral cu care romanii sunt indemnati sa voteze partidul de buzunar al Basescului, PMP, cu un tricou purtand numele firmai producatoare, motiv pentru care nu vede nicio neregula in gestul chiombului, prin aceasta antepronuntare strigatoare la cer ne-a transmis clar faptul ca cel putin presedintele CC merge pe mana impostorului pana la capat.
    Zegrene, pe tricourile respective scria Vote for PMP, in niciun caz “Addidas Torsion-daca vrei poti!” Nu ne mai lua de prosti si incerca sa taci cand vorbesti pentru a nu-ti confirma public imbecilitatea!
    N.A. Rog pe eventualii cititori ai acestor randuri sa vina cu sugestii referitoare la aceasta posibila suspendare moral reparatorie pentru un popor intreg deoarece, dupa cum am arata, nu stiu daca legal ea este posibila.

  14. Am să-ţi vorbesc astăzi despre cele două niveluri ale comunicării pe care dacă le controlează, omul poate să-şi împlinească visurile.

    Primul nivel este cel al comunicării intrapersonale. În sinea lui omul îşi permite să manifeste varii comportamente verbale în faţa celor mai ciudate propoziţii care se nasc spontan în timp ce aude, vede, atinge, gustă sau miroase realitatea.Poate să fie de acord, să nege, să întoarcă privirea interioară, să îşi spui că nu este gândul lui, să fie mândru de sine…orice atitudine îi este la îndemână, DACĂ ESTE CONŞTIENT de sine. Raportarea la vocea interioară este secretul relaţiei cu propriul destin. Vezi…ajungem tot la povestea lui Niculăiţă. Dacă în sinea noastră nu admitem că suntem consecinţa comportamentelor învăţate spontan şi/sau conştient şi că nu este vina noastră pentru legăturile pe care le face subconştientul spontan în timp ce percepem realitatea, atunci începem construncţia unei pânze de păianjen prin care, în mod paradoxal, ajungem să ne demonstrăm nouă înşine că realitatea interioară este aşa cum NE DORIM SĂ FIE şi nu aşa cum este. În felul acesta reuşim să împingem foarte adânc în noi înşine laturi ale personalităţii noastre cu care NU VREM să ne confruntăm.

    Care este comportamentul recomandat de neurolingvişti? Nu te minţi! Admite că eşti ceea ce ai devenit, nu nega în comunicarea intrapersonală niciuna dintre laturile personalităţii tale INDIFERENT DE NATURA EI. Las-o să fie( Let it be, cum bine zicea Beatles). Confruntă-te cu INTENŢIA REALĂ DE COMUNICARE. Admite că te comunici în faţa oamenilor într-un anumit mod, deoarece contextul te obligă să te manifeşti astfel încât să-ţi păstrezi integritatea, DAR SUB NICIO FORMĂ, NU TE MINŢI spunându-ţi că tu eşti ceea ce manifeşti ÎN EXTERIOR.

    Ceea ce manifestă omul în exterior este comunicare interpersonală şi aceasta este o poveste cu câteva milioane( ori bilioane…) de reguli pe care oamenii şi le însuşesc în funcţie de un număr incomensurabil de variabile.
    Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi are un limbaj unic cu care se descurcă în comunicarea cu semenii săi …cum dă Dumnezeu. Orice am încerca NU ESTE POSIBIL să exprimăm prin limbaje, fie ele verbale, fie corporale, fie de expresie, fie de varii opţiuni, ADEVĂRUL.

    În ciuda acestor două realităţi, toţi oamenii percep total, indiferent de ce aud, văd, simt, gustă, ating, miros ADEVĂRUL.Şi adevărul are foarte puţine dimensiuni: foame, sete…şi celelalte primare. Fiecărei zone cerebrale a cortexului unde sunt înscrise aceste nevoi îi corespund zone cerebrale ale neocortexului care se numesc a fi, a avea, a vrea. Întâlnirea dintre aceste puncte se face în funcţie de miile de propoziţii pe care le-am învăţat deja. Dacă ceea ce vreau corespunde cu ceea ce am şi satisface pe cine sunt, în fiecare moment în care o nevoie primară se manifestă, gândim că este bine, frumos şi adevărat într-o măsură ce corespunde gradului de potrivire a acestor realităţi.

    Gothe a simplificat mult aceste idei: ” Tot ceea ce mă îmbogăţeşte este adevărat”. Şi nu a avut nicio reticenţă să se exprime în acest sens. Bineînţeles că numea prin îmbogăţire tot ce se aşază în dreptul lui a fi, a avea şi a vrea.

    Restul este…protocol de manifestare sau poze cu Iliescu.

  15. Doctor in smecherii ? Pardon, doctor in santaje, sau mai precis, conducator de doctorate in santaje:

    „http://www.gandul.info/politica/basescu-acel-biletel-a-reprezentat-pentru-mine-foarte-mult-12592935”

    Ani de zile m-am amagit ca parasuta a scos biletelul roz de una singura. Ma contrazice insa tatucul santajistei, se mai si lauda cu asta, cica biletelul roz ar fi insemnat foarte mult pentru el.

    Tot in gandul declara ca ar vota la presedentie cu parasutista santajista. Pentru ca a venit cu Mercedes in politica. Cu alte cuvinte, apreciaza pe Udrea ca e manelista, si pentru ca a trecut cu bine proba practica la examenul de santaj.

    Nu inseamna ca nu sunt de acord ca Reforma in Justitie a fost ceva bun, ca Justitia in Romania a facut pasi uriasi, dar dupa ce a declarat sus si tare ca practica santajul nu mai pot sa-l votez. Adica nu pot sa-i votez PMP-ul, baietii de acolo sunt majoritatea fostii lui consilieri, precum udrista-parasutista. Ce au invatat ei la Cotroceni sa arhiveze biletele roz ca pe urma, „pac la Razboiu”? PDL sau PNL sunt mult mai atractive.

  16. Luminița Arhire, aprilie 10, 2014 la 7:05 pm

    Vă mulțumesc pentru aprecieri, și v-ați dat seama, probabil, că nu prea am timp să stau pe net. Acesta e motivul pentru care nu am mai vizitat blogul.

    Entuziasmul tinereții mele afumate cu tutun, din care-și permiteau studenții (ieftin și de contrabandă), s-a muiat, a mucegăit și s-a diluat cu îngrijorarea pentru ziua de mâine și disperarea zilei de azi. Toate discuțiile cititorilor de pe blog îmi par interesante până la un punct și, practic, inutile în cea mai mare parte. Pentru că nu ne influiențează viața. Și astăzi numai citesc, n-am inspirație, sunt liberă de la muncă, am băut o bere și am hotărât că azi nu-mi mai pasă de nimic. Las pe mâine.

    Asta-i o altă poveste. Pentru că un puștan care n-a muncit nici o zi și a primit mașină cadou, flirta cu o domnișoară din dreapta lui și a intrat în mine și mi-a făcut mașina varză. Dar de astea mă ocup mâine. Pozele cu Băsescu mă amuză. Le face rău pmp-iștilor (era să spun proxeneților). Eu zic să le lăsăm sfoara să se spânzure singuri.

    Domnule Năstase, vă doresc să fiți sănătos la trup și la suflet.

  17. Ministrul de Justiție al Coastei de Fildeș:
    În sfârșit am reușit să cercetăm aproape toți suspecții în stare de libertate, nu de arest, cum se făcea până acum.

    Domnule ministru, sunteți niște înapoiați. Noi în sfârșit am reușit să cercetăm aproape toți suspecții în stare de arest.

  18. Băsescu poartă un tricou pe care scrie clar ( neconstituţional !) :
    Vote for
    PMP,
    Udrea, în schimb, poartă unul, în care arată că o iubeşte, ( la nebunie 😆 ?! ) pe una :
    I*M
    PoPULAr :oops.

  19. @Fratilooor!

    Iata cum , „campania” de extragere a lui Ponta de la guvern ia accente dramatice!

    Astazi, sarsaila a iesit furios sa-l declare pe Ponta incapabil sa ocupe fotoliul de la Cotroceni, de asa maniera incat , teleghidat , ar trebui sa urmeze raspunsul lui Ponta : Ba am sa candidez si vom vedea pe cine voteaza electoratul!

    Clever, sau ce?! Nenica, dar prosti isi zice draku’n barba ca sunt psd-istii!

    O sa vedem pana la coada care e mai prost….:) 🙂

    Satana e dornic, musca zabala, vrea actiune! Valeeu! Voi va dati seama ce pericol ne pandeste?! O sa avem aceeasi senzatie , ca ne-a trecut glontul pe la ureche, ca si in cazul cu candidatura lui crin…..

  20. Fortele rusesti deghizate in cetateni indignati au ocupat astazi principalul hotel ( ca asa e lumea subtire, cand merge undeva, trage la hotel) din Reni, langa Galati (conform site timpul.md). Doresc sa scriu despre un detaliu de mare importanta: daca Ucraina nu mai este aceeasi cu cea cu care Emil Constantinescu a semnat tratatul de pace, atunci teritoriile romanesti aflate in stapanirea actualei Ucraine devin revendicabile! Romania trebuie sa faca neaparat o declaratie in acest sens, deoarece, daca teritoriile vor fi ocupate de catre rusi, atunci sanatate! Dealtfel aceasta pare sa fie situatia pentru care a aparut acel articol rusesc (sustinut de dl Vasilescu, esti pe aici, soimulet?) cum ca Romania face fata Rusiei numai 30 de minute, nu este vorba de atacarea Romaniei ci de teritoriile romanesti de peste Prut, Bugeacul si Bucovina, pe care rusii vor sa le ia din nou, desi au denuntat pactul Ribentropp – Molotov. Un avertisment sa stam cuminti. Romania trebuie sa actioneze cu multa rapiditate si intelepciune deoarece, altfel, va ramane cu buzele umflate si atunci degeaba il vom trimite in judecata pe Emil Constantinescu pentru inalta tradare. Sa nu ne facem iluzii, teritoriile pe care rusii le vor reocupa acum vor fi purificate ideologic si etnic ( astazi rusii l-au batut pe liderul Mejlis din Simferopol si o vor tine asa pina ce turcii si tatarii din Crimeea isi vor lua lumea in cap cu totii) iar daca pun mina pe Bugeac si Bucovina de Nord, atunci in doi trei ani nu vom mai gasi picior de roman pe acolo. Cred ca trebuie data o declaratie exact cu aceasta idee: ca daca Ucraina dispare sau inceteaza de a fi Ucraina cu care Romania a semnat tratatul de pace, atunci teritoriile romanesti devin revendicabile de catre Romania. Doamne ajuta!

  21. Stimate Domnule Prim Ministru,

    Salut postarea dvs. Pentru cei care au uitat, sau cei care erau prea tineri acum 10 ani , e bine sa fie informati corect. Desi postarea dvs. a aparut in presa inca de dimineata, am vazut , inca , seara, luari de pozitie, ale satanistilor , exact invers. Sunt incapatinati, sau cum?! 🙂 🙂

    Sa ne amintim , insa, in ideea postarii mele anterioare, ca faptul ca dvs., ca sef al PSD , ati candidat la functia de presedinte al Romaniei in 2004, a fost, pana la urma o gresala.

    De ce? pai , sa ne aducem aminte ca elitele partidului, cei care aveau informatii , din electorat, stiau ca nu aveati o cota insuficient de viguroasa pentru a merge fara griji la aceasta infruntare ?!. Ma tem ca ei stiau, si s-au orientat, astfel incat , chiar lipsiti de guvernare, in conditiile in care nu aveau ce face, electoratul de stanga ramanea fidel, sa-si poata conserva avantajele economice proprii,cu concursul viitorilor guvernanti , alianta DA. Sau, cu alte cuvinte sa faca o vanzare, de economie de piata, ce draku’!

    Eeei, ce s-a intamplat atunci? cine era singurul care incomoda „cursul firesc” al rotirii puterii? Pai, era , cu siguranta, Adrian Nastase. Atunci, v-au impins la candidatura la presedinte. Simplu, sau ce? In primul rand, ceea ce s-a intamplat , un aranjament sinistru dintr-un capat in celalalt, a decapitat partidul.Din acel moment : Partiiiiie! Geoana a sarit pe cai , mainile lui, dreapta , stanga, frontala , dorsala, ca ale lui Siva de multe, au trecut la treaba , si v-au mazilit! ma mir , cat tupeu mai au acum sa vorbeasca! Ca geoana a fost unealta, nu cred ca mai trebuie demonstrat!

    Asa, ca, nu vreau sa va trezesc neplacute amintiri, dar decapitarea PSD , acum ,in situatia data, este deja o prostie de neimaginat!

    Vacantarea postului de PM, iarasi, este o nebunie! Cine este instigatorul acestui „trend”? Acela este ori inamic, ori e prost de rage, si in ambele cazuri….hmm trage dupa el si partidul. Ca poporul psd-ist il apreciaza pe Ponta, cred, dar ca cei din restul spectrului politic , il detesta si il urasc, iarasi cred!

    Mi se pare degradant sa raspunzi ca vii la competitie, in conditiile in care te provoaca o gashca de nulitati! Sa observam, revenirea obsesiva , in discursul celor doua tumori ale politicii romanesti, bashe si cri, a calificativului „las”, referindu-se la Ponta.De ce? Ghicim? da! Totul este facut sa starneasca ambitia tanarului si promitatorului nostru PM, sa se angajeze intr-o lupta , pe care cu siguranta o va castiga, dar paradoxal va fi marele perdant…si pe langa el si Romania!

    Cu stima.

  22. Cică, Eba auzind de scandalul iscat în urma purtării celebrului veşmânt electoral de către ta-su, mă-sa şi metre-sa, ar fi izbucnit furioasă :
    Ete na, ce tevatură pentru două-trei tricoaie îmbrăcate de ai mei pe plaja lui mazăre. Ce-aţi vrea ca toţi să apară ca Mazăre,în suc propriu şi costume de „cam umflaj” ?!

  23. Citat:”Ion Iliescu este ca un tata pentru mine iar Adrian Nastase este ca o mama” Madalin Voicu……

  24. http://bits.blogs.nytimes.com/2014/05/06/sap-and-vmware-head-for-the-future-together/?action=click&contentCollection=Technology&region=Footer&module=MoreInSection&pgtype=article Noi modele de afaceri în industria IT. Deja compania Oracle anunţase un model economic implicând cloud computing şi analiza rapidă a unor cantităţi uriaşe de date. Dar virtualizarea este parte critică în cloud computing, pe care alte firme o controlează mai bine decât Oracle. Operaţiuni în timp real permit acum firmelor să cunoască ce se întâmplă pe lanţul de furnizori şi felul cum evoluează performanţa financiară.

  25. O lege nu poate prevedea orice situație particulară și în cele mai mici amănunte, de aceea, în afară de respectarea LITEREI unei legi, se vorbește și despre respectarea SPIRITULUI ei.
    Asta e ceea ce face de multe ori judecătorul.
    Constituția – cu atât mai mult, ea fiind o culegere de principii democratice.
    Cine se așteaptă ca în Constituție să existe un articol „președintele nu are voie să își arate simpatia față de un partid, să poarte însemnele acestuia și să afirme că el va vota acest partid”, n-o să-l găsească, dar o să găsească mai multe articole care spun:
    Președintele trebuie să fie deasupra partidelor, echidistant, să nu manifeste public vreo preferință, să fie președintele tuturor românilor.
    Cum să fie Băsescu președintele meu când el ține vădit cu un partid cu care eu nu țin și când îi face reclamă pentru a determina electorii să-l voteze?
    Cum să fie Băsescu președintele celor care simpatizează PSD, PC, UDMR…?

    Oricum, eu cred că e bine că face îndemnuri, pentru că, de fiecare dată când a îndemnat populația să facă ceva, ea a făcut exact invers, de exemplu când i-a îndemnat pe bucureșteni să-l voteze pe Blaga, pe PDL-iști s-o voteze pe Udrea, telespectatorii – să nu se uite o săptămână la „Antene”… (înțeleg că are ciudă pe Antena 3, dar A1, A2, Euforia și GSP ce treabă au cu el?).
    Așadar, frumosule, îndeamnă tu lumea să-ți voteze PMP, că sigur îi va crește procentul lui Ponta și PSD-ului!
    Aici chiar mă lansez în predicții, contrar obiceiului meu.

  26. @Stoica Mihaela spune în 6 mai : „Care este comportamentul recomandat de neurolingvişti?”
    Sper că nu vă referiţi la Neuro-Linguistic Programming ori NLP. Care este un eres, un canular, o fraudă.

Lasă un răspuns