Radio România Muzical  

 

 

V-ați obișnuit să vă uitați la televizor sau să stați ore întregi în fața calculatorului.

Prin „forța lucrurilor”, în condițiile în care „aici” televiziunea pe cablu nu funcționează toată ziua, ascult – cel puțin 4-5 ore în fiecare zi – Radio România Muzical.

Sigur, regret că nu mai pot merge, în fiecare joi, la concertele Filarmonicii, dar ascult, cu multă plăcere, concertele de muzică clasică sau emisiunile de jazz la Radio România Muzical. Mă bucură și noutățile muzicale pe care le aflu sau interviurile realizate de Irina Hasnaș.

Vă recomand, când aveți vreme – sau în mașină – nu ezitați să ascultați emisiunile acestui post.

72 de gânduri despre “Radio România Muzical  

  1. Impozitul forfetar scoate IMM-urile din saracie omorandu-le

    de Paul Barbu HotNews.ro
    Luni, 28 aprilie 2014, 12:58 http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-17125076-impozitul-forfetar-scoate-imm-urile-din-saracie-omorandu.htm

    Impozitul forfetar propus, recent, prin proiectul de lege al Executivului avantajeaza restaurantele din municipii si poli de dezvoltare, in acelasi timp dezavantajandu-i pe micii intreprinzatori din orasele mici si comune, spun oficialii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). De o astfel de lovitura financiara au parte si pensiunile care sunt desconsiderate fiscal fata de hotelurile mari, agroturismul fiind astfel ingropat.

    Potrivit calculelor acestora, un restaurant aflat in centrul Capitalei, care are o suprafata de 301 mp va plati un impozit de aproximativ 22.680 de lei, in timp ce un restaurant de la periferie care are aceeasi suprafata va trebui sa achite la stat 21.420 de lei. Totodata, daca luam exemplul unei unitati din provincie, de aceleasi dimensiuni, aceasta va plati 13.860 de lei.

    “Este o mare diferenta intre un restaurant precum Capsa si unul de la Dalga. Noi propunem ca impozitul forfetar luandu-se in calcul si variabile precum rangul localitatii, a zonei in care este amplasata unitatea. Concret, vrem reducerea cu cel putin jumatate a valorii variabilei in functie de suprafata”, a declarat vicepresedintele CNPIMMR, Liviu Rogojinaru.

    Aceeasi regula si pentru IMM-urile din domeniul auto

    Totodata, o spalatorie auto, o vulcanizare sau un service auto, care isi desfasoara activitatea pe o suprafata de circa 200 mp, vor plati, incepand cu acest an, un impozit forfetar de 18.000 de lei, 14.400 lei si respectiv 24.000 de lei.

    Potrivit actului normativ propus de CNPIMMR, particularitatile luate in calcul la determinarea coeficientilor necesari pentru impozitul forfetar al celor din acest domeniu auto provin din faptul ca, atat service-urile, vulcanizarile, cat si spalatoriile auto au acelasi cod CAEN. In plus in cadrul unei societati comerciale se pot desfasura toate activitatile precum vulcanizarea, vopsitoria, mecanica, atat individual cat si cumulate.

    „Pentru a elimina aceste particularitati s-au luat in calcul drept coeficienti, suprafata utila in metri patrati pentru fiecare unitate, activitatile desfasurate in aceste unitati si perioada la care se aplica impozitul forfetar, care este anul calendaristic”, a mai declarat Rogojinaru.

    Potrivit lui Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, in 7 din cele 8 regiuni ale Romaniei, 90% din IMM-uri vor avea de suferit de pe urma acestor masuri, daca nu sunt elaborate cum trebuie.

    Bogatii devin mai bogati, saracii mor financiar

    In forma actuala, propusa de Guvern, impozitul forfetar ar ajunge sa omoare incet, dar sigur, si IMM-urile din turism precum pensiunile si hotelurile cu capacitate redusa de cazare.

    Oficialii mediului de afaceri din Romania au studiat tebelele cu impozitul forfetar propus pentru hoteluri si pensiuni si au observat ca acesta este echivalentul a aproximativ 2 nopti de cazare/pe loc de cazare pe an. In opinia lor, acesta este inechitabil fata de impozitarea propusa pentru service-uri pe care o considera a fi foarte mare, in formula actuala.

    „Cum in agricultura avem ferme de subzistenta si statul de ajuta, asa avem si IMM-uri de subzistenta, iar acestea trebuie ajutate pentru a supravietui pentru ca ele creeaza locuri de munca”, afirma Neculai Vitelaru, vicepresedinte CNPIMMR.

    Organizatia propune, astfel, ca firmele care au inceput o investitie in domeniul afectat de impozitul forfetar sa fie scutite de acesta pe o perioada de cel putin 2 ani, deoarece nu obtin profit in aceasta perioada. Acestia considera ca neluarea in calcul a acestei propuneri va duce la stoparea de investitii noi sau de extindere in domeniile in care actioneaza impozitul forfetar.

  2. Nostradamus:
    Rusia va distruge România în debutul celui de-AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL

    Publicat: (acum 23 ore) // Actualizat: (acum 54 min) // Sursa: romaniatv.net
    http://www.romaniatv.net/nostradamus-rusia-va-distruge-romania-in-debutul-celui-de-al-treilea-razboi-mondial_141464.html

    Ucraina se află pe un butoi de pulbere și conform ultimelor evenimente este posibil ca un alt război mondial să se declanșeze. În timp ce marile puteri ale lumii stau și privesc fără reacție, prim-ministrul ucrainean Arseni Iaţeniuk acuză Rusia că dorește începerea celui de-Al Treilea Război Mondial.

    [Nostradamus a prezis izbucnirea celui de-al TREILEA RĂZBOI MONDIAL]
    [Nostradamus a prevăzut începerea unui al treilea război mondial]
    [PREZICERI ÎNFRICOŞĂTOARE ale lui NOSTRADAMUS pentru 2014]
    [Nostradamus]
    [Nostradamus a prezis izbucnirea celui de-al TREILEA RĂZBOI MONDIAL]

    PrevNext

    “Tentativele de agresiune ale armatei ruseşti asupra teritoriului Ucrainei vor conduce la un conflict pe teritoriul Europei. Lumea nu a uitat al Doilea Război Mondial, iar Rusia vrea să lanseze al treilea război mondial”, a declarat Iaţeniuk într-o şedinţă de Guvern.

    NOSTRADAMUS: AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL va începe când “CĂMILA” va bea apă din Dunăre

    La prima vedere acest scenariu pare desprins dintr-o carte science-fiction, dar dacă privim profețiile efectuate în trecut de către celebrul Nostradamus, putem să creăm o imagine interesantă. Cert este faptul că prezicătorul francez a văzut, în urmă cu peste 500 de ani, că Al Treilea Război Mondial va fi declanşat de Rusia. Mai mult de atât, prima țară cucerită va fi România. Descrierea este de o violenta deosebita iar gravitatea limbajului indica faptul ca atunci când aceste evenimente vor avea loc,impactul asupra populaţiei naţionale dar si globale,va fi unul major. Iată și catrenul în cauză:

    Din Rusia vor navali în masă..
    Distrugătorul Antic va ruina acel oraș,
    Violența distruge “Romanie” va suferi,
    Astfel, flacările Marelui Război ne mai putând fi oprite.

    Dacă includem ideea că Ucraina a fost cucerită cu mult timp înainte ca un război adevărat să înceapă, atunci conform celor scrise de Nostradamus, următoarea țară pe lista Rusiei este România, scrie efemeride.ro.

    Termenul “Românie”,care înseamnă “Romanii”, este considerat de unii că ar face referire la Italia însăşi,catrenul descriind un atac de proporţii asupra Italiei.Alţii însă au remarcat faptul că este specificat în finalul catrenului efectul politic şi militar pe care îl produce acest atac al Rusiei: “Astfel, flacările Marelui Război ne mai putând fi oprite.”

    Citeşte şi APOCALIPSA este aproape. PREZICERI ÎNFRICOŞĂTOARE ale lui NOSTRADAMUS pentru 2014 VIDEO

    Acest vers, de fapt, sugerează indirect că românii se trag dintr-un popor latin și că până la urmă este vorba despre țara noastră care va fi lovită de violența fără precedent al imperiului Rusiei. Pe de cealaltă parte, dacă un război mondial se declanșează este normal ca prima țară atacată de Rusia să fie România și nu Italia.

    Astfel, prima victimă va fi România, ţara aflată de nu mult timp în Nato, ţara care găzduieşte baza americană şi elemente de scut Antiracheta, țara marionetă condusă după bunul plac al occidentalilor. După atacarea şi distrugerea României,izbucnirea războiului la scară planetară nu mai poate fi oprit,în ciuda eforturilor diplomatice a unora. Citeşte şi Nostradamus a prezis cutremurele şi inundaţiile din acest an. Află când va veni SFÂRŞITUL LUMII
    ————————————–
    nota Roninjaune:
    “Noroc” cu UE si NATO…care ne-au distrus deja tara…asa ca nu mai avem de ce sa ne facem probleme…chiar deloc…….

  3. Doru Coarna,

    Nu inteleg de unde o eventuala contra-reactie NATO in Ukraina ,adica este Ukraina sub umbrela NATO , sau pina la urma NATO doreste ca sa transforme un conflict zonal in unul mondial?
    Sunt insa de acord cu sanctiuni economice !

  4. @Adrian B.& George Ban.
    Sunteti cam nervosa baieti,mult prea nervosi.Cu toate astea,o sa va raspund cand o sa-mi permita timpul.

  5. După Ideologul primar Jean-Baptiste Say, principiile, postulatele, axiomele se numesc aşa doar atunci când expresiile lor în fraze cunosc şi aplicaţii. Vezi Discursurile preliminare din Tratatul său de economie politică publicat la 1826.

  6. Gorjanul aprilie 28, 2014 la 12:06 pm

    Deschid pentru prima data acest blog.
    O fac pentru a te incuraja sa nu uiti de ideea renuntarii la cetatenia romana, adica la cetatenia unui stat inamic celor ce-l compun si-l finanteaza, servind doar interesele unei minoritati infime !!!
    Multi vor merge sa renunte la cetatenie in semn de protest !
    Statul roman vrea, cu tot dinadinsul, sa confirme definitia pe care i-a dat-o Marx, iar romanii, multi dintre ei , nu mai pot accepta aceasta realitatee cruda.
    Ai face bine sa reiei ideea pe blogul tau.
    Chiar daca acum nu poti sa faci acest demers, noi, cei de afara, putem, anuntind ca este in semn de protest fata de stat si de solidaritate cu tine.

  7. Stiu ca al muncit din greu pentru acest stat. Asa cum ai stiut, asa cum ai putut, asa cum ai fost lasat, asa cum au fost vremurile….
    Nu esti singurul, atit pe partea de sacrificiu, cit si pe cea de nedreptate !!!
    Iar statul, devenit unealta bicisnica in mina unor dusmani, interni si externi, ne devoreaza pe noi, cei care ii dam viata !
    De aceea, el trebuie schimbat din temelii sau, din pacate, parasit !!!
    Si, ar mai trebui sa constati un fapt: cei pe care i-ai ajutat sa revina in Romania, in ciuda adversitatii multora, nu misca un deget pentru ca sa ai parte de judecata, nu de prigoana !!!
    Astia sint cavaleri !!!
    Imi place cum ti-ai crescut baiatul, el va regla socotelile.

  8. Exclusiv: –
    UNA TARE DE TOT, BUNA DE VAZUT IN FILMELE CU PROSTI….
    ————————————————————————————–
    Metrorex a cheltuit 97.000.000 de euro pentru a cumpăra 16 rame noi, de dimensiuni prea mari pentru anumite stații

    Postat la: 29.04.2014 – 00:16 | Scris de: Ion Teleanu
    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/metrorex-a-cheltuit-97-000-000-de-euro-pentru-a-cumpara-16-rame-noi-de-dimensiuni-prea-mari-pentru-anumite-statii-120236

    Metrorex a cheltuit 97.000.000 de euro, fără TVA, pentru achiziţionarea a 16 rame noi produse de o firmă spaniolă, de dimensiuni care le fac impracticabile pentru câteva stații. Pentru ca aceste trenuri să poată circula trebuie ajustate peroanele.

  9. Cum spuneam,binomul DNA&SRI este ”D-zeu pe pamant” in sensul ca nu scapa,nici pasarea cerului daca a comis o infractiune.

  10. Procurorii îi reclamă la CSM pe judecătorii care nu au încuviințat arestarea preventivă a lui Mazăre…
    Încă o dovadă că în ultimii ani România s-a transformat într-o țară a procurorilor, în care aceștia sunt atotputernici și bagă spaima în oameni cu supozițiile și bănuielile lor, încât oamenii nu mai îndrăznesc să-și exercite funcțiile, se acoperă cu zeci de hârtii, nu semnează mai nimic, iar lucrurile stagnează sau se fac lent.
    Numai înainte de ”90 procurorii și milițienii erau mari și tari. Judecătorii nu făceau decât să confirme acuzațiile lor.
    Cum au „îndrăznit” judecătorii să nu aprobe arestarea propusă de ei? La ei, cererea e o simplă formalitate. Orice solicitare a lor trebuie aprobată…
    Atunci de ce mai prevede Codul de Procedură încuviințarea din partea judecătorului?
    Să se scoată din Cod această prevedere! Cred că am fi singura țară UE în această situație.
    Mai zilele trecute, la o cerere de arestare a unui parlamentar italian pentru o presupusă delapidare, parlamentarii au răspuns că vor analiza cazul și vor aproba dacă „la richiesta dei magistrati e legitima”.
    Aud?

  11. Mai devreme sau mai târziu or să se spargă buboaiele astea purulente.
    Vor ieși magistrați scârbiți și vor arăta presiunile teribile făcute asupra lor pentru realizarea unor demonstrații ca în 1945-46: sentințe hotărâte înaintea începerii proceselor, probe măsluite, inculpați transformați în martori și iertați de pedepse, martori transformați în inculpați, hărțuirea oamenilor până la epuizare și exasperare, torturarea lor psihică până la smulgerea, de la unii, a încuviințării că sunt vinovați, pentru a se liniști măcar în închisoare.
    Alții, mai tari de înger, nu vor accepta niciodată acuzațiile și își vor dedica restul vieții luptei pentru dovedirea nevinovăției. Ei sau urmașii lor.
    Va plăti vreodată sconcsul din deal (vorba lui Marian Nazat) pentru răul imens pe care l-a făcut în acești zece ani?

  12. Scriam ieri despre afinitatea vizibila a anilor pe care ii traim cu nefericitii ani ’50 din secolul trecut . Constient sau inconstient , vad ca si Crin Antonescu se pozitioneaza cu 60 de ani in urma ; este singurul mod prin care imi explic readucerea in limbajul public si in discursul politic a cuvantului BANDIT . Des utilizat la jumatatea secolului trecut , cand BANDITI erau studenti eminenti , intelectuali respectabili , agricultori harnici sau ofiteri cu onoarea intacta , de fapt toti cei care trebuiau arestati deindata si fara multe argumente , termenul parea decazut din intelesul lui firesc , prin politizarea excesiva si absurda .
    Prafuit si insinuant , evitat timp de zeci de ani in discursurile politice , tocmai pentru conotatia lui cu un evident clinchet de catuse , iata-l recuperat , spalat si gata de utilizare in campania electorala , prin bunavointa lui Antonescu Crin …
    Eu nu stiu daca un om inteligent ,asa cum este ,fara indoiala, liderul liberal , foloseste involuntar un cuvant ( „BANDIT”) sau o sintagma ( „DE CE II ESTE FRICA NU VA SCAPA ”) zgandarind nepermis sensibilitatea cetatenilor . Ar fi greu de crezut … Si atunci , pentru ce acest tip de exces lingvistic ? Pentru ce intransigenta aceasta stridenta si subita , la ce bun radicalismul acesta deplasat ? Oare ce vrea sa ne transmita ?
    Exista o singura explicatie posibila : in sinea lui , Crin Antonescu isi doreste sa fie liderul inflexibil si nemilos al unei autocratii bizare , al unui totalitarism „de tip nou ” scos dintr-un desuet incubator si transplantat in plin secol XXI . Adica un experiment in oglinda la „DEMOCRATIA ORIGINALA ” mosita de Ion Iliescu …

  13. O ştire de milioane :
    Distrugătorul României s-a urcat încet-încet pe distrugătorul american !! 🙄
    E vorba de Traian Băsescu şi Donald Cook …
    Ultimul fiind un vas de luptă american ancorat ( la fel de nelegitim 😉 ) în Marea Neagră 😆

  14. Tînăra jurnalistă Maria Diana Popescu despre campania PSD :+Ce minuni au făcut jucătorii cu experienţă ai scenei politice la inundaţiile de Paşti? Cînd şuvoaiele au luat pe nepregătite 27 de localităţi teleormănene, au afişat profilul de autoritate paraşutată din interese pur politice, fără legătură cu dezastrele, pierderile şi năzuinţele localnicilor. S-au costumat asemenea lui Kim Giong-un şi s-au plimbat ca faraonii cu o şalupă-lectică, trasă de pompieri şi ofiţeri de la I.S.U. prin mîlul de pe uliţe. Asaltat de blitz-urile televiziunilor, alaiul a înaintat cu greu prin locurile acoperite de ape, care vor fi însămînţate pentru campaniile viitoare, evident, nu agricole, ci electorale. Care să fie diagnosticul lor? […] De cîte ori se iscă furtuni sau ploi din senin, în locuri haşurate de Putere, mă gîndesc cu dragoste la tehnologia HAARP, instalată cu teatrală cumsecădenie pe teritoriul Ţării noastre. Bravo! Avem şi scut la Deveselu! Sîntem dotaţi după ultima modă cu utilaje făcătoare de dezastre! Cu toate acestea, e musai să fim indulgenţi şi să nu uităm că unul dintre ocupanţii bărcii pneumatice a făcut mari minuni la referendumul din 29 iulie, 2012. […] Ce diguri de protecţie? La ce bun să cheltuiască ei bani cu redirecţionarea albiilor periculoase? Este extraordinar să fii vinovat, dar să nu ţi se poată imputa nimic. Regret nespus efectele inundaţiilor suferite de românii din Teleorman, dar plimbarea premierului, a vicepremierului şi a şefei apelor din guvern cu barca pe uliţe, însoţiţi de agenţi S.P.P. şi care de televizie, este cel mai ridicol număr de circ electoral, prin care au încercat să arate că le pasă de suferinţele năpăstuiţilor. Cu toţii ştim că estimarea dezastrelor produse de ape se face de la înălţime, din elicopter.+ Sursa http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Avionul%20radar%20de%20MDP.htm

  15. @blogideologic,

    Stimate domnule Filipas, explicati va rog , de ce a trebuit sa pierd un minut din viata sa lecturez ce a scris aceasta „jurnalista”.Sa vad ce ? In mod normal , pentru mine ,ea, nu exista ….care este „invatatura”?! Ati vrut sa imi aratati ca metastazele au grai? De ce trebuie sa le ascult? Domnule Filipas, care este motivul, va rog sa-mi explicati. Un lucru, un singur lucru m-a frapat, ca acum, ca sa fii pe placul „tinerilor frumosi si liberi”, la inundatii trebuie sa mergi in frac, altfel esti din familia Kim…..ah, ce trend superb…Brrr! Asta ce a mai fost domnule Filipas?!.

    Faza asta penibila cu faraonul care sta in barca si servitorii il trag, imi arata mie clar, ca imbecilii astia nu au mers niciodata cu o barca , pneumatica , sau de alt fel…pot sa explic de ce…in fine, nu cred , insa, ca merita.

    Deci, domnule profesor, DE CE?!

    Cu stima.

  16. @ Radu

    Bai bolnavule , la Revolutie aveam 14 ani ! Si sunt mai occidental ca tine si in gandire si in acte … Bowle care esti , bowle !

    Dar esti spalat pe creier si nu poti distinge adevarul ! Apropo , cum ti s-ar parea sa mearga rusii si sa-si puna o baza nucleara in Cuba sau sa sponsorizeze o lovitura de stat in Mexic ? Ti s-ar parea normal ? Pai , asta se intampla in Ucraina , bowle !

  17. În cartea “Sociologie şi ideologie” (Sociologie et idéologie) de Claude Grignon, la Capitolul II intitulat “Refutaţia în ştiinţele istorice” scrie în mod expres : “dans le cas des sciences historiques et observationnelles, on passe de l’induction à la déduction, et miex vaut tard que trop tôt” (vezi Google Books la acest titlu, pagina 35).

  18. @ Maximmouse
    Pe tînăra jurnalistă Maria Diana Popescu o citează, cu mult respect, şi domnul Lucian Bolcaş, avocatul domnului Adrian Năstase. În plus, nemulţumirea mea faţă de PSD a fost augmentată acum două zile, când am aflat că am de plătit, eu, câteva sute de milioane de lei vechi pentru nişte escrocherii făcute de lideri şi simpatizanţi afişaţi ai partidului PSD local din Craiova. Apoi, felul cum administrează primăriţa PSD Olguţa Vasilescu oraşul Craiova este un adevărat scandal public, precum şi o sfidare a bunului simţ elementar ! Păi primăriţa Olguţa Vasilescu n-a catadicsit să angajeze la primăria oraşului Craiova un antropolog competent, care să cunoască bine situaţia locală ! Or, Craiova avea aici o foarte bună tradiţie, să amintesc doar numele antropologului şi etnografului Sică (Atanase) Georgescu. În vremuri mult mai dure decât acum, profesorul de Limba Română de la Liceul Fraţii Buzeşti, domnul Ion Negreanu (nici măcar nu era profesorul meu la clasă!), îmi dădea să citesc lucrările scrise de către acest eminent om de cultură din oraşul Craiova, numit Sică Georgescu. Acum două zile am făcut un scurt excurs prin oraş. În dreptul restaurantului Minerva – sala maură, crama, şi grădina, care fuseseră deţinute şi de Radu Berceanu- m-am pomenit să calc prin dejecţii fluide provenind din refulările de la canalizare (dar la fel era şi pe vremea când proprietar la Minerva era inginerul Radu Berceanu, acela care a condus victorios revoluţia de la Craiova în decembrie 1989 iar acum are o avere imensă). Traseul meu trecea mai departe pe lângă Teatrul Naţional. M-am bucurat, la fel ca şi Tudor Gheorghe, atunci când a fost construit de către “monstrul Nicolae Ceauşescu” – aşa cum îl califică acum tipii cu mult tupeu şi cu IQ redus, care nu sunt capabili să înveţe gramatica Limbii Române- şi de asemenea am urmărit atent şi total fascinat atunci o heterotopie, anume schiţele şi acuarelele arhitectului peisagist –prieten cu taică-meu, Dumnezeu să-l odihnească!- de la facultatea de Horticultură care a proiectat Parcul Teatrului Naţional. Speciile vegetale rare şi preţioase crescuseră, iar până acum două luni Parcul Teatrului Naţional din Craiova arăta exact ca în acele prime aquarele de proiect imaginar. Păi ce a făcut acum primăriţa Olguţa Vasilescu la Craiova, cu acea frumoasă grădină a Teatrului Naţional, este o adevărată crimă ecologică şi anti-estetică!

  19. Gorjanul aprilie 29, 2014 la 12:20 pm

    Dumneavoastra spuneti:

    „Si, ar mai trebui sa constati un fapt: cei pe care i-ai ajutat sa revina in Romania, in ciuda adversitatii multora, nu misca un deget pentru ca sa ai parte de judecata, nu de prigoana !!!
    Astia sint cavaleri !!!”

    La care va pot raspunde:

    Dintre cavalerii stiuti si respectati de foarte multa vreme, putini au mai ramas pana in zilele noastre……..Cei de acum fiind interesati mai mult de bucatele bune, conturi bine garnisite si alte delicii lumesti……

    Secretul pentru a ramane acelasi cavaler cunoscut din vechime?
    Simplu: O viata spartana, bine garnisita cu cat mai multe greutati si conflicte…atat personale cat si ale altora………

    Atunci cand nu ai probleme, tu, ca si cavaler, trebuie sa fii inventiv si sa-ti creezi propriile probleme pe care sa le rezolvi.

    Cu cat mai complicate problemele…cu atat mai bine….in fond sunt doar problemele tale, pe care rezolvandu-le iti vei mentine spiritul ascutit si gata de bataie….

    Un fel de fitness pentru creier, onoare, cinste……
    Interesant nu-i asa…?

Lasă un răspuns