Sărbători fericite!

Pentru mine, anul ăsta, sărbătorile Pascale înseamnă mai mult drumul Golgotei. Sigur, aștept primăvara și mă bucură Învierea dar, și în această dimineață, ușa de la camera mea s-a putut deschide numai din afară.

În noaptea de Înviere, pe care o petreceam cu familia – de obicei mergând la biserica din Cornu – am citit și am ciocnit ouă roșii cu mine însumi.

Să nu credeți că sunt trist sau resemnat. Sunt însă dezamăgit să văd cum repetăm, an de an, Drumul nostru, al Crucii. Mă bucur să văd astăzi că s-a oprit ploaia și să privesc, printre firele de sârmă ghimpată, soarele. La prânz, vor veni în vizită Dana și Andrei. Așa voi simți bucuria sărbătorilor.

Vă mulțumesc, dragi prieteni, pentru urări și vă doresc zile de sărbătoare pline de bucurii, alături de cei dragi!

94 de gânduri despre “Sărbători fericite!

  1. HRISTOS A INVIAT ! Intr-o zi ….si despre aceste zile vom vorbi la trecut..Fiti puternic asa cum ati fost mereu !.Nu avem de ales mergem – INAINTE! Dumnezeu sa va mangaie si sa va aduca in suflet Lumina, Pace si Iubire…!

  2. Epistemologul american Steve Fuller (http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Fuller_%28sociologist%29 ), autorul conceptului de „sfârşit al cunoaşterii” („the End of Knowledge”), folosind criterii de epistemologie socială defineşte cele mai importante lucrări din cea de a doua jumătate a secolului XX pentru înţelegerea interdisciplinarităţii din domeniul “Ştiinţă şi Tehnologie” : 1/ “Structura revoluţiilor ştiinţifice” de Thomas Kuhn şi 2/ Cursul despre Heterotopii ţinut de Michel Foucault în anul 1967 la Collège de France.

  3. In viata nu se intoarce si celalalt obraz.Asimetricul TREBUIE sa plateasca.Sper ca stiti deja cum iar pina atunci va doresc sanatate.

  4. Sa aveti pace in suflet, iar aceste sarbatori sa va aduca liniste in familie si un drum luminat de Dumnezeu pentru toti cei ce va sunt dragi si apropiati.

  5. Sarbatori fericite. ” Stiti cine Sunteti si stiti ce vreti sa deveniti. Mai mult decat atat ,stiti si drumul de a ajunge pana acolo” N.M.Walsch.

  6. Mărirea și decăderea unui atotputernic politic
    Paștele în pușcărie al lui Adrian Năstase: „Am ciocnit ouă roșii cu mine însumi”

    http://www.cotidianul.ro/pastele-in-puscarie-al-lui-adrian-nastase-am-ciocnit-oua-rosii-cu-mine-insumi-236291/

    Fostul premier Adrian Năstase, aflat în penitenciar după ce a primit patru ani de închisoare cu executare, a povestit în ziua de Paște pe blogul personal cum petrece aceste zile de sărbătoare după gratii.
    –––––––––––––––––––––
    nota Roninjaune:

    Daca domnul Alexandru Vişan, autorul articolului de mai sus nu stie de ce domnul profesor Adrian Nastase ciocneste oua rosii singur in celula, stimate domnule Alexandru Vişan, am sa va explic cat se poate de simplu si detaliat…in acelasi timp:

    Domnul Adrian Nastase A IMPIEDICAT EFICIENT RUPEREA Transilvaniei de Patria Muma…anume Romania…….

    Daca mai puteti inghiti o bucatica de cozonac dupa ce va dati seama de prostia etalata in articolul dumneavoastra……va urez in continuare….un Paste Fericit…..

  7. Hristos a Inviat! Va doresc multa sanatate si bunul Dumnezeu sa va dea multa rabdare sa terceti cu bine perioada aceasta. Incredere si speranta!

  8. Sarbatori nu aveti anul acesta, dar va doresc din tot sufletul sa treceti cu bine peste aceasta incercare. Consider ca e nedrept si urit ceea ce vi se intimpla dar sper ca trecerea timpului sa va faca dreptate. Istoria l-a retinut si pe Nero, care si-a facut calul senator, precum basescu fiica europarlamentar… a incendiat Roma, precum basescu a „incendiat” o tara, dar timpul trece… timpul le vindeca pe toate, le aseaza pe toate… Multa sanatate intregii familii, multa rabdare dumneavoastra pentru a putea vedea cum vremurile se schimba… Cu respect

  9. “Noua direcţie” (post-post-modernă) în cultura română trebuie focalizată pe risc, atenţie, costuri şi calitate. Avem, noi românii, o bună cunoaştere de fond precum şi a formei. Fondul şi forma ţin de Ideologie.

  10. Sper ca drumul ssă vă fie luminat de acum înainte aşa cum mintea d-stră este ! Mie sărbătorile pascale îmi reamintesc un text scris de Emil Cioran în ” Pe culmile disperării” : ” Cum să mai ai idealuri când există pe acest pămînt orbi, surzi sau nebuni ? Mă simt vinovat de întunericul tuturora şi mă cred un hoţ al luminii… Nu ştiu de ce dar când mă gândesc la asemenea lucruri îmi pierd curajul şi voinţa… Căci nu mă simt atât de normal şi de mediocru pentru a putea compătimi pe cineva…Mila şi consolarea sunt nu numai ineficace, dar mai sunt şi insulte. Si apoi cum să compătimeşti pe altul când tu însuţi suferi nesfârşit ? Compătimirea este un sentiment care nu angajează. De aceea îl găsim la atâţia. In lumea aceasta încă n-a murit nimeni de suferinţa altuia. Iar Acela care a zis că moare pentru noi, n-a murit, ci a fost omorât. ” Sper din tot sufletul ca drumul să vi se lumineze ! Hristos a Înviat ! Olga Bucataru

  11. va doresc un paste cit se poate de fericit va sintem alaturi si va doresc acest canon sa fie cit mai scurt si foarte usor de suportat va doresc si de data aceasta putere si sa iesti sanatos pt ca mai aveti multe derezolvat.HRISTOS A INVIAT.

  12. Hristos a inviat!Va admir puterea,luciditatea si tenacitatea.Sper sa fiti mai tenace cind veti putea sa cereti socoteala celor care v-au batjocorit.Asa sa ne ajute dumnezeu!

  13. Hristos a inviat!!Dumnezeu sa va dea tarie sa depasiti cu bine si acesta incercare din viata d-voastra.Va doresc multa sanatate si sa nu va pierdeti niciodata credinta in Dumnezeu,pentru ca numai El ne da puterea sa trecem peste toate problemele vietii….El ne ajuta sa mergem mai departe,cu fruntea sus,in ciuda tuturor celor care ar vrea sa ne vada vesnic prabusiti la pamant…Doamne ajuta!!

  14. Hristos a inviat! Abia asteptam sa va vedem traind in libertate si sa recuperati timpul asta pierdut pentru dumneavostra, pentru noi si pentru tara. Multe ati fi putut face daca nu aveati dusmani aprigi proveniti din oameni Mici. Va salut cu multa consideratie!

  15. HRISTOS A INVIAT! Sigur ca ne este foarte usor sa facem urari, insa ce putem face mai mult? Ne putem ruga (si eu ma rog) la bunul Dumnezeu, pentru sanatatea, puterea si intelepciunea de care aveti nevoie, dar si pentru ZIUA in care veti putea deschide usa din interior – SA VINA CAT MAI REPEDE !!!
    SUNTETI UN MARE OM POLITIC SI UN MARE LUPTATOR, VETI REUSI !!!

  16. Furtuna intr-un pahar de ….Guinness sau altceva…..
    ––––––––––––––––––––––––
    Discordie de Paște
    Premierul britanic, criticat pentru că a susținut că țara sa este „creștină”

    http://www.cotidianul.ro/premierul-britanic-criticat-pentru-ca-a-sustinut-ca-tara-sa-este-crestina-236320/

    Premierul britanic David Cameron riscă să inducă un semntiment de alienare în societate spunând că Marea Britanie este ”o țară creștină”, au avertizat mai mulți intelectuali britanici, într-o scrisoare deschisă publicată de The Daily Telegraph.

    Premierul Cameron a declarat că Marea Britanie trebuie ”să fie mai încrezătoare în statutul său de țară creștină”. Ulterior, un purtător de cuvânt al lui Cameron a precizat că premierul a susținut întotdeauna că Marea Britanie este o țară creștină.

    Peste 50 de scriitori, oameni de știință și jurnaliști, printre care Philip Pullman, Polly Toynbee, filozoful Jonathan Glover, laureatul premiului Nobel Harold Kroto, avocatul specializat în drepturile omului Geoffrey Bindman și filozoful AC Grayling sau prezentatorul Dan Snow, au semnat amintita scrisoare deschisă. Prima semnătură este cea a lui Jim Al-Khalili, președintele Societății Umaniste Britanice.

    Semnatarii precizează că respectă dreptul premierului Cameron la propriile convingeri religioase, însă arată că ”protestăm față de caracterizarea Marii Britanii ca o țară creștină și față de consecințele negative asupra politicii și societății pe care această afirmație le poate provoca”.

    Semnatarii arată ca Marea Britanie este o ”societate pluralistă” care este în mare măsură nereligioasă. ”A afirma altceva riscă să producă alienare în societate.”

    Majoritatea britanicilor ”nu vor ca identitatea religioasă sau religiile să fie prioritizate în mod activ de către guvernul lor”.

    Activistul pentru drepturile omului Peter Tatchell a arătat pentru BBC că afirmația că Marea Britanie este o țară creștină nu este una validă. El spune că un sondaj YouGov arată că 65% dintre cei chestionați au spus că nu au o religie, în timp ce 29% s-au caracterizat drept oameni religioși, iar aceștia din urmă nu sunt doar creștini. ”Domnul Cameron a spus că suntem o țară creștină, în timp ce evidențele arată că nu suntem. Suntem o societate cu o multitudine de credințe sau suntem o societate nereligioasă”, spune Tatchell. Cele susținute de acesta sunt contrazise de un sondaj din 2011, care arată că 59% dintre britanici se consideră creștini.

    Într-un articol publicat de Church Times în luna aprilie 2014, premierul David Cameron arată că toți creștinii trebuie să fie încrezători și trebuie să apere valorile în care cred. Apoi premierul a vorbit înainte de Paște, spunând că el și-a găsit liniștea în credința creștină.

    Analiștii politici de la BBC consideră că aceste declarații ale premierului sunt utile din punct de vedere electoral și pot face parte dintr-o strategie menită să mai ”fure” din voturile Partidului Independenței, eurosceptic, care susține valorile tradiționale britanice.

    În 2011, CNN arăta că prenumele Mohammed a fost cel mai frecvent întâlnit în cazul copiilor născuţi în Marea Britanie. Într-un clasament publicat de guvernul britanic, lucrurile stăteau altfel: prenumele Harry este pe primul loc. Numai că CNN remarca faptul că, dacă nu se ţine cont de cele cinci moduri în care se scrie prenumele Mohammed, acesta este de departe cel mai folosit.

    Călin Marchievici
    Publicat acum 4 ore si 4 minute

  17. Hristos a inviat! Pentru multi români, de câţiva ani încoace sărbătorile sunt tot mai triste. Dacă avem dragoste de Dumnezeu, la un moment dat vom depăşi şi momentele grele. Dumnezeu să vă întărească în aceste încercări!

  18. Domnule Nastase, dumneavoastra ati facut bine poporului roman.
    Ati facut si greseli, cu siguranta, dar ati facut mai mult bine decat rau.
    De azi inainte, dumneavostra veti incepe sa va bucurati, iar altii se vor intrista.
    Hristos a inviat.

  19. HRISTOS A INVIAT !

    Pontaaaa , da-i baiete afara pe toti papagalii tai de consilieri de imagine , mercenari straini si autohtoni , ca daca te mai plimba astia inca o data intr-o barca impinsa de pompieri si de sateni , cu toata presa dupa tine, prin apa pana la glezne , om te-ai facut, rad si curcile !

    De mult n-am mai vazut asa o imagine jenanta si penibila .

  20. Hriatos a inviat! sunt convins ca suntesti sigur de adevar si-l veti demonstra pe prin propria persoana. Astept sa inviiati si sa va avantati in lupta, va asteapta o tara.
    multata sanantate si incredere in Dumnezeu , ziua cea mare se apropie.
    ion menciu

  21. Papasha-i suparat pe consilierii de imagine ai lui Ponta de parca aia ar fi de vina ca Ponta-i si prost dar si fudul!Pai sa te traga aia precum sclavii de odinioara este penal nu penibil!

  22. Revin cu o precizare.
    Pentru ca am spus in postarea anterioara „dumneavoastra va veti bucura iar altii se vor intrista”.
    De fapt am vrut sa spun „dumneavoastra probabil va veti bucura, iar altii probabil se vor intrista”.
    Pentru ca – asta e adevarul – nu sunt nici „prooroc”, nici „profet”, si nici nu cunosc viitorul, dar cred ca lucrurile se indreapta oarecum in aceasta directie.
    Am exprimat mai degraba un gand si o speranta.
    Dar cred ca lupta va fi foarte apriga si serioasa, avand in vedere miza.
    Eu va sustin in continuare.
    Dar nu m-as mira la contraatacuri foarte dure din „partea cealalta”.

  23. @ Draghi Puterity aprilie 22, 2014 la 12:14 pm

    Este o mare rudine si o mare durere ca un milion dintre supusii UK sa rabde de foame.

    Sincer nu cred ca acesta ar fi motivul subitei desteptari la cresitinism a PM Cameron…..cauzele trebuiesc cautate in alta parte…….

    Ca spre exemplu a doua venire a lui Iisus Hristos pe pamant………
    Suna ciudat nu-i asa….?

    Semnele ne indica chiar acest lucru, fara puncte de suspensie.

    In sistemul nostru solar au intrat nave inter-galactice pentru a preveni deschiderea unei noi porti inter-dimensionale si venirea Raului pe pamant prin Large Hadron Collider…sper ca ma urmariti.

    Intr-una din aceste nave se gaseste si Iisus Hristos, o Entitate de Lumina, care datorita frecventei sale ridicate se gaseste cel mai aproape de Creator.

    Datorita acestui fapt…chiar este fiul Creatorului….

    PS. Randurile de mai sus nu reprezinta un citat dintr-o carte de Science Fiction…ci purul adevar, un adevar care de foarte multe ori bate toate cartile de Science Fiction……sper ca sunteti inca cu mine…….

    Traim vremuri biblice, fara nici un fel de gluma.

Lasă un răspuns