„Trasabilitatea” lui Emil Boc

Toți președinții PD și-au părăsit partidul. Petre Roman este acum liberal și membru PNL, Emil Boc nu și-a dat însă demisia din PDL ca să nu trebuiască să părăsească postul de primar, dar este deja în „barca” PMP. Traian Băsescu a spus deja PA partidului, în fața unei perdeluțe pe You Tube.

Oricum este interesantă formula de rocadă de tip estic – propusă de Băsescu, prin care Boc ar fi „omul gras” pe care să-l poarte în spate „omul slab” – Traian Băsescu – la prezidențiale. De fapt, o recunoaștere a faptului că Boc – în calitate de premier – a fost o marionetă.

Cred că vă aduceți aminte că, în 2005, Băsescu a fost cel care l-a propus președinte interimar al partidului pe Emil Boc. Din acest motiv, s-a certat cu Lavinia Șandru – pe care a trimis-o pe „centura politicii” (o invitație cu implicații extrem de inelegante) – care îl voia pe Cozmin Gușă la conducerea PD.

17 gânduri despre “„Trasabilitatea” lui Emil Boc

  1. Dar poate ar trebui sa meditam si la ceea ce au ajuns fostii sefi ai fiecarui partid… Cei ai PDL sunt in carti, in primaria Clujului, in senatul Romaniei, etc. O problema apare in cazul PSD si a fostilor sai presedinti…

    Ca sa fim deci cinici, PSD se arata a fi cel mai periculos partid din spectrul politicii romanesti, pt presedintii sai, acestia nu au o „transabilitate” linistitoare, nu?

    Comments?

  2. Lavinia Sandru ? Hahaha…teribil de amuzanta creatura.
    Stiti ce spune acum fosta politiciana esuata lamentabil la un post de televiziune ? Ca ,,oceanul” involburat Traian Basescu, care a aruncat-o pe tarm, este un BARBAT adevarat.
    Iata cata dreptate au eternii psihologi in ale feminismului, care spun ca pentru a cuceri o femeie, nu este suficienta o floare, ci, este musai sa-i oferi un buchet. Daca are si spini, cu atat mai bine. 😉
    Cine spune ca sado-masochismul nu salveaza Romania (de ea insasi) se inseala garantat. 😉

  3. Ce bine ca ne-ati amintit de Lavinia Sandru si , mai ales , de Cosmin Gusa ; daca fac un mic efort de memorie , aproape ca revad in minte imbujorarea feciorelnica a domnului Gusa , pe vremea cand isi aranja niste interviuri ,asa , „de familie ” ( precum productiile cinematografice cu mare succes la publicul consumator de pop-corn ) in care , brusc , vreun jurnalist cu deontologia intacta , parea interesat sa afle: „cam ce parere aveti, domnu’ Gusa , despre o posibila candidatura la prezidentiale ”? Urma un zimbet fin al intervievatului , sprancenele ridicate a uimire ( „vai , lasati , domnu’ jurnalist !”) si, dupa cateva fente , schitarea unui mic scenariu despre ce-va-sa-zica un presedinte tanar si inteligent ca el , intr-o tara prapadita si inceata la minte ca Romania .
    Cosmin Gusa – vesnicul perdant … l-a lustruit pe Basescu , s-a oplosit la pieptul lui Geoana , si-a incercat norocul cu Ponta ( poate iese macar de-un consilier !) , in fine, l-a amusinat pe Crin Antonescu si a constatat ca acestuia din urma ii lipseste o televiziune care sa-l deposedeze de scamele de pe costum si de lovelele de la partid .
    Dar nimic n-ar fi Gusa fara Lavinia Sandru ! Daca tot avea domnul o televiziune la dispozitie, cum sa-si neglijeze o asa veche aliata , indulcita , ca si el , la mierea oportunismului ? Doamna Sandru , in actiune , este ceva ce nu s-a mai vazut sau , mai exact , s-a mai vazut , periodic , la Monica Tatoiu . Ea nu stie nimic , niciodata , indiferent de subiect ; cu toate acestea , ea are opinii despre absolut tot ce nu cunoste . Opiniile despre ceea ce habar n-are sunt rostite apasat , cu sugestia transparenta ca numai la asta se gandeste si este singura care detine adevarul asupra chestiunii .
    Ar fi de observat , totusi , ca ei doi fac o echipa frumusica : domnul are speranta -strivita periodic de un destin potrivnic – ca va gasi pana la urma un prost care sa-i deschida calea unei parveniri pe gustul si pe masura lui , in timp ce doamna are aspiratii la fel de inalte , dar cum , spre deosebire de domnul , nu stie si nu intelege nimic , crede ca poate a si reusit !

  4. Marioneta a fost generalul Petain , a fost Dmitri Medvedev si altii !

    Emil Boc a fost orice altceva ! A fost piticul de gradina preferat al lui Traian Basecsu , a fost o sluga netrebnica , a fost singurul pigmeu din PDL , a fost poneiul favorit al Mariei Basecu , etc.

    Una peste alta , a fost un personaj SINISTRU , pe cat de caraghios , pe atat de pervers si cinic ! Iar rocada la care faceti referire este moarta din fasa !

    Individul acesta m-a facut sa-mi fie rusine ca sunt ardelean …

    Pe mine ma ingrijoreaza mai mult cum Victor Ponta impinge in fata o alta marioneta ( cu adevarat ! ) pe nume Calin Popescu Tariceanu !!! Pe care-l foloseste ca si ” cal troian ” in PNL si pe care ni-l prezinta ca fiind politicianul curat , corect , competent si capabil !

    Da . Ma refer la acel Tariceanu care in 2004 a venit la putere cu Basescu de mana , cel cu 5 casnicii ratate , cel cu taxa auto , cel cu mica reforma in justitie , cel cu Sterling Resources , cel cu Citroen si APIA , etc.

  5. Spuneam deja că la anul 1774, când a fost încheiat Tratatul de la Kuciuk Kainargi care inflamează chiar şi agenda geopolitică a lumii în care sîntem imersaţi acum, Statele Unite ale Americii nu existau încă. Începând cu secolul XX şi continuând în XXI, această circumstanţă istorică va permite politicienilor americani să facă simplificări normative radicale ! Nu ne opunem acestei normativităţi americane. Ne permitem doar nişte adnotări marginale. Pentru că ele sunt cerute de complexitatea lumii în care trăim.

  6. Comercializarea ochelarilor Google cu microprocesor incorporat. Gigantul Internetului nu s-a angajat să fabrice produsul în masă şi să-l distribuie clienţilor potenţiali. Care există, se pare ! Putem privi psihologic “propunerea de valoare” a ochelarilor Google. Dincolo de intrinseca inovaţie tehnologică, există o “credinţă” nestrămutată a clienţilor potenţiali în această propunere de valoare. Aşa se explică parteneriatul recent între Google şi firmele producătoare de ochelari (Ray-Ban şi Luxottica).

  7. Mark Zuckerberg (de la Facebook) spune că dezvoltarea platformelor de realitate virtuală va fi următorul pas în evoluţia calculatoarelor mobile.

  8. Faptul ca Basescu i-a oprit pe Gusa si Lavinia Sandru mie mi se pare o fapta buna.

    Gusa este dupa mine exponentul excrocilor politici. Nu-mi vine sa cred ca a fost si secretar general al PSD.

    Când Basescu s-a debarasat de ei cred ca a facut-o pentru el, nu pentru Boc. Dar despre Boc am aceiasi pare ca dv.

  9. „Participă la evenimentele eco-friendly – Romenvirotec 2014 / În perioada 26-29 martie 2014, Romexpo vă invită să participaţi la ROMENVIROTEC – Expoziţie internaţională pentru tehnologii şi echipamente de protecţia mediului. Pe durata celor patru zile de desfăşurare, pe lângă vizionarea produselor şi echipamentelor expuse, veţi putea participa la conferinţele, seminariile şi workshop-urile pregătite de Romexpo şi partenerii săi. Evenimentele vor aborda subiecte de actualitate din domeniul protecţiei mediului.” http://www.romexpo.ro/news/2014/03/participa-la-evenimentele-eco-friendly-romenvirotec-2014/ Însă nu există „tehnologii şi echipamente de protecţia mediului“ ! Există doar metodologii pentru protecţia mediului. Un ciclu de articole publicate recent de către Journal of Industrial Ecology, editat de Universitatea Yale, subliniază această idee. Iar principala metodologie pentru protecţia mediului, am mai vorbit pe temă, este LCA, acronimul lui Life Cycle Assessment. Apoi, mai văd că funcţionează nenumărate ONG-uri, bine stipendiate de statul român, care păcălesc copiii şi părinţii lor de totală bună credinţă, spunând că i-ar iniţia în “Educaţia ecologică”. Într-o abordare serioasă, cred că în şcoala românească de nivel preuniversitar trebuie să fie creată structura asociativă de tip Agenda 21 de proximitate. Ceva similar există în Finlanda.

  10. Doru Coarna
    Nici Iliescu si nici Adrian Nastase nu si-au parasit partidul, ramanand , prin urmare, solidari cu marea familie a PSD. Poate ca de aceea toti se raporteaza in lupta politica cu PSD si (actualmente) cu Victor Ponta…chiar si liberalii, in calitate de proaspeti opozanti (neingurgitatori de usturoi), la intrecere cu PDL si MP.
    Culmea, cu exceptia PSD, aproape nimeni nu pare dispus sa-si asume o intrecere …constructiva pana la capat, din postura de participant la guvernare (si nu de opozant comod ce poate spune orice, gura fiind sloboda, ca de facut, nu-i cere nimeni nimic sa faca), cu exceptia aliatului etern la orice guvernare, numit UDMR….cel mai serios si loial partid politic din Romania.
    (Z)
    Inteleg de ce toata lumea trage de Victor Ponta sa candideze……cu cat adversarul este mai puternic, cu atat si epigonii din opozitie se baga mai mult in seama.
    (Z)

  11. Daaa! Atâta democrație în PD…
    În 2005, Băsescu a poruncit ca urmașul lui la șefia partidului să fie Boc, și PD-iștii s-au conformat. L-au „votat” în proporție de 99,99%.
    Doar Partidul Comunist se putea lăuda cu un asemenea procent la „alegerile” de dinainte de 1990.

  12. @ blogideologic, 26 mart. 6:44

    Stați așa! că am citit mai departe (nu prea departe):
    Sunteți „imersat” în agendă (nu mă considerați și pe mine imersată, că nu sunt!) și vreți „normativitate” și „adnotări marginale”, nu centrale cum mai pot fi adnotările.
    Combateți adânc, domnule…
    Sunteți prieten bun cu Alexandru Athanasiu? că și ăsta vorbește tot așa, ca dv.

  13. Colegii mei necrestineste sar calare pe Gusa, fostul secretar sfatuitor al politicilor din PSD!
    Aceasi atitudine o au si fata de Lavinia dar dansa fiind o doamna ar fi crestineste sa fie calarita !
    Acum ce sa fac si eu sunt de acord ca ambii sunt niste pacatosi, dar gura pacatosului adevar graieste!

  14. @Cris
    Primul enunţ al Marii teoreme a lui Fermat a fost adnotare marginală. Nu-i vina mea că trăim într-o lume extrem de complexă.

Lasă un răspuns