NUP în dosarul Zambaccian 2

După 6 ani, dosarul „Zambaccian 2” a fost închis. Procurorii DNA au decis neînceperea urmăririi penale (NUP) în acest dosar.

Nu vreau să comentez mai mult. Aș adăuga, totuși satisfacția mea în legătură cu faptul că televiziuni – în legătură cu care aveam unele rezerve (B1 TV sau Realitatea) – au tansmis, practic, din oră în oră,  în fiecare buletin de știri, aproape obesesiv, această informație. Aproape la fel ca atunci când comentau diferitele termene în procesele mele de la ICCJ!

10 gânduri despre “NUP în dosarul Zambaccian 2

  1. La mai multe, ca multe vi s-au deschis!

    Eu sunt o fire pesimista si gandesc ca reactia B1 si Realitatea nu este legata de obiectivitate ci de bagat mortul in casa guvernului, gen ” cum il scapa Ponta de la putere pe Nastase”

    Reflectia aceasta este determinata si de faptul ca nu am vazut un om intreg la cap, mai ales la B1.

  2. Cu toată cazna lor, procurorii nu au găsit nimic de care să se lege?
    Vaai! O palmă pe obrazul gladiatorilor anticorupției…

    Eh, nu-i nimic! Au totuși rezultate „bune”: din 25 de dosare deschise, au reușit să vă bage la închisoare pentru 2. Au „muncit” ei 9 ani, dar până la urmă au țesut ceva.
    Dacă vrei să condamni neapărat, găsești probe (proverb chinezesc).

  3. Pai domnule AN eu interprietez altfel.

    Televiziunile fata de care trebuie sa aveti rezerve erau stupefiate de NUP, ei/ele primisera initial alta informatie!

  4. D-lui și d-nei Năstase, cu nemărginită simpatie (de la grecescul sim+pathia, adică sufăr împreună cu tine),
    o strofă din „Flori de mac” de Lucian Blaga:

    În frunză de cucută-amară
    îmi fluier bucuriile – și-o ne-nțeleasă teamă
    de moarte mă pătrunde
    cum vă privesc pe malul mării de secară,
    flori de mac!

  5. Maria Diana Popescu : +Oamenii îl arată cu degetul pe Stelică, fără să priceapă că bietul de el nu poate sta de lemn Tănase cînd stăpînii (care l-au cocoţat pe tronul TVR) îi cer să execute. Veleitari nocivi, duşmani ai românilor sînt cam peste tot în funcţiile publice cheie. Încă unul în plus nu face gaură în cer! La cîte minunăţii scotea pe ecran, cu o mină flegmatică şi plictisită, era evident că se străduia să facă săritura olimpică din irealitate la postul naţional. Credeţi că personajul aterizat în fotoliul de director, ca musca în doniţa cu lapte, ia măsuri, aşa, de capul lui? Nici vorbă! E un executant docil. Cînd a întrerupt, printr-un simplu telefon, la numai opt minute de la începerea difuzării, „Moştenirea clandestină”, documentar cu celebrul istoric Larry Watts, realizat de Monica Ghiurco, Stelică şi-a dat în petic. A vrut să arate cine e el, şi… cu asta, ori îşi va lua zborul ca păsările călătoare ori îşi va consolida cuibul. Cîrdăşia cu prieteni de talia fermierului de la Dunăre, care, vă amintiţi, a lansat în presă, mai cîţiva ani în urmă, „invenţia odioasă că românii ar fi mâncat lebedele din nu mai ştiu care lac din Viena”, este chiar augurală conturării portretului său de intelectual preocupat de metafizica ridicolului. / Nimeni n-a cerut un audit la T.V.R. : „Demis în mod abuziv şi ruşinos din ordinul lui Băsescu de un parlament obedient şi poltron”, afirmă o sursă din cadrul televiziunii naţionale, „Valentin Nicolau a fost un bun preşedinte şi un manager de excepţie al T.V.R. A lăsat multe milioane de euro în conturile instituţiei, necesare refacerii blocului-turn al televiziunii, degradat la cutremurul din 1977 şi reparat de mântuială. Tudor Giurgiu, următorul preşedinte, numit la propunerea Monei Muscă pentru că făcuse un clip electoral pentru PNL, a făcut praf banii lăsaţi de Valentin Nicolau, sponsorizând tot felul de O.N.G.-uri şi prin alte numeroase inginerii suspecte. Nimeni nu a cerut până azi un audit. Majoritatea şefilor care au urmat la conducerea TVR au fost, cea mai mare parte, nişte incompetenţi…”, deveniţi, odată cu Stelică, o tradiţie. „Astăzi TVR este falimentară şi în profundă criză.” Actualul paşă, optimist din cale-afară şi pus pe fapte mari, a afirmat cu infatuare: „După interimat, voi face restructurări foarte repede şi chirurgical în ierarhia T.V.R.” Cam sigur pe el, deşi nu cred că se va pensiona din televiziune, Stelică vrea în plus o majorare a ilegalei taxe radio-tv. Domnule strateg, nici n-ai păşit bine în instituţie şi te gîndeşti la banii poporului! Taxa aceasta este ilegală şi dacă guvernele care s-au perindat la conducerea Ţării erau sănătoase, o desfiinţau. Românii plătesc abonament la diferite firme de cablu. Nu le trebuie tuturor televizie naţională. Mulţi români n-au nici măcar radio, darămite televizor. Iar statul îi sileşte să plătească taxa radio-tv prin factură de energie. Nu-i niciun bai dacă trageţi obloanele!+ Sursa http://www.agero-stuttgart.de

  6. Eeeei, ce poti sa mai zici, ca a fost sau nu comanda politica? Au administrat de toate, cu suspendare, cu executare, NUP… a mai ramas ceva? Da, ceva la domiciliu pe noul cod, dar nu e timpul pierdut…

    Dar sa nu comentam nici noi, doar sa observam ca incet-incet, in vederea celor ce se pot derula dupa prezidentiale, incepe sa se exerseze NUP-ul…

  7. Zambaccian 2 … in ignoranta mea am crezut ca s-a terminat cu Zambaccian si nu voi mai auzi de el decat pe la CEDO . Dar, nu ! Daca exista un ZAMBACCIAN 2 – oare exista , ca in productiile „Greu de ucis ” , si un ZAMBACCIAN 3 , 4 , …10 ? Cam cate dosare se pot stoarce dintr-un singur imobil cu putine etaje ? Nu am stiut ca DNA ar fi vrut sa va umfle si casa – am crezut ca vor sa desfaca doar tamplariile din locul odihnei lor legitime , lasandu-va resedinta cu niste gavane vaduvite de ochii de termopan , prin care , pana mai ieri , priveati lumea . Se vede ca am fost naiva – casa dumneavoastra ar fi fost potrivita pentru colectia de primavara a DNA-ului, aflat in mare voga !
    Vom mai avea NUP –uri in multiplele dosare Zambaccian si in secolul viitor , vor prinde si stranepotii vreo doua ?

  8. „Tatal meu mi-a spus de pe scara avionului ca imi doreste mult succes si ca asta este prima mea zi de om politic adevarat ! ”
    Asa este , din prisma lu’ taica-su discursul necioplit , invatat pe de rost si rostit cu pietre in premolari de insasi academiciana EBA , inseamna politica ; izbitul cu copita incaltata-n cizme mulate pe gamba ( 2000 de parai , fara TVA ! ) in toti cetatenii din jur , cu accent pe prostovanii care i-au strans voturi in 2009 , adica PDL-ul cu care dansa nu se mai poate afisa astazi , deoarece este nefrecventabil si pentru ea si pentru tati ’ – e tot politica ; fotografia marlanesca , dedicatie pentru Mircea Diaconu , cu 3-4 metri liniari de dosare cu semnaturi de la admiratori ( aplauze pentru toti cei care i-au dat semnaturi , uite cum isi bate joc duduia de deranjul vostru !!!)- e tot politica .
    A uitat sa ne spuna ca ne-a ciuru… ciuri… ciuciur…( cum naiba s-o fi „editand ” vorba asta ) ciuruit , draga , un fleac !

  9. Blogi,

    Pai pe Stelica nu la cocotat pe turnul TVeului romanesc Traianica si apoi Stelica nu a mancat si a baut pe banii contribuabililor alaturi de gasca asa zis velina si in nici un caz de catifea a intelectualilor de sinecura colidatori prin carciumile Bucurestiului sau pe la Zeus Neptun , alaturi de Pata-Plesu-Lii!
    Este adevarat ca dl. Nicolau a fost un administrator bun, dar dumneata ar trebui sa gandesti ca atunci altele erau datele problemei.In acea perioada singura televiziune care concura postul national era Pro-TVeul , cellalti de nisa sau de buzunar chitaiua prin apartamente sinistre pseudo programe.
    de cotloane , abia ridicau capul!
    Birul pe care-l platim in lungul sir al platilor pe care romanii sunt obligati sa-le plateasca de la coserit la taxa de meteo sunt normalitati sustinute de toate guvernele care s-au perindat de la 90 incoace, normalitati intro tara anormal social si politic!

Lasă un răspuns