Partidul de fițe

Acesta este titlul editorialului meu din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

În urmă cu mulți ani, președintele Constantinescu și consilierii săi construiau fundația „Acțiunea Populară”. Mai târziu, fundația s-a transformat în Partidul Acțiunea Populară. N-a fost un mare succes.

După vreo zece ani, Traian Băsescu, prin interpuși, creează Fundația Mișcarea Populară, după ce înregistrase, prin fiica sa, „marca” respectivă. Ulterior, transformă fundația în partid – Partidul Mișcarea Populară. Diferența față de Emil Constantinescu – inițiativele fostului președinte s-au derulat când acesta era în opoziție, nu când era în funție, la Cotroceni.

Ce ideologie are noul partid? N-are importanță. Este partidul giruetă, partidul care se orientează după ideile lui Băsescu. Este „partidul în blugi”. Faptul că blugii sunt rupți arată că membrii săi fac parte dintre românii săraci – cei care au mai puțin de 300 de hectare de teren agricol. Ei nu au nici cravată, pentru că, din cauza guvernului Ponta, nu au bani să-și cumpere aceste detalii de îmbrăcăminte.

Semnul partidului este mărul, ceea ce te duce cu gândul la celebrul partid din Rusia, „Iabloko” (mărul). Pare puțin ciudat că această formațiune de dreapta care, firesc, merge spre Vest, să-și ia drept semn electoral nu frunza mărului, ci chiar mărul – simbol al reformei din anii ’90, în Rusia. 

Ce-i unește pe membrii noului partid? Dragostea de țară, preocuparea pentru economie, grija pentru săraci, interesul pentru cultură? Nu, ei construiesc partidul-acciză. Din grija pentru conducătorii auto (exista, parcă, un partid al automobiliștilor). Par mai curând un clan, format din resturile „regimului ticăloșit”, construit, timp de zece ani, de Băsescu. Strânși într-o formulă de supraviețuire. Unii dintre ei preocupați de prelungirea sinecurilor la Bruxelles și în zonele administrației locale. Haideți la cort! Ne pregătim să dăm alegeri europarlamentare la tot poporul!

34 de gânduri despre “Partidul de fițe

  1. PMP este tomberonul unde s-au adunat toti basishtii , pupinkuristii , frustratii , disperatii , lobotomizatii , drogatii si alte ciurucuri ale societatii ! Cei dupa chipul si asemanarea lui Base …

    E un fel de PDL rafinat a 2-a oara ! Practic , au disparut prostii , naivii si cei cu liceul la seral ( care si-au gasit alti idoli ! )si au ramas numai liichelele .

    Dar nici cu ceilalti nu mi-e rusine … Vai de poporul asta !

  2. Ce pana mea de procuror e si Ponta ? Parca ar avea dreptul la FF … Dar nu cred , pentru ca daca termina la ff nu se putea angaja decat in militie , sau bona sau la videochat .

    http://www.realitatea.net/ponta-ce-s-a-intamplat-in-crimeea-contrazice-regulile-dreptului-international-trebuie-solutii_1401857.html

    OK , dar ce s-a intamplat la Kiev nu contrazice dreptul international ? Hai sa fim corecti pana la capat !!!

    http://www.antena3.ro/externe/putin-ii-bate-pe-americani-cu-propriile-declaratii-singuri-au-recunoscut-statul-kosovo-care-este-diferenta-in-crimeea-247463.html

  3. Domnule Profesor, am fost acolo, in piata, cand papahagi emitea un discurs libidinos si udrea tipa ca o disperata. Majoritatea audientei, contrar afirmatilor d-lui Pieleanu (oare nu stia?, sau manipuleaza?), constituita din oameni sarmani si saraci cu duhul, adusi cu autocare de aiurea si platiti sa „joace in piesa”. Tocmai cand eram pregatit cu cateva oua clocite, sa-i arunc in cap ministresei, m-au luat pe sus doi securisti si am fost expulzat din multime

  4. Reacţia nucleară de fuziune a hidrogenului, indusă de un laser gigantic, a depăşit “punctul mort” (break even) http://www.nytimes.com/2014/02/13/science/giant-laser-complex-makes-fusion-advance.html?hpw&rref=science&_r=0 Continuarea discuţiilor lămuritoare vine aici http://www.nytimes.com/2014/03/18/science/the-challenge-how-to-keep-fusion-going-long-enough.html?hpw&rref=science Concluzia : “Producerea energiei prin fuziunea nucleară controlată se va realiza peste 30 de ani. Dar situaţia va rămâne mereu aşa. “

  5. De zece ani de zile,angajatii de la antena 3,se dau peste cap ca sa-i scoata pe oameni in strada,impotriva lui Train Basescu.
    Daca la inceput au fost sugestii mai mult sau mai putin voalate,apoi,au urmat indemnuri explicite.Rezultatu? Din cand in cand,niste oameni in varsta,in frunte cu un stegar inalt si barbos,bantuie pe ulitele Bucurestiului.
    Un lucru normal atata timp cat majoritatea celor care urmaresc antena 3,sunt persoane de varsta a 3-a.
    Pe urma,angajatii lui Voiculescu s-au gandit;”cum facem sa-i atragem pe tineri”?
    L-au trimis pe Mircea Badea la ”radio ZU” ca sa faca jonctiunea cu tinerii.
    Esec total!
    Lumea suna la ZU,fiind interesata sa discute orice altceva inafara de ”jos Basescu” obligandu-l pe Badea sa-si iasa in fiecare zi din minti.
    Apoi la ce s-au gandit? Hai sa ne lipim noi angajatii de radio ZU si sa incepem sa colindam marile orase ale patriei.
    Primul oras pe lista,a fost Craiova,(primul si ultimul pentru ca s-au facut de rusine).
    O luna de zile si-au tot facut reclama ca sarbatoresc 8 ani de la infiintare si de asemenea,unde sarbatoresc.
    Pentru marea sarbatoare,i-au tocmit pe cei mai cunoscuti si indragiti cantareti de pop,(indragiti de copii precum fetita mea de 16 ani).
    Cu o seara inainte de eveniment Mihai Gadea a tinut emisiunea ”sinteza zilei” pe scena din centrul Craiovei.Cum era firesc,s-au strans vreo 200 de persone in varsta,de nu stiau operatorii cum sa-i stranga in cadru ca sa para 2000.Intradeva,a doua seara,piata s-a umput de copii intre 10 si 18 ani,dar ca sa-i vada pe Konecte-r,Delia,Alex Velea,etc,(fica mea ii stie cel mai bine).
    La un moment dat,Gadea a strigat cat l-au tinut plamanii,in microfon:”si acum,ii invit in scena pe cei mai indragiti jurnalisti de la antena ..Aplauzeee!!!”
    In loc de aplauze,acei copii se uitau unii la altii si radeau nedumeriti.Nu numai ca nu au auzit in viata lor de :Alesandra Stoicescu,Ursu,Radu Tudor,Gadea,dar nici macar de antena 3.
    Fiecare dintre angajati si-a propus sa spuna ceva publicului dar la un moment dat,copii plictisiti au inceput sa fluiere si sa scandeze numele celor pentru care au venit in piata.
    Dupa o asemenea experienta jenanta,adio turnee. 🙂
    Totusi nu lipseste jena de a prezenta imagini cu un public care nu-ti apartine.
    Sa fim seriosi! Daca in locul angajatilor de la antena 3,era Traian Basescu pe scena sau Ponta sau Antonescu sau Vadim sau oricare dintre cei care postam pe blog,acelasi numar de copii ar fi fost prezenti acolo pentru a asculta muzica live si ai vedea pe cei mai titrati cantareti de muzica pop.
    A face analogie intre sustinatorii lui Andrei Plesu care,intradevar,fiind intelectuali,nu pot umple o piata si ”sustinatorii” lui Alex Velea care pot umple stadionul national,afirmand…”uite cati suntem noi si uite cat sunt ei”…daca nu ar fi de ras,ar fi de plans.
    Eu am inteles foarte bine care este de fapt,marea suparare:nu e vorba de mitingul intelectualilor.
    A aparut pe scena politica un partid care pana mai ieri il bagatelizau si li se impleticeau limbile cand incercau sa-i pronunte numele.
    Mare disperare:in 2 luni de la infiintare,a ajuns la 10% si de asemenea,a reusit sa scoata peste 10.000 de demonstranti in Bucuresti.
    Va dati seama,PC-ul lui Dan Voiculescu s-a infiintat acum vreo 15 ani si sub nici o forma nu reseste sa depaseasca pragul psihologic de 1%.
    Mai este si o alta problema:Traian Basescu le-a dat,”ignore”. 🙂
    Mi se pare normal…daca isi dau ochii pe spate pe motiv ca Basescu apare in conferinte de presa,prea des,sa nu-I mai transmita conferintele.Daca e posibil,sa nu-i mai rosteasca nici numele. Dar daca nu-I mai rostesc numele despre cine sa vorbeasca? 🙂
    Parerea mea este ca Traian Basescu chiar o sa-i ignore pe bune de acum inainte.Forta mediatica a grupurilor mass-media care s-au ”aliniat” in spatele lui Traian Basescu,(si ma refer in special la cel mai puternic si indragit post de televiziune,PRO TV),il determina pe Presedinte sa nu-si mai piarda vremea cu maruntisuri.

  6. Bombele nucleare americane destabilizează Europa

    http://romanian.ruvr.ru/2014_03_18/Bombele-nucleare-americane-destabilizeaza-Europa-3326/

    Pentagonul intenţionează să reînoiască potenţialul tactic nuclear american în Europa. În opinia majorităţii experţilor acest lucru ar putea submina securitatea continentală.

    Potrivit presei germane, este vorba despre noi bombe atomice cu care vor fi echipate avioanele de luptă de tip Tornado ale Forţelor Aeriene ale Germaniei şi Italiei şi avioanele de luptă multirol F-16 ale altor state europene. Procesul de dotare cu bombe nucleare gata de utilizare este programat pentru anul 2020. În total urmează să fie cheltuite, în cadrul programului, aproximativ 10 miliarde de dolari, iar alte 154 de milioane de dolari vor fi alocate pentru asigurarea securităţii bazelor nucleare în Europa.

    Reînzestrarea forţelor nucleare americane în Europa nu este ceva ieşit din comun. Orice arme au nevoie de modernizare şi renovare. Însă toţi înţeleg că există o legătură directă cu evenimentele din Crimeea. Substratul politic este evident.

    Procesul de reînzestrare iniţiat într-un moment nepotrivit este îndreptat împotriva Rusiei, consideră expertul Konstantin Sivkov. „Rusia nu poate fi intimidată economic, deoarece Europa va suferi mai mult. Prin urmare, se pregăteşte o intervenţie militară în Rusia. Însă Rusia deţine un puternic arsenal nuclear tactic, un puternic potenţial strategic. Pentru a echilibra balanţa arsenalelor europene şi ruse sunt aduse bombe în Europa. În aceste condiţii, Rusia trebuie să înceteze de urgenţă procesul de reducere a armelor nucleare şi să ia măsuri de restabilire a potenţialului nuclear al Federaţiei Ruse la nivelul de dinaintea Acordului START III cu scopul de a asigura securitatea şi stabilitătatea capacităţilor militare nucleare în faţa unui posibil atac din partea inamicului. În acest caz, europenii joacă rolul unui teritoriu pentru desfăşurarea unui război. Ei se află sub controlul SUA. Europenii înşişi nu au nevoie de aşa ceva. În schimb stăpânii americani simt necesitatea unei escaladări. Washingtonul a obligat Europa să primească arme nucleare. În principiu, acest lucru demosntrează că SUA se pregătedc de un război împotriva Rusiei”.

    O serie de ţări membre ale NATO, precum Polonia, statele baltice, ţările din Europa de Nord, se pronunţă în favoarea menţinerii sau chiar a creşterii importanţei conceptului de apărare colectivă. După summitul NATO de la Lisabona a devenit clar că NATO este gata să confirme această funcţie. Însă alte ţări membre NATO consideră că această politică a SUA este învechită şi solicită o revizuire a prezenţei nucleare americane în Europa.

    Totul constă în aceea că europenii nu au acces la butonul roşu şi sunt excluşi din procesul de luare a deciziilor vitale. Alegerea dintre viaţă şi moarte pentru ei o fac americanii, aflaţi prea departe pentru a simţi pe propia piele principialitatea acestei probleme.

  7. Partidul de fite nu va ajunge niciodata la guvernare .
    Daca domnul Nastase nu ar fi vorbit , nici nu luam in seama aparitia lui .
    A luat cineva in serios actiunea presedintelui de foarte trista amintire , Constantinescu , cu un partid de buzunar similar ?
    Problema este la cei ce conduc efectiv Romania astazi .
    Care s-au acoperit de 2 ori de un ridicol mai greu decat poate suporta omul :1 ) privatizarea Oltchim in direct la TV , cu bietul Diaconescu mergand cu zeci de camere dupa el ” la Munchen ” dupa comedie
    2 ) atribuirea dreptului de a incepe lucrarile la proiectul Rosia Montana , urmata in 24 de ore dupa aceea fuga panicata sub pat a primului ministru .
    Urmeaza o a treia gafa demna de cele mai bune zile ale perioadei Ciumara Ciorbea Diaconescu Sarbu , asa zisa constructie a unei autostrazi in inima de munte , care nu este legata de nicaieri cu nimic , care costa pana la 5 miliarde de euro si care , bineinteles , nu are finantare ! Asta cand domniile lor de la guvern lasa in inima Capitalei , intr-un camp neted ca in palma , 6 km neterminati sa aduca autostrada de la Ploiesti in Capitala , de doi ani !
    Il vedeti pe prim ministrul cu un fizic si manière de actor in serialele pentru copii si adolescenti ai anilor 70 – 80 , gen Ciresarii sau Eroii nu au varsta , in fata unui Putin sau Orban ? Poate ascuns sub o masa si cerand votul Parlamentului .

  8. Adrian B.
    Trebuie sa recunosc ca aveti dreptate, Ponta se dovedeste la fel de papagal ca majoritatea politicienilor autohtoni.
    Victor Ponta isi doreste atat de mult ,,gratiile” Occidentului , incat sfideaza cea mai elementara logica si denota necunoastere si neintelegere a resorturilor care au determinat cursul evenimentelor.
    Este evident ca la Kiev a avut loc o lovitura de stat organizata de extremisti nationalisti sprijiniti de cercurile de interese expansioniste ale Vestului asazis democratic, care, nu putea sa ramana fara urmari si reactii din partea Rusiei.
    Victor Ponta ar trebui sa citeasca mai atent ce inseamna dreptul international si sa aplice cele citite la precedentul Kosovo, Irak, Afganistan, Vietnam, nordul Africii, etc.
    Pana si Basescu imi pare mult mai nuantat, in raport cu papagalii ceilalti care se gudura la picioarele stapanilor, doar doar s-or mentine la puterea efemera. Cel putin, Traian Basescu, nu a recunoscut independenta Kosovo..ma rog, chiar daca, maraind, a trebuit sa faca, pana la urma, concesii esentiale vestului.
    Jalnic, penibil si ..fara speranta, cu asemenea ipochimeni aflati parca in transa, spre nefericirea Romaniei ca stat suveran.
    .

  9. Cred că americanii nu realizează bine în ce postură caraghioasă, dar şi periculoasă, s-au aventurat 😉
    Dacă mai luăm în calcul şi decredibilizarea accentuată ce nu mai miră pe nimeni, putem aprecia adevăratul dezastru în care se află.
    Şi care, prin astfel de tertipuri nu face decât să-i adâncească în ridicol 🙄
    Rău au ajuns.
    Şi câte speranţe îşi punea lumea în ei. E drept că nu în cei ajunşi azi să conducă America, a căror gânduri şi intenţii le cunoşteam încă din afacerea „Comunismul”. Dar se pare că nici la afaceri nu se mai pricep, că altfel, varianta cu intenţiile criminale, ia şi mai mare amploare !

  10. Iabloko, Apple (muscat dintr-o parte), alte mere padurete. Cred ca mai real ar fi fost un cotor de mar, restul fiind mincat de fondatori 🙂

    Inapoi la separatism, evident, e la moda in toata Europa, si nu numai. Este urmare a unui esec atit al globalizarii – oamenii nu mai au control asupra deciziilor care-i afecteaza trans-national – cit si al guvernarii centralizate (desi iata, Crimea joaca kazacioc direct cu centrul, Kremlinul, deci rusii sunt fericiti nu sa fie autonomi, ci alipiti). Un amic jumi (roman) – juma (ungur) imi explica cum sufera ei acolo local in Tara Secuiasca sub jugul miticilor de la Bucuresti, si cum banii din taxe nu se mai intorc la ei. Un argument demn de luat in seama si discutat. Pe de alta parte, daca, sa spunem, Tara Secuiasca s-ar autoadministra, si ar culege singura taxe, ar trebui tot ea sa investeasca in scoli, sanatate, politie, armata, institutii de stat etc. Ce e material mai avantajos? Cred ca asemenea discutii trebuiesc purtate, si nu cele cu nodul nationalist in git. Apoi amicul mi-a mai zis de saracie. Ca nu ar fi atit de saraci daca ar fi separati, autonomi. O alta discutie interesanta, pentru ca cineva ar pune problema saraciei, si atunci s-ar putea discuta comparativ de diferentele intre centru si periferii.

  11. „Partidul … in blugi ? ” Aoleu ! Milioane de cetateni au dus mana instantaneu la blugi , pipaind discret dupa partidul strecurat acolo ! Unii au rasuflat usurati , ca n-au gasit micul infractor fara ideologie in blugii din dotare , altii au acuzat mancarimi suparatoare si au fost convinsi ca poposise , fie si pentru cateva minute , in buzunarul de la spate…
    Este plina istoria , mai veche sau mai noua , de modalitati , de obicei excentrice , prin care un ins oarecare , inzestrat -prin hazard si prin motaiala vreunui popor – cu o putere supradimensionata, a rezolvat capriciile unei oarecare dame , inzestrate, la randul ei , cu o ambitie exacerbata .
    Cum timpurile s-au schimbat , nu se mai ofera bijuterii si blanuri , automobile sofisticate sau vacante de vis in Caraibe .
    Un partid – asta da, este altceva ! Pentru ca un partid este format din fiinte cuvantatoare , dispuse oricand sa o adore pe capricioasa dama si sa scandeze impreuna cu ea „JOS PONTA ! ” , acoperindu-i vocea pitigaiata ; un partid este alcatuit din pancarde si din lozinci placute ochiului dar letale pentru acciza blestemata ; un partid il contine in mod obigatoriu pe Baconschi , oricand util in compunerea de panegirice care sa-i lustruiasca blugii doamnei ; un partid inseamna campanie , sali de spectacole cu activisti ovationand in delir , pantofi cu toc pentru mamaitele din satele fara ulite pietruite , ciocolata impartita fara sa cobori din automobil , reevaluarea galetilor portocalii prin vopsirea in alb – verde si , mai ales , sacose cu peste aproape proaspat ( „…e numai un pic incins, las’ ca merge ! ” )
    Imbujorata de placere , in fruntea ”poporului popular ”,doamna , care ar putea cumpara un sat intreg doar vanzandu-si o pereche de pantofi si-o rochie mulata , propavaduieste astazi , fara jena , de sub bretonul proaspat coafat , SIMPLITATEA blugilor rupti in genunchi si INOCENTA camasii albe .

    P.S. Mircea Badea il citeaza pe Gabriel Liiceanu , cu un text din exceptionala opera „Scrisori catre fiul meu ” ; in timp ce reproduce cu glas domol deliciile filozofului starnit de creme , after shave-uri si ape de colonie , singura intrebare care ma framanta este daca exista cumva o relatie apropiata intre MRU si Liiceanu . In cazul in care exista , cred ca am descoperit catre cine au migrat produsele de protocol , prin achizitia carora s-a facut remarcat premierul MRU , in scurtul si parfumatul sau mandat ; n-am suficienta ambitie pentru ca sa citesc toata opera , poate as gasi si „vaca de Kobe ”, intr-un alt capitol …

  12. Absolut ORIBILE analizele si analistii care prezinta situatia din Ucraina ! Manipulari grosolane , aberatii , propaganda proamericana , etc. Din tot noianul de informatii si analisti , doar doua persoane au prezentat analize credibile : Dan Dungaciu si Cozmin Gusa ( celebrul tradator si traseist politic ! ) . Au fost singurii care au prezentat niste analize corecte si credibile !

    In principiu , imperialistii americani aflati la vanatoare de resurse naturale prin Ucraina si-au cam luat-o la poponetz ! Iar ” marele succes diplomatic ” al lui Radoslaw Sikorski si Laurent Fabius ( doi diplomati INCONSTIENTI care ar trebui sa infunde puscaria ! ) ca l-au tras pe sfoara pe Ianukovici , s-a transformat intr-un dezastru pentru Ucraina : pierderea Crimeei ! Asta pentru inceput …

    Probabil ca in scurt timp Rusia se va invecina direct cu Romania ( pe la Ismail ) si Ucraina va fi si mai mica ! Iar din ea se vor infrupta apoi , chiar si polonezii !

    Romania va deveni o victima directa a noului razboi rece ( preturi mari la gaze si resurse minerale , scadere economica , etc. ) si o tinta a armelor nucleare rusesti ( contra scutului de la Deveselu ! ) !

    Este interesant modul de lucru al americanilor care si-au subjugat tarile din Europa de Est cu ajutorul TRADATORILOR ! Practic , si-au impus la conducerea acestor tari , tot felul de tradatori si cozi de topor ! In Polonia : Donald Tusk si Radoslaw Sikorski ; in Georgia : Mikhail Saakasvili ; in Romania : Basescu . Gioana , MRU , etc. ; In Ucraina : Timoshenko , Klitschko & Co. ; in Lituania ; in Moldova , etc.

    Cu cateva slugi si cozi de topor au pus mana ( fara razboi ! ) pe toate resursele naturale ale acestor tari si le-au transformat in niste colonii de mana a 2-a .

    Cel mai amuzant lucru este sa-i aud pe domnii Basescu , Geuana si MRU vorbind despre Rusia si Ucraina !
    Daca nu i-as cunoaste as crede ca sunt angajati la Ambasada americana sau sunt diplomati americani !!!! Asa ceva , mai rar !!! Nici un strop de adevar sau de echilibru ! Parca sunt de pe alta planeta ! De fapt , cred ca si sunt …

    Din pacate si din cauza INCONSTIENTEI si lacomiei unor politicieni occidentali , urmeaza si reactiile Rusiei dupa principiul dominoului : Ucraina de sud si de est , Transnistria , etc.

    Iar cei mai afectati vor fi Ucraina ( cat va mai ramane din ea ! ) si vecinii ei ! Adica Romania …

    Aceste evenimente au aratat ca in lumea asta nu sunt numai slugi si tradatori ci exista si politicieni cu ” cojones ” , patrioti si curajosi : Vladimir Putin . Un om care chiar a trecut prin viata : fost agent KGB , luptator – centura neagra la judo , inteligent , calculat , …

  13. Anualul 15 martie sau “Ziua maghiarilor de pretutindeni” / Ziarul Adevarul.ro (unde culturnicul Andrei Pleşu este editorialist de onoare) titrează : „Conflictul româno-maghiar poate izbucni de la un selfie! Un copil de 15 ani a stârnit furia maghiarilor din Sfântu Gheorghe dupa ce s-a pozat cu steagul României” http://adevarul.ro/news/eveniment/sfantu-gheorghe-baiat-s-a-pozat-steagul-romaniei-15-martie-amenintat-facebook-1_532731eb0d133766a8fc6ba4/index.html Ce abordare superficială în titlu ! Iar în articol, găsesc două exprimări anti- româneşti abia camuflate. Prima este în excerptul : “Băiatul s-a fotografiat cu steagul tricolor atârnat de gât.” Ziaristul de la Adevarul.ro în mod evident depreciază gestul copilului român. Pentru că, de fapt, băiatul acela şi-a afişat tricolorul românesc pe piept. Cea de a doua exprimare anti- românească din Adevarul.ro se referă la “Anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, [când] câţiva elevi români de la Liceul Korosi Csoma Sandor au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit amenintari.” Grila de citire trebuie să fie focalizată pe acel verb “susţinea”. Subliminal, ziaristul de la Adevarul.ro sugerează că româncuţa minte. Adevarul.ro este, din nou!, ideologic anti- românesc. Şi eu zic de asemenea că trebuie să abordăm “Ziua maghiarilor de pretutindeni” într-un context strict ideologic. Acesta este de altminteri spiritul timpului de acum. Pe care îl speculează chiar şi Vladimir Putin : “Motorul lui Putin este ideologic, iar nu pragmatic.” (din declaraţia doamnei Marie Jégo, corespondent al ziarului Monde.fr la Moscova http://www.lemonde.fr/europe/article/2014/03/18/le-moteur-de-poutine-est-ideologique-pas-pragmatique_4385221_3214.html?xtmc=pragmatique&xtcr=1 ) Afirm categoric că anualul 15 martie sau “Ziua maghiarilor de pretutindeni” este de fapt o mare sărbătoare comunistă şi anti- românească. Pe ce mă bazez ? Pe o declaraţie a corifeului comunist #2 mondial din secolul XIX. Friedrich Engels scrisese: “[Românii sunt] un popor fără istorie… destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale… [ei sunt] suporteri fanatici ai contrarevoluţiei şi [vor ] rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor naţional, la fel cum propria lor existenţă, în general, reprezintă prin ea însăşi un protest contra unei măreţe revoluţii istorice… Dispariţia lor de pe faţa pământului ar fi un pas înainte.” (vezi articolul din 13 ianuarie 1849 intitulat “Lupta maghiarilor” publicat în ziarul Neue Rheinische Zeitung).

  14. Excepțional editorial! ACESTA este umorul serios și usturător, nu glumițele de grădiniță ale lui Băs și Anton!

  15. PMP ar putea fi denumit partidul-acciza, dar nu-i prea rau intrucat barem are un obiectiv real, concret, fata de un partid plin de doctrina, de care insa nu tine cont… In fapt, PSD numai masuri de stanga nu ia acum, sa fim cinstiti… Partidele de stanga de regula nationalizeaza, dar PSD face tot ceea ce poate pt a vinde, a da, a concesiona, a privatiza… orice! Partidele de stanga fac locuri de munca, PSD se straduie sa le reduca prin masuri economice absolut dezarticulate … Partidele de stanga nominalizeaza mari proiecte, PSD a renuntat si s-a intors la panselutele locale…

    Ca sa relansezi activitatea economica, exista doar trei metode: prima sa reduci birocratia astfel ca fondurile sa se roteasca mai repede, a doua sa relansezi pe consum sporind veniturile populatiei, si a treia, sa tiparesti moneda, sa provoci inflatie, iar dupa repornire sa faci reforma monetara. Evident, exista si o a patra care insa tine de hazard, sa descoperi cine stie ce bogatie nationala, sau tehnologie…

    PSD insa a ales cresterea costului vietii! Cu asa ceva nimeni n-a relansat nimic, nicaieri si niciodata! In fapt, este o masura clasica de austeritate, de parca premierul ar fi membru PPE… Dar chiar si asa, austeritate inseamna sa fii ferm cu cheltuielile inoportune, nu cu investiile, nu cu sanatatea…

    Apoi, blugi sau cravata… asta-i chiar o fitza! De regula, accent pe vestimentatie pun oamenii superficiali, cu cravata la gat iti obtii gratuit pozitia de ins respectabil, desi probabil ai schimbat cateva partide, ai furat cat ai putut, ai stricat cine stie cate casnicii si ai mintit de jur imprejur… In fapt, exista si o corelatie intre pedanterie si prostie, sunt direct proportionale, priviti in jur si veti fi de acord…

    Pana la urma, cand un partid aflat la guvernare ataca un limbric de partid din opozitie, asta-i semn ca a inceput sa-i tremure scara…

    Norocul PSD este ca Basescu nu renunta la pisoiul ce-l tine in brate, este multumit ca a reusit sa gaseasca unul mai umil, mai servil, mai „sistemic”, mai mincinos, mai dependent, mai strainofil, dar si mai „comersant” decat Boc, care nu a vrut sa vanda nimic din cele antamate de el… Ba Boc a mai terminat niste bucati de autostrada in trei ani, PSD dupa doi ani nici macar nu s-a apucat, daramite sa termine ceva…

    Deci, PSD partid serios, doctrinar, de stanga? Sa fim seriosi… Iar daca mai privesti si la aliatii sai intru guvernare, nealesi democratic pt asta…

  16. De la marul biblic la marul lui basescu timpul a confirmat ca de fapt nu fructul este pacatul ci doar sarpele sau viermele camuflat in spatele imaginii!

    Adrian B.

    Cind esti intro orhestra cinti conform partiturii, indiferent daca orhestra este formata din suflatori sau coarde.

  17. Superb editorialul! Ma bucur tare sa revad aceasta fatzeta inconfundabila a personalitatii lui Adrian Nastase!

  18. E bine că ne împrospătați memoria.
    În privința încălcării Constituției de către Băsescu, nu trebuie să-l luăm pe „ne-am obișnuit” în brațe. Trebuie să semnalăm toate derapajele și să le notăm.

    Nu-i dau PMP-ului nicio șansă. PSD, PDL și PNL s-au format și consolidat greu, în ani mulți. Sunt și așa destule partide mărunte. PMP va avea, probabil, câțiva parlamentari, dar, ca și PP-Tv, UNPR…,nu se va putea ține pe picioare singur.
    Când vor înțelege oare oamenii ăștia care tot înființează partide că un partid nu se poate impune pe scena politică doar dacă trei „lideri” apar des la televizor?

  19. Buna ziua.Daca erați asa tranșant in scurta perioada de libertate pe care cu „marinimie” v-a acordat-o ciclopul,(in toate luarile de poziție din acele momente se simțea ca v-ați saturat de lupta cu acest malefic personaj),mult mai bine va făceați.Atunci s-a simțit ca vreți sa „coabitati” și Dvs.Nu-mi venea sa cred.Nu renuntati niciodata,Domnule Prim Ministru!Duceti lupta pana la final.Multi vom fi mândri cand veți izbândi.E foarte grav ce v-au făcut.Trebuie sa reveniti in viața publica,(chiar si politica),dacă va doriți.Santeti cel mai bun,asta i-a motivat sa va scoată din joc.Imaginati-va ca printr-o decizie-chiar si la CEDO-reușiți sa întoarceti lucrurile,altfel veți fi privit de cei care se îndoiesc ca santeti deținut politic.Dumnezeu sa va ajute! P.S-sant gânduri ale unui om care nu poate fi de acord niciodată cum v-au luat ani din viața,fără sa-i retina ceva.

  20. Preşedintele Băsescu a trimis o cerere de reexaminare Parlamentului în care solicită menţinerea infracţiunii de la articolul 276 din Codul Penal, care incriminează fapta persoanei ce face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea de judecător sau de organele de urmărire a unei infracţiuni.

    Băsescu menţionează, în cerere, că prin legea aflată la promulgare se abrogă infracţiunea de “Presiuni asupra justiţiei”, prevăzută la Articolul 276 din Legea 286/2009 privind Codul Penal.

    “Această infracţiune face parte din categoria infracţiunilor contra înfăptuirii justiţiei şi instituie o protecţie atât pentru judecător, cât şi pentru organele de urmărire penală. Potrivit Articolului 276 din Codul Penal, «fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea de către judecător sau de organele de urmărire penală a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legată de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a influenţa sau intimida, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă»”, scrie Băsescu.

  21. Indiferent cate mizerii a savarsit Justitia cea verticala , indiferent in cate personalitati si-a imprimat dantura “draga” de ANI , indiferent ce-au declarat mironositele ( de gen feminin sau masculin ) de la CSM si onor , doamna Livia Stanciu de la Inalta Curte , Partidul National Liberal si-a pus pe clanta usii cartonasul cu “NO COMMENT ” ; si “NO COMMENT ”a fost …
    Am ascultat astazi revolta sincera lui Mircea Diaconu , impotriva unei institutii ( in speta ANI ) atat de retrograde , atat de infecte, incat pare plasmuita din fantezia unei autocratii primitive sau intarziate. Inutila si gonflata fara rost , “draga ” de ANI joaca in piesa politica a ultimilor ani , uneori cu veleitati de diva alteori candidata la premiul Oscar pentru rol secundar .
    Nu partidul va reactiona la problema lui Mircea Diaconu , desi o cunoaste prea bine . Oricat ar fi de incredibil , Mircea Diaconu are INTERDICTIA de a candida oriunde in Univers pentru ca , desi de buna-credinta fiind , in momentul alegerii in Senatul Romaniei a depus la Senat o solicitare de a se indica o posibila incompatibilitate intre functia domniei-sale de director de teatru si noua pozitie de parlamentar iar raspunsul a fost NU , “draga ”de ANI a vazut altfel lucrurile . Si de cand dansa a vazut lucrurile altfel au inceput si necazurile faimosului actor .
    Fie ca liberalii vor fi tacuti ca niste lebede , fie ca vor fi sonori ca niste buciume , DNA , ANI , Inalta Curte si compania , vor face aceleasi jocuri oculte, stim asta ; cu singura deosebire ca luptand pentru dreptatea ta , argumentand si scotand mizeria la vedere,indiferent de consecinte ,inseamna ca macar nu te-ai predat ca un prost !

  22. Corect diagnosticul referitor la asa-zisul partid PMP, o formula menita s-o salveze politic pe Ntz. si sa o tina pe fiica la Bx.
    Dar sa fim cotrecti pana la capat.
    Cum apreciati racolarile facute de PSD de la toate celalte partide, inclusiv de la lberali? Diversificare (diversiune?) ideologica, probabil…

  23. Regimul Ponta se prabuseste,bucatica cu bucatica.Azi a venit randul lui Vlasov si Nicusor Constantinescu.Maine cine stie cine urmeaza.
    In ceea ce priveste dosarul ASF,chiar daca pesedistii au facut scut in parlament in jurul lui Daniel Chitoiu,ancheta continua.
    ASF reprezinta de fapt ”coasta rupta” a Premierului Victor Ponta in care DNA loveste zilnic.
    Pe cei care se uita zilnic si exclusiv la antena 3,ii informez ca nu este vorba de ”salariile nesimtite” de acolo.
    Conform stenogramelor aparute in presa si pe micile ecrane,(mai putin,antena 3),este vorba de trafic de influenta si coruptie la nivel guvernamental.
    Ordonanta de urgenta,(cu dedicatie),care face obiectul cercetarii procurorilor DNA a fost semnata de fostul ministru de finante,Daniel Chitoiu si,contra-semnata de Premierul Romaniei,exceleanta sa,Victor Viorel Ponta.
    Daca as fi sustinator al PSD si Victor Ponta,nu as avea foarte multe motive sa fiu fericit.

  24. Eu apreciez ca rusii au dreptate,daca mai asteptau putin,Borodino,cerea aderare la UE!Am simtit pe economia noastra nationala ce inseamna acest lucru.Daca ar fi stiut romanii ce patim,alta ar fi fost istoria.Ma contrazice cineva?!!!!

  25. Invariabila doamna Pocora , eu v-am mai spus ca va comportati incalificabil pentru un purtator de cuvant , ca transmiteti cele mai nefiresti mesaje si faceti deservicii de neadmis partidului din care faceti parte ; ca va intreaba lumea despre castravete si dumneavoastra spuneti poezia despre varza , pentru ca numai lectia cu varza va este familiara ; ca o trantiti cu „ NIEN ! NICHT! HALT! ” la cursul despre amnistie si gratiere chiar si dupa ce seful dumneavoastra de la partid v-a redus la absurd declarand public ca va semna pentru gratierea cuiva ; ca sunteti profund antipatica de cate ori repetati discursul cu acuzatul care trebuie sa-si probeze in instanta nevinovatia – enormitate pe care pareti sa nu o sesizati .
    Sa va aduc aminte ce povesteste Decebal Traian Remes – fruntas liberal , de-al dumneavoastra …daca mai tineti minte – in legatura cu minunata Justitie careia ii lustruiti soclul zi de zi ? Ia intrebati-l cum e cu dovedirea nevinovatiei in instanta , cu respingerea oricaror probe in aparare ca fiind „irelevante ”, cu rechizitorii paradoxale si filme artistice turnate in CINECITTA –ul marca DNA … Ia luati-l la rost pentru ca n-a reusit – nevolnicul… – sa demonstreze in instanta ca n-a luat plicul cu bani care nu s-a vazut , si pentru ca nu s-a vazut , nu s-a putut finaliza flagrantul , dar despre care judecatorii spun ca desi n-a existat , asta nu inseamna ca nu l-a luat ?
    Sunteti prea incrancenata pentru o femeie tanara si prea naiva daca va inchipuiti ca viata se termina cu alegerile prezidentiale din noiembrie . Poate doar cariera dumneavoastra politica …

  26. Casele ţigăneşti cu turnuleţe din România (primul meu gând este la “arhitectura nouă” a oraşului Huedin) în comparaţie cu minimalismul American al caselor Eichler http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Eichler (luat ca exemplu estetic călăuzitor de către Steve Jobs pentru arhitectura dispozitivelor sale).

  27. @Adrian B, subiectul este un cartof fierbinte pt toti politicienii Romaniei. Suntem in NATO, suntem in UE, le suntem datori vanduti, asa incat unele declaratii (Ponta, Corlatean) sunt justificate, chiar daca romanii nu le agreeaza tocmai din cauza standardelor duble (basescu nu se pune, el are obiectivul principal s-o realeaga pe fiica-sa europarlamentar). Prin urmare, intrebarea ta devine doar retorica…

  28. @ Taranul martie 19, 2014 la 10:36 pm

    Sa stiti ca rusii au dreptate.
    Sunt niste domni pentru ca nu au intrat inca peste ucraineni pentru a-i salva de…guvernul ilegal care s-a auto-instalat.

    Eu la altceva ma gandesc.
    La noi si la Romania noastra.
    Daca nu erau rusii o pierdeam deja fara nici o gluma.

    Ma intreb oare ce-i in inima romanului de nu-si mai pata nici casa macar ?
    Flamanzii din 1907 au devenit acum un Flamanzi generalizat in toata tara fara ca romanii sa riposteze. ESTE GRAV.

    ESTE GRAV pentru noi ca popor ca nu mai avem puterea sa ne razvratim.
    In afara de cativa romani pe care-i numeri pe degetele de la O SINGURA MANA…..la vedere nu am vazut combatanti care sa se bata pentru culcusul lor, pentru familia lor, pentru birtul lor…….

    Inima mi-e grea si-mi vine a plange cand vad ce-a devenit mandrul popor roman care traia intr-o tara cu adevarat multi-dezvoltata, puternic industrializata si care acum a ajuns saraca si costeliva ca un caine hoinar…in propria ograda.

    Daca omul face locul….ce loc am facut noi romanii pentru copiii nostri ????

  29. erata:
    Ma intreb oare ce-i in inima romanului de nu-si mai apara nici casa macar ?

    Imi cer scuze, ori mi-a nimerit degetul pe langa…ori nu-mi mai functioneaza tastatura cum trebuie.

Lasă un răspuns