Răspuns la o replică

Nu îmi propun să intru într-o dispută publică cu Klaus Iohannis. Nu am menționat, timp de zece ani, dezamăgirea mea în legătură cu conduita sa de la alegerile din 2004, dar mi se pare ciudat cum, întâmplător probabil, mulți dintre cei care, prin votul lor pentru Băsescu, în 2004, ajutându-l să obțină puterea, astăzi ne dau lecții de corectitudine politică.

Cazul Iohannis este și mai șocant pentru mine. Poate că unii dintre cei care fuseseră în opoziție în perioada 2001-2004 aveau motive să voteze pentru o schimbare. Vă rog însă să judecați singuri nivelul de cooperare dintre PSD și FDGR în anii 2000, obiectivele fixate în protocolul bilateral. Protocolul poate fi citi aici. Oricum, mi se pare nedemă afirmația sa, în sensul că „a fost forțat de social-democrați să semneze acel protocol”.

În ceea ce privește alegerile locale și parlamentare, era evident că FDGR va vota pentru proprii săi candidați. Colaborarea guvernamentală viza, în esență, avantejele urmărite de FDGR iar colaborarea parlamentară viza, până la urmă, legislația de interes pentru FDGR.

Și atunci care trebuia să fie interesul în contrapondere pentru PSD rezultând din protocol? Era fair play ca FDGR să-și realizeze interesele cu PSD în perioada ciclului electoral iar, la finalul său, să voteze cu candidatul Alianței? Nu intru în amănunte în legătură cu sprijinul acordat de guvern pentru ca Sibiul să fie declarat capitală culturală europenă. Ar trebui să vorbesc despre convorbirile cu premierul Luxemburgului – Jean-Claude Junker, despre rolul ambasadorului nostru în Luxemburg – Tudorel Postolache, despre hotărârile de guvern cu fondurile alocate pentru îmbunătățirea infrastructurii Sibiului. Cred însă că actualul președinte al Consiliului județean, Ion Cindrea, ar putea da mai multe detalii.

Oricum în memoria mea, Iohannis rămâne pe același plan cu Vadim. Amândoi și-au invitat alegătorii, în mod surprinzător pentru mine, să-l voteze pe Băsescu.

P.S.: În final, vreau să-i precizez primarului Iohannis că, în politică, chiar și printre gratii, nu se confruntă doar adevărul cu minciuna ci și caracterul cu lipsa de caracter.

 

77 de gânduri despre “Răspuns la o replică

 1. Nu credea ca-s atat de prosti … nici eu!!
  Uneori discutitii “intelectuale” se arata mai putin teorectice decat se par. Incerc sa arat cum o “discutie” teoretica” a avut efecte politice neasteptate. Adica a transformat Presedintele Romaniei in principalul agent al “puterii executibe” care are in acelasi timp si pozibilitatea de a cenzura Parlamentul si electoratul

  Traian Maximus, Reloaded v.3.3 zis-a :Nu credeam ca-s atat de prosti incat sa se sparga cu referire la spargerea USL.
  Spargere intr-un fel de neinteles.

  Insa umbland nitel la memorie si arhive peste ce dau?!

  Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, confirmă ipoteza tot mai des vehiculată în USL conform căreia proiectul de revizuire a Constituției va fi abandonat.

  USL nu mai poate organiza referendum cu 30% de prezență odată cu alegerile prezidențiale, iar acest detaliu pare să ducă la un abandon al proiectului de revizuire a Constituției.

  ”Constituția e un subiect aproape încheiat, s-a cam terminat. Ne-am cam resemnat”, a declarat Ilie Sârbu.

  Anunțul lui Ilie Sârbu lasă de înțeles că USL va abandona Constiuția, dar mai ales confirmă scenariul conform căruia PSD ia tot mai serios în calcul candidatul propriu la prezidențiale, având în vedere că viitorul președinte va funcționa tot pe actuala Constituție.
  Sursa : http://www.adsa.ro/ilie_sarbu_arunca_bomba__s-a_cam_terminat_cu_constitutia__implicatiile_acestui_anunt.html

  Nu e chiar prima data ca cand se zice ca e fapt PSD isi doreste presedentia pe motiv ca nu poa schimba constitutia si ca in actuala constitutie Prrsedimntele are prea mare putere.

  Insa daca ne aducem aminte constitutia actuala a fost facut in asa fel incat institutia Presedintelui sa aiba functii mai mult onorifice si ca singura atributie pe care Presedintele (ca institutie) o poate exercita dupa capul si cheful sau este gratierea (retul fiind supuse ori confrimarii prin votul parlamanentului ori ca urmare a unei propunerii din partea guvernului, a ministrului de resort m samd) adfica semnatura sa este ad solemnitatem (adica ca arata mai mumos un act semnat de Presdinte decat unu semnat de ministru) si nu ad validitatem (adica fara semnatura lui actu nu este valabil )Exceptia fiind cazul in care cere reexamninarea unei legi cf art 77 Promulgarea legii caz in care actiunea presedintelui poate da Parlamentului ocazia sa revina asupra unei decizii contestabile (cum a fost legea pensiilor parlamentarilor… ) farsa ca acesta (parlamentu) sa se faca (prea) mult de ras ..
  Deci in gnl Presedintele semneaza “ca primarul”.

  Insa societatea noastra are hibele ei mintale – mai ales paretea “civica” si presupus “intelctuala”. Caci astia mai cetirori de Paltoane si admiratori de umbre pe peretele pesterii (uite dom’le Tyranosaurul comunist! Tipa ei cand vad umbra unei foarfeci de taiat copaci din aia agatata de o prajina – cu un pic de imaginatie umbra asteia poate fi numita dinozaur .. mai ales cand esti platit sa faci astfel de confuzii!!)
  Asa ca cu ocazia alegerilor generale din 2004 s-a purces la santaj si abuzarea Contitutiei astfel incat ADA sa aiba premierul ei prin santaj si abuz.
  In urma acestui precedent s-a elaborat o intreaga teorie care sa justifice o preemineta a Presedintelui ca institutie asupra Parlamentului. Ca asa cum zicea sintetic unu Hoara constitutia a instituit Presedintele ca sa apere poporu’ de abuzile Parlamentului (hm.. remininscente ale istoriei invatate in scoala? Puterea tribuniciara din Roma Antica?!) si totu prin efort de “analiza” filozofica pe text cica “stiintifica” (mai degraba gen teologic sau talmudist)

  O sa redau niste texte care desi “nesemnificative” sau “nereprezentative” redau un effort intelectual de “formalizare” ajuridica care justifica o deformare a textului constitutiei, abuzul la lege samd . (cine are rabdare, interes si sa zicem un minim de inteligenta – minim dupa standardele mele nu ale facutatilor de gazetarie! – poa sa citeasca aici : http://vremea.forumgratuit.ro/t563-nu-credea-ca-s-atat-de-prosti-nici-eu)

  Ma rog complet imbecil dpv al dreptului insa cu staif si public “intelectual”
  Si uite asa considerente ajuridice devin “demonstratii” de drept! Si sa fim cinstiti – prind la marele public! Cu exceptia lui Vlaston (prof de mateoftica, membru presedintele EDU CER si mai ales membru PNL din 1998 ajuns cunoscit ca urmare a atitudinii probashite in articolele scrise in Ziare.com) sunt “opere” a unor necunoscuti .. toti fara facultate de drept . Insa “analiza” lor arata ca de fapt a fost dezvoilatata o “scoala” de gandire din care acestia 3 se infrupta copios.
  .
  Iar aceasta teorie a “legitimitatii prezidentiale” .. are pana la urma corolarul cica ca cum

  Garantia si simbolul democratiei nu este parlamentul asa cum nu sunt nici presedintia, guvernul, justitia sau presa ci principiul separarii acestor puteri in stat!

  care s-ar realiza prin modelul amerloc al lui checks and balances

  Deci democratia nu ar mai fi decat separaţia puterilor în stat.
  In numele acestei “separatii” s-ar cere ca Parlamentul sa fie pus sub controlul altora
  Parlamentul este si el controlat, conform „checks and balances”, de catre puterea judecatoreasca, de catre CCR, de catre opozitie prin motiuni de cenzura, prin alegeri anticipate, de catre presedinte prin intoarcerea unor legi, sau trimiterea lor la CCR,
  Hm .. a se vedea ceata din capu autoruluyi – opozitia face parte din Parlament!. motiunea de cenzura se face contra guvernului nu a Parlamentului, iar CCR ar trebui sa controleze doar contitutionalitatea actelor juridice!!
  Cu adaugirea ca CCR s-a cum “autonomizatdepasind astfel competentele sale si incalcand totodatda constitutia!

  Si astfel am avut prilejul halucinantelor interpretari provocate de remanierea guvernului Ponta. Ca cum nu ar mai fi “constitutional” si “legitim” si ca ar trebui ca premierul sa isi depuna mandatul dand ocazie (i)legitimului Presedinte sa … sa dea peste cap optiunea majoritatii electoratului!!!
  Ca despre asta este vorba – controlul optiunii majoritare prin “Separarea puterilor in Stat” si checks and balances cu bataie pentru alegerile ptezidentiale din 2014

  Este vorba despre multa prostie si si mai multa ticalosie drapata in “demers stiintific” si preferinta pentru decizii luate in organisme nedemocatice in care se intra prin numire (“cine v-a facut chestor?”) si in care avansarea ierhica este in buna masura si “cooptare”.
  Ca daca “alegi cum trebuie” Zegrenii si Morarii samd vor controla mercanismele si mult dupa iesirea ta ”din schema”. Si poti obtine un mecanism care sa controleze Parlamentul Adica sa faca ineficiente alegerile libere in numele “democratiei” .

  Si ar mai fi de zis ceva despre “separatia putorilor in statu” degeaba romanesc. Cica CCR ar fi zis ca Amendamentul care obligă practic orice persoană să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare atunci când e chemată s-a menţinut, dar s-a precizat că magistraţii sunt exceptaţi de la această obligativitate, pentru a se elimina suspiciunea că puterea judecătorească ar putea fi obligată să dea explicaţii puterii legislative hm .. dar atunci cand se ancheteaza un parlamentar cum stam?!
  Si uneori “puterea judecatoareasca” ar fi bine sa fie intrebata. De exemplu ptr ce zice ca judeaca dupa legea generala in dispretul legii speciale . Ca se pare ca putoarea judecatoreasca este independenta mai ales fata de lege!! Si ar mai fi …
  Chiar asa putoarea asta nu poate fi controlata de nimeni? Adica ea se “autoregleza” prin cooptare?! Am vazut cum …
  Insa putoarea asta poate controla tot ? Parlamentari, guvern , buget, electorat?Ce diferenta ar fi atunci intre “putoarea judecatoreasca” si PCR?!

  Nu uitati “CINE TACE CONSIMTE!!!”

  Apreciază

 2. Prima persoana direct responsabila de alegerea lui Basescu, se numeste Adrian Nastase. Partidul direct responsabil pentru alegerea lui Basescu se numeste PSD. Eu v-as sfatui sa va mai uitati un pic in oglinda si poate, macar acum, sa intelegeti si sa acceptati ce stie toata lumea in loc sa cautati vinovati. Inteleg ideea de ordin pe partid/unitate, dar parca va stiam in esalonul/nivelul la care puteti avea si idei proprii fara sa trebuiasca sa urmati ordinele si desfasuratorul de partid. Chiar asa v-a coborat in ierarhie micul titulescu?

  Apreciază

 3. @ ZeV,

  cica primarul din Tg. Secuiesc a inchiriat caminul cultural unui partid cam iredentist din Ungaria, care desfasoara nu stiu ce spectacol de-al lor cu ocazia lui 10 martie… ce spun colegii tai de guvernare, UDMR, caci primarul asta este membru UDMR…?

  Ati adus la guvernare o formatiune etnica, constitutional ilegala in Romania, care iata, incurajeaza, sprijina, manifestari anti romanesti, chiar in inima Romaniei!

  Sa fie asta o proba ca in Romania trebuie sa fie stabilitate, avand in vedere evenimentele din Ucraina? Atunci ati reusit sa aduceti stabilitatea! Bravo!

  Daca il mai pui la socoteala si pe Gigistein ala care tot spune ca ce-i in Ucraina se poate extinde si in Romania… eu nu mai stiu, o fi bine?

  Adica, ati fost romani sau nu?

  Apreciază

 4. România, sub asediu.
  Străinii au devenit stăpâni pe o treime din pământurile noastre

  de M.Z. • 09 Mar 2014 • 21:18,
  http://www.antena3.ro/romania/romania-sub-asediu-strainii-au-devenit-stapani-pe-o-treime-din-pamanturile-noastre-246478.html

  În timp ce unele ţări sunt fărâmaţate pe timp de război, altele se pot pierde pe timp de pace. Este şi cazul nostru.

  În doar un deceniu şi jumătate, 4,5 milioane de hectare au ajuns pe mâna străinilor, iar suprafaţa se va mări în considerabil, odată cu legea care ne obligă să vindem pământ străinilor.

  Nu numai că teritoriul ne va fi cumpărat de alţii, dar şi ce produc ei aici va pleca spre Occident.

  Cel mai scump pământ este la Nădlac. Acolo, un hectar costă 5.000 de euro.

  În decembrie 2012 la Nădlac, sute de fermieri au ieşit să protesteze în stradă faţă de proiectul care leagă România de Ungaria, aşa cum au gândit-o specialiştii guvernului Boc.

  Fără pasaje şi treceri pentru utilajele agricole, noua autostradă va izola aproape opt mii de hectare de teren aflate la graniţa cu Ungaria, mai precis, cel mai fertil pământ din vestul României.

  Proprietarii arădeni se tem că vor fi nevoiţi să vândă pământurile vecinilor de peste graniţă, pentru simplul fapt că nu vor mai avea acces la ele.

  La doi ani după protest, cele mai negre gânduri ale lor sunt pe cale să devină realitate: proiectul autostrăzii nu a fost schimbat, dar a mai şi intervenit ceva – în curând, cetăţenii străini persoane fizice vor primi, conform prevederilor Uniunii Europene, dreptul de a cumpăra pământul românesc, fără ca cineva să îi limiteze şi să îi oprească în vreun fel, iar presiunile din exterior, spun oamenii, au început deja.

  Niciun Guvern din ultimii 24 de ani nu a anticipat că retrocedările greşite şi ignorarea micilor agricultori va duce într-o zi la înstrăinarea pământului.

  Până şi străinii sunt surprinşi că în ţara noastră, o ţară cu un potenţial agricol uriaş, terenurile se vând pe preţuri de nimic, în timp ce oamenii care locuiesc în mediul rural abia trăiesc de pe o zi pe alta.

  În sate au rămas bătrânii, copiii au plecat să îşi facă un viitor în oraşe pentru că viaţa de acolo nu le mai oferă nimic. Aşa au ajuns străinii să stăpânire pe tot Banatul. Şi, din câte se vede, ei chiar ştiu să facă treabă.

  Trei milioane de hectare, adică o treime din pământurile noastre, au fost preluate străni.

  Majoritatea sunt findalenzi, italieni, egipteni şi au ocupat o suprafaţă echivalentă cu cea a cinci judeţe din România.

  În acest fel, străinii ar putea deveni stăpâni peste jumătate din ţara noastră.

  Suntem primii în topul ţărilor care îşi permit să vândă pământ străinilor, celelalte state au găsit tertipuri pentru a nu le da teren.

  Liderul Partidului Verde din Parlamentul austriac înţelege perfect ce se întâmplă şi ne priveşte compătimitor: “Este vorba de bani, este vorba de corupţie. Dacă aş fi o companie internaţională şi ar trebui să aleg între a cumpăra pământ sau pădure în Austria sau în România, cu siguranţă aş cumpăra o pădure în România.Din cauza preţului şi a Guvernului. Voi aveţi pădure ieftină şi guvern la fel de ieftin”.

  Niciun occidental nu ar fi îndrăznit să vină în România să cumpere ce vrea şi să taie cât doreşte dacă nu ar fi ştiut cât de neatenţi suntem cu teritoriul nostru şi cât de slabă şi de uşor manipulabilă este legislaţia de la noi.

  În Austria nimeni nu ar îndrăzni să defrişeze după bunul plac pădurile aşa cum se procedează în România. Legislaţia privind exploatările forestiere este foarte aspră, iar taxele impuse companiilor sunt enorme. “În Austria nimeni nu ar accepta, cadezastrul din pădurile voastre să se producă şi pădurile noastre”

  Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea În premieră, de la Antena 3.

  Apreciază

 5. Cred ca Traian Basescu se amuza copios cand ii vede pe micutii astia cum se agita cu,cine are mai multe sanse la prezidentiale,cu Tariceanu,presedintele liberalilor de pe facebook,etc.
  L-am vazut ieri,pe fostul ambasador SUA la Bucuresti,Mark Gitenstein,care de asemenea se amuza de toata aceasta agitatie de pe scena politica damboviteana.:)

  Apreciază

 6. Pai e bine asa tovarasi ?!

  Premierul Victor Ponta a arătat, luni, că scoaterea la vânzare pe bursă a 5% din acțiunile Portului Constanța este prea puțin și că ar trebui vândute pe bursă minim o treime din acțiuni pentru a atrage interesul investitorilor privați.
  Premierul a comentat declarațiile liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit căruia liberalii s-ar fi opus trecerii Portului Constanța sub coordonarea administrației locale.
  „Eu îmi aduc aminte, cu domnul Antonescu am fost în campanie la Constanța și domnul a spus mai tare ca mine că susține ca portul Constanța să… Acum, memoria începe să se șteargă într-o săptămână. Implicare în privat, în primul rând capital privat, Ministerul Transporturilor și autoritate locală este soluția pe care au adoptat-o toate porturile mari din Europa: Rotterdam, Hamburg. Vrem să dezvoltăm sau vrem să facem demagogie de-asta mică?”, a spus Ponta, care a participat la o conferință de presă la Ministerul Dezvoltării Regionale.
  Premierul Ponta nu spune insa ca in Olanda primarii nu sunt alesi, ci numiti de rege, in fapt de guvern.
  „Cine cumpără 5% din acțiunile portului, ce să faci cu 5%? De ce să vii investitor străin să bagi 5% în ceva…? Suntem neserioși. Adică ori facem măcar o treime, ca să existe un interes pentru investitorii privați, ori dacă nu, nu. Eu nu privesc în cheie politică, de altfel cu miniștrii liberali am colaborat foarte bine și au înțeles, doar că prea nu li se dădea voie de la partid”, a susținut primul ministru.
  La audierile din Parlament, noul ministru al Transporturilor, Dan Şova a fost întrebat de către reprezentanţii opoziţiei, respectiv de deputatul PDL Mircea Toader, ce va face în privinţa Portului Constanţa, ministrul propus arătând că în acest moment acţiunile sunt deţinute de minister – 60%, de primărie – 20% şi de Fondul Proprietatea – 20%.
  „Porturile mari din Europa sunt la primării. Nu ar fi chiar aşa o treabă nemaiauzită să fie la primărie, dar nu intenţionăm să fie integral la primărie”, a spus Şova.
  Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu s-a opus si a sustinut ca portul trebuie sa ramana in administrarea ministerului.
  http://www.cotidianul.ro/batalia-pentru-portul-constanta-ponta-ori-privatizam-macar-o-treime-ori-nu-233668/

  Acu cum sa spui .. adica sa nu spui unde ma doare pe mine de Olanda. Nu de alta dar portu Constanta le are destul de putin cu municpalitatea. Daca Roterdamul a facut portul sau daca Bremenu a facut portul .. portul Constana a facut din Kustunge – Constanta! Prin efortul – bani, munca samd – Statului la finele sec XIX se facu portul de azi (ala vechi de la Miristile Negre era “terminat” de la rezbelu Crimeii !) adica rada, silozurile, cisternele de petrol samd (sub conducerea ing Anghek Saligny) si pe urma se dezvolta Constanta. Ca pe urma in anii 70 iar Statu a bagat bani sa mareasca portul .. Adica acolo sunt si impozitele mele (orice ar zice imberbii Ponta si Sova!) asa ca parca as avea ceva drept sa intreb pai da ce ce musiu ma asta?!

  Puteti sa ma faceti de nuanta verde legionar da eu nu agreez cestia asta, asa cum nu agreez nici caputloatiile catre Chevron si Gold Coporation (poa sa fie si Gazporm ca la fel zic!) , puteti sa imi ziceti peremost,l fascist comunist si Tontelu’ poa sa raguseasca tot zicand „Nu vreau să cădem în panta: să îi dăm pe străini afară din România. Nu vreau să ne întoarcem la anii 90, cu gonitul străinilor” (mai si minte golanu’!) ca nu ma covinge! Iar cu “Eu am fost impotriva proiectului, inainte sa cunosc aproape nimic despre proiect, pentru ca era sustinut de Basescu, si am spus ca daca il sustine Basescu e ceva de rau. Cand am vazut toate proiectele, am zis haideti sa citim tot, sa ascultam pe toata lumea. Eu m-am gandit ca o sa vina cei care manifesta impotriva la Parlament, cei care manifesta pentru, si luam decizia. Noi suntem din 2009 o tara blocata, nimeni nu vrea sa il asculte pe celalalt. Suntem blocati economic din 2009, nu s-au mai facut investitii “. ma convinde de un singur lucru – sa asteptati voi sa va voteasca aia de se mandresc ca au golanit prin Zona Marian Munteanu si cetitorii de EvZea ca pe votu’ lu’ mandel nu mai contati!!

  Apreciază

 7. Care era scopul aliantei dintre PSD si FDGR ? PSD urmarea sa-si spele imaginea de partid al plantatorilor de panselute, mai ales in Germania. Un primar neamt ca Iohannis servea perfect cauzei. E posibil in toata gandirea asta sa fi intrat si faptul ca o relatie mai buna cu Germania servea Romanie si intrarii in UE, nu doar imaginii PSD. In anul 2002 intrarea Romaniei in UE era inca la stadiu de vis in primul rand datorita minerilor ciomagari incurajati atat de bine de Iliescu.
  Din punctul de vedere al FDGR alianta cu PSD-ul trimitea bani de la guvern catre un oras care vroia sa devina o capitala europeana a culturii.

  Asta sta scris si se poate citi printre randurile documentului furnizat de Nastase. Conform aceluiasi Nastase insa, mai era ceva, ceva nescris dar de la sine inteles: in mod cert „cel mai bun guvern al Romaniei ultimilor 20 ani” nu putea fi interesat ca Sibiul sa arate ca o capitala culturala europeana. Nu putea fi DOAR asta ! Nu, Klaus, si bineinteles sibienii, ar fi trebuit sa inteleaga ca „la sfarsitul ciclului electoral” urmau sa-si plateasca tributul. Tinandu-se de nas si votand cu AN ! Ungurii am impresia ca asa au facut. Ceea ce l-a obligat practic pe Vadim Tudor sa se tina de nas si sa-l sustina pe Basescu ! Oricum, tot degeaba, pentru ca Basescu a castigat constant in maghiarime !

  Apreciază

 8. Cronica unei arestari anuntate .. sau se indoia cineva ca doamna Ghita Georgeta Gabriela , fost procuror de frunte , avocat al Irinei Jianu in dosarul Trofeul Calitatii si autoarea unei devoalari devastatoare a manoperelor din respectivul dosar , va lua drumul inchisorii ?
  Eu nu m-am indoit nici o clipa ; am citit si ceea ce acuza doamna in propriul sau dosar , referitor la fraudarea unor examene la INM . Din nou ,un caz subtire si o posibila rafuiala politica ( din pacate pentru domnia -sa , doamna a avut cam multe “pozitii neconforme” in Dosarul Flota , in dosarul Trofeul Calitatii , a vorbit si despre dosarul Matusa Tamara , a acuzat si presiunile din DNA , ba chiar a semnalat si “posibile accidente ” cam inexplicabile , cum ar fi , de exemplu, intamplarea bizara ca doamna Pivniceru a ramas fara frane pe un drum sinuos ,desi abia scosese masina din service ) .
  Si m-am gandit …unde oare , unde oare si in legatura cu cine am mai auzit eu ceva despre examene fraudate? Azpasia Cojocaru va spune ceva ? Suntem cel putin 7 400 000 de cetateni cu amintiri inca vii despre doamna care-si soarbe astazi linistita cafeaua de pensionara de lux . Ce-a facut Azpasia ? Azi s-ar numi “grup infractional ” aceasta vesela familie ( doamna , sotul doamnei , unchi , matusi … ) care masluiau examene de admitere , intr-o vreme cand 99% din populatia Romaniei credea ca asa ceva nu este posibil! Lucrari rescrise si inlocuite la admiterea intr-o facultate cu 20- 30 de candidati pe loc …
  Numai ca Azpasia face parte – nu-i asa ? – din ramura “buna ”si santajabila , dispusa sa semneze in crucea noptii orice inventie numita ERATA , la legea referendumului …
  Georgeta Gabriela Ghita , despre care nu s-a dovedit ca ar fi livrat subiecte de examen , din moment ce prezumtivul protejat al doamnei este incadrat la instigare si nu la obtinere de informatii confidentiale , nu are norocul Azpasiei …

  Apreciază

 9. România, sub asediu. –
  Străinii au devenit stăpâni pe o treime din pământurile noastre –

  de M.Z. • 09 Mar 2014 • 21:18,
  http://www.antena3.ro/romania/romania-sub-asediu-strainii-au-devenit-stapani-pe-o-treime-din-pamanturile-noastre-246478.html

  În timp ce unele ţări sunt fărâmaţate pe timp de război, altele se pot pierde pe timp de pace. Este şi cazul nostru.
  În doar un deceniu şi jumătate, 4,5 milioane de hectare au ajuns pe mâna străinilor, iar suprafaţa se va mări în considerabil, odată cu legea care ne obligă să vindem pământ străinilor.
  Nu numai că teritoriul ne va fi cumpărat de alţii, dar şi ce produc ei aici va pleca spre Occident.

  Cel mai scump pământ este la Nădlac. Acolo, un hectar costă 5.000 de euro.

  În decembrie 2012 la Nădlac, sute de fermieri au ieşit să protesteze în stradă faţă de proiectul care leagă România de Ungaria, aşa cum au gândit-o specialiştii guvernului Boc.
  Fără pasaje şi treceri pentru utilajele agricole, noua autostradă va izola aproape opt mii de hectare de teren aflate la graniţa cu Ungaria, mai precis, cel mai fertil pământ din vestul României.
  Proprietarii arădeni se tem că vor fi nevoiţi să vândă pământurile vecinilor de peste graniţă, pentru simplul fapt că nu vor mai avea acces la ele.
  La doi ani după protest, cele mai negre gânduri ale lor sunt pe cale să devină realitate: proiectul autostrăzii nu a fost schimbat, dar a mai şi intervenit ceva – în curând, cetăţenii străini persoane fizice vor primi, conform prevederilor Uniunii Europene, dreptul de a cumpăra pământul românesc, fără ca cineva să îi limiteze şi să îi oprească în vreun fel, iar presiunile din exterior, spun oamenii, au început deja.
  Niciun Guvern din ultimii 24 de ani nu a anticipat că retrocedările greşite şi ignorarea micilor agricultori va duce într-o zi la înstrăinarea pământului.
  Până şi străinii sunt surprinşi că în ţara noastră, o ţară cu un potenţial agricol uriaş, terenurile se vând pe preţuri de nimic, în timp ce oamenii care locuiesc în mediul rural abia trăiesc de pe o zi pe alta.
  În sate au rămas bătrânii, copiii au plecat să îşi facă un viitor în oraşe pentru că viaţa de acolo nu le mai oferă nimic. Aşa au ajuns străinii să stăpânire pe tot Banatul. Şi, din câte se vede, ei chiar ştiu să facă treabă.
  Trei milioane de hectare, adică o treime din pământurile noastre, au fost preluate străni.
  Majoritatea sunt findalenzi, italieni, egipteni şi au ocupat o suprafaţă echivalentă cu cea a cinci judeţe din România.
  În acest fel, străinii ar putea deveni stăpâni peste jumătate din ţara noastră.
  Suntem primii în topul ţărilor care îşi permit să vândă pământ străinilor, celelalte state au găsit tertipuri pentru a nu le da teren.
  Liderul Partidului Verde din Parlamentul austriac înţelege perfect ce se întâmplă şi ne priveşte compătimitor: “Este vorba de bani, este vorba de corupţie. Dacă aş fi o companie internaţională şi ar trebui să aleg între a cumpăra pământ sau pădure în Austria sau în România, cu siguranţă aş cumpăra o pădure în România.Din cauza preţului şi a Guvernului. Voi aveţi pădure ieftină şi guvern la fel de ieftin”.
  Niciun occidental nu ar fi îndrăznit să vină în România să cumpere ce vrea şi să taie cât doreşte dacă nu ar fi ştiut cât de neatenţi suntem cu teritoriul nostru şi cât de slabă şi de uşor manipulabilă este legislaţia de la noi.
  În Austria nimeni nu ar îndrăzni să defrişeze după bunul plac pădurile aşa cum se procedează în România. Legislaţia privind exploatările forestiere este foarte aspră, iar taxele impuse companiilor sunt enorme. “În Austria nimeni nu ar accepta, cadezastrul din pădurile voastre să se producă şi pădurile noastre”
  Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea În premieră, de la Antena 3.
  Romania sub asediu: –

  Partea I a – http://videonews.ro/video/sanatate/in-premiera-romania-sub-asediu-partea-i-qDsPdYmtzrT.htm
   Partea a II a – http://videonews.ro/video/sanatate/in-premiera-romania-sub-asediu-partea-ii-5nIRNWjthxc.html
   Partea a III a – http://videonews.ro/video/sanatate/in-premiera-romania-sub-asediu-partea-iii-SWu191k2Shw.html
   – Se simte nevoia ca multe capete atat straine cat si romanesti sa se rostogoleasaca in rtarana nevrednice pentru a trai pe acest pamant sfant……

  Apreciază

 10. Luminita Arhire

  cert este ca in 2004 am votat Alianta DA si cred ca nu are rost sa mai amanuntesc pentru ce ratiune am procedat asa Poa din lipsa de ratiune…

  Radu Humor

  Poa ptr ca totusi iubirea de Americhia va intrecea pe cea de Romania. Si erati iobisiti de atta independenta ..

  Cârcotaşu

  Scuze Johanis.

  Cris

  De-aia zic: să voteze cât mai puțini! toți nemulțumiții de profesie să stea acasă! ia zi cine te oibliga sa prestezi pe aici?!

  Apreciază

 11. Ii precizati primarului Iohannis ca “ în politică, chiar și printre gratii, nu se confruntă doar adevărul cu minciuna ci și caracterul cu lipsa de caracter.”
  Chiar exista adevar si caracter in lumea politica ? In lumea politica exista doar o lupta crancena pentru putere si avere.
  Mai spuneti “Era fair play ca FDGR să-și realizeze interesele cu PSD în perioada ciclului electoral iar, la finalul său, să voteze cu candidatul Alianței? “
  Dar e fair play ca PSD să-și realizeze interesele cu PNL în perioada ciclului electoral iar, la in timpul mandatului USL, să schimbe macazul si mearga cu UDMR”.
  Dar e fair play ca PSD să prefer un vice primministru UDMR + un viceprim ministru PC in locul unui vice primministru PNL în persoana lui Johannis ?.
  Politica e data dracului. In politica nu incap cuvintele “adevar”, “dreptate”, “caracter”.
  In alegeri, promit marea cu sarea, apoi, cand si-au vazut saci-n caruta, isi vad doar de interesele lor. Asta-i regula. Normal, “a promite e ceva nobil. A te tine de cuvant e ceva burghez”. Stiu ei de ce. E mai bine sa fii nobil decat burghez. Nobil suna mai bine decat burghez. Mai tineti minte ?, “Ciocu mic. Acum noi suntem la putere”, zise una dintre cocoane. Parca de la PDL, fie-le tarina grea.
  Vad o avalanse teribila de acuzatii la adresa lui Johannis. Cum ca ar urmarii satisfacerea unor interese ale germanilor, etc. Pe timpul comunistilor auzeam numai de rau despre regii Romaniei de origine germana. Ca Regele Mihai ar fi fugit cu vagoane de aur si tablouri. Ca sa aflu dupa revolutie ca regale Mihai a trebuit sa repare masini si sa piloteze avioane ca sa-si intretina familia. Politica, asa cum se face la noi, te umple de greata. Pur si simplu strica lumea. Te-nnebunesc de cap. Ajungi sa nu mai sti daca binele e rau sau raul e bine. Politicienii, daca e bine zic ca-i rau iar daca-i rau, zic ca-i bine. Curat murdar.
  Personal, l-am votat pe Basescu pt tepele pe care le-a promis in Piata revolutiei. Nu am ghicit atunci la ce tepe se referea. Am ramas noi cu tepele.
  Nu l-am votat pe Nastase pentru ca era prea arogant, zeflemitor si impusca din placere impreuna cu o gasca din occident (chipurile potentiali binefacatori ai romanilor), animale salbatice lipsite de aparare. Ne scapau de fiare salbatice (caprioare, mistreti, iepuri, ce se nimerera) care-I teroriza pe romani.
  Am judecat simplu. Fara sa pun in balanta si binefacerii intrarii in NATO, in Europa, etc. la care a contribuit in buna masura si Dl. Nastase.
  Pentru mine este mai important ce facem noi aici in tara noastra pentru romani si mai putin ce ar putea face altii pentru noi. Inchei prin a spune ca nu avem noi romanii, norocul sa alegem pe cine trebuie. Au unii grije sa nu se-ntample asta. Ne-am nascut in Balcani, ce naiba. Ce ne-am face fara galceava de dimineata pana seara, fara contradictii si rafuieli, ce s-ar face toti betivii care-n loc sa mearga acasa la copii si la nevasta, stau la carciuma si-si dau cu halba-n cap pentru ca unul zice ca-I mai bun Basescu iar altul ca Nastase ?

  Apreciază

 12. Un domn mai sus pulbicao abjectie a unui ziar trompeta a lui Traian.Mascat sub chipul unui ziarist incoruptibil CTP, acesta si ziarul sau la ales in 2004 pew Basescu Pres si a continuat politica Romaniei Mari de defaimare si mizerii.
  Sunt curios ce atitudine are Mircea Badea , persiflantul sef al CTPeului? Cred ca acum sufla in bucile gandului mai tare decit suflatorii care umfla izmenele lui Traian , ca sa-i tina corabia in vant!

  Ghita,
  Ponta minte ca de obicei!
  Ministrii pina la Soava au stavilit accensiunea clanului Mazare ,care-si doreste printre altele o parte din port ca o felie de cascaval pe care ei o pot imparti dupa bunul lor plac .De fapt Mazare a mai tropait identic la un alt obiectiv turistic care se afla in cadrul ministerului ,se de 10 ani este in proprietatea primariei, Cazinoul, la adus la ruina si acum se lauda ca-l va valorifica. cine iti cumpara o ruina , arheologia ca obiect de studiu?Si in cadrul portului primaria nu-si doreste partea de investitii, asta se doreste sa ramana la stat ,motorul care tine functional portul el doreste doar o noua reimpartire a profitului dar nu si a pierderilor!

  Cit se sus tinteste mizeria,

  citez:Felul cum Iohannis a administrat efortul german de redobandire a proprietatilor pierdute la masa verde dupa ’45 dovedeste o coordonare de care Germania nu este straina – comparati aceste demersuri extrem de insistente cu lipsa de solicitudine din partea aceleiasi la cererea Dl Golban de revizitare a datoriilor contractate de Germania in timpul razboiului.

  Ei acum este clar Johannis este vinovat ca Prim Ministru,Presedinte, Vice-Prim ministru de lipsa de solicitidine privitor revizuirea / revizitarea datoriilor contractate de Germania in timpul razboiului.Penibilul de servici Gavrila!

  Eu ma asteptam si repet de la dl. Nastase, Gavrila, Zev, citeva note ,explicatii privind federalizarea tarii dupa principiile aliatului principal al USD, UDMR, autonomia inainte de regionalizare , limba maghiara pentru turistii romani care calatoresc in zona, o noua institutie Translatorul de limba Maghiaro-Romana, necesitati domnilor nu latraturi si mizerii !

  Apreciază

 13. @ Ghită Bizonu”, 10 mart. 10:36 pm:

  Și eu care vă încurajam zilele trecute când v-a fost rău…
  Nu-i nimic. Important e să nu fac aceeași greșeală de două ori.

  Apreciază

 14. Către „Vsile”,
  D-le mai întâi vreau să vă salut, că de mult nu am mai schimbat o vorbă și, totodată, să vă mulțumesc că mă asociați cu dl. A. Năstase, deoarece mă onorează. Cât privește învățatul, până mor am timp să învăț.

  Nu ar trebui să fiți așa acid, deoarece eu nu am generalizat așa cum o faceți dvs. M-am exprimat punctual la primarul Iohannis, care în virtutea înălțimii, chiar mi se apare un om mic. Faptul că vorbește puțin nu este o virtute, mie îmi este teamă că el nu vorbește deoarece nu are, sau nu știe ce să zică. Este adevărat că cu cât vorbești mai puțin nu riști să spui prostii. Tandemul Iohannis- Crin este similar cu Lolek și Bolek. http://www.youtube.com/watch?v=xZ1jiNYW0xI

  Apreciază

 15. Ghita ,
  Cu citiva ani buni in urma cind noi eram aproape sanatosi dar in devenire ce suntem azi , te-am injurat de nenumarate ori ,pe un blog unde mai mergeau si injuraturile pentru obsesia ta de al vota pe Base.Iti spuneam atunci Ghita ,sa nu ajungi sa-ti spun: „ti-am spus eu”> Pina la urma e bine ca am ajuns ,asa cum am ajuns, eu cu satisfactia meschina „ti-am spus” eu tu cu necazurile , ranile tale pe care mai pun si eu sare!
  Acum ca am pierdut nu neaparat eu ca individ dar milioane de oameni peste 10 ani din viata doar ascultindu-l pe Basescu nu ar fi o problema , ce m-as fi facut eu daca Basescu ar fi avut dreptate si in tepele amintite de Adanic s-ar si infipt el alaturi de Iliescu, Nastase, Mitrea , Popescu si altii!
  Ma intreb procurorul care i-ar fi acuzat ar fi fost Ponta ca Kiovesi ar fi ramas ca maseoza la echipa masculina de baschet!

  Adanic ,
  Ai mai scris bine si in trecut desi as avea o remarca ,chiar credeti in fraza pe care o citez”Am judecat simplu. Fara sa pun in balanta si binefacerii intrarii in NATO, in Europa, etc. la care a contribuit in buna masura si Dl. Nastase.”
  Si ma refer la „binefaceri” ! Puteti fi explicit ce binefaceri am avut, am recucerit impreuna cu fortele NATO Basarabia sau Transnistria, ni s-au inapoiat teritorii pierdute prin pactul abuziv nazist-comunist Ribentrop-Molotov, ne-a schimbat NATO arsenalul , avioanele de lupta, chiar cu cele de mana doua pe care ei le inlocuiau ,dar acum ni se baga pe gat doar pentru ca nu avem loc de intors? Noi suntem doar masa de carne oanemi de sacrificiu si mici contributori la cutiuta milei asigurata a NATO!
  Eu din contra cred ca ati judecat simplu atunci cind l-ati votat pe Basescu si tot ce reprezinta el, aveati sansa in contrapartida sa-l votati pe Nastase si sa va autosesizati ca atacurile impotriva lui Nastase depasisera granita normalului si ca ceva nu este in regula cu Traian Basescu!.
  Eu mi-am calcat atunci pe inima si am votat PSDeul si Nastase pentru considerentele , care mi-au dat dreptate in timp.
  Cu Nastase nu cred ca am fi devenit o Elvetie dar in nici un caz romanii si Romania ar fi fost alt stat..Practic nici dl.Nastase nu a invatat nimic din lectia primita de viata si dansul foloseste aceleasi arme pe care le foloseau adversarii sai politici, cuplul Basescu-Vadim si coforta artistilor cititi sau mai putin cititi de romani!Culmea este ca Nastase il compara pe Johannis un om care a facut ceva palpabil ignorat de ignoranti romani cu fostul aliat al dansului si al PSDReului Vadim Tudor un saltibanc decazut in clown politic!

  Apreciază

 16. Domnule Nastase,

  cum nu intentionez sa-l mai intretin pe Vsile in conversatie, v-as ruga sa deliberati daca emisiile acestuia sunt pertinente vis-a-vis de caracterul urban al blog-ului dv. ‘Stilul’ imund, sintaxa ce siluieste limba romana si utilizarea unor adjective de-a dreptul jignitoare la adresa bunului-simt in spatiul public ma fac sa va adresez acest demers, caci excedarea devine insuportabila.
  Ati observat ca si alti contributori au remarcat lipsa acestuia de o minima curtoazie – e pacat sa permiteti o asemenea atitudine insultatoare in spatiul unui blog de tinuta intelectuala si morala.

  Apreciază

 17. De la Axa sport la Axa Ponta toti il ataca dupa sistemul politic patentat de Vadim , pe Johannis.
  Axa cica Johannis a guvernat alaturi de …..Basescu , pai dl. PSDist de cultura Johannis a guvernal alaturi de Nastase si nu numai.
  un primar inteligent, altruist , bun gospodar nu se pune de’an boulea cu politicul de la putere si nu profita precum Boc sau Stefan cind ai lui sunt pe cai mari, un primar inteligent si altruist ramane servitorul urbei si intereselor urbei pe care o conduce.
  Eu care am un primar diferit sufar atunci cind vizitez Sibiul, ma lamentez cu gandul ca siienii sunt totusi mai alesi de Dumnezeu decit ai mei concitadini plecati pe la cozile milei lui mazare!

  Apreciază

 18. Domnule Gavrila,

  Stilul imund , sintaxa este stilul alegatorului simplu si sincer si nu al celui patentat fariseist!
  Pe dumneata te supara stilul sau adevarul.Ar trebui sa intelegi si dumneata si nu numai ca dl. Nastase a inceput sa aleaga si pietrele pretioase amestecate printre obiectele stralucitoare!
  Eu nu v-am cerut parerea eu doar am comentat minciuna si ticalosia!

  Apreciază

 19. Mi se pare ca la constructia obiectivelor strategice Statul expropriaza .Plateste putin si afara cu proprietarul .Unde e afacerea ? Satenii de la Dobra si Gilau , care vor fi expropriati , sunt revoltati de pretul oferit de Stat pentru expropriere .
  Unde e afacerea ?
  Altfel , ce nevoie au strainii ( italienii ) de constructia autostrazii de la Nadlac la Deva ( pe care Romania pare incapabila sa o atace , cu bani UE , de 4 ani ) pentru a cumpara terenuri ?

  Apreciază

 20. ce ma ingrijoreaza pe mine e ca cei care au avut de ales intre un profesor universitar si un marinar l-au ales pe marinar sunt gata sa dea votul pentru cele mai inalte functii in stat unui domn pe care nici nu l-au auzit vorbind … doar pentru ca e neamt???

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.