„Pisica”

În urmă cu mai mulți ani, am citit o carte scrisă de Georges Simenon. Nu unul din romanele polițiste cunoscute, ci o poveste despre doi soți în vârstă care ajunseseră să se urască dar nu puteau să mai trăiască unul fără altul.

Filmul care a ecranizat textul respectiv, în care cele două personaje au fost interpretate de Jean Gabin și Simone Signoret, s-a numit, cred, „Pisica”.

Puteți citi, în continuare, prezentarea comercială a peliculei:

„Emile, în vârstă de 73 de ani și soția lui, Marguerite, cu doar doi ani mai tânară decât el, stau în fața șemineului observându-și unul altuia mișcările în tăcere. Cu un gest rapid și neașteptat, Emile scoate din buzunarul halatului o bucată de hârtie pe care scrie ceva, după care îi înmânează soției biletul împăturit, fără să-i adreseze nici un cuvânt. În aceeași tăcere, femeia desface bilețelul și descoperă scris pe el doar atât: „Pisica!”. La rândul său, Marguerite îi înmânează soțului ei un bilet pe care scrie: „Papagalul!”.

Emile este convins că soția sa l-a otrăvit pe mult-iubitul motan Joseph, pe care îl gasește mort în pivniță. Principalul motiv pentru care o suspectează de uciderea animalului este acela că ea nu îndrăgise niciodată pisicile. Ba, mai mult, îl sfidase, aducând în casă un papagal pe care îl ocrotea cu o dragoste părintească. De acum, războiul este declarat. Cei doi soți sistează orice dialog, nu comunică decât prin bilețele sș nu urmăresc decât să se atace unul pe altul. Fiecare dintre ei își dorește să scape de încorsetarea acestui al doilea mariaj, dar, în cele din urmă, își dă seama că, în ciuda ostilității dintre ei, mariajul este un rău necesar. Cei doi bătrâni sunt uniți de o ură pe care o rumegă zile în șir, într-o monotonie apăsătoare. Ei își trăiesc zilele rămase din viață cu scopul unic de a-și face rău unul altuia, însă nimic nu e mai dureros decât pierderea adversarului.”

Mie mi se pare că romanul semănă foarte tare cu ce se întâmplă în viața noastră politică.

44 de gânduri despre “„Pisica”

  1. Din prea multă suspicine, în politica românească, bănuiesc, nu vom afla curând cine-a omorât pisica. Și cum pisica ar putea simboliza la vremea actuală și pe acest tărâm, doar supremația politică ( motivată sau nu!) pot fi suspectați mulți, chiar f. mulți c-ar fi ucis-o. Nu te urci într-un copac dacă ai rău de înălțime, sau, ce-i mai plauzibil, după ce te-ai urcat, ia naibii scara de lângă trunchi. Nu de alta, dar pisicii noastre s-ar putea să nu-i prea placă „treptele” ei: ea se poate arunca așa, pe nebănuite, cu, sau fără scară. Așa că vedeți, nu încercați s-o omorâți: are totuși șapte vieți.

  2. Era mai barbateste sa se lupte cu Basescu atunci cand trebuia, din pacate USL nu da dovada de profesionalism politic prin comportament liderilor si ce este si mai rau ca salariile de la ASF – cat si persoanele angajate acolo – dovedeste ca nu au invatat nimic in anii de opozitie.

  3. As tiinde sa fiu de acord cu similitudinea celor doua situatii, daca dl. Ponta nu ar declama-declara sus si tare Ca C…rin este prietenul sau si daca si dumneavoastra ati fi de acord ca papagalul Joseph este de fapr romanul Marin,Ion.Vasile…..

  4. Seamana, insa biletelele sunt (re)scrise de tot felul de „consultanti” (sub acoperire). Si pe fiecare biletel scrie „shoparla”…

  5. Doru Coarna
    ,,Dar bine ca exista tovarasi care simt aceste procente…”
    COMENTEZ:
    Ce spuneti, de exemplu, de Dan Radu Rusanu ? Dumnealui simte acea crestere de 3,5% in buzunar ? Eu prespun ca nu. Mai mult, cred ca-l doare-n….. esente daca procentul este cu +, sau cu – .
    (Z)

  6. Oarecum , pisica = Daniel Constantin si papagalul = Gabriel Oprea . Sau invers !

    Oricum , d-ul Antonescu avea dreptate : acest putzoi ( Daniel Constantin !) este o JIGNIRE adusa inteligentei umane !!! Un putzoi de 30 de ani imbracat in costum Armani si pantofi de lac si care nu stie cate prune are in straitza , este ministrul agriculturii in Romania ! In conditiile in care noi avem o Academie de Stiinte Agricole si agricultori experimentati … L-am auzit astazi la stiri cand a declarat ca a simplificat procedura de vanzare a terenurilor . Cica , te duci la primarie cu o cerere si astepti 30 de zile …

    Dupa un an de guvernare USL imi dau seama ca d-ul de la Vatican ( Dan Diaconescu Direct ) avea dreptate !

    PDL = USL = ACEEASI MIZERIE !!!

    Oare ce ASTEPTARI putem avea de la astfel de indivizi ?

    Basescu , Ponta si Antonescu au fiicele si nevestele europarlamentar !!!

    Ce salarii au angatatii ASF ?

    Ce venituri au ceilalţi angajaţi ai ASF (valoarea salariilor brute pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013)

    Dan Radu Ruşanu (preşedintele ASF) – 72.094 de euro

    Daniel Dăianu (prim-vicepreşedinte ASF) – 68.043 de euro

    Laura Chiţoiu (soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu)- 19.059 euro

    Cristina Zgonea (fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor)- 16.700 de euro

    Aura Socol (soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului)- 16.067 euro

    Iuliana Scutaru (soţia deputatului PNL George Scutaru)- 15.356 euro

    Răzvan Wlassopol (soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu)- 11.556 euro

    Remus Cătălin Câmpeanu (fiul ministrului Muncii)- 10.822 euro

    Daniela Motreanu (soţia deputatului PNL Dan Motreanu)- 13.178 euro

    Ana Maria Tudor (fiica vicepremierului Gabriel Oprea)- 9.844 euro

    Quot Eram Demonstrandum

  7. Da, e o asemănare vagă cu viața noastră politică. Spun „vagă” pentru că la noi, unul din parteneri iese din intimitatea căminului și arată bilețelele la televizor…

  8. Totul jocul e făcut pt ca basul si partidul lui sa crească in sondaje.Poate si eliminarea lui Antonescu e vizata.USL -dezamagire crunta,din păcate.Nu puteam sa-mi imaginez asa ceva,mare Rușine . Asa simt eu,poate gresesc .Mult respect Domnule Prim Ministru.

  9. Și dacă-i cazul unei viziuni mai de pe meleaguri românești?
    De recitit Agârbiceanu: „Mobila din lemn de nuc”.
    Poate, cine știe, ajută?!

  10. @Vsile

    Cand doua persoane rationale si de buna credintza incep sa se comporte irational si/sau cu rea-credintza, io zic ca trebuie cautata explicatii. Cele mai la indemana sunt… soparlele.

    Voi cum ati invatat la cursul de psy-op, cum se distruge ceva cu popularitatea, fortza si legitimitatea USL? Nu plasand in jurul liderilor niste „shoptitori de shoparle”? Exista o metoda mai noua de care eu nu am aflat inca? 😉

  11. In probleme legate de pisici, ZeV este autoritatea noastra recunoscuta si confirmata in domeniu, si numai el ne poate lamuri cine si cum a ucis pisica, pisicul, cotoiul, matza, etc. Spun asta pt ca daca matza moare zilele astea, atunci mor multi alti cotoi, imediat…

    ZeV, ai cuvantul, frate!

  12. @Cris februarie 17, 2014 la 4:43 pm
    Ca si dumneavoastra , nici eu nu-l mai inteleg pe Crin Antonescu .In orice caz , imaginea de astazi a liderului liberal este departe de acel Crin Antonescu pe care il stiu inca din adolescenta si despre care cred ca a fost mereu marcat de o anumita vanitate rational gradata , care-l “prindea ”destul de bine , dublata de o intransigenta si o fermitate in gandire ce l-au ajutat sa urce si sa se mentina . Acum insa , nu stiu daca in situatia data este consiliat cu buna –credinta , cu rea-credinta sau , dimpotriva , nu se sfatuieste cu nimeni .
    Credeti ca liberalii au fost inlaturati “pe sest ” de la masa deciziilor ? Nu , atata vreme cat ministrii liberali sunt in guvern si deciziile se iau acolo in buna intelegere . Miezul supararii lui Crin Antonescu este tocmai acesta – ca unii ministri liberali sunt prea in acord cu premierul . Si este logic ce spun , deoarece daca nu ar fi fost asa , de la Guvern ar fi razbatut in spatiul public conflicte ministeriale imposibil de ascuns sub pres . Or, lucrul acesta nu s-a intamplat .
    Acum un an as fi votat cu liderul liberal , nu neaparat cu entuziasm dar , cel putin , cu o oarecare speranta ; astazi , alegatorul Luminita Arhire nu mai stie daca se va deranja sa voteze la prezidentiale ,pentru ca ezit sa afirm ca ar fi o buna optiune sa inlocuiesc scandalul Basescu-Ponta cu scandalul Antonescu –Ponta .
    Or , Crin Antonescu se razboieste degeaba cu aripile si aripioarele din partid , mai dand jos unul dintr-o comisie , mai retragandu-i altuia vreo demnitate cu care il onorase pana de curand . Nu pe ei trebuie navalnicul liberal sa-i convinga – el trebuie sa ma convinga pe mine sa-mi iau Cartea de identitate si sa trec pragul Sectiei de votare !

    @ZeV februarie 18, 2014 la 10:19 am
    Postarea are o unda de mahnire si , chiar si in absenta indemnului dumneavoasta , as iesi la vot , asa cum am iesit mereu ( eu sunt adepta ideii ca resemnarea sau indiferenta sunt mortale si trebuie sa votam pana cand „NE IESE ”) . Numai ca de asta data , daca Antonescu Crin continua inflexibil razboiul despre care n-am inteles inca daca ii foloseste la ceva sau este distrugere de dragul distrugerii , prima intrebare care-mi vine in minte , fara sa sughit , este : „eu pentru cine votez?”

  13. Imi pare rau dar nu prea va dau dreptate. La o analiza mai atenta reise clar ca totul seamana cu „supararea vacarului pe sat”.

  14. Dacă analogia e valabilă până la sfârșit, înseamnă că USL va supraviețui.
    Și EU cred că va supraviețui anul ăsta, chiar dacă vor mai exista ghionturi surde prin colțuri.
    În toate perioadele de turbulențe (dezmembrarea Alianței D.A., divorțul PDL-PSD din coaliția din 2009…) guvernarea a mers mai departe, semn că cei puși să pună în practică politicile hotărâte își văd de treabă nebruiați de furtunile din partide.
    E un mecanism de apărare și e bine că el există.
    Cred că problemele din partide sunt amplificate de media, îndeosebi de televiziunile de știri care toacă la nesfârșit, căci, firește, ce altceva să discute?, cele câteva vești, le întorc pe față și pe dos, fabrică scenarii, apelează la „surse” importante-nu-spui-ține, fac preziceri (redactorul către invitat: ce credeți că se va întâmpla luni, la ședința…?).
    Nu e nici prima nici ultima criză din viața politică, Apa Nova dă apă rece, RADET dă apă caldă și căldură, oamenii muncesc, fac cumpărături, se duc la munte, dau petreceri, fac copii…
    Cea mai mare parte a electoratului nu urmărește viața politică. Lui îi e totuna că e PNL la guvernare sau PDL.
    Văd un reportaj despre proprietarii de pensiuni din zona Zărnești-Bran: oamenii sunt pasionați de ceea ce fac, deși muncesc mult. Nu se uită la televizor, iar pe internet intră doar pentru informații legate de afacerea lor și pentru prognoza meteorologică.
    Cei care prevestesc vremuri negre pentru un partid sau altul sunt înduioșători în ciuda lor.
    Mai relaxați, oameni buni! Electoratul e plin de surprize.
    Zice o tipă: nu-i mai votează nimeni (nimeni o fi EA).

  15. Este foarte adevarat , domnule profesor , ca ura poate fi un motor care se autoalimenteaza necontenit ; ura poate deveni inventiva , vicleana , se poate strecura pe sub usa , se poate cuibari – amanta perfecta – la pieptul protagonistilor , pana cand devine indispensabila , modificand viata , aspiratiile si optiunile acestora . Poate fi de-a dreptul creatoare , deci … Ma intreb , insa , ce iese din oul perfect al acestei conceptii oculte ? Cum va arata monstruletul care sparge energic , din interior , coaja acestui ou?
    Dupa votul de la locale , din vara lui 2012 , am simtit ca iesim dintr-un razboi devastator , avand ca teatru de desfasurare a ostilitatilor toata Romania . Am sperat , daca nu intr-o disparitie , macar intr-o ameliorare a urii , care fusese un papusar desavarsit si inflexibil atatia ani !
    Astazi , cineva reanimeaza conflictul care parea anesteziat si mie imi este indiferent motivul solid sau superficial al acestei nesabuite inclestari ; pentru ca , in ciuda asemanarii pe care o semnalati , in viata noastra politica nu este vorba despre doi batrani care se urasc domol , fara martori , in odaia lor cu semineu si papagal , avand ca declansator al aversiunii pisica moarta din pivnita . Ura protagonistilor din viata reala se desfasoara pe o scena disproportionata , cu multi actori si felurite angrenaje si infuleca lacom , fara sa se sinchiseasca , din timpul , nervii si tihna noastra !
    Nu cred ca Ponta este vinovat pentru moartea felinei lui Antonescu . Eu pot jura ca l-am zarit pe altul , furisandu-se pe scara catre pivnita , cu latul pentru spanzurat pisici atarnandu-i din buzunar …

  16. Domnule Năstase, sper că sunteți sănătos și tare cu duhul.

    Pe meleagurile noastre mai circulă una cu mâța, o știm toți. Care mai de care vrea s-o rupă-n două dând impresia că vrea s-o mângâie pe blană, așa am înțeles eu lucrurile. Nedumerirea (nu prea mare) este, de ce acum, după marea împăcare? Am auzit fel și fel de teorii, cu infiltrații care bagă zânzanie, cu o înțelegere între TB și Antonescu, cu inflamarea pe motive psihiatrice a lui Antonescu și câte și mai câte.

    În calitatea mea de cetățean, mic producător privat, care nu a simțit nici o ameliorare de natură economică în ultimii 3 ani, speram să avem măcar liniște, dacă nu și bunăstare. Se vede treaba că nu ni-i dat. Cât babele se piaptănă, mie mi-a pierit speranța cea de pe urmă și am rămas cu greața. Să se rupă odată USL, să tranșăm situația pe cale naturală (citiți electorală) și ce va fi, va fi!

    Nu mă interesează nici cât negru sub unghie cine și cum o rupe, pentru că din acest spectacol am înțeles că V. Ponta poate fi un bărbat de stat, iar Domnul Antonescu este o muiere isterizată de zvonurile că o înșeală bărbatul. Exact așa se vede din public. Bine ar fi să nu mai dureze mult, că nu-l vor mai vota nici curcile. Eu, oricum, nu mai votez cu dumnealui, indiferent ce va face de aici încolo. Am un deja vu, știți, ca acum 10 ani. Nu vreau să pun umărul la instalarea altui instabil, labil, etc., alegeți dumneavoastră.

    Sănătate vă doresc.

  17. A, și să precizez, astăzi nu cred pe nimeni care are tupeu să vornească de politici de stânga sau de dreapta! Să fim înțeleși, singura politică bună de urmat astăzi este cea care nu ne va lăsa să ne înecăm, fie ea și neortodoxă. Când ne vom închiaburi puțin (nu știu când, habar n-am), atunci o să ne alintăm și noi cu ideologii și doctrine. Până atunci, dați-mi voie să vomit, căci nu mai pot cu dreapta zilele astea!

  18. Trei oameneni politici au acelasi caracter. Se deosebesc prin educatie, mediu in care s-au invartit si cultura. Unul si-a atins scopul si pe ultima suta de metri trage sforile, altul nu si-a atins scopul desi a fost aproape de reusita, dar nu l-au vrut strainii, iar ultimul vrea sa-si atinga scopul si nu suporta ca sa aiba ultimul cuvant, unul mai tanar ca el,Este plin de orgolii si crede ca poate sa se comporte ca pe vremea cand era student si se juca de-a protestul si de-a repetentia. Pune intotdeauna in fata, trecutul si vointa partidului sau istoric, neavand , in fapt,nimic de-a face cu istoria si liderii istorici ai partidului. Mizeaza pe sentimentele unor intelectuali, care considera ca, daca te declari liberal sau simpatizant al liberalilor, esti elitist.Uita un singur lucru: romanii nu suporta elitistii. Pe romani i-au scos intotdeauna in strada foamea si asuprirea nationala, nu ideile elitiste, pentru ca romanii au stiut intotdeauna ca vorbele nu tin de foamea si ca saracia lor se datoreaza strainilor. Asa ca nu-i vor impresiona vorbele celui de-al treilea, cum nu-i impresioneaza nici filosofia elitistilor.Ma inspaimanta usurinta cu care minte cel de al treilea si am inceput sa am incredere in Ponta.
    Dumneavoastra sunteti cel de al patrulea, care, daca ati fi avut caracterul celor 3, ati fost liber si pe locul pe care il detine primul. Numai ca Dumnezeu v-a iubit mai mult pe dumneavoastra!
    Earnest

  19. Îmi exprim părerea acum la cald cum s-ar spune. Mâine s-ar putea să-mi fie silă. Dacă mai credeam până la ora 17.00h. în puţinătatea raţiunii uni om şi partid, văd acum seara târziu, că nici măcar aia, mică, nu mai există. Calea, una singură, a rămas pentru ei, pentru toţi. Drum bun, cale bătută. Nu îmi pasă. Regret doar atât. Că-i văd din nou, prea des, tot mai des, pe cei care nu mai doream să-i văd vreodată. Aceeaşi portocalii invitaţi să-mi dea lecţii şi care să-mi zâmbească triumfători. Iar ăstuia de acum, răzgândacul USL-ist, cu frumosul lui „Elen” din Troia nemţesc, pe veci se pare primar de Hermannstadt, să aibă parte de toată dreapta românească. Să o coaguleze, europarlamenteze, preşedinţieze de dreapta. Dumnezeu să-l ajute. Asta vrea, asta va obţine. Va obţine fiţi siguri! Dreptul de a vedea preşedinte pe o alta. Pe blonda din Pleşcoi.

    Nu va fi aşa. Deşi nu sunt un admirator al stângii, PSD-ul acum spală păcatele trecutului apropiat. Este depăşit în prostie de PNL. Calea va fi anevoioasă, va rămâne să ducă cu USD-ul drumul dreptăţii până la capăt. UDMR-ul freacă palmele. Devine iar balanţă. Cu el se fac, desfac majorităţi sigure. Cine dă mai mult!
    Ce va rămâne din omul galben. Ceea ce a fost mereu, ceea ce am fost istoric în momente de cumpănă. O curvă!

  20. Foarte frumos raspuns, Earnest. Vad situatia absolut la fel dar mai ales mi-a placut ultima fraza, pentru dl. Nastase : ” Numai ca Dumnezeu v-a iubit mai mult pe dumneavoastra „. Cu asta ati spus tot.

  21. Adrian B.
    Daniel Constantin este unul dintre cei mai competenti ministri ai guvernului actual, un om remarcabil, echilibrat, lucid, rational.
    Daca intregul govern ar avea responsabilitatea domnului Constantin, Romania ar fi fost cu unul-doi pasi mai departe de marginea prapastiei, cu spatele la ea.
    Da, pot fi ,,agricultori” mai buni decat el, adica, oameni care se pricep la toate si la nimic, cam in genul domnului Johannis. Astfel de oameni, ca in intreg sistemul bugetar, s-au nascut sa fie sefi, nemuncind macar o zi in toata viata lor. Exemplul oferit de mister (la figurat) Antonescu, pare a fi contagios. (Z)
    Sau poate, domnul Antonescu a fost impresionat de calitatile marinarului dobandite pe uscat (la Anvers), care marinar , in urma unui plan de afaceri de succes, si-a asigurat viitorul.
    (Z)

  22. Calin, te inseli. Eliminarea domnului Antonescu din USL este vizata de Traian Basescu si acolitii lui, nu de PSD si Victor Ponta.
    Domnului Porumbac i s-a soptit in ureche ca are mai multe sanse in zona dreptei, decat in USL.
    Crin Antonescu face tot ce se poate pentru a sunta si demola guvernul Ponta, retragand fara motiv ministri care si-au facut treaba si facand alte propuneri la plezneala greu de digerat (adica oameni care nu-si propun sa munceasca coerent in echipa guvernamentala extinsa) si, in consecinta, asteapta sa fie dat afara, stand, in prezent, ca pe ace in coalitie.
    Este limpede ca lumina zilei ca acesti indvizi (liberalii) S-AU FOLOSIT de USL pentru a ajunge la putere. PNL a fost, ca si PDL, partid cu vocatia tradarii, dupa conjunctura, neamule. (Z)
    Sa-i fie tarana usoara. (Z)
    Chiar nu v-a pus pe ganduri faptul aparent ciudat ca PNL inclina catre o alta familie politica in Europa, adica PPE, in detrimentul ALDE ?
    Vi se pare nesemnificativ ? Mie, NU, stimabile.
    (Z)

  23. Bunica mea avea o fina rea de gura care dupa o discutie mai vie cu vreo vecina fugea repede la nasa ei sa-i spuna cum s-a derulat cearta si ce a zis fiecare. Intotdeauna incheia cu „Am zis bine nasico?”. Uitandu-ma la cei doi cum alearga la tv sa-si povesteasca ispravile astept de fiecare data replica „Am zis bine nasico?”

  24. Tot respectul si admiratia D-le Prim Ministru.Sunteti printre foarte putinii cu care nu-mi este rusine sa ma reprezinte pe mine ca „roman”.S-ar parea ca Dl.Ponta a invatat ceva de la Dvs.Mi-ar placea sa-l puteti sfatui sa accepte orice de la Dl.Antonescu sa vedem pana unde intinde coarda,ce mai nascoceste si sa-si dea acum „arama”pe fata inainte de a face greseala sa votam Basescu2.Majoritatea oamenilor simpli au crezut si cred in onestitatea Dvs..Certitudinea a venit adusa chiar de la „jegul”(scuze) care-si da seama de micimea lui cand este comparat cu Dvs.Daca macar 1% din „folclorul”coruptiei Dvs. ar fi fost adevarat nu ar fi pierdut ocazia sa va lipseasca de libertate din acest motiv nu pentru „hohaelile”mincinoase pe care le- invocat.Imi pare rau ca nu voi mai trai pana cand veti putea candida iarasi si sa va pot spune D-le Presedinte nu doar D-le Prim Ministru.Sanatate si tot ce-i mai bun in lume pentru Dvs.

  25. Antonescu nu ia hotărâri de unul singur. Totdeauna le cere părerea liderilor din nucleul de conducere. Ieri a convocat Biroul, unde s-a votat atitudinea pe care trebuie s-o ia PNL față de PSD et co.
    Ăsta e rezultatul votului.
    La fel, în privința lui Ilieșiu. Nu Antonescu l-a mutat de la o comisie la alta, ci grupul parlamentar din senat. Biroul e cel care i-a propus organizației PNL din care face parte Ilieșiu, să-l excludă. Hotărârea rămâne a organizației, prin vot.
    Când ești într-un partid, poți să ai opiniile tale, să ți le expui, să le argumentezi, dar trebuie să respecți deciziile luate de majoritate.
    Și eu sunt membră PNL, dar nu îi dau șefului organizației ultimatumuri și avertismente fiindcă nu face ca mine.
    Toate acțiunile și atitudinile sunt supuse votului.
    Nu-mi convine, ies din partid. La PNL nu trebuie să faci cerere de ieșire. Doar anunți organizația că nu mai vrei să fii membru, ca să te scoată din evidențe.

  26. Domnule Nastase! Sper ca sunteti sanatos si din postarile d-voastra simt ca sunteti la fel de inteligent si spiritual ca inainte! nu va pierdeti speranta si puterea; ma rog la Dumnezeu sa treceti si peste acest necaz.

  27. Când fecioarele se încing, pot fi trezite doar de apa rece a lucidităţii. Dacă ei nu o vor găsi, se va strădui universul să le-o toarne în cap. Vorba lui Alecsandri: ” Cu atât mai bine ţării”. Noi…ce am putut să facem, am făcut şi nici prin minte nu ne-a trecut cât de tare le place stamba. Aşa se întâmplă cu arama, când iese la lumină, cocleşte.

    Pe de altă parte…vine primăvara. Este cazul să ne pregătim să ieşim din bârlog că ne-am jucat destul de-a urşii.

    Bună dimineaţa, metaforelor.

  28. Zev ,de fapt il depasesti pe Mircea Badea cu laudele aduse PCeului de fapt acum cu ei bati in PSD /USD parcai normal sa fie asa!
    De fapt in admiratia pe care brusc o aratati fata de Daniel Constantin nu precizati baza extraordinara a competentei acestuia , fenomenele meteo.
    Ploia la timpul potrivit mareste sau scade competentele inteligentului aflat sub cizma ferma a domnului voiculeascu ..paerca sau gresesc?

    Ei, suzana, suzana chiar asa ?
    Stefan cel Mare, Mihai Viteazu , Tepes Voda, Kogalniceanu,Alecsandri,Eminescu …detinutii politici mortii romanilor si ai Romaniei nu va reprezinta nici cum ca romanca pe cind Ponta cu marele lui sacrificiu pentru sanatatea partidului un divort si un plagiat DA?Cu dl. Nastase cu patru ani buni de guvernare dar cu ceva probleme sa-i stearga complet ca romani pe cei ramasi totusi in istorie ca mari romani?
    Si apoi uiti asa usor ca si dl. Nastase ca si Basescu sunt fii , sunt cei din esalonul doi……vezi d’aia n-au romanii parte, chiar daca au carte…

  29. Blogi, apreciaza metafora Mihaelei superba dar ireala.Fecioarele care ard nu se sting cu apa rece, asta stie orice liceeana!
    Si de aici si pacatul romanilor aplica metafora si nu reţeta!

  30. „Motanul”. Cel puțin așa era tradus titlul cărții (roman sau nuvelă mai lungă ?). Știu că era în volum împreună cu o altă scriere de-a lui Simenon, „Trei camere în Manhattan” (sau așa ceva) în BPT. Foarte bun „Motanul” (și cartea și filmul).

  31. Apropo de Porumbacu:
    „putem conlucra cu pdl ” – marioneta Crin Antonescu sfătuit de păpușarii de ” taină ”
    remember : Buldogul blaga și frunză”verde” vor să scape de bă-SECU și să preia conducerea PD minus L .
    Frunzesky pleacă cu surle și trâmbițe, cu tăt alaiul de țucători de inel masonic la PNL, PNL cu șăf marionetă.
    miza PD minus L ( prin artizanii Frați de Lojă aciuiați prin absolut TOATE ogrăzile politichiei mioritice de doi bani ) = distrugerea PSD și să scape de bă-SECU care încă NU a scos de la sertare dosarele lui frunză și blaga – pe etape, cu răbdare, prin marioneta Crin, cei doi artizani blaga&frunză își văd de Plan… Frăția gulerelor albe..
    Cine a pus botul la ” bunele intenții ” – PSD-ul care n-a luat în calcul că au la rându-le nește Frați loiali Lojei, mai întâi de toate și orice !
    bă-SECU va sfârși în cele din urmă ” detronat ” NU și la pârnaie ! Asta o știu TOȚI !
    În rest, rămâne de jucat act după act tragi-comedia destinată DOAR ” prostimii ” aceea cu sanchi lupta pt România , Schimbare, tra la la… MASONERIA CONDUCE / DECIDE-N ROMÂNIA ! ( restul e teatru, spectacol, circus… )
    p.s. pokemonii gen johannis, cosmin gușă și câteva lichele din pesedeaua dumneamea – nește infatuați, analisto-consilieri de-a-mboulea DELIBERAT și atent dinainte planificat ( !! ) pt cârlanii ce duc fostele partide pe calea rătăcirii…. Noi, nu contăm cât timp nu-i scuturăm ! Îi recunoașteți pe păpușarii care folosesc inclusiv în spațiul public formula Frăției Gulerelor Albe ” cu binevoire frățească… ” Crin a fost doar de folos păpușarilor iar pesedeaua cam debusolată și încă timidă…
    ………………………………………………………………………………………………..

    Pe Adrian Nastase l-au îndepărtat păcălicii de-și spun politicieni, pentru că S-A OPUS VOINȚELOR/DECIZIILOR/MANEVRELOR MASONERIEI ! TOȚI au colaborat în acest sens, ca să fie limpede ( !! ), tpți păcălicii !
    CORECT spunea recent cineva : ” In goana dupa putere sunt inlaturati oamenii cu experienta,cunoscatori si pregatiti in relatiile interne si internationale. Mare greseala si mare pacat! Pana se pregatesc, pana intra in probleme…o iau de la capat, stagneaza proiectele, iar tara ramane-n urma si nu tine pasul cu restul lumii. Dorinta de putere a dusmanilor tarii si jocurile lor murdare….. ”…
    …………………………………………………………………………………………………..
    Niciun ” politician ” – cu excepția d-lui Adrian Năstase care și-a recunoscut greșeli și a explicat ce a învățat din ele și a reușit nu numai să se apropie de oameni ci să fie un model de OM și să rămână-n istorie unul din puținii veritabili POLITICIENI – nu și-a cerut scuze față de Oameni, față de noi, cei cărora ne e dor de PSD de PNL de câte fost-au bune și acum nici unul nu dă semne că mai e… Subliniez, oameni ca prof Alexandru Athanasiu au fost trași pe margine, deliberat, la fel în PNL unde munca și istoria unor oameni de valoare n-au mai contat – găști și interese și fufe și zmintiți s-au cocoțat pe scaune și fac teatru și fac negoț și fac dezmăț numai ce s-ar impune, ba. Spunea de alfel f recent prof Alexandru Athanasiu că se află ” în convalescență sufletească ” !!…
    Academicianul Dinu C Giurescu, om de mare valoare :
    ” Prezent la emisiunea “Punctul de intalnire” la Antena 3, academicianul Dinu C. Giurescu a explicat că a fost plecat câteva săptămâni şi când s-a întors şi a citit presa, a văzut că se desfăşoară un adevărat “balamuc”.
    “Nu fac o critică nimănui, dar aşa cum se lucrează acum nu se poate. În Parlament parcă este o altă lume, cu alte reguli, principii, directive de partid şi aici este o altă lume, pe stradă. Eu sunt dezamăgit şi vreau să îmi cer de pe acum scuze faţă de cetăţeni. Să nu creadă că am vrut să îi înşel. Unde este eroare cea mare a celor care privesc la acest spectacol – oamenii sunt mult mai deştepţi decât credem noi. Spunem şi noi ce se spune, că nu se poate spune tot. Este o ruptură clară între ce am promis şi ce se întâmplă în realitate.” …….
    http://radu-tudor.ro/dinu-c-giurescu-sunt-dezamagit-imi-cer-scuze-fata-de-cetateni/

Lasă un răspuns