Băsescu – auto-denunț

La dezbaterea organizată pe 9 februarie, la Cluj-Napoca, de Fundația „Mișcarea populară”, Băsescu a amintit faptul că „toată campania sa (de la prezidențialele din 2004) a fost legată de țepe, dacă vă aduceți aminte, pentru corupți țepe în Piața Victoriei”.

A adăugat apoi că „astăzi sunt vreo 7 miniștri în închisoare (din ce zonă a spectrului politic, oare?), vreo 18 parlamentari și mulți alții pe rolul instanțelor…” și că „justiția este cea care îi trage în țeapă pe cei care încalcă legea”.

Câteva concluzii:

  1. Băsescu recunoaște că, în timpul regimului său, jutiția a fost controlată politic (cel puțin, pe un anumit segment), în condițiile în care el a dat obiective justiției și aceasta s-a executat. Asta reiese din discursul său.
  2. Oricum, justiția nu are sediul în Piața Victoriei.
  3. Intențiile lui („Nu avem probe, dar le vom găsi după alegeri”) au fost puse în aplicare prin numiri (Monica Macovei și Daniel Morar) și prin modificarea legilor, prin dispoziții neconstituționale (eliminarea avizului pentru foști miniștri, etc.)
  4. Chiar și consilierii lui au remarcat faptul că declarația sa de la Cluj-Napoca cuprinde un veritabil auto-denunț, astfel încât, în comunicatul de presă de pe site-ul  președinție, au șters acest pasaj (și pe cel cu copilul din flori sau prematur)

Este evident că, în acești 10 ani, Băsescu nu a gândit precum Ludovic al XIV-lea, „statul sunt eu”, ci într-o variantă simplificată, „Justiția sunt eu”.

În curând, va spune și „statul de drept sunt eu”.

42 de gânduri despre “Băsescu – auto-denunț

  1. O Fi Bine D-lor USL-isti? Io Zic Ca ,NU!

    Scarbit profund de ultimile zvarcoliri saltimbancesti ale nasparlului ilegitim de la Cotroceni, care-si permite liber si nescanctionat de cineva sau ceva sa-si foloseasca functia, respectiv fondurile prezidentiale pentru a mai da un sut in cur Constitutiei si a-si lansa bastardul politic, care desi prematur adus pe lume, cum ii place lui sa-i zica, este taman la fel de urat si dizgratios ca si taxu cel chiomb, ma hotarasem sa nu mai scriu despre iarmarocul dambovitean ce pompos isi zice politica.
    Numai ca vazand ce se intampla zilele acestea in USL si cum toata suflarea romaneasca s-a oprit din functionare asteptand pana in pragul axfisierii ca biata noastra tarisoara sa fie salvata de la apocalipsa de intrarea neamtului de la Sibiu in politica mare, m-am hotarat sa-mi dau din nou cu presupusu’.
    Ca Herr Johannis doreste din tot liberalismul sau sa dea o mana de ajutor actualei aliante este de laudat. Ce nu inteleg eu este de ce vrea ca el sa si centreze, sa dea si cu capu’ si sa si apere, printr-un cumul de functii ce tine oarecum de un scenariu de filme cu prosti. La momentul aparitiei zicerilor populare cu “vrabia din mana cu cioara de pe gard” sau un pic mai ignobil zis “si abuzat sexual in dos si cu sufletu’ in rai” boboreanu a avut in vedere sa transmita urmasilor ca nu se poate s-o ai si pe aia si pe ailalta si ca trebuie sa ai bunul simt al renuntarii.
    Ori, neamtul se pare ca nu-l are, iar toata tevatura din jurul acestei numiri cu reuniri inutile de parlamment (se pare ca astia dupa doua luni si de vacanta altceva mai bun nu au de facut) coroborata cu o remaniere liberal parlamentara fara cap si coada doar asa ca sa-si arate Crin muschii se prea poate sa reprezinte bomboana de pe coliva pompos inca numita USL. Cu alte cuvinte se va alege praful de toata logoreea USL-ist din campanie, care dupa ce a dat cu promisiunea de a-l da jos pe chiombu’ de la putere de pamant este pe cale sa se si sparga ca o bucata de rahat congelat. Este drept ca nimeni nu se astepta ca aceasta alianta sa tina o mie de ani ca Reich-ul nazist, dar nici sa se rupa dupa “O suta de zile” cat a doua imparatie a lui Napoleon.
    La sforaria si diareea logorica din campanie prin care se promitea romanului stabilitatea politica de macar un mandat parlamentar necesara pentru a mai carpi din zdreanta “reusita” de guvernrea basita tot romanul cu bun simt avea asteptare si inca are, creditandu-i pe protagonisti cu o minima seriozitate.
    Se pare insa ca avem de-a face cu aceeasi Marie cu alta palarie care pentru o friptura briuseleza este in stare sa-si puna fusta in cap si sa bata palma cu dreapta basescului.
    Ei, bine, daca onor Crin va face si aceasta ultima, dar sublima magarie, pot sa mor linistit, convins ca am vazut cam tot ce se poate vedea in haznua politica romaneasca.
    La mai mare si mai multe, dragi “politicieni” romani!
    @Succes la carte Domnule Prim Ministru!
    Sa fiti iubit
    marcus

  2. Dupa fapt asa se intelege ,,ca statul de drept este Basescu !,,ramane sa vedem ce sfori se trag intre El si Ponta care vad ca il admira pe Basescu ….

  3. N-am grijă.
    Chiar dacă Băsescu s-ar duce la Parchet cu mâinile întinse pentru punerea cătușelor, și ar declara în scris că EL a dat ordinele pentru ca „lupta” lui să fie „emblematică”, Parchetul i-ar da NUP.
    Aștept să văd ce or să facă DNA și Parchetul General, din 2015 încolo în privința lui.
    Dacă n-or să i se redeschidă dosarele închise și n-or să i se facă altele pentru trafic de influență, încălcarea separației puterilor…, pentru mine Justiția va fi o paiață în continuare.

  4. În completare aș preciza că președintele Traian Băsescu este explicit cu privire la felul în care intervenea în actul de justiție. Astfel, el afirmă: „primul ministru (C.P. Tăriceanu) nu avea nicio jenă să-i scrie preşedintelui «Dragă Traiane, rezolvă problema cu Dinu Patriciu».

    Deci, putem vorbi de o practică curentă, iar principalul negustor de dosare era chiar Traian Băsescu, căruia i se cerea în mod explicit să intervină. Logic, nu-i putem cere lui X să facă ceva, dacă nu știm sigur că X poate și face acel ceva. De asemenea, nu putem să credem că C.P. Tăriceanu a făcut o solicitare la întâmplare, ca un naiv. Eu cred că a apelat la președintele Traian Băsescu, deoarece știa sigur că poate să rezolve o astfel de problemă – nu ca expert în domeniul juridic, ci ca om politic care are puterea să influențeze un act de justiție.

    PS. Ușurința cu care vorbit pe acestă temă (a practicilor nepermise din justiție) și modul neatent în care s-a autodenunța, evidențiază cât de naturală și firească i-a fost și îi este practică.

  5. Macovei a afirmat la miting că toți USL-iștii și susținătorii lor sunt infractori și trebuie să meargă la închisoare.
    Vă dați seama? Milioane de oameni membri de partid și simpatizanți trebuie băgați în închisori…

    Aș adăuga în același „spirit”: toți membrii și susținătorii PDL, PMP, FC, PNR… sunt cinstiți și trebuie să fie puși la guvernare.

    Dealtfel, luați lista demnitarilor PDL cu Băsescu și Boc în cap și veți vedea că niciunul nu e măcar ACUZAT de DNA, darmite condamnat, în vreme de Curtea de Conturi a semnalat sute de nereguli în cheltuirea banilor. Care e concluzia?

    În schimb, un întreprinzător privat (nu din partidele de mai sus, firește) e condamnat pentru prețul cu care i-a vândut o marfă unei entități de stat, și primește o pedeapsă mult mai mare decât slujbașul statului care a aprobat cumpărarea mărfii (!).
    Privatul poate să-ți ofere o găină jumulită drept păun. Dacă tu o cumperi, cine e de vină? Tu, ca să te dezvinovățești, spui apoi că privatul ți-a dat bani ca să cumperi „păunul”… Păi, ce-a mai câștigat privatul dacă ți-a dat mită? A câștigat pe de-o parte din prețul prea mare și a pierdut pe altă parte când ți-a dat mită…

    Chestia cu „țepele” stă cam așa: Băsescu a numit magistrații, le-a spus numele celor care trebuie trași în țeapă și le-a dat sarcină să-i tragă.
    Și, pentru ca magistrații să nu uite numele, Băsescu le-a tot repetat public de-a lungul timpului.

  6. Eu cred ca deja de mult timp Basescu se priveste in oglinda si spune „statul de drept sunt eu”!! Cel putin din 2007, cand a scapat de prima suspendare. Se induioseaza si i se umplu ochii de lacrimi imaginandu-se pe sine in instanta, pentru ca este de neconceput (in mintea lui) ca STATUL DE DREPT sa ajunga in fata unor judecatori!!!!

  7. Off topic .

    Am o rugaminte , cand o sa luam si noi la cunostinta cu ” the new look ” ?
    As vrea sa stiu , cam spre ce tip de ” new look ”
    te pozitionezi : a la Orson Pratt , Ernest Hemingway , George Clooney , Fidel Castro sau de ce nu , chiar ca
    Obi-Wan Kenobi ?

  8. Va mai mira ceva la basescu ?

    In alta ordine de idei:
    Vad ca toata lumea se pregateste serios de razboi.
    Noi ce facem?

    Ne pregatim soldatii pentru razboiul altora sau pentru apararea tarii noastre Romania…ca sa nu se creeze confuzii…..

  9. Va mai mira ceva la basescu ?

    In alta ordine de idei:
    Vad ca toata lumea se pregateste serios de razboi.
    Noi ce facem?

    Ne pregatim soldatii pentru razboiul altora sau pentru apararea tarii noastre Romania…ca sa nu se creeze confuzii…..

  10. „Justitia sunt eu!”… Pai ar avea dreptate daca si-ar spune singur asa ceva in fata oglinzii, ce altceva sa zica, si care ar fi variantele? „Justitia e justitie” ar fi aiurea, nu poti defini ceva prin acel insusi lucru, iar „Justitia sunteti voi!” ar fi eronat si dezamagitor, nu? Ramane deci ca Justitia este el…

    Eu am constat ca in ultima vreme presedintele le cam spune pe sleau, fara inflorituri… Odata pt ca-si permite stiind ca nu i se poate intampla nimic, cel mult reprosa dar asta-i zero, odata pt stie ca are dreptate si poate aduce oricate dovezi concrete din spatele usilor si din sertarele inschise, si odata pt ca Dvs trebuie sa-l intelegeti si pe el, dle Nastase: si el trebuie sa se rebrenduiasca din noiembrie, prin urmare a inceput sa construiasca, incet si metodic, artizanal, noua arhitectura a politicii din Romania, intr-o viziune convenabila siesi, desigur…

    Ce sa zicem, deocamdata ii iese cam tot ceea ce promite, spre deosebire de guvernantii majoritari care inca tot nu si-au gasit lantul de la bicicleta… Acum de pilda, Iohannis este o problema… Apoi vor gasi o alta… Prospectiunile insa avanseaza, avizele de tot felul curg, iar noi vom deveni independenti energetic odata cu toate astea… Pai se compara?

    Mie, ca sa fiu sincer, nu mi-a placut guvernarea aia Boc, Boc-Basescu, insa trebuie sa recunoastem ca a fost infinit mai eficienta decat cea de acum… Spun asta nu ca sa fluier in biserica si sa ma atace cativa talibani frustrati, de serviciu, ci ca sa avem un termen de comparatie… Guvernarea aia a fost pe cat de amuzanta, pe atat de pacatoasa… Asta de azi nu este asa ci este altfel, dar atat!

    Basescu tot asa, mereu se victimiza si spunea ca este sabotat si ca-i lipseste ceva ca sa faca nu-stiu-ce, acum Ponta face la fel, ca Basescu il saboteaza (dupa pactul de coabitare?), ca-i lipseste sprijinul STS-ului pe care s-a hotarat sa si-l apropie, iar daca astea toate nu ajung, ramane FMI-ul de respectat, ca partener… partenerii nostri externi, nu? Ii avem pt ca i-am chemat noi, nu? Insa de ce oare am avut nevoie de parteneri, noi, o tara bogata si prost condusa?

    Si uite asa tiripleasca se invarteste in continuare cautandu-si propria coada ca un catel zanatec, mai da o tura, un mandat, saracii saracesc si mai tare puturosi fiind, se stie, iar politicienii, cati din ei scapa de zuhaus, continua sa guste aroma din cupa plina a vietii…

    Dar ce se va intampla cand Basescu pleaca si Justitia revine la ceea ce a fost? Pai nimic, chiar nimic! Ne speriem degeaba. Nu stiu daca se intelege, Justitia poate trai bine si condamnand doar violatorii si borfasii marunti, insa noua ne ramane aceeasi biata tiripleasca…

  11. O fi „luat ceva la bord”inainte de discurs?Ca prea si-a dat drumul la gura!Regret ca sunt destul de batrana,dar as vrea sa-l vad in sala de judecata.Nu-i bine sa doresti raul cuiva,dar el ne-a dorit asa de mult „sa traim bine”ca am ajuns cu pensiile taiate si pana la locul de veci nu mai avem mult.Va doresc numai bine si spor la scrierea cartii.Genertiile tinere au nevoie de d-voastra.

  12. „În curând, va spune și “statul de drept sunt eu”.”
    Nici vorbă !
    În curând va spune că este deţinut politic şi va face apel la toţi licuricii să-l scoată din arest, pe motiv că altfel, spune tot ce ştie !
    Şi ştie multe ! CA ORICE TRĂDĂTOR DE NEAM ŞI ŢARĂ !
    Aşa că, după mine, soluţia este alta ….

  13. D-le Adrian Nastase , in lumea oamenilor simpli exista o vorba veche si plina de adevar :
    ca sa faci ceea ce face Traian Basescu , trebuie sa ai si cu cine …

    Si , din pacate , Basescu are pe cine sa experimenteze toate abuzurile si mizeriile lui : un popor de oi , politicieni fricosi si incompetenti , tradatori la tot pasul , o alianta ciudata , un prim ministru de décor si cu multe rude , doi satiri care conduc Parlamentul Romaniei , chelneri , etc.

    Cam ce asteptari pot avea romanii de la clasa politica cand PRIMII TREI OAMENI DIN STAT au nevestele si fiicele europarlamentar ?

    Cam ce asteptari pot avea romanii de la indivizi ca : Ponta , Geoana , Sarbu , Ghita , Rus , Nitza , Hrebenciuc , Grapini , Constantin , Antonescu , Chitoiu , Rusan , Fenechiu , etc . ?

    Dupa alegerile din decembrie 2012 , cand cel putin 7,4 milioane de romani asteptau sa se termine epoca Baseku , d-ul Ponta IL RELEGITIMA pe acest nemernic incheind cu el , PE ASCUNS, un pact de coabitare !!!!!! Practic , a relegitimat un impostor … Apoi , a numit toti oamenii lui Basescu in functiile de procurori sef .

    Pai , in aceste conditii , sa ne mai miram ca Basescu face ceea ce face ? Eu personal , nu ma mir …

  14. Jalnică încercarea sisifică a lui Doru Coarnă de a face din Băsescu ceva care să pocnească 😉
    Mirosul caracteristic degajat de toate încercările prezidenţiale pe care le pune la cale cu un tupeu dement, date fiind încălcările nebuneşti ale legilor ţării, nu lasă nici un dubiu al toxicităţii acţiunilor prezidenţiale !
    Din fericire în horele încinse de el nu mai joacă decât nişte cunoscuţi trepăduşi ( şi ăştia, la două capete 😉 ), politicieni şantajabili, sau uşor de ademenit cu nişte posturi iluzorii !
    Cred că cine urmăreşte din afară, Circul Băsescu nu mai este atras decât de echilibristica periculoasă a principalului acrobat, printre tot felul de abuzuri şi încălcări ale Constituţiei, pe care a jurat strâmb şi calcă drept, în cele mai penale dintre articole !
    Nu ştiu dacă va avea soarta lui Carol al II-lea, pentru că oricum ar „merita” mai mult ! :mrgreen:
    Mai ales prin comparaţie cu cât au suferit alţii pentru fapte ce, în comparaţie cu ale lui par mici copilării 😉

  15. O…Dar asta se știa demult, nici nu mai era nevoie s-o recunoască! Oricum, „gura păcătosului adevăr grăiește”. Pe când și recunoașterea mânăria numărării voturilor din diaspora?

  16. D-le Nastase, nu as fi crezut ca vom ajunge in situatia asta, de a fi reprezentati de un individ atat de nenorocit!. Asta este genul hotului de buzunare, iti fura portofelul si dupa aceea striga: „hotii!, puneti mana pe ei!”….si arata cu degetul spre multimea bezmetica.

  17. Se zice ca atunci cand te gasesti intr-un pericol extrem te poti astepta la doua reactii:

    Prima – Lupta
    A doua – Fuga…….

    Din moment ce oficial nu locuim decat pe Pamant, baza de pe Marte si cea de pe Luna nu se pun la socoteala……nu ne ramane decat optiunea numero uno……

    Daca se intampla sa-ti placa sa te bati…este chiar ok, daca nu….manque de peau cum zice francezu’……

  18. HA, HA , HA !

    Vicepreședintele Comisiei Euroepene, Viviane Reding ,prietena aia buna , buna , a lu’ vodcareasa aia rea , rea de tot , a fost jefuită la Londra, în timp ce se afla la o dezbatere cu mai mulți membrii ai societății civile și oficiali britanici, scrie The Telegraph.

    ”Este pentru prima dată când mi se fură geanta și eu călătoresc efectiv în toată lumea. Din fericire nu au luat și documentele ce le aveam la mine”, a declarat Reding după ce hoții au plecat cu hainele și bijuteriile sale.

    Posesiunile acesteia au fost furate dintr-o mașină cu care a fost condus oficialul UE prin Londra, hoții furând inclusiv și o plăcintă țărănească primită cadou de Reding.

    Cin-sa fie , cin-sa fie ?

  19. Nu am fost suprins sa aud de la Presedintele unei tari ca instiga pe romani sa iasa in strada „sa se apere” de Guvernul acelei tari. E vorba de o acciza, de o taxa in final, care nu-i place lui si o considera imorala. De ce nu pune justitia sa se ocupe si de taxe si sa stabileasca ea care taxe sunt morale si care imorale. Pe baza unor noi legi aprobate direct de la Presedentie. Stupide interventii si total degradante pentru imaginea tarii. Nici ceilalti de la putere nu sunt mai virtuosi. Acelasi comportament verbal degradant, care nu e la inaltimea unui lider adevarat. Cineva insa tot cistiga. Nu cred ca este poporul roman.

  20. William Blake : “Ca să vezi o lume într-un fir de nisip/ Şi un cer într-o floare sălbatică / Susţime infinitul în căuşul palmei / Şi Eternitatea în curgerea unui ceas.”

  21. Are dreptate Adrian B,face o analiza completa si corecta.Da, acestia suntem si asa sunt.Ce e de facut acum, dupa ce in urma infiintarii unei aliante cu adevarat ciudate,pe care pana la urma au acceptat-o toti simpatizantii ,neintelegerile se tin lant…Sigur,e normal ca liberalii sa se teama de Ponta dupa ce el a incheiat pe ascuns un pact de coabitare cu dusmanul,culmea cel pentru care primise votu natiunii ca sa-l scoata de la Cotroceni ,iar ceea ce a pus in deruta pe toata lumea a fost numirea in posturile cheie a oamenilor lui basescu si acum culmea pe posturile tv simpatizante ale lui Ponta se titreaza: Antonescu e omul lui basescu! Ei,nu pe toata lumea o tampeste tv.Voiculescu sta la panda si vrea si el sa-si ridice partiduletul…e prea de tot…Domnule prim-ministru,suntem alaturi de suferinta Dv,ne pare rau pentru tot ce vi se intampla,basescu ramane o pagina neagra in istoria Romaniei,dar si Dv ati lasat sa se intample lucrul acesta pentru ca nu ati actionat hotarat cand aveati motive clare sa o faceti,vedeti el le-a inventat pentru Dv in timp ce Dv le-ati trecut sub tacere si nu trebuia,marlania nu se trateaza cu noblete

  22. Am văzut un loc aici la mine, privind de jur împrejur, şi pe parcursul unui an, că soarele răsare dar şi apune pe el. Ce poate fi mai minunat ca dimineaţa în locul deschiderii internetului să aştepţi prima, mereu prima rază de soare a locului. Iar seara ca bonus să-l priveşti şi sa-ţi dea ca despărţire ultima rază pe ziua aceea. Frumos. Nu am cum să am locul acela, este undeva pe un colţ de deal şi pădure?

    „Fiecare îşi are misiunea sa” – Nicolae Titulescu.
    Câteodată misiunii omului i se mai dă un rol. Punctual. Faci , execuţi, nu te dai uşor. Dacă se potriveşte mănuşă pe felul tău de om, rolul prinde mai bine. Este ceea ce vedem acum de vreo cinci zile. Marele menestrel abil mânuitor, bine sfătuit, cu forţă susţinut (forţa a fost tot timpul cu el), aruncă ciozvârte de carne zemoase, suculente. Gloata înfometată aşteaptă, pândeşte, stă să sară. Executanţii fac inconştient, punctul contabilizat este trecut, mereu trecut, tabelei sale. Plină de punctele adunate, dincolo totdeauna zero. Iar gloata, aia săritoare constată că ciozvârta, ori nu merita, ori nu ajunge, ori este o carne inferioară.
    Menestrelul aruncă şi cu autodenunţuri. Gândindu-se la ceea ce a fost odat’, dar totuşi foarte apropiat, la fel de bălai şi unduitor şolduros de copt, înaintea festinurilor la mese şi restaurante cu nume regale. Dar cine le bagă în seama. „Forţa” este doar cu el. Cu timpul, zborul, antemergătorii.
    Iar astăzi la masa de lângă un lac, loc blestemat, pe scaune ale discordiei, se joacă o nouă rundă, a treia. A împărţelii prăzii. Obiectivul rămâne ala care dă încă bine gloatei, a spus-o chiar menestrelul, nu se rupe, dar ceea ce se pune în traistă rămâne. Este „ciolanul” de supt! Guri multe şi lacome!

  23. Așa cum Hitler DICTA uciderea evreilor, Băsescu DICTEAZĂ arestarea miniștrilor și parlamentarilor care nu îl pupă în fund. Doi dictatori!

    Singura „realizare” a lui Băsescu în 10 ani de zile este într-adevăr, arestarea unor oameni. Să te și lauzi cu asta, este patologic.

    Este o enigmă de ce Europa de Vest îl susține cu ferocitate pe acest bețiv incoerent, cu mâinile tremurânde (tot ca Hitler). Să fie încă funcționale relațiile din perioada Anvers?

    Și dacă veni vorba de Anvers, caracterul infect al individului rezultă din răspunsul la întrebarea: De ce un comandant de vas, atât de „îndrăgostit” de meseria sa, acceptă imediat să fie birocrat la Anvers?

  24. @ Radule mama,

    tu ai ce ai cu Basescu, nu cu mine, dragule!

    Eu nu fac si nu am facut nici o incercare care sa se finalizeze cu un plesnet de bici, eu imi expun parerea mea personala si atat. Tu poti contrazice, cu argumente, cele spuse de mine, dar nu poti eticheta ca sisifica o asa-zisa incercare de a-l reconcilia pe Basescu cu publicul USL… Cred ca e clar, nu? Reconcilierea asta nici nu-i treaba mea, dealtfel. Nici nu ma intereseaza. Basescu isi face cariera politica cum crede el ca-i mai bine, doar nu a ajuns pana acolo incat tu sa crezi ca de acum trebuie sa-l ajut eu sa-si revina, musai… Nici n-as putea, se intelege…

    Deci ca ca lamurim logica postarilor, tu trebuia sa spui ca nene Dorule, ala a facut asa si nu cum spui tu, deci gresesti incheind astfel pt ca… ori, de aici pana la a-i face pe altii sa creada ca eu mananc cremwursti din banii lui Basescu muncind sisific, ma rog, aici, pe blogul lui Nastase, e lipsa de cherestea intercolegiala… Ori nu ma cunosti, ori nu ma intelegi…

  25. Ma faceti sa zambesc si sa va amintesc de una din profetiile mele de acum 5-6 ani.

    Va spuneam atunci „lasati-l pe Basescu sa vorbeasca liber ca va spune tot!”

  26. Si inca ceva, Radule:

    daca tu si ai vostri stiti sigur ca omul calca in picioare constitutia si alte legi, reclamati-l, de ce ezitati? Faceti voi inca de pe acum ceea ce va va face el de la anul, va va reclama permanent si peste tot! Dar aici intervine smecheria voastra, voi faceti pact de coabitare insa ceilalti trebuie sa lupte cu necuratu’, nu? Mai sa fie… ce prosti e unii…

    Apoi, garantez ca nu-i absolut nicio diferenta intre el si voi. Daca anul asta cuceriti intreaga putere, veti proceda exact la fel, insa cu doua diferente: nu veti avea spor pt ca nu aveti lant la bicicleta, si doi, partidul-stat va ofensa repede populatia pt ca, asa cum gandeste orice partid-stat, sub el toti trebuie sa respire in cadenta impusa… Dovezi? Uite ca deja, fara sa fi reusit absolut nimic notabil in afara de mici ajustari din pix la buget, deja nu mai suportati alte pareri aici, pe un blog extrem de democratic al dlui Nastase.

    Apoi, faceti mare-mare secret din candidatura lui Victor Ponta. Este asta ceva rational, sau o prosteala de dragul prostelii? Candidatura sa este mai mult decat certa, tot ceea ce face denota aceasta intentie, inclusiv populismele legate de electorata, de reveniri, etc. Si de ce? Ponta s-a rodat la nivel inalt, stie dedesubturile marii politici, are sprijin de peste tot, care-i secretul? Trebuie eliminat Crin din cursa, dar sa se elimine el singur pt ca astfel, toti fostii adversari ai lui Basescu sa-si primeasca lectia? Pai este mai mult decat urat, este nedemocratic pana la urma, si deja periculos! Trebuie sa lichidati ultimul partid istoric? Cine o cere, sistemul? Pai asta ar insemna ca voi sunteti parte a lui, si atunci… Eu stiu ca nu, dar asa vor judeca cei multi, si veti pierde voturi!

    Ponta presedinte va fi la fel de bun si la fel de rau ca oricare altul! Nu e barbat de arme, luptator, deschizator de drumuri, original sau inventiv, ci mai degraba aranjor, dar asa sunt toti! Atunci, care-i secretul? Secretul e ca nu-i nici un secret, ca sa fim sinceri… doar ca nu ne pricepem la guvernare si barem sa slujim cuiva la ceva, totusi, poate devenim pretiosi pt altii…

    Voi trebuie sa guvernati Romania, si atat! Restul sunt tampenii dar se pare ca nestiind sa guvernati, alocati timp tampeniilor care, de fapt, nu va fac decat sa va autodiscreditati… Sunteti asa siguri ca populatia va iarta tot doar de dragul de a-l vedea pe Basescu plecat? Ganditi-va mai bine, nimeni nu va va putea spala de rusinea predarii resurselor! Asta vi se va reprosa in campaniile electorale, si chiar daca veti vorbi despre progres, precum Catavencu, populatia parca nu vrea sa-si rascumpere resursele de la straini la preturile lor, independeti energetic fiind in timpul asta…

    Lumea vrea autostrazi ca sa mearga repede la munca oriunde o gasi, voi in doi ani ati prezentat un desen utopic, si atat…

    Mai sunt multe altele, insa eu cred ca ar trebui sa lasati joaca si harjoneala si sa deveniti eficienti in guvernare, nu pe bloguri si nici la tv, ca nu pt gargara sunteti alesi si platiti… Televiziunile si blogurile au gargaragii lor profesionisti respectiv amatori, voi vedeti-va de guvernare!

  27. Daca justitia asculta de comenzi politice, si nu ma indoiesc, inseamna ca-i vine si lui randul, in anumite circumstante.

  28. Vsile
    Cine spunea ca avem nevoie de,,nemti” in orice domeniu, ar face bine sa se mai gandeasca.
    Unul dintre ei, se pare ca este un balon (gonflabil n.r.) creat de presa, pentru a fasai neplacut mirositor in interiorul guvernului, atunci cand altcineva va apasa pe buton.
    Domnul Antonescu ne crede pur si simplu prosti, imaginandu-si ca noi privim ca pe o normalitate atributiunea de vice premier la finante exercitata in paralel cu functia de ministru de interne (sic!).
    Iata care este respectul liberalilor fata de coerenta si profesionalismul actului de guvernare, scopul oricaror alegeri libere, oriunde in lumea democratica.
    Doar inainte de al doilea razboi mondial, PNL a avut o anvergura nationala…in prezent, este doar o balama de miza mica si asa va ramane, nu se stie cati ani de aici incolo.
    Cred ca se impune ca Tariceanu sa redevina presedintele partidului, deoarece, ,,isteria (si lenea) nu salveaza Romania”.

  29. Semnalez cartea lui Raymond B. Marcin : În căutarea Pisicii lui Schopenhauer (sau Arthur Schopenhauer şi teoria cuantico-mistică a Justiţiei). Bănuiesc că tocmai această teorie cuantico-mistică a fost baza “Reformei pentru Justiţie în România” implementată de regimul lui Traian Băsescu.

  30. Culisov Germinia
    Spuneti ca ,,Dv ati lasat sa se intample lucrul acesta pentru ca nu ati actionat hotarat ” – referindu-va la premier.
    Daca nu va e cu suparare, detaliati pentru toti colegii dvs de pe acest blog: ce anume , concret, cu efecte rapide, ar fi putut face Victor Ponta si nu a facut, mentinand totdata stabilitatea Romaniei si o minima credibilitate in exterior ?
    Victor Ponta si-a asumat , pana la capat, toti ministri liberali, de dragul unitatii guvernului si coerentei actului de guvernare, chiar daca existau anumite suspiciuni, din care unele s-au confirmat. Vad acum ca liberalii isi doresc cai troieni in guvern prin care filonul liberal din executiv sa iasa de sub controlul decizional al primului ministru. Incearca acest lucru inclusiv prin santaj promovat explicit chiar de catre domnul Johannis care da, practic, semnalul, la insubordonare in guvern chiar inainte de a ajunge acolo. In aceste conditii , premierul trebuie sa se manifeste hotarat, nu numai impotriva presedintelui, dar si in relatia cu ,,partenerii” din USL.
    Nu credeti ca-i cerem cam mult, domnului Ponta, care este totusi un (singur) om ? Multi spun ca am votat pentru….dar asta e valabil pentru TOTI liderii coalitiei, pentru TOTI LAOLALTA.
    (Z)

  31. Zev,

    Eu nu sunt cu nemtii autentici nici cu cei plecati cdar sunt cu cei ramasi care se dovedesc mai romani decit Ponta @ Co.

    Poate Antonescu nu va fi cine se doreste sa fie dar este peste Ponta,Tariceanu,Dragnea,si zeci de alde Sova din PSD sau PNL,PC,PDL,PPXXXXTBAS….
    Pina la urma cui ii este frica de Johannis?
    Cind a fost propus Johannis ca PM a fost bun….acum ca vice nu mai este acelasi ?
    Daca avem o singura perla una singura Romania o avem „thanks to Johannis” nicidecum multumita lui Iliescu ,Basescu ,Constantinescu,Nastase……………,am mai avea citeva dar nu vreau sa aplez la nostalgie!
    Vezi asa-i romanul……..!
    Asta cu isteria,lenea de unde o sti de la B1 TV?

  32. Doru Coarna
    I te adresezi lui Radu de ca si cum el ar fi un decident politic care nu are de ce sa comenteze pe blog in contradictoriu cu infinita obiectivitate a domniei tale, in timp ce d-ta te erijezi in senator virtual, un fel de ,,misecuvenism” in pareri viertuale.
    Doru Coarna…mai lasa-ne cu Basescu asta al dumitale. Nu este si al nostru si nu va mai fi niciodata, chiar daca unii dintre noi au ratacit la un moment dat, ca si d-ta, convinsi fiind ca badaranul stie ce face si stie ce spune.
    Asa este, dar pentru asta nu era nevoie sa devina presedinte, ar fi putut sa intre in zona media, precum oricare ANAList mioritic care se respecta. Cel putin, ar fi scutit Romania de un nou Ev Mediu politico-politienesc.
    10 ani de mers prin miriste inseamna mult, prea mult pentru Romania. Trebuie sa admit, totusi, ca ne va fi foarte greu sa ne resetam la nivelul anului de gratie 2004.
    (Z)

  33. Către „Zev”,
    Și eu împărtășesc punctul dvs. de vedere, Tăriceanu chiar are stofă, iar liberalii au pierdut mult că l-au forțat să facă un pas în spate.

  34. De această dată apreciez intrarea în arenă a toreaDorului şi mai ales calmul şi inteligenţa ce-l caracterizează atunci când nu încearcă să-l aburce în şea pe Băsescu, ci să-l arunce din ea pe Ponta sau Antonescu !
    Din păcate „ole”-urile care însoţesc fiecare lovitură, venite chiar şi din partea mea uneori, sunt destul de rare, deoarece toreaDorul nu poate fi critic şi imparţial, decât accidental ( mă rog, în meseria asta există şi asemenea riscuri, cel mai grav dintre ele e a cădea în desuetudine, uneori chiar în ridicol, pariind doar pe acelaşi… taur ( spre marea mulţumire a celor câteva văcuţe trecute pe sub impunătoarea-i forţă.
    Că lipsiţi de ea sunt doar boii, şi mă refer aici doar la cea sexuală, nu şi la cea fizică ( care vai nu le foloseşte la prea mult).
    Ca de altfel şi celorlalţi, ale căror fudulii ajung tot la diferite mese festive .
    Ştiţi bancul cu cel revoltat că în acea unitate unde se serveau la preţuri enorme fuduliile taurului învins în spectacolul din acea zi, de data asta mărimea lor era sub orice critică 😆
    Răspunsul a venit odată cu remarca ospătarului că nu de fiecare dată învingător este toreadorul 😉
    Numai că dvs v-aţi învăţat să-l vedeţi învingător ( cu orice preţ, aş zice eu) pe Băsescu şi vă e greu să-i înghiţiţi acum fuduliile 😉
    P.S.
    De care, virtual vorbind, ne-am săturat şi noi 🙄

  35. Ha ha imaturitate totala, psedei si basei !

    Antonescu a semnat pactul de Ko…. si tot el la propus pe Johannis PM , iar acum incearca sa-l repropuna pe acelasi personaj , mai putin mincinos decit minciunica Ponta sau minciuna Basescu, un controller la prostiile lui Ponta si de aici Tariceanu si echipa lui frauduloasa prin mai multi ministri Orbi sau orbani, bineinteles ca este si ca sunt mai buni. Uite Chiliman de exemplu omul lui Tariceanu cit de departe a ajuns curul lui Basescu!
    Barometrul Antena 3 explica de cite ori a fost atacat Antonescu fata de PNL , si de cite ori a foast atacat Ponta fata de PSD, nu spune nimic de razboiul tacit dintre PNL si Dan Voiculescu. In patripriul antenei se obsearva atacurile directe impotriva lui Antonescu dar si atacul presedinteul ilegalist impotriva persoanei Ponta si nicidecum impotriva PSDeului si invers in cazul lui Antonescu , blandetea ilegalistului fata de Antonescu si asprimea fata de PNL.
    De unde Basecu nu-l Iubeste pe Ponta dar iubeste PSDeul il iubeste pe Antonescu dar nu iubeste PNLeul!
    Este exact si identic si mesajul ganditorilor, ZEV /Berger, Halarescu si mai stiu citiva dar hai sa nu-mi supar amicii!
    Intrebare cine a propus si cine face eforturi ca USLeul sa se destrame, cine a facut aliante in cadrul aliantei, Ponta , Drangea sau imaturul Sova sau Antonescu si Johannis?
    Inca o data va intre domnilor PSDei cui ii este frica de Johannis ca vice ca stim cui i-a fost frica de Johannis ca premier?
    PS.A nu se intelegew de catre fanaticii psdei ca vorbeam de posteriorul presedintelui Basescu ci doar ce jiltul presedential incrustat in fildes si a ban os!

  36. Radu,

    nu m-am invatat eu cu victoriile lui, ci el ne-a invatat pe toti ca invinge mereu… Eu doar constat asta obiectiv… In 10 ani de mandat a iesit mereu asa cum a spus, partea neplacuta, si niciodata partea placuta, asta-i formula sa personala…

    La partea cu fuduliile insa ma abtin, unu pt ca sunt mare consumator daca-s proaspete si deci imi displac bancurile referitoare la ele, si doi, te-am rugat sa nu ma ataci pe mine ci spusele mele, iar tu acum ataci jos, la fudulii (prezidentiale)… Pai daca te-ai saturat, fiti taurul din banc si invingeti-l! Evident, apoi va trebui sa le mancati… Ma tem insa ca in loc de o pereche de fudulii, anul asta veti servi foarte multe perechi ale altora, daca pierdeti…

    Altminteri insa, faptul ca ma numesti toreador ma onoreaza desi nu am nici cea mai mica inclinatie catre omorarea prin chinuire a unui animal complet nevinovat… iar daca ma ameninti ca odata invins s-ar putea sa-mi pierd…, ce sa mai zic… Eu nu pot fi invins deoarece nu lupt! Eu doar ma uit si ma minunez, ori e democratie inca, partidul-stat deja nu-mi da voie?

    Sau poate vrei sa scriu si eu ceea ce vrea USL-ul! Ei bine, sunt gata s-o fac daca si USL-ul face ceea ce vreau eu… Cum insa nu se tine de promisiuni, nu-mi cere nici tu mie vreun pact de coabitare…

    Nu-ti zic nici macar pofta buna, eu sunt baiat subtire si nu jignesc…

    Bancul este slab insa, istoria arata ca oricine este invins pana la urma, deci nu aduce nimic nou, inedit, nestiut… De aceea eu am ales sa nu lupt, sunt pragmatic… renunt la posibile avantaje, dar si la emotiile aferente… Nu e bine? Nebuni sunt cu milioanele, sa-i schimb eu, sa le ridic eu nivelul de trai si constiinta? Nu, las asta pe seama celor care sunt dispusi la orice ca sa intre-n hora, pe mine ma anima alte chestii…

  37. „Naivi” sau na ivi intre ei! Zev-HalarescueBerger!
    Isi mau mana peste cadavrul viu al lui Antonescu acela care pentru a stavilia prostia guvernului tine mortis sa impuna un om echilibrat ,demn,pe post de bau-bau!

    Acum avanseaza pe traseul lui Dragnea-Sova(Ponta-Basescu pe barometrul antenei 3 ,aceea care numara de cite ori la injurat Basescu pe Ponta si de cite ori PSDeul sau de cite ori s-a agatat Basescu de Antonescu si de cite ori de PNL, fapt care de fapt spun dansii, privitori si la B1TV ca semnatarul Koaaaababa nu mai este iubit de Basescu asa cum era , dar in schimb Basescu iubewste PSDeul ca de,nu injura partidul si de cit de mult il iubeste ilegalistul pe Antonescu dar uraste totasa de mult PNL!

    Si de ce…..aaaa am uitat, v-am spus de ce!
    Pina la urma repet pe cine supara Johannis mai mult eu cred ca tot pe Basescu ca d’aia il lauda acum dar se pare si mai abitir ii supara nu PSDeul ci clica lui Ponta Dragnea-Soava pentru ca acestia nu-si doresc sa li se masoare centimetri de autostrada facuti pe propriile proiecte sau licitatii publice sau nu doreste sa li se ceara demisia pentru ca au o lege importanta respinsa de CC!

    Tari8seanu care a fost un PM relativ onorabil cica ar fi mai bun , poate ca asa este pentru ca acesta prin Ori bani sau orbi ani sau prin chilimani , au ajuns la curul lui Basescu sau in imediata apropriere a acestuia.

    PS.
    Nu ma refeream la posteriorul presedintelui ci la jiltul sau incrustat in fill des si a bani os!

  38. George H. ,

    Revizuiti esantionul moral al observatorului cinstit neutru nepartinic si poate poate veti deveni tot asa de complex si de neinteles!

Lasă un răspuns