Sesizare la CSM

În cursul dimineții, am transmis la CSM sesizarea alăturată:

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

INSPECȚIA JUDICIARĂ

 

DOMNULE PREȘEDNTE

Subsemnatul Adrian Năstase, fiul lui Marin şi Elena, născut la 22.06.1950 în Bucureşti, având C.N.P. …, aflat începând cu data de 06.01.2014 în executarea pedepsei cu închisoarea, aplicată prin sentinţa penală din data de 06.01.2014 pronunţată în dosarul nr. 1919/1/2013 de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală – Completul de 5 judecători Penal, la Penitenciarul Rahova Bucureşti,

 vă rog să sesizați inspecția judiciară (în măsura în care nu există deja o auto-sesizare) cu următorul aspect:

În dimineața de 6 ianuarie 2014, în cadrul unei emisiuni televizate, la B1TV, între orele 11 și 12, Președintele României, Traian Băsescu a afirmat „Năstase a reuşit să instituie un sistem clientelar care a fost şi este extrem de greu de dizlocat „.

Întâmplător sau nu, la ora 16.30, Completul de 5 judecători penal al Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, condus de judecătorul Ionuț Matei, a pronunțat sentința în dosarul nr. 1919/1/2013, adăugând o condamnare pentru fapte de corupție, fapte pentru care am fost achitat prin penală nr. 474 din 30 martie 2012 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală în dosarul nr.3862/1/2010.

Vă rog să constatați că Președintele României a făcut o afirmație, în contextul în care dosarul era nefinalizat, afectând, în acest fel, independența justiției.

Din comentariul public al președintei Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, din ziua de 16 ianuarie 2014, în legătură cu decizia CSM, am înțeles că premierul Victor Ponta, ar fi afectat independența justiției spunând, înainte de finalizarea dosarelor, că George Becali sau Relu Fenechiu sunt, în esență „oameni buni”, ceea ce putea afecta independența judecătorilor.

În mod similar, în condiția în care Președintele României, înainte de pronunțarea sentinței, a afirmat, în esență, că sunt un „om rău”, în mod evident această afirmație a afectat independența justiției.

Vă rog, de aceea să solicitați inspecției judiciare să analizeze în mod asemănător, acestă chestiune.

                                                                                                                                                                                    Cu stimă,

                                                                                                     Adrian Năstase

52 de gânduri despre “Sesizare la CSM

  1. D’aia-i bun si B1 TV , il lasa pe Traian sa se amestece-n public !
    Deci urmariti B1TV nu inainte de a lua preventiv si anti-vomitive!

    Pai asta este un amestec intr-un caz drag lui Traian, dar un caz particular, Basescu s-a amestecat si a afectat justitia la modul general ,dar cind este vorba de amestecul presedintelui pupincuristi de la Liiceanu – Macovei-Pora..sau pupicuristi universali, tip „EURO” .spun ca „asa trebuie si asa este normal”, cind insa este vorba de altceva sau chiar de faptele penale ale presedintelui, aceiasi pupincuristi spun ca asa nu trebuie si ca este anormal sa….!

  2. Foarte interesant va fi finalul sesizarii d-voastra. Se va vedea clar daca justitia judeca la fel in cazuri identice , ori pe unii ii pun deasupra legii. Sanatate si mult succes in lupta cu nedreptatea si oarba razbunare.

  3. Cum ramane cu orientarea ta pro-Vest, Basescule?
    Iti aduci aminte Basescule, cum tipai tu ca din gura de sarpe, ca liderii USL, Ponta si Antonescu vor sa indeparteze Romania de UE si SUA si vor sa o apropie de Rusia si cum ii reprosai tu lui Geoana ca a facut o vizita la Moscova inainte de alegerile prezidentiale din 2009?
    In timp ce tu Basescule pozai in aparatorul intereselor UE si a SUA in Romania, in timp ce tu te razboiai declarativ cu Moscova si te transformai intr-un zid de aparare al occidentului impotriva intereselor si a influentei Kremlinul in Europa de Est, fiica ta Ioana Basescu, care nu se stie cum a ajuns cel mai cunoscut si cel mai bun notar din Romania, legaliza cu sarg toate achiziitile pe care Gazprom prin filiala Nis Petrom le facea in Romania, constatare pentru care primea bani rusesti. Sunt buni pentru familia ta, banii rusesti de la Gazprom, Basescule?
    Nu te crede nimeni Basescule ca nu stiai. Stiai foarte bine. Ai stiut inca de la inceput pentru tu esti autorul scenariului si regizorul acestei afaceri.
    Daca ii ascultam pe pacalicii de la postul de televiziune B1 TV si daca citim postarile de pe facebook ale Elenei Udrea si ale unor consilieri prezidentiali am putea crede ca cei de la Antena 3 in frunte cu Dan Voiculescu, Mihai Gadea si Ionut Cristache sunt vinovati ca Ioana Basescu a primit bani de la Gazprom. Ea saraca este neprihanita ca Alba ca Zapada, la fel de neprihanita ca”luptatorul pentru apararea statului de drept si a independentei justitiei” Basescu Traian.
    http://theodora0303.wordpress.com/2014/01/20/cum-ramane-cu-orientarea-ta-pro-vest-basescule/

  4. C.S.M. nu va face absolut nimic, d-nul. Bordea care provine din institutia condusa de Livia Stanciu, nu este o persoana curajoasa. De aceea si ocupa functia de presedinte al C.S.M. Basescu afecteaza justitia dupa cum vrea, el este insusi justitia din RO, din pacate. Si se pare ca magistratilor le place aceasta afectare, ei tipa daca incerci sa ii „afectezi” tu cu putina cinste, onoare, demnitate.
    Dar mapa profesionala a d-nei Livia Stanciu ar fi interesanta, avand in vedere ca a fost procuroare inainte de 1989. Sa vedem cu ce este santajabila, daca a dorit-o basescu atat de mult. Se stie ca ii plac numai santajabilii.
    Zilele acestea, am vazut la tv, daca mai era nevoie, despre sistemul clientelar al lui Basescu. Urias si pe sume enorme. Per a contrario, conform declaratiei lui fata de dvs., el cati ani de inchisoare ar merita? Sau mai bine, cate vieti in puscarie?

  5. Ceea ce aratati dvs in articol vede o lume intreaga ,numai justitia din tara asta nu!Ne intrebam daca avem ministru de justitie ,ca nu stim cum il cheama,cine l-a numit acolo,ce face ?sau n-are nici o atributie in rezolvarea acestui haos la care asistam?De ce in cazurile basescu-asa am vrut sa scriu!!!nu se ,,autosesizeaza” nimeni din cei ce fac <>
    Trimiteti in afara tarii toate actele si dovezile injustitiei din Romania,la toate cancelariile-si la acelea care l-au sustinut pe securistul -acum autoproclamat antisecurist,aici nu sunt sanse sa se faca dreptate! Cei pe care i-am votat ,USL,suntadormiti si impotenti sa miste ceva in tara asta!
    Putere sa va dea Dumnezeu !

  6. Felicitarile mele dragul meu prieten !

    SINGURUL CU „COJONES” , IN LIBERTATE , SI IN DETENTIE POLITICA !

    Unde dracu-i usl-ul ? De ce tac piticii si nu ataca ?

    Prosti , vanduti , santajabili… , ma tot intreb si incerc sa inteleg….
    Sa fi fost si unii dintre ei care s-au gandit ca daca castigi la CEDO , te vei intoarce si-i vei beli ?

    Pana la sfarsitul anului , cu siguranta , o sa le vina si lor randul , unul cate unul , si numai atunci o sa vada si ei cum e sa fii singur in momente asa de grele .

    Nu stiu ce urmari va avea acest demers (cu toate slugile bashite inca la comenzi) ,dar, se simte ca „Spiritul Sfantul Sava” este inca printre noi !

  7. O sesizare de bun simt! Sa vedem daca si cum va reactiona CSM, caci madam Livia Stanciu ne-a dovedid, cu varf si indesat, ca este presedinta Inaltei Curti de Coruptie si Injustitie basisto-politica.

  8. succes d-le NASTASE. dar amestecul in justitie al marinarului nu se pune !se pune orice comentariu dupa sentinta. toti suntem egali dar unul este mai egal decat ceilalti.rusine !!!

  9. Foarte tare 🙂 Felicitari domnule prof. Nastase! Si inca ceva… Il citez pe Radu Tudor: „Ce nu face USL-ul, face Adrian Nastase din inchisoare”…

  10. Principiul oglinzii si al continuitatii, ce ar trebui sa insoteasca principiul legalitatii si celeritatii, nu sunt respectate la Directia de Inspectie Judiciara.Regret, dar veti primi un raspuns in afara termenului legal, nu vi se va raspunde punctual , ci evaziv, „cu elemente colaterale„, fara masuri concrete si ferme si cu preluarea afirmatiilor sau negatiilor formulate chiar de cei mentionati.Experienta si pregatirea m-au convins ca asteptarile sunt mai mereu, mai presus decat raspunsurile!

  11. Aveti dreptate, dar inspectia judiciara nu-l poate ciufuli pe Basescu pt ca inca are imunitate, in schimb il va ciufuli pe Ponta, la tv se spune ca este in curs de construire o acuzatie…

    Mai mult, el se referea la sistemul clientelar al PSD care-l deranjeaza pt ca nu-l poate dizloca catre alt partid convenabil, desi de asta ma mir pt ca se dizloca ei singuri daca sunt bani in alta parte, dar cred ca se referea la baronimea locala si este invidios pt ca baronii astia il joaca pe Ponta, in loc sa-l joace doar el, acesta fiind premierul lui, parca el l-a numit, nu baronimea…

    Apoi s-ar putea spune ca oricum sistemul clientelar nu are legatura directa cu cauza punctuala judecata in cazul lui Adrian Nastase, ci aceasta a reprezentat chiar un exemplu ce confirma afirmatia presedintelui, deci…

    Specific presedintelui este faptul ca el permanent arata ca-si permite ceea ce altii n-ar trebui sa-si permita, adica face un fel de misto la scena deschisa sub acoperirea imunitatii, eu pot, tu nu poti… Dar imunitate are prin lege, n-ai ce-i face, asa ca joaca periculos caci e sub protectia zeilor care-i permit chiar s-o mai zbarceasca din cand in cand…

    Basescu va iesi din politica absolut neinvins, iar din lupta pt putere invingator prin knock-out! Mai departe, rocada va rezolva lucrurile, si anume perpetuandu-le… Veti observa ca si dupa ce rocada se va fi consumat, tot vor fi destui care sa ignore existenta blatului… Asta e, omul simplu e prin alcatuire inclinat catre speranta, catre bine, adevar si dreptate, pe cand omul politic se ridica dupa putere si avantajele ce deriva din asta…

  12. Ca si merele stricate care contamineaza si distruge masiv recolta adapostita de gospodar pentru iarna tot asa observ mere cu o fata putreda care circula prin studiourile TV. Unul, fost amic al domnului Nastase acela „giftuit” de AN cu o editie princeps ,probail editie pe care Cristoiu i-a facuto cadou lui Basescu iar Basescu nestiind despre ce este vorba a dato mai departe lui Liiceanu sau Cartarescu ,nu lui Plesu ca asta o pierdea in vreo carciuma,a fost un asemenea mar, acun deja in putefactie s-a stabilit unde probabil ii era locul!
    Nu ma deranjeaza acele mere stricate selectionate laolalta , deja identificate de mirosul pestential dar de fermentatie ,mere bune….. de tzuica sau alte alcoolice, ma deranjeaza de exemplu un Pieleanu care se linguseste functie de interlocutor pe la mai toate TVeurile.
    Ultima aparitie gretoasa am vazuto la Realitatea cind extragea ideile fabuloase ale Monicai Macovei, si dansa un fruct plin de alcool!
    Sa nu credeti ca imi ocolesc colegii aflati in aceiasi ipostaza . departe de mine gandul dar astia sunt caise, Caisa Doru,Caisa Sadicu , toti frati fara sambure!
    Bineinteles ca in afara de caise mai avem si gutui dar astia sunt d’ai nostri!

  13. Excelent!
    Ce bine că îl ascultați pe Băsescu de câte ori spune ceva!
    Ce bine că memorați sau notați ceea ce spune el!
    Logica e pasiunea mea.
    Sunt curioasă ce va spune CSM.
    Dacă spune că nu e nicio problemă, nu putem decât să râdem cu toții, chiar dacă dv. sunteți într-o situație ingrată, și să vedem cum va reacționa opinia publică.
    Sunteți mare!

  14. Excelent! Asa trebuie atacat base; imi doresc sa reuseasca demersul celor de la antena3 si-mi mai doresc sa gasiti o posibilitate sa-i reduceti din putere lui base in asa fel incat sa nu mai decida TOTUL in Romania. Sa poata fi inlocuiti „capii”, ca sefi nu sunt, de la servicii, CC, CSM, ICCJ, etc adica …sa-i fie luate CHEILE lui base… Trebuie sa plateasca TOT RAUL facut d-voastra si familiei d-voastra si tuturor romanilor. Multa sanatate si putere!

  15. Forța, tăria, înțelepciunea de care dă dovadă îl vor ajuta și de această dată pe d-nul Adrian Năstase să dovedească inplicarea politicului, implicit a președintelui în rezolvarea acțiunilor judecătorești. De tot ceea ce este acum nevoie, este tocmai răbdarea cu care este de fapt înzestrat, primită parcă o dată cu educația din familie, de siguranța de sine și mai ales de încrederea că totuși, ițele parcă voit încurcate de anumite persoane vor fi în sfârșit descurcate și adevărul scos la lumină. Nu știu de ce-mi trece prin minte că, pentru cineva anume, efectul bumerang este f. aproape.

  16. Un maxim electoral, cu dus si intors: Simultanele euro-nationale. Nu cred sa existe vreo dedublare mai mare ca in politica, probabil ca la acest lucru se gandea si cel care a spus ca graiul i-a fost dat omului pentru a-si ascunde gandurile. In raport cu interesele reale, protestele opozitiei la cuplarea referendumului pentru modificari constitutionale cu alegerile europarlamentare este o astfel de mostra. Calculele arata ca cele doua evenimente vor aduce impreuna mai multi cetateni la urne, care vor creste posibilitatea obtinerii unui numar sporit de mandate. De asemenea, riscurile de teste ale adevarului pe care le implica listele separate vor putea fi estompate, cel putin partial, de un supliment de votanti si de mandate. Pentru USL, cu 70% din voturi si mandate, comasarea are o indreptatire strategica imediata, proiectul constitutional, pentru ca, nu-i asa, „o mare coaliţie este o coaliţie pentru marile misiuni”, pentru a cita din discursul de reinvestire a Angelei Merkel in fruntea unui nou guvern, in urma pactului post-alegeri dintre CDU, CSU si SPD. Cu alte cuvinte, indiferent daca se va recunoaste sau nu, toata lumea ar avea de castigat de pe urma comasarii. Pentru proiectul constitutional insa, cele trei tipuri de presiuni, de coalitie (to be or not to be), de prag de validare (50% sau 30%) si de rata de participare vor arbitra diferit cele doua sanse, oferite de europarlamentare si prezidentiale, cu consecinte de scor si de certitudine diferite. Cea mai sensibila variabila electorala este prezenta la urne, in declin, care a ajuns cam la jumatate din cea din ’90. Cauzele tin de partide, electorat si de mediu, dar doua chestiuni mi se par mai la indemana pentru o modelare educationala. Prima, cultura politica, care la alegerile parlamentare din Germania din 2013 a facut ca participarea sa fie de 71,5%, fata de 70,8 % in 2009, ori asemenea rate, de doua treimi din electorat, spun totul prin ele insele. A doua, interesul popular, care cand este constientizat poate duce la un spor al ratei de participare chiar si in tari fara traditie democratica, cum este Egiptul, de la 32,9% in 2012 (regimul islamist Morsi) la 38,6% in 2014 (regimul militar Sissi), la refrendumul pentru proiectul constitutional, pentru care au votat 98,1% dintre participanti. Cea mai mare rezerva de crestere a participarii la vot se afla insa in alegerile prezidentiale, a caror miza a devenit enorma pentru romani, ca urmare a imensei nepopularitati a actualului presedinte. Daca ar fi adusa din noiembrie in mai, ar rezulta un maxim electoral. Ideea cuplarii prezidentialelor cu europarlamentarele a mai fost discutata, la inceputul lui 2013, chiar Basescu si-a ofertat renuntarea la o parte din mandat daca s-ar rezolva problemele constitutionale, insa a ramas in coada de peste, datorita rezervelor PDL, care se simtea amenintat de o asemenea posibilitate. Situatia este insa alta in 2014, aducerea in mai a prezidentialelor ar fi in avantajul net al intregului spectru al dreptei. In absenta unui alt candidat propriu de calibru, un viitor presedinte de dreapta in persoana liberalului Crin Antonescu ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea intampla dreptei, cu conditia ca aceasta posibilitate sa se consume o data cu celelalte doua evenimente pentru care cetatenii vor fi chemati la urne, in 24-25 mai. Exista cateva argumente care fac mai mult decat predictibila o asemenea evolutie. Primul ar fi decizia USL, de la inceputul lui ianuarie, de a ramane unita si a merge la prezidentiale cu Antonescu, chestiune batuta in cuie, cel putin pana la europarlamentare. Un al doilea ar fi ca, fara schimbari in structurile de putere de la Bruxelles si Strasbourg, tacerea dinspre CEDO este aproape garantata, politic. In consecinta, daca presedintele ar fi ales in mai, acesta ar fi unul de dreapta, cel sustinut de USL (si de Basescu in turul doi, conform declaratiei acestuia), si nimic nu va mai putea schimba acest lucru. Un astfel de deznodamant, si acesta este al treilea argument, de tip consecinta, ar oferi unica sansa ca gunoiul din ograda dreptei, al carei stapan este Basescu, sa fie ascuns sub pres. Deocamdata, nu sunt semnale de cand si unde vor fi aruncate zarurile, dar este limpede ca doar in absenta unor simultane euro-nationale evolutiile pot lua o alta directie, chiar opusa. Numai intr-un joc inchis hotararile CEDO si discrepantele de rezultate post-europarlamentare nu pot juca rolul unui plebiscit in favoarea unui alt tip de presedinte.

  17. Pai cum , domnule profesor ? La stalpul justitiei independente si strategul statului de drept faceti referire in plangere ? La ocrotitorul puicutelor de-o maxima echidistanta din CSM ? La acela care bea cafelute cu niste judecatori absolut independenti care sunt intotdeauna de acord cu el – atat in ceea ce priveste cubuletele de zahar din cafea cat si in ceea ce priveste anii de inchisoare care vi se pregatesc ?
    Un analist se plangea ca nu ati fost la fel de activ intre cele doua condamnari , asa cum sunteti acum , dupa cea de-a doua intemnitare ; este perfect explicabil – probabil , daca erati mai activ pana la a doua sentinta , pronuntarea ar fi fost cu condamnare la inchisoare si pentru sotia dumneavoastra .”Independentii ” astia cam asa lucreaza , „inamovibilii ” astia cam asa distrug familii – si acest tip de decizie nu are nici o legatura cu justitia…
    Cand impartialul CSM va infiera cu manie proletara IN TIMPUL procesului Trofeul Calitatii , madam Stanciu se prefacea ca nu mai stie , ca nu-si mai aminteste , desi fusese acolo si participase la indignarea de mimoze imbujorate a CSM-istilor !
    Iata ca , in ciuda zidurilor si a gratiilor cu care v-au inconjurat , tot mai incaseaza stimabilii cate o palma de la dumneavostra pe obrajii din cel mai neaos toval !

  18. Sunt intru totul alaturi de Domnul Adrian Nastase si familia Dumnealui.. Fiecare dintre cei ce fac rau, trebuie sa stie ca atunci cand lovesti intr-un om aflat in dificultate de fapt lovesti in tine.Fara a sugera nici un fel de razbunare, doresc sa amintesc ca exista o lege prin care raul facut altuia se intoarce exact la tine. Bunul Dumnezeu sa fie alaturi de Dumneavoastra si de familia Dumneavoastra greu incercata de o bucata de vreme..Cu stima, Mioara Felicia Sincu.

  19. Genocidul Valahilor din MittelEuropa http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/andreas-molzer-europarlamentar-austriac-romania-sa-sprijine-autonomia-transilvaniei-323345.html Acest eurodeputat Andreas Molzer a uitat complet despre Genocidul Valahilor din MittelEuropa, ordonat de WALLENSTEIN şi de alţi generali habsburgi în războiul de 30 de ani. Pacea din Westphalia, de la 1648, a legitimat acel masiv genocid istoric, un HOLOCAUST! de fapt, uitând complet să mai amintească despre Lex Antiqua Valachorum. Dacă Slovacia are acum totuşi un muzeu dedicat “Legii Străbune a Valahilor”, Austria şi Ungaria neglijează în prezent să îşi îndeplinească obligaţia minimalistă de civilitate şi de civilizaţie, construind şi ele muzee tematice pentru Lex Antiqua Valachorum pe teritoriile lor.

  20. Fragmentarium
    Nu cred ca este posibila o comasare a alegerilor prezidentiale cu cele europarlamentare, din simplul motiv ca s-ar suprapune o miza interna majora cu agenda pentru Europa, care agenda, are o importanta semnificativa pentru viitorul Romaniei. Ca sa nu mai spun ca liderii de la Bruxelles, cu siguranta, isi vor manifesta dezacordul cu(fata de) o atare decizie politica.
    Constitutia este altceva, se valideaza (sau nu) principii de drept, unele de inspiratie europeana, menite sa apropie Romania de Europa. Deja d-nul Mark Grey s-a pronuntat in sensul compatibilitatii alegerilor din mai cu un vot pe referendumul constitutional.
    De asemeni, ar fi excelent daca alegerile din decembrie 2014 s-ar organiza pe baza unei Constitutii revizuite, cu atat mai mult cu cat, dupa experienta nefericita cu Basescu, a venit timpul sa suflam si in iaurt.
    (Z)

  21. Domnul Nastase a luat o decizie perfect logica, in armonie cu afirmatia anterioara a domniei sale ca nu ataca JUSTITIA atunci cand critica post-factum (dar respecand-o totodata) decizia unor JUDECATORI, mai ales, in contextul dosarului pe care nimeni altcineva, in afara domnului Adrian Nastase, nu-l cunoaste atat de bine.
    Iata o dovada ca domnul Nastase are incredere in Justitie, deci, mai exista o speranta de mai bine pentru Romania si, de ce nu, chiar pentru domnia sa.

  22. Imi pare rau domnule Nastase ca nu ati ascultat si de altii.Eu v-am spus mai demult ceva.Lupta cu sistemul basist trebuia dus in principal prin altfel de metode.Dv.ati avut avocati celebri,sinteti avocat celebru dar aici trebuia de la inceput altceva.
    Aveati nevoie de 2-3 „detectivi”buni(poate fosti politisti,2,15) pe care ii gaseati usor.Sa vedeti cum Livia Stanciu se facea miiiica,mica de tot si completele judecau corect imediat. Asta trebuia.Nu-i tirziu nici acum poate va ajuta pentru CEDO.
    Cu respect !

  23. Toată mascarada asta juridică a scos în evidenţă pe lângă corupţia la nivel înalt din România şi relele intenţii, sau proastele informaţii pe care le au cei din gaşca UE, dar mai ales a celor din SUA faţă de o „anumită parte” (vă este cunoscută formularea ?) a spectrului politic românesc.,
    Cu alte cuvinte, se declară profund indignaţi şi îngrijoraţi de mersul justiţiei în colonie, pe care în naivitatea sau prostia lor o văd ca un stat de drept 😆 dar complet de acord cu cei care fac posibil ca noi, bantustanezii să trăim aşa ceva pe propria piele !
    Dacă acesta este capitalismul, preder o cizmă rusească, de data asta mult mai atentă pe unde calcă, decât atunci când cei trimişi la înaintare ( de fapt suprimare :mrgreen: ) erau babacii lui Tismăneanu, Patapievici, Oişteanu sau Roman ( 🙄 ).
    Vorba cuiva : nu eu sunt antiamerican, ci mai degrabă cei veniţi de acolo ( şi de dincolo, aş zice EU 😉 ), care au făcut mai mult rău statelor lor, decât toată propaganda Rusiei, cu Vocea ei cu tot 🙄
    Categoric nu pentru ce ni se întâmplă acum au murit tinerii în decembrie 89, dar mai ales sutele de mii de români apărându-şi pământul strămoşesc, sau putrezind prin puşcăriile comuniste ( acela holocaust, domnilor ! ).
    Se pare că unora le-a luat Dumnezeu minţile, cum se spune în popor !
    Şi se uită-aşa uşor ….

  24. Vreu sa vad declaratiile pe propria raspundere in care procurorii si judecatorii de la CSM, DNA, ICCJ, etc, scriu cu manuta lor, ca nu au colaborat cu Securitatea , ca ”NU SUNT LUCRATORI OPERATIVI, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii”. Toti ar trebui condamnati pentru fals in declaratii ?

  25. O ştire foarte proastă care a trecut aproape neobservată : Deutsche Bank a pierdut 1 miliard de euro în trimestrul IV din 2013. Un articol bine scris din revista DealB%k analizează situaţia. În primul rând, că “piaţa de bani” din economia continentală europeană nu are caracteristicile “pieţei de bani” din economia americană. Anume, prezenţa masivă a obligaţiunilor de corporaţie, care în USA sunt la fel de lichide ca şi banii. În concluzie, economia continentală europeană este puternic dependentă de bănci. Care, iată, ultimul eveniment arată că sunt încă extrem de fragile.

  26. @ ZeV,

    mere stricate, caise fara samburi, gutui… ce sa inteleg, ca ai igrasie in pivnita si ti s-au stricat provizioanele de iarna? Dar caisele, chiar si stricate, ar fi trebuit sa-si pastreze samburii, eu n-am auzit de caise fara samburi decat daca sunt glasate, deci ma tem, draga ZeV, ca obisnuiesti sa mananci mancare modificata genetic, ca sa nu zic altceva…

    Vezi? Fara sa stii te pregatesti pt globalizare, mancand fructe fara samanta… Dar le poti arunca, mananca doar gutuile insa sa nu vii sa ne spui ca te-ai constipat definitiv si acum iti trebuie merele si caisele alea…

  27. Dl. Halarescu citeza un proverb „nu mor….bla bla”vorbe dom nule Halarescu si caii se impusca dar si ciini se eutanasiaza!
    Cam greu de inteles dar „neintelegerile” ni se trag de la obedienta,pupincurism… si bineinteles oaia mioritica!

  28. D-le Vasile știu că în lume totul este relativ, chiar și faptele mărețe care traversează istoria și ne sunt călăuze. Nu știu ce nu ați înțeles, proverbul vă este neclar sau contextul folosit? Eu îmi asum incapacitatea de a fi mai explicit.

    Cât privește ultima dvs. frază, vă mărturisesc că nu am înțeles-o prea bine, dar îmi asum și această neputință cognitivă. Ce mi se pare că am înțeles ar fi faptul că „neînțelegerile” generează obediență, pupincurism și cultura mioritică și ca o consecință logică aceste caracteristici (având în vedere că nu prea înțeleg multe) m-ar defini.

    E posibil, dar acesta probabil este punctul dvs. de vedere.

    Dacă doriți un dialog cu mine, care să ne fie folositor, vă rog formulați comentariile cu mai puține subînțelesuri. Vă mulțumesc!

  29. Doru Coarna
    Memoria iti joaca feste, prietene, sau, probabil ai facut o obsesie pentru mine.
    🙂
    Nu eu am scris despre caise , mere, gutui, etc, ci alt coleg, chiar daca si mie imi plac fructele proaspete…prospaturile, cum se spune la palatul Elysee.
    😉

  30. Domnule Halarescu,

    Imi pare rau dar raman adeptul mai multor intelesuri. Altfel cum as aprecia eu tactica , daca vreti sinonimul, strategia,domnului Ponta care nu numai ieri acorda un interviu amplu la B1 TV, aceleasi persoane din fata interesului presedintelui ! Persoana care doar extragea din cuvintele lui Ponta , tinte pentru atacurile lui Basescu prin sinecurile postului respectiv impotriva USLeului si impotriva lui Ponta personal!
    Simplu ar fi pentru adulatorii lui Ponta sa inteleaga ca dl. Ponta oferea ieri
    gloante dusmanilor USLeului, putin mai complicat ar fi sa inteleaga si alte aspecte care-l conduc pe Ponta intro slugarnicie vecina cu pactul de coabitare din nou sub papucul lui Traian la acest post partas al mizeriilor indurate de romani!
    S-ar mai putea intelege ca dl.Ponta a dorit sa transmita „tete a tete” un mesaj celor citorva mai mult de patru ochi „privitori” la ineptiile transmise de acest post!

    PS.
    Sincer eu nu as putea digera sau urmari la acest post nici un mesaj in direct de la Dumnezeu!Chiar si ca spectator de ocazie la acest post te confunzi cu persoana care percepe pozitiv o parte a guvernarii Basescu.

Lasă un răspuns