Un argument fals

Unul din argumentele pe care le-am auzit, după pronunțarea sentinței, a fost acela că nu ar fi trebuit să fiu condamnat pentru că am făcut și fapte bune (NATO, U.E., vize, creștere economică, „laptele și cornul”, săli de sport etc.). Greșit!

Argumentul principal este acela că nu există nici un fel de dovezi de vinovăție. Dosarul Zambaccian este format din diverse bucăți de acuzații puse împreună (Zambaccian, Cornu, Tell, numirea Irinei Jianu, importuri din China de materiale de construcții) după ce Băsescu a stabilit, în urma alegerilor din 2004, că eu sunt vinovat. Sigur că e greu să citești acest dosar, cu 12.000 de pagini și compunerile succesive ale celor care l-au întocmit. Mulți analiști dar și oameni simpli au reținut doar ceea ce, în timp, „sursele judiciare” au lansat pentru marele public, plus declarațiile mincinoase ale celor transformați, prin șantaj, de către procurori, din învinuiți (puși la fezandat) în martori ai acuzării.

Chiar nu vă pune pe gânduri, în legătură cu acest dosar, felul în care „corpul delict” – cei 118.000 de dolari pe care, susțin procurorii, i-am fi dat lui Păun până la începutul anului 2004 – a fost constituit, în parte, din bancnote tipărite de Trezoreria americană în 2005 și 2006?

Chiar nu rezultă din documentele depuse de avocați faptul că numirea Irinei Jianu a fost făcută, în anumite condiții, de către Miron Mitrea, ca ministru, și nu de către mine? Și sunt multe alte elemente care dovedesc falsitatea acuzațiilor.

De aceea, am pus pe blog notele scrise ale avocaților – cuprinzând toate argumentele noastre. Le puteți parcurge. Pe baza lor putem să comentăm.

Am urmărit, spre exemplu, la un post de televiziune, explicațiile oferite de Vasile Gherasim, parlamentar PDL. El considera că dosarul Zambaccian nu este un dosar politic pentru că, în esență, ar fi vorba de un conflict juridic civil între familia Năstase și constructor. Corect. Așa am spus și noi; de aceea am și deschis o acțiune civilă, „în desocotire”, cu constructorul. Problema a fost că procurorii DNA au intervenit și au transformat acest dosar civil într-un dosar penal. La comandă, spun eu. A cui comandă? Vasile Gherasim știe foarte bine. În 2001, era primar al sectorului 1, atunci când primarul general Băsescu i-a trimis adrese prin care cerea oprirea lucrărilor la blocul din Zambaccian, constructorul câștigând însă în instanță împotriva primăriei generale. Fiind la PDL, în 2004, fără îndoială că Vasile Gherasim își aduce aminte și de sesizarea făcută de Mona Muscă, din partea Alianței D.A. (cu Băsescu co-președinte) pe aceeași temă.

Da, dosarul Zambaccian, în conținut, nu este un dosar politic. WC-urile importate, bideurile aduse din China nu sunt politice, nici importul ca atare făcut de constructor, nici termopanele. El însă a fost instrumentat politic, ca modalitate de hărțuire judiciară, pentru rațiuni politice, împotriva unui adversar politic, de către echipa numită de un om politic – Traian Băsescu.

Sub acest aspect, este un „dosar politic”. Pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor politice pentru 4 + 5 ani chiar nu vă spune nimic?

117 gânduri despre “Un argument fals

  1. Domnule presedinte,ce vremuri sinistre traim.Speranta de normalitate e tot mai departe de noi,musai sa devenim nostalgici.D-vastra , puteti spune ca Tutea: am stat inchis pentru un popor……..Noi ne trezim ca am alergat pe vai ,sate pe strazi aproape inzadar. V-ati zbatut si ati luptat pentru interesele tarii in mod eroic ,nu diplomatic,si iata rasplata ! Troneaza eroarea peste tot! D-l Iliescu face declaratii de presa nefericite, Ponta are timp de schi,Firea sfisiata de lupii demisioneaza.Cui ramine tara asta? Ce petitii sa mai semnam ? , ca atita mai putem noi.

    Sa stiti ca sint multi care traiesc acestta trista realitate.Va doresc multa putere. Va pretuim,si va regretam in fiecare zi.

  2. E extrem de greu de digerat o sentinta cu executare data intr-un dosar „infect”, spun asta desi n-am citit rechizitoriu, dar pana la urma nici nu cred ca e nevoie sa o mai fac. Pentru mine unu a existat dupa 1989 un singur prim-ministru adevarat care a avut crestere economica reala si nu minimala, iar acela sunteti dumneavoastra.

    Insa vedeti, eu un tanar de 32 de ani vad lucrurile astea din exterior, insa mai stiu ca politica in sine nu e bazata aproape niciodata pe valoarea umana, ci pe valoarea financiara.

    Vorbeam acum un an jumate la un teambuilding al TSD Cluj, cu Sabin Gherman, iar acesta ne explica cum e cu politica in romania. La finele acelei intalniri l-am intrebat, citez: „daca din camera asta suntem 3-4-5 tineri care se vede de la o mila marina ca avem potential sa facem ceva bun pentru tara asta, ca suntem educati si pregatiti, credeti ca vom fi promovati pentru asta?”, raspunsul a fost pe cat de simplu pe cat de adevarat. „NU. Pentru ca in politica are prioritate cel care sponsorizeaza”. Si-atunci eu ma intreb d-le. prim-ministru, cum pot eu sa ajung sa fac ceva in tara mea, daca trebuie sa cotizez, e ireal sa vrei sa faci, sa fi capabil sa o faci, dar sa nu poti sa o faci pentru ca trebuie sa cotizezi.

    Morala la povestea de mai sus va las pe dumneavoastra sa o intelegeti.

    Imi pare nespus de rau ca treceti prin momente ca acestea, departe de familie si noi cei care va apreciem, insa nu e asa, viata are urcusuri si coborasuri, iar a dumneavoastra momentan oscileaza intre cele doua, dar nu va faceti probleme pentru ca veti avea o batranete linistita, cu vaste experiente de viata, iar condamnarile Basesciene nu vor face decat sa va adanceasca in memoria romanilor peste zeci si sute de ani ca un om care a facut ceva bun pentru tara sa, si a fost condamnat politic de catre un dictator mai rau decat Ceausescu pentru ca ati indraznit sa puteti!

    Astept ziua condamnarilor lui Traian Basescu pentru ca una din diferentele dintre dvs si el este ca, chiar daca unii zic ca ati furat si unul si celalalt, dumneavoastra ati facut mai mult bine, decat presupusul rau, iar Basescu a facut extrem de mult rau si a furat extrem de mult pentru sine si familia lui. Se vede din China!

  3. Nu dăm prea mare importanţă unor evenimente, de fapt extrem de grave, care se petrec acum în USA. Ceva similar întâlneam în lumea eurasiatică, vreo 2500 de ani în urmă. Atunci, limba persană şi-a pierdut statutul de Lingua Franca. Pe care îl mai întâlnim, vag, doar în documente extrem de vechi care ne privesc. De exemplu în Diploma Cavalerilor Ioaniţi. Marele nostru istoric Alexandru Odobescu încerca o evaluare într-o schimbare de soartă lingvistică, atunci când în locul persanei se ridică slavona cu statutul nobil de Lingua Franca. În loc de Castro Zeurini vine Cerneţi. Dar continuitatea se păstrează : Seur ca negru – cuvânt Iranian- devine Cerneţi. Decăderea persanei a venit din consumul ameţitor al fumurilor de cânepă de către sciţi. Ceva asemănător se întâmplă acum în USA : Consumul marijuanei a fost legalizat în USA. Putem prezice de aici, pe termen mai lung, decăderea englezei americane de la statutul său, încă solid, de Lingua Franca.

  4. AB ne provoaca la un raspuns!

    Ca sa dau satisfactie acestui nematurat, doar am si eu nepoti si inteleg,
    am sa-i clarific niste scapari pe care colegul le face fara pampersii care l-ar putea proteja!

    Si consoarta Poanta precum si consoarta Antonescu , femei deja cu experienta in viata si politic au intrat in lupta pentru europarlamentare pe vremea lui Traian Boc ,si au intrat in parlamentul european impotriva dofrintei sefului dumitale Traian Boc!

    Singura aleasa pe merit ramane EBA acum SIDA , aleasa in „imunitate”totala a taticului presedinte!
    Si Doamna Clinton a facut politica si pe vremea lui Clinton si dupa si uite ca nu s-a sesizat nici o Olaba asa ca daca merge la americani merge si la romani sau vrei sa o intrebam pe Monica Macovei Merkel!

    Despre Sadic as dori sa spun ca ar avea dreptate ,doar daca el nu ar fi asa cum spun grecii in traducere libera „ce bun este”. Ti kalos ise vre malaka!.
    Nici chiar atunci cind se leaga de doamna Firea, prin care aparent PSDeul a pierdut o figura feminina de valoare. Dar in politica ,deoarece inteleg sa doamna respectiva o femeie in toata firea se pleaca si se intoarce cind se doreste. Eu cred ca protestul dansei provenit dintro lupta intre PSD si LIBERALI a fost o greseala,ar fi putut deveni o buna europarlamentara ,ea pleaca la schimb tot asa cum si liberalul Rosca Stanescu a plecat dar a ramas, intelegi Sadicule?

  5. @ Centru,

    nu as fi atat de sigur pe cifrele raspandite in lumea larga de catre INS, care stii, este aceeasi institutie care nu a stiut cati oameni traiesc in Romania, cati voteaza, cat reprezinta jumatate, etc.

    Dealtfel sa ne explice si noua cineva cum de se depreciaza moneda nationala dar cresc performantele economice… Smecheria este simpla, s-au crescut preturile si tarifele, implicit incasarile, implicit veniturile la buget prin impozitare, si de aici cresterea… adica este o crestere falsa, pe care o suportam toti din scaderea nivelului de trai, acceptand traiul intr-o saracie tot mai crunta pt unii, nu pt toti… Decat asa crestere, mai bine cu buget mic si trai mai bun… De remarcat ca este exact solutia economica a lui Ceasca, doar ca ala dadea banii pe acumulare iar cei de azi, pe consum anapoda, dar bine dirijat…

  6. Este vorba despre razbunarea lui basescu, invidia care l-a facut frate cu diavolul si teama ca, liber fiind, d-voastra ati fi putut realiza o legislatie „beton” care sa-l cerceteze, pe drept, pe base si sa nu deranjeze cu nimic sustinatorii dubiosi ai lui din afara tarii. Si cate nu puteati face pentru noi, pe toate planurile. Nu exista un alt politician cu asa o viziune politica, juridica, etc.pe termen lung.Pacat ca mai sunt romani frati cu cine nu trebuie…

  7. @ sadicu ianuarie 10, 2014 la 7:53 pm

    Nu, sa stii ca te inseli, PSD-istii de pe blog sunt tot aici, chiar daca pentru moment nu fac decat sa priveasca derularea evenimentelor……de pe tusa…din pacate……..

  8. @Adrian B.

    excelenta intrebare, desi usor retorica. Ceea ce lipseste Romaniei sunt caractere morale de inalta probitate la cei ce conduc destinele tarii.
    Stiu, cer cam mult, mai ales in conditiile in care chiar educatia acestora pare a fi luat-o statistic pe tobogan/cu precadere la cadrele mai tinere.
    Astfel prostia si hotia fac casa din ce in ce mai buna.
    Daca nu-i respectam pe cei buni, vom suporta consecintele.

  9. @sadicu
    Tanti Victoria v-a cam tăiat elanul tuturor băsiștilor. Cred că locul ce ți se potrivește este la Post Meridian!

  10. @dorucoarna – Ceausescu acumula luand de la gura copiilor . Investitiile lui ? Nimic in imbunatatirea confortului vietii de zi cu zi . Canale in care mureau in accidente recrutii , o Casa à poporului de nebun , cu toti constructorii concentrati obligatoriu , industrie grea … Azi ai autostrada pana la Mare , cablu in casa , Internet , o sa ai autostrada de la Sibiu la Nadlac si de la Cluj la Tg Mures si Timisoara , plus una la Predeal …

  11. @ Centru,

    ai dreptate, chiar si eu traiesc azi mai bine si mai comod, insa nu-mi place ca tara nu mai apartine romanilor si ca multe valori se irosesc sau sunt furate ca-n codru, intotdeauna de catre niste ticalosi nesanctionati. Adica, am putea trai toti mult mai bine daca nu ar exista cativa nesatui, romani si straini.

    Iti repet insa ca toate organismele internationale isi culeg datele din cele publicate de institutiile oficiale, printre care si INS, asa ca daca mint astia, mint toti. Dovada ca asa e, cursul cade dar cresterea economica e cea mai mare din UE! Asa ceva nu a reusit nicio tara de pe planeta! Evident, secretul e ca nu au reusit sa-l faca sa minta si pe Isarescu, asta n-are cum deoarece finanta mondiala l-ar „taxa” imediat… Intelegi, scaderea cursului inseamna exces de moneda nationala pe piata interbancara si lipsa de valute, deci daca sunt lei acolo nu sunt la populatie, deci saracie, qed.

  12. Un domn mai sus al carui nume nu doresc sa-l „anagramez” aplauda un presupus efeb de fapt un matur cu minte posterioara ,basista doream sa spun pe un text care se vrea inteligent.
    De fapt laudatul expert confunda alegerile corecte ale unor doamne la europarlamentare ,doamnele fiind din opozitie cu aceleasi alegeri „normale” ale unor beizdadele aflate sub aripa tatucului Traian!

    Domnul neanagramat si el un presupus domn scolast in confuzie totala mai scapa si mucii n propria fasole incercind sa dea in „aya multi si prosti” dupa o formula cretinoida pe care dati-mi voie sa o reproduc citez Astfel prostia si hotia fac casa din ce in ce mai buna. inchei citatul.

    Judecind dupa afirmatia imbecila a domnului respectiv din peste patru milioane de salariati la munca de jos a pamantului sau a minimei calificari probabil peste 50% sunt prosti si hoti.Acestia de fapt nu asigura fondul asigurarilor sociale, nu asigura prin munca directa dezvoltarea a acestei tari si a altora megiese, nu asigura intrun fel si traiul acestui presupus intelectual !

    Mare-i prostia domnilor cel putin acea din randul acelora care sunt sau se dau savanti si desconsidera munca grea a prostului care mai este si hot!

    Citeam sau auzeam pe undeva ca in metrourile londoneze peste 52% dintre hotii dovediti sunt romani, probabil tigani din Romania ,si ma gandeam ca un gavrila in costum negru cu camasa alba cravata si pantofi lustruiti, de altfel cetatean inteligent cu mari studii la Cambridge , fura printro simpla semnatura sau virgula cam cit agonisesc aya multi prosti si hoti !

    Rau e Doamne sa fi si scolit dar si prost!

Lasă un răspuns