Dragi prieteni, „La multi ani!”

Dragi prieteni,

vreau sa va multumesc pentru urarile pe care mi le-ati adresat de sarbatori, pentru prietenia voastra si pentru sprijinul pe care mi l-ati aratat in toti acesti ani. Va multumesc pentru incurajari, pentru idei, pentru sugestii, pentru comentarii. Cu unele am fost de acord, cu altele nu. Dar erau parerile voastre.

Am asteptat inceputul anului si pentru a aduce la zi  unele statistici – unele mi se par semnificative. Astfel, numarul total de accesari pe blog a depasit 6,5 milioane (mai exact 6.514.330) iar numarul  total al comentariilor se apropie de 170.000 (astazi, numarul comentariilor era de 169.384). Datele sunt preluate de pe WordPress.com.

Nu imi aduc aminte cine a spus ca oamenii intelepti calatoresc pentru a se descoperi pe ei insisi. Calatoriile mele in lumea virtuala au avut – cred – si acest rezultat. Datorita voua, datorita lucrurilor pe care le-am aflat, datorita controverselor sau chiar polemicilor la care am asistat sau la care am participat. In plus, mi-am adus, in prezent, amintiri (impliniri, regrete, greseli)  legate de diverse evenimente, unele din ele inca bine ascunse. Sigur, asa cum afirma Bernard Shaw,  o viata in care faci greseli nu numai ca este mult mai onorabila, dar este si mult mai folositoare decat una petrecuta fara sa faci nimic. Sper sa fiti de acord…

Maine, 6 ianuarie,  va fi o mare sarbatoare – Botezul Domnului sau Boboteaza, sarbatoare ce reprezinta botezul in apa Iordanului a lui Iisus de catre Ioan Botezatorul. Sunt multe traditii legate de aceasta sarbatoare. Una dintre ele este aruncarea crucii  sfintite in apa pentru a permite intrecerea tinerilor in a scoate crucea din apa. Veti spune ca unii vor continua sa arunce cu pietre. Este posibil.

Deasemenea,, tot maine, va fi ajunul Craciunului pentru biserica ortodoxa de stil vechi. Sunt aproape un milion de romani care urmeaza, in continuare, calendarul iulian, spre deosebire de calendarul gregorian, adoptat in 1919 si de statul roman si, ulterior, de BOR, intre ele existand un decalaj de 13 zile.

Maine va fi anuntata si sentinta in dosarul „Zambaccian”. Daca as fi cinic, as spune ca pare a exista o legatura stransa intre justitie si sarbatorile religioase, mai ales in ceea ce priveste Craciunul – de rit vechi sau nou…

207 gânduri despre “Dragi prieteni, „La multi ani!”

  1. In ce tara traim ? Ce fel de popor suntem ca nu mai reactionam la nimic ?
    Locuiesc departe de capitala dar de ieri nu ma mai pot desprinde de televizor pentru a mai putea auzi o veste despre d-voasra …Fiti puternic d-le ADRIAN NASTASE , lucrurile nu se vor termina asa …Va stimez si sunt alaturi de d-voastra si familia d-voastra .

  2. @ Zev, George Ban,

    Stimati colegi, mai chibzuiti! In primul rand ca oamneii politici nu pot sa ia atitudine printr-un miting impotriva unei decizii, chiar strambe a „justitiei”!

    Observati , va rog ce tupeu nemarginit are satana cand spune ca Ponta loveste justitia…pai suntem copii?! Ponta a spus cu subiect si predicat :dl. Nastase care…etc, este in inchisoare iar basescu acela care de 10 ani etc., este bine mersi. Si iar corect, spune : eu nu ma bat cu justitia, eu ma bat cu basescu. In secunda doi, sare satana pe declaratii si incearca un …”procedeu”…de intoarcere…hmmm , ne face prosti, sau ce?!Asadar , ceea ce voi propuneti, ar fi o capcana mortala.

    Ca un grup de cetateni ar putea face o astfel de miscare, e posibil, dar cum cred eu, improbabil, si iata de ce:

    1. la Cotroceni sa iti prezinti opinia in fata cui?! A unui guvernator?! Ce treaba are acesta cu tara?! deci un gest zadarnic!

    2. daca politizarea celor mai inalte ierarhii din justitie a fost facuta de cel la care s-ar duce lumea sa protesteze , iarasi mergi la o poarta inchisa. deci este zadarnic.

    Zadarnic , zadarnic ! Ganditi-va ca avocatii si Dl. Nastase au adus in instanta si luna de pe cer a probelor apararii, a slujit la ceva?! A fost , un dialog al surzilor….dupa cum bine spunea gazda noastra.

    Solutia?! Rabdare, intelepciune si determinare! Atat! 🙂 🙂 🙂

  3. De ce in Romania oamenii de valoare nu au loc? Pentru ca un basescu isi face jocul? Pentru ca nu stim sa ne apreciem valorile? Pentru ca distrugem tot ce e bun? De ce? Romanul simplu are bun simt si mormaie in barba: vede El Dumnezeu! Parvenitul rade in barba: lasa-i sa mormaie. Eu traiesc bine!
    Pe mine ma doare ca sunt roman, ca nu pot sa fiu mandra ca sunt roman. Oare unde ma situez?

  4. @ZeV,
    ” pe la sezatori tele-literare, sau pe bloguri, din postura de partid de opozitie. ” or fi stat Ponta și țucalarii de serviciu, io eram în stradă și mă băteam inclusiv cu cei mai mari baștani ai pedeleprelor din teritoriu, subliniez din nou : NU eu și cei ca mine am încetat lupta cu pedeleprele, nu noi am șters site-ul Harta Mafiilor PD-L, nu noi batem palma prin dosul draperiilor ci niște vulpi din ograda PSD.
    Eu sunt din cei ce am înghețat zinic la -10 grade 76 de zile la rând protestând în stradă ca să aducem USL-ul la putere, unde naiba erau ai mei colegi ZeV – vb ta, la un ceai cald, la vreun hotel, la vreun cenaclu ! NU cu mine să ai ofuri !
    Reiau pt tine și alții :

    – despre care buba de sanchi Lege și Justiție se tot face vorbire ???!!!! numiții politic sunt lache, doar executanți la ordin ai zmintitului DEMIS și nu numai.
    – in atentia domnului Victor Ponta pe care-l sfatuim sa-l trimita acasa pe wesley clark cat mai are timp !!! deasemeni, tovarasii parlamentari sunt invitati sa se informeze :
    Ca sa ne lamurim cum sta treaba cu fracturarea hidraulica, prospectiunile seismice si alte actiuni de dinamitare a solului! Stirea e preluata de pe Associated Press/ABC News. Deci nu vorbim despre Moscova, Budapesta si alte tinte false ce ne sunt bagate zilnic pe gat. Realitatea e asta:
    http://abcnews.go.com/US/wireStory/states-confirm-water-pollution-drilling-21427257
    http://www.ziare.com/international/america/alerta-in-sua-apa-din-cel-putin-4-state-contaminata-din-cauza-exploatarii-de-gaze-de-sist-1276092

    – să nu uiți, Darie….
    Victor Ponta , tu…. doar oftezi, că dă bine. pe sticlă, deh… De ce NU e ” floarea ” – Harta Mafiilor PD-L la pârnaie, de ce DEMISU bă-SECU nu e la pârnaie, de ce ” zuitarăți USL că ați promis pedelepre la pârnaie, o altfel de politică FĂRĂ bă-SECU, o Românie curată FĂRĂ cianuri și fracturare hidraulică, o Românie a bunului simț FĂRĂ ipocrizie….
    RESPECT !!! RESPECT pentru Adrian Nastase și pt românii care știu ce e Demnitatea, Lupta cu pedeleprele, Onoarea, munca, prietenia… !!
    Rezumat :
    – NICIUN greu din PSD NU a mișcat în front deși mulți sunt cei ce știu cine sunt mâna de Iude
    – bă-SECU nu e mare forțos dar ai noștri extrem de slabi, sunt
    – nu doar SATANIC ABUSER – DEMISU și gașca-i de pedelepre se tem de AN, dară încurcați de personalitatea-i puternică ceva vulpi din PSD cu siguranță
    – nu avem videni la pârnaie, nici anastase, nici…. dar avem ghinărari experți în Kosovo ” consilieri pe probleme de strategii… ” ( fracturare hidraulică, Remin BM, cuprumin, etc )că poa d-aia nu pun mâba pe carte onor liederii PSD-ului meu să afle : KOSOVO JE SRCE SRBIJE !!
    – să NU-i ierte Dumnezeu nici pe bă-SECU , nici pe uneltele-i din sanchi justiție, nici pe Iudele din ograda dumneamea care au știut exact ce fac !
    – despre care justiție faceți vorbire ??? numiții politic sunt executanți și atât !!
    – mi-e silă și scârbă de neșye FĂTĂLĂI, ipocriți unii cu funcții VREMELNICE din inclusiv PSD ! cică-s , citez din IPOCRIȚI ” sufletește alături de AN ” …. sufletește…. ai ajuns la putere cu 70% ca să băltești în ipocrizie și să-ți bați joc de munca, protestele, speranțele noastre și să te uiți papă lapte la bă-SECU și gașca-i la una, alta, ailalta iar tu, ” Puterea ”, să te limitezi, ba culmea să te și simțăști împlinit că : defilezi cu wesley clark, nu știi și nu vrei să comunici cu românii, ieși pe sticlă să oftezi, te limitezi și mulțumești să numeri toată ziulica la… traseiști da cică-s băsiști – noi, ăștia care NICI O ZI nu am incetat lupta cu bă-SECU DEMISU și clica-i de joavine !!
    Păcălicii de sanchi judecători, slugile DEMISULUI și-au îndeplinit misia, aceea de-al încarcera din nou pe AN-ul nostru și pentru că us-LAȘII noștri ” sunt ” la putere dar habar nu au ce să facă cu ea, ba unii dintre ei, vulpi bătrâne, deși aflaseră verdictul cu zile nainte de-a fi pronunțat ( !!!! ) la fel ca alții din zona Cotroceni au preferat să tacă mâlc, să negocieze oareșce, idioții, că și-o vor lua la meclă mai apoi și pe bună dreptate ! Că-s șantajabili și au vândut, scos la mezat și au negociat folosindu-se de capul lui AN, nemernicii ! Vor trece ani când se va vorbi public cu nume și prenume cu date și dovezi pe față – până atunci însă … se va acumula nemulțumire pt că informațiile circulă…
    Despre mitinguri a răspuns Maximmouse ! Și-ți mai spun odată și eu, colegii noștri șed la căldurică, hoteluri, cafeluțe, cenaclu – nu eu, nu noi ! Noi am scris la PE la CE împotriva javrei ordinare-DEMISU, în apărarea lui AN, împotriva securiștilor, miliției politice a DEMISULUI – colegii noștri erau…. la cafeluță, hoteluri, cenacluri…

    p.s. apropo, se tace, inclusiv tembeliziunile – da, au tot fost proteste , parte din ele confiscate, parte din ele deturnate și totuși, dincolo de aceste parțial adevăruri , e ceva de spus : bă-SECU a fost suduit la CSM și i s-a scandat ” ieși afară, javră ordinară ” de către stegarul dac și ceva protestatari de bună credință ce nu pot fi suspectați de nimeni c-ar fi plătiți de cineva ori că în spatele lor s-ar afla nush cine – pesediști nu erau pe-acolo…. Javra ordinară, DEMISU pe mine una mă scârbește și mulți ca mine însă, nu pe toată suflarea….

  5. @andrei7
    măi dragă, fifi-înaripatule, care lege, care sanchi justiție ??!!! pokemonii, numiții politic ai DEMISULUI sunt executanți, biete slugi, oameni de curte, parte din ei șantajabili !
    Legea se va aplica în România când om vedea videni, roberte, pe fata lui tanti Petrutza pe nume Nutza(acum) – iartă-mă da nu-i știu numele de ” scenă ” = parcare, etc la pârnaie că-s smardoi, șmenari, penali, dară !
    Dă-ți fo tri-zăci de palme după ceafa lată și dispari din peisaj – fuga la stăpâni și schelăie că te-o măscărit una Sibilla că ești, cum ești, pufarină opărită, nah !

  6. Pai dmnleTitus,

    Cind Vasile spunea ca leaderul pro-european ,superdemocrat ciupit de varsat din cia – vant ne-a calcat in picoare demnitatea nationala ca musafir la Bucuresti invitat de Traian Basescu , dumneata unde erai?

    Zev,

    Eu il si va anuntam cu un an in urma ca singura sansa a domnului Nastase ar fi justitia europeana , abuzurile si interpretarile unor judecatori, papusi pe sarma, se vor revedea numai acolo.
    Ca o opinie insa separata eu nu elimin abuzurile din timpul domniei domnului Nastase, abuzuri bine acoperite care au obligat camarila baseasca sa faca aceasta mascarada judiciara!

  7. Ghita , pe langa concluziile dumitale mai exista una pe care AN nu indrazneste sa o publice sau sa o gandeasca!
    Pentru „solutionarea” cazului Nastase pentru corpul delict s-au folosit fonduri dubioase de care poate ar fi putut beneficia si Adrian Nastase in functia de PM, pina in 2004 ,dar asa cum s-a stabilit la inventarierea acestora banii sunt tipariti intre 2004 cind Adrian Nastase maiaera PM si dupa 2004 cind nu mai era PM si deci corpul delict nu se mai regaseste decit ca o dovada incerta dubioasa!
    Faptul ca guvernul SUA prin trezorerie foloseste astfel se sume ,nepuse in circulatia comerciala constituie un delict chiar si pe luna indiferent pentru ce motive patriotice au fost ele puse in circulatie.

    Delictul la nivel federal se mentine chiar daca acesti bani au fost inlocuiti din greseala de Dl.Paun cu presupusa suma originala! Cine i-a dat domnului Paun aceasta suma , pe care el a folosito „din greseala”?

    Dolarii ar putea sa constituie tainul pentru atat de comentatele inchisori CIA aflate conform acuzelor si pe teritoriul Romaniei! Si pina la urma care a fost marimea tainului, unde este restul.

    De aici si suportul ambasadei SUA pentru toate meschinariile din ultimii ani!

Lasă un răspuns