Cateva zile la munte

In fiecare an (cu exceptia anului trecut), am sarbatorit Anul Nou la munte, pe Valea Prahovei, cu familia si cu cativa prieteni. Din pacate, anul asta, asa cum stiti, nu a nins si, din acest motiv, in lipsa partiilor de ski, s-a vazut si mai bine ca localitatile noastre montane nu sunt pregatite suficient cu alternative pentru turisti. Sigur ca daca ar fi fost folosite tunurile de apa atunci cand temperaturile erau negative (in noiembrie) si cand era suficienta apa in retele (turistii nu sosisera inca si nici proprietarii apartamentelor si caselor din zona), situatia ar fi fost, poate diferita. Oricum, ma gandesc la decizia autoritatilor austriece care, in conditiile noi de clima, nu mai sprijina investitii pentru zone skiabile decat de la 1500 de metri in sus.

Oricum, pentru noi – ca familie – a fost foarte placut. Am vizitat multe locuri frumoase, am stat impreuna, am petrecut Anul Nou impreuna. Astazi ne intoarcem in Bucuresti, pentru un an – 2014 – care nu stim cum va fi. Si nu stiu de ce, imi amintesc cuvintele lui Andrew Jackson, „un singur om curajos constituie o majoritate”.

IMG_3092 IMG_3014 IMG_3060

62 de gânduri despre “Cateva zile la munte

  1. Oricare ar fi ” decizia ” Justitiei de maine ( cunoscand motivatiile care I-au facut sa aleaga aceasta cariera pe unii de la Drept , in anii 1990 , am mari indoieli asupra calitatilor lor umane si a asa zisului dezinteres material al Corpului Justitiei de azi ) veti ramane prim ministrul integrarii NATO , suprimarii vizelor , anularii datoriei suedeze , vizitei lui Bush fiul in noiembrie 2002 , prim ministrul aderarii la UE in ciuda unei formidabile ostilitati vest europene , prim ministrul in timpul caruia ma amuzam vazand cum votau Bundestagul si Parlamemtul olandez intr- o ora intrarea noastra ….Sa nu uit , prim ministrul a 98 de km de autostrada construiti in 18 luni , prim ministrul primului Carrefour din Militari , a fabricii de un miliard de euro St Gobain de la Calarasi …al privatizarii Sidex Galati ( cum plangeau presa si politicienii epocii ” gaura neagra ” timp de 12 ani …. Fara sa faca nimic ) … Al venirii investitorilor Anglo – Saxoni si francezi in viile de la Dealu Mare , Côte d’Or a Romaniei …. Decizia politruca este luata déjà . Nu va lasati abatut , cariera dumneavoastra nu s-a terminat !

  2. @Vsile spune : “Sa fie oare cantecul lebedei?”
    Mai lasă, domne, defetismul ăsta programat ! Cred că de asta ai intrat aici.

  3. Blogi,

    Programat de logica, o chestie care va lipseste!
    Azi avem alegeri in CSM in prezenta lui Traian Basescu.Bineinteles ca sunt alegeri legale si prezenta acestuia nu este una cu echivalente sau trimiteri si catre completul de judecata a spetei zambaccian!

  4. Imi pare sincer nespus de rau de ceea ce se intampla dinou cu dvs,nu m-as fi asteptat la o asa sentinta,sunt alaturi de dvs si familie.Nu stiu imi dau si eu cu parerea,poate daca ieseati pe toate posturile si vb despre nedreptatiile care vi sau facut.Ma rog la bunul Dzeu sa va de-a putere sa treceti cu bine peste aceasta cumpana.

  5. Mă tot întreb: oare în România chiar există justiție? Și dacă există, chiar e corectă? După cele întâmplate azi cred că nu , nici una, nici alta, iar politicul ar în orice ultimul cuvânt. Un om, „bun” la toate. La toate anomaliile care se-ntâmplă de aproape zece ani în România! Fiți tare, d-nule Năstase, știu că aveți forță, înțelepciune, curaj. Sunt sigură că mass-media va lua atitudine, în mod real în acest caz. Oricum, aveți pe mulți aproape de d-voastră, iar viața, parcă ne-ntărește și mai mult odată ieșiți dintr-o situație limită.

  6. Imi pare rau pentru ceea ce tii se intampla Nastase. O sa ramai in istoria partidului PSD un om de caracter, poate singurul, alaturi de Geoana.
    De data asta poate intelegi ca l-ai ales gresit pe Ponta…
    Dar comunistii „se mananca” intre ei,cum zicea un amic, altii sunt „la incalzire”, nu poti sa deschizi televizorul ca dai de ei…si sunt numai niste avatare…
    PSD-ul o sa ajunga mic, mic de tot. PDL scuturat de Base o sa creasca.
    Nu era buna linistea lui Iliescu cand am ramas fara industrie si fara sistem de irigatii. Astept sa se faca dreptate. ..Crucile albe din cimitirul eroilor…
    Acum ti-ai dat seama de tradatorii PSD…astia care consolideaza o justitie pacatoasa…
    P.S. Apreciez ca nu esti Gigi milogu sa ceri clementa. Singurul care isi foloseste bine banii este Dan Voiculescu…

Lasă un răspuns