Muzeul de vanatoare de la Posada

Un alt obiectiv turistic ce merita vizitat pe Valea Prahovei este Muzeul cinegetic de la Posada. Probabil ca ati trecut de multe ori prin dreptul sau fara sa va opriti acolo. Zona este superba iar in incinta parcului se gaseste si fostul conac de vanatoare al Marthei Bibescu. Initial, a existat o sectie de vanatoare a Palatului Peles dar in 2004 am creat, la Posada, in cladirea modernizata a unui mare depozit, construit in anii ’50, acest muzeu de vanatoare. Cu sprijinul Romsilva, am dus acolo cele mai importante trofee de vanatoare (care mucegaiau pe la Scovistea si in alte locuri) iar prin diverse donatii am strans acolo obiecte de arta avand ca tema vanatoarea, arme utilizate in diferite perioade pentru vanatoare, etc. Sunt si multe animale naturalizate, asezate in mediul lor de viata, ceea ce face ca muzeul sa fie vizitat de clase de elevi sau de parinti care le povestesc copiilor despre fauna si flora din Romania.

Muzeul a fost inaugurat in urma cu zece ani, in aprilie 2004, atunci cand Romania a fost si gazda Consiliului International de Vanatoare (CIC). Prin trofeele expuse, muzeul de la Posada este cel mai mare muzeu de acest gen din Europa.

IMG_2933 IMG_2941 IMG_2946 IMG_2956 IMG_2931 IMG_2924

21 de gânduri despre “Muzeul de vanatoare de la Posada

  1. Excelente imagini.
    Cu ce aparat ati facut pozele (eu insumi fiind un pasionat de fotografie): DSLR full frame, sau format DX ? Obiectiv luminos cu focala fixa si apertura mare (1,4 sau 1,8), sau zoom 18-55,105,140,200,300 si A=3,5-5,6 ?

  2. Procesul Memorandului – Rolul demonstraţiei ostensive : „EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ.” (asertarea îi aparţine marelui jurist român, avocatul dr. Ioan Raţiu)

  3. Problema: cu taxa pe stalp, cate muzee si in general, edificii culturale, vor mai putea fiinta? Despre unitaati economice nici nu mai vorbesc…

    Problema: cu impozitele locale lasate la mana primarilor, repet intrebarea…

    Problema: unde-i cresterea aia maxima din UE, din moment ce cresc darile?

    Iar noi credeam, si asa ni se spunea, ca din afara a venit criza la noi…

    Ma intreb: guvernele, sigur ca nu neaparat acesta, platesc si ele ceva? Nu-mi spuneti de pensii, salarii, ajutoare, si chestii bugetare, caci acestea provin tot de la populatie prin sistemul de taxe si impozite… dar daca un guvern da chix, sau se dovedeste ca minte sau ascunde, plateste ceva tot asa ca si populatia, adica din buzunarul personal??? Nu stiu cum sa spun, dar pricine ar vrea sa faca tot ce-i trazneste prin capanau o vreme, experimantand pana la un nou 1933 sau 1907, iar apoi sa-si dea demisia… dar un cetatean nu-si poate da demisia din pozitia de cetatean, nu?

  4. Doru Coarna
    Ce are stalpul cu muzeul, sau, …. cu prefectura?
    Care unitati economice ,,sufera” ? Dealerii monopolului furnizarii de energie, care fac profit pe seama firidelor cu contoare de la limitele de proprietate ale cetatenilor, sau, din exploatarea stalpilor de transport energie amplasate pe teritoriul Romaniei ? Cu cat te sponsorizeaza Enel si E-On, stimate domn, sa bati campii , la greu, pe acest blog ?
    Redeventa de 50% la Rosia Montana ti se pare legitima, dar o taxa de 1,5% pe structuri care exista, in parte, dinainte de a ne ceda pe nimic distributia de energie, te oripileaza.
    Cand va spun sa aruncati televizoarele pe fereastra (pentru a gandi limpede), imediat va dati ofuscati.
    N-am ce sa va fac, in acest an decisv, ma simt obligat sa apar votul milioanelor de romani din 2012, chiar daca unii dintre dvs se vor simti furnicati pe terminatiile nervoase. Asta este. Luati cate un distonocalm.
    Desigur, ar trebui ca un guvern puternic sa limiteze profiturile anumitor corporatii care nu au concurenta REALA pe piata interna. Eu, sunt dispus sa ofer consultatie guvernului Romaniei. Un guvern DE STANGA, la urma urmei.
    Ai inceput cu…dreptul, noul an, prietene. Tine-o tot asa, fi fara mila fata standardul de calitate al blogului d-lui Adrian Nastase.
    Asa-i trebuie, nu-i asa ? …bietului fost premier al Romaniei.
    (Z)

  5. Mă întreb dacă şi arma care v-a salvat viaţa va fi expusă în acest muzeu 😉
    Eventual şi trofeul ce a aparţinut unui politician vestit nai mult prin încuscrire, decât prin dăruire în slujba celor care l-au ales !

  6. Dom’le ce matraita este „tanara” teleptualitate romaneasca. Poa mia bine zis marlaneasca 10000% origine sanatoasa garantata de PMR!!!

    „Junele” Baconschi (totusi la varsta lui matur nu pustan cu cosuri) o „comite” superior-inteloctual la adrea lu Schumacher !!!!
    Cine dracu se crede acest pui de nomencalturist ?! Cine naiba stie de el ? (ma rog se pare ca DNA ar trenbui sa stie!!)
    Insa Schumi .. chiar daca da coltu ( nu ii urez) va fi cunoscut si peste 30, 50 de ani … „era unu Schumi care conducea precum arhanghelu Michael”.
    Multe milioane de oameni stiu cine a fost Schumi. Ca poa nu toti l-au placut (nu avea carisma unui Clark, Rindt, Stewart , Lauda sau farmecu lui Cervert [baiat frumos, nitel cantaret, nitel poet da pilot de F1 !!]) insa respectu .. il are!!

    Si se gaseste asta .. teolog de jacuzzii si basele sa se arate „”intelectual” uitand ca a fost sinistru!!! Asa ca daca la noi elicopteru nu vine in 5 minute este si vina lui (se cheama solidaritate guvernamentala) .

    Astia e intelctualii nostri .. recenti. Fara masura si nestiutori (ceva ani in urma dna Onasis si-a permis niste „critici” la adresa Jacquelinei Bisset .. Urmarea ? Jacqueline Kennedy-Onasis nascuta Bouvier a primit mii de scrisori – inca nu se inventase faceboock si SMS care in gnl se rezumau la intrebrea „da cine te crezi fa?! ” si mitul vaduvei in roz s-a risipit ea devenind ptr milioane de oameni doar o profitoare. Bisset este iubita si azi)

  7. Vezi Ghita ce ti se intampla daca citesti bazaconiile unui psuedo-politician abject!

    Neutonicul Abrain B au inceput sa-i creasca tuleele, acum invata ca Traian are o singura calitate , distrugerea si dezbinarea romanilor!

    Domnule Nastase , una dintre problemele dumneavoastra in 2004 a fost intrebarea bine ticluita de clanul securist basist, parca CTP, o intrebare legata de vanatoare , nu ati raspuns satisfacator si ati pierdut si pe aceasta mana…”a lot”.
    Acum ,dragostea dumneavoastra de trofee , ne aduce in contemporan o invitatie la acest muzeu al animalelor impuscate, belite de piele si expuse ca trofee ,un asemenea muzeu poate fi splendid pentru amatori sau amotorii de trofee, in plus va readuce in scena ca indragostit de un sport sangeros, eu cred ca pescuitul da intradevar sanse si poate fi cu adevarat considerat un sport , dar in nici un caz uciderea animalelor ca sa pozam ulterior alaturi de victime.
    Daca va gandeati doar o clipa ca sunteti trofeul unui alt vanator , nedeclarat, poate cine stie…

    Sincder pe mine nu ma incanta asemenea „frumuseti”, il vad pe colegul zev si nu numai entuziasmat, acxum in ceasul al 12pelea nu intelegeti ca si dumneavoastra ati ajuns un trofeu in panoplia lui Basescu?

  8. @ ZeV baiete,

    terenul poarta constructia, asa ca daca te-a procopsit Dumnezeu cu un stalp, cu un gard, cu o poarta, cu ceva prin curte, platesti tu pt ca armatele de juristi ai celor din energie iti vor transfera tie, prea-inteligentule, taxa asta, cu fulgi cu tot… Iar muzeele au si ele un stalp de unde-si trag energia, nu? Va veni firma aia si va spune ca ii confera muzeului dreptul de folosinta, si deci si taxa… Tu cine crezi ca va plati pana la urma, o firma straina sau romanul? Normal, muzeul va mari taxa de vizitare, vizitatorii se imputineaza, iar muzeul il va intreba pe ZeV din ce sa-si acopere cheltuielile, ca autoritatile locale, prin legea descentralizarii, isi vor da prime si nu stipendii muzeelor… Deja baietii nu mai achita banii pt spitale, cica nu le mai trebuie, pe bolnavi sa-i ia SMURD-ul si sa-i duca la Bucuresti, la fel si scolile… Discutam la sfarsitul lui ianuarie… pupinpontistule…

    Cu banii de la ENEL insa esti tare marlan, colega… as vrea eu sa-mi dea ei mie bani, dar n-am loc de astia pe care-i slujesti tu… doar nu le-am dat eu energia si distributia pe gratis…

    Deci, daca nu te-ai trezit inca din cheful de sf. Vasile te iert, altminteri nu…

    Iar pt RM, mie mi se pare normala o redeventa de 95%, daca tot vor ei sa ne extraga noua aurul iar aia de-i pupi tu in dos n-ar putea incasa comisioane si sprijin politic extern daca l-am exploata chiar noi… la fel si la gaze, si la petrol, si la energie, si la toate… Iar daca nu le convine, asta-i afacerea, mai pierzi sau abandonezi, nu?

    Mai bine gandeste asa: daca bietul Boc ar fi facut si ar fi taxat, si ar fi vandut, si ar fi scumpit, si ar fi introdus tot ceea ce au introdus sefii matale, ce-ar fi spus acestia, adica sefii matale?

  9. Pai Dorule acu si dumneata esti pe invers!

    Amintind de Boc care practic nu a facut absolut nimic ci in micimia lui a semnat ,aprobat doar ce venea de la Cotroceni ,ar trebui sa fi mai intelept si sa discerni ca suma nenorocirilor , abuzuri in existenta pensionarilor,bolnavilor de….inghetarea salariului minim, repracticarea angajarii personalului pe criterii politice ,vorbesc de la femeia de servici la director,antamarea Chevron, antamarea Rosiei Montana, re-definirea baronilor, redefinirea oamenilor de curte, fiascoul in constructia autostrazilor, distribuirea de la bugetul consolidat a fondurilor pentru dezvoltarea oraselor si regiunilor pe criterii politice si nu economica fapt care a adancit criza in Romania, toate acestea sunt operele lui Traian Boc.

    Amaratul de Ponta sub picior de raspopit incearca de fa fapte la minciuna sa faca cite ceva.
    Si inca o chestie care mie mi se pare stranie si la dumneata si la ciudatul fara scrupul care deja va definit sadic ca apropriat al dansului, cum dracu Ponta sa nu aibe sustinatori , cite un zev,sau doi trei zevi, cind prin comparatie Traian Boc in ciuda faptului ca au facut tot ce se poate sa distruga aceasta natie au avut milioane de sustinatori!

    Asteptam de la dumneata mai mult echilibru mai ales cind vorbim de echilibristica si de coarde elastice!

    Rusine ca sa fi roman si sa spui chiar in gluma „bietul Boc”, mare rusine!

  10. De la saracul Boc la saracul Taica Lazar, care ne pune-n tema de un muzeu stintific din Napoca – Cluj sau viceversa , si nu unul in care ne-am expus orgoliile prin trofeele afisate!

  11. Emil Boc nu a facut destul rau Romaniei, pentru a fi trantit de pamant, mai, Dorule Coarna ?
    Compari cresterea TVA la 24% si dispretul frontal fata de romani asumat de nemernicul basist , cu cateva taxe simbolice anuntae de Ponta, dintre care, unele sunt amanate, mai ales, in contextul unui an 2013 in care preturile la produse de baza, in genere, au scazut (sau au stagnat), iar o parte dintre venituri au fost reintregite ? Ca sa nu mai vorbesc de ratingul de tara, depasirea prognozei la cresterea PIB-ului, exporturi si fonduri europene absorbite.
    Am sa-ti dau eu ,,baiete” de nu te vei vedea nici in oglinda, ne-stimabile, facator 24 de ore din 24 doar de ,,nu se poate” si de ,,traim degeaba, ca tot aia e”.
    Nu traim degeaba, unii dintre noi, care chiar credem in schimbare (pe fond), stabilitate, suveranitate si europenism bazat pe respect reciproc.
    (Z)
    Ti-am mai spus, in acest an voi fi fara mila fata de diversionisti si apatrizi. Mai ales aceia care nu au nimic de facut si nici nu platesc impozite la statul roman.

  12. Parlamantul Romaniei, devenit ciuca batailor din partea tradatorilor de tara si a ignorantilor, s-a grabit sa dea verde DNA pentru arestarea preventiva a deputatului PC (fost PP-DD), un anume Mocanu. Baietii si fatucele din bancile prea generoase ale Casei Poporului, s-au speriat de reactia anterioara a catorva politruci de prin ambasade, care, lamurindu-se cum sta de fapt treaba cu modificarile la Codul Penal, tac acum malc.
    Iata ca ICCJ a decis, cum este si firesc intr-un stat de drept, ca acel cetatean/demnitar al statului sa fie cercetat in libertate. Deduc de aici ca totul a fost o facatura, deputatul fiind, de fapt, provocat, sub coordonarea politiei politice a lui Traian Basescu, iar probele DNA sunt jalnic de subtiri si necredibile.
    Ma intreb, oare de ce, ICCJ nu este acuzata de nimeni ca….,,obstructioneaza justitia”, in timp ce, daca Parlamentul ar fi decis acelasi lucru (respingand demersul , abuziv, de arestare preventiva), ar fi fost cu siguranta atacat ca favorizeaza (chipurile) ,,superimunitatea” si ,,statul de drept” al lui Basescu si Macovei ?
    Penibil, domnule Zgonea. Dupa parerea mea, exceptand crima, terorismul si traficul de droguri, NIMENI in aceasta tara, fie deputat, fie cetatean simplu, nu ar trebui arestat preventiv.
    Iata ce incurajam noi, de fapt, domnilor colegi derutati, aidoma domnului Coarna: intoarcerea la Evul Mediu, nu intrarea triumfala in Europa, ca partener egal al tuturor celorlalte state suverane.
    Treziti-va romani, din confuzie !

  13. La data respectiva cresterea TVA si taierile erau masuri obiective, s-au luat prin toata Europa, insa nicaieri in Europa, si nici la noi, nu s-au dat resursele nationale PE GRATIS!

    Despre Ponta insa, eu cred ca nu are nevoie de pupinpontisti, orice om cat de cat inteligent prefera o critica dura decat un lingere prelunga stiti voi unde, iar daca nu stiti intrebati-l pe ZeV… desi dupa cat il vad, va pastra reteta numai pt siesi, e tare egoist la gesturi d-astea…

    Dealtfel dragi colegi, daca acea crestere de TVA nu era obiectiva, de ce USL n-a coborat-o la loc? Iar despre reparatii, sa fim seriosi, iti dau un leu si iti scumpesc totul ca sa creasca incasarea la buget din impozite, iar apoi ma laud ca am crestere economica… provenita din scumpiri insuportabile…

    Si cumva amaratul de Boc a instituit starea de asediu la Pungesti???????? Credeti ca si-ar fi permis o asemenea crima impotriva unor oameni pasnici care isi apara singura sursa de subzistenta, pamantul lor curat? Ah, daca guvernul ar fi asigurat intai acolo deschiderea unor fabrici as intelege, ar avea alternativa, dar asa este exact ca si politismele din Bucuresti, nu ai voie sa parchezi dar nu-ti fac parcari, adica nu-ti dau nicio sansa pt ca pur si simplu ma doare in fund de voi si de existenta voastra… Asta-i fix adevarata fata ascunsa, filosofia acestei guvernari si a multor altora anterioare… iar daca nu-mi pasa de voi, nu-mi pasa nici de nepotii vostri, asa va pot otravi solul si vinde ultimele resurse…

    Boc are si el multe pacate, insa eu am spus ca ale lui sunt mai mici, in 4 ani, decat ale astora, in nici doi… si astea-s mai dureroase, aveti nitica rabdare pana le veti putea cuantifica consecintele in portofel, in despartitura pt bancnote mari…

    Dar in fine, daca voi avea ocazia, in viata asta, sa ma dau cu trenuletul romano-chinezesc de mare viteza, si sunt gata sa astept intregul secol 21 numai pt asta, sunt dispus sa-mi schimb parerile… Voi insa?

    Deocamdata insa, lui ZeV i-au plecat investitorii de la Cernavoda… probabil s-au speriat ca vin chinezii sa munceasca fix in locul unde se faceau atatea… dar vin? Aduc reactoare nucleare chinezesti, sau lovele pe care nu le mai pot tina acasa pt ca nu mai incap prin sefurile bancilor lor? Si atunci, de ce nu le vindem noi lor seifuri, in loc de carne pe care oricum n-o avem?

    Dar asta e, nu-i treaba mea sa probez, e a lui ZeV…

  14. errata
    reformulez:
    ar fi fost cu siguranta atacat ca favorizeaza (chipurile) ,,superimunitatea” si submineaza ,,statul de drept” al lui Basescu si Macovei ?
    scuze

  15. Dorule,
    Bati campii , in mod sigur de la Pungesti la Rosia Montana si pe unde cxalci indrumurile dumitale pavate cu strachini!

    Eu nu doresc sa-ti reformulez ca suportul localnicilor din Pungesti ar putea avea un suport de sorginte rusofila., cine ar pierde in mod direct pina la urma dintro exploatare a gazelor de sist,cine nu si-ar mai putea exercita influenta asa cum se intampla acum in Ukraina?

    Este la mintea cocosului si la indemana chiar si a unui rau-voitor ca dumneata sa verifici faptul ca aceasta companie a fost adusa personal in Romanian de cuplul Traian Boc.

    Eu nu stiu cum ai fi reactionat dumneata pozitiv sau negativ probabil pro daca Boc ar fi fost la putere dar in mod sigur daca eu as fi protestat dezechilibrat asa cum o faci dumneata cineva din guvernul Traian Boc ar fi intrebat ,pe dumneata te platesc rusii ca sa faci politici anti-nationale?

    Si eu am o pozitie rezervata fata de implicare marilor trusturi , fata de exploatarile la sufrafata a zacamintelor intro tara asa de mica cum este Romania , dar de aici la disculparea lui Traian Boc domnule Doru Coarna este o mare ticalosie si doar mari ticalosi participa la aceasta spoiale a unor chipuri murdare!

  16. @ Doru Coarna ianuarie 3, 2014 la 5:30 pm

    Chinezii vor veni pentru ca sunt OAMENI in primul rand si in al doilea, sunt oameni de CUVANT…….

    Nu-i vad bine pe cei care si-au batut joc de popor……..

Lasă un răspuns