Va doresc un Craciun fericit!

Ne pregatim pentru sarbatorile de sfarsit de an. Asteptam, cu nerabdarea din copilarie, pomul de Craciun si reintalnirea de familie. Anul acesta, pentru mine, Pomul are o semnificatie deosebita. In 2012, Craciunul l-am „petrecut” in penitenciar. A fost probabil momentul cel mai dificil, chiar daca stiam ca familia era alaturi de mine. Pomul de Craciun a ramas insa nestrans pana cand am venit acasa, in martie.

Tot anul 2013 a stat sub semnul tensiunii si al multor sperante neimplinite. Pentru mine. Semne de intrebare, raspunsuri partiale. Am avut impresia ca traiesc intr-o sala de asteptare. Sau intr-o sala a pasilor pierduti. Intr-o lume a lui Godot. Si a lui Murphy. O lume a pesimismului si, adeseori, a bascaliei. O lume a bataliilor pentru supravietuire. Lipsita de verticalitate si de demnitate. Evident, cu exceptii notabile ce dau, in continuare, sens prieteniei si credintei.

Anul acesta, ma gandesc, etern neresemnat, ca viitorul imi si ne va aduce mai multa liniste si mai multa intelepciune. Vom vedea…Deocamdata, am plecat, cu Dana, cu Andrei, cu Mihnea, si cu prietenele lor, la Cornu si la munte pentru a sarbatori cu mai multi prieteni Craciunul si Anul Nou.

Va doresc si voua, dragi prieteni, Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

M-am gandit, la final, sa va reamintesc, acum cand se incheie anul 2013, cateva „reguli si principii” amare decurgand din ideea fundamentala care stabileste ca, daca ceva se poate defecta, atunci se defecteaza sigur” (Legea lui Murphy):

„Unii conduc dupa carte, cu toate ca nu stiu cine a scris cartea sau chiar ce carte”;

„In orice organizatie exista o persoana care stie cum merge treaba. Acea persoana trebuie concediata”;

„Coruptia guvernamentala este denuntata intotdeauna la timpul trecut”;

„O concluzie reprezinta un moment in care ne-am plictisit de gandit”;

„Progresul nu consta in inlocuirea unei teorii gresite cu una corecta, el consta in inlocuirea unei teorii gresite cu una care este mai subtil eronata”;

„Majoritatea oamenilor se merita unul pe altul”;

„Cel care rade la urma, probabil ca nu a inteles gluma”;

„Daca faptele reale nu corespund teoriei (sau rechizitoriului – n.b.), trebuie sa scapam de ele”;

„Pentru a obtine un credit, mai intai trebuie sa dovedesti ca nu ai nevoie de el”;

„Cateodata, oamenii se impiedica de adevar dar, de cele mai multe ori, se ridica si merg mai departe” ( comentariu al lui Churchill).

56 de gânduri despre “Va doresc un Craciun fericit!

  1. @ZeV
    Eu te inteleg foarte bine:ai toate motivele din lume sa fi suparat.
    Totusi,avand in vedere faptul ca ne aflam in perioada sarbatorilor de iarna,iti recomand sa iei o pauza.Oricum,efortul tau de a ”ingrasa porcul in ajun”,reprezinta munca in zadar.La sfarsitul anului 2013,opinia generala a populatiei in legatura cu USL respectiv cei doi lideri care o conduc,este deja conturata.Dihonia din ultimul timp din sanul aliantei ,spalatul rufelor murdare in public,n-au facut altceva decat sa ingroase tusa conturului.
    De dragul echilibrului politic,(care domneste in intreg mediul virtual),sper ca dupa sarbatori,pe blogul domnului Nastase sa patrunda cel putin un sustinator a lui Crin Antonescu care sa dezbata idei constructive cu sustinatorul lui Victor Ponta,ZeV. 🙂
    Este,de acum ,meciul lor si poate ca nu e bine sa fie deranjati.
    Dar,pana una alta,numai bine tuturor,indiferent de convingeri si optiuni.

    .

  2. Noroc și fericire, sărbătoarea Crăciunului să vă-mplinească gândurile și dorințele, să aveți sănătate pentru că țara are într-adevăr are nevoie de dumneavăastră! S-aveți familia alături, iar sănătatea să vă fie urmărească asemeni umbrei, să reușiți în anul care va veni să treceți peste toate greutățile, iar viața să vă intre pe făgațil normal.

  3. Cu mult respect si pretuire, dati-mi voie sa va urez un an de care sa va bucurati de liniste sufleteasca, de multe bucurii impreuna cu familia dumneavoastra domnule Adrian Nastase. Va doresc multa putere sa puteti tine piept tuturor incercarilor, si sa nu cedati atunci cand „maidanezii” Romaniei va vor ataca. Capul sus!!! Dreptatea va invinge!
    LA MULTI ANI!!!

Lasă un răspuns