Solutie pentru Legea gratierii

Sunt putini cei care pun in discutie necesitatea adoptarii, dupa anumite intervale de timp, a unor reglementari referitoare la gratieri (ultima lege de acest gen a fost adoptata in Romania in 2002). De altfel, legi de acest gen au fost promulgate, in ultimii ani, in aproape toate statele membre ale Uniunii Euroopene. Deci, principiul este acceptat si in tara si in spatiul juridic al UE.

Ce incurca atunci adoptarea unei asemenea legi, dupa 11 ani de la ultima reglementare pe acest subiect?

Se spune ca ar fi vorba despre EVENTUALE efecte ale legii gratierii in legatura cu dosarele mele. Nu rediscut natura lor dar faptul ca, zilele trecute, Traian Basescu, Monica Macovei si diversi reprezentanti ai PDL s-au referit la Dosarul Zambaccian – pornit in 2004, printr-o sesizare din partea Aliantei DA, sesizare catre parchet semnata de Traian Basescu – dovedeste, inca o data, componenta politica a acestui dosar, dosar din care s-a disjuns, de altfel, si Dosarul afiselor electorale. Ultimul termen este fixat in 19 decembrie.

In plus, in spatiul zvonurilor publice, s-a lansat chiar ideea ca as fi in spatele acestei initiative legislative. Nimic mai fals. Eu m-am batut, timp de 9 ani, si voi continua sa ma bat, impotriva acestor hartuiri politice si judiciare, pentru a arata ca sunt nevinovat. Nu ma intereseaza o gratiere – care ar viza, printr-o lege promulgata de Traian Basescu, doar eventuale pedepse. Am mai afirmat acest lucru.

De aceea, propun, ca solutie, corectarea legii gratierii (si amnistiei) printr-un articol care sa precizeze: „Dispozitiile acestei legi nu ii sunt aplicabile lui Adrian Nastase”. In acest fel, nu ar fi afectati de neadoptarea unei astfel de legi cei care s-ar putea califica (poate ca ar trebui revazute pragurile de pedeapsa vizate, care par destul de ridicate). S-ar putea ca unii juristi sa spuna ca un astfele de amendament nu ar putea fi acceptat. Le voi raspunde ca, din moment ce autoritatile statului roman au acceptat in lista de conditii impusa de Comisia Europeana, anul trecut in vara, includerea unui punct distinct ce impunea restrangerea dreptului suveran al presedintelui Romaniei de a-si exercita competenta de a gratia UN ANUMIT cetatean al republicii (Adrian Nastase), ce ar putea impiedica legislativul tarii sa procedeze in acelasi fel, exercitandu-si prerogativele in acest sens?

84 de gânduri despre “Solutie pentru Legea gratierii

  1. USL=TURNUL BABILONULUI
    Ponta a spus despre Antonescu ca l-a lasat de multe ori in offside iar ultima data s-a lasat pe sine insusi.
    Antonescu spune ca Ponta are idei stupide.
    Unii parlamentari ai USL spun ca nu stiu ce au votat.Altii spun ca au votat ca turmele de vaci.De 4 zile incoace ,pe toate posturile de televiziune,reprezentantii puterii se fac de rusine,in vazul intregii tari .

  2. Domnule profesor, cuiul care iese in relief fata de celelalte cuie, trebuie batut la loc, indiferent daca pentru aceasta lucrare se foloseste un mic ciocanel, sau, cum este cazul dumneavoastra…un ditamai barosul de 25 de kilograme……..

    Ideea principala este ca acel cui razlet fata de turma……sa fie linistit….

  3. Luand in considerare costurile sistemului penitenciar pentru o tara ca Romania/si asa stransa in corzi de penuria de mijloace bugetare/, pe langa abordarea oportunitatii acordarii de amnistii si gratieri in anumite situatii, sugerez revenirea la prestarea de catre detinuti a unor munci cu utilitate sociala. S-ar recupera din fondurile alocate acestei ‘industrii’ in crestere, s-ar putea realiza, in parte, o reabilitare a unora prin deprinderea de meserii si servicii ce i-ar ajuta la o insertie ulterioara mai usoara. Nu in ultimul rand, o parte a pedepsei ar putea fi anulata in corelatie cu munca prestata.
    Cum se zice mai nou, a win-win solution ce se practica sub diferite titulaturi si deghizari in multe state politically correct.

  4. Kievul va SEMNA la Moscova „un pachet SOLID de documente”

    16.12.2013
    http://hotnews.md/articles/view.hot?id=23446

    Președinții Ucrainei, Victor Ianukovici, și al Rusiei, Vladimir Putin, vor semna la 17 decembrie „un pachet solid de documente ce vizează relațiile bilaterale”, potrivit paginii oficiale a administrației președintelui rus.

    Conform sursei citate, la 17 decembrie va avea loc a șase ședință a comisiei interstatele ruso-ucrainene în cadrul căreia vor fi discutate chestiuni ce țin de colaborarea economico-comercială, derularea unor proiecte comune în domeniul energetic, transportului, cosmosului, sectorului agrar ș.a.

    Serviciul de presă de la Kremlin susține că o atenție sporită va fi acordată dialogului domeniilor cultură, știință și educație. Pe agenda zilei figurează și chestiunea privind cooperarea în cadrul CSI.

    La finalul ședinței ruso-ucrainene, potrivit Kremlinului, va fi semnat „un pachet solid de documente ce vizează relațiile bilaterale”.

  5. Deducem ca Uniunea Europeana se inarmeaza din greu…..
    ––––––––––––––––––––––––––––
    Cheltuielile militare ale unor state UE afectate de criză au crescut în ultimii ani. Industria de armament a câștigat, în 2011, cu 51% mai mult decât înainte de criză

    Postat la: 08.05.2013 – 16:35 | Scris de: Luciana Pop
    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/cheltuielile-militare-ale-unor-state-ue-afectate-de-criza-au-crescut-in-ultimii-ani-industria-de-armament-a-ca-tigat-in-2011-cu-51-mai-mult-decat-inainte-de-criza-93329

    La cinci ani de la izbucnirea crizei și după austeritatea impusă de Bruxelles în statele UE, industria de armament nu are de ce să se plângă. Pentru că, în timp ce tăierile au fost cuvântul de ordine, cheltuielile militare ale Europei au crescut semnificativ, comparativ cu acum zece ani.

    Chiar dacă „locomotiva” rămâne America, țări ca Franța, Italia, Spania și Grecia se află în topul primelor 20 care au alocat sume importante sectorului militar. Guvernul de la Atena a dedicat Apărării un procent de 3,1% din PIB, de 1,5 ori mai mult decât media Uniunii Europene, deşi Produsul Intern Brut s-a micşorat cu aproximativ 25% în ultimii doi ani. Paradoxal, conform statisticilor, în ciuda crizei care a lovit Bătrânul Continent, în unele state europene, bugetele destinate achiziționării de armament au crescut cu 10%, între 2006 și 2010.

  6. Cam deplasate remarcile lui Ponta asupra lui Antonescu .
    In timpul crizei din iulie 2012 , cand Bucurestiul era bombardat cu editoriale Le Monde anonime ( scrise de oameni care nu stiu care sunt vecinii Romaniei ) , cand Washingtonul ne trimitea un tanar subsecretar de stat doar ca faca morala , cand la Berlin si Paris se murea de ingrijorare , doar Antonescu a ramas demn si raspundea clar ” Romania nu este o colonie , este un stat independent ” .
    Antonescu nu incearca sa impace si capra si varza , cainii vagabonzi ( stapanii Mamaiei , unde Mazare pune bariera iti lua 25 de lei la bariera statiunii , ca la Haiffa sau Nairobi )

  7. Am mai pus întrebarea (eternă): Care este cheia succesului ? Un articol despre firma de succes recent maxim, http://www.nytimes.com/2013/12/15/technology/samsung-uneasy-in-the-lead.html?hpw&rref=business , ne răspunde : Starea elfină. Ei, da, intrăm aici în basm, deşi încercăm totuşi o evaluare psihologic-cognitivă . Articolul citat îl descrie pe Lee Kun-hee, CEO de la Samsung, ca fiind în starea elfină. Deşi el nu mai este cam de multă vreme un luptător tînăr. Însă rămâne un luptător de succes.

  8. 4D Printing

    hai sa citam curect in extesnso si apoi sa analizam „Eu nu spun că sunt un sfânt. Este controversat modul cum am primit apartamentul din Mihăileanu. Legal, dar controversat din punct de vedere moral. Acum, este controversa cu creditul fiicei mele. În mod cert, este legal. Deci, nu vorbesc de pe poziţia unui sfânt, dar lucrurile au limite”

    Adica unii (individiosii, asistatii social, pensionari invitati sa iasa cat mai iute din sistem pe cai naturale, ratatii, frustatii , comunistii, neocomunistii, samd) zic ca nu ar fi fost chiar cf spiritului eticii si echitatii comuniste … Ete na niste frustati – totul a fost LEGAL.
    Si findca exsiata doar unele obiectii „morale” nu are rost sa facem mare scandal si zicere pe tema asta ca Basescrusissimu’ nu reprezenta la nivelul anului 2013 simbolul coruptiei clasei politice din Romania totru e oh ok si frumops. Adica sda iti donezi casa, sa ceri una de la stata sa priesti o super care depaste cu mult nevoile locative ale fameliei si in final sa o cumperi .. si tu sa iti dai de 2 ori aprobare. Ca deh daca esti in Partidul Penal European inpreuna cu Kohl Bacsis, cu onorevolu Emitenzza si cu Julicicka printesa gazelor nu potri decat cinstit .

    Ma rog io ass zice ca totusi acolo un abuz in functie a fost si ca asta nu mai e problema de morala ci de cod penal. Da AMR 50 da nu se stie ptr cione …

  9. Blogideologic: mare actrita! Nu cumva eroina din Rebecca, filmul atit de placut la noi? Sora vitrega a Oliviei de Havilland, ceea ce RL nu zice, „ruda” deci si cu avioanele De Havilland si cred ca in adevar putem zice Dumnezeu sa o ierte. Foarte interesant, vad acum, Olivia de Havilland a murit la Tokio, oras in care Joan, sora ei vitrega, s-a nascut.
    Femeie zdravana, patru casatorii nu-s chiar pentru oricine.

  10. Comisia Europeană: Acordul de asociere a Ucrainei cu UE este gata

    Astăzi, 20:23
    http://romanian.ruvr.ru/news/2013_12_16/Comisia-Europeana-Acordul-de-asociere-a-Ucrainei-cu-UE-este-gata-0079/

    Kievul nu şi-a asumat niciun fel de obligaţii privind semnarea acordului de asociere cu UE şi a reacţionat inadecvat în timpul recentei întâlniri dintre comisarul european, Stefan Fule, şi vicepremierul ucrainean, Serghei Arbuzov, a declarat la un briefing de la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Peter Stano.

    „În prezent nu se munceşte ca atare la acordul de asociere. Toate lucrările s-au încheiat. Acum se pune problema cum va fi semnat şi cât de repede va fi pus în aplicare acest acord, pentru a satisface toate dorinţele Ucrainei”, a anunţat Stano.

  11. @ ZeV,

    poti defini oamenii cum vrei, dar toti sunt salariati ai statului si prin urmare sunt functionari publici, adica functioneaza pe/din bani publici. Dupa functie ii poti clasifica in functionari obisnuiti si inalti functionari, adica demnitari. Dupa modul de accedere ii poti clasifica in calificati la locul de munca, castigatori/calificati prin concurs, si alesi. Si tot asa. Public nu inseamna ca lucreaza cu publicul la vreun ghiseu, ci ca se gaseste intr-o schema de incadrare a statului, are sefi acolo, are subalterni tot acolo, si stat de salariu tot acolo, iar statul ala este onorat din bani publici, de la buget.

    Astfel, parlamentarul este functionar public, la fel ministrul, premierul, presedintele, primarul, cel de judet, laolalta cu profesorul, judecatorul, medicul…

    Dar nu poti legifera interpretand convenabil calitatea si clasificarea… si mai mult, oricat ar repeta PSD vrajeala asta , adevarul nu se schimba…

    Cum naiba nu au gresit ca sa elimine orice posibilitate de evitare a legii? Au gresit fix convenabil, ca sa vezi…

    Acum s-ar putea ca USL sa se rupa deoarece Antonescu stie cat merge minciuna, dar Ponta insista ca ea sa mearga oricat prin propagandisti, asa cum ii convine baronetului. Basescu insa se pregateste de un Craciun cu bucurie… si chiar are motive! Fata a nascut, USL scartaie, mosia exista, Ponta ciomageste pe raspunderea sa boborul, pt ca sa-i indeplineasca angajamentele, si toti stau iarasi la mana lui…

  12. Mi-ar părea rău ca USL să se destrame.
    Nu era nevoie de amor turbat. Era nevoie de o oarecare unitate pentru obiectivele majore. Nu le poți cere unor partide formate din sute de mii de oameni să se înțeleagă perfect.
    Uitându-ne retrospectiv la alianțele din 1990 încoace, constatăm că niciuna nu a rezistat până la capătul unei legislaturi:
    Convenția Democratică
    Partidul Social-Democrat + Partidul Umanist
    Alianța D.A (Partidul Liberal + Partidul Democrat)
    Alianța Pentru România (Partidul Democrat-Liberal + Partidul Social-Democrat).

    Aș vrea să pun Uniunea Social-Liberală cât mai târziu pe lista asta.
    Mai am o speranță…
    Deși șeful meu e Antonescu, contez pe Ponta pe care îl consider mai rezervat.

    Sunt tot mai convinsă că două partide mari, unul de stânga și unul de dreapta, ar fi de ajuns. N-ar mai fi nevoie de alianțe, guvernarea ar fi coerentă și stabilă, răspunderea ar fi concentrată, electoratului (care în majoritatea lui covârșitoare nu are educație democratică) i- ar fi mai clar.

  13. Vreau să reamintesc, unora dintre comentatorii prezenți pe acest blog, că dominația PPE în UE, de vreo 2 mandate, este (de fapt) situația ce ne dezavantajează și nu numai pe noi!
    Sub această dominație și-a permis Merkel să-l contreze, la începutul crizei, pe Tony Blair, cu acel celebru:NU! ÎNTĂI NOI! Apoi, normal, alegerile în UK au fost câștigate de conservatori.
    Anul trecut Fr.Hollande și socialiștii francezi au ajuns la putere, dar se știa că așa va fi și s-au făcut pregătirile necesare astfel încât în mai puțin de șase luni s-a pierdut încrederea populației!
    Am citit, chiar la acest articol, o postare laudativă la adresa amfitrionului, dar și sugestia trecerii pe partea dreaptă, a politicii, bineînțeles!
    În acest context m-am gândit imediat la saltul spectaculos, de pe stânga pe dreapta, făcut de PD imediat după alegerile din 2004! Mai știți cine a fost „Negociatorul Șef”? Frunzăverde!
    Întâmplător (sau nu) azi am primit invitația de a citi un articol, publicat în vara trecută :
    http://gzt.ro/daca-tot-te-crezi-asa-inteligent-de-ce-nu-esti-si-bogat/

    Adică trăim, și noi, vremuri interesante!

  14. dlnimeni
    Habar n-am, dar cautand pe google, am dat de acea sintagma teribil de amuzanta care se potriveste foarte bine si in Romania. Poate ca dupa 11 luni, vom reveni la traditie si normalitate, nu numai in ceea ce priveste sarbatorile.
    Sa dea Dumnezeu. Numai ca, divinitatea nu baga nimic in traista. De aceea, incerc fara a obosi (pe termen lung) sa readuc , mereu, in prim planul atentiei, obiectivul primordial al USL: sa finalizeze IN UNITATE debarcarea regimului toxic Traian Baseascu, indifferent de cate dversiuni si violente vor fi aruncate pe media si in strada de fanaticii dictaturii de tip nou.
    Romanul are prostul obicei sa uite repede, unii au inteles ca va curge lapte si miere ( eu nu am citit asa ceva), altii viseaza la autostrazi cu n+1 benzi pe sens (in cateva luni), iar altii vor decredibilizarea Parlamentului, fara a-si dea seama ca fac cel mai distrugator de democratie joc politic.
    Nu trebuie sa permitem asa ceva. Cine citeste acest blog, trebuie sa inteleaga ca aici..manipularea se opreste la usa.
    (Z)

  15. Problema se pune nu daca d-nul Adrian Nastase va mai face sau nu inca 4 luni de puscarie ci in a “se” face a “n”-a demonstratie de forta pentru ca, “cine misca nu mai misca”…Vorba lui Claudiu Iordache : “Poporul catre guvern : Nu ne mai mintiti ! Va credem ! “.
    Stimate Domnule Adrian Nastase, cine, din PSD, din PNL…, a avut “geniala” idee de a dezbate in Parlament Legea amnistierii, chiar cu cateva zile inainte de procesul dvs. ? Am auzit la multi “puscariabili” (noua vorba de vorba a “intelectualilor” si a celor de la B1 TV…) argumentul ca , “ Daca pana si pe Adrian Nastase l-au inchis”…, fara nici-o proba…”, d-apoi pe mine… Ei inca sunt bine mersi…Nu ca le-am dori vreun rau. Credem insa ca s-a ajuns prea departe ! Daca “bocitoarele” noastre ar “plange” la coruptIa din SUA sau din UE, ar vui globul pamantesc…Nu ca nu trebuie sa ne facem ordine in societate, ba bine ca nu…, dar tocmai “selectivitatea” si neprofesionalismul justitiei, o institutie timorata si atacata agresiv, o impiedica !
    Cand Liviu Dragnea a spus ca ati platit pentru toti, s-o fi referit si la timpul viitor, si la faptul ca veti plati in continuare ?
    E totusi un motiv sa credem ca justitia nu e corupta. Se folosesc forte uriase, mass-media, parlament…, pentru a influenta justitia. Daca majoritatea judecatorilor ar raspunde la comenzi, nu si-ar mai bate capul…
    Faptul ca noi, societatea, am dori sa avem o alta agenda publica, in care oameni cu potentialul dvs, chiar ar conta, nu intereseaza pe nimeni ? Nici pe facatorii de partide de pe “Dreapta”, nici pe marii stipli ai “Stangii” perpetue din Romania ? Si pentru ei contati, pentru unii ca exemplu negativ, ca sa-si ia “ïndermnizatiile de Dreapta”…, pentru ceilalti, ca pentru cei ramasi “in corabie”, asigurati, dupa “aruncarea dvs. precum aruncarea lui Iona”…
    Ar trebui sa intereseze Occidentul…, Rusia, China ? Radem cu alta ocazie…
    Speranta ramane tot la justitia divina ? Ce vine dinspre inaltimile “Rapirii din Serai “ ?
    Fara integrarea noastra intr-o stare de spirit care sa incerce sa salveze Romania introducand-o intr-un demers global constructiv, totul va parea doar o lupta pentru supravietuire pentru unii si pentru ciolan pentru altii !
    Sa mizam pe buna judecata si buna credinta a judecatorilor si de ce nu, pe cinstea si demnitatea a procurorilor !
    Am mai scris. Ani de zile am comunicat in paralel cu Paul Goma, Dorin Tudoran si Claudiu Iordache. Incompatibilitati uriase ne desparteau dar nu am renuntat niciodata. In continuare potentialul de relationare exista. Poate ca o “nefacuta” ca intemnitarea dvs. sa fi daramat barierele. N-am avut timp sa-i raspund d-lui Dorin Tudoran ca lipsa dvs. de raspuns la acea scrisoare a sa despre Mihai Botez nu va poate fi imputata. Am scris inca de atunci ca raspunsul trebuia sa-l dea d-nul Ion Iliescu, cel mult d-nul Virgil Magureanu. Vorba unui clasic in viata, raspunsurile trebuiau sa fie “pe persoana fizica”…Toate emailurile catre dvs. si d-nul Dorin Tudoran le-am transmis si d-nului prof. Titus Filipas. Sper ca la un moment dat, acest blog si alte asemanatoare in retea, alaturi de alte forme de exprimare mai structurate professional, sa devina promotorii si in acelasi timp cenzorii cei mai acerbi ai relansarii Romaniei in lume ! Noi, societatea, nu putem avea proiectele noastre ? Mai scriam odata pe-aici : Nu puteti fii transferat la noi ? Sau trebuie sa se joace “Stanga” si “Dreapta” cu dvs…, ca sa fim noi impresionati ? Nu putem sa spunem ca AJUNGE ? NE-ATI “IMPRESIONAT” DESTUL ! Cum spunea si Claudiu Iordache : VA CREDEM !
    Cat o sa mai poata trai tara asta din vorbarie goala ? Andrei Plesu a punctat din nou “la el in cartier”… iar un ziar a mers mai departe : “ Dupa Gigel va urma Dorel “…In afara de BASCALIE mai putem produce ceva ? Traim intr-un “GLISSANDO” perpetuu…V-am lasat la FET doua carti ale lui Mircea Danieliuc. In post-fata la “Pisica rupta”, acesta afirma ( pag.437-438 ) : “Suprimarea indeletnicirii e un lucru bine-venit intotdeauna din partea unui meserias cu bun-simt. Dupa care as emigra, in sfarsit. In patria noastra, desigur. Emigratia nu e definita prin spatiu. Cu cat e mai diaspornic unul care a sters-o pe alt continent sporovaind romaneste, cazut pe sarmale, votand si luand apa sfintita la biserica ortodoxa din Queens ? Pe cand surghiunul intre ai tai !…Ce opera, ce lucru perfect !

  16. Domn Gavrila ,domn Gavrila am si eu pe linga dumneavoastra bineinteles ,cu prea-supune si respect o propunere.

    Sa privatizam toate penitenciarele ,adica daca am privatizat sursele si resursele ,”raul,ramul” de ce nu si….?Direct din penetenciar urmand a promova in sistem pe cei mai merituosi!
    Dupa propunerea lui Basescu de numire a lui Voiculescu la Radio-TVR eu l-as propune manager in noul sistem pe Traian Basescu!
    Si cum tot ii plac lui Gavrila incheierile apoteotice in engleza ex.I rest my case” eu as spune sadic sau dupa sadic „on warder we trust”

    dl.nimeni,

    Elementar watson, americans will call it ,Captain Frost”or „super freezy man” or the „man from Moscow” care culmea acum se identifica exact cu personajul dumitale „The Snowden”

  17. Dezideriu din nou despre politicieni inepti precum Claudiu Iordache.

    Atunci cind conform studiilor pe tot esantionul politicienilor din tarile cele mai emancipate prognozeaza o marja doar de 10 % maximum promisiuni
    pe care politicianul le-ar puteas respecta fata de propriul alegator , mai exista persoane care cer politicienilor imposibilul, sinceritate!

    Dl. Dezideriu hai sa atingem zloata chiar daca avem incaltari cu toc, hai sa fim normali si sa nu cerem imposibilitati, oameni providentiali, sa nu inselam plapandul electorat cu sintagme practic imposibile.
    Hai sa nu il asezam alaturi de Paul Goma pe Claudiu Iordache,cum tot asa ar fi sa nu mai facem reclama politicianului Plesu murdarit probabil de prea mult talent estetic!

  18. @ ZeV,

    auzi? Pe cuvantul tau de onoare ca ai citit Codul Penal german? Inseamna ca te da rau de tot afara din casa limba aia, germana…

    Poti traduce cartea tehnica a masinii? Dar un text juridic?

    Uite, eu am invatat germana dupa mama, am zis milch inainte de lapte, dar crede-ma, nu am citit Codul ala…

    Apoi, nu merge asa, adica sa motivezi ceva luand bucati convenabile de peste tot, azi gasesti absolut orice vrei… pricepi? Ori iei toata legislatia germana, ori te dai idiot!

    Vaicareala… Ei bine, doina e o forma specifica de vaicareala, amice… si nu cred c-o gasesti prin folclorul german… sau da, este?

    Apoi, tot asa, nu-mi poti interzice vaicareala, caci eu doineam…

    De vaicarit insa te vaicaresti tu sustinand niste prostii de care in curand te vei speria singur, ba ca te saboteaza Basescu, ba ca iti impune Fondul, ba ca te canta Macovei, ba ca nu pricepe planeta cum e cu imunitatea, cu anularea statului de drept, cu gazele, cu aurul, cu privatizarile…

    Esti (de) neinteles, amice…

    Dar -si doar eu- te inteleg… ai gasit o nisa pe aici si ce ti-ai zis, hai s-o violez intrand pe ea…

  19. Oficial CE:
    Orice fel de restricţii aplicate de Marea Britanie muncitorilor din UE sunt ilegale

    16 dec, 23:56 | Mediafax
    http://www.economica.net/oficial-ce-orice-fel-de-restrictii-aplicate-de-marea-britanie-muncitorilor-din-ue-sunt-ilegale_69427.html

    Orice fel de restricţii aplicate de Marea Britanie muncitorilor din Uniunea Europeană sunt ilegale, iar acuzaţiile privind turismul pentru beneficiile sociale nu sunt susţinute de date, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Jonathan Todd.

  20. Doru Coarna
    Prietene..las-o moarta (adica, in singura stare care iti stimuleaza putinii neuroni realmente activi).
    Basescu nu ma saboateaza pe mine (au am o meserie si sunt multumit cu ceea ce castig, cinstit, in tara mea), problema e ca Basescu saboteaza Romania si pe romanii care indraznesc sa gandeasca diferit de ,,perfectiunea sa”. Este o situatie extreme de grava, pe care, doar unii romani, care nu traiesc efectiv in tara lor, nu o vad.
    Daca ,,ochii” dumitale nu disting acest adevar elementar, nu inteleg ce fel de rol joci d-ta pe aceasta ,,nisa” virtuala.
    De bufon ? Nu prea ai stofa si nici suficient umor. Dar daca vrei neaparat sa rad, ei bine fie:
    (Z)
    Ce nu fac eu pentru ,,amici” ?
    (Z)
    ps
    Nu cred ca ai vazut emisiunea domnului Gadea, Eu, in schimb, am urmarit-o cu maxima atentie, de la inceput, pana la sfarsit. Dar, mi se pare timp irosit sa o comentam impreuna.

  21. Vsile

    iti sugerez sa te limitezi deocamdata la romana, pana o vei ‘identifica exact’.
    Apreciez ca ‘in warden you trust’.
    In rest, elementary, Watson!

  22. @Doru Coarna

    Ce ar trebui sa aiba politicienii nostrii e o imunitate fatza de „statul de drept(i)” impus de stapanii straini. Din pacate, avand o astel de imunitate, ei pot sa devina imuni si fatza de statul de drept (fara ghilimele, ala pe bune).

    Fara a decela intre cele doua tipuri complet diferite de „stat de drept” imunitatea aduce si lucruri bine si rele, intr-o proportie care depinde pana la urma de constiinta fiecarui politician.

    In opinia mea, in conditiile actuale, imunitatea e raul mai mic. Eu prefer sa fure cate ceva de la stat niste politicieni si mafiotzi romani, decat sa fure totul banditii din afara. Dar, in tzara „caprei vecinului” si a „capului plecat sabia nu il taie”, sunt convins ca parerea mea e una minoritara…

  23. Pai Dl. Gavrila,
    eu nu fac nici un efort ,se vede, nu public vreo erata, cine vrea sa fie destept il pricepe pe Vsile sau pe Ghita cine nu ramane cum a fost, dar dumneata un scolast cu texte scrise in ciorne si apoi copiate ,ma intreb si va intreb cum de ce nu va iese „deadreptul”?.Asa ca dl. profesor pe cuvinte-i mai greu decit pe litere!The real teatcher is the one that corect himself first!
    Limitati-va la cit va pricepeti eu pot fi instar omnium dar precum observ dumneavoastra nu sunteti inteligenti pauca, eu nu sunt „cesar (non) supra gramaticos” si precum vedeti nici dumneavoastra desi va pretindeti nu sunteti un Placentius .you are too far to get such credit!

  24. @Vsile

    se vede treaba ca esti si d-ta un by-product al postmodernismului.
    ghita are haz pe cand d-ta n-ai, oricat te-ai stradui.
    se vede ca engleza nu ti-e prietena, incearca totusi cu romana.
    acea nonsalanta inchipuita nu-i decat o penibila incercare de acoperire a unor lectii neinvatate.
    incearca o universitate privata, poate mai au locuri si cred ca intrunesti baremul.

Lasă un răspuns