Ministrul de externe al Georgiei, la Fundatia Titulescu, 9.12.2013

Tot luni, 9 decembrie, dar la orele 17:00, Fundația Europeană Titulescu a primit vizita doamnei Maia Panjikidze, Ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, care a ținut un discurs privind prioritățile politicii externe a Georgiei. Discursul a fost urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri. La eveniment au participat, pe lângă dl. Radu Podgorean, Secretar de Stat pentru  Analiză Politică şi Relaţia cu Parlamentul, Ministerul Afacerilor Externe al României, ambasadori și reprezentanți ai unor misiuni diplomatice la București, precum și înalți oficiali guvernamentali români. Si pentru aceasta reuniune, pe care am moderat-o, puteti gasi detalii pe http://www.titulescu.eu.

DSCN5995 DSCN5982 DSCN5980 DSCN5975

DSCN5979

10 gânduri despre “Ministrul de externe al Georgiei, la Fundatia Titulescu, 9.12.2013

  1. „Valeriu Zgonea a manipulat votarea a două legi, cu o viteză extraordinară, care nu erau pe ordinea de zi, nu aveau avizul CSM. Eu cred că Zgonea ar trebui să demisioneze. (…) Acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare. Voi aplica toate procedurile constituţionale pentru a împiedica aceste modificări.
    Eu am încercat să previn această reacție și nu vă ascund că am discutat cu domnul președinte Zgonea. Lucurile nu au fost înțelese și am estimat acest tip de reacție. Din păcate, el nu are efecte asupra celor care ne-au pus în această situație. Românii și România vor avea de suferit. Trebuie să uităm de șansa de a intra în Schnegen pentru că va fi un raport foarte prost pe partea de activitate parlamentară și va scrie <>”. – Traian Basescu
    …………………………………………………………………………………………………………..
    Asa cum am anticipat inca de ieri,reactiile dure ale partenerilor externi nu au intarziat sa apara.

  2. Sadicul a revenit pe post!
    Pai tot asa de zgomotoasa fost si reactia pretenilor de tain ai lui Traian in distrugerea Romaniei atunci cind s-a deturnat votul majoritar al romanilor!

    Normal , Traian pune in gura pretenilor cele mai abjecte acuze, un bumerang care se intoarce asa cum este de fapt initial a fost conceput,
    reverberant, impotriva Romaniei!

  3. Toată gălăgia asta pe marginea Codului e o exagerare a lui Băsescu. El vrea să demonstreze mereu că EL e campionul luptei anticorupție și că toți ceilalți politicieni sunt necinstiți, dar nu-i convinge decât pe vechii săi admiratori.
    A reacționat isteric, ca și când joi Codul ar fi urmat să fie pe masa magistraților care ar fi fost obligați să-l aplice.
    Lucrurile se puteau rezolva foarte simplu și fără atâta tam-tam:
    Media atrăsese miercuri deja atenția asupra unor inadvertențe, se știa că e ceva în neregulă cu modificările. Dacă parlamentarii n-ar fi modificat modificările fierbinți în urma discuțiilor din piață, legea ar fi ajuns oricum la promulgare, Băsescu ar fi trimis-o înapoi cu observații și ar fi fost îndreptată.
    Așa ar fi procedat un președinte responsabil, civilizat și educat.
    Tămbălăul făcut de Băsescu și ai lui arată că insul e în campanie electorală pentru fiica cea mică și Mișcarea Populară (care e cam nepopulară) și nu știe ce să mai facă pentru ca aceștia să mai ia câteva puncte.
    Din discuțiile pe care le-am avut cu câțiva oameni, am văzut că unii au reținut doar că ne-am pierdut suveranitatea și că Marile Puteri învârtesc lucrurile în România.
    Iată de ce trebuie să fii moderat! Fiindcă altfel poți să dai cu parul undeva și să crape în altă parte.

  4. Între 2009 și apr. 2012, și PD(L) a votat din greșeală câteva legi.
    Îmi amintesc de legea reducerii cu 5% a TVA la alimente și cea a neimpozitării pensiilor sub 2000 de lei, cu care de fapt nu era de acord, dar a votat conform indicației greșite a liderului de grup.
    Parlamentarii nu pot să fie specialiști în toate domeniile legiferate, și de aceea se bazează pe rapoartele comisiilor și pe indicațiile liderilor de grup.
    La legea pensiilor, numărul de voturi a fost pus din burtă.
    Problema s-a rezolvat: Băsescu le-a trimis înapoi în Parlament, iar majoritatea a reparat greșelile.

Lasă un răspuns