Cum a fost la Viena…

La sfarsitul saptamanii, am participat – asa cum v-am anuntat – la un eveniment cultural organizat, la Viena, de catre membri ai comunitatii romanesti, eveniment desfasurat sub denumirea  „Romania in cinci culori”. Proiectul a fost derulat, timp de cinci zile, in organizarea doamnei Laura Hant si a conducerii Teatrului Pygmalion.

Proiectul pe care l-am mentionat o oferit diverse manifestari culturale, din domeniul muzicii, teatrului, literaturii si filmului. In cadrul acestui program, eu am prezentat cartea mea, „Romanian-American Partnership. My Contribution”, precum si varianta in romana, „Lumea, americanii si noi”. Tot sambata seara, a avut loc loc, la Opera vieneza, spectacolul cu opera „Bohema”, cu Angela Gheorghiu in rolul principal. Seara, dupa spectacol, respectiv dupa prezentarea de carte, ne-am intalnit, prin hazard, la unul din restaurantele din Viena. Evident insa ca o parte din audienta pe care contam , a „defectat”. Nu e grav…

Am intalnit si cativa parlamentari austrieci si am avut o intalnire foarte interesanta cu directorul Institutului Renner.

DSCN3279 DSCN3349 DSCN3351

3 gânduri despre “Cum a fost la Viena…

  1. Cinci culori, cinci zile, patru arte… Si a cincea? Ah, da, politica, despre care unii spun ca ar fi o arta, altii, stiinta, in mod cert o combinatie, in proportii greu de cunoscut si de atins, pentru a ajunge la acea formula politica innobilatoare, precum piatra filozofala (lapis philosophorum), din alchimie! Presupun ca proiectul, intr-un mix inspirat, dupa parerea mea, chiar a adugat valoare relatiilor dintre noi si austrieci, din perspectiva unei noi lumi, pe care ne-o dorim cu totii, cel putin in ceea ce priveste onestitatea si increderea. Felicitari!

  2. Domnule Nastase, ma bucur sa va ca acceptati defectarea unora ca facind parte din statutul dumneavoastra curent. Aceasta este realitatea prezenta, unii va considera in afara preocuparilor lor ori cred chiar ca le dauneaza sa fie vazuti prin imprejurimile dumneavoastra.
    Ma bucur si sa vad ca sunteti considerat o particica a culturii romane, a culturii politice a Romaniei mai bine zis si nu numai a celei politice.
    Doamna Angela Gheorghiu canta foarte frumos, ingereste as zice, ea stapineste la perfectiune arta cintului. Propun spre ascultare o arie a lui Mimi din Boema, cu Angela Gheorghiu. Si va zic, domnule Nastase, ca mi-ar face mare placere sa aflu pe Youtube o inregistrare de citeva minute, 4-5, in care cititi din volumul pe care il lansati atit de interesant, in toata Europa.

    http://youtu.be/eiyT5_UipMs

Lasă un răspuns