Ceremonie la Bruxelles

Astazi, la ora 19 -ora Bucurestiului – va avea loc, la Bruxelles, ceremonia prin care Fundatia Europeana Titulescu, impreuna cu grupul europarlamentarilor romani, va dona Parlamentului European un bust in bronz reprezentandu-l pe Nicolae Titulescu.

In felul acesta, marele diplomat roman si european isi va afla locul in galeria de personalitati din cladirea Parlamentului European. Sculptura ii apartine artistului Doru Dragusin, ce va fi, de asemenea, prezent aici. La ceremonie va fi prezent si vicepresedintele Parlamentului – Miguel Angel Martinez, un vechi prieten al Romaniei.

In acest fel, continuam actiunile prin care „fixam” in diferite capitale si orase europene prin aceste busturi- am inceput cu Geneva, in urma cu 13 ani – contributia diplomatiei romanesti la dezbaterea marilor teme ale continentului.

Am ajuns, de dimineata, in Bruxelles, unde este o vreme superba. Va voi povesti maine cum a fost.

55 de gânduri despre “Ceremonie la Bruxelles

  1. @ZeV
    Sunt două lucruri complet diferite : cuvântul duhovnicului, pe de o parte, şi divagaţiile dumitale despre „duhovnici”, pe de altă parte. Care „duhovnic” te-a învăţat să nu respecţi calitatea apei dintr-un aquifer? Apa de calitate e lucru sfânt, cu spiritualitate în sine.

  2. @bloideologic
    …La o analiza mai atenta (cu focalizare pe detalii) ,,apa de calitate” contine imperfectiuni si limitari inerente materiei, dar constatarea asta nu o face mai putin demna de respect.
    Desigur, din dorinta noastra de a personaliza lucrurile cu propriul nostru ego, putem spiritualiza orice in specific omenesc. Desigur, e altceva decat spiritul pur si simplu, care, inclusiv prin intermediul harului duhovnicesc, transfera dumnezeire materiei. Dar asta e cu totul alta calitate care nu are legatura cu proprietatile fizico-chimice ale apei si nici nu poate fi masurata si/sau analizata cu metodele ateist-stiintifice. De aceea ma raportez la duhovnici. In aceasta zona transcendenta, insusi respectul este limitativ si derizoriu, singura stare care poate cuprinde si asigura o minima intelegere, este iubirea.
    Duhovnicul nu te invata, duhovnicul emite/emana. Mai departe, ,,mingea” e in terenul omului.
    (Z)

  3. @ZeV
    Aud eu vreun duhovnic vorbind în apărarea apei de calitate din aquiferul românesc ? Dacă nu, înseamnă că nu-i adevărat duhovnic al neamului românesc. Apoi, la ce fel de „transcendenţă” te referi ? În fine, să lăsăm „transcendenţa”, şi să vorbim despre calitatea apei. De ce nu o aperi de la agresiunile RMGC şi Chevron ? Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în toată istoria noastră! Prin comparaţie, tătarii erau prunci nevinovaţi. Aici este singurul punct din istorie unde împărtăşim ceva bun cu muscalii. Tătarii ne-au ajutat într-un mod capital şi pe noi, şi pe muscali.

Lasă un răspuns