Oameni si caini

Mai multi prieteni m-au „somat” sa scriu ceva despre cainii maidanezi si despre moartea tragica a lui Ionut. A fost cumplit ce s-a intamplat dar, la o scara mai mica, eventual cu consecinte mai putin dramatice, astfel de lucruri se petrec de mai multi ani, in special in Bucuresti. Mihnea, fiul meu cel mic, mi-a povestit aseara ca a reusit cu greu sa scape de un dulau de vreo cincizeci de kilograme pe o strada din centrul Bucurestiului, mergand la un prieten. Lucrurile astea se petrtec continuu, fara sa existe vointa de rezolvare civilizata dar radicala.

Eu nu simt nevoia sa-mi exprim acum un punct de vedere. Parerea mea, in primul rand ca premier, am exprimat-o in Ordonanta de urgenta a guvernului nr 115  (de fapt, 155 – am tastat gresit) din decembrie 2001, referitoare la programul de gestionare a cainilor fara stapan.  Va rog sa cititi textul ordonantei. Veti gasi acolo si obligatia administratiei locale de a infiinta servicii specializate de gestionare a acestei probleme si obligatia amenajarii adaposturilor pentru caini, inclusiv obligatia de a se incadra cate un medic veterinar pentru asistenta de specialitate. Sunt prevazute conditiile pentru capturarea si transportarea cainilor in adaposturi, cazarea lor pentru un interval de 7 zile (modificat in 14 zile apoi inapoi in 7 zile). Pentru cainii bolnavi cronici sau incurabili se prevedea eutanasierea imediat ce erau adusi in adaposturi. Articolul 7 stabilea ca dupa expirarea termenului de cazare cainii care nu au fost revendicati sau adoptati (conform anexelor) vor fi eutanasiati. Se stabileau conditiile de adoptie, dupa sterilizare, continutul declaratiei-angajament a celor care adoptau acesti caini. Erau de asemenea prevazute conditiile minime pentru functionarea unui adapost,spatiile pentru adapostire si pentru interventii medicale, controlul bolilor, hranirea cainilor si curatenia adaposturilor, normele pentru capturarea si transportul cainilor, regulile privind eutanasierea.

Regulile erau clare. De ce insa, cu acelasi instrument juridic, in orase cum ar fi Brasov, Oradea problema cainilor fara stapan a putut fi rezolvata, in perioada 2001-2004, in timp ce administratia Bucurestiului nu a reusit sa faca acest lucru? Nu cred ca Brigitte Bardot a fost prima vinovata.

Eu am incercat sa dau un exemplu in acea perioada. Poate va amintiti ca am adoptat un maidanez – Ralph – pe care toata familia l-a iubit  si care a trait pana de curand.

IMG_0336

70 de gânduri despre “Oameni si caini

  1. Cu voia dumneavoastra,un nou mesaj postat de subsemnatul pe blogul jurnalistului Radu Tudor.
    …………………………………………………………………………………………………………..
    Domnule Radu Tudor!
    In postarea precedenta am afirmat ca daca doar la nivel de capitala sunt inregistrati 60.0000 caini comunitari,la nivelul intregii tari ar trebuii sa existe aproximativ un milion.
    De asemenea am scris ca daca pentru toti acesti caini,(la nivel national),s-ar construi adaposturi ar fi necesar un personal de aproximativ 10.000 de angajati care sa se ocupe de hranire,intretinere s.a.m.d.
    Dumneavoastra mi-ati raspuns ca este o suma exagerata.Pai daca socotim,rezulta un angajat la 100 de caini.
    Dar dupa cum spunea cineva pe blogul dumneavoastra,noi nu suntem capabili sa oferim conditii decente pentru bolnavi in spitale.
    Sunteti o persona realista si cred ca realizati si dumneavoastra ca eutanasierea cainilor maidanezi reprezinta singura solutie viabila.
    Da,este o masura barbara si ma doare si pe mine sufletul pentru ca pe langa cainii agresivi,vor pica prada cainii pasnici care traiesc pe langa restaurante sau alte unitati unde primesc resturi de mancare.
    Dar situatia este mult prea grava si scapata de sub control si cred ca trebuie actionat rapid si pragmatic.
    ACUM ESTE MOMENTUL…si nu maine sau poimaine.Datorita dramei care s-a petrecut intrega mass-media si opinia publica este concentrata pe acest subiect iar presinuea pe autoritati este consistenta.
    Daca se intampla un alt eveniment…stiu eu?…mai moare vreun ”rege”,subiectul se stinge si peste 10 ani o sa ne aflam in aceasi situatie.
    Papa lapte de la Palatul Victoria pe care-l preocupa exclusiv propria imagine nu este capabil sa ia taurul de coarne.Arunca pisica moarta in curtea Parlamentuli.Ori pana se intorc puturosii din concediu,pana se intruneste cvorumul,pana cand gasesc de cuviinta sa puna pe ordinea de zi proiectul cu pricina…ne apuca revelionul.
    Parerea mea este ca o ordonanta de urgenta menita sa scoata trupele Ministerului de Interne si ale Ministerului Apararii Nationale cu masinile de transport din dotare,in strada alaturi de angajatii specializati de la primarii,este cea mai viabila solutie.In maxim o saptamana se poate rezolva problema.
    Pe urma avem tim sa cugetam ce-o sa facem de acum iainte.

  2. Zilele astea au fost …dupa povestea cu cioaba …de o isterie condamnabila ,mai ales a televiziunilor …; intamplarea nu e prima ,dar emotia si tragismul acestei morti au scos din oameni indolenta si s-au exprimat …unii pro altii contra ,fara limite ..! cred ca legea d-voastra rezolva ,daca se dorea ,cheltuirea banilor pt asa ceva dar nu s-a vrut ,acum populatia face presiuni si-si amintesc si autoritatile de acest balast ,de care s-au ocupat cum au putut cateva ONG- uri ,dar numarul de caini abandonati e prea mare si trebuie masuri combinate ,urgente…. .poate cei care iubesc animalele sa adopte mai multi pt a-i sava ,caci tavalugul va rade tot …! pacat, ca popor ne coplesesc numai emotiile si mai putin ratiunea si bunul simt …,ca de preventie si tratare …

  3. Domnule Nastase, indraznesc sa afirm ca propagandistii nu vor fi multumiti.
    Un scriitor bun isi poate face cititorii sa accepte ca mediul fictional din scrierea sa se substituie, fie si temporar, mediului real, realitatii. Si aici, pe blog, ei creeaza medii fictionale, in cadrul carora dumneavoastra aveti mari vinovatii in mai multe chestiuni. Deci, domnule Nastase, de ce nu ati rezolvat problema ciinilor vagabonzi in timp ce erati in inchisoare si, domnule Nastase, cum de va permiteti ca pesedeul sa nu guverneze bine in timp ce dumneavoastra nu mai sunteti membru al sau, ba chiar nu mai aveti nici toate drepturile cetatenesti? Inutil sa amintesc ca aceia care va cer acum socoteala sunt dintre cei care s-au bucurat pentru condamnarea dumneavoastra si au apreciat ca tentativa dvs. de suicid a fost o simulare. Miine ei vor confectiona noi pseudorealitati, in care va vor invinovati pentru alte lucruri. Pe linia prezidentiala.
    Condoleante familei copilului omorit. Sunt intristat si alaturi de familia sa, tot asa cum sunt alaturi si de familiile sutelor de copii omoriti in acest an din alte cauze si carora presedintele nu le-a trimis coroane de flori si nici nu s-a pronuntat despre cauzele mortilor lor. Am speranta ca va fi gasita o solutie umana, pe care noi, contribuabilii, o finantam in zadar de ani si ani de zile, astfel incit el sa fie ultima victima a ciinilor fara stapin.
    Am si constiinta ca speranta mea corespunde unui mediu fictional. In mediul real, cred ca problema nu va fi rezolvata. Insusi presedintele isi leaga viitorul de problema ciinilor vagabonzi si ce se va face el fara ciini vagabonzi? A devenit primar agitind chestiunea ciinilor vagabonzi si s-a mentinut primar cu aceeasi chestiune. Acum spera sa-si regaseasca popularitatea agitind tot aceeasi problema. Cum isi va continua el cariera politica daca nu vor mai exista ciini vagabonzi? Va trebui sa mearga pe mare si sa convinga pisicile de mare ca le va scapa de ciinii de mare. Vagabonzi.

  4. Asa e Sadicule, strangem toti cei un million de caini si dupa aceea mai vedem ce facem cu ei.
    Iata o logica beton de basist. Ce spui de o deportare in Sahara ? Mai greu e cu transportul. (Z)
    Nu inteleg de ce, dupa atatia ani de basism luminat, inca mai sunt probleme majore in Romania ? Cam ciudat, nu crezi ?
    Dar, m-am edificat…mai pune un consilier bine platit din bani publici de un discurs, si gata, am rezolvat problema. Mai greu a fost cu blonda Bardot, dar toata lumea cunoaste slabiciunea basescului pentru femei, mai ales, blonde
    (Z)

  5. Până la urmă, cred că singura soluţie, care ar aduce, culmea şi bani la buget, ar fi abatorizarea câinilor şi exportarea lor în ţările în care această specialitate culinară este deosebit de apreciată .
    Dacă nu şi nu , adică nu ne putem noi descurca, neavând tehnologia necesară, sunt sigur că în câteva luni de zile, nişte specialişti cu ochi oblici, atr face să ne fie dor de astfel de animale (ba, ar lua fiinţă un nou biznis românesc), toată chestia ar fi să nu le lăsăm pe străzi în voia soartei !
    Cei care le iubesc aşa mult ( şi cred că nu există om ), n-au decât să aibă grijă de ele, iar dacă nu, să le ducă dorul !
    Mai sunt şi alte animale de companie, care nu-s în stare să ucidă decât şoareci sau păsărele, care până a deveni obiective de strategie naţională, mai au de parcurs ceva etape .
    Nu multe, că fără câini…..

  6. Iata grija adevarata pentru cetateni!

    Ce s-a intamplat intre timp? Au venit la putere „maidanezii”.

    : IONUT ESTE ROMANIA SFASIATA DE MAIDANEZII POLITICI! de 23 de ani incoace!

    Nu cred ca va amintiti postarea mea cu multi ani in urma…cand vedeam Romania ca pe un copil atacat si sfasiat de pirania…asta s-a intamplat!

    Dumnezeu sa-l odihneasca , fie ca sacrificiul lui sa trezeasca poporul nostru bland si bun ….

  7. @ AN

    Daca toti maidanezii ar fi asa de linistiti ca Ralph , ar fi bine , DAR VIATA BATE FILMUL !

    MAREA PROBLEMA SUNT JAVRELE DE HOTI SI DE BANDITI , NU MAIDANEZII !

    JAVRELE DE HOTI SI DE BANDITI LE-AU FURAT ZECILE DE MILIOANE DE EURO , CAINILOR !

    ALOOOOO , DNA-UL , LASATI DOSARELE LA COMANDA POLITICA , SI REZOLVATI-O P-ASTA , IN REGIM DE URGENTA !

  8. Mai întâi a murit o bătrânică muşcată de câini. Mda, oricum era pe ducă, nu prea s-a sesizat lumea … Apoi a murit un bărbat între două vârste. „Norocul” nostru a fost că era japonez, aşa că a avut parte de o publicitate serioasă, dar nu îndeajuns de impresionantă ca să mişte lucrurile, doar a sensibilizat puţin opinia publică. Acum nu-şi mai aduce aminte nimeni de el.
    Acum a murit un copil. Dacă nu se întâmplă o dramă mai mare care să ia primetime-ul televiziunilor există o şansă să se rezolve problema câinilor maidanezi. Sau măcar să se dea un brânci destul de puternic astfel încât s-o ia „bolovanul” la vale…

    Pe fondul valului de emoţie iscat de moartea copilului ucis au apărut necrofagii: politicienii, televiziunile.
    Primii dintre ei se agită de mama focului dându-şi instrucţiuni unii la alţii cât de repede să se facă legea care să permită eutanasierea patrupedelor maidaneze: Băsescu presează la Ponta să dea un OUG, acesta îi pasează problema lui Dragnea, Dragnea lui Zgonea, Zgonea lui Ciucă şi aşa mai departe. Oprescu doreşte referendum pe tema asta. Vai, cât de repede răspunde politicanul român la febra comunităţii!! Ţara arde ( şi dacă nu se stinge focul repede ard şi procentele lor electorale) şi politicanul răspunde prezent!
    Ce par să uite cu toţii sunt faptele:
    1. Există OUG nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân unde se arată foarte clar cum trebuie tratată problema. Acolo este şi un articol unde scrie negru pe alb că în situaţia în care, dupa expirarea termenului de cazare de 7 zile, câinii nu au fost revendicati sau adoptati , aceştia vor fi eutanasiati.
    2. Avem şi Legea 227/2002 dată de Parlament pentru aprobarea ordonanţei de mai sus şi care o reia aproape integral, mărind doar (nu era previzibil, suntem umani, nu?!) termenul de cazare şi eutanasiere la 14 zile.
    Cu alte cuvinte, nu există nici un vid legislativ, politicienii noştri de top vorbesc strict pentru imaginea lor.
    Problema de fapt este la politicienii locali, la primării, care nu au curajul să respecte legea de frica pierderii unor procente electorale, presiunea mediatică a „iubitorilor” de animale fiind PÂNĂ ACUM mai mare decât cea a adversarilor lor. În plus, mass-media ce plânge acum pe umărul familiei copilului se face că uită cum foloseau ca pe o armă electorală problema maidanezilor. De exemplu, Antena 3, care se declară „solidară cu familia …”, anunţ scris mare pe ecran, acum cu ceva timp în urmă îl făcea praf pe Băsescu, criminalul Băsescu, care a omorât câini pe vremea când era primar, toată revărsarea de ură fiind făcută pe un fond vizual canin idilic, cu căţeluşi pufoşi şi nevinovaţi. Acum apar la televizor numai bestii, câini rânjind diabolic, oameni atacaţi… asta e, chestie de marketing, de oportunitate!
    3. Un puşcăriaş costă cam 2700 de lei pe lună şi un câine vagabond în jur de 600 de lei pe lună.
    Plenul Senatului a respins proiectul care presupunea majorarea alocaţiei de la 42 lei la 50 lei pentru copiii între doi şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, precum şi majorarea alocaţiei de la 84 lei la 100 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între trei şi 18 ani.
    Nu sunt bani, zice Antonescu.
    OK., înţelegem.
    Dar atunci de ce plenul Senatului a adoptat în martie 2013 iniţiativa legislativă prin care vor putea fi eutanasiaţi numai câinii declaraţi bolnavi incurabil de către un medic de specialitate? Astfel, potrivit formei adoptate de Senat, după expirarea termenului de 30 de zile (nu era previzibil, suntem şi mai umani, nu?) în care câinii sunt cazaţi în adăposturi, dacă aceştia nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, câinii pot fi păstraţi în continuare în adăposturi sau returnaţi în teritoriu după ce au fost castraţi şi sterilizaţi.
    Un alt amendament adoptat prevede faptul că autoritatea administraţiei publice locale urmează să asigure deparazitarea internă şi externă, sterilizarea sau castrarea, microciparea şi vaccinarea antirabică gratuită a câinilor cu stăpân timp de un an de la intrarea în vigoare a legii.
    Pentru asta sunt bani?!
    Ce ţară suntem noi dacă din banii publici se duc mai mulţi la deţinuţi şi câini decât la copii şi bătrâni?! Răspunsul este la punctul 4.
    4. Suntem o ţară cu susu-n jos.
    Mircea Sandu, şeful Federaţiei Române de Fotbal, „naşul”, face o ofertă de nerefuzat părinţilor îndureraţi: a doua zi după înmormântarea copilului îi invită pe gratis la meciul de fotbal România –Ungaria pentru a-i mai binedispune.
    Se spune că România este Grădina lui Dumnezeu.
    Eu aş spune atunci că Doamne, mare-i grădina ta! E plină de stupizi.

  9. Ei, chiar am cautat de curiozitate ce e cu OUG 115/2001. Si am gasit:

    Ordonanţa de urgenţă nr. 115/2001 privind reglementarea unor măsuri de asigurare a fondurilor necesare în vederea furnizării energiei termice şi a gazelor naturale pentru populaţie

    Nici o legatura cu cainii vagabonzi, vedeti si voi la:

    http://lege5.ro/Gratuit/gmzdanbv/ordonanta-de-urgenta-nr-115-2001-privind-reglementarea-unor-masuri-de-asigurare-a-fondurilor-necesare-in-vederea-furnizarii-energiei-termice-si-a-gazelor-naturale-pentru-populatie

  10. Sunt de parera lui Ionut.

    Probabil ca dl Nastase a incercat sa faca ceva. dar acel ceva nu a reusit. Din lipsa de bani, din politicianism etc.

    Asa nu se mai poate!

    Din pacate cea mai lucida parere a fost a lui Basescu; cainii vagabonzi trebuie eutanasiati. Societatile de protectie si-au gasit o oportunitate pentru traiul zilnic si chiar pentru a realiza o acumulare. Speculeaza sentimentalismul oamenilor.

    Eu si sotia mea si copii am fost si suntem iubitori de animale. Am avut un ciobanesc german care facea parte din familie, l-am ingrijit cat am putut; zece ani cat a trait nu am plecat in concediu impreuna, noi oamenii, decat maxim 5 zile ca sa nu-l lasam pe mana altora. O singura data am putut sa-l luam la mare si am dat spaga la receptie sa ne dea o camera la parter cu balcon pe unde intra si iesea din hotel. Nu mergeam noi la doctor cat il duceam pe el (de fapt o ea); cand l-am luat am fost constienti ca este in responsabilitatea noastra, ne-am ocupat, I-am facut analize si vaccinuri, mancare adecvata.

    Repet, asa nu se mai poate!

    PS

    Cateaua era blanda; singurul om pe care l-a muscat am fost eu cand jucam fotbal cu ea iar ea urmarea mingea.

    Odata, veneam de la veterinar si o haita ne-a atacat! Ea suportat cat a suportat, statea lipita la piciorul meu pana cand s-a saturat si s-a dezlantuit; a intrat in ei si I-a risipit. Nici n-am apucat sa vad daca i-a muscat sau nu!

  11. @ sadicule,

    pai a noastra natiune nu stie exact nici cati votanti suntem pe lumea asta, cum crezi ca stiu ei ca in Bucuresti sunt 60000 de caini? Aiurea, cam atatia ar trebui sa fie pt ca la 100 lei vaccinul, sa iasa de cateva viloace acolo…

    Apoi, INFORMATIILE DIN PRESA NU TREBUIESC CREZUTE!!! Astia-s cei mai mari falsificatori de adevar, mai mari decat politicienii, din istoria omenirii!

    Ionut a avut ghinion, intai cu ma-sa mare, apoi cu firea sa curioasa, apoi cu primaria, apoi cu ONG-ul ala fantoma, apoi cu varsta sa la care nu fusese educat cum sa abordeze cainii maidanezi…

    Dar am spus-o, sa omoram toti rechini, ucigasi sau nu, toate reptilele de orice fel, toti pestii piranha, toti somnii care trag copii la fundul apei… sa protejam insa, sa oferim fonduri de bail-out bancilor care ne sufoca, firmelor care ne oravesc cu chimicale, cu initium, celor care fac medicamente generice false, nestudiate… astia toti trebuie protejati, in numele lui Ionut…

    De cand lumea si pamantul, a atacat fara motiv om, il omori, altminteri nu… iar noi nu stim daca au fost zgandariti sau nu, copilul e copil… il putea intepa si o viespe in curtea casei, daca o zgandarea… facea soc anafilactic, deci sa omoram viespile si albinele, ne face miere industria chimico-alimentara, atata cata vrem!

    Stii, noi suntem aia care haleam jelibon si bonibon din Turcia, si ca sa platim importul lor, taiam combinatele si fabricile si exportam acolo fierul din ele, ca fier vechi… astia suntem, si tot astia am ramas, si acum pleaca acolo fierul nostru, si stai sa vezi si vagoanele de marfa incotro se vor duce…

  12. De ce Ordonanta de atunci nu a fost aplicata ?
    Imi amintesc de o vizita in Pajura in 2002 , roiuri de caini amenintatori peste tot , sinistre concerte de latrat noaptea , familia care ma primise avea in calcul punerea de otrava in cartier , n-au facut nimic , in orice caz pentru asa ceva Telejurnalul TVR -ului securisto-elitist ameninta cu inchisoare grea acum 3 luni – caini vagabonzi impuscati intr-o padure , cine era ” Criminalul ” ?
    Sper sa vad o solutie intr-adevar civilizata . Golirea Bucurestiului , Pitestiului , Ramnicului Valcea , Constantei , Timisoarei , Iasului de aceasta plaga a cainilor vagabonzi . SI EUTANASIEREA LOR .
    Se va continua , in numele politicului corect ,cu inchiderea ochilor si solutii ipocrite cu ” castrarea ” , ” punerea de cip ” , si ” alimentarea ” acestor animale periculoase , care traiesc 18-20 de ani ? Cati kilometri de autostrada se pot construi pe an cu zecile de milioane de euro cheltuite bezmetic in aceasta nebunie ?

  13. Buun, am continuat investigatiile, se pare ca OUG 115 e de fapt OUG 155. Asa, si mai mult chiar ea a fost schimbata radical prin legea 227/2002, tot sub patronarea domnului Nastase, sa nu-mi spuna cineva ca vota ceva Parlamentul fara aprobarea sefului guvernului si a liderului partidului.

    Bun, si ce contine legea 227/2002 referitoare la javrele tarii ? Esential mi se pare articolul 8, care modifica fostul articol 7:

    „8. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Art. 7. – (1) În situaţia în care, după expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4, câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi conform prevederilor anexelor nr. 4 şi 5, aceştia pot fi păstraţi în adăposturi, returnaţi în teritoriu, eutanasiaţi sau o combinaţie a acestora, conform hotărârii consiliilor locale, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după consultarea populaţiei din raza unităţii administrativ-teritoriale respective.”

    Deci: Cainii pot fi eutanasiati, sau pastrati, sau RETURNATI IN TERITORIU; o hotarare care nu poate fi luata dupa consultarea populatiei !!! Domnule Nastase, daca vreti sa ne informati, nu sa dezinformati, spuneti-ne ce a facut Brasovul sau Oradea: Au aplicat OUG pana in 2002 pana la adotarea legii si au eutanasiat repede toate javrele ? Sau au facut referendum dupa 2002 (alti bani, alta distractie) ? Sau pur si simplu si-au asumat incalcarea legii si gata ?

    Deci, lucru absolut esential: Legal Oprescu nu poate eutanasia cainii decat dupa ce face referendum ! Asta-i legea Nastase, OUG a fost valabila doar un an si atunci cainii puteau fi eutanasiati fara referendum. Acum nu !!

    Nu mai adaug alte articole din lege care pun bete in roate si scumpesc procesul (care fusese simplu in OUG) in mod infernal, gen eutanasierea nu poate fi facuta decat de un medic veterinar, etc. 60 000 javre ==> 60 000 ore platite (cel putin) pentru medic veterinar, dar cred ca e mult mai mult ca tot legea precizeaza ca medicul veterinar trebuie sa si controleze cainii, etc. !!

    Domnule Nastase OUG era buna, dar legea e proasta !! As vrea sa o admiteti.

    Ca sa fiu corect pana la capat as vrea sa-mi exprim si scarba fata de Basescu si Boc, mai ales primul, care putea foarte bine din 2005 pana in 2012 sa forteze abrogarea legii 227/2002, sa revina la OUG155/2001, si in plus sa adauge si raspundere penala functionarilor din primarie care nu pusesera eutanasierea in aplicare ! Dar n-a facut-o, l-a apucat interesul acum in mod subit, nu de alta, da ca sa nu poata Ponta sa faca lucrul asta, ca de, Ponta prin definitie nu poate sa faca decat pe dos de ce zice Basescu indiferent despre ce-i vorba, altfel pierde din prestigiu.

  14. Referitor la romani si conducatorii lor:

    Eminescu a spus de mult ca pe noi doar “norocul ne petrece”, asta insemnand ca suntem niste “fluiera vant(sau un “popor vegetal ” ) care fiind el petrecut de noroc, trece prin vremi ca rata prin apa, dar daca nu-l mai petrece norocul se duce rapid la fund.
    De aceea un smecheras de smecheras ca Sorin Oprescu ne scufunda in dejectia sa de gargaragiu cu excremente demagogice
    De aceea un copil moare ucis de niste animale salbaticite care au invadat capitala si un “smecheras de smecheras” ca Sorin Oprescu ne scufunda in dejectia sa de gargaragiu cu excremente demagogice
    De aceea la scara tarii o haita de politruci-mafioti-agenti sraini si etc, ne sug sangele de vita proasta ce parem a fi, asa petrecuti de noroc cum suntem sau mai degraba credem ca suntem, cufundati in somnul vegetal al norocosilor, de cca un sfert de secol, daca nu adaug si jumatea in care Moscova si agentii sai care si azi lucreaza inca la vedere ne-au jefuitsi umilit
    Si in final de aceea o gramada de nemernici carora li se adauga o gramada de cretini se chinuie sa-l darame pe singurul care s-a batut pentru demnitatea acestui neam in ultimul sfert de veac.

    PS Oprescu mai este inca PG?

  15. @ZeV
    Desteptarea omule!
    Pesedistul Sorin Oprescu se afla la conducerea capitalei de 5 ani iar USL este la putere de aproape un an si jumatate.
    Da,stiu ca uselistii inca nu s-au prins ca sunt la putere dar aveam mai multe asteptari din partea voastra,a sustinatorilor aliantei lu’ peste prrajit.
    Atunci cand te afli la putere,poti invoca ”greaua mostenire” cel mult un an de zile.Pe urma,intri in zona penibililui si rad cetatenii tarii de tine.
    In speta de fata,este o onoare pentru mine sa gandesc la fel ca Traian Basescu.In calitate de capitan de vas,cu siguranta a trecut prin situatii limita care l-au determinat sa ia decizii rapide si pragmatice.
    De la baietii astia crescuti in Primaverii si hraniti cu pipeta pana la majorat,nu poti sa ai asteptari prea mari.
    Pe tema cainilor fara stapani s-a tot filozofat in decursul timpului fara sa se fi intreprins ceva concret,(cel putin Traian Basescu a incercat sa transeze problema pe vremea cand era Primar dar toti ipocritii I-au sarit in cap).
    Totul pana la moarte! Situatia este deosebit de grava,in principal din cauza numarului ingrozitor de mare al cainilor aflati pe strazi.
    Nu ne putem permite ca tara sa construim adaposturi pentru saracii care dorm in strada care sunt de ordinal miilor,in nici un caz de ordinul sutelor de mii.Bine,bine…in cazul in care suntem ipocriti,putem visa la cai verzi pe pereti.
    Pentru”Iubitorii de animale” care in aceste zile isi dau ochii peste cap si sunt consternati am un mesaj:ieri a fost Ionut dar maine s-ar putea sa fie copii lor , nepotii sau bunicii.

  16. Daca oamenii ar fi buni, si s-ar face datoria,nici cainii n-ar fi rai. Pacat ca nesimtirea, hotia si ticalosia unora{si cu totii ii stim}, a platit-o un ingeras nevinovat. Mare pacat, D-zeu sa-l aiba in paza sa!

  17. In mesajul de mai sus la 3:16 PM vorbesc tampenii … Asta o zic repede, sa nu mi-o ia cineva inainte.

    Textul de lege apare aici:

    http://www.europeana.ro/index.php/2011/11/26/legea-maidanezilor-cainilor-fara-stapan/

    si mi-a atras cineva cu fin spirit de observatie ca in josul paginii sta scris Anastase si Geoana, carevasazica legea cu pricina e mosita de guvernul Boc. Super-proasta legea, chiar mai intreb daca e in vigoare ?

    Acuma revening la legea 227/2002, e aicl (sper bine acum):

    http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_caini_vagabonzi.php

    Imi asum vina si imi retrag cuvintele. Legea e OK, de acum il bestelesc pe Oprescu.

  18. andrada
    EXCEPTIONAL
    Iata de ce admir doamnele si domnisoarele…desi sunt mai sentimentale decat barbatii, spre deosebire de acestia din urma, nu-si pierd niciodata capul. Fara ele, ne-am sfasia intre noi, de ,,destepti” ce suntem…si, bineinteles, tarziu acasa.
    😉

  19. Astazi mi-a fost dat sa aud cea mai mare ineptie, din ultimii 20 de ani, pe care numai un pedelist notoriu o putea emite…este, desigur, vorba, despre fostul prefect al capitalei, ,,distinsul” domn Atanasoaie.
    Ce spune acest domn :
    ,,Da, ordonanta de urgenta este masura cea mai buna si se poate aplica imediat. Ea nu poate fi atacata decat de Avocatul Poporului”.
    SA MAI COMENTEZ ?
    Astept capitala.
    😉
    ps
    Antonescu, O MARE DEZAMAGIRE ! Sa fi cedat pshic in urma seriei negre de dosare ?
    Pacat.
    Sper, domnule premier, ca dvs veti ramane calm si VETI RESPECTA LEGEA, indiferent cine si ca vă va spune Repet, eu v-am ales sa faceti ce credeti ca e bine, nu ce va sufla in urechi populistii neamului.
    Masurile intempestive si irationale satisfac, pe moment, setea de sange a poporului, dupa care, nimeni nu va mai recunoaste nimic.
    Sper domnule Sorin Oprescu, sa faceti ce ati spus ca faceti, PANA LA CAPAT. Asa este corect, asta este calea. Eu va felicit pentru ca v-ati cerut scuze.
    Cei care ar trebui, mult mai mult, sa faca asta, recte, Basescu si Boc, n-o vor face niciodata. Sa fie sanatosi.
    Basescu nu-si va asuma niciodata nimic. Cel mai rau lucru pentru el, ar fi sa-i parvina pe masa o lege modificata privind cainii maidanezi si sa o promulge.
    Nu e mai simplu sa spui: ,,domnule pri ministru, dati o ordonanta de urgenta” ?
    Si eu pot face asta, din fotoliul personal. Nu ma costa nimic.
    (Z)
    Adevarul este ca cel mai mare pericol pentru sanatatea morala a natiunii, ar fi ca demnitarii sa-si piarda capul si sa ia masuri pe genunchi, facand voia gloatei. Ar fi inceputul sfarsitului pentru democratia reprezentativa.

  20. @ Radu,

    cainii astia au o mare carenta, nu citesc legile patriei natale! Asa ca te contrazic, acum doua zile, la intrarea in Brasov dinspre Bucuresti, erau cateva haite de caini comunitari, in preajma autoservice-urilor alea de la intrare in Cetate… Deci nu au disparut, ba le merge chiar bine, stau in curtile si parcarile firmelor, primesc resturile de la lunch-ul angajatilor, pazesc acolo, dar trec si autostrada europeana E1 ca sa-si viziteze rubedeniile d epeste drum… iar cand intra in calduri, se cam gatuie traficul european…

    Nu conteaza cate legi dai, trebuie supravegeati, sterilizati, adapostiti, eutanasiati cei bolnavi, batrani sau agresivi, adica trebuie bani, personal, cinste, noi o avem doar pe a doua… cel mult…

    Orice ar hotara mai marii tarii, va spun de pe acum, vor ucide cateva sute de caini, apoi vor uita ca o vor gasi pe Elodia, si nu se va schimba nimic…

    Ma uit la caricatura asta de primar cum sufera, bine, ailalti nici nu se sinchiseau, cica-se medic bun altminteri, face referendum pt prostii din Bucuresti… dar un referendum despre costul gigacaloriei, n-ai vrea matale sa faci, ca e mai important??? Pai anul trecut cand ai dublat-o, nu ti-a venit ideea asta, anume sa consulti populatiunea eminenta daca vrea…

    Sau cat costa mc de apa, plus pluviala franceza, sau canalizarea… De restul nu inteb ca-s firme private care scumpesc kilowattul si mc de gaze, sau litrul de combustibil, dupa nevoile lor financiare…

    Cand n-au bani de bonusuri, cica i-a ajuns criza, nimeni nu verifica daca nu cumva au construit hoteluri de uz intern la mare si la munte, le aproba cu ochii inchisi si buzunarele pline… apoi toti sar de spaima cainilor care musca Ionutii din cartier… Bai ce oameni seriosi… ce hahalere… da’ ce populatie…

    Eu cer sa se eutanasieze directorii care au condamnat la moarte salariatii vechilor intreprinderi prin capusharea si apoi falimentarea lor! Extrem de multi Ionuti au suferit si sufera si inca si acum… Cred ca moartea prin muscare, prin masticare sau sfasiere, este mult mai blanda decat cea prin inanitie cronica, generala si endemica…

  21. Buna ziua .Domnule Prim Ministru,sint unul dintre cei care in copilărie am avut experiente (2) mai puțin fericite cu aceste animale.Cu toate acestea acum avem in ferma șase ciini(2 fiind de pe strada) fiecare având adapostul lui individual.Fetita si baietelul au un catel(sarpei) pe care îl creștem mai aproape de noi,acesta prin comportamentul sau e adevarata terapie pt copii.Din ce am scris pina acum reiese ca iubim animalele despre care se vorbește atit acum.Cu toate astea,suntem cu toții de acord cu ce ați scris .OUG pe care ați emis-o trebuia aplicată,fără alte discuții,se evitau aceste tragedii.E o mare nenorocire ce s-a intimplat, nu mai trebuie așteptat,trebuie acționat f f f rapid.Cu deosebit respect.

  22. In cultura noastra ne indignam cand auzim de eutanasierea cainilor. Dar n-avem nicio tresarire de Paste sau de Craciun cand se taie mieii, porcii, dupa caz. Si, in general, n-avem nicio problema sa taiem viteii, gainile, ratele si nicio problema cu starpirea sobolanilor, a tantarilor etc. (pentru lamurirea unora – mentionez ca toate aceste specii sunt animale; e drept, care pasari, care insecte, care mamifere …).
    Asadar ? In opinia mea, eutanasierea este singura solutie. De unde bani sa-i tinem acum ? Pe toti ??? Si de ce ? Aaa… suntem umani…Scuzati.

  23. Si uitasem sa va mai spun ca parcul are o noua definire: zona de razboi. Sa stai cu ochii in patru. Sa inspectezi zona. Intr-un spatiu de relaxare !!! Si unora li se pare ca asta e o chestiune normala si, in consecinta, o acuza pe bunica !

  24. Imi pare rau ca pun degetul pe rana – domnul Nastase nu merita sa fie el atacat pentru buba cainilor vagabonzi .
    Ghidurile turistice internationale ale Romaniei , destinate lumii anglo-saxone , Lonely Planet si Rough Guide , le am pe amandoua , avertizeaza serios temerarii australieni sau britanici care vin in Romania asupra numarului mare de caini vagabonzi , prezenti ” everywhere in Romania ” , deosebit de periculosi , atentie la iesiri seara in Bucuresti , iesiri pe bicicleta intre localitati – apetisanta e Romania anilor 1990-2010 , nu ? , pe langa Croatia sau Ungaria .
    Trei plutoane de deputati PSD ( 70 indivizi ) au depus in toamna lui 2011 un amendament care interzice eutanasierea cainilor vagabonzi , permisa , dupa acesti iresponsabili , doar cand cainele , saracul , este ” atins de o boala incurabila ” .
    Aceeasi indivizi au penalizat uciderea cainilor vagabonzi de catre particulari .
    Candidatul PDL Prigoana preconiza , el , extirparea completa a cainilor vagabonzi in aceeasi perioada .
    Fenomenala contraperformanta USL la guvernare , in doar 18 luni !
    Am ajuns sa-i privim cu alti ochi pe Prigoana , Boagiu si Boc ( atitudinea primului fata de flagelul canin , a celorlalti doi fata de lucrarile in infrastructura – ce se termina , daca Domnul vrea , in toamna asta intre Orastie si Sibiu , plus centurile Oradea , Alexandria , Caransebes , Sibiu – a fost inceput de ceilalti doi ) .

  25. sadicu
    In aceasta tara, un anume domn cu numele de Agathon, un obisnuit al fotoliilor din studiourile TV, spunea cam acelasi lucru, dar nuanţa evoluează de la o zi la alta:
    ,,Asa nu se mai poate. Sa se dea rapid ordonanta , iar cainii sa fie stransi de pe strazi. Care sunt adoptati, bine, restul….” nu a mai continuat.
    Vedeti ? Deja politicienii nu mai vorbesc foarte explicit de eutanasiere si spun: ,,sa se stranga cainii de pe strazi”.
    I-as intreba: ,,Cum ? Cine sa faca asta, daca pana acum, se capturau cateva zeci de catei pe zi ? ”
    Iata ce se intampla cand dam frau liber resentimentelor. Pufnim si bocanim, dar, evident si intotdeauna, ,,alţii să…e problema lor, cum fac, numai sa faca”. Putin probabil ca ceea ce nu sa facut in zeci de ani sa se faca in trei zile, iar riscul unor decizii, procedure si comportamente gresite este foarte mare.
    Sunt convins ca peste un timp, vor realiza cu totii ca este bine sa respectam legile tarii, inclusiv, Constitutia. In fond, nu asa ne invata Traian Basescu ?
    Vrea, Traian Basescu sa respectam legea, foarte bine, atunci, sa promulge legea corectata si sa speram ca nimeni nu o mai contesta la CC. De ce ii cere, intempestiv, premierului sa incalce legea ? Stie el ca CC nu va indrazni sa se pronunte ? Pana la momentul oportun, nu-i asa ? (Z)
    Acum, doar imaginea conteaza..mama ei de imagine. De asta aceasta tara sta pe loc.

  26. Mai frate, citesc stupefiat: ,,Sa se actioneze foarte rapid”.
    Eu spun atunci:
    1. Stare de urgenta
    2. Mobilizarea armatei, politiei, jandarmeriei, serviciilor secrete
    3. Interzicerea cetatenilor sa iasa din case
    2. Gaze si focuri de arma in toate directiile
    3. Crematorii
    Asa da, se poate face rapid. Dupa, in Romania va curge lapte si miere. iar oamenii nu vor mai muri decat de batranete.
    Vor merge de trei ori pe an in pelerinaj la Rosia Montana pentru a vizita impresionantele galerii miniere de acum 2000 de ani.

  27. Spuneti-mi va rog, cata scoala trebuie sa ai pentru a intelege ca un caine sterilizat MUSCA, POARTA GERMENI PATOGENI si LASA FECALE.
    Intotdeauna , in istorie, la situatii limita s-au impus masuri radicale. Acum este o situatie limita in tara si se impune EUTANASIEREA.
    Si as vrea sa mai atrag atentia asupra unui pericol nevazut, mult mai grav : PISICILE fara stapan. A vazut cineva o ” haita” de 10 – 15 pisici flamande de ce sunt instare??? Sunt mult mai agresive si infinit mai iuti decat cainii. Sunt niste Arme Mortale care nu se pot controla. Am vazut omorand un om in cateva minute ( sub 5 ). Este un avertisment serios.

    V. Radu

  28. Centrule, DUMNEATA ii privesti cu alti ochi, presupunand ca ti i-ai schimbat vreodata. Sau mai probabil, cu ochelari…de cal. Ca si astia se trimit la abatoare. Vor urma, probabil, cainii. Doar si ei sunt comestibili.

  29. A ne pune problema „ori oamenii ori cainii” este o aberatie. Cainele a fost, este si va fi o completare a omului. Nu de putine ori cainii au salvat vieti omenesti si aduc in multe cazuri alinare suferintelor si siguranta in casele si curtile oamenilor. S-a ajuns in situatia tragica de acum, din prostia si lacomia oamenilor politici care nu-si vad decat de interesele lor meschine.
    Copii abanonati de parinti ajung pe strazi si in canale. Cainii fara stapan ajung pe strazi si maidane. Au oare alta sansa ?. Noi societatea am ajuns sa uram aurolacii si cainii lasati de izbeliste. Oare noi, societatea, nu avem nici-o vina ?. Avem ce am votat. Iar ce am votat, ne duce la dezastru. Poate ca si rautatea din noi, a toturora ne-a facut sa votam ce ne distruge. Abia cand raul ajunge sa distruga ceva pur, ne intrebam: „Ce-am facut ?”, „Cum de este posibil ?” si evident dam vina pe cei pe care i-am ales. Situatia cainilor abandonati trebuie rezolvata cu intelepciune. Nu putem noi oamenii sa luam decizia de ai extermina pe toti numai pentru motivul ca sunt abandonati. Nu sunt ei vinovati ca au ajuns in aceasta situatie. Noi oamenii am creat aceasta situatie, noi trebuie sa o indreptam. Suntem crestini si avem datoria sa facem sa fie bine si pentru oameni dar si pentru animale, in cazul de fata pentru cainii abandonati. In primul rand trebuie sterilizati numai una dintre sexe (cheltuielile s-ar injumatatii), sa fie dusi in adaposturi in primul rand cei agresivi, iar daca mai ramane loc, si altii. Restul, non-agresivi, sa-i lasam sa-si duca viata printre noi pana la capat. Avem un Dumnezeu deasupra capului. Daca nu vom gasi solutii crestinesti, vom fi blestemati. Si asa, noi ramanii, avem o moarte in ziua de Craciun pe constiinta.
    PS.
    Si eu am fost de cateva ori in situatia de a fi sfasiat de caini. Intr-una din situatii am fost inconjurat de cca 20 de caini in curtea unui depozit de cherestea, la ora 7 dimineata. Am ramas calm, am inceput sa-i mangai pe crestet pe cei care mi se pareau mai de treaba, evitindu-i pe cei dusmanosi (se vede din privirea lor). Toata haita s-a calmat in afara de unul care se dadea sef. Am continuat sa-i mangai pe cei din apropierea sefului, si usor usor cu fata la ei si mangaindu-i m-am retras in afara depozitului. Daca ai si ceva de mancare poti iesi usor din astfel de situatii. Cu conditia sa nu-i privesti cu dusmanie. Cainele simte. Noi oamenii avem nevoie de caini, iar cainii au nevoie de noi. Ramane ca factorii de decizie sa aiba atata minte si buna credinta incat aceasta delicata problema sa aiba o rezolvare pe care Dumnezeu sa o accepte. Daca facem rau, rau vom gasi.

  30. Domnule Nastase,

    Chestia pe care o spuneti despre Birigite Bardot , nu este in consonanta cu logica celor aratate in articol.
    Chiar daca pentru unii sau altii furmoasta de alta data este acum sarita dupa fix, EA, Bardot nu cere decit aplicarea legii 115 de fapt 155 , si nu un masacru national la indemana l idiotilor din aceasta tara.
    Chestia care i s-a intamplat lui Mihnea , este spusa si ia cu un adevar la mijloc si cu altul in alta parte, intebati-l inca o data.

  31. @ Viorel Radu,

    pai exact asta spuneam si eu, sa urmeze pisicile, apoi ursii si lupii, viespile si gascanii plus curcanii care musca oamenii, si porcul musca, si calul! Toate astea trebuie sa dispara in cel mai scurt timp!

    Sa ramana numai cei care baga initium in haleala, fabricantii de crenvursti indestructibili, fast-food-urile cu mancare sanatoasa si desigur, cei care iau si pielea de pe cetateni!

    Unuia i-a cazut in cap un pom la o furtuna si mierlit-o, era in masina , s-a taiat pomul, sau s-au taiat toti arborii din Bucuresti???

    @ minnie,

    cea mai buna metoda de a-i starpi, si cea mai ieftina, este sa le fie aruncate „chiftele” cu analgezice si cu inca ceva care-i stelilizeaza chimic, mananca si traiesc apoi cuminti, fara emotii.

    Alternativa e ca sa-i stranga de pe strazi cu spectacolul grotesc de rigoare, iar apoi televiziunile astea de rahat sa transmita imagini din adaposturi unde sunt omorati cu batele de catre niste fiare de oameni, in lipsa banilor pt injectiile letale… cam asta se vrea, cam asta vor televiziunile, cam asa vrea opozitia ca sa-si murdareasca mainile de sange actualii guvernantii si apoi sa-i numeasca simplu la alegeri, calai…

    Sigur, eu stiu ca asta-i o tara distrusa mental… dar sa vad si eu cum vor prinde pisicile si porumbeii, infinit mai mari raspanditori de boli decat maidanezii… si vrabiile care imprastie permanent germenul gripei aviare… de muste si tantari nu mai vorbesc… toate astea trebuie doar prinse…

    Propun deci sa otravim absolut totul si cand intreaga viata va dispare, Romania poate fi in sfarsit colonizata cu o rasa superioara, cu babuini!

    In Australia vor elimina complet toti serpii si crocodilii de apa sarata, in Africa toti elefantii, rinocerii, leii, leoparzii si hipopotamii, in Asia sa moara tigrii, in State sa moara toate lighioanele, toti ursii, iar in Ocean sa dispara rechinii, meduzele, pestii de piatra si desigur, valurile!…

    Toate astea trebuie sa moara pt ca bunica din poveste statea la barfa sau citea vreun tabloid sa vada care mai divorteaza si care se mai marita dintre pocnitorile astea ocrotite, promovate intens si vesnic generatoare de „stiri”…

  32. Adanic

    Interesant cum ai scăpat de câini…
    „Am ramas calm, am inceput sa-i mangai pe crestet pe cei care mi se pareau mai de treaba, evitindu-i pe cei dusmanosi (se vede din privirea lor). Toata haita s-a calmat in afara de unul care se dadea sef. Am continuat sa-i mangai pe cei din apropierea sefului, si usor usor cu fata la ei si mangaindu-i m-am retras in afara depozitului. Daca ai si ceva de mancare poti iesi usor din astfel de situatii. Cu conditia sa nu-i privesti cu dusmanie. Cainele simte.”

    Acuma realizez că de fapt vinovaţi pentru moartea copilului de 4 ani sunt părinţii lui, care nu i-au făcut acestuia un instructaj corespunzător, pe semnătură, atunci când l-au trimis la joacă.
    Îl şi văd pe micuţ cum rămâne calm, între 20 de câini fioroşi, mângâind strategic pe cel mai de treabă, evitându-i pe cei duşmănoşi, retrăgându-se uşor, uşor din perimetrul haitei.
    Şi ai dreptate, trebuia să iasă la joacă cu cel puţin un kil de friptură după el, başca vreo trei cârnaţi, că la 20 de câini, trebuie mâncare nu glumă…

  33. Aşa cum pentru adult există în codul penal „responsabilitatea părinţilor pentru fapta copiilor” şi „responsabilitatea profesorului pentru fapta elevului”, aşa ar trebuii să existe specificat în lege şi responsabilitatea stăpânului de câini pentru faptele lor cu sancţiuni zdravene…

    Vreau EUTANASIERE pentru câinii vagabonzi, neadoptaţi şi care se plimbă liber nesupravegheaţi pe domeniul public. De ce?
    Aşa cum un minor până la vârsta de 18 ani nu are ce căuta în bar sau restaurant, decât în situaţii deosebite sub supravegherea părinţilor, aşa şi cîinele nu are ce căuta pe domeniul public decât în condiţii speciale sub supravegherea propietarului sau stăpânului de câine.

    Nu sunt de acord ca alocaţia unui câine vagabond să fie mai mare decât alocaţia unui minor…

    Acest haos în comunicare pe care mi-l transmite mediul politic (factorul decizional local şi central) pe diferite căi, fie ele televizate, net sau presă, nu fac decât să îmi întărească convingerea, a nu ştiu cîta oară, că în societatea în care trăim, cetăţeanul furnică nu poate fi decît un ÎNVINS. întrebarea care se pune este: PÂNĂ CÂND?

  34. De ce „iubitorii” de caini nu vad un lucru elementar? Si anume acela ca a lasa cainii sa vagabondeze intr-o jungla urbana, printre masini, fara mancare asigurata, in conditii mizerabile, favorabile celor mai urate boli, inseamna a-i condamna la o viata atat de chinuita, incat moartea devine o izbavire.

  35. Din doua una: ori cainele este supraestimat, ori omul si-a fixat simultan palmele si genunchii de asfalt. Se va mai putea ridica in doua picioare ?
    Ce spui, centrule ?

  36. Carcotasule, se pare ca traim zile nefaste in care ratiunea tinde sa fie sufocata. Vacarmul isteric pare ca va castiga, in detrimentul oamenilor.
    Am crezut ca pe blogul domnului Nastase scap de ura nemarginita si autista care se revarsa pe blogurile basiste. Sincer, incep sa cred in antimaterie.
    Problema e ca la contact….se va ntampla ceva. Macar ramane terenul liber pentru urmasi. Din pacate pentru noi, tare ma tem ca ne vor nivela mormintele cu senilele. E ceea ce vom merita, multi dintre noi, de fapt.
    😉
    Chiar incep sa-mi doresc o criza profunda…e singura sansa , ori de a lasa pe altii, ori de a ne reveni.

  37. ps
    Carcotasu
    Asa incep toate crizele de populism ravansard si autosuficient. Asa a inceput si ascensiunea national-socialismului. Prin sustinere populara.

  38. De unde şi până când un câine vagabond, are mai multe drepturi pe domeniu public decât cetăţeanul furnică?!
    De ce alocaţia unui câine vagabond este de 10 ori mai mare decât alocaţia unui minor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de 2 ori mai mare decât a unui nou născut cu vârsta între 0 şi 2 ani??!!
    Sunt întrebări care ar trebuii să frămînte mintea oamenilor politici cu puterea deciziei în societate. Am căutat şi nu am găsit vr-un sens cuvântului PUBLIC, cu referire directă la câini.

    PÚBLIC, -Ă, publici, -ce, s. n. sg., adj. 1. S. n. sg. Colectivitate mare de oameni; mulțime, lume; spec. totalitatea persoanelor care asistă la un spectacol, la o conferință etc. ◊ Loc. adj. și adv. În public = (care are loc) în fața unui anumit număr de persoane, în văzul lumii. ◊ Marele public = Ansamblu de persoane considerate în raport cu participarea la un eveniment cultural, social, artistic etc. 2. Adj. Care aparține unei colectivități umane sau provine de la o asemenea colectivitate; care privește pe toți, la care participă toți. ◊ Opinie publică = părere, judecată a colectivității; p. ext. public (1). ♦ Care are loc în prezența unui mare număr de oameni. 3. Adj. Al statului, de stat; care privește întregul popor; pus la dispoziția tuturor. ◊ Viața publică = viața politică-administrativă a unui stat; activitatea cuiva în legătură cu funcțiile de stat pe care le ocupă. Grădină publică = parc. Drept public = subîmpărțire mai veche a dreptului, care se ocupa de relațiile persoanelor cu statul. Forță publică = poliție. Datorie publică = datorie a statului, rezultată din împrumuturi interne și externe. Învățământ public sau instrucție, școală publică = învățământ sau școală organizate și controlate de stat. ♦ (Despre persoane) Care ocupă o funcție în stat. – Din lat. publicus, fr. public.
    Sursa: DEX ’98 (1998) | Adăugată de oprocopiuc

  39. Intr-o zi, stapanul unui caine adorabil, hotaraste ca nu se mai poate ocupa de el si il arunca in strada. Nu-i asa ca e un criminal?

    Dar asociatiile pentru „protectia” animalelor ce vor? Pai vor… aruncarea cainilor in strada! Si atunci cum le caracterizam?

  40. @ ZeV,

    Vacarmul isteric pare ca va castiga, in detrimentul oamenilor.

    Eu am nişte rezerve faţă de referendumul lui Oprescu, aşa că nu cred că isteria va câştiga. Oricum e extrem de alarmant că avem atâţia oameni dispuşi la un masacru, oricare ar fi motivaţia lui!

  41. SE RUPE ECHILIBRUL

    Eutanasierea maidanezilor va creia o problemă şi mai mare în România zilelor noastre : milioane de politicieni, aparatul Instituţiei Prezidenţiale, ONG-urile de profil, tinerii fără speranţă şi şomeri de profesie care, de regulă, “taie frunză la câini” se vor trezi fără obiectul muncii…

  42. Problema cainilor maidanezi nu este de ieri sau de azi…este o problema care intra in calculul onor administratiei khazare pentru a-i distruge fizic si psihic pe romani……

    Eu unul i-as cere demisia domnului primar general Sorin Oprescu pentru raspunsul tardiv cat si pentru lipsa unei decizii in toti acesti ani in care va reamintesc ca a fost ucis de caini pana si un cetatean japonez……..

    Practic nimic nu este nou……..

  43. Am relatat ce am patit cand am fost atacat de o haita caini si ce am facut ca sa scap. Este un fapt real. Cineva crede ca am talent de dresor. Nu este asa. Fetita mea, cand era in clasa I-a, in prima zi de vacanta de primavara, cineva a sunat la usa insistent. Fetita mea a fost instruita sa nu dea drumul la nimeni. Persoana din fata usii nu s-a lasat si a inceput sa loveasca cu picioarele in usa spunund „deschide usa ca stiu ca esti in spatele usii”. M-a sunat la serviciu si intr-un suflet am ajuns acasa. Nu mai era nimeni. Cind sotia mea a venit de la serviciu, fetita mea i-a spus ca daca persoana intra in casa, ea se arunca de la etaj (stau la etajul 9). Atunci, de frica am hotarat sa iau un caine. Au urmat apoi inca 2 caini de-alungul a 20 de ani. Asa m-am obisnuit cu felul lor de a reactiona. Nu mi-a fost usor sa indur toate necazurile de pe urma lor (paturi, perne, covoare, pereti, papuci, etc. distruse, concedii ratate). Nu mai pun la socoteala cheltuielile cu vaccinuri, hrana, etc.
    Dar pentru siguranta copilului meu am rabdat si am suportat. Acel nemernic mi-a ingreunat viata. Dorinta de a avea caini prin preajma a venit din nevoia oamenilor de a se apara de nemernici dar si de fiare salbatice. Copilul de 4 ani a murit muscat de cainii din incinta si pe teritoriul unei proprietati private. Dar se doreste eutanasierea cainilor abandonati de pe strazi. Nu stiu ce as mai putea spune. Probabil ca se doreste varsare de sange, poate un macel. Si cine ne este mai la indemana ?. Evident cainii. Poate asa vom trece mai departe si nu vom mai intreba de unde au facut averi primarii (unii) pe timpul mandatului lor.

Lasă un răspuns