In curtea cui a ramas pisica moarta a privatizarii CFR Marfa?

Inca nu mi-e clar cine vrea si cine nu vrea privatizarea CFR Marfa. Cred ca nu ma insel afirmand ca fostul presedinte, Basescu, a decis (a sustinut) spargerea CFR in trei entitati.   De atunci, numai probleme. A venit FMI si a zis: asa nu se mai poate. Privatizare, deci. Cred ca Boc a acceptat lucrul asta. Asa a inceput sceneta cu petalele CFR Marfa  – privatizam, nu privatizam…

Daca eram (erau) seriosi, nici nu trebuia sa ne punem problema asta ( a  privatizarii). Transportul de containere sau de TIR-uri pe calea ferata, inclusiv din portul de containere de la Constanta, intre altele, reprezentau un asset important pentru guvern. Dincolo de considerentele strategice sau de cele legate de transportul produselor agricole sau al materialelor de constructii. N-a fost sa fie. Regimul Basescu ne-a dus in directia asta.

Intervine/nu intervine CSAT.

Exista, evident, o frustrare la Cotroceni, in sensul ca proiectele economice si privatizarile se fac la guvern, in conditiile in care se apropie alegerile. Nu e bine, ii spun, probabil, consilierii sai fostului presedinte. „CSAT-ul ar fi un  mijloc bun de a intra in joc”. Da, dar fara semnatura. Responsabilitatea sa ramana la guvern.   Simplificat, cam asta e povestea cu CFR Marfa.  Evident ca in momentul in care fostul presedinte a spus ca Gruia Stoica are purici si nu poate lua bani de la banci, privatizarea a devenit problematica. Cum ramane insa cu angajamentul luat la FMI? Cine poarta responsabilitatea politica pentru esec?

De aici incepe povestea cu al doilea aviz al CSAT.

Victor Ponta a facut o miscare inteligenta. Daca CSAT-ul a avizat oportunitatea privatizarii, dupa ce Basescu a insinuat ca „privatizatorul” are probleme cu procuratura (fara sa spuna despre ce e vorba), cerandu-i premierului ca el sa-si asume  riscul privatizarii, premierul i-a aruncat pisica inapoi in curte, la CSAT. Daca sunt probleme, spune, mai omule, despre ce e vorba!

In mod „elegant”, bazandu-se pe Acordul de coabitare ( passim dar, in special, capitolul despre mecanismul de luare a deciziilor), Basescu – a doua zi dupa plecarea din tara a primului-ministru – a convocat sedinta CSAT ( nu imi aduc aminte ca presedintele Iliescu sa fi stabilit data unei sedinte a CSAT fara sa ma consulte, direct sau prin secretarul CSAT).  Incalcand prevederile Legii 415 din 2002 privind organizarea si functionarea CSAT, care stabileste anumite atributii pentru vicepresedintele CSAT (premierul),  inclusiv consultarea cu acesta pentru ordinea de zi (art 7 din lege), Basescu a reusit sa duca in derizoriu inca o institutie a statului, care s-a reunit astazi, inutil, neluind nicio decizie.

35 de gânduri despre “In curtea cui a ramas pisica moarta a privatizarii CFR Marfa?

  1. Probabil s-a dorit în felul acesta a se arăta Premierului forța…Prezidențială. S-a desfășurat și încheiat pe principiul: ,,Pohta ce-am pohtit”. Fac ce vreau, când vreau, cum vreau, cu ce instituție vreau. Nu se țină seamă de prerogative, atribuții și încălcări de atribuții, s-a așteptat plecarea (de data aceasta! ) a pisicii de-acasă pentru a se acționa. Păcat. Cred că suntem unici în Europa, dacă nu chiar în lume prin nefuncționarea în niciun fel a relației Guvern-Președenție. Dar de fapt, spuneți-mi, vă rog, cu ce instituție a statului Președindele nostru se-nțelege bine, conlucrează, luând decizii corecte, reale, în favoarea poporului? Nu cred că mai există în istoria României(după Ceaușescu care știm ce tip de decizii lua!) un președinte care să aibă un comportament ostil Guvernului și poporului român.

  2. @ AN

    Distinsul meu vechi prieten , in legatura cu ” PISICA ” din titlul postarii de azi , mi-ai ridicat o minge la fileu , iar eu ca un adevarat fost sportiv de performanta , o repun in joc , cu multa , multa bucurie …….!

    PISICA AIA MOARTA, A PRIVATIZARII , SI AILALTA , A COABITARII , CU PURICI SAU FARA PURICI , TREBUIAU RUPTE SI INGROPATE CAM DE MULTISOR , CA D-AIA-I HAOSUL ASTA DE CIRC GREU MIROSITOR IN TARA !

    PS 1
    BRAVO CORINA CRETU , DACA MA PICAI CU CEARA N-AS FI CREZUT !

    PS 2
    LA MIAMI VARA , TE SUFOCI , DE CALD SI UMIDITATE ; PLOUA IN FIECARE ZI , SI MAI VIN SI NISTE TAIFUNELE DIN CAND IN CAND….!
    LA MIAMI , BOIERII MERG DE TOAMNA TARZIU , PANA PRIMAVARA DEVREME . BUNI CONSILIERI !

  3. Asa cum am afirmat intr-o postare anterioara,eu nu cred ca pe Victor Ponta il prinde Craciunul in fruntea guvernului.
    I-a fost suficient un an de zile pentru a dezamagii pe toata lumea.
    Ce s-a ales de sloganul :”vrem o tara ca afara”? Dar de cel cu ”dreptate pana la capat”?
    ”Inteligenta” miscare sa vinzi cel mai mare combinat chimic al Romaniei lui Dan Diaconescu.
    La fel de ”inteligent” sa vinzi CFR-ul unui infractor de drept comun care care a capusat compania pana a bagat-o in faliment iar acum vrea s-o cumpere.
    Dar eu cred ca scenariul ”Oltchim” se repeat la indigo.Nici asta n-o sa vina cu banii.
    Traian Basescu a avut in decursul carierei diversi adversari: unii mai puternici,altii mai slabi…unii mai inteligenti altii mai saraci cu duhul.
    Uneori mai greu,alteori mai usor dar in cele din urma le-a frant tuturor gatul.
    Intr-o ordine fireasca a lucrurilor ar fi trebuit sa asistam la apusul carierei celui poreclit ”invincibilul”.
    Si uite ca n-a fost sa fie.Cred ca Traian Basescu,nici in cele mai optimiste vise stimulate de cuburile de gheata ,nu si-a imaginat ca o sa-i pice o asemenea pleasca .
    Toata lumea a spus ca Mircea Geoana a fost cel mai slab si prost adversar pe care l-a a vut Traian Basescu vreodata.
    Victor ponta nu vine decat sa confirme ca se poate si mai rau.

  4. De fapt băsescu nu mai știe cum să facă să obțină o nouă suspendare, pe care a și cerut-o explicit. Numai așa ar avea motive leaderii PPE să intervină la intimidare.
    Problema – Acest Guvern mai poate fi contestat la fel ca cel din 2012 !?

  5. @ nastase

    Romania este in acest moment condusa de pe genunchi, in afara faptului ca era condusa deja din…genunchi…..

    Problema care se pune acum este urmatoarea:

    La momentul noului 23 August…2013, cine va plati factura pentru distrugerea industriei, economiei si agriculturii Romaniei ???

    Dar pentru „micul” GENOCID ROMAN ?????

    Vedem cumva vreunul care sa se bata cu caramida in piept, „asumandu-si”
    IRESPONSABILITATEA SI TRADAREA DE NEAM ?????

    Nu este o problema daca acest moment va apare, ci pur si simplu….cand??

  6. Dobânda pe care o achit la o datorie făcută de mine în sensul financiar clasic (adică fie prin credit bancar, fie prin emiterea de obligaţiuni de firmă) intră la costurile fixe ale afacerii mele. Unul dintre avantajele, deloc neglijabile, pe care mi le dă finanţarea participativă este acela că retează în chip radical această categorie de costuri fixe din afacerea mea.

  7. Cind spuneam cu ceva timp in urma , distinsilor mei colegi, ca Basescu vrea semnatura,pentru ca dupa stie el cum sa caute „nod in poapura”un presupus sau nistge presupusi oameni de bine , colegi glogari sau cinestie oameni in misiune, mi-au spus „habarnai tui vasile”!

    Asa cum era de presupus , in ceasul cel din urma , Ponta bine sfatuit a dato pe CSTAT adica pe nimeni , intrun inteligent joc politic cu Cotroceniul dar economic ce se intampla economic ?

    Compania se duce dracu , hotii fura si fura bine, mortul de la groapa nu se mai dezgroapa domnule Nastase, asta a facut Ponta in coabitarea cu Basescu.
    De cealalta parte fractionarea uriasului CFR a fost o chestie inteligenta sau hai sa-i spunem normala dar plasata de acelasi „terasament” subred al economiei romanesti de piata , intro mizerie sociala in care hotii jefuest zi de zi incarcaturile trenurilor de marfa, sistemul de siguaranta a,l cailor ferate punind in pericol persoane, calatori si nimeni absolut nimeni nu-i impusca lasindu-i sa putrezeasca pe linga liniile de tren…. si mai criticam vestul si mai vrem schengen si mai vrem fara Basescu…..si mai vrem justitie si mai vrem multe!
    Acum cu impouscatul a fost o chestie de generic ca la ciori agati niste „sperietori” si gonesti ciorile, dar unde ne sunt sperietorile?

  8. Sunt alaturi de distinsul politician Corina Cretu, agresata in aceste zile de tot felul de indivizi de tip,,no name” asazis masculine, coplesiti de frustrare, neputinţă si misoginism feroce.
    Mi se intareste convingerea ca adevaratul sex slab nu este cel feminin.
    Culmea, citesc aberatiie unor colegi care aseamana o relatie privată , indiferent de natura ei, liber consimtita, cu abuzul comis de fostul lider al FMI intr-un hotel. (sic!)
    Sa vă fie rusine, celor care atacati un om deosebit (Corina Cretu n.r.) , cu o impecabilă ţinută în spatiul public. Încă odată : RUŞINE !

  9. Dl. Nastase ,

    Am divagat si nu am dat un raspuns clar intrebarii si afirmatiilor dumneavoastra din articol, este clar ca pisica moarta a ramas in curtea statului roman, iar pierderile in curtea noastra!
    De aici si dilema , cine este reasponsabil ca pisica moarta este-n curtea noastra ?

  10. Băsănău cu tendințele sale dictatoriale joacă la marginea marginii Constituției, încalcă legi și norme în uralele susținătorilor lui.
    Între „feliile” CFR create în timpul ministeriatului său, există CFR Infrastructură care se ocupă de căile de rulare, acestea fiind monopol natural (de la București la Constanța nu pot exista 10 perechi de șine paralele deținute de 10 companii, deci infrastructura e monopol natural).
    Pe aceste șine circulă demult trenuri de stat și trenuri private. Cele de stat merg fără profit, cele private – cu.
    Părerea mea e că CFR Marfă trebuie privatizat mai devreme sau mai târziu, pentru că nu poate trăi decât cu subvenții, iar subvențiile trebuie să înceteze, altfel e o nedreptate față de firmele noastre private care nu sunt subvenționate.
    Băsănău vrea să-i pună bețe în roate oricărui guvern care nu-i al lui.
    Din mai 2012, numai asta face, orice ar face guvernul, și asta va face până la sfârșit.
    Bineînțeles că în acțiunea asta își depășește prerogativele (exemplul dv. cu consultarea obligatorie, prevăzută în lege, între președintele și vicepreședintele CSAT, e grăitor), ceea ce Ponta nu face niciodată. El își respectă atribuțiile și acționează corect.
    E ca un meci de box în care unul respectă regulile, iar celălalt – nu.
    Sigur că, în condițiile astea, cel de-al doilea îl bate pe primul, dar la sfârșit nu va fi pe podium.
    Eu sunt convinsă că privatizarea CFR Marfă se va face, în cel mai rău caz, la o a doua licitație.
    Apreciez hotărârea dv. de a rememora acțiunile și hotărârile din 2005 încoace. Boboru uită repede și e bine să i se aducă aminte, chiar cu obstinație.

  11. Pisica decedata este in ograda guvernului, guvernul trebuie sa privatizeze, guvernul trebuie sa-si ia avizele necesare, guvernul negociaza si tot el raspunde daca norocosul se tine de promisiuni, adica de contractul de privatizare, sau nu. Mai trist e ca a lasat-o sa se imputa pe caldurile astea si a plecat pana colea la Miami…

    Basescu s-a jucat cu Ponta, acesta i-a cerut sa convoace CSAT-ul si presedintele asta a facut, dar nu a reavizat privatizarea deoarece fusese deja avizata anterior! cum nu poate fi acuzat ca nu a convocat, asa cum a dorit premierul… In plus, CSAT da unda verde dpdv strategic o data si basta, adica este periculos sa pui o companie in mainile unui particular sau nu, dar NU verifica bonitati, etc. Basescu nu a facut decat sa avertizeze guvernul ca s-ar putea sa fie probleme si sa fie atent ca sa nu pateasca iar circul din cazul OLTCHIM-ului, dar Ponta s-a speriat de raspundere si a plecat sa se bronzeze, restul treburilor Romaniei parandu-i-se astfel a fi, evident, rezolvate sau amanate…

    Ponta se sperie tare usor! Prea usor! Defapt coabitantul i-a dat semnalul de abandonare a privatizarii pt ca nu ar fi venit pitzule la buget ca ala e sarman si iesea doar o mare paguba, iar el s-a executat facand desigur si nitel deranj ca e sabotat de presedinte in dinamica sa guvernamentala… asa ceva, nici daca s-ar intampla nu trebuie sa declari public, asa ceva poti spune doar daca iti lipseste una bucata doaga!

    Se poarta cam copilaros, intotdeauna are idei de o simplitate dezarmanta si cu naivitate i se pare ca se poate apuca oricand pe alt drum, ori nu cred ca tine asa la acest nivel, ce naiba, se vede ca-i improvizatie… si nimic constructiv… iar privatizari pe nimic, iar vanzari, iar scumpiri, iar disponibilizari, iar acuze fara masura, suntem satui…
    Ponta produce prin guvernarea sa tare mult rau USL-ului, si asta inca de anul trecut cand s-a speriat de toti si toate… de fapt a schimbat-o din mers si atunci, iarasi simplu si usor, asa cum spuneam…

    Apreciez insa formula asta, iata ca supravietuieste politic desi nu reuseste mare lucru…

  12. Efectul Snowden, un efect al dominoului.
    Germania rupe acordurile de spionaj cu SUA și Marea Britanie

    Postat la: 03.08.2013 – 10:58 | Scris de: Gheorghe Bârsăștean

    Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a anunțat într-un comunicat oficial denunțarea de către Germania a acordurilor de spionaj încheiate cu SUA și Marea Britanie în epoca Războiului Rece.

    „Suspendarea acordurilor administrative este o consecință necesară și cuvenită în urma recentelor dezbateri privind protejarea vieții private a persoanelor,” a precizat Westerwelle.

    Acordurile, încheiate în 1968 și 1969, aveau ca obiect schimbul de informații rezultate din activitatea de spionaj cu scopul de a asigura cât mai multă protecție trupelor aliate staționate pe teritoriul Germaniei de Vest.
    Potrivit BBC, atât purtătorul de cuvânt al Externelor germane cât și cel al Foreign Office au precizat că acordurile nu au mai produs efecte după reunificarea Germaniei în 1990.

    Rezilierea lor simbolică vine să răspundă „efectului Snowden,” respectiv indignării produse în rândurile populației germane la dezvăluirile despre supravegherile ilegale ale comunicațiilor electronice. Se poate specula însă că această măsură este mai degrabă un gest electoral, având în vedere că foarte curând, în septembrie, în Germania au loc alegeri generale.

    Ultima impresie este întărită și de declarațiile oficialilor germani care își asigură partenerii de peste Canalul Mânecii, respectiv de peste Atlantic, că, în esență, în materie de informații speciale nu s-a schimbat nimic………

    „Rezilierea unui acord încheiat în era pre-internet dă Germaniei șansa că face ceva concret și, în același timp, arată americanilor că nu-i va afecta în niciun fel,” a declarat Henning Riecke de la Consiliul German pentru Relații Externe. „Ținând cont de bunele relații între serviciile noastre secrete, vor primi oricum toate informațiile de care au nevoie,” a mai adăugat acesta.

    Traumele istorice recente, provocate fie de regimul dictatorial nazist al lui Adolf Hitler, fie de regimul totalitar din fosta RDG, au produs inevitabil în rândurile populației germane o sensibilitate deosebită pentru subiectul controlului exercitat de autorități asupra vieții private a cetățeanului.

    După Căderea Zidului Berlinului (1989) această temă a devenit centrală în Germania, atât pentru dezbaterea socială și politică, cât și pentru arta germană.

    În cadrul celei din urmă, unul dintre cele mai strălucite exemple a fost și filmul „Das Leben der anderen”, în traducere „Viața celorlalți”, o tulburătoare dramă despre rolul nefast al supravegherii STASI în viața est-germanilor.
    Realizat în 2006 de către regizorul Florian Henckel von Donnersmarck și avându-l în distribuție pe monumentalul actor Ulrich Mühe (foto), filmul a obținut nu mai puțin de 66 de premii internaționale, între care Oscar, Bafta și Marele Premiu al Academiei Europene de Film.

  13. Doru Coarna
    Domnule, ce credibilitate mai poate avea un investitor, indiferent care si de unde ar fi el, atunci cand ditamai seful statului da un semnal negativ catre bancile finantatoare, incalcand nenumarate cutume si prerogative ?
    Daca Basescu nu ar fi fost un politruc amarat , ci un sef de stat curajos si responsabil, ar fi dat aviz negativ in CSAT CU ARGUMENTELE/DOCUMENTELE DE RIGOARE..nu sa revina si sa ne spuna ca a citit si el in presa tabloida din Romania tuturor posibilitatilor.
    Dumneata spui ca Basescu a convocat CSAT. Si ? Este normal cum a procedat, asteptand ca vicepresedintele acestei institutii (cu care are obligatia LEGALA sa se consulte, in prealabil, asupra agendei de lucru) sa paraseasca Romania, intr-un stat democratic normal in care un sef de stat trebuie sa integreze, nu sa divida si sa distruga toate proiectele guvernului in interes electoral meschin de (nou) partid ? Este acest comportament constitutional ? Este in interesul romanilor ?
    Prietene, nu te supara, dar problemele dumitale de perceptie se agraveaza, pe zi ce trece. Ce vei face daca Basescu nu candideaza pentru un al treilea mandat ?
    Repet, solutia: impaiaza-l si ia-l acasa la dumneata, acolo, departe, de unde arunci cu bezele din varful buzelor, care, evident, nu te costa nimic.
    😉

  14. Securitatea asta mizerabila , cu manierele ei murdare de Fanar . De acolo vin murdariile asupra lui Corina .
    Nu te lasa Corina , capul sus si nici nu te uita la acesti pitici !

  15. ZeV domnule,

    tipul ala care vrea sa cumpere CFR-ul ar putea pune lovelele pe masa si gata, si Diaconescu putea face la fel, presedintele ar apare ca cel mai neinformat om din tara… dar el doar vrea, isi doreste asa cum poate si tu iti doresti, numai ca tu nu te bagi caci esti realist si stii ca nu ai banii, iar acela nu concepe sa nu ia el tot…

    Unde crezi tu ca scrie ca fara bani poti cumpara? Iei de la banca? Pai tu crezi ca bancile sunt proaste, daca tot trebuie sa finanteze CFR-ul Marfa, mai bine il finanteaza asa cum e deoarece imprumutul este acoperit fiind de stat, pe cand a-l finanta pe nenea ala este aventuros… Maine-poimaine ala intra in insolventa si sare in piscina goala, si banii????

    ZeV, in lume este mai multa lacomie decat crezi…

    Despre Basescu: ma tot somezi sa-l iau la mine… de ce? Te deranjeaza? Pai daca vorbeste tare vecina ce faci, ma pui s-o iau si pe aia, adica eu sa iau la mine tot ce nu iti place tie? Esti nativ? Dar OK, ii iau, dar iei si tu la tine tot ce nu-mi place mie? Vezi ca mie imi plac foarte putine lucruri, trebuie sa ai spatiu disponibil, nu jucarie…

    Eu zic sa lasi gluma, de bine de rau Basescu reuseste sa fie de 9 ani presedinte iar Ponta nu reuseste de mai bine de un an sa fie primministru… dar recunosc, candva va fi foarte bun, insa se califica cam lent la locul de munca, mai trebuie timp, si nu este vorba de pregatire sau cunostinte ori informatii, ci de strategie si profunzime, strategie alta decat propria cariera si propriile deziderate, intelegi, nu se uita si in ochii ei… nu stiu insa daca Romania mai are timpul asta la dispozitie…

    Dar tu te arati a fi rabdator, si asta-i o mare virtute… esti taman bun de pescar…

  16. CAND VULTEA NU AJUNGE LA STRUGURI SPUNE CA SUNT ACRI.

    SA LE FIE RUSINE CELOR CARE O ATACA PE CORINA CRETU.
    TREBUIE SA IA APROBARE PENTRU O RELATIE CARE APARTINE VIETII EI PREVATE?
    DANA GRECU AI O PROBLEMA,TE SIMTI FRUSTRATA CUM ITI PERMITI SA O COMPARI CU ELENA UDREA? CARE TAIE PANGLICI PE CENTURA?
    STIMATA DOAMNA CORINA CRETU, FRUNTEA SUS SI IGNORA TOATE MOJICIILE. NU IESI CU NICIO EXPLICATIE, ESTE VIATA PRIVATA SI GATA.

  17. Atât pentru privatizarea Oltchim, cât și pentru CFR Marfă, au fost instituite comisii de privatizare, conform legii.
    Acestea au stabilit condițiile de privatizare și condițiile de desfășurare a licitațiilor.
    La licitații au participat mai multe firme selectate pentru că au indeplinit condițiile de participare.
    La Oltchim, oferta lui Diaconescu a fost aleasă de comisie care a considerat că e cea mai avantajoasă.
    Pentru faptul că DD a mințit, va răspunde penal.
    La CFR Marfă, din cele 3 firme participante, comisia a ales GFR, considerând că e oferta cea mai bună.
    Dacă GFR nu va da banii, va răspunde. În orice caz nu poți acuza GFR înainte de a expira termenul de depunere a banilor.
    Comisiile au lucrat legal, firmele perdante au făcut contestații. Nu înțeleg de ce sunt acuzați Ponta, Vosganian și Fenechiu pentru alegerile făcute de comisii. Dacă cineva consideră că comisiile au încălcat normele, să le acționeze în judecată!
    Afirmațiile lui Băsănău despre GFR sunt iresponsabile. Niciun președinte normal nu face așa ceva.
    În cazul în care un patron minte la o licitație, există lege care să-l pedepsească, dar să afirmi cu certitudine că a mințit, înainte de a se dovedi, e o calomnie.
    La o licitație pentru o operă de artă plastică, dacă câștigătorul spune la sfârșit „am glumit, n-am bani”, răspunde în fața legii. Așa și în privința acestor licitații.
    Am bătut toba la PE, CE și ambasadele europene la București privind acuzațiile aduse de Băsănău GFR, deși cred că au aflat și din alte surse.

  18. Am inteles ce e cu Corina – un post de comisar european . Si am inteles de unde vine murdaria . De la Securitatile altora . Povestea asta imi da acelasi sentiment de greata ca arbitrajul lui Urs Meier sau medalia de la Sydney furata pentru Nurofen .
    Sovieticii erau mai corecti , cel putin in aparenta .

  19. Nu aveti si voi pe acolo pe cineva care sa scrie discursurile pentru Basescu? Nu de alta , dar ajung pe toata planeta .

  20. Doru Cornea,

    Copii putem fi , pina la urma toti, dar nici chiar asa!Banii nu-i pune nimeni jos nici chiar daca cumparatorul / castigatorul CFR ar fi Bill Gates sau Carlos Slim Helu!
    La cumpararea unui aset cit de cit important spre stiinta dumitale in orice tranzactie similara lantul este ” Investitor-banca – (scrisoare de garantie – ipoteca)-banca de reasigurare ”

    Cash flowul asigura plati/transferurui curente variabile dar limitate!

    GFReul nu este nici cum o firma perdanta asa cum sugereaza o blondul incaruntit al unei doamne de pe blog.

    GFReul este cea mai tare firma de transport feroviar din Romania si Croatia, doar nationalismul bulgar i-a impiedicat sa nu faca linie continua pina la Greci si turci!

    Sa compari caricatura de Diaconescu , farsa de la Oltchim cu privatizarea CFR marfa este chiar ori o mare prostie ori un securism basist!

    si bineinteles un pseu!

    Collin a lamurit destul de elegant schimbul intim de e-mailuri ? Si pina la urma care-i treaba , eu tot nu o inteleg , o femeie si un barbat s-au intilnit o data sau de mai multe ori,si-au scris uitind ca sunt politicieni si ca….Care-i problema?
    , Suntem chiar asa de tampiti , vanitosi sau imaculati, pina la urma s-o fi saturat si Powel de atata orez (Rice )!
    Reactia Corinei dar si a colegilor este ….sa hai sa-i spun nepotrivita,e ca si cum Udrea ar spune ca ia nu a lucrat noaptea cu Basescu!

  21. @ Vsile, 4 aug. 7:23 am:

    Dv. scrieți: „GFReul nu este nici cum o firma perdanta asa cum sugereaza o blondul încaruntit al unei doamne de pe blog”.
    1. Mai citiți o dată, vă rog, pasajul meu. Am scris că celelalte firme care au participat la licitație cu GFR sunt perdante. De ce nu citiți cu atenție, dacă vreți neapărat să vă referiți la ce am scris?
    2. De ce țineți cu tot dinadinsul să mă jigniți? Nu puteți să îmi dați replica civilizat? Faptul că mă considerați lipsită de inteligență e treaba dv. Poate și eu vă consider la fel, dar nu o spun în public. Nu vreau să vă conving că sunt inteligentă. E dreptul dv. să aveți orice părere despre mine. Găsesc însă că trebuie să ne comportăm civilizat unul față de celălalt. Puteți să spuneți simplu că nu sunteți de acord cu părerile mele, dacă vreți neapărat s-o spuneți.
    3. Faceți greșeli de exprimare în comentarii, nu numai de dactilografiere. Asta spune ceva despre nivelul dv.
    Vă convine că am tras concluzia asta public?
    Dacă nu ați primit educație în familie, puteți să vă autoeducați, luând exemplu de la cei din categoriile superioare, de exemplu de la d. Năstase. Niciodată nu e târziu.

  22. @ Vsile, 4 aug. 7:23 am:

    Abia acum am citit pasajul dv. „Să compari caricatura Diaconescu…” referitor la ceea ce am scris eu.
    Nu înțelegeți nimic din ceea ce scriu și sunteți de-o mojicie ieșită din comun („e o mare prostie ori un securism băsist…”). Sunteți de la coada vacii „d-le Vsile”.
    Îmi spun și eu public părerea despre dv.: sunteți un ins lipsit de o minimă educație, faceți parte dintr-o categorie socială inferioară și nu aveți pic de inteligență. Sunteți blond natural, în zadar ați încercat probabil să vă vopsiți cu o zeamă de diplomă.
    Puteți să scrieți ce vreți despre mine, nu vă mai citesc comentariile tâmpite.

  23. Excelent. domnule Vsile 7:23 am, cu exceptia parerii despre reactia Corinei.
    Reac.tia corecta a Corinei ar fi trebuit se manifeste printr-o plangere penala.
    Da, nimeni nu spune explicit ca GRU este cea mai puternica firma de transport pe cale ferata din Europa de Est.
    Acesta este, de fapt, motivul de ingrijorare al lui Basescu, manarit din spate, de Gitenstein.
    😉

  24. @ Vasile,

    asa ma gandeam si eu scriind ca se pun banii pe masa, adica trebuie creata si dovedita finantarea ca doar nu e poker! Speram ca se intelege…

    Despre GFR eu sunt PENTRU, este o firma cu deosebit succes, insa nu cu succes se plateste ci cu bani! Tu daca traduci cu succes din romana in turca Alba-ca-Zapada, iti da taranul din piata rosiile gratis? Nu, iti vinzi traducerea si te duci la piata cu banii, GFR isi materializeaza succesul si apoi isi prezinta extrasul de cont sau liniile de creditare…

    Doar nu crezi ca Basescu arunca petarda cu lipsa de bonitate si sa nu fi fost asa, sa fi demonstrat ala ca are banii… esti naiv, sau nativ, la noi e totuna…

    Iar despre Diaconescu… vezi tu, farsorii sunt astia, guvernantii care au nenorocit OLTCHIM-ul si intreaga economie de-a lungul timpului, nu Diaconescu care nu a lucrat decat in privat… si tot asa, fara banutzi nu s-a intamplat nimic, cu tot partidul si toate televiziunile lui…

    Despre Corina Cretu- nu am comentat, nu ma intereseaza, faca fiecare ce vrea cu cine vrea si poate… bine, nu stiu ce mai putea face nenea ala, dar asta, asa cum am spus, e treaba fiecaruia, in nici un caz a mea… Din partea mea toata lumea are liber la elice, pe partea asta! Dealtfel institutia casatoriei este recenta, oamenii sunt poligami in mod natural, a-i opri echivaleaza cu a le interzice sa gandeasca, nu este posibil! Iar daca ii condamni tot degeaba, ceea ce scrie in ADN e mai tare decat ceea ce scrie in codul civil… Eu cred ca-i si aici vreo miza politica si probabil ca ceva anume nu trebuie sa se intample.

    Te rog insa si pe tine si pe ZeV sa va adresati mai delicat catre mine, daca se poate… nu eu sunt vrasmasul vostru…

  25. Chestie amuzanta care se pare ca a avut loc pe timpul vizitei lui Hrusciov in Romania in anii ’60. Dej afla ca ambasada Romaniei la Moscova e plina de microfoane si ii spune suparat lui Hrusciov ce a gasit. La care Hrusciov ii replica: „De ce te superi tovarashe, doar suntem frati, ce aveti sa ascundeti?”.

    Lucrurile au „evoluat”. Cu americanii nu mai suntem „tovarashi” ci „parteneri”. Pe timpul „fratiei” puteai ramine fara tort. Acum, „parteneriatul” este despre cine pazeste tortul de muste, cu ce il pazeste, cine plateste paza, cine il taie, cu ce il taie, cine ia partea mai mare (sau mai gustoasa) si nu in ultimul rind cine distribuie farfuriile. Sa mai amintim ca cineva trebuie sa curete firimiturile, fata de masa, si sala de mese. Mult mai complicat!

  26. Doru Coarna
    ,,Doar nu crezi ca Basescu arunca petarda cu lipsa de bonitate si sa nu fi fost asa, sa fi demonstrat ala ca are banii… esti naiv, sau nativ, la noi e totuna…”
    Ba da, prietene mare admirator de Basescu…marinarul arunca petarde si praf in ochi, jucand permanent la cacialma. Scopul lui este legat strict de putere, prin orice mijloace si cu orice consecinte pentru tara.
    Te asigur ca-l cunosc bine, mult mai bine decat dumneata si stiu ce spun.
    😉
    BONITATEA A FOST VERIFICATA IN FAZA DE ANALIZA A ELIGIBILITATII.
    Stiu cum se desfasoara o licitatie, iar orice comisie din tara, respecta legislatia. Ca au fost caiete de sarcini dedicate, asta e altceva, dar nu e cazul la CFR Marfa. Prea e urmarita procedura, inclusiv, de la Bruxelles si Washington.
    Deci , e elementar logic, stimate Doru Coarna, ca cei care au instrumentat licitatia sa fie blindati de documente.
    Problemele sunt altele, cum am mai spus:
    1. Basescu vrea sa torpileze, in scop electoral, orice proiect major al USL
    2. Basescu este varful de lance al unor interese straine de poporul roman si nu intamplator, in 2004, a creat animozitati in presa romana si internationala cu acea axa Bucuresti-Londra-Washington. Omul a dat atunci UN PRIM SI ESENTIAL MESAJ. Eu nu uit nimic, stimate coleg. Am o memorie de Cray.
    😉
    Ceea ce eu ma astept si imi doresc, este ca Victor Ponta, avand in vedere ca CSAT-ul s-a intrunit fara ca Basescu si sefii serviciilor sa prezinte vreun contra-document, sa semneze contractul cu GFR.
    Daca vreun serviciu va veni ulterior cu vreun document, Parlamentul va avea toate motivele sa demita seful acelui serviciu si sa inceapa procedura de suspendare a lui Traian Basescu.

  27. Nevrasmasule Doru,

    Jucatorul Basescu, (poate acum si romanii au inteles ce a vrut sa spuna Traian in 2004 cind s-a declarat viitor presedinter jucator) joaca din nou si din nou la cacialma.

    Jucatorul de poker texan,( cu pistolul in mana DNAului)a incercat sa-l forteze pe Ponta „sa semneze” (nu ca presedintele care in toata perioada dansului de ales sau slujbas superior al statului ,ministru,primar sau presedinte nu a semnat decit citeva hartii , una ar fi despre casa din Mihaileanu alta despre ALRO si baietii veseli in rest Basescu a spus multe
    dar nu a prea semnat mai nimic.

    Insistenta presedintelui in al „convinge” pe Ponta sa semneze deazvaluie ca pactul de coabitare nu este decit o bomba cu efect intirziat.
    Jocul politic al lui Ponta ca raspuns la insistenta presedintelui a fost
    un joc inteligent dar las, Ponta a refuzat sa ia taurul de coarne si de aici suspiciunile lansate de Basescu despre bonitatea comparatorului au penetrat inteligenta romanului precum vezi de la caz la caz.

    Exemplul cu rosiile turcesti nu prea merge in Romania, daca sunt turcesti sau bulgaresti sunt aparent mai aratoase dar mai ieftine deoarece nu sunt pe gustul nostru , sau pur si simplu nu sunt gustoase!

    Liniile de credit la construirea unui apartament de exemplu (prima casa)acorda bankerilor din partea statului un plafon de garantie, bankerul insa acorda credite numai in momentul in care banca se simte confortabil logistic si financiar , dobanda-garantie-contract de cumparare-valoare -ipoteca ,similar se comporta si in cazul unei asemenea privatizari cum este CFR, o data emisa linia de credit ,se asterapta definitizarea contractului de privatizare asa cum acesta a fost prevazut in caietul de sarcini, orice derulare defectuasa , poate duce la pierderea liniei de credit.

    Traian incearca ambele variante sa-l agate pe Ponta si sa dinamiteze privatizarea.

    Romania a mai privatizat cred ca pe vremea lui Nastase o mare firma Romaneasca ROMTRANS , aceasta a intrat intro combinatie sub aripa statului german si numai din aceasta cauza Basescu nu la acuzat si aici pe Nastase ca-i „preten cu Schenker”, si atunci s-a vehiculat ca daca nu se privatizeaza falimenteaza , privatizarea a mers statul a incasat de la nemti o
    gramada de bani dar nu cash si nu imediat!

    Problema majora este alta Basescu a dinamitat privatizarea cu pierderi pentru tara intrun joc politic murdar iar Ponta a urmat aceiasi linie si s-a supus scenariului ,fara a avea puterea de a isi asuma raspunderea!

  28. Sa vina Ponta din concediu,sa faca ceva,ca pisica moarta e la el in curte.Base nu mai vrea sa fie si prim ministru;e suprasolicitat sa-si apere ultimele luni de mandat.

  29. Partidul lui Băsescu: Ponta s-a spălat pe mâini de CFR Marfă

    Postat la: 26.08.2013 – 16:26 | Scris de: Alina Olteanu

    Partidul Mişcarea Populară, susţinut de preşedintele Traian Băsescu, a transmis într-un comunicat de presă că premierul Victor Ponta, al cărui interimat la Ministerul Transporturilor s-a încheiat luni prin numirea liberalei Ramona Mănescu, „s-a spălat pe mâini de CFR Marfă”.

    „Domnul prim-ministru Victor Ponta a arătat încă o dată că este incapabil să îşi asume responsabilitatea pentru decizii majore. După 45 de zile de interimat al domnului Victor Ponta la Ministerul Transporturilor, contractul de privatizare a CFR Marfă a rămas tot nesemnat.

    Altfel spus, premierul s-a spălat pe mâini. (…) Rămâne încă o enigmă pentru români de ce domnul Ponta nu şi-a asumat răspunderea pentru ‘cea mai de succes privatizare’ realizată de inculpatul condamnat Relu Fenechiu. Aşteptăm în continuare ca domnul Ponta să ne răspundă la această întrebare: ce e putred cu privatizarea CFR Marfă? Dacă primul-ministru nu poate face asta, poate va reuşi pupila tandemului PNL Antonescu-Mănescu, paraşutată într-o funcţie care îi depăşeşte cu mult competenţele şi experienţa în administraţie”, se afirmă în comunicatul Partidului Mişcarea Populară.

    Ramona Mănescu, numită luni de preşedintele Băsescu

    Reamintim că preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul privind numirea liberalei Ramona Mănescu în fruntea Ministerului Transportului.

    Funcţia de ministru al Transporturilor a rămas vacantă încă din 12 iulie, după ce fostul titular al acestui post, liberalul Relu Fenechiu, a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”. Interimatul a fost preluat de Victor Ponta, iar liberalii l-au propus în locul lui Fenechiu pe deputatul Ovidiu Silaghi.

    Preşedintele Traian Băsescu a anunţat însă pe 22 iulie că va anunţa o decizie în privinţa noii propuneri a PNL abia pe 23 august, întrucât doreşte ca premierul Victor Ponta să-şi asume până la capăt modul în care decurge privatizarea CFR Marfă.

    Cu doar patru zile înainte ca preşedintele să se pronunţe în privinţa lui Silaghi, liberalul a aflat că a intrat în vizorul DNA şi a decis să-şi retragă candidatura la Ministerul Transporturilor. Mingea a ajuns astfel din nou pe terenul PNL, care a decis în cadrul Biroului Permanent Naţional de duminică să-i prezinte premierului două propuneri la Transporturi: deputatul Nini Săpunaru şi europarlamentara Ramona Mănescu. Ponta a preferat această din urmă variantă, pe care i-a transmis-o luni dimineaţă preşedintelui Traian Băsescu.

    Cum s-a născut PMP

    Pe 23 martie, după ce PDL l-a reales în fruntea partidului pe Vasile Blaga, preşedintele Traian Băsescu a postat pe Facebook un mesaj video în care şi-a luat „adio” de la PDL, anunţând că se desparte definitiv și irevocabil de partidul său de suflet, urmând să construiască o altă formațiune de dreapta. După două zile, consilierii lui, în frunte cu Cristian Diaconescu, au anunţat iniţierea fundaţiei Mişcarea Populară, înregistrată la OSIM pe numele Ioanei Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui.

    La 23 iulie, a fost lansat şi Partidul Mişcarea Populară, condus interimar de deputatul Eugent Tomac, care demisionase cu câteva zile înainte din PDL. Comitetul de Iniţiativă Naţională al PMP este condus tot de foşti reprezentanţi ai PDL, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu şi Adrian Papahagi.

    În ziua lansării, Eugen Tomac a asigurat că noua formaţiune de dreapta rămâne partenera preşedintelui Traian Băsescu şi va reprezenta
    „O alternativă credibilă la USL pentru toţi cetăţenii cinstiţi”.

Lasă un răspuns