Raspunsuri

Am spus, la precedenta interventie de acest tip, ca va voi vorbi putin despre festivalul Sergiu Celibidache, unul din evenimentele culturale ale anului 2012 care va face, fara indoiala, un foarte mare bine Romaniei si Bucurestiului prin calitatea si amploarea sa.

In primul rand, v-as recomanda ca, in cazul in care vreti sa participati la acest regal al muzicii, sa va informati din timp atat despre festival, cat si despre modalitatea achizitionarii de bilete. Fara indoiala, multe din concertele programate vor fi cu casa inchisa, asa ca e bine sa fiti prevazatori. Dovada stau evenimentele petrecute deja in cadrul festivalului, care s-au bucurat de o atentie sporita din partea iubitorilor de muzica, dar si a celor care au vrut sa afle mai multe despre celebrul dirijor.

Ce m-a impresionat pe mine in ceea ce priveste acest demers de celebrare a 100 de ani de la nasterea lui Celibidache este faptul ca acest gen de concerte nu au loc doar in Romania. Sergiu Celibidache este celebrat in 2012 in mai multe tari ale lumii. Pentru ca romanul Celibidache a fost, prin talentul sau, un „bun” cultural si muzical global, care a reusit sa se impuna ca un monstru sacru al salilor de concerte pe toate scenele pe care le-a calcat. Si a lasat, peste tot, parte din geniul sau romanesc.

 

Blogideologic, este si asta o strategie de a relua dialogul cu societatea civila, in sensul in care PDL isi face propriile ONG-uri, astfel incat la momentul potrivit sa isi gaseasca si partenerii de dialog potriviti din societatea civila. Un soi de simulacru de dialog. Sau un dialog al surzilor. Pentru ca PDL este, in acest moment, in disperare de cauza si nu stie cum sa mai gaseasca metode pentru a-si ascunde adevarata identitate. La fel de alarmati si entuziasmati erau cand a fost creata acea „noua republica”, la fel de nelinistiti si, deopotriva, inflacarati sunt si acum. Vrand – nevrand s-au complacut in situatia de a avea cai alternative de a induce in eroare electoratul. Atata tot ca, din experienta precedenta, alternativa nu s-a transformat in certitudine, ci a ramas la nivelul de nascut talent si murit speranta. Pepiniera basesciana da din ce in ce mai multe rateuri.

Karakas, una din marile diferente dintre guvernul actual si fostul guvern PDL este aceea ca in discutiile de pana acum purtate de USL cu reprezentantii FMI, dezvoltarea a fost centrata pe negocieri si nu pe un accept din start a propunerilor venite unidirectional. Nu stiu daca ai observat, insa foarte multe din punctele promovate in spatiul public de PDL ca fiind irecuzabile s-au dovedit a fi, in realitate, ceva mai flexibile. De pilda, putini stiu ca fostul guvern a negociat o crestere a salariilor cu doar 5% a salariilor bugetarilor intr-o prima instanta (informatie care reiese din draftul scrisoarii de intentie a fostului guvern). Actualul guvern a reusit sa negocieze 8% in prima etapa, dar si revenirea totala a salariilor in luna decembrie. Este enorm, din punctul meu de vedere, mai ales pentru acei oameni care din 2010 si pana acum au fost victimele deciziilor nedrepte ale PDL.

Porthos, reciproca e valabila, in sensul in care si eu apreciez oamenii care sunt capabili sa isi recunoasca si sa isi corecteze greselile. Exista, insa, si un point of no return in toata aceasta logica, care depinde de toata reteaua de evaluari si reevaluari din trecut. In rest, legat de vot, macar moral esti obligat sa votezi cu oricine, pentru simplul motiv ca votul este una din datoriile cetatenesti. Fara a vota, scade, fara sa dispara total, evident, si legitimitatea ulterioara a contestarii. Pentru cei profund nemultumiti, exista si varianta votului anulat care, la nivel macro, este totusi un vot, transmite un semnal. Pe de alta parte, daca vrei schimbarea fostului regim, localele sunt pasul necesar. Pentru simplul motiv ca acolo, in teritoriu, PDL este inca la putere, PDL continua sa faca abuzuri.

Danaivs, imaginea unui partid este reprezentata, in opinia mea, de suma imaginilor membrilor sai. Daca imaginea unui partid ar depinde aproape in exclusivitate de un singur individ, in momentul disparitiei liderului ar aparea o criza imagologica si identitara profunda pentru acea formatiune. Este, daca vrei, situatia PDL-ului, partid care in acest moment se afla intr-o evidenta revenire din KO-ul primit in luna aprilie. Dovada ca incearca sa mearga pe la coafor, sa isi vopseasca parul in diverse culori, in speranta unui daltonism national la alegerile din 10 iunie. In cazul lor, liderul a devenit din carma lor politica, cea mai nociva ancora electorala. Cu cat vorbeste mai mult, cu atat le produce mai mult rau.

Cornu, din punctul meu de vedere, orice stat civilizat trebuie sa tina la postul sau public de televiziune. Stiu ca a fost o dezbatere ampla si in Franta pe acest subiect, precum si in Marea Britanie. Dar daca ramanem la nivelul Romaniei, trebuie sa stii ca nu televiziunea publica, privita ca intreg, este problema. Acel management defectuos si politizarea fara precedent a TVR nu sunt, din punctul meu de vedere, argumente pentru a renunta la plata taxei radio-TV. Gandeste-te ca in Romania inca exista oameni care nu au si nu isi permit televiziune prin cablu, persoane pentru care singura sursa de informatie televizata ramane postul public. Macar pentru ei si ar trebui umblat la simptome, nu la intregul pacient.

Dorian65, sa nu uitam ca in institutii gen ANAF si CNAS schimbarea unor persoane aflate sau retrase (dar mentinute in functii importante!) de la conducerea lor se impunea, pentru simplul motiv ca acele persoane sunt implicate in spete deosebit de grave. Doi oameni care echivaleaza cu un intreg sistem, cu o adevarata retea, doi piloni ai fostului regim. Cred ca suntem amandoi de acord ca, de pilda, schimbarile care au avut loc in cadrul acestor institutii se impuneau pentru simplul motiv ca a-i mentine in functii ar fi insemnat sa fii de acord cu mizeriile pe care le-au facut in toti acesti ani.

Teostanc, atunci, inainte de criza, se putea vorbi despre un „model grecesc” pentru simplul motiv ca nu se stiau dedesubturile situatiei din Grecia. Datoria respectiva poate fi si trebuie sa fie platita, pentru ca, altfel, precedentul ar functiona ca regula si ar arunca in aer orice idee de creditare. Pe de alta parte, pentru a fi platita acea datorie, Grecia mai trebuie sa aiba oamenii capabili sa o plateasca. Or, in ultimii ani, situatia din acea tara s-a deteriorat atat de mult incat pe langa dorinta de a plati acei bani, a disparut puterea, forta financiara si psihica de a o mai face. Iar cand pe tot acest jar adaugi declaratii ce nu-si au locul, nu reusesti decat sa torni gaz pe un foc pornit de ani deja, fara sa reusesti sa atingi nicio tinta practica.

mgabim2009, este imbucurator sa aflu ca pana si in SUA se vad, ca atare, metodele si abuzurile adoptate de DNA in ceea ce ma priveste. Legat de activitatea consulara din Chicago, trebuie sa recunoastem ca in ultimii ani politica externa si reprezentantele romanesti din SUA (si nu numai) au fost reformate si reeducate cu un singur scop. Acela de a aduce un plus electoral semnificativ (si foarte greu de combatut sau de probat practic) fostei puteri. Cand ma gandesc ca PDL dorea sa impuna acea aberatie numita vot prin corespondenta, fara a avea pus la punct un minim aparat de control, imi dau seama ca am fost cat pe-aci sa avem niste parlamentare pe modelul  „Paris”, generalizate insa peste tot prin lume. Cu un milion de voturi garantate, nu-i asa? Si deja timbrate, ar indrazni sa adauge gurile rele.

George Serban, daca avem in vedere bilantul guvernarii USL dupa o singura luna, cred ca nu exagerez cand spun ca s-au facut mai multe lucruri bune decat a reusit Emil Boc sa ofere romanilor intr-un an. Sigur, cei din PDL vor fi tentati sa spuna ca totul li se cuvine, ca ei au pregatit terenul. Din punctul meu de vedere, insa, ar trebui sa ne rezumam la sloganul din aceasta campanie promovat de PDL (a carui logica nu am de gand sa o comentez). Ei spun ceva de genul: tot greul spre bine. Ei bine, cu o mica modificare de nuanta si o revenire la forma sa originala, regimul PDL a reprezentat tot raul care putea veni pe capul romanilor. In comparatie, guvernul USL a dovedit, in doar o luna, ca se poate merge dinspre rau inspre mai bine, cu o alta atitudine si alte valori la baza actului executiv. Dovada ca romanii sustin actiunile si politica propusa de Victor Ponta si echipa sa.

40 de gânduri despre “Raspunsuri

  1. Dle Nastase, Multumesc pentru raspuns.

    Dar,

    In 2009 erau semnale ale crizei ce urma sa vina. astfel ca analiza si propunerea dlui Geoana dovedeste suficienta de gandire a acestuia (demonstrata si cu alte prilejuri, vezi alianta PSD-PDL) si/sau o gandire politicianista. Bineinteles ca nu-l scuz pe presedintele – primministru Basescu care prin 2010 ne asigura de laptele si mierea care vor curge in Romania.

    Am remarcat un prim ministru de exceptie al Romaniei si acela sunteti dvs. Faptul ca romanii nu v-au votat in 2004 confirma faptul ca fiecare popor isi merita conducatorii, adica la niste amarati a devenit sef un bezmetic tiroidian.
    Poate s-o rupe odata acest blestem. Pana acum dl Ponta, dupa mine face o figura frumoasa, cu mici stangacii ale inceputului.

  2. Multumesc, si felicitari pentru ca negociati cu FMI in interesul Romaniei. Sper sa fie inca suficient timp sa ne dezvoltam astfel ca la un moment dat sa nu mai fie nevoie de constringerile ce decurg din astfel de aranjamente.

  3. Aopriois de identitate.
    Cetia cu sinsitu ala cae zice ca se va da drumu la aur…nashpa. Ca si Baselu si MRU si Boc tot asa .. Deci ca care este identiatea USL?!
    Asa de transmis si PNL : o fo cetia aia cu auru „libertariana” da nu este „identitara” decat ptr PDL . Si ar fi bune sa nu uite refrenu interbelic „Pron noi insine!” ce insemna si „capityal romaesc, munca romneasca” ( subintele si profit romanesc!) Si de zice vreunu ideucta de konintenisti ceva de /”nu ne vindem tara” intrebati-l daca cumva Ionel ori Vintaka ambii Bratieni erau .. fesenisti!

  4. Nu stiu cine il consiliaza pe premierul Ponta in problema salariilor bugetarilor, dar cred ca o face in mod gresit (repet, pentru a evita rastalmacirile, „gresit”, nu „rau intentionat”). A sustine supraimpozitarea salariilor bugetare de peste 4500 lei este cel putin bizara, daca nu cumva se face o confuzie intre salariile din munca si averile nejustificate. In timp ce cuantumul primelor reflecta un standard de competenta profesionala (fara a carei stimulare si motivare nu se face nimic durabil) si o pozitie socio-economica (de mijloc), despre cele din al doilea caz nu se poate afirma nimic altceva decat ca rezulta din hotie, din furt. In plus, indemnul persiflant ca cei din companiile de stat cu venituri „nejustificate” (ce-o fi insemnand asta?!) sa treaca la privat da un semnal prost in ceea ce priveste echilibrul sau, mai bine zis, echilibrarea (inclusiv sub aspect salarial si al tratamentului juridic) dintre cele doua motoare economice, public si privat. Chiar nu cred ca este momentul ca un guvern pre-electoral sa lanseze asemenea teme (cel putin nu fara o dezbatere pe palierele deja consacrate de democratie).

  5. Erau niste promisiuni legate de inceperea exploatarii la Rosia Montana in programul USL.Mai stie cineva de ele?

  6. PS: Chiar si motivatia solidaritatii cu cei care castiga putin este discutabila, pentru ca mult sau putin este in virtutea unor competente, liber a fi dobandite pe piata educationala. Aaa, solidaritatea cu cei care nu au posibilitati de castig, din varii motive (boala, handicap etc.) este cu totul altceva, si nu numai ca ar iesi din discutie, dar ar fi si un indice cultural si de civilitate al societatii, ceea ce ar fi OK!

  7. Nu gasiti utila o Ordonanta de Urgenta prin care sa fie oprita numirea procurorilor in functii de catre matroz ?

  8. Daca pina si Krugman a ajuns la concluzia ca „austeritatea” impusa de FMI si alti actori globali nu a fost despre revenirea economica a tarilor afectate, ci despre cum poti sa profiti de pe urma crizei.Se leaga si cu informatia ca banii de „bail-out” care sunt atit de negociati cu Grecia, pina la urma ajung la creditorii Greciei, si nu au ca scop revenirea economica a tarii.

    In acest context absolut cinic, ce incredere mai poti avea in FMI, si UE?

    http://www.nytimes.com/2012/06/01/opinion/krugman-the-austerity-agenda.html?_r=1&partner=rssnyt&emc=rss

  9. Parchetul şi tapetul / Etnicii maghiari din Ardeal care veneau la muncă în Sud primeau gratuit locuinţă. Cereau audienţă la primul secretar (erau primiţi imediat, originea belakunistă a PCdR se confirmă prin această obedienţă) şi specificau ce fel de parchet doresc ei în apartament, şi ce tapet. Erau serviţi. În România interbelică am avut o evoluţie fericită de la anul 1921, la anul 1924, când influenţei belakuniste i s-a pus stavilă prin legea Mârzescu. “Revoluţia din decembrie 1989” a fost echivalentă înfiinţării PCdR în 1921. Dar, din păcate, în România încă n-avem ceva similar legii Mârzescu din 1924 care să blocheze influenţa urmaşilor spirituali ai belakunismului.

  10. De ce n-am avea nevoie de euro? Cui i-ar folosi disparitia acestei monede? Ne vom reintoarce la dictatura unei singure monede internationale de schimb, in care pana si tiparnitele au obosit sa o tipareasca, fara nicio acoperire? Ne vom incredinta economiile nationale unei singure banci, si aia private, de tipul Fed, ultraspecializate in inundarea canalelor financiare cu propriile bilete de banca si in extragerea profitului din supraindatorarea natiunilor? Va fi aurul “banul bun”? Cat de reprezentativa pentru restul actorilor nationali este “presiunea construita” pe BCE, de catre economistii anglo-saxoni, care vor sa o transforme intr-un “colac de salvare” si, mai ales, pentru cine? Nu stiu mare lucru despre Thilo Sarrazin (dupa nume nu pare a fi neamt), despre al carui bestseller “Europa nu are nevoie de euro” se spune ca ar atinge un nerv german si, implicit, european, stiu ceva despre un alt bestseller sarrazinian, “Germania se dezintegreaza”, sub impactul migratiei straine, zice-se, in urma caruia si-a atras multe antipatii (evrei, imigranti), dar acest lucru s-ar putea sa nu insemne nimic, intr-un scenariu de manipulare, in care un succes de public national ar putea fi foarte bine folosit intr-o rasturnare imagologica, contrara exact acelorasi sensibilitati si interese, mangaiate anterior pe crestet… Iar atunci cand Financial Times scrie cat de important este ca liderii zonei euro sa nu dezamageasca asteptarile investitorilor, care par a fi niste Dumnezei pa pamant, iar The Economist afirma ca rigoarea germana va prabusi proiectele europene (niciodata n-am mai auzit o asemenea aberatie despre rigoare si meticulozitate!), la al caror cor se adauga, in aceeasi nota, si speculatorul international George Soros, mai ca banuiala de mai sus se transforma in certitudine. Dumneavoastra cum comentati ?

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12425664-europa-nu-are-nevoie-euro-thilo-sarrazin-bestseller-care-atinge-nerv.htm

  11. @ Adrian Năstase

    Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Însă sunt nedumerit. Nu înțeleg foarte exact ceea ce îmi spuneți. Firește că m-ar onora aprecierea dumneavoastră. Însă cred că am fost înțeles greșit. Niciuna din evaluările anterioare (Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta) nu s-a schimbat fundamental. Dacă asta mă face din punctul dumneavoastră de vedere „ungurean”, „portocaliu” sau „băsist”, îmi pare rău de eroare, dar asta este.

    Câteodată s-a întâmplat să avem opinii diferite. De fiecare dată v-am spus exact ce gândeam, fără să judec dacă vă place sau nu. Sunt convins că uneori aprecierea dumneavoastră pentru mine a fost nulă sau negativă. Dar în niciun caz nu mi-aș schimba opiniile doar pentru a vă câștiga aprecierea.

    În ceea ce privește alegerile locale, votul este destul de simplu. Am mai votat cu Sorin Oprescu și cu Andrei Chiliman. Nu văd niciun motiv pentru care aș vota altfel acum. Prigoană îmi displace profund, iar pe adversarul lui Chiliman nici măcar nu-l știam. L-am căutat acum și am văzut că este Theodor Paleologu. Nu îmi este neapărat antipatic (precum Prigoană), dar mi se pare ușor gagá.

  12. Bai Ghita,

    E o dezordine de nedescris in gandurile tale ! Ori esti intr-una beat ori pur si simplu nu esti capabil sa te exprimi cat de cat coerent. Un om care nu traieste in Romania te intreaba ce parere ai despre cele scrise pe site-ul banipierduti.ro. Adicatalea, sunt cifre scoase din burta sau inventii ? Tu, ca un bou ce se vrea bizon, nu stii decat sa vezi rosu in fata ochilor, sa acuzi pe interlocutor de prostie cand stii bine ca asta-i boala ta, ba sa-i mai pui in carca si afirmatii pe care nu le-a facut. Si capac la toate, scrii cearceafuri kilometrice, fara inceput si sfarsit in care nu faci decat sa te certi cu gandurile tale.
    Eu n-am afirmat bai Ghita nici ca impozitele ar fi contributii, nici ca in total ar face 49% din salar, doar te-am intrebat. Si te-am intrebat pentru ca nu stiu cum e; daca stiam nu-mi raceam gura. Cum de reusesti doar sa dai din copite si sa te agiti ca un bezmetic la fiecare intrebare fara sa produci si tu macar o data un raspuns scurt si la obiect ?

  13. @ F. Politic,

    moneda euro nu are viitor, oricum ai lua-o. Ea poate fi sustinuta numai cata vreme economia europeana creste, insa criza economica, nu asta a datoriilor, a scazut puterea de cumparare pe pietele din est si externe, astfel ca a inceput lipsa comenzilor, de aici reducerea motoarelor, apoi concedierile, apoi reducerea cheltuielilor si masurile de austeritate.

    In astfel de momente, marii rechini, adica fondurile de investitii de peste ocean dar si din Europa, incearca sa speculeze cursul monedei iar BCE trebuie sa contraatace, mentinandu-l. Problema e ca balena e una singura iar rechini sunt multi. Astfel, s-a ajuns in situatia in care efortul financiar de a mentine moneda in viata la curs consistent sa fie mai mare decat valoarea cumulata a avantajelor unei monede comune. Concluzia e ca trebuie renuntat la ea.

    Dar si monedele nationale pot deveni apoi victime sigure ale acelorasi daca se trece la drahama de ex., sau la franc, pt ei o economie de tara obisnuita sau prapadita nu reprezinta o problema.

    Atunci, singura solutie este revenirea la moneda unica mondiala, dolarul, pe care daca incerci sa speculezi te ia gaia urgent caci este total securizat, adica devii dusmanul licuriciului si de aici pana la a ajunge chiar si la o interventie militara nu mai e mult. Astfel, moneda unica ar fi singura solutie de a evita speculatorii.

    Si aici insa apare o problema, si anume cine va cumpara uriasul volum de moneda europeana de pe piata, iar singura solutie este ca sa fie parliti cei mici, adica catatenii care se vor trezi ca moneda li se tot devalorizeaza si le scade puterea de cumparare. Iar in paralel, se injecteaza dolari dar cum: acestia nu se cumpara ci sunt adusi in Europa prin linii de creditare, adica europenii si tarile europene vor deveni de la bun inceput datori in dolari!!!
    Cum insa si asa cam toti sunt datori la banci, cel putin cu moneda unica vor avea parte de o presupusa, dar invocata, stabilitate.

    Cam asta-i dilema si solutia. Singura! Normal ca NU e roz, dar e totusi ceva decat nimicul si parjolul care se lateste la orizont.
    Asa si America poate isi va reveni si jandarmul din ea va rezolva probabil rapid si cu forta toate situatiile de conflict, Siria, s.a. Pace vesnica! Credite vesnice!

    Toate astea se vor derula pana cand o noua forma fezabila de energie va rasturna iar acest pseudo-echilibru.

    Trebuie insa sa amintim ca UE plateste acum pt prostia ei: imediat dupa ’89 ea trebuia sa-si deplaseze industriile in est, cata vreme acestea erau inca viabile aici, la costuri mici de manopera. Cum au fost toti mari europeni dar in realitate mari nationalisti, au tinut cu dintii de locurile de munca ale conationalilor si s-a ajuns aici. De parca francezul nu se putea muta cu munca in est, colonizand zona in sens european, bineinteles.

    Asta e, minti inguste dar lacome… Un proiect european serios ar fi trebuit sa fie extrem de generos, daar uite ca de fapt ascunde neocolonialism. Ori, asta nemultumeste pe din ce in ce mai multa lume…

    Am mai spus-o, nu este fezabila centralizarea Europei, sub nicio forma! Zona e si mare, si extrem de eterogena, si extrem de conflictuala, si extrem de greu de pacalit. Aici nu-i America formata numai din imigranti…
    A mers vreo zece ani ca s-au miscat repede politicienii, dar nu mai tine…

    Daca erau destepti si ar mutat inca din anii ’90 industriile in est, diferentele s-ar fi estompat pana acum si nu ar fi existat acest gradient abrupt economic si cultural. Insa solutia pe care au ales-o, neo-colonialismul si transformarea tarilor din este din producatoare in consumatoare, le darama acum intregul proiect european, si eu as zice ca-si merita soarta… Insa sa nu-i vaitam, vestul oricum cade mai bine ca estul, doar ca ei nu sunt obisnuiti cu saracia si le va veni greu, se vor plange, vor demonstra tot mai violent… Sa le multumeasca marilor arhitecti ai UE care au construit-o repede si pe fundatii slabe, pe premise false…

  14. Radule

    esti de plans … Adica eu scriu foarte clar ca este vorba de un 32,5% (Carcotasu imi da peste deste si zice 30,5% si in cestii din astea stie mai bine decat mine!) si tu ma mai intrebi daca e adevart cestia cu 49% ?!
    Bun . Bine ca esti tu destept.

  15. @ Radu

    Îți pierzi timpul de pomană. Crezi că nu înțelege ce zici? Însă se amuză să te enerveze. Ignoră-l și se enervează el.

    @ Ghiță Bizonu’

    Gigele, statisticianu’ lu pește, firește că te confund. Nu poți fi tu fiul lui domnul tatăl dumneavoastră. Ai uitat că ți-ai povestit și copilăria? Oare câți Gheorghe cu toate „proprietățile” enunțate de tine crezi că trăiesc în România? Ești unic Gigele – fii fericit!

  16. @Nastase

    Exact asa spun si eu: imaginea unui partid este rezultanta imaginii membrilor sai; in cazul PSD-ului media este trasa mult-mult in sus de Dvs si altii cativa. Ce ne facem cu restul ? Merg mult prin tara si vad si aud despre lideri PSD care nu au nimic in comun cu stanga. Asadar, cu tot respectul, pe cine reprezinta acest partid in cele din urma ? Cui se adreseaza ?

  17. Sincere „mulțumiri” lui Traian Băsescu (titanul „dreptei”) pentru inițiativa de a da vacanță de Rusalii și Sf. Marie. Până nu-l suspendă „dușmanii” îi sugerez să facă liberă și luna august. Îi putem spune „luna concediilor”. Sau și mai bine toată vara: „vacanța de vară”. Ce numai elevii să aibă vacanță? E suficient ca un „isteț” să depună un proiect de lege și apoi să aștepte. Cu puțin noroc se va aproba prin „acceptare tacită”.

    În semn de „mulțumire”, aștept cu interes ca cineva să înceapă să strângă semnături pentru suspendare. Păcat că nu poate fi suspendat pentru populism sau prostie.

    PS: Ca un „ungurean” ce sunt, vreau să-i „mulțumesc” și domnului Năstase pentru „aprobarea tacită”, această remarcabilă „inovație” introdusă în Constituția votată „democratic” în 2003. Dacă greșesc, vă rog să-mi spuneți.

  18. W de portocala e un mic amanunt . Gheorghe este preunume … atat.
    Insa asta arata inalta ta capacitate de sinteza .. Construesti un intreg caz bazat pe un prenume comun in anii 50 . Destul de comun si prin clasa mea – numa vreo 4. Fara mine! sa nu mia zic ca si numel;e de familie este Gheorghe… Ca sa ma gasesti pe mine ar trebui sa gasesti si date despre tati .. de ex ce functie a avut in anii 42-43? Eventual te duci in localitatea de nasterea tataului meu (daca o gasesti! am dubii) si daca mai sunt pe acolo unii care sa se fi nascut in anii 30 poate , poate … Si artunci ai afala numele meu de familie !

    Fi amabil si ia zi cu cine m-ai scufundat ? Nu de alta dar vreau sa ma distrez …. A da se mai distra unu …poa o sa ne vedem la terasa si o sa avem de ce si de cine rade!!! Adica oricum o sa radem ….

    Si cum poti fi furat. Un contabil nu se incurca ca mine . El merge la sigur. Insa daca un conatbil „greseste” si ia mai mult nu va „gresi” sa bage la stat.
    Asa ca el iti va explica tie ca daca dai sa dai o leafa de 1000 (lei sau euro nu are importanta) trebuie sa ai un fond salarii de de nu de 1500 cat este legal ci de spre 2000 (nu imi bat capu sa calculez) Si diferenta o va baga in .. buzunarul lui. Ma rog va trebui sa „aranjeze” 2 seturi de hartii …. da se face ..Deci ptr orice salariu din firma contabilu isi rezerva un „benefitz” de cca 30% … bani pe care ii plateste firma!! A da „beneficiu” ala de cca 30% se aduaga sumelor pe care firma le plateste.

  19. Doru Coarna, o solutie manu militari, de impunere a unei monede unice la nivel mondial ar fi, de departe, una din cele mai negre decizii din istoria economiei mondiale, care ar arunca in aer toate fundamentele teoretice ale liberalismului, religia economica la care lumea libera se inchina, incepand de la 1776, an al aparitiei „Avutiei Natiunilor” a lui Adam Smith si, printr-o coincidenta fericita, al nasterii Statelor Unite. In economia mondiala nu pot sa actioneze decat doua clase de argumente, una economica, care tine de competitia libera a economiilor natiunilor, inclusiv a monedelor lor nationale, care trebuie implicate in mod direct in schimburile comerciale bilaterale, fara intermedierea altor monede (de la 1 iunie China si Japonia au decis ca schimburile comerciale reciproce sa le faca in monedele nationale, respectiv in yuani si yeni), iar a doua clasa de argumente ar fi cele juridice, care tin de ordinea economica, in care speculatorii nu ar mai trebui sa-si gaseasca locul, pentru ca avutiile natiunilor chiar nu se supun regulilor jocurilor de noroc. Cat despre soarta euro, viitorul ei pare a tine m ai degraba de decizia politica decat de evolutiile economice, si nu ar fi exclus ca renuntarea la ea sa fie transformata intr-o „moneda” de schimb politica, prin care ceea ce se va castiga sa fie mult mai mult decat ceea ce se va pierde (deocamdata, se flutura ideea unificarii politice, greu de obtinut, ce-i drept, dar pot fi si alte mize, geopolitice, geoeconomice si, da, aici ar putea fi si unele geomilitare).

  20. @ FP,

    exact, trebuie insa inteles si ca gandirea comuna, binele, este una, iar realitatea este alta! Raul exista pe pamant si actioneaza, nu-i poti opune binele caci pierzi batalia, raul se invinge numai cu armele sale, adica tot cu rau! Vrea raul sa specueze moneda unica, da-i-o, scapi de toate emotiile iar el ramane cu pagubele, adica cu datorii in euro!

    Normal ca nu suna bine, dar si cand naste femeia si striga, iarasi nu suna deloc bine… si totusi…

    Asta e, ceea ce se intampla acum arata fara echivoc ca nu exista forte care sa lupte cu fondurile de investitii care merg la specula, nici statele puternice nu-s in stare, nici populatiile, nici teoreticienii economici, nici Sfantul Scaun, nici uncle Sam, nimeni! Moneda unica tocmai asta ar face, ar pune de o parte tarile si pe de alta speculatorii, adica ar separa apele facand sa apara distinct actuinile acestora iar riposta unanima sa fie mortala pt ei. Sa speram!

  21. Lasand la o parte micile haraieli personale .. am a zice ceva despre o „metoda” (cu exemplificare de aici)
    Deci in cadrul unei discutii inceputa cam 2 ani in urma Porthos fost Victor V „stabileste” ca eu as avea un venit de vreo 1500 euro/luna echivalent. Si e foarte sigur de asta …Eu zic ca ia plasa si ca sunt paduche .

    Ce mi se pare neplacut este ca Victor nu este unicu caz de ins „realizat” ce foloseste „metoda” asta – adica aproximari mai mult decat grosolane, fantezii prezentate drept realitate agrementate cu incercercari de intimidare.
    Prost ca asta „metoda” se pare ca este folosita pe larg si in relatiile de serviciu . In vreo cateva randuri am fost nevoit sa accept fanteziile uschite ale sefului (care avea tot atata dreptate ca si Victor in problema salariului si identitatii mele) dar , la serviciu , a trebuit sa accept : asa cum ziceti dvoastra asa se va face!! (pana la urma a ajuns sa isi stranga hartiile si sa le distruga .. ca la cestia „incompetentule cum ai putut s afaci asa ceva?!” i-am bagat hartia scrisa de el sub nas!!!). Si este folosita si in adtia de stat (bugetari pr zisi) si in intrepinderile cu capital de stat si in firme private (mai rar si mai putin dramatic da …)
    Asta este si „metoda de analiza” intelectuala, politica samd . Este metoda de baza a societatii „civile” (adica care umbla mascata in civili?)

    Asta este „metoda” de baza de la care pornesc … proiectiile!! (d’aia se fac mari promisiuni inante de a accede la guvernare. fiindca toata lumea „stie” ca „sunt bani” si doamne fereastra sa zici ca asteptarile sunt cel putin exagerate)

    Si ca sa termin cu o nota de meschinarie – contabilu ala care o sa ii explice lu Victor ca calculul de la bani pierduti e gresit si ca cel de la 17 iulie ziua eliberării de povara statului e corect … o sa se mire de ce brusc a devenit antipatic ..

  22. @ Ghiță Bizonu’

    Câți IT-iști născuți în ’52, cu prenumele de Gheorghe, domiciliind în București, se mai ocupau de recensământ, DUPĂ acesta se încheiase? Unul singur – Gigel Bizonu’ mustăcios. Doar ca să-ți dau o posibilă variantă care duce la tine. În realitate sunt cel puțin 5, toate cu același rezultat.

    Știai că pornind de la adresa publică de IP se poate obține adresa fizică a home-userului (RDS în cazul tău)? Asta îmi amintește de poanta cu internetul care ne ascunde identitatea, astfel încât nu știi dacă cel cu care stai de vorbă este câine sau pisică. În realitate poți să spui și dacă preferă Whiskas sau Kittycat (în cazul tău lucernă sau fân dietetic).

    Ești foarte simpatic când explici tu cum se poate fura într-o companie privată. Presupun că te pricepi și la business, tot teoretic. Însă omiți un lucru esențial. Cum bagă banii în buzunar? Trebuie să-i scoată fie prin casă, ceea ce ar sări imediat în ochi, fie prin bancă, cu condiția ca el să facă plățile, ceea ce nu este cazul.

    Mai e un lucru. În companiile private, oamenii sunt complet diferiți ca mentalitate de bugetivori. În 15 ani de când lucrez cu oamenii respectivi, nu s-a furat niciodată nimic. Nici măcar un pix sau o agendă.

    Mă opresc aici cu discuția contraproductivă cu tine și Cârcotașu. Mai bine, comentează articolul lui Athos:

    http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/06/04/urmeaza-taxa-pe-apa-plata/

    E chiar interesant.

  23. @ blogideologic

    Dom’ profesor, mi-a indicat Radu un articol în The Economist, care spune că exploatarea de gaz de șist are și efecte BENEFICE asupra mediului. Explicația e foarte simplă, Europa produce o bună parte din energie prin arderea cărbunelui, care emite în atmosferă incomparabil mai mult CO2 decât gazul de șist/gazul metan. Ca atare pe lângă costurile mai mari, interzicerea exploatării gazului de șist produce și daune mediului.

    http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/06/04/urmeaza-taxa-pe-apa-plata/#comment-2840

    Repede cu argumente, că te lasă prietenii matale muritor de foame, dacă se schimbă trendul în favoarea exploatărilor Chevron.

    Poate ți-a scăpat acest articol. Ce părere ai de polonezi? Sunt convins că ești în stare să spui că e lobby-ul american (deși site-ul e „gov.pl”). Mi se pare amuzant că te plângi de reducerea pensiilor, dar nu te gândești că le plătim rușilor cam tot atât pentru importuri de gaz și petrol. Altfel spus, banii noștri de pensii se duc către „serviciile” lui Vladimir Putin. Măcar se întoarce ceva înapoi pentru lobby-ul tembel sau e „pro bono”?

    http://www.msp.gov.pl/portal/en/16/3298/On_the_blue_fuel_locked_in_shale_rocks_at_the_ShaleScience_Conference.html

  24. Victoras
    ia zi unu care castiga echivalentu a 1500 euro pe luna se mai baga si la … mers la recensamant ?! aici era discutia. Ca fantazezei cu nerusinare „specifica” . Hai te rog liniku cu declaratia de avere În cazul tău, (adica al meu, Bizonu’)un venit anual de 73826 RON + 4915 RON (venituri din cercetare) înseamnă aproximativ 1500 Eur/lună… pomenita la http://nastase.wordpress.com/2012/05/31/democratie-fara-partide-postdemocratie-sau-pseudodemocratie/#comment-162220
    Tu ai facut afirmatia. Este datoria ta sa o probezi. Incearca macar cat aia care au produs „dovada” cu dolarii aia din viitor.
    Fiindca de acum am tot dreptu sa te taxez fie ca esti lovit de delirum tremens fie ca esti mincinos patologic.
    Oricum reiese ca esti si uituc si nici nu prea gandesti (daca io as fi avut 6000 brut pe luna crezi ca nu as fi avut nimic mai bun de facut decat sa bat pe la usi duminica ? Ptr ce? Ptr 500 de lei? Ada, Banii au fost buni.. buni de tot) Caraghioz….
    Hai linku!

  25. OK, Doru, traim intr-o lume reala, nu intr-una ideala, dar standardul ca atare trebuie sa existe, implicit tendinta progresiva de a-l atinge.

  26. @ Porthos spune : „interzicerea exploatării gazului de șist produce și daune mediului.”
    În România ? The Economist este o publicaţie de economie politică neoliberală care discută problema supra-imperial, adică în contextul globalizării.

  27. @ Gheorghe Bizonu’

    Gigele, oamenii de care vorbești tu, băteau la uși ÎN TIMPUL recensământului, nu după. Și nu era necesar să fie IT-iști. Știind că ești un om inteligent, aș zice că nivelul tău de pricepere a scăzut un pic prea brusc ca să fie adevărat. Nu îți mai dau alte explicații. Cu ce ți-am spus până acum găseai și singur link-ul.

  28. Intru informarea celor care fac „revista blogului pe sarite” sau care nu au ajuns, inca, „la zi”:

    MONICA MACOVEI – PARTE ACTIVA A “RETELEI CATALIN VOICU” – IMPLICATA IN MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA

    (RELATIA TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT- continuare 5)

    „Este o premiera ca s-a descoperit acest caz, altfel, eu cred ca astfel de lucruri se intampla de mult timp” afirma Monica Macovei in 9 aprilie 2010, referindu-se la “reteaua Catalin Voicu”.
    Nu doar “o intamplare”- ar trebui adaugat- dar si o “defectiune” a retelei, motiv pentru care trebuiau “opriti sa vorbeasca’, prin orice mijloace, toti cei care ar putea-o face.

    Monica Macovei omitea insa sa spuna ca afirmatia era facuta cu spaima, caci se referea si la sine, ca parte a generic numitei “retele Catalin Voicu”.
    Ca sa fie foarte clar:
    Monica Macovei este parte a (generic) numitei “retele Catalin Voicu” inca de la (foarte) inceputurile anilor 1990 cand, efectiv “peste noapte” si fara sa aiba vreun merit deosebit, ajungea, fara concurs, la propunerea procurorului-sef al Capitalei, Viorel Spanu, in pozitia de sef al Biroului de Supraveghere Cercetari Penale, Audiente si Relatii cu Presa din cadrul Procuraturii Municipiului Bucuresti- “sarind”, cel putin ciudat, treptele, din pozitia sa anterioara de procuror la Procuratura sector 1 Bucuresti.

    Pentru “meritul” de a fi “omis” rezolvarea cazurilor de mare infractionalitate aflate in directa legatura cu (generic) “reteaua Catalin Voicu”, Monica Macovei avea sa fie promovata, cu DEROGARE DE LA LEGE, in 1993, pe postul de procuror la Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie. Pentru a ocupa acest post, conform legii, era nevoie de cel putin 15 ani vechime (conditie pe care Monica Macovei nu o indeplinea in acel moment- ea intrand in Procuratura in 1 septembrie 1982, dupa absolvirea Facultatii de Drept).
    Interesant este ca pentru promovarea Monicai Macovei- in pofida legii!- la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, procurorul general din epoca, Vasile Manea Dragulin avea sa intocmeasca o cerere care nu doar ca a fost aprobata, dar Petre Ninosu (ministrul Justitiei) avea sa si dispuna, derogatoriu, reducerea cu o treime a vechimii necesare pentru accederea in numita functie pentru Monica Macovei.

    Rolul Monicai Macovei la Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie trebuia sa fie acelasi ca si in pozitia ocupata anterior: sa previna si/sau sa “omita” rezolvarea dosarelor de mare criminalitate in care erau implicati- sau care puteau duce la- membrii sau colaboratorii (generic) “retelei Catalin Voicu”.

    In 5 decembrie 2011, efectiv ingrozita de declaratia lui Victor Ponta anume ca, daca va castiga alegerile, va baga puterea de atunci la inchisoare pentru faradelegile comise, Monica Macovei simtea nevoia psihanalitica de a se referi din nou la “reteaua Voicu” mentionand ca este o „retea mafiota” de influentare a justitiei – adica una de judecatori si procurori corupti, pentru ca “altfel un politician nu poate trimite oameni in inchisoare”. Monica Macovei afirma ca acea retea mafiota din justitie inca mai exista.

    Ceea ce omitea sa spuna Monica Macovei este ca acea retea mafiota din procuratura si justitie era bine ancorata in “realitatea lucrurilor” cu sprijinul sau direct- si ca ea insasi era parte a ei. Desigur, acum ca om politic care – asa cum singura marturisea procedand la omisiunea elocventa – “putea trimite oameni la inchisoare”.

    Cum s-a constituit „reteaua” (a carei parte este Monica Macovei- alaturi de altii):
    A. Initiator al retelei (ale carei inceputuri se regasesc in decembrie 1989- ianuarie 1990) este generalul Dumitru Iliescu (Mitica Iliescu). In decembrie 1989 era marior de TAB-uri. In 26 decembrie 1989 a constituit o grupare militara, cu un „nucleu” de patru ofiteri MapN avand ca scop „declarat” protectia fizica a membrilor marcanti ai „noului val” politic din Romania acelui moment. (Mitica Iliescu avea sa fie seful SPP in perioada 1992-1996). Printre cei „recrutati” in decembrie 1989 ase numara si locotenentul major Gabriel Naghi (cel ce avea sa fie sef SPP in perioada 2000-2005).

    Amanunt esential in context: Inainte de 1989, Dumitru Iliescu (Mitica Iliescu)- ofiter MApN- a fost, o perioada, secretar UTC la Comitetul Politic Superior al Armatei.

    B. Catalin Voicu: in decembrie 1989 era capitan la Statul Major General al MApN. A fost „distribuit” de Mitica Iliescu (initiator al nucleului structurii de protectie a „noului val” de demnitari ai Romaniei- structura care avea sa ajunga, dupa cateva etape, in 26 iulie 1991, SPP) pe langa procurorul general al Romaniei. Sarcina sa (primita de la capul, vizibil, retelei- Mitica Iliescu) a fost de a-si consolida relatiile cu procurori si judecatori – profitand de pozitiile ocupate- si de a crea o retea, la acel nivel, prin care sa fie acoperite viitoarele operatiuni de criminalitate organizata. Reteaua trebuia extinsa cu noi membri (din zona mentionata) dispusi sa coopereze. Pe de alta parte, trebuiau eliminati din structuri oamenii incomozi sau necooperanti.

    Cum a ajuns „parte a retelei” Monica Macovei:
    Tatal Monicai Macovei- Vasile Gherghescu – a fost colonel si instructor la Sectia Militara si Probleme de Justitie- sector MAI- a CC al PCR, unde l-a cunoscut foarte bine pe Mitica Iliescu.

    Promovarile nejustificate (una dintre ele, cu derogarea de la lege) ale Monicai Macovei dupa decembrie 1989 au la baza “recomandarea” lui Catalin Voicu (avand influenta data fiind pozitia sa la Procuratura General;a)- care, la randul sau, fusese informat asupra numelui Monicai Macovei de catre Mitica Iliescu (in urma garantiilor date de vechea sa relatie cu tatal Monicai Macovei).

    Monica Macovei a devenit, astfel, cu buna stiinta, parte a (generic) “retelei Voicu” care a protejat marea criminalitate organizata in Romania (si traficul tigari- armament).

    Sincopa Cochinescu:

    In 27 august 1996 Nicolae Cochinescu ajungea procuror general al Parchetului General de pe lângă Curtea Supremă de Justitie.
    A fost o „sincopa de influenta” a ‚retei Voicu” (Nicolae Cochinescu nefiind parte a acesteia si nesupunandu-i-se).
    In urma unui control al activitatii procuroarei Monica Macovei s-a scos la iveala faptul ca aceasta avea nesolutionate aproape 200 de dosare- dintre care, multe, referitoare la marea criminalitate organizata (este inutil de mentionat faptul ca aveau legatura cu „reteaua Voicu”, unele conducand chiar periculos de aproape, la traficul de armament- deci la Traian Basescu si la relatia cu Viktor Bout). In urma acestei constatari, Monica Macovei a trebuit sa paraseasca procuratura (in 1997 a devenit avocat- sustinand interesele marii criminalitati organizate, asa cum am aratat, punctual, in textele postate anterior).

    (Un comentariu: o parere larg impartasita este ca Nicolae Cochinescu a aflat de implicarea Monicai Macovei in marea criminalitate organizata- pe care o acoperea in calitatea sa de procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie- dar a ezitat sa afirme public acest lucru pentru a nu intina imaginea institutiei.
    Opinie personala: a gresit).

    In august 1997, „reteaua” a reactionat impotriva lui Cochinescu si, prin intermediul lui Valeriu Stoica (parte a „retelei”, ca si Monica Macovei)- mai exact in urma unui raport intocmit de acesta in calitate de ministru al Justitiei – Nicolae Cochinescu a fost eliberat din functie. In locul sau a fost numit Sorin Moisescu- acesta neridicand probleme din perspectiva ‚retelei” (nici a lui Traian Basescu, ministru al Transporturilor, in epoca – „cap de pod” si parte activa a traficului de armament, in colaborare cu Viktor Bout).

    Anul 1997- activitatea retelei continua (beneficiind si de protectia lui Traian Basescu):

    In 5 februarie 1997, Dumitru (Mitica) Iliescu este trecut in rezerva cu gradul de general de divizie (avea sa fie reactivat- dar asta tine de o alta parte a dezvaluirilor).
    In locul sau avea sa fie numit, sef la SPP, Nicu Anghel (la randul sau, parte a „retelei”).

    Mitica Iliescu, impreuna cu fostul adjunct al SPP, Gheorghe Aradavoaice, avea sa infiinteze, in 1997, Grupul International de Protectie si Paza (GIPP) cu fonduri furnizate de Adrian Costea (personaj care a declansat un celebru scandal, anchetat de o comisie rogatorie; GIPP a ajuns in atentia acestei comisii).
    GIPP a fost implicat in operatiuni de mare criminalitate organizata (de exemplu, in Tigareta II- am detaliat in postari precedente).

    Monica Macovei- avocat in epoca (oficial, avocat al uneia dintre formele implicate, in mod dovedit, in operatiuni de criminalitate transfriontaliera, trafic tigari- armament) s-a ocupat de mistificarea documentelor si stergerea urmelor acestor operatiuni, colaborand foarte strans cu GIPP.

    (va urma)

  29. Prosthos

    cum sa iti zic : a fost si un uichencd in timpu lu’ recensamantu’.
    In rest dupa cate vaz la tine se merge in 3 fraze -fraze:
    1)stiu mai buine decat tine si arunci ceva la plesneala catiagi atat! Lucrzi la stat!
    2) atitudini securistice : ba si cati erau cu masuata in statia Plumbuirtta la ora? (ma rog era voba de statai de tranvai nu de autobuz si pe sensu celalat da poa tine … )
    3)ba estii prea prost ca nu ai gasit singur!!

    Draga nu dai linku dintr-un singur motiv : fiindca sustinerea ta prima era mincinoasa (aia ci ca ai fi gasit declaratia mea de avere…) . De aici ai inceput sa alergi sa cati ce am mai scris periozand vreme ca sa ma „ameninti” securistic ba ca [ost mustatta, ba ca am IP de RDS (aloooo ! titi aia care calcati ep decalblogu lu’ astia v-ati prins ?! ). Si de ce ? Fiindca te-ai repezit sa faci o sustinere nefondata, bazata pe un material gresit insa deh marele tau ego nu te lasa sa abandonezi. Pe vremuri dupa distractia asta m-aifi turnat la securitate, la partid samd „Domnu Buzinu ca tovaras nu pot sa ii zic este un..”

    Deci mincinos Lipsit de inteligenta. Dorinta exacerbata de dominare. Asta esti tu!

  30. @ Ghiță Bizonu’

    Iar tu ești un băiat finuț, inteligent și bine-crescut. Tanchistu’ lu’ pește.

    PS: În stilu-mi securistic îmi permit să-ți atrag atenția asupra cuvântului „tranvai”.

  31. Porthos

    pana acu ar fi trebuit sa afli ca nu sunt dactilografa … si auxiliar sa zici bine ca nu am ambatzu sa sofez (baga al dosar: n-am carnet. . Pi-tzi dai seama de ce, nu? Si nice „sobolan” [tanchist] nu sunt ci „iepure”)
    Insa cum ramane cu impoziatrea? 49% cum sustineai ? Auz?

    *
    sobolani -aia cu peltlitele negre
    iepuri – aia cu peltlitele rosii (zisi si ura la boscheti)
    gusteri – aia cu peltlitele verzi
    ratoi – aia cu pelttlitele albastre.
    da recunosc 6 luni am fost sobolan Da nu la tancuri ! (se laua numa aia pana la 1,65 ca sa intre !!)

  32. Ghiță

    Ți-am dat dreptate deja în ceea ce privește contribuțiile (16.5% e suma contribuțiilor). Am postat pe blogul nostru calculul pentru salariul brut de 6000 Ron:

    http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/06/04/urmeaza-taxa-pe-apa-plata/#comment-2887

    Îmi cer scuze, nu am avut timp să postez și calculul pentru 1500 Ron (unde apare și deducerea personală), însă a făcut-o Bibliotecaru. Nu am avut timp să verific calculul, dar sunt convins că o să o faci tu.

    Concluzia lui mi se pare foarte utilă: „pentru ca salariatul sa fie platit cu 1081 RON, angajatorul cheltuieste 1921 RON”.

  33. Daca un candidat superdobitoc nu facea o greseala de copil cretin under 12 ducandu-se la un mogul atunci cand nici la WC nu trebiua sa se duca neinsotit, acum erati in alta parte iar Romania nu intra in mocirla si melasa in care se zbate sub marinar!Iar ala va era coleg de partid!Si puteati opri cretinismul infantil(!!!) din fasa! Nu trebuia decat sa-i spuneti „stai acasa legat cu lanturi ca 20 de milioane de oameni inclusiv eu depindem de tine, Geo dragostea mea !!!!

  34. sper sa cititi raspunsul meu pana pe 3 februarie; in Legea de punere in aplicare a noului cpp este un text expres potrivit cu care tratamentul sanctionator al pluralitatii de infractiuni se aplica potrivit legii noi daca una dintre fapte este savarsita sub legea noua, chiar daca celelalte fapte sunt savarsite sub legea veche. Per a contrario_, daca toate faptele sunt savarsite sub legea veche se aplica disp. legii vechi (art. 10) Nu de alta dar pe urma (dupa dosarul dvs.) prostia asta cu concursul si contopirea se va imprastia in toata tara cu rang de mare adevar.

  35. La multi ani!Aveti perfecta dreptate …dar,din pacate,e prea tarziu…Daca ati fi realizat aceste lucruri cand deciziile dumneavoastra contau Romania nu ar fi ajuns doar o piata de desfacere si forta de munca!Inteligenta copiilor nostri este exploatata in strainatate pe bani putini ,iar la noi in institutiile statului sunt 99% incompetenti care au doar rolul de a executa orice la ordin…Macar daca aveti puterea sa ii deschideti ochii d-lui Ponta ,poate de acum incolo sa se faca ceva si pentru tara noastra,sa nu mai persiste si el in aceleasi greseli!Pentru statul roman noi nu contam decat pentru a contribui la buget…In rest nu insemnam nimic…Sotul meu este inginer a terminat facultatea cu 10 inainte de revolutie.A avut un accident reparand ceva acasa foarte grav pana acum nu am avut nevoie de sistemul de sanatate ,iar acum medicamentele lui costa aproximativ 2000ron iar casa de sanatate deconteaza doar reteta de 300ron ,in timp ce pensia lui de boala este 680ron.Avem noroc cu fiul nostru care este inginer in Anglia,dar nu e corect ca dupa o viata de munca sa nu poti sa iti asiguri existenta…

Lasă un răspuns