Destul!

O scrisoare ce nu va ajunge niciodata la destinatar.

Timp de opt ani, v-ati impus propria cultura – a urii, a inselaciunii si a calomniei. Prin retorica voastra, plina de incrancenare si de minciuni, ati demonizat pe oricine nu a fost obedient fata de proiectul vostru de indoctrinare, fie ca a fost prieten din propriul partid, sau adversar legitim din afara lui.

Potrivit strategiei voastre de isterie si de minciuni premeditate, faptele au devenit nerelevante, iar acuzatiile voastre s-au transformat, instantaneu, in decizii de condamnare publica  a celor care nu vi s-au alaturat sau nu vi s-au supus.

Ati impus un incalificabil “mod de operare” – in ce priveste construirea de dosare -, prin falsificarea dovezilor, santajarea martorilor si inducerea in eroare a instantelor si a altor institutii ale statului, a caror misiune era tocmai aceea de a proteja cetatenii de manifestari abuzive.

Ati transformat DNA, dintr-o institutie importanta a statului, cu misiunea de a lupta impotriva coruptiei si a proteja interesul public, intr-un instrument politic partizan, destinat hartuirii adversarilor politici din afara partidului propriu si a membrilor propriului partid – cei care nu se conformau deciziilor voastre.

Ati abuzat, in mod sistematic, de puterea si influenta mass-media, inundand-o cu minciuni si calomnii, destinate infierarii publice a celor care nu faceau parte din grupul vostru de putere sau din clientela voastra.

Ati mintit in tribunale si in public, in Romania si in afara ei, dar niciodata nu ati fost in stare sa dovediti vreo afirmatie sau sa prezentati dovezi convingatoare.

Imi este foarte clar, nu cautati “infaptuirea justitiei”. Dimpotriva, obstructionati justitia si ati provocat mai multe daune sistemului nostru judiciar decat oricine altcineva inaintea voastra.

De fapt, nu ati luptat si nu luptati impotriva coruptiei, ci o generati continuu.

Din obsesia voastra de a va apara privilegiile cu orice pret si din frica pe care o aveti fata de democratie, ati uitat sa mai dati un sens guvernarii, ati creat haos si blazare in tara, oamenii si-au pierdut increderea in viitor si in forta solidaritatii. Ati pus semnul egalitatii intre interesul national si interesul de gasca. Ati incercat, si inca mai incercati, sa controlati tara prin frica si prin intimidare.

Ati fost mai ocupati sa-i persecutati pe cei cu gandire libera din jurul vostru, decat sa lucrati pentru tara, sa o dezvoltati, sa imbunatatiti viata cetatenilor ei.

Ati mers atat de departe incat sa mintiti, sistematic, prietenii Romaniei din afara granitelor ei. Ati indus in eroare ambasadorii straini de la Bucuresti, ati mintit prietenii nostri de la Bruxelles si ati inselat fundatiile internationale, reusind, in acest fel, sa va bateti joc de tara noastra si de poporul ei.

Desi stiu ca aceasta scrisoare nu va ajunge niciodata la mintea si la inima voastra, eu totusi va spun: DESTUL! Opriti-va, inainte ca raul pe care l-ati facut si il faceti sa devina ireversibil.

Poate ca nu veti intelege inca ceea ce va scriu acum. Cu timpul, veti intelege, poate…

Ma consolez cu gandul ca poporul roman intelege si ca faptele strategiei voastre de minciuni si calomnii sunt scoase, in sfarsit, la lumina.

                                                                                           Adrian Nastase

83 de gânduri despre “Destul!

 1. LOGIC,FRUMOS,ARGUMENTAT.SI MAI DEPARTE CE O SA SE INTAMPLE?CEI VIZATI SE VOR FACE MAI BUNI?NU CRED.ASFEL DE APELURI TREBUIE ADRESATE CELOR CARE POT SI TRBUIE SA CURME ASFEL DE SITUATII.ALFEL VORBE IN VANT.

  Apreciază

 2. Cred că vor înţelege foarte bine dintr-un colţ al celulei. Au de dat socoteală pentru tot ce au făcut. Oamenii au ajuns cu nervii întinşi la maxim. Capacitatea portocaliilor de a susţine în continuare că albul e negru este incredibilă; parcă ar fi produsele rebutate ale vreunui doctor nebun ce a făcut experienţe pe mamele lor gravide. Îmi aduc aminte cât de uimită eram acum cinci ani atunci când îi ascultam vorbind pe la televiziuni. Nu văzusem niciodată atâta tupeu, dar nici nu bănuiam ce încă avea să urmeze, După decembrie 2009 mi-au înşelat Băsescu şi oamenii săi, toate aşteptările negative, ca să zic aşa.

  Ceea ce a declarat Victor Ponta la Neamţ, mă face să sper. Să dea Dumnezeu ca speranţa-mi să nu fie degeaba.

  Apreciază

 3. Nu putem sa ne resemnam si nici sa cedam. Toti Cei care Nu trec prin acelasi scenarii kafkiene Nu le pot crede si Nu realizeaza ca prin ele este amanintata insasi democratia si Nu doar individul supus acelui cosmar Indus de alte minti paranoide.
  Intr-adevar e destul! Trebuie luate masuri impotriva celor ce-si permit sa provoace aceste cosmaruri deformand grav realitatea. La vremuri extreme Trebuie luate maser extreme! Romanii spuneau „Violenta se indeparteaza prin violent!”

  Apreciază

 4. Poate ca nu veti intelege inca ceea ce va scriu acum.

  Păi asta ar presupune că ce-au făcut au făcut fără ştiinţă, fără vinovăţie deci! Chiar puteţi emite o asemenea părere fără să observaţi cum, în filmul ce-l propuneţi, soarele răsare la apus?
  Ei ştiu foarte bine ce-au făcut, înţeleg foarte bine ce spuneţi aici, numai că asemenea oricărui hoţ li se pare că atâta vreme cât lumea-i plină de „fraieri” ei au tot dreptul, ba chiar datoria să fie hoţi.

  Apreciază

 5. Da , excelenta scrisoare , cu o mica observatie , daca se poate…….
  Oameni buni,acum ca sunteti din nou la putere , depinde numai de voi ca destinatarul sa primeasca scrisoarea Daca va straduiti si voi un pic, poate sa i-o si bagati pe gat pana-n inima ,dar la minte ….. mai greu de ajuns . Apropos , suspendarea se poate face si de gat ? Sa nu uitati ca enorm de multa lume a suferit la greu anii astia , asa ca nu mai faceti afirmatii de genul ” nu ne mai uitam in trecut „, sau , „sa uitam trecutul si sa ne concentram spre viitor „,ci dinpotriva sa-i asigurati pe oameni ca cei dovediti vinovati vor plati la greu . Bafta si multa putere de lupta in continuare ,iar pe langa vorbele alese pe care le folositi , mai trebuie si cate un cap in gura , din cand in cand ! Aveti mare , mare nevoie de consultanta proaspata , oxigenata , nu de toti fasaitii cameleonici care va dau din nou tarcoale , iar apoi sa va vanda la primul colt de strada ( dar ce, parca-ar fi prima data ? )

  Apreciază

 6. Excelenta scrisoare deschisa!

  Va ofer un posibil preambul pentru titlu, ca semn al pretuirii de care merita sa va bucurati – J’accuse! la adresa mafiotilor cocotati la carma Romaniei pentru cel putin ultimii 5 ani.

  Felicitari si multa energie pentru starpirea raului ce sugruma tara.

  Apreciază

 7. Cred ca avenit vremea ca „ei” sa plateasca pentru aceasta vinatoare de vrajitoare si pentru modul incalificabil in care au dus Romania si majoritatea in si mai multa saracie, fara politici de dezvoltare, inventind politici fiscal-monetare din invirtitul pixului si aplicind mecanic dogma neo-liberala care spune sa privatizezi totul (a se citi vindut la pret cit mai mic strainilor), ca in rest se ocupa piata libera si le rezolva pe toate. Practic nu au facut nimic de 8 ani de zile in economie, am auzit doar justificari penibile pentru ce nu au facut.

  Apreciază

 8. Subscriu, fara rezerve, scrisorii dumneavoastra.
  Destinatarii vor citi, cu siguranta, scrisoarea. Au creat un intreg mecanism, platit din bani publici pentru asta.
  Ma intreb daca cei in care ne-am pus sperantele ca, potrivit declaratiilor lor, vor scurta necazurile romanilor, preluand guvernare, vor putea iesi din capcana micilor promisiuni preelectorale si vor aborda cat mai curand problemele serioase, fundamentale, la care se refera scrisoarea?!

  Apreciază

 9. Perfect de acord, însă nu cred că rezolvați mare lucru cu o scrisoare. Vremuri disperate cer măsuri radicale. Sunteți pregătit?

  Apreciază

 10. Foarte bun articol! De câte ori citesc articole pline de afirmații răuvoitoare, de atacuri mișelești la adresa unor persoane publice, articole insultătoare (insulta, negativitatea echivalând acum cu analiza profundă, inteligentă) – îmi vine să strig ”Destul!”

  @Theodora, @ceai verde – ce ne facem cu prietenii, cunoștințele, cei pe care-i cunoaștem personal și care sunt convinși de vinovăția dlui Năstase, care abia așteaptă să-l vadă cu cătușele la mâini? Oameni obișnuiți, cumsecade în felul lor, dar înțepeniți în idei fixe, care nu vor să citească blogul Năstase, care nu vor să accepte adevărul, preferând adevărul unei anumite prese, adevărul unor anumiți jurnaliști plini de otravă. Cunoștințe care și acum mai cred că PSD+USL=bolșevism. O parte din populație nu reușește să depășească un anumit mod de gândire, citiți comentariile din subsolul unor articole, eu mă cutremur.

  Continui să sper în aclimatizarea populației la democrația adevărată și nu la cea manipulată.

  Apreciază

 11. @nastase,

  Exceptionala „Scrisoarea” aceasta, pe mine m-a impresionat profund !
  Sunt convinsa ca deja a ajuns la „destinatar” dar nu i-a miscat niciun fir de par, deocamdata. Revelatia va veni si ea, probabil când va fi prea târziu !

  Apreciază

 12. Excelent text si, de fapt, foarte firesc si natural. Cu siguranta ca mai toti romanii gindesc la fel, nu au insa podibilitatea de a scrie un text asemanator. Voi cauta sa revin asupra scrisorii dumneavoastra. Deocamdata, doar sa zic ca este destul pentru dumneavoastra, pentru noi, pentru romani. Pentru destinatari nu este destul.

  Apreciază

 13. O scrisoare politica de anvergura evaluatorie si viitorologica a unei platforme-program, care dezvaluie fractura dintre ceea ce regimul portocaliu a oferit privirilor si auzului si ceea ce mintile si inimile romanilor au resimtit in ultimii opt ani. Ajunge, destul cu raul, cu malignizarea justitiei si vanatoarea celor nevinovati, nesicofantizati si neyesmenizati. „Destul”, un veritabil „J’accuse!” romanesc. Felicitari si sustinere.

  Apreciază

 14. @ AN,

  OK, exact despre asta vorbeam azi dimineata pe firul anterior. Mai departe insa trebuie inteles ca o mana de aventuriei de calibrul astora nu puteau face ceea ce au facut de capul lor, cineva le-a scris scenariul, inainte sa le dea sceptrul! Acum se aplica principiul cepei, foaie dupa foaie va avea de scos Justitia pana cand ajunge la miez, doar ca acesta-i exploziv! Pt acest motiv, tsunami-ul trebuie limitat chiar de catre scenaristi, adica valul va fi intors invers! Si inca repede! Felicitari! Ati marcat decisiv!

  Ar mai fi un detaliu: in cinstea alegerilor astea locale, multiplicati scrisoarea si raspanditi-o prin organizatiile locale in toata tara catre alegatori, exista acoperire electorala legala pt asa ceva iar asta va garanta intoarcerea valului! Succes!

  As mai indrazni un sfat: creati departamentul pt inovatie politica, sau numiti-l cum vreti, lucrurile trebuie bine articulate adica si PSD are si va avea nevoie de scenaristi romani, de ex s-ar impune si cateva tinte false, sa zicem Bertha pt inceput, fie si numai pt deranj.

  Ieri la Eurovision noi am dat ungurilor niste puncte, iar ei noua, nimic. Bute a pleznit-o, fetele la handbal la fel, sa vedem gimnastii. Ar trebui o ofensiva sportiva sustinuta de guvern, imaginea ar fi buna.

  Apreciază

 15. Basescu nu a picat din cer. A fost ales. Aici este marea problema. Pe de o parte este uriasa ranchiuna (pacatul natiei) pt un om destept (Nastase) si pe de alta parte spaima romanului ca ar putea trai si altfel (mai bine). Romanul se simte excelent la limita supravietuirii – acolo stie el ce are de facut. Cand ii salta nivelul de trai – face tot posibilul sa se intoarca de unde a plecat. Altfel nu pot sa imi explic cum Basescu a fost votat de 2 ori. Probabil ca mai este si rusinea de a recunoaste ca au gresit votandu-l. Ii dau dreptate d-nei doinamanea. Dar avem in fata o mentalitate proasta care se poate schimba f greu.

  Apreciază

 16. Există oare în România măcar un singur om, care să nu fie deacord cu mesajul autorului? Adevărurile spuse şi scrise sunt verificate de fiecare cetăţea din această ţară. Orice replică otrăvită venită din partea celor de la PDL, care ştiu că se apropie ziua socotelilor, trebue respinsă fără menajamente. Cei vizaţi nu pot dormi noaptea liniştiţi, au coşmaruri şi vorbesc prin somn. Ziua se mobilizează pe la televiziuni şi bat câmpii cu minciuni şi insinuări de parcă nu lor le aparţin aberaţiile guvernărilor. Au în ei, în sufletul lor, atâta nesimţire şi neruşinare, că au cerut până şi DEMISIA Premierului Victor Ponta! Muc cel Mic făcea zilnic câte un act ilegal, motiv pentru care să-şi dea demisia şi nu a plecat până când proprii lui camarazi i-au ars un şut în fund de a ajuns direct la Cluj.
  D-le Adrian Năstase, ăştia cu păduchele în frunte, trebue adunaţi şi închişi o lungă perioadă de timp până repunem ţara pe picioarele ei. În caz contrar, zilnic vor trage băţul prin gard cu scopul declarat să dovedească „ineficacitatea” actualului guvern.

  Apreciază

 17. Dumnezeu sa va binecuvinteze!Va rog,va implor,sa explicati toate jigodeniile la care ati fost supus si sa le demontati.Apoi sa cereti socotela celor care au vrut sa va scoata din viata publica,dar si cozilor de topor care au lucrat prin spste.Domnule presedinte,trebuie, imperios sa dea socoteala de ce au facut in Romania in acestiani.Va doresc mult succes,nu succesuri!

  Apreciază

 18. Simate domnule Adrian Nastase
  Va inteleg suferintele dvs. si ale familiei cauzate de acest calvar judiciar care se apropie de epilog. Postul dvs suna in final ca un mesaj de adio.

  In politica totul este o chestiune de imagine hiperbolizata. Onorurile si atentia de care se bucura un prim-ministru se transforma in ura si linsaj mediatic atunci cand simple suspiciuni sunt rasuflate si cand nu mai esti la putere, Dezamagirea increderii percepute ca inselata de fostul salvator al natiunii?. Efectul neincrederii in politicieni presupusi vinovati ab initio ?. Nu stiu.

  As fi vrut ca procesele dvs sa fie un caz de manual pentru fair trial. Ar fi fost mai bine pentru justitia din Romania.
  Nu au fost. DNA avea nevoie de sange pentru ca din asta se construiesc carierele acolo.Nu vom sti niciodata adevarul. Dar pentru mine adevarul probabil este totusi cel care va fi apreciat de judecatori .

  Apreciază

 19. @ Adrian Năstase

  E foarte bună și scrisoarea. Dar altceva nu se poate face? Procurorii nu răspund pentru mizeriile făcute? Nu pot fi sancționați? Măcar curățați procuratura de șleahta aceasta. Altfel o să vă treziți cu ei în comisiile electorale (a rămas legea lui Boc?).

  Apreciază

 20. Subscriu totall la postarea luiPorthos.Scapati tara de cozi de topor pdliste,ambasadorul usa sa-i ia la el acasa,daca ise par buni.Rominii se pot lipsi de ei.

  Apreciază

 21. Din pacate, Romania a ajuns pe mana unui nemernic ! Acesta este Traian Basescu !
  Din pacate , nu stiu cati dintre romani realizeaza acest lucru !
  Din pacate, Romania a devenit un stat politienesc !
  Din pacate , sefii institutiilor de forta (represiune !) din Romania sunt niste instrumente (sau mafioti !) folosite pentru eliminarea si discreditarea adversarilor politici !
  Din pacate , raul s-a produs si multe din efectele sale sunt ireversibile !
  Din punctul meu de vedere , Traian Basescu reprezinta CEA MAI MARE CALAMITATE care s-a abatut asupra acestei tari ! Este un personaj sinistru , fara scrupule , fara dram de omenie ,un hot si un pervers , cu o rautate feroce ! In popor s-ar numi diavol sau om al intunericului …

  Din pacate , toata aceasta „atmosfera” pe care a indus-o TB (arestari , dosare , stat politienesc, abuzuri ,mascati , frica , telejustitie, …) loveste si la temelia statului roman si are un efect letal asupra antreprenoriatului din Romania ! Toti oamenii cu creier si cu initiativa din Romania se simt amenintati de aceasta atmosfera politieneasca iar tendinta generala este de a-si inchide sau restrange afacerile ! Insa acest lucru va genera o prabusire in lant , un efect de domino…

  Iar ca sa intelegeti mai bine ce vremuri traim , am sa va relatez o scurta discutie pe care am avut-o cu un angajat de la Adm. Cimitirelor : acesta mi-a spus ca ii este dor de Emil Boc , pentru ca in perioada cat acesta a fost prim ministru , a avut foarte mult de lucru !? Mi-a spus ca in ultimii 2 ani a avut cele mai multe gropi de sapat si cei mai multi sinucigasi !

  Apreciază

 22. Da domnule Nastase ,desi nu cred ca intelege latina,va rog sa-i transmiteti domnului presedinte, cuvintele rostite de Cicero:”Quousque tandem abutere Catilina(Basescu)patientia nostra? Basta, ne ajung 8 ani de circoteca!

  Apreciază

 23. @doinamanea
  Toti prietenii mei sunt convinsi ca domul Adrian Nastase este nevinovat.
  Poate, din acest punct de vedere, sunt un om norocos sau poate am stiut sa imi aleg bine prietenii.
  Pe cei care imi sunt doar cunostinte si au indoieli incerc sa ii conving sa intre pe acest blog si pe http://www.codulzambaccian.ro/ si sa citeasca.
  Cu cei „înțepeniți în idei fixe” trebuie multa rabdare dar se poate si sunt din ce in ce mai putini.
  Au inceput sa inteleaga si ei cat de mult s-au pacalit atunci cand au avut incredere in Basescu si PDL doar ca le este greu sa recunoasca.
  Eu asta cu „PSD+USL=bolșevism” nu am auzit-o.
  In decembrie 2009 Basescu speria alegatorii cu minciuna ca, daca aleg PSD vin comunistii.
  Nici pe blog nu mai mi-a reprosat nimeni de mult ca sunt comunista … dar sa nu le dau idei 😀

  Apreciază

 24. Stimate Domnule Prim Ministru,

  Ar trebui , sigur ca da , sa fie destul ….asta din punctul meu de vedere, dar din punctul de vedere al cetatenilor romani? este destul? Inteleg cum sunt complet lipsiti de educatie civica, ca niste copii nevinovati care au fost adusi in stadiul de papa-caca-jucaria-nani , ce pot ei sa inteleaga? Tragedie nationala, asta este.

  Pana dupa alegerile din toamna nu cred ca le este destul….oare au invatat ceva din acesti 8 ani? ….din ce in ce mai putin cred asta, iar daca lor nu le este destul, apoi nici noua nu ne va fi destul….

  Sunt sceptic ca se va putea schimba cu repeziciune ceva in justitie , 3000 de actori in parchete si judecatorii sunt numiti de satana.Cum se vor comporta ei pana se vor pensiona? Au fost ei alesi pe alte criterii decat unele jegoase? Asta este inspaimantator…asta este „comoara ” ingropata de satanail, ea va scoate mereu oribile mladite otravite.

  Totusi, in timp ce ei isi rontaie fara griji, ca moliile din fundul ghemului, salariile grase si mitele inca si mai grase, trebuie lucrat, frumos si democratic , astfel incat sa nici nu stie ce i-a lovit.Trebuie sa existe o solutie,TREBUIE!

  Acest sentiment de revolta l-am avut si eu, dar stiti cand? Atunci cand duduia a sfidat Parlamentul Romaniei.Atunci am resimtit fizic lovitura si tot ceea ce prevestea ea….colegul Doru Coarna are dreptate, asa ceva nu pot face o gasca de mafioti marunti, singurei si cu tartacuta lor afumata de bautura…

  …si ma intreb, de ce atat ura pe tara asta a noastra.?..ma gandeam si la mungiu regizor, pentru ce anume ia premii la Cannes? Ce intelege un necunoscator de Romania din filmele sale? Nici nu vreau sa ma gandesc! Poate ar trebui putin relansata si cinematografia , lasand la o parte filmele cu buget mic si personal artistic cu nevroze interesate…mda, probabil ca acelea nu ar lua premii.

  In fine, vom vedea in toamna daca a fost DESTUL!

  Cu respect.

  Apreciază

 25. Piesă foarte scurtă într-un act c-o singură scenă.

  Scenă
  Uliţă prăfuită, miez de zi cu soare dogoritor, poştaş burtos, transpirat, c-o şapcă ponosită dată pe ceafă şi cu ochelarii pe nas privind gânditor la un plic. Mare şi alb.

  – Ţţţţţţţţţţ….ceva nu-i în regulăăăăăă ….. hmmmmm, deci expeditor aveeeeem, …… scrisoare aveeeem,……Ptiuuuuuu drace!!!!! Dar unde-i destinatarul??????

  Pică cortina.
  Sala rămâne mută.
  O voce sparge liniştea:
  – Toti Cei care Nu trec prin acelasi scenarii kafkiene Nu le pot crede si Nu realizeaza ca prin ele este amanintata insasi democratia si Nu doar individul supus acelui cosmar Indus de alte minti paranoide.
  (Albu Sanda Lucia /mai 27, 2012 la 12:16 pm)
  Aplauze!

  Mda.
  Fiind democraţie şi eu fiind …. hmmmmmm …. român, comentez următoarea frază:

  „Ma consolez cu gandul ca poporul roman intelege si ca faptele strategiei voastre de minciuni si calomnii sunt scoase, in sfarsit, la lumina.”

  1. „Mă consolez”…..
  DOAR ATÂT? ŞI EU CARE CREDEAM CĂ VREI SĂ CÂŞTIGI!
  2. „poporul roman intelege”…….
  OARE? OARE A ÎNŢELES VREODATĂ POPORUL ROMÂN CE I SE ÎNTÂMPLĂ?

  Mda.
  Trecând peste rudimentara exprimare a ‘telectualei PDL-ului, vestita actriţa porno din dosul Operei (rog a nu-mi fi reproşată exprimarea şi a nu-mi fi luată drept jignire, deoarece adevărul nu poate fi niciodată jignitor, oricât de dur ar fi, mai ales atunci când a fost spus de Dan Gheorghe fostul şef SIPA/DGPA trecut în rezervă la ordinul Monicăi Macovei-Gherghescu deoarece „“Nu i-am dat madamei documentatia video in care ea era actrita porno intr-un taxi parcat intr-un loc dosnic din parcul Operei Romane”), dau aici un copy-paste:

  „Pana acum, Ponta nu a raspuns la nicio intrebare de continut si nici nu cred ca va raspunde, ne arunca cu aroganta niste “scuze”. Scuzele nu ajung, Ponta trebuie sa plece pentru ca face pasi mari catre restauratia sistemul Nastase-Stanoiu in care dosarele se decideau la partid, nu la parchet. Sa plece pentru ca pune in pericol statul de drept.”

  Părerea mea este că dom’ procoror ăl’ mic, care n-a făcut şcoala-n dosu’ Operei precum madama mai sus menţionată, ar cam fi îndreptăţit ca pentru fragmentul de mai sus să o dea în judecată, având în vedere faptul că site-ul respectiv fiind un domeniu înregistrat, deţinătorul domeniului este direct răspunzător în faţa legii pentru conţinutul lui.
  Deci? Nu cumva a venit timpul ca dom’ procoro ăl’ mic să urmeze sfatul senatorului Berceanu? Şi anume:
  Victoraş, dragă, mai multă energie în motor şi mai puţină energie în claxon!

  O seară plăcută.

  PS Unui vecin de-al meu brusc i s-a năzărit să se facă toboşar.
  Bum-bum bate toba-n prima noapte,
  Bum-bum bate toba-n a doua noapte
  şi-n a treia noapte i-am spart toba şi i-am rupt beţele.
  Şi iar a fost linişte.
  Deci domnilor, nu bateţi toboşarul!
  Spărgeţi-i doar toba şi rupeţi-i beţele!

  Apreciază

 26. “Primăvara arţarului Canadian” (le printemps érable ) finalizează oare procesul “Vive le Québec libre!” ? Dacă independenţă va fi, atunci vedem naţionalismul îmbinat cu doctrina economică. Provinciile anglofone rămân tributare neoliberalismului de capitalism anglo-saxon. Studenţii din provincia francofonă Québec demonstrează mai mult pentru implementarea unei doctrine economice social-democrate. N-ar fi exclus ca un “Québec libre” să fie boicotat oficial de capitalismul nord-american anglo-saxon.

  Apreciază

 27. Am inteles ca ati fost acuzat ca ati face presiuni asupra judecatorilor. Dar ce fac Monica Macovei, ziarele EVZ, Adevarul (Cartianu chiar spune ca daca veti fi achitat guvernul Ponta va trebui sa plateasca…), Gandul, Romania Libera cum se numeste? Cum este posibil ca DNA sa impuna prejudicii atita timp cit Cuirtea de Conturi spun ca nu exista?
  De aici din Chicago, eu si familia mea va dorim succes, si multa putere sa treceti peste aceste mizerii.

  Toate televiziunile au prezentat acum o saptamina asa zisa intilnire a lui Basescu cu disapora din Chicago. MINCIUNA! Erau cei de la consulat si o mina de apropiati ai lor. Eu si sotul meu ne chinuim de mai bine de un an sa fim primiti in audienta de consulul de la Chicago pentru a primii aprobare sa depunem cerere sa ne facem pasapoarte Romanesti si nu reusim. Au impus reguli absolut aberante; te duci in audienta sa ti se aprobe sa faci o cerere…..progam de lucru cu publicul doar 2 (DOUA) ore pe zi… Sper ca Domnul Ministru Marga sa-i recheme si sa trimita o alta echipa. Cind erati dumneavoastra PM, consulatul era deschis 24/7. Personalul prietenos, consulul un adevarat sprijin. De cite ori mergeam acolo ma simteam cu adevarat pe teritoriul tarii mele. Acum nici macar nu am acces.

  Apreciază

 28. @danaivs,
  mai 27, 2012 la 7:22 pm, spune:

  „Romanul se simte excelent la limita supravietuirii – acolo stie el ce are de facut.”

  Excelent sintetizat! Felicitari!

  Apreciază

 29. numai sa nu se intoarca la guvernare in 5 luni . lumea asteapta lucruri concrete , nu schimburi de tenis ponta basescu timp de o vara . vrem sa vedem inaugurari de poduri , autostrazi ( ce se face pe medgidia murfatlar sau ploiesti bucuresti acolo e terminat 90 % ? ) , investitii straine ( michelin la zalau ? ) . fara rezultate pdl se intoarce ! ou of topic , ce aroganta la budapesta , ei vorbesc de diversiune fata de situatie economica grea !

  Apreciază

 30. @Theodora – mulțumesc pentru răspuns, mă bucur de cele ce-ai scris. Înseamnă că cele auzite de mine sunt doar incidentale și nu generale. Eu nu mai trăiesc de mulți ani în țară, dar urmăresc evenimentele, pot să afirm, cu sufletul la gură. Judec cu propriul creier, nu mă las influențată de presă, de comentarii răsuflate, sau pline de otravă. În anumite cercuri din diaspora americană (unde circulă, sau circula, vehement teoria facilă că dacă vine PSD la putere vin și comuniștii) am ajuns oaia neagră. Ceea ce mă bucură. Prefer oaie neagră decât să fac parte din turmă! Mama mea, care trăiește la București, și care, slavă Domnului, are o minte sănătoasă și judecă evenimentele cu mult discernământ, este o sursă de inspirație deloc neglijabilă. Și ea este o admiratoare a dlui Năstase. Prin mine, îi dorește multă sănătate și noroc în tot ceea ce va întreprinde de-acum înainte. Îți voi citi blogul. Cu drag, Doina

  Apreciază

 31. @ danaivs

  nu cred ca romanul se uita doar in jos, insa este sigur ca fiind impovarat si rusinat atatia ani de aceasta clasa politica, spatele i s-a curbat si acum priveste in jos vrand-nevrand.

  Despre alegeri, toate sunt trucate. Basescu a iesit a doua oara nu prin vot ci prin trish electoral realizat de ofiterii din ambasade, la ordin. Daca nu ar fi fost asa, BEC accepta sa se investigheze serios sacii cu voturi din diaspora, dar nu a acceptat!

  Apreciază

 32. Unii compară, naiv, preţul gazului rusesc importat, cu preţul gazului de şist extras din subsolul autohton, şi se limitează la atât. Dar oamenii aceştia pur şi simplu nu înţeleg diferenţa dintre preţ şi cost. Într-adevăr, preţul gazului rusesc importat ar putea fi eventual mai mic decât preţul gazului de şist extras din subsolul autohton. Însă atenţie, am spus “ar putea fi eventual mai mic”, ceea ce nu înseamnă că se va şi întâmpla. Pentru că atât firma, cât şi diverse organisme internaţionaliste dominate de americani (precum FMI) pot interveni pentru a impune preţuri mai mari pentru gazul de şist în România. De altminteri am văzut că toată politica macroeconomică a României a fost lăsată pe seama FMI, iar guvernul PDL-UDMR a lucrat orientat numai pe obiectivul care se cheamă “demantelarea României” ca stat naţional cu identitate tradiţională. Deocamdată ne păcălim cu gândul că avem un guvern USL, el se află în realitate sub călcâiul FMI. Dar hai să trecem discuţia pe terenul meu, deci nu vorbim mai departe de preţuri, ci de costuri. Costul, în general, marchează o pierdere. Şi mergând încă mai departe, trebuie să facem o distincţie între costul privat şi costul social. În cazul proiectului Băsescu-MRU de exploatare a gazului de şist în România, costul privat este costul pe care îl suportă firma Chevron. Iar dacă Chevron şi ambasadorul Gitenstein ţin atâta de mult să intre în afacerea asta din România, atunci costul privat este mic. Dar costul social îl suportă societatea românească. Or, costul social cerut de exploatarea gazului de şist în România este imens pentru societatea românească ! Acest cost social derivă din două tipuri de externalităţi negative pe care în general le provoacă exploatarea gazelor de şist : 1/Atacul brutalist, eu am folosit un termen delicat, de fapt este vorba despre un atac sălbatic şi iraţional (or, chiar în economia politică a capitalismului se cere, şi se prezumă, în mod expres că agentul economic trebuie să fie un “agent raţional”!) asupra aquiferelor. Chiar dacă puţurile de foraj şi de exploatare se pot modela pe hartă, din punct de vedere geometric, prin nişte puncte, ele se află deasupra unor arii uriaşe pe care colectează apă aquiferele, şi pe care o alimentează cu apă aceste aquifere dacă sunt pline. Unde se află aceste aquifere ? Precizez încă o dată, deşi am mai spus : tot în roci, mai exact în materiale geofizice poroase. Iar în proiectul Chevron- România, este vorba despre extracţia gazelor, prin fracturare hidraulică, din materiale geofizice poroase. Inevitabil, acţiunea inginerească se intersectează cu mişcarea apei. Care se poluează cu vreo 500 de substanţe chimice folosite în hydrofracking. Deci este vorba despre poluarea ireversibilă a unor aquifere pe arii importante din România. Apoi, consumul de apă prin hydrofracking este luat, fără de costuri, în mod gratuit, de către firma Chevron din cota de apă alocată agriculturii din România. 2/Circa zece dintre substanţele folosite în hydrofracking sunt cancerigene, chiar violent şi rapid cancerigene. Or, toate acestea sunt nişte costuri sociale gigantice pe care nu le poate plăti societatea românească decât prin intrarea ei într-o stare de comă. Aceasta după starea de vomă. S-a spus uneori, şi pe bună dreptate, că apa este mai scumpă decât diamantul. De ce nu se înţelege că apa este mai scumpă decât gazul de şist ?

  Apreciază

 33. Si eu am fost supus unui abuz. Am fost plimbat de politie pe la spitale, si cu salvarea desi nu facusem nimic, si nu eram nici nervos macar – o zi intreaga si m-au lasat abia noaptea la ora 23. A fost pur si simplu un abuz grosolan, in urma unui apel fals la 11. Astept sa fiu contactat pe email pentru a va da toate detaliile. Multumesc!

  Apreciază

 34. @doinamanea,

  draga mea, ma bucur mult ca desi esti asa departe simti în continuare româneste si esti alaturi de noi. Pacat ca unii din diaspora americana, plecati probabil de mult timp, au ramas cu ideea de comunism adânc sapata în memorie. Daca nu ar exsista Internet si ar fi ramas la stadiul ca o scrisoare vine cu diligenta, le-as da dreptate. Aici cred ca si rudele lor poarta vina ca nu le explica situatia reala – dar poate ca multe dintre ele sunt de cealalta parte a baricadei si atunci îi informeaza gresit, sau pur si simplu ei nu vor sa creada.
  Un lucru e cert, politica naste pasiuni nebanuite si de multe ori din cauza controverselor, ajungi sa te îndepartezi de cei care ti-au fost dragi.
  Am si eu o astfel de experienta, o ruda foarte apropiata si draga în acelasi timp, cu care, daca pâna acum ne scriam zilnic am ajuns într-un stadiu de a nu ne mai scrie, fara sa ne certam ci numai pentru ca a intervenit o raceala. Totul s-a stricat, nu din cauza ca nu ar crede situatia reala în care ne aflam, ci pentru faptul ca ne îndeamna pe noi cei de aici sa nu ne mai preocupam de problemele politice ( ideea ei: „ca oricum nu puteti schimba nimic”!) si sa ne vedem de viata noastra, gasindu-ne alte lucruri de facut, numai si numai pentru binele nostru – adica sa n-o luam razna de atâta suparare. Ca si cum ai putea sa separi lucrurile asa usor, cât e de simplu sa dai 20 de bice la spatele altuia ! Persoana despre care vorbesc, nu numai ca s-a realizat pe plan profesional si material dar pot spune, ca se afla undeva destul de sus în societatea americana. Pe de alta parte cu un suflet nobil, cu un spirit crestin, ne-a ajutat mult material si nu numai.
  Sigur, sentimentele reciproce ramân nealterate dar viata ne desparte, destul de trist, nu ?!
  Îti doresc o zi minunata si încearca sa schimbi ceva în mentalitatea celor care mai au înca ” pânza pe ochi” !
  Numai bine îti doresc !

  Apreciază

 35. […] Singurul politician român care a negociat statutul României în picioare şi nu în genunchi a fos… Pentru acest “păcat” este vânat de opt ani de zile cu dosare penale inventate, este hăituit şi tracasat de o mână de slugi preaplecate ale Gittensteinului. Ponderea puterii în România o deţin, acum, Statele Unite ale Americii. Cu zăhărelul FMI într-o mână şi gârbaciul NATO în cealaltă. Deşi pornisem ca o naţiune europeană, am sfârşit ca slugoi ai Americii. […]

  Apreciază

 36. @doinamanea
  Te rog sa ma scuzi Doina, acum am vazut ca nu locuiesti in tara.
  Da, acolo unde locuiesti tu mai sunt romani care mai cred ca victoria PSD-ului in alegeri inseamna intoarcerea la comunism …. ii intalnesc pe Facebook pe unii dintre ei si sunt greu de convins.
  Esti un om curajos daca incerci sa ii convingi ca gresesc.
  Cu oamenii ca tine PSD-ul ar trebui sa tina legatura permanent.
  Ce facu tu acolo incercand sa ii convingi pe cei „înțepeniți în idei fixe” este important pentru noi cei din tara. Asa cum s-a vazut in decembrie 2009 voturile voastre conteaza.
  Acolo ar trebui sa intervina mai mult parlamentarii romani din diaspora.
  Trebuie mers in comunitatile de romani si explicat cu rabdare.
  Eu am scris pe blogul meu inca din 5 ianuarie 2010, dupa pieredrea alegerilor prezidentiale, ca:
  „Trebuie explicat electoratului ca PSD-ul nu este un partid comunist ci un partid social democrat singurul partid de stanga din Romania capabil sa sustina si sa protejeze oamenii saraci.” si
  „Campanie elctorala continua, vizite in Republica Moldova si in tarile din Europa Occidentala unde lucreaza multi romani. Intalniri cu diaspora.”
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/01/05/ce-trebuie-sa-faca-psd/
  Multa sanatate mamei tale si rudelor ramase in tara!
  Multa sanatate tie si celor apropiati din SUA!
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 37. @ ZOE, fii barbata !
  Mulțumesc pentru răspuns … ah, ce seamănă experiența ta cu a mea, și câtă dreptate ai! Voi scrie mai mult în cursul zilei (e 4 dim. aici, lucrez la un mic proiect, dar luni e zi de sărbătoare, voi avea mai mult timp, deși nu doresc să ocup spațiu din blogul dlui Năstase cu un subiect tangent doar cu cel din articol.)
  Da, sunt alături de voi, cum aș putea trăi altfel? Niciodată n-am înjurat Ro. și nici pe politicieni (știi, ura naște ură) dar multe aspecte m-au indignat la lacrimi.

  Apreciază

 38. Octavian Racu :+“Patru zile din mai” – un film “incorect politic” despre cel de-al doilea război mondial/ Filmul „Patru zile din mai” (“4 tage im mai”) este un film care vine să deconstruiască miturile din perioada războiului, stereotipurile propagandistice „neamţ-fascist”, „armata sovietică – armata eliberatoare”. În locul filmelor care de obicei vin să continue războiul imaginar, acest film vine să elimine componenta ideologică, aducând mesajul împăcării. Filmul iese din cadrul politic, centrându-şi atenţia pe viaţa omului simplu. În locul impunerii unei imagini de „duşman de moarte”, „servirea până la moarte patriei”, apar sentimente umane fireşti. În locul unui individ aservit statului, ne este prezentat un erou care nu moare pentru nişte simboluri, ci vine în apărarea celui slab. Filmul dezvăluie instinctele paterne, materne şi fraterne ale omului Tradiţiei, ridicându-le mai presus de „datoria” faţă de statul modern. La un moment dat, soldaţii sovietici se ridică în apărarea copiilor germani de agresiunea restului trupelor sovietice, luptând braţ la braţ cu militarii germani. Prin abordare nestandard, producţia a şocat opinia publică din Rusia, obişnuită cu divizare stereotipizată a baladelor epice despre „brava armată sovietică”. Premiera filmului a fost interzisă pe canalul NTV, producătorii fiind criticaţi dur de veteranii de război şi unele persoane publice.+ http://octavianracu.wordpress.com/2012/05/20/patru-zile-din-mai-un-film-incorect-politic-despre-cel-de-al-doilea-razboi-mondial/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.