128 de gânduri despre “Cu prudenţă, spre succes

 1. @ Porthos!

  Mata esti Printu’? Ma rog, ti-am vazut postarea catre mine da’ ma gandesc la un raspuns cat mai pe inteles si cat mai scurt- nu ai dreptate, din punctul meu de vedere , bineinteles! 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 2. @ Karakas

  Și asta vă îngrijorează? Eu mă gândeam că ne înfulecă cu totul. Cu sau fără baze americane și scut anti-rachetă. Georgia a fost doar aperitivul… дорогие товарищи и друзья!

  Apreciază

 3. Uniunea Sindicatelor din Germania e de parere ca pactul fiscal promovat de Angela Merkel va agrava criza din Europa in loc sa o solutioneze. Printre altele, pactul fisca nu da guvernelor din Europa suficient timp pentru implementa un sistem de impozitare drept, ci le obliga la taieri masive in detrimetul majoritatii cetatenilor.

  Pactul e si profund nedemocratic, deoarece atat Parlamentul European cat si cele nationale nu pot sa hotarasca ceva in privinta lui.

  In loc sa sufoce economia cu astfel de masuri de austeritate, ar fi mult mai intelept sa incurajeze consumul. Pentru asta rezervele enorme de capital ale investitorilor trebuie mutate de pe piata de capital in investitii reale. Astfel s-ar crea crestere econumica, ar creste sumele provenite din impozite si ar duce la scaderea datoriilor.

  http://www.dgb.de/presse/++co++63cacaca-78bd-11e1-45c7-00188b4dc422

  Interesant ca si englezii par sa fie de acord cu impozitarea tranzactiilor financiare. Desi cand vine vorba de perfidul Albion, cine stie ce vor de fapt.

  Apreciază

 4. De nationalizarea transportului de energie din Bolivia (aflat in mana unor baieti destepti zice-se spanioli) ati auzit? 😉

  P.S. Ce pacat ca „micul Che” e acum preocupat de alte lucruri mult mai importante, gen reciclarea respectiv resuscitarea UNPR si a grupului de la Cluj.

  Apreciază

 5. @Dl Nimeni,

  Hollande o sa castige. Trendul este ireversibil. Pe mine m-a enervat Sarkozy, dar nici perspectiva cu Holande nu ma incanta : in orasul meu, taxele si impozitele locale au crescut in ultimii 6 ani cu 50 la suta (primar PS, presedinte si de aglomeratie urbana). Un procentaj din populatie nu plateste taxele si impozitele locale, pt ca nu are venituri suficiente (asa sustin cei de la fiscul local) , dar beneficiaza de : 2 piscine publice, 9 (!) licee publice si colegii (dintre care unul bilingv), 2 spitale + policlinica (publice), teatru (sustinut din fonduri publice), club de baschet, de volei, de fotbal , de parasutism (sustinute si cu fonduri publice), spatiu verde cat cuprinde, pol universitar (informatica industriala, ingineria metalelor, etc). Totul la o populatie de 31000 de locuitori.

  Ca sa se mentina acelasi nivel al serviciilor publice, in conditiile in care 40 la suta din populatia locala nu le plateste , taxele si impozitele locale vor trebui din nou marite: de impozitele celelalte, nici nu ma mai gandesc :))

  Apreciază

 6. Care succes?
  ia geana pe Romania Libera si pe EvZ. A inceput rezbelu mediatic!
  Previzibil sunt 2 teme principale :
  1)Ponta nu da banii ptr ca
  1a) nu este in stare sa ii gaseasca prin buget (adica sf MRU tocami se pregatea)
  1b) fiindca mintea cu nerusinare promitand marea cu sarea!

  2) Ponta vrea sa fure de la popor ptr Felix care va reinstala comunismu (asta este in dezvolatre). Cu adagiul vai sireacu MRU .

  Astfel de mesaje sunt majoritare. Numa saracu motan Garfield tine piept.
  Ma rog m-am bagat si eu cu cateva .

  Bine-ntels ca o sa imi ziceti ca adevarul iese ca uleiu la suprafata. da io va zic ca umbal cu capu spart si ca Goebels avea drepatate cand zicea ca adevarul este o minciuna repetata de destule ori.

  Ei si acu la subect. Io pe aici am un statut cam … incert. Asa ca as vrea sa ii vaz pe amicii de suflet iesind la bataie. Nu de alta dar ei sunt cei cu sperante, cei apropiati samd.

  Apreciază

 7. @ Dle Nastase,

  toti cei de pe aici speram ca intrarea la guvernare a PSD sa va lase totusi un minim de timp si pt noi. Ati rarit-o. Sau nu?

  In definitiv, de dragul bloggeritului, echipa s-ar putea muta pe blogul lui Nutzi, ca tot este ea in opozitie si noi suntem obisnuiti sa tratam lucrurile de acolo…

  Apreciază

 8. @ Doru Coarna

  Merci,…si da,…ai dreptate ! Pacat ca, nu ai vazut raspunsul meu adresat Theodorei ,… ca deeehhh cenzura in ultima vreme e la mare cautare pe acilea’ ,…DARRR adevarul tot ramane Domnule Pesedinte Nastase cu sau fara cenzurarea unor texte;stiu adevarul doare rau !

  Apreciază

 9. @Ghita Bizonu’ * Tin-te bine. Vreau sa te iau coautor la un proiect de scos banii pe salarii si pensii, pe care sa-l vindem gratis gazdei noastre ( evident, impartim frateste castigul ). Proiectul, pe faze :
  1. Se revoca legea 329, care interzice cumulul pensiei cu salariul. Vezi mai jos de ce.
  2. Se ia legatura cu colonelul Mircea Dogaru si SCMD
  3. Se planteaza ca supervizor cate cel putin un cadru militar in rezerva in toate punctele de evaziune fiscala, incepand cu vamile.
  4. Se planteaza ca supervizor cate un ofiter de rezerva ( din justitia militara ) la punctele cheie din procuratura si din DNA
  Banii colectati din starpirea evaziunii fiscale si din trimiterea in justitie a clientelei politice portocalii ( pentru recuperarea fondurilor papate ) vor ajunge cu prisosinta pentru cresterea salariilor, returnarea banilor sustrasi din buzunarele pensionarilor, si mai si raman si bani de investitii.
  Ce zici ?

  Apreciază

 10. @Reni mai 3, 2012 la 8:23pm scrie focalizat pe directori din companiile naţionale şi: ”miza managementului privat cu contracte beton tip “bãieţii deştepţi”, de nu mai scapi de ei în veacul vecilor.”
  Adicã, sistemul de drept nu are instrumente sã îndepãrteze abuzurile ? În filmele americane (unde se face o prezentare aplicatã a sistemului lor juridic), poliţiştii care sunt dovediţi cã au pactizat cu duşmanul social” îşi pierd inclusiv dreptul la pensia din activitatea pe care au compromis-o. La noi, contractele tip “bãieţii deştepţi” au fost acceptate de puterea delegatã – care se vrea exoneratã, când sancţiunea politicã trebuie sã fie doar preambulul – cãci nu în calitatea politicã au distorsionat cursul economiei.

  ➡ OffOff: o prietenã, membrã a uniunii scriitorilor, mi-a cerut pãrerea despre ce fusei astãzi şi vãzui cã e mãscarea de grup statuar Traian (cu cu-rugol) şi Lupoaica (cu tâţ/în/ele asimetrice) plasat în faţa Muzeului de Istorie; p’ãia care-au aprobat blasfemia – cine-i pune sã plãteascã şi cu costurile implicate şi cu interdicţia de a mai obţine/plasa comenzi de stat fr’o altã datã ❓

  ➡ OffOff: mai 3, 2012 la 2:11 pm ref.@Aya, mai 3, 2012 la 6:48am este încã la „moderare”… şi ce mai compunere fãcusem ❗

  Apreciază

 11. @ Socrate

  Genială propunerea dumneavoastră. Însă am și eu o întrebare. Pe ei cine-i verifică? Sau ei sunt cinstiți din naștere și în plus incoruptibili? Poate că s-au schimbat între timp, pentru că cei cu care am făcut eu armata erau niște șpăgari jenanți (subofițerii). Și inteligenți și deschiși la minte precum mostra existentă pe acest blog – „pensionarul” militar apt de muncă în străinătate.

  Dacă tot am ajuns în acest punct, am o altă întrebare: dacă tot sunt apți de muncă, de ce-i pensionăm atât de devreme? Sunt convins că pentru cei cu adevărat valoroși (care ajung generali) pensionarea este o tragedie. Cei pe care-i cunosc eu, nu s-ar fi pensionat niciodată de bunăvoie.

  Apreciază

 12. @Porthos, inteleg ca preferi sa ai in burta rachete unchiului. Sa nu-ti produca ceva gaze 🙂 Acuma, serios, daca te concentrezi un pic, cred ca poti sa distingi intre o tara care e marcata cu „X” pe harta strategica a adversarului, si o tara care nu e.

  Apreciază

 13. W de portcocaliu

  Sa stii matale ca sunt domenii in care e bien sa primenesti cadrele. Generalii ori pesnionezi ori ii „epurezi” . Stalin a epurat, Hitler ba cine a castigat ?!

  Armata dragule cere insi de un anume fel. Inteligenti (in domeniul lor) , competenti, agresivi si totusi relativ prudenti (Eisenhover si Montogomert viconte de el Alemein fiind celebri prin prudenta. Insa nici muscatu de Sange si Onoare Patton nu era nebun .. in felul lui el prudent … sa nu piarza). Si de vreo 130 de ani cere insi care sa fie la curent cu multe noutati tehnice .. sa le inteleaga sa le priceapa sensul . D;aia terebuie prenisonati.
  Plus in multe alte functiii e bine sa bagi oameni noi . promitatori . trebe sa le faci loc … asa ca pesnionezi.
  D’aia in armata se penioneaza mai devreme .
  Plus se cere o stare fiza peste medie. Si un cadru militar risca sa fie pensinat pe motive de sanatate desi comparat cu civilii e sanatos tun (ha ! si am vazut un pilot miliatar pensinat la 42 ptr o cestie minora de vedere. In rest santaos tun, o forma fizica impecabila … reflexe , inteligenta la maxim. Si vedea bine …. comparativ cu restu populatiei! Da nu in domeniul sau!)

  D’aia au regim derogatoriu. Daca nu accepti asta renunti la a mai avea cadre militare . ma rog o sa zici la ce sunt bune. Ai dreptate – rusii dragii de ei ar inlocui bucurosi armata romana cu armata lor !!

  PS unii o sa zica totusi ca. Bre unui cadru militar i se poate ordona : maine preiei postu X in Oradea ! Si el se muta cu catel, purcel , nevasta si copchii.
  Si mai bine poti sa ii zici ca va vizita Bosnia … Voi v-ati baga la asa ceva chiar si ptr drepturile sale inclus cele de pensie ?! Ca eu am avut oaresce retineri …

  Apreciază

 14. @ Ghiță Bizonu’

  Bine, la piloți înțeleg. Deși ar putea să facă și altceva util la 42 de ani.

  Dar la subofițerii de transmisiuni? La ei care-i problema? Nu mai disting piuiturile din codul Morse? Știe cineva dacă se mai folosește? Când am făcut eu armata, majoritatea timpului am stat cu căștile pe urechi și am țăcănit la prostiile alea.

  Apreciază

 15. @ Karakas

  Ceea ce încercam să spun este că dată fiind apropierea de ruși, singurul lucru care mai contează este dacă suntem inamici sau nu. Dacă suntem, cu sau fără X, e cam tot aia.

  Însă mă îndoiesc că Rusia este în poziția de a se considera inamic NATO. Nu din alt motiv, dar mai toți clienții pentru materiile lor prime (gaz metan în primul rând) sunt acolo.

  Apreciază

 16. Porthos

  dupa cate tin minte era un malac cam fara minte (comparativ cu aialati 3), plin de sine si nu prea bun spadasin (insa avea forta fizica uriasa).
  Matele repscti tipicu.
  Bre „poata” si „contractu” stii ce „e” alea?

  Ca sa ai „cadre” trebe sa pui ceva „branza” in capcana . Solde , sistem de pensionare. diverse beneficii. Ca altfel nu ai ! Adica „piata” cere ca domeniu sa aduca beneficii celor care se baga!
  Si cand s ebaga se baga pe „contract”. Adica vorba aia te angajez pe tine s aimi faci l;uicrarea VVVVV si ma nagajez sa te platesc in 2 trabse : una inainte si uina dupa receptiua lucrarii. La receptia lucrarii iti zic du-te-n ##### @@-ti profitor netrebnic !
  Pesemne ca asa se lucreaza intre libertarieni si alti asemenea.
  Societatile normale respecta contractele (chiar si mafia.. partial cu intermitente da … )
  Fata de tine Porthos era om de cuvant. Bonacieux ar fi pseudpnimu pptyrivit tie

  Apreciază

 17. @ Gicu Țestosu’

  Care piață geniule? Din câte îmi amintesc eu, în armată se duceau cei care nu prea se descurcau cu facultatea (nu vorbesc de cei care au dat examen direct la Academie, ci de cei care se înscriau la școlile de subofițeri și ofițeri). Oferta de capsomani e impresionantă, așa că o soldă decentă era suficientă. Eu înțeleg că regreți „cariera militară”, care se potrivea perfect cu intelectul tău. Acum ai fi fost pensionar.

  Însă ai dreptate că un contract e un contract și trebuie respectat.

  Apreciază

  • In armata,se intra foarte greu(referindu-ma aici la scolile de ofiteri,filiera directa).In primul rand trebuie sa ai o sanatate fizica si psihica foarte buna!
   Se dau 2 examene sportive foarte grele constand intr-un traseu utilitar-aplicativ constituit din 10 obstacole si ai ca timp pentru cele 10 obstacole ca si fata 1,30 minute,cealalta proba este proba este PROBA DE REZISTENTA care consta in parcurgerea a 2000 m in 9,30 minute ,la fete
   Al doilea examen este cel psihologic –de asemenea foarte greu pentruca nu este doar o testare ci un examen propriu-zis
   Al treilea examen este cel de Limba straina (cunoastere avansata (scris,citit,vorbit)
   A patra proba este cea a profilului ales::pentru Medicina Militara–Biologia,pentru aviatie Matematica si fizica s,a.m.d
   Daca nu dispui de cunostinte solide in domeniile mentionate nu ai ce cauta in armata (asa ca nu ai cum sa fii prost pentru a imbratisa cariera aceasta)
   Intr-adevar din armata te pensionezi la o varsta mai mica decat in celelalte domenii,insa nimeni nu te opreste, ca dupa pensie sa poti lucra ca si civil in oricare dintre domeniile in care ai activat cand erai ofiter activ,asa ca iei in acelasi timp atat o pensie care nu este deloc de neglijat fata de domeniul civil si iti iei si salariul din domeniul in care activezi !

   Apreciază

 18. @Porthos * Sa o luam cu inceputul. Da, consider ca ofiterii pensionati sau dispoibilizati, in medie, sunt mult mai corecti si mai putin inclinati sa fie corupti decat civilii ( educatia militara, disciplina, juramantul militar fata de tara ). Va reamintesc gradul de incredere de care se bucura armata, datorat in mare masura cadrelor militare. De ce au fost pensionati/disponibilizati mai devreme ? Tocmai datorita globalistilor ca dvs. si integrarii in NATO, prilej folosit de neprietenii Romaniei pentru “terminarea armatei “. De la 250.000 de oameni armata a fost redusa la cca. 70.000 de oameni, s-a desfiintat serviciul militar obligatoriu, s-au diponibilizat sau pensionat cadrele militare, s-au desfiintat unitatii si armate intregi, s-a trecut la mercenariat, s-au instrainat bunurile armatei, inclusiv terenuri.. Armata romana in prezent executa misiuni, mai mult de politie, in afara granitelor tarii, sub comanda straina, pe cheltuiala contribuabilului roman. Va plangeti de taxe, dar nu v-am auzit sa plangeti dupa banii cheltuiti pentru a se apara nu se stie ce in diferite locuri de pe mapamond. Alt rol repartizat armatei romane este cel de client pentru armamentul produs in alte tari prietene ( de multe ori vorbim de armament second hand ), tot pe banii contribuabilului roman, cum sunteti si dvs. Ofiterii armatei romane proveneau si inca mai provin fie din familii cu traditie, ofiteri din tata in fiu, fie din tineri de la tara ( de unde ne targem si noi, in mare majoritate ), cu mai putine resurse materiale pentru a urma studii superioare. In incheiere, lasati-o mai moale cu generalizarile ( adica cu inductia incompleta ).

  Apreciază

 19. @ Mariana

  Sper că nu m-ai luat în serios. Mă amuza să-l iau peste picior pe bătrânul bizon de blog. Am destui prieteni ofițeri și știu că viața de militar nu e nici ușoară și nici plăcută. Iar admiterea la școlile de ofițeri este cel puțin la fel de dificilă ca admiterea la IEFS (sau cum s-o mai numi acum) sau Mecanică Agricolă.

  Îmi cer scuze, dacă comentariul meu te-a deranjat.

  Apreciază

  • Nici pe departe nu m-a deranjat nimic,insa am adus unele precizari menite a fi de ajutor celor care vor dori sa imbratiseze pe viitor aceasta cariera si care ar trebui sa fie cat mai informati despre acest lucru
   Spre deosebire de IEFS si Mecanica Agricola,unde la absolvirea facultatii vei primi doar o diploma,cand termini o scoala de militara vei primi automat si un post

   Apreciază

 20. @ Socrate

  Sunteți chiar simpatic. Chiar vi se pare că serviciul militar obligatoriu era un lucru bun? Mie personal mi s-a părut cea mai mare idioțenie. Să consumi resurse valoroase (cum erau studenții) pentru a PIERDE TIMPUL DE POMANĂ a fost culmea inutilității și prostiei.

  În ceea privește profesionalizarea armatei, mi se pare că 70000 de profesioniști valorează mai mult decât un sfert de milion de papagali.

  PS: și mie mi se par inutile misiunile din afara țării, însă nu înțeleg suficient cum funcționează acordurile internaționale. Ne ducem pentru că vrem sau pentru că ne-am angajat la asta? Nu îmi place nici faptul că suntem cotizanți către UE, dar e parte din înțelegere.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.