Sambata trecuta, la Institutul Social Democrat “Ovidiu Sincai”

Am participat sambata trecuta – si am uitat sa va spun – la Institutul Social Democrat, la reuniunea absolventilor masteratului de Management politic din anul 2009.
 
Am vorbit cu tinerii viitori politicieni despre necesitatea implicarii lor active in comunitatile in care locuiesc, dar si in activitatile de cercetare si care tin de dezvoltarea societatii, in ansamblul ei, nu doar de nevoia de evolutie personala.
 
Le-am propus sa se implice in activitatea Departamentelor PSD, pe care le coordonez, dar si in activitatea de cercetare pe care vrem sa o initiem in cadrul Institutului Sincai, iar ei mi-au propus sa ne vedem mai des si sa le povestesc cat mai multe despre perioada guvernarii PSD si despre mecanismele de conducere de stanga si rolul institutiilor statului intr-o democratie.
 
 

58 de gânduri despre “Sambata trecuta, la Institutul Social Democrat “Ovidiu Sincai”

  1. IN SFARSIT!!!

    Am scapat de un securist, mai sunt doar vreo cateva milioane…

    Oricum, exceptional discursul lui Antonescu, mi-a placut si cel al lui Ponta, nu a prea avut dinamica dar a avut in schimb substanta si a mers!

    Nu voi uita insa niciodata pressingul lui Nutzi asupra lui Placinta, dar pt cine a urmarit momentul ulterior, Lenutza s-a dus in fata tribunei intr-un grup format din Prigoana si alti bolovani si le-a relatat discutia avuta, insa cu o expresie faciala atat de rea, de interesata, de speriata, incat nu mi-as fi putut inchipui ca are si asa ceva in repertoriu… Ce serpoaica! Asta e adevarata ei fata.

    Acum sa-l vedem pe Basescu, ajuns iarasi in mijlocul scenei!

  2. Doru Coarna

    ii este permis orice.. Adica sa te scuipe intre ochi, sa iti traga sutiri in dos si sa te mai jecmaneaca si apoi sa te daruiasca si cu niste palme „ba sistaule la munca!!” nemultumit fiind ca ai avut destui bistari in buzunar?!
    Fiindca asta ne-a facut noua ca popor!

  3. @ Criticos

    Vă dau dreptate, este foarte trist.

    Acum domnul Ponta este 99% premier. Credeţi că vor dispărea practicile neprincipiale din Parlament, Guvern şi celelalte instituţii, sau acestea vor continua? De exemplu, până la alegeri cam câte OUG-uri estimaţi că vor fi? Estimaţi că votul CCR nu va mai fi politic şi doar juridic? Sau, de ce nu, votul secret din parlament va fi secret iar votul prin ridicare de mâini va fi corect numărat?

    Vedeţi dumneavoastră, cineva a mimat că a votat „pentru” dar a introdus în urnă un medicament… de aici deduc că a existat cineva care a dorit să arate USL că a votat „pentru” dar în realitate a avut o frică de a vota „împotrivă”.

    Eu mi-aş fi dorit nu atât plecarea domnului Ungureanu şi venirea domnului Ponta sau a altui premier, schimbarea guvernului înseamnă venirea unui guvern mai bun sau mai rău, nu există certitudini. Eu mi-aş fi dorit să vină în fruntea Guvernului cineva care nu va face acte împotriva sistemul instituţional, care nu va vroi cu nici un preţ să încalce principiile, să încalce Constituţia, să încalce sistemul instituţional, să ne mintă cu „frumoasele realizări” uşor modificate statistic… şi aşa mai departe. Eu sper ca Victor Ponta să fie un astfel de premier, sper ca noii puşi în funcţie să fie şi ei la fel… nu am sesizat însă totuşi, dincolo de aşteptatele declaraţii, o astfel de ambiţie. România nu a avut, de 22 de ani, normalitate instituţională. Unii au abuzat mai mult, alţii mai puţin… normal nu a fost încă până acum.

    Asta e durerea mea. Mi-aş dori să vină „La Butoane” nişte politicieni care nu promit nici metrou gratuit şi nici autostrăzi suspendate… ci doar normalitate, bună-creştere, bun-simţ, de ce nu şi eleganţă… Caut nişte politicieni care să mă respecte şi să-i respect la rândul meu, nişte politicieni care să-mi spună „haide!” şi eu să am încredere să-i urmez oriunde.

    Trist este că astăzi politicienii mustesc de testosteron, sunt luptători, au răutatea celor învăţaţi să-şi izbească adversarul cu capul de pereţi… Asta este durerea mea, de aceea sunt trist.

  4. @ ZOE, fii barbata ! aprilie 27, 2012 la 2:19 pm

    Nu ştiţi ce să mai faceţi să vă bag în seamă… 😆

    Încercaţi să spuneţi ceva cu adevărat inteligent. La mine cu inteligenţa merge de fiecare dată. Inteligenţă, cultură, eleganţă… Grobianul… nu,

  5. @Bibliotecarul,

    Adica la tine „merge” exact cu ceea ce îti lipseste : inteligenta, cultura,eleganta ! Grobian, da , esti.
    Nu am nevoie sa ma bagi tu în seama dar nici nu ma poti opri tu, sau oricine altcineva sa-mi exprim în mod liber o parere.
    Stiu, te oftici rau ca se sparge BUBA dar fii barbat macar de data asta si
    accepta înfrângerea cu demnitate, nu te vaita ca babele !

Lasă un răspuns