Solomon, Moro, Ungureanu si Nastase

Intr-un moment nesinspirat, Adrian Solomon, membru in grupul parlamentar al PSD, a facut o declaratie, pe care, dupa ce am citit-o, nu ma sfiesc sa o consider iresponsabila. Sper ca nu a realizat implicatiile ei. Trimiterea la „soarta lui Aldo Moro” pentru premierul Ungureanu, in eventualitatea unei vizite la Barlad, daca nu s-ar opri la primarie,  este inacceptabila sub toate aspectele. Cred ca ar trebui sa recunoasca acest lucru public si sa prezinte scuze pentru o declaratie nepotrivita.

Pe de alta parte, am vazut felul in care, reprezentantii UNPR, in mare masura fosti „camarazi” ai mei in batalia electorala din 2004, cu Traian Basescu,   au reactionat – virulent – la aceasta declaratie nefericita a lui Adrian Solomon.

Nu am citit insa, de-a lungul acestor ani, niciun cuvant, sau o declaratie, din partea lor in legatura cu o operatiune care chiar se intampla in Romania de aproape opt ani – linsajul politic realizat de procurori ai DNA in conexiune cu actuala putere, la adresa mea,  acuzatii privitoare la finantarea campaniei electorale din 2004 (la care au participat) si multe alte abuzuri si acuzatii care aveau ca obiectiv final  „decesul” meu politic, nu prin actiuni teroriste, ci prin santaje asupra martorilor, fabricarea de probe, abuzuri de tot felul.  S-a referit vreunul dintre ei, public, la aceste acuzatii mincinoase ce aveau si au si o finalitate politica? Unii dintre ei au studii juridice. Li se pare normal ca intr-un dosar cu  aproximativ 40000 de pagini, cu aproape 1000 de martori in prima instanta, sa se mute termenul initial din 21 mai in 23 aprilie, lasand 4-5 zile pentru angajarea aparatorilor si formularea motivelor de recurs? Li se pare normal ca al doilea termen sa fie fixat pentru 2 mai, permitand consultarea dosarelor la grefa (cele 40000 de pagini) doar timp de 4 zile? Nicio vorba despre aceste lucruri care chiar se intampla, cu sprijinul tacit sau explicit pe care ei il acorda lui Traian Basescu, Daniel Morar, Monica Macovei. Sigur, e mai simplu sa se „enerveze” pe declaratiile lui Adrian Solomon.

Astazi, in Parlament, presedintele Herman Van Rompuy spunea, pe drept cuvant: „Politica nu se face din sloganuri, din exploatarea fricii. Niciodata nu s-a putut cladi ceva pe frica. Azi, mai mult decat oricand, trebuie sa transformam frica in speranta”.

Si nu uitati sa deschideti site-ul www.codulzambaccian.ro. Cititi si dati mai departe!

56 de gânduri despre “Solomon, Moro, Ungureanu si Nastase

  1. Daniel
    Am să-mi permit să-ţi postez articolul şi pe blogul nostru ( tot se întreabă Porthos retoric: ce mi-e dreapta, ce mi-e stânga, tot etatişti sunt cu toţii!).

  2. @ Karakas

    Încrederea nu vine peste noapte. „Economistul” Krugman înțelege foarte bine lucrul acesta, dar îl folosește CU REA INTENȚIE ca argument. Dacă vreți aș putea încerca să ghicesc ce va spune când problema se va rezolva grație austerității/normalității. Va spune că oricum criza ar fi trecut de la sine.

    Din acest motiv, după părerea mea, Paul Krugman ar trebui pur și simplu ignorat. Ideile interesante sunt puse în umbră de modul incorect în care face raționamentele și demonstrațiile. Până și Roubini are mai multă acuratețe.

  3. Dati-i jos in zilele ce vin . Neavand guvern si servicii la ordine marele conducator nu va putea face la alegeri ce a facut in 2004 si 2009 . Soarta acestui regim va fi deci pecetluita . Atentie insa la copilul din lighean ! Sper ca nu se va repeta dupa victorie jocul iresponsabil al lui Basescu , care a blocat santierele de infrastructura ( autostrada Transilvania si Bucuresti Ploiesti ) din pura ranchiuna . Constructia autostrazilor , a podului de la Calafat , modernizarea si securizarea circulatiei auto sunt VITALE pentru tara , nu pentru un regim sau altul .

  4. @ Daniel,

    si cine ar fi, ma rog frumos, cei care vor sa ofere dezinteresat societatii? Eu nu cunosc pe nimeni in viata reala, dar ma rog, probabil ca muza aia care te-a vizitat i-a cantat si lui Kennedy, long long time ago, intr-o galaxie indepartata. Oricum, felicitari pt vizita ei, se intampla rar, deci pretuieste-i vizita.

  5. În-Treabã
    1) de lege ferenda: Dl.Varujan Vozganian a votat;
    Dl.Pambucclian reprezintã alţi armeni ?
    2) Constituţia scrie cã votul imperativ e nul;
    împiedicarea votului nu e penalã ?

  6. @d’Artagnan
    Imi face placere. Mersi si pentru stirea Mediafax. Cat pentru cei care sunt fani MRU, nu vreau sa intru acum in detalii tehnice, oricum subiectul nu mai e de actualitate.

    @AN, @All
    Felicitari! Ponta a facut un act de curaj asumandu-si guvernarea acum. Daca va fi si corect va avea sustinerea mea si cred ca si a populatiei.

    @Doru Coarna
    Poate ca nu iti va veni sa crezi, dar exista astfel de oameni. Si nu e vorba neaparat de sacrificiu, cat de a alege o politica win-win. Stiu ca in clasa politica gandirea e win-lose, o gandire paguboasa si egoista care ne-a adus unde suntem azi. Tu scriai mai demult despre crearea de valoare ca sursa de bani. Nu cred ca exista situatii in care unii trebuie neaparat sa piarda, dar exista situatii frecvente in care unii sunt prea comozi pentru a le pasa de ceilalti. De aici apar situatiile, aparent, dar numai aparent, fara iesire.
    Nu vreau sa par eu un martir sau ceva, pur si simplu am trecut prin toate variantele posibile, incluzand combinatii, si am ajuns la concluzia ca cea mai buna gandire e cea win-win. E adevarat ca multi sunt prea comozi pentru a o pune in practica. Intre prietenii mei apropiati nu se pune problema vreunei verificari pentru ca stiu ca intotdeauna se vor gandi inclusiv cum sa imi fie si mie mai bine. Se poate!

Lasă un răspuns