Uniti in opozitie!

O alianta intre PSD si PNL+PC ar trebui sa fie pasul normal, dupa apropierea dintre PNL si PC. PSD a salutat aceasta clarificare ideologica pe zona de dreapta a opozitiei. Cele doua partide se afisau ca partide de centru-dreapta si e bine ca se incearca aceasta decantare. Fiindca ea este pasul normal ce va simplifica dialogul in opozitie si crearea unei aliante mai eficiente.

PSD a facut, in ultimele saptamani, mai multe propuneri catre conducerea PNL  si e bine ca se cedeaza orgoliilor si nu se forteaza trasee individuale. E bine ca se intelege jocul in echipa, fiindca acesta este cel mai bun semnal pe care opozitia il poate transmite. Stiu, desigur, ca va fi grea apropierea dintre doua zone ideologice distincte, dar mai stiu, din experienta, ca exista cai de armonizare intre programele noastre. Mai ales ca o astfel de alianta trebuie sa puna in centrul sau apararea democratiei si a statului de drept, inainte de a discuta despre politica fiscala.

O Romanie sociala si corecta se poate armoniza cu o Romanie a bunului-simt, pana la urma. Si cred ca de la aceasta premiza  va trebui sa plecam. Fiindca, daca noi vom actiona transparent si organizat, semnalul nostru va fi perceput si de  alti parlamentari (inclusiv de cei din UDMR), de electorat, de opinia publica. Si va fi „simtit”, de ce nu, si de actuala putere.

Ultimii 6 ani au fost pierduti pentru Romania. Fara  un proiect nou, ne vom dezintegra ca societate.

Proiectul nostru ar trebui sa aiba un pronuntat caracter pozitiv. Toate colaborarile politice construite in Romania, in toti anii de dupa Revolutia din 1989, au fost dominate de caracterul lor negativ. Inainte de a fi constructii „pentru” ceva, ele au fost proiecte „impotriva”. Conditia existentei acestor proiecte politice a fost prezenta unui adversar puternic si nu impunerea unui anumit plan de masuri sau a unui proiect economico- social. Aceasta a fost si una din cauzele esecului lor.

O alianta in opozitie ar trebui ghidata de imperativul restabilirii ordinii sociale si economice, a  functionarii institutiilor fundamentale ale statului, dincolo de existenta PDL, a lui Basescu si a clientilor lor. Sunt milioane de romani care trebuie sa stie la ce sa se astepte din partea actualelor partide de opozitie, cand guvernarea va fi preluata de acestea.

Principalele obiective ale unei aliante a partidelor de opozitie ar trebuie sa aiba in vedere, de asemenea, relansarea economica si crearea de noi locuri de munca, dar mai ales dezvoltarea economica si sociala. Dezvoltarea economica si sociala nu este un proces care se reduce la astazi si la maine, ci trebuie sa aiba in vedere conditiile obiective ce pot fi intuite pentru mai multi ani de acum incolo. Sunt conditii interne, care tin de modificarea raportului intre structurile de varsta in societate, de cresterea clasei mijlocii, de dezvoltarea anumitor sectoare din economia privata, de evolutiile din zona rurala s.a.m.d. Exista si conditii externe, care se refera la pozitia noastra in cadrul UE, dar si la aparitia unor noi actori pe scena internationala, evolutii la care nu putem sa ramanem indiferenti. Aceste realitati sunt importante si trebuie tratate ca atare, indiferent de care parte a zidului doctrinar ne aflam. Destule porti se pot deschide in acest zid, prin solutii si planuri comune, inteligente. Oricum, nu ne vom putea promova interesele  in Uniunea Europeana prin santaj politic la adresa Frantei si Germaniei sau a Croatiei. Nici macar puterile nucleare nu mai pot actiona in felul asta. Credibilitatea externa se castiga greu si se pierde usor. Faptul ca seful statului si ministrul de externe „se dau mari” , in tara, de sarbatori,  nu foloseste intereselor romanilor pe termen lung. Declaratiile cu amenintari sunt apoi „corectate”, umilitor, fie in interviuri date pentru strainatate (vezi interviul  lui Basescu pentru Financial Times, in chestiunea „unirii cu Moldova) sau prin precizari „dojenitoare”  ale aceluiasi pentru „fiul risipitor” de la Externe, precizari din incinta guvernului, transmise, smechereste, prin telefon mobil, fara ca instalatia de bruiaj sa fie pusa in functiune.

In incheiere, as face un apel la colegii mei de blog: veniti cu idei, cu solutii pentru a crea masa critica necesara pentru realizarea Opozitiei unite si, apoi, a unei Guvernari a Normalitatii.

PS Nu stiu daca ati inteles tactica lui Basescu. El utilizeaza tehnicile pilotilor de (aero)nave care, atunci cand sesizeaza pe radar lansarea unei rachete sol-aer sau, mai ales, aer-aer (de pe un avion de vanatoare), dau drumul la mii de bucatele de aluminiu pentru a deruta sistemul de ghidaj al rachetei. Este ceea ce a facut ieri, la Cotroceni, si  astazi, la guvern, seful primului ministru al Romaniei, aruncand tot felul de tinte false ( responsabilitatea intarzierii in spatiul Schengen, proiectul de modificare a Constitutiei, legea electorala, sanatate, rectori „incompetenti”, Declaratia de la Alba Iulia, evacuarea lui Vadim din sediu). Luati romani, „luati de la Basescu”.  N-aveti teme de talk-showuri? Na-va!  In timpul asta, sefi de la PDL, ocupati-va de licitatii!

In aceste conditii, Opozitia unita  va trebui sa aiba si sa impuna, prin comunicatori potriviti, propria sa agenda publica. Sper ca acest lucru se va intampla.

85 de gânduri despre “Uniti in opozitie!

  1. Domnule presedinte Adrian Nastase,
    Idei si solutii „pentru a crea masa critica necesara pentru realizarea Opozitiei unite si, apoi, a unei Guvernari a Normalitatii” nu scriu deocamdata.
    Daca o sa fie cazul o sa incerc sa fac parte din “masa critica”
    Deocamdata pe mine ma intereseaza evolutia PSD-ului.
    Sper ca PSD-ul sa nu renunte, de dragul unei posibile aliante, la ceea ce ar trebui sa fie, dupa parerea mea, principalul obiectiv si anume la atragerea in randurile sale a nehotaratilor si a votantilor PD-L nemultumiti de dezastruoasa guvernare Basescu-Udrea-Boc.
    Este foarte important “scorul” cu care intra PSD in viitoarea alianta.
    Daca PSD vrea sa fie “vioara intai” atunci este necesar sa intre in alianta viitoare cu un procent mai mare de intentii de vot decat PNL+PC

    Desi stiu ca PSD-ul nu are bani 🙁 cred ca ar bine daca s-ar gasi niste fonduri pentru deschiderea unei televiziuni ca sa nu mai depinda de „amabilitatea Antenelor” care de acum in colo s-ar putea sa fie mai estompata sau sa nu mai fie deloc.
    Off topic:
    Cu surprindere am citit pe blogul domnului Ion Iliescu ca domnia sa nu isi mai poate folosi biroul din cauza lipsei sursei de caldura.
    Nu intreb nimic, nu comentez, doar ma mir. 🙁
    Observ ca, in continuare, pingurile trimise de mine nu trec de moderarea blogului dumneavoastra ceea ce ma poate face sa cred ca nu sunt binevenita aici.
    Vreau sa ii anunt pe prieteni mei de pe acest blog ca Mos Nicolae si Mos Craciun (de fapt doi prieteni din bloggosfera), din toata saracia au ajuns si pe la mine.
    Asta este cadoul pe care l-am primit:
    http://haicasepoate.eu/
    Va urez un an mai bun!
    Sa auzim si de bine!

  2. Uniţi în opoziţie !

    Interesant titlul … Ia să dăm noi pe DEX , aşa …şi să citim :
    opoziţie – Raportul dintre două lucruri sau două situaţii opuse, contradictorii; deosebire izbitoare, contrast , împotrivire, opunere, rezistenţă
    unire – a (se) aduna unul lângă altul pentru a forma un tot; a (se) împreuna, a (se) alătura, a (se) îmbina spre a forma un tot
    Cuvintele îmi sună ca antonime ( de ce-am mai căutat pe DEX , nu ştiu ! , era evident …) . Sensurile lor se bat cap în cap . Sunt opusul celuilalt . Parcă ai alătura , să zic , materia cu antimateria . Şi ce se întâmplă când faci asta ? Are loc o explozie uriaşă după care nu rămâne decât … nimic .

  3. Nu cresterea preturilor provoaca inflatie, ci eventual inflatia provoaca crestere de preturi. Cresterile de preturi au si alte motive, desigur, (cerere crescuta, disponibilitate scazuta…).

  4. Iata ca avem insa un social-democrat, fost ministru de externe, Adrian Severin, care afirma ca „Ar trebui să vorbim despre excluderea Franţei din Spaţiul Schengen”. Un limbaj la fel de dur ca si al lui Baconschi.

    Am inteles argumentatia lui, anume ca nu ar exista temei legal pentru intirzierea primirii Romaniei in spatiul Schemgen. Am mai inteles si supararea sa, ca, din pacate, Comisia Europeana ar parea fi sub influenta acestor state mai mari, si ca ar actiona in detrimentul unor tari ca Romania.

    Dar pesonal ma mira ceea ce apare a fi un idealism exacerbat fata de ce inseamna UE, de unde si un grad de naivitate neasteptat de la oameni cu atita experienta in relatii internationale: diferenta dintre teorie si practica, dintre lege si interpretarea legii, dintre tratamentul diferit de care beneficiaza grupuri de tari, care au aderat mai tirziu decit altele, care au grade diferite de dezvoltare, si care au fost expuse la un alt tip de regim timp indelungat.

    Sa ne aducem aminte de discutia despre Europa in citeva viteze (doua, trei), cine este motorul si care sunt rotile, cine este centrul si care este periferia. Statele membre UE intotdeauna au avut acesta atitudine duplicitara despre „cine e seful”, cine are dreptul moral sa vorbeasca (va amintiti indignarea recenta a lui Sarcozy in scandalul romilor, cind s-a afirmat cum de isi permite un parlit de Comisar sa incrimineze Franta, cind Franta este acel mare exemplu de democratie in UE?)

    Si atunci, la ce se asteapta Adrian Severin? De ce aceste reactii care nu au cum sa duca decit la si mai mult conflict? Sau poate se doreste crearea unui conflict major in sinul UE care sa duca la rezolvarea unor probleme de principiu? In acest caz insa nu vad o constructie politica construita strategic, in care Romania sa aibe parteneri care sa o sustina in aceasta cauza.

    http://www.mediafax.ro/politic/severin-parteneriatul-strategic-cu-franta-este-mort-parisul-sa-nu-dea-lectii-anticoruptie-romaniei-7867256/

  5. @all,

    Cum vad eu cresterea fortei combative a opozitiei unite:
    PC-ul lui voiculescu va contribui cu antenele si comentatorii ei experimentati si dotati corespunzator(laptopuri, videocamere, reclame cu m.badea achitand pariurile pierdute), aportul PNL-ului se traduce prin suavele comentarii pe la posturile celor 3 A, ale lui Crin, iar PSD, in mod sigur, va folosi din greu PIN-ul propriu(Ponta-Iliescu-Nastase).
    Cred ca cele trei forte vor reusi sa faca un salt calitativ in dechiderea catre electorat, altfel, se va intampla precum, urmeaza:

    Racul, broasca si stiuca

    Racul, broasca si o stiuca
    Intr-o zi s-au apucat,
    De pe mal in iaz s-aduca
    Un sac cu grau incarcat.

    Si la el toti se inhama
    Trag, intind, dar iau de sama,
    Ca sacul sta neclintit,
    Caci se tragea neunit.

    Racul inapoi se da,
    Broasca tot in sus salta,
    Stiuca foarte se izbea
    Si nimic nu ispravea.

    Nu stiu cine-i vinovat;
    Insa pe cat am aflat,
    Sacul in iaz nu l-au tras,
    Ci tot pe loc a ramas.

    Asa-i si la omenire,
    Cand in obsti nu-i unire.
    Nici o treaba nu se face
    Cu izbanda si cu pace

    P.S1. Sarbatori fericite cu ocazia Bobotezei si un LA MULTI ANI tuturor celor ce poarta numele de Ion, Ioan, Ioana, Oana, Ionica, Ionela, Janos!!!
    P.S.2 Vreau sa fiu primul care remarca faptul ca sunt cei mai multi romani cu acest nume: deci daca in Romania sunt atat de multi „ioni” sigur se vor gasi si „solutiile” pentru rezolvarea marilor probleme.

  6. Da, asa spun.

    P.S. Stiu ca Harabula stie ca este valoros si ca stie ca si ca ceilalti stiu ca este valoros (chit ca a decazut enorm de cand a abandonat morga aristocratica din vremurile in care i se adresa doar cezarului ignorand suveran plebea) asa ca nu lui i-am picurat in urechi aprecierile. El stie ca-l apreciez atat de mult incat i-am deschis rubrica pe Arca lui Goe. In mesajul invocat de d-voasta mi-am exprimat aprecierea fata de Harabula doar ca sa-l enervez pe dl. Nastase (desi se pare ca si domnia sa s-a cam imunizat la aprecierile poprului fata de altii)

  7. Dl.Goe

    E clar , n-am fost primul aici …Cand am ajuns eu vorbea deja cu noi , muritorii … rar , e drept , dar vorbea .

  8. @Nastase
    Domnule Nastase sunt din Neamt. Emigrat de trei ani, dar inca vad, aud si citesc si mai mult tin minte. Ce puteti aduce dvs. bun in aceasta alianta cu filialele (sau cel putin cea din Neamt) dvs.? Efectiv sunt varza. Probabil cunoasteti violenta atacului lui Pinalty contra filialei PNL Neamt, inca mai existam in timp ce filiala PSD Neamt era doar o pepiniera de unpr-isti si alte specii (Munteanu, Tarata, etc, etc) Am avut onoarea sa fiu observator sau coordonator prin cateva sectii de votare la diferite alegeri: la referendum delegatii dvs. aplaudau mai tare ca aia ai PDL ca n-a cazut Basescu si asta la P. Nt. nu la Farcasa. Ati reusit sa faceti ordine in interior? sau cum va propuneti asta? Probabil ca nu prin masuri ca x sau y n-are voie sa piscuie 1zi-6 luni. Eu de as fi in locul celorlalti conducatori ai opozitiei v-as considera toxici si asta nu pe motiv ca sunteti sau nu comunisti. PSD-ul este inca cel mai mare partid al tarii, dar din pacate e vai de capul lui ca si Romania, poate incepeti din interior?

  9. Theodra Si eu am facut un comentariu aici,dupa „Dl.Goe spune:
    ianuarie 5, 2011 la 8:11 pm „și n-a apărut! E drept ca era prea laudativ,dar asta era părerea mea . Poate și noi greșim din prea multa considerație și respect, facem greșeli, asemănătoare cu ale altor lăudători! Mai trebuie sa învățăm nițică politica!

  10. Cristi

    ia o geana pe blogu asta la Harabula, Goe , Munchausen , Contele .. si o sa intelegu ceva. S cred atata de inzestrati incat faptul ca nu reusesc sa ii convinga pre altii de „adevarul” lor nu se poa datora decat tampeniei de care sifera ceilalti …

  11. Nu stiu daca acum este nevoie de o nou val de solutii si idei: am fi ca un medic care scrie retete mai des decit are nevoie pacientul. Iar pesedeul a emis destul de recent un intreg program propriu, pe care sa il poata armoniza impreuna cu penelistii ale caror departamente poate ca au lucrat si ele ceva. Ofer o sugestie: aceea ca formula de opozitie unita sa debuteze cu un manifest (proclamatie) – care sa devina cunoscut ca manifestul fortelor democratice, ori prin legatura cu un loc geografic – care ar expune principiile in numele carora partidele semnatare ar cere tarii sa li se alature. Cred ca nu poate exista un acord la nivel de solutii si idei pe problematici pina ce nu exista un acord pubic pe principii.

  12. @ Blizzard

    daca ai fi un pic atent la viata publica ai observa influenta mass mediei, alaturi, bineinteles, de galeata portocalie aducatoare de voturi. daca tu ca partid trimiti sa explice populatiei un om bine pregatit dar cu prune in gura si fara simtul luptei politice, degeaba il mai trimiti pt ca nesimtiti gen popoviciu, visan si alti latratori portocalii nici nu-l lasa sa vorbeasca. despre asta e vorba deocamdata in romania.

  13. Pe langa un program bine structurat,trebuie sa aveti mare grija pe cine veti desemna sa fie comunicatori. Trebuie sa fie oameni de valoare,cu autoritate castigata, nu doar afisata,ferindu-va de actualele „vuvuzele”ce sterg zilnic ecranele tv,mai mult enervand decat convingand(gen I.Sarbu,M.Voicu,Adomnitei,Fenechiu,s.a.)

  14. Cred ca includerea cuvintelor social, liberal ori conservator in denumirea aliantei, daca ea va fi facuta, ar fi o eroare, intrucit ar sugera o lupta politica de tip doctrinar: stinga plus liberalii (+c) contra populari. Ori lupta este nu politica ci una de salvare a tarii si nu este de tip doctrinar, este o lupta de tip democratie contra conducere personala (totalitarism, dictatura). Ca exemplu, alianta fortelor democratice ar fi – in opinia mea – un nume mai potrivit decit alianta social-liberala. In plus, ar lasa posibilitate si altor partide ori forte politice sa adere ulterior la alianta.

  15. Nu-mi plac aliantele. Nu cred in aliante.

    Bine c-a plecat PC-ul ala, ca-mi amintesc de vremurile in care Voiculescu, cu ajotrul lui Copos & stuff, se pregateau de o guvernare „pentru tara si popor”. 😀

    Vad ca au si protocol…daca castiga alegerile liberalii dau presedintele iar premierul o sa fie stabilit de comun acord. Propbabil un „independent” scos din poseta de Coafez.

    Stiu ca nu-i frumos ce-o sa zic insa concluzia este: Deci LOL.

  16. Toate aceste „zbateri” ale opozitiei nu sunt decat de forma. Va cumpara marinarul la bucata. Daca si un esec ca Schengen-ul este explicat de o maiera execrabila de A.Severin, exponent de frunte al partidului dvs. in Parlementul European, nu face decat sa demonstreze ca sunteti toti manevrati ca niste papusi de la Cotroceni. Daca nici acum nu puteti sa il „demontati” in bucati pe acest individ, cand a primit o palma de rasunet in plan international, cand o veti mai face? Se pare ca nu mai sunteti animati decat de idealul de a va tine de scaune ca sa nu va mature tipul caruia nu-i pot pronunta nici macar numele. Faceti temenele la portile lui si veti vedea unde veti ajunge. Uitati ca in anii 2000-2004 va facea praf din mult mai putin! Mergand in continuare pe acest drum va compromiteti definitiv sansele de revenire si nu sunteti decat niste victime sigure ale individului acesta visceral, care uraste tot ce misca in aceasta tara. Cat de penibili putet fi- este vorba de reprezentanti ai dvs. autorizati, gen Severin – incat sa nu mai aveti argumente in a explica un esec si sa reluati aberatiile consumatorului si ale raspopitului jucaus in jacuzzi. Ti se face si scarba cand un microcefal ca gelu visan (intentionat nu-l scriu cu majuscule) ajunge sa va dea dea exemplu, PSD-ul reprezentat de Severin. Vae Victis!

  17. @Bizoane, bizoane,

    iar umbli cu tromboane! 😀 😀 😀

    Asta ai inteles tu, citindu-i pe cei, enumerati de tine, cum ca vrem sa te convingem sa-ti schimbi parerea? Inseamna ca tu esti cel, care chiar vrea, sa convinga pe altul. Fara sa vorbesc in numele celorlalti,(nu-mi permit asta, daca nu sunt imputernicit) am sa-ti spun urmatoarele: daca eu postez o anumita opinie nu inseamna ca vreau neaparat sa te conving ca trebuie sa renunti la parerea ta…
    In cazul unei conversatii in contradictoriu, se presupune ca fiecare dintre „combatanti” are discernamantul necesar incat sa-si dea seama daca este in eroare, dupa ce toti ceilalti si-au prezentat argumentele: nu exista un juriu care sa spuna ca X, Y si Z trebuie sa se lase convinsi de opinia lui W.
    Tiper Panimaieshi???

  18. @dorel,

    Nu fii chiar atat de transant in catalogarea oamenilor! Te-ai uitat intai in oglinda? Desi, nu sunt simpatizantul lui Severin, cred ca europarlamentarul psd stie ce vorbeste: este de atatia ani plecat din tara, in sensul ca a indeplinit diferite functii de reprezentare a Romaniei, are relatii printre ceilalti deputati europeni(de stanga, binenteles), citeste probabil si el presa franceza, etc. Nu cred ca asta e alta eroare (ori gafa, gen formula toxica a apei cu 2 atomi de hidrogen) facuta de Severin, dupa celebra lista cu spionii din presa….
    Nu cred ca Severin a fost manevrat de oamenii PD-L sau de Basescu insusi, stiind cat de mult il antipatizeaza pe locatarul de la Cotroceni….
    Coruptia din justitie si administratie exista de multa vreme, chiar dinainte ca Basescu sa ajunga presedinte, iar daca n-a putut fi eradicata in acesti ani, nu i se poate imputa exclusiv presedintelui / guvernului actual: noi toti suntem vinovati de mentinerea coruptiei, fie ea coruptie mica sa mare coruptie. Trebuie sa fii prea inocent sau sa dai dovada de rea credinta ca sa arunci vina doar pe actualii guvernanti.
    Chiar daca am putea crea in laborator oameni incoruptibili si ferm anagajati in directia starpirii coruptiei(ceea ce e o utopie in acest moment!!!) si tot ne-ar trebui cam un deceniu sa atingem acest obiectiv.
    Inclin sa cred ca te asteptai ca Severin sa fie chiar mai dur in declaratii la adresa guvernului si presedintiei, adica sa faca front comun cu Ponta, Nastase si ceilalti lideri, in acest demers. Iar faptul ca n-a facut-o, te-a dezamagit cumplit…..

  19. Ma bucur ca am reusit sa pot face niste comentarii in legatura cu alianta cuPNL.Nu stiu daca este cazul sa va atentionez ca acest CRIN nu cred ca este omul cu care se poate negocia.El nu negociaza cu membri PNL,el hotareste.Cat priveste PC.bine ca ati scapat de niste locuri in parlament date de pomana.Antena 3 isi face datoria fata de CRIN .Au ajuns sa se poarte cu el ca basesti cu al lor ZEUS(RADU TUDOR-exagerat si umilitor comportament)In final am o mare rugaminte,la sourile televizate trimiteti oameni mai aprigi,mai bataiosi,gen VISAN-PDL.OLGUTA VASILESCU,SOVA nu ADRIAN SEVERIN care -i canta-n struna PDL.

  20. Ii tot aud pe portocalii de la putere ca salariile trebuie sa creasca doar daca creste productivitatea muncii si calitatea serviciilor prestate,dar asta nu se poate intampla si datorita politicilor proaste aplicate simultan de guvernanti si patroni.In prezent in Romania raspunderea si valoarea profesionala nu au nici o legatura cu realitatea salariala,acest fapt a dus la slabirea gava a calitatii fortei de munca din interiorul Romaniei,cei buni au plecat acolo unde sunt bine platiti,putini din cei bine pregatiti au mai ramas sa munceasca in tara,dar si mare parte dintre ei vor pleca cat de curand,La ora actuala cu mare greutate gasesti oameni bine pregatiti cum ar fi inginerii,electricienii,sudorii,strungarii,frezorii,etc,de exemplu lipsa electricienilor cunoscatori ai meseriei se vede si din stirile despre cauza incendiilor,cand se spune ca imobilul respectiv a luat foc in urma unui scurtcircuit,pai respectivul scurtcircuit se produce cand instalatia electrica este proiectata si realizata prost.Politica proasta de a da la toti salarii apropiate de salariul minim pe economie,au facut ca eficienta productiva sa fie din ce in ce mai slaba,chiar daca societatile comerciale vor sa-si modernizeze fluxurile de productie,nu au oameni sa le monteze si sa le exploateze,nu au piata de desfacere si toate astea se intampla din dorinta de imbogatire rapida,fara a avea strategii eficiente pe termen lung,atat in productie cat si in mentinerea si perfectionarea fortei proprii de munca.Guvernul crede ca prin modificarea abuziva a Codului Muncii,a legii salarizarii si a legii pensiilor vor face sa le fie bine lor si patronilor romani si in special a celor straini,toate astea nu-l vor lega de glia muncii pe lucratorul atat de prost platit si neprotejat de abuzurile unora si altora,indiferent daca vorbim de stat sau privat,toate astea ii vor face pe mai multi sa paraseasca tara si nu vom avea cu cine sa dezvoltam tara si banii la buget vor fi pe zi ce trece tot mai putini.

  21. babaroane

    matale ma crezi prea prost daca crezi ca nu ginesc propaganda pestinential portocalie pe care o faci. Plus ca ma dat peste unele productii de ale mu matele si in alte locuri …
    Hai sa zicem ca cred ca esti aici doar din dorinta de companie teleptuala . Cestie ce va sa zica ca „dincolo”, la aia care au aceleasi enterse si conceptii politice ca ale lu matale e cam seceta . Adica tampiti dom’le !

  22. Alianta strans unita intru gloria Crinului? PSD-ul lui Ponta face jocul PNL-ului? Cat vor musca liberalii din electoratul PSD pana la alegerile din 2012?

    Pana cand, domnule Nastase, Antenele lui Felix vor eroda popularitatea in favoarea PNL-ului care, usor-usor, devine principalul partid de opozitie din tara lui Traian?

  23. Si care este faza cu Republica Moldova? Ceva nou in legatura cu spionii rusi din MAE? Si multe alte vesti pe filonul Vantu-Voiculescu-Rusia.

    Si un articol excelent al lui Larry Watts despre izolarea Romaniei de catre Rusia prin Germania si Franta:
    http://www.ziaristionline.ro/2011/01/07/larry-watts-izolarea-romaniei-de-catre-rusia-prin-germania-si-franta/
    Cu alte cuvinte, de ce in Romania nu se intrevede nici o schimbare in bine in 2012.

    Apropo de Baconschi si antanta conservatorilor rusi si a dreptei franco-germane, venerabilul lojei Propaganda Due (P2), contele Licio Gelli, s-a intalnit cu domnii Savoiu si Nestorescu Balcesti:
    http://www.ziaristionline.ro/2011/01/08/exclusiv-ziaristi-online-venerabilul-lojei-propaganda-due-p2-contele-licio-gelli-s-a-intalnit-cu-savoiu-si-nestorescu-balcesti-fotoinfo/bartolomeu-savoiu-loja-propaganda-due-p2-licio-gelli-nestorescu-balcesti-ziaristi-online/

  24. Bun… alianta …

    In urma cu ceva timp , nu retin cate luni, Elena Udrea si cred ca si Emil Boc, in cizme si din mijlocul noroaielor anuntau desemnarea unui candidat la presedentie din parea mogulilor.. Pai ?

    Urmaresc obsesiv antena 3 si realitatea… dar cam in procent de 70% antena 3 ,iar in ultimele 3 saptamani , daca nu mai bine , predomina un anumit format de emisiune : Un reprezentant din partea societatii civile + un PNL-ist si un PC-ist … si poate sare cate un membru PSD de la distanta , ca si cei din PD-L.. .

    Deasemenea cunoastem majoritatea celor mai atenti la detalii , „Neutralitatea” domnului Gadea , inclusiv a mai multor realizatori de emisiuni de la Antena 3 , nu poti cere obiectivitate , pentru ca nu prea exista , dar parca lui Mihai ii creste in suflet pe zi ce trece mai mult dragostea fata de Crin si fata de partidul lui…

    Poate ca la 22 de ani sunt cam necopt , poate ca nu gandesc in totalitate rational… dar chiar .. si acum pe bune … chiar cred ca se pregatea din timp aceasta adoptie PNL a copilului de motan . Imi cer scuze pentru limbaj. Iar daca urmareai discursul presedintelui PC bagai de seama aproape imediat ca deja si-a gasit consort.

    Favorizarea PNL-ului e clara la antene… stiu ca nu puteti sa ne confirmati asta si sa cereti .. macar obiectivitate in ceea ce priveste opozitia ..

    Oricum am un gust amar … sunt .. pot spune .. chiar dezamagit … urmaream antena 3 cu drag si cu mare interes .. pe vremea cand poate … si acum incep sa cred.. PSD avea o intelegere cu Felix… pentru ca sunt convins ca omul acesta .. care ne preda lectii de poltica , economie si mai ales comportament decent in societate e un fake total… experienta si varsta pe care o are , poate il ajuta sa isi formeze .. in ochii unora .. o imagine de profesor ,care nu isi doreste decat binele acestei societati oropsite si ingenuncheate de diavolii portocalii .

    El cere , anunta , vine si vrea sa ajute … dar ce ? Societatea Romaneasca ? sunt convins ca singurul lucru care il doreste e binele propiu..

    Chiar sunt mahnit cand vad ca PSD ramane izolat , sincer … alianta PSD + PNL + PC… nu prea da la plusuri … nu prea mai e cum PSD + PNL … cand Orban declara de dimineata pana seara ca poate nu ar fi bine … o legatura asa stransa intre PSD si PNL .

    Si nici nu as vrea sa vad un PSD umil si docil in fata PNL si pc , care in ultimele zile de cand s-a anuntat alianta ne spun ceva de gen : „Noi suntem smecheri acum , daca vrea si PSD bine.. daca nu tot bine , noi navem treaba , si oricum nu prea ii vrem , trebuie sa mai vorbim… ca uite , poate ne dregem cu UDMR… si facem detoate” .

    Crin + Felix = PSD izolat , macar din punct de vedere mediatic …

  25. un tanar, alianta PSD+PNL+PC in sine nu e rea. Foarte prost este numai modul in care este facuta. PNL a jucat o carte si nu a avut decat de castigat. In dezavantajul PSD.

  26. Bună ziua.
    În urmă cu doi ani vă propuneam să trăim şi să vedem. Astăzi am citit despre denunţarea protocolului cu PC. Înţeleg nevoia de unitate a opoziţiei şi interesul special pentru PC. Mă întreb, ce s-a realizat şi ce se poate realiza. Deşi greu, sper să trăim şi să vedem dacă acum merită!

  27. Alianta PSD +PC +PNL este nu o struto-camila, ci o crocodil-struto-camila.
    Cum putem avea o alianta de Stanga + Centru +Dreapta ? Unul din partidele din aceasta alianta isi va sacrifica ideologia si ma intreb cine va fi!

  28. Nu cred ca se vor dovedi prea productive aceste aliante inainte de alegeri.Plecarea PC din alianta cu psd trebuie sa dea de gandit mai ales in context TACTIC de viitor.

  29. @un tanar

    junior cata matele si afla unde si cand au inceput Gadea, Firea, Badea.., si o sa iti dai seama ca au devenit ecxesivi de amabili fata de PSD si Nastase !
    Un sfat – sa incerci sa afli catesceva despre trecutu gagiilor care te intereseaza. In gnl oamenii se schimba destul de putin (daca sa zicem ca acu iti plac blondele is putine sanse ca la 60 sa indragesti brusc brunetele!) si chiar daca interesele le sunt momentan mai bine servite sa zicem de PSD vechile iubiri ale tineretii (Coposu, Paler samd) nu se pot uita (decat daca accepti sa zici ca ai fost un dobiBoc. Cam greu). Reciproca este valabila . SI este valabila si in alte domenii
    (ca sa preintampin orice intrebare inutila. Unica schimbari in ce ma priveste au fost ca de vreo 10 ani am inceput sa prefer vinurile seci si sa miai beau bere bruna plus am trecut la „cu filtru”. In 35 de ani am „bagat” multa informatie dar preferintele mi-au ramas aceleasi: cafea fara zahar , omu om si porcu fript* , istoria si brunetele).
    * d’aia nu-mi prea plac portocalii : dintr-o eroare genetica nu pot fi prajiti!

  30. Într-o perspectivă oricât de apropiată/îndepărtată o fii ea, cred că PSD va trebuii să devină un partid mult mai elaborat, cu o doctrină social-liberală şi de aceea am sugerat distinsului preşedinte Adrian Năstase et. comp. să construiască acest edificiu al societăţii româneşti de mâine, nu pentru mine ci pentru cei ce-mi vor urma. Contextul este dezumanizant şi generează ruşine pentru cei ce trăiesc într-o ţară condusă de un „…escu” agramat, inpopular, acultural care are doar meritul că „este”. România ca Stat social trebuie să asigure condiţii decente pentru fiecare membru al comunităţii, venitul mediu pe cap de locuitor să fie la nivelul primelor şapte ţări din Europa pentru simplul motiv că România este a şaptea ţară din Europa ca mărime iar ca bogăţii, e „şi mai şi”. Atunci, dece atâţia oameni săraci într-o ţară bogată? Asta nu vreau să pricep. Exced vulgarităţile, trivialităţile şi „vorbăria goală” dar pledez pentru acţiuni coerente, convergente, spre reaşezarea vieţii în România guvernată de concepţii şi partide de stânga adaptate la liberalismul european fapt pentru care, pentru a treia oară, vă adresez domnule preşediinte un mesaj de empatie, nădejde şi speranţă că veţi contribui la crearea unui partid social-liberal fără vedete, fără vendete, cu obiective şi strategii concrete pentru prezent şi nu numai pentru generaţiile viitoare. Cu bine.

Lasă un răspuns