4 gânduri despre “Interviu Constanta

  1. „Pac la Rasboiu’!” si efectul Ciomu
    Se pare ca „vasta cultura literara” a iubitului nostru conducator se rezuma la Caragiale si a lui nemuritoare gaselnita cu „Pac la Rasboiu’!”, inteleasa de cititorul basescu ca strategie „manageriala” in scremerile sale de presedinte.
    Lasand la o parte ideea de santaj gandita de Nenea Iancu, la lansarea nepieritoarei sintagme, se pare ca asimetricu’ si-a facut din ea o veritabila arma si ori de cate ori este prins cu pantalonii in vine si izmenele maronite, apeleaza cu incredere la ea pentru a trimite dupa o perdea de ceata si fum, matrapazlacuri care in ultima perioada au capatat tendinte epidemice.
    In aceste conditii, sansele sale pentru un nou mandat tind sa se reduca simtitor, ca urmare a dezvaluirilor in cascada ce au inceput sa apara in chip „misterios” in mass-media, dezvaluiri care, oricat de dobitoace s-au dovedit a fi unele persoane cu drept de vot in aceasta tara, este totusi imposibil sa nu realizeze ca putregaiul din Danemarca a inceput sa emane duhori pestilentiale.
    Asa ca, spre exemplu, nedumeririle mujicului legate de ascensiunea politica fulminanta a EBA-ei cu prune-n gura si cu circomvolutii netezite cu fierul de calcat, dar cu pretentii de fotoliu europarlamentar, au fost imediat redirectionate prin comanda prezidentiala „Pac la Rasboiu’!” spre cazul Popoviciu.
    Numai ca, ghinion! Calcule strategice gresite, efect de bumerang, prin necunoasterea manualului de folosire, si in loc sa inchida gura targului si sa-i aduca la ordin si ultimul serviciu ramas necalarit, manevra respectiva a scos la iveala, ba faptul ca Alesul, ca primar, a semnat si aprobat contractul de racordare la facilitatile capitalei, a noului imperiu imobiliar dobandit mai mult decat urat mirositor de omul de afaceri in cauza, ba casoiul de un milion de dolari al fiicei celei mari a prezidelului, casoi situat in buricul acestui imperiu.
    Si ca tocana sa fie completa, mai apare si Ciuvica de niciunde, cu o magarie asemanatoare pusa la cale de caricatura de mafiot in care vrea sa pozeze fratele mai mic al aceluiasi domn presedinte.
    Care frate mai mic, prins in corzi si lipsit saracutu’ (cu duhul) de arma unei retorici argumentative logice si documentate, o da pe cel mai jalnic si josnic limbaj de derbedeu si recurge, aparat ca mezin al clanului basescu de pozitia lu’ fraxu’, la amenintari cu bataia, deportarea sau chiar cu moartea, la adresa eventualilor contestatari legitimi ai unor acte ilegale comise de clan, in cardasie cu statul roman.
    Unde mai pui ca la manifestarea golaneasca a acestuia, se adauga ca bonus si „scurgerea” de informatii din mapa de briefing a ministrului austriac de externe, informatii din care rezulta imaginea de republica bananiera sub care este perceputa tara noastra de partenerii europeni, ca urmare al amestecului brutal („capul lui Nastase”) al sefului statului in treburile unei Justitii ajunsa menajera la Cotroceni.
    Aplicand din nou „Pac la Rasboiu’!”, ieri toata ziua si pana tarziu, in noapte, romanului ii este dat sa vada un spectacol de circ cu mascati, dube de politie, perchezitii, televiziuni aflate in plin orgasm mediatic si „cireasa de pe tort” sau mai bine zis „Bomboana de pe coliva”, un Jiji incatusat in „exclusivitate” si un neam machedonesc pus pe intruniri la ceas de asternut, insotite de scandari gen „Libertate pentru Jiji” si bataite aplicate operatorilor unor televiziuni.
    „Pac la Rasboiu’!” a functionat din nou si „maretele realizari basesciene si ale clanului sau”, au trecut iarasi la loc de umbra far’de’ntrebari.
    Numai ca, la cum este perceput alde Becali de opinia publica, s-ar putea ca bumerangul sa se intoarca inca o data, si in loc de avarii minore la partile anatomice moi dintre picioarele asimetricului,de data aceasta sa asistam la efectul Ciomu.

  2. Basescu vrea capul lui Nastase. Deci macar uneori poate fi si lucid. Din pacate, deocamdata nu se poate face transplant de cap.

  3. Mai e mult până departe.
    Sigur, formal, aşa stau lucrurile.
    În definitiv, preşedintele are funcţie de reprezentare. Nu în cazul acestui preşedinte, actualul preşedinte care vrea să fie şi sef de post la Răcăciuni, şi primar la Crevedia şi preşedinte de consiliu judeţean la Călăraşi şi prefect la Covasna şi judecător şi procuror şi tâmplar şi comandant de navă – homo universalis.
    Este importantă majoritatea parlamentară care să aibă ca rezultantă un guvern adevărat. Nu această caricatură jalnică. Nici să râzi nu poţi când apare Boc cu argumentaţia lui turuitoare, bombastică şi defectă logic.

  4. Daca sta sa invete ce-zic altii si sa repete in fata oglinzii, atunci dl Geoana ar putea lua niste voturi. Daca o da pe geoanisme, atunci s-a terminat.

Lasă un răspuns