1 500 000 de accesari pe blogul „nostru”

Mai exact, 1 501 576 accesari in total pana la acest moment. 

Numarul comentariilor a ajuns la 35 552.

Va multumesc pentru dovezile de interes si, uneori, de prietenie. As vrea sa stiti ca mi-as dori sa am mai mult timp pentru a va raspunde (in contradictoriu, eventual) sau pentru a completa posturile voastre.

Va rog sa ma sustineti, in continuare, cu idei si sugestii. 

Astept si solutii sau opinii pentru campania electorala din Prahova – de unde m-am intors in seara asta pentru a participa, in Bucuresti, la doua evenimente de familie ale unor persoane dragi noua.

91 de gânduri despre “1 500 000 de accesari pe blogul „nostru”

  1. @Daniel: Felicitari maxime! la chestia cu podu’ nu m-am gandit niciodata.

    Asa cum spui, de la o vreme se tot construiesc poduri si ne dispare din shura cimentul, ingrasamintele, curentul, banii si chiar si romanii dispar pe podurile cu pricina …

  2. Dle Nastase, stiu foarte bine ca nu aveti timp pentru a citi toate comentariile de pe acest blog, dar doresc din tot sufletul sa comentati gafa sau prostia marinarului sef referitor la statul PALESTINA vecin cu Siria. Ma asteptatm ca dv sa luati iute si dur atitudine . Dupa scandalul cu RUSSIA acum se da in stamba si cu Israelul. Marinarul a dat apa la moara unui evreu sa pomeneasca despre pogromul de la Iasi spunand ca insusi parintii sai au pierit acolo. Asa o fi, dar este curios ca nu-si aduce aminte de comportarea populatiei evreiesti la sosirea rusilor in tara si apoi la comportarea lor fata de intreaga populatie romaneasca ocupand posturile cheie din administratie si economie imediat dupa ocuparea tarii de rusi.In privinta canditaturii dv in Mizil eu cred ca locul dv. era in Bucuresti. Aici victoria in alegeri era si mai interesanta, cu toate ca in Bucuresti psd-ul nu se vede deloc. In sectorul 6 primarul lupatator toarna in continuare betoane pe strazi ptr. parcari, se lupta cu gardurile de sarma din jurul blocurilor si se inchina la panza agatata in copacii din parcul Vasile Milea asteptand minunea ca sa se transforme in spitalul sectorului 6 asa cum a promis in alegerile locale. In schimb are mare grija sa conserve locul folosit ca amenajare de santier in curtea sc. gen nr.156 de pe dealul Tugulea, imprejmuind-ul cu gard si porti enorme. Precis este pregatit pentru pedelacheii lui. Restul sa auzim ca in Buc. psd-ul misca sau macar mimeaza ceva.

  3. In afara subiectului dar f.f.f. important. Dle A.Nastase guvernul este pe cale de a face cadou fondul „Proprietatea” americanilor! PSD ar trebui sa-si faca urgent rost de legea pe care o pun la cale si sa faca ceva! Daca „poetul” Vozganian socoteste ca Romania nu poate sa absoarba fondurile e treaba lui, dar e revoltator la culme ca „poetii” liberali de la guvern vor sa finanteze cu bani romanesti criza din SUA!

  4. @Daniel

    Supravegherea totala se inscrie intr-un trend global. In multe tzari „democratice” poporul e considerat „handicapat” si „infectat de elemente ostile” sistemului. In SUA si in Germania, de exemplu, se merge si mai departe, se discuta despre folosirea armatei pentru „misiuni interne”. Un control total care sa consolideze privilegiile celor avantajatzi de sistemul actual. Ne indreptam spre o forma din ce in ce mai putin subtila de neosclavagism.

  5. Eu sunt un // accesor// frecvent va multumesc ca exista bloogul .Din putinele mele interventiii pe blog una singura nu a fost acceptata adica nu a apa rut ,banuiesc ca stiti care,Nu m-am suparat, desi sa stiti ca eu eram sincera si atunci asa cum am fost sincera intootdeauna.Va urez succes in tot ce intreprindeti dumneavoastra si prin dumneavoastra psd-ul.Pot ajuta psd=eul cu informatii si propuneri cred eu adevarate sau aproape de adevar despre reusita in alegeri in judetul meu sau mai bine zis in orasul meu daca are cineva nevoie de ele,Craiova

  6. Nu exista nici macar un singur exemplu in istorie in care un asemenea regim absolutist sa fi asigurat conditii favorabile cetatenilor. Cei care viseaza la astfel de sisteme sunt cei care se tem de mediul concurential care, pana la urma, este cel care te aduce cu picioarele pe pamant atunci cand te crezi prea bun. Nu poti sa iti atasezi in denumirea partidului denumirea de democrat si sa consideri poporul ca fiind handicapat sau ostil, chiar daca adevarul este complex, solutia nu poate fi in nici un caz simpla. Am putea compara societatea cu un organism. Stii ce e cancerul? – La un moment dat o celula hotaraste ca ea, desi parte a unui organism functional, merita mai multa hrana si dimensiuni mai mari in raport cu suratele si cu cat creste mai mare doreste sa creasca si mai mult pana omoara organismul si pe ea insasi odata cu el, asta daca nu este atacata de sistemul imunitar sau extirpata sau sa i se taie sursa de hrana. Nu e normal sa te declari democrat, anticomunist, liberal, aparator al drepturilor omului si asa mai departe si apoi sa militezi pentru stat politienesc, impotriva proprietatii si a valorilor universale. De votat deocamdata votam in Romania nu in Germania, daca as trai in Coreea de Nord as gandi la fel, la fel cum am gandit si inainte de ’89. Nu am fost niciodata un fan al trendurilor, dar imi cunosc interesul, iar de o pereche de scelerati care voiau sa domine absolut toata societatea am fost condusi mare parte din viata. Cine mai vrea pentru ca asa ar fi trendul, treaba lui, eu m-am saturat ca niste imbecili sa ia decizii pentru mine numai pentru ca au puterea, in mod fraudulos de cele mai multe ori.

  7. DOMNULE PREMIER,

    Personal as vrea sa votez ptr.toti candidatii PSD in toate colegiile din tara
    dar trebuie sa respect legea si asa este si normal.Doresc ca d-voastra si toti colegii din PSD sa tina seama de afirmatia savantului EINSTEIN care
    spunea”NU UITATI NICIODATA CA INTRE ECUATII SI TEOREME SE AFLA
    OMUL”In acest sens doresc sa castigati in C8D PRAHOVA cu 50 % plus 1.dar ptr. aceasta cred ca echipa de capanie trebuie sa actioneze la valoarea pe care o aveti.Opinez ca echipa de campanie trebuie sa colecteze toate problemele oamenilor iar dupa victorie sa ierarhizati aceste
    probleme iar ulterior sa comunicati personal acestor comunitati modul cum sau rezolvat problemele respective. Din alta perspectiva asa cum v-am
    transmis si anterior sunt circumspect din punct de vedere al aportului PC,
    si spun aceasta deorece acestia si gasca portocalie urmaresc doar interesul
    personal ,ceea ce a daunat si va dauna romanilor.Ma astept ca ZEUS sa-si
    aparitia.v-a scoate din nou dosare fabricate la adresa d-voastra,si a colegilor din PSD,de aceea va rog pe d-vostra dar si pe ceilalti colegi in
    ftunte cu MITREA,PONTA,ECATERINA,HREBENCIUC,DIACONESCU,CORLATEAN SI TOTI CEILALTI saluptati cu toata energia ptr a guverna ROMANIA asa cum trebuie,nu cum sau comportat ZEUS si gasca lui,care au facut ca ROMANIA
    sa fie etichetata in fel si chip.
    DOMNULE PREMIER,
    Doresc o ROMANIE care sa se mandreasca cu oamenii ei,doresc ca PSD
    sa reduca aceste dezechilibre intre categoriile de profesii,doresc responsabilitate maxima ptr. toti care sustin si voteaza acest partid,doresc
    ca 30 noiembrie PSD sa obtina 65 de senatori si 160 deputati,in asa fel
    incat comunitatile locale sa lase la o parte afacerile si sa se intoarca catre
    sanatate,educatie,cultura,sa demonstreze ca nu au fost alese degeaba.

    Multumesc ptr. atentie.

  8. Mai exista un trend, e drept ca l-am cam ratat: sa dam credite persoanelor care nu au posibilitati de rambursare si apoi sa alcatuim din ele bonduri pe care sa le vindem bancilor, apoi putem sa ne facem lobotomie ca sa putem discuta de la acelasi nivel cu cei care au puterea.

  9. @ AN

    Felicitari pentru inspiratul blogg, atat de accesat de bloggeri, de si mai multi cititori, dar din pacate atat de bombardat de raufacatori …

    In ultima vreme am remarcat noi sperante PSD: Robert Negoita si Oana Niculescu-Mizil – pentru verticalitate, inteligenta si bun-simt.
    Daca participau la colegiul meu, sigur ii votam, dar am de ales … Florea Damian (deputat) si Olteanu Ionel (senat).
    Ma scuzati dar … ii cunoaste cineva ? Nu de alta, dar ni se sugereaza zilnic in mass-media SA VOTAM PE CINE CUNOASTEM ! IAR EU NU AM AUZIT NICI DE EI, NICI DE FAPTELE LOR…

    PS1 – ca sa pot da sugestii electorale pentru colegiul Mizil, ar trebui sa fie postat mai intai un film de scurt metraj privind descrierea amanuntita a colegiului (centru, periferie, starea scolilor/gradinite/spitale/dispensare, existenta serviciilor diverse, starea industriei/agriculturii dpdv statistic, gradul de ocupare a fortei de munca, numar somerilor, grad de finalizare a investitiilor incepute inainte de ’89 – daca exista, numarul investitorilor, starea drumurilor, apa curenta/canalizare, starea zonelor verzi/parcuri, modalitati de petrecere a timpului liber si multe altele). Apoi care ar fi fondurile ce vor fi utilizate ? In functie de nivelul fondurilor si gradul de voluntariat al locuitorilor din colegiu se pot construi suficiene variante de lucru apropiate de dorintele localnicilor …
    Inca ceva: ce au promis alte partide in anii anteriori si nu s-au tinut de cuvant, puteti sa incercati Dvs. sa puneti in aplicare (numai daca reprezinta prioritate si mai ales daca este si realizabil !) … sa lucrati cu instrumentele adversarilor politici !

    PS2 – remarc ca locuitorii colegiului Dvs. nu au legatura internet … sau nu dispun de calculatoare ? Si acesta poate fi un inceput pentru viitorul lor …

  10. Ii multumesc domnului care a pus link-ul spre listele de localitati din colegii. Domnule Nastase, am vazut colegiul dumneavoastra. Intr-adevar, un colegiu extrem de napastuit in prezent. Dar vreti sa va spun ceva, un ceva pe care sigur il stiti? Ca perspective, colegiul dumneavoastra este cel mai bun din tara! Pur si simplu cel mai bun! Balta Doamnei inseamna inca o autostrada prin colegiu si vor fi foarte rare colegiile electorale cu doua autostrazi pe ele. Triunghiul de Aur economic! Eldorado-ul economic al Romaniei. In zece ani – poate si mai putin – acest colegiu poate fi unul dintre cele mai bogate si invidiate din Romania si una dintre zonele care sa conteze economic in UE. O intersectie de doua autostrazi inseamna si activitati de stocare, asamblare, subcontractare, tranzit, posibilitati de export in vest, nord, est si sud, ca si posibilitati de achizitii, adica un comert dezvoltat. Inseamna o dezvoltare importanta a serviciilor. Inseamna numeroase calatorii de afaceri. Cu relief de la ses (Balta Doamnei) pina la poala muntilor (Jugureni), colegiul poate acoperi un profil agricol aproape complet. Si, poate cel mai important dintre toate, dl Geoana va trebui sa va ceara aprobare ca sa treaca sa-si vinda pepenii de Dabuleni la Brasov.

  11. N-am scris totul despre o asa minune de colegiu, in perspectiva: mi-ar fi facut o placere nebuna sa lucrez la un program de dezvoltare pentru o astfel de zona. Nici fantezia mea bogata nu este in stare sa cuprinda toate posibilitatile care se deschid si sunt sigur ca aveti un program bine pus la punct, iar sugestiile din partea noastra pot folosi pentru niste eventuale completari poate chiar mai mult ca sa aiba bloggerii la ce se gindi. Pina una -alta, trebuie trecut hopul prezent, asa ca sugestiile mele cu containerele, carutele, ciupercile ori similare ca si cele care vor urma ramin in picioare. La ce se poate dezvolta in acest colegiu, intr-adevar nu va trebui sa aduceti acolo Regimentul 32 Mircea-Voda ( care nici nu mai este), dar daca lucrurile reusesc, atunci s-ar putea sa fie necesare citeva baterii de rachete sol-aer.

  12. Felicitari. Si multumiri pentru postarile dese si interesante si care stimuleaza ideile si comentarii pasionate (pro sau contra).

    Este cred singurul blog de politican care se citeste cu interes si placere.
    Daca alti politicieni sunt vinduti ca un detergent de baietii de la marketing paltiti cu milioane , dumneavoastra ati reusit ca pornind de la zero sa va „vindeti” singur ideile fara nici un fel de publicitate platita. Nu cred ca sunt prea multi politicieni chiar in lume care sa fi reusit asa ceva.
    Si este un blog care da „clasa” la cele mai multe ziare.

    Nu sunt de acord in toate cazurile cu ideile sau argumentatia dvs. dar admir modul deschis al postarilor si de a raspunde spriritual si politicos chiar si la comentariile corozive.

    In ce priveste Mizilul ,poate sa faceti ce ati facut cu blogul spuneti sincer ce ginditi , nu va ginditi la imagine sau la campanii viitoare si ascultati oamenii.

  13. ESTE BĂSESCU ANTISEMIT?

    Eu înclin să cred că da… el este moldovean la origine, din Bacău, combinat cu o origine maramureşeană. Se ştie că Moldova este una dintre cele mai antisemite regiuni din lume, una dintre cele mai conservatoare… Pogromurile de la Chişinău, Iaşi etc. Iar Maramureşul a fost gazda celei mai mari epurări a evreilor, mărturisită şi de Elie Wiesel.

    E adevărat că domnia sa a condamnat Holocaustul, cum a condamnat şi comunismul, adică lipsit de sinceritate… L-a condamnat cu gura, dar cu inima a rămas un rasist şi un antisemit. Cellu Rozenberg are dreptate – puteţi citi aici articolul domniei sale, din Haaretz. A mai avut puseuri de rasism şi când cu „armeanul incompetent”. Un astfel de om nu este bun nici de Preşedinte, nici nu este vrednic de numele de constănţean – eu unul mă recunosc, cu modestie, vrednic de acest nume, deoarce sunt constănţean de cel puţin 4 generaţii şi adept al toleranţei interetnice. Faptul că a făcut acea gafă cu „Palestina” nu este întâmplător. Omul este un vrăşmaş al Israelului, Poporul Ales. Sunt curios ce părere au susţinătorii americani ai domniei sale despre această problemă. Iar acum, antisemitul Băsescu îşi dă arama pe faţă – bate palma cu liderii musulmani antisemiţi!

    Am fost determinat să scriu acest articol de o luare de poziţie a colegului Ovidiu.

    Oare ce poziţie ar adopta specialistul în politică externă şi drept internaţional Adrian Năstase, vizavi de comportamentul băsescian?

    Sau Ion Iliescu care, după cum se ştie, este un adept al toleranţei, în timpul mandatului său realizându-se frumosul Raport Final al Comisiei Wiesel?

  14. felicitari …
    ciudat … lumea s-a inavatat sa ceara … am vazut un comentariu cum un membru intreba ce primeste ca face trafic …
    Rusine … nu trebuie sa tii mana intinsa … la munca nu la intins mana …
    Vrei sa faci ceva cu tara asta, dar te plangi ca ai familie de crescut …
    Nu mai vizita frate daca nu vrei sa faci trafic …
    Ideea de baza e ca ai ajuns aici pentru ca te-a interesat ceva … direct si neinteresat …
    Of unde vom ajunge noi romanii de azi ?
    Dar oare unde va ajunge romania de maine ?

  15. @Daniel

    Tu ai avut cumva impresia ca mesajul meu a fost pro stat politienesc? Nicidecum, dimpotriva! Probabil te-a indus in eroare faptul ca am mentionat Germania si SUA care pentru multi romani inca mai inseamna binele absolut si modelul de urmat in absolut orice privintza. Eu traiesc in Germania si am lucrat in SUA asa ca stiu cum functioneaza totul, la prima mana. Si mi-am pierdut de mult iluziile legate de „taramul fagaduintzei”. In plus detest dublu-standardele si nu am nici o problema sa vorbesc despre statul politienesc rus alaturi de cel american sau german.

    Ideea mesajului meu era alta, regret ca nu am exprimat-o mai explicit: va fi foarte usor unui dictator roman sa implementeze astfel de masuri nedemocratice, pentru ca ele se inscriu in trendul global. Popoarele sunt singure, nu au aliatzi in lupta cu cei care in loc sa le reprezinte le subordoneaza unui grup restrans de „smecheri”. Nu exista (inca) o ideologie alternativa suficient de puternica si de acceptata la nivel global pentru a contracara acest trend.

    Adrian Severin a scris un articol interesant in care explica dintr-o perspectiva mai generala cauzele acestui trend si arata posibilele consecintze.

  16. mihnea

    Ai uitat sa specifici un lucru. Cel mai important de fapt. Ziarul respectiv „Haaretz” este privit in Israel, de catre israelieni, ca un fel de „Romania Mare”. Cred ca asta spune absolut totul.

  17. @ Carol

    Sa nu ne auto amagim! „Romania Mare” are un tiraj marisor si la doua zile dupa aparitie se epuizeaza. Abea asta spune absolut totul!

    In alta ordine de idei, indiferent de modul cum este privit ziarul Haaretz, exista o sumedenie de binevoitori care au avut grija sa-l „toarne” pe toate forumurile de pe Mapamond. Si cititori de tip „Romania Mare” sunt pretutindeni, inclusiv in birouri ovale …

  18. SUGESTII 1, 2 si 2,1/2

    Domnule Nastase,

    Subscriu si eu la parerile colegilor de blog care spun ca trebuie dezvoltate de urgenta: industria, agricultura, serviciile, comertul si… economia. De asemenea trebuie, de urgenta, rezolvata problema desfacerii produselor, marfurilor, articolelor si a bunurilor, fara a uita serviciile, evident. Aceste produse trebuie – atentie! – vandute ca sa-ti scoti banii si sa obtii profit, dupa cum vi se explica intr-un comentariu. Senzational! Nu m-am gandit niciodata la asta :)).
    In sfarsit, termin cu ironiile ca iar se supara colegii de blog si isi iau jucariile pentru a se muta in alta parte. Provizoriu :)).
    Asadar, cred ca sugestiile despre care vorbiti (si care va sunt oferite cu generozitatea celui care nu are nimic de pierdut 🙂 va sunt inutile. Este suficient sa ramaneti politicianul pe care il stim de la alegerile prezidentiale trecute, ca sa obtineti orice scor va doriti; atat in VIRTUAL cat si in REAL (desi, cred ca ar fi ilegal sa obtineti un numar de 1.500.000 de voturi in Mizil – cum ati obtinut accesari pe blog; stiind ca un colegiu uninominal nu poate cuprinde mai mult de 160.000 de locuitori :)).
    Cat, despre a-i consilia pe ceilalti colegi de partid… Se face. Fiti fara grija! 🙂

  19. @ mihnea
    Fratioare, dupa cum scrii, daca n-ai fi evreu, sigur ai fi antisemit. Un pricipiu de baza al antisemitului e generalizarea: evreul ala a inselat pe ne-evreul celalalt, deci hai sa uram toti evreii. Un altul este zvonul. Eu, departe de a mai cadea in vreo plasa a lui Basescu, iti dau un sfat prietenesc, nuanteaza-ti atitudinea ca le faci rau confratilor tai

  20. off topics

    azi, 4 noiembrie 2008, americanii isi aleg presedintele. pentru cei care am urmarit campania, am observat ca profilul a fost eminamente economico-social datorate in special crizei financiare.
    si ei au avut in discutia publica redistribuirea averilor, atipic pentru americani, nu i asa?
    desi obama pare favorit, ma intreb daca va fi lasat sa castige.
    un metis, afro-american, cu educatie de anglo-saxon, fara un bagaj de experienta in spate si destul de plapand in ciuda carismei native.
    este asociat adesea cu jfk… fara o jackie si fara o familie (de tip clan)puternica alaturi. si, daca ne gandim ca nici acestea nu au fost de ajuns… impotriva vantului.

  21. “Presedintele meu”, deoarece a remarcat deja din sondaje ca “draga Stolo” n-are nicio sansa realo-legala de a deveni prim ministru iar PDL asijderea, si-a luat masuri de pregatire a terenului pentru ca sa joace cum ii convine lui la numirea Premierului(adica interpretand preved.Constitutiei dupa vîsla marinareasca).Astfel, indicatii poretioase in acest sens a primit si S.O.Vantu, care prin IMAS-ul fostului pilangiu M.Chivu, trebuie in fiece seara sa inventeze sondaje de opinie care sa-l desemneze castigator taman pe “draga Stolo”, ca sa priceapa prostimea ce si-ar dori…

  22. @instalatorul
    „Zarurile au fost aruncate” in toate zonele unde trec autostrazi. Marii rechini imobiliari cu ajutorul celor care s-au perindat la putere, ca au fost rosii, galbeni sau portocalii au luat tot. Cui nu i-ar place sa lucreze la un plan de dezvoltare a unei regiuni? si la final, ce faci? ramaii doar cu planul fiindca nu va avea sorti de izbanda aplicare lui. Hatisurile birocratice distrug toate bunele intentii.
    @mihnea
    Ce vreti sa spuneti prin asta”Se ştie că Moldova este una dintre cele mai antisemite regiuni din lume, una dintre cele mai conservatoare… Pogromurile de la Chişinău, Iaşi etc. Iar Maramureşul a fost gazda celei mai mari epurări a evreilor, mărturisită şi de Elie Wiesel.” Pune putin mana pe istorie. De ce crezi ca a venit „poporul ales” in Romania? Si mai ales in nord. La ziua judecatii nu mai conteaza ca esti „popor ales”, roman, american, esti om cu pacate si realizari. Al judeca pe Basescu si al face antisemit prin prisma unei greseli de geografie, poate intentionata, e aberant. De Kosovo nu spuneti nimic, e si el tot un stat, nou aparut pe harta Europei cu ajutorul Americii. Maine-poimaine ne trezim cu un stat in Transilvania, ca asa vrea „poporul ales” impreuna cu poporul care se erijeaza in aparatorul lumii. Dar cum i-am cataloga pe sefii de state si guverne care confunda Romania cu Ungaria, anti-romani? Ce sa mai spunem de cei care vor cu tot inandinsul sa vada Romania la pamant.

  23. MIZIL 4. Pe scurt: reabilitarea termica a locuintelor din colegiu, ca si auditarea termica in urma reabilitarii, ar trebui facute de catre firme tot din colegiu, astfel ca banii, indiferent de sursele de finantare ale acestor activitati, sa ramina in colegiu. Daca nu exista, atunci aceste firme trebuie intemeiate.
    M-am uitat putin pe o mica parte, deci extrapolarea este totusi riscanta, a firmelor din colegiu (date publice),care chiar daca sunt relativ putine, sunt totusi peste 400. Firmele din zona industriei textile confirma presupunerea mea ca ar avea nevoie de o formula de sustinere in vinzari, avind ani alternanti, unul cu profit unul cu pierderi. Sanatatea economica cea mai buna ( ori raportarile cele mai corecte ale rezultatelor) pare a fi in Ceptura si Gura Vadului. Spre deosebire de firmele de vinificatie inregistrate in alte localitati din colegiu, cele doua firme de vinificatie anglo-turcesti inregistrate in Mizil au o situatie dubioasa, prin prisma logicii greu se pot gasi explicatii favorabile lor pentru rezultatele negative raportate intr-un sir de ani. Un pic de atentie la ele, deci. Firmele activind in agricultura nu au cifre mari de afaceri, dar par a fi sanatoase, neavind profituri impresionante dar inregistrind, cu exceptii destul de mici, profit in fiecare an. Nu reusesc sa imi dau seama de cauzele prabusirii Relaxa, devenita filiala a Elvila – si cred ca aceste cauze sunt importante; daca a fost un management deficitar este una, daca au fost probleme de marketing si vinzari e alta, iar daca a fost vorba de o scadere obiectiva a pietei specifice este altceva. Lucrul este important, deoarece cei peste 10000 de oameni fara loc de munca au calificari in cele 4 industrii ale colegiului care au fost foarte importante: constructii de masini, textile-marochinarie, prelucrarea lemnului si agroalimentar. Cum este foarte greu sa recalifici un numar atit de mare de oameni in timp scurt pentru a dezvolta alte activitati, ar trebui repornit la drum pina – una alta tot pe baza calificarilor de personal existente si atunci cauzele pentru care activitatea industriala a implodat devin importante in evaluarea posibilitatilor de viitor. Pentru cei tineri, trebuie abordate si alte industrii, nu doar cele traditionale in colegiu ( si care nu trebuie abandonate, ci reorganizate) si asta nu doar pentru a fi modernitate ci si fiindca tinerilor din colegiul le este probabil greu sa se pregateasca pentru industrii din care parintii lor nu-si pot cistiga o piine cit de cit sigura. Ma gindesc de exemplu la faptul ca in perspectiva lui 2012 avem DVBT ( televiziunea si radioul digitale care in UE au fost adoptate in versiune terestra), ceea ce cere o multime de echipamente noi, iar la DVBT s-ar putea cupla si o unitate de dezvoltare si productie de astfel de echipamente amplasata, unde credeti, in colegiul 8 Prahova. Cam cu 12 ani in urma, Romania a fost la un pas de a deveni producator de telefoane GSM: mai intii superficialitatea unui sef de divizie de la Motorola, iar apoi un intreg lant de ghinioane legate de fuziunile unor furnizori avuti in vedere pentru proiect au facut ca proiectul sa fie abandonat. Putem totusi gasi citeva idei de productie in domeniul comunicatiilor moderne, fie comunicatii interumane, fie comunicatii masina-la-masina (m2m) pentru ca si acest tip de industrie sa poata fi abordat in colegiu – si ma voi gindi la subiect in zilele urmatoare. In opinia mea, reantrenarea a mai bine de 10000 de oameni in activitatea de munca salarizata nu se poate face fara abordarea ori reabordarea bunurilor de larg consum, ori a unor produse de serie mare si foarte mare, peste 100000 de bucati pe an. Industria de jucarii, de alte bunuri si produse destinate copiilor, ar putea fi o industrie de abordat, aceasta industrie fiind astazi o imbinare destul de fericita de activitati, pornind de la design si moda, trecind prin prelucrari mecanice si, in cazul papusilor, textile, iar foarte multe dintre jucariile moderne contin electronica, automatizari si elemente de procesare a informatiei. Industria jucariilor are un avantaj: daca este bine gindita, atunci intra greu in colaps in vremuri de criza: parintii, oricit ar fi de strimtorati, rezista greu dorintelor copiilor; industria jucariilor utilizeaza foarte mult fantezia si creativitatea, domenii in care noi, romanii, ne consideram foarte bine dotati, doar ca le folosim in prezent pentru a ne faulta unii pe altii. Pot deci sugera aparitia unei fabrici de jucarii in colegiul dumneavoastra. Si ne putem gindi si la alte BLC-uri. Fiindca mi-a revenit gindul la MFA Mizil – ca si la faptul ca recent si militarii britanici din Irak au protestat contra protectiei insuficiente oferite de vehiculele lor de patrulare si la faptul ca de vreo doi ani incoace au inceput sa apara proiecte industriale comune unor firme din tari europene diferite, ma gindesc daca MFA nu ar putea propune britanicilor conceperea si realizarea unui nou vehicul de patrulare-cercetare. Nu un vehicul gen Hummer, care are o buna vizibilitate dar este slab inarmat, nu un vehicul gen TAB, cu o vizibilitate slaba, ci un vehicul care sa imbine vizibilitatea buna (a se vedea geamurile de 7,5 cm grosime pe care le utilizeaza suedezii si poate si altii), cu echipare buna in armament (ceva gen MLI) si desigur, cu posibilitati de actiune rapida in teren variat. Eu cred ca ar trebui sa o faca, nu te costa nimic sa intrebi si cine stie, poate iese ceva. Nu foarte unitara scrierea mea, dar asta este. Voi reveni.

  24. Draghi,
    Am inteles mesajul tau de prima data, dar ai neglijat psihologia poporului roman care tinde sa imite fara sa judece in prealabil. Iti recomand „Psihologia Poporului Roman” de Constantin Radulescu-Motru o lectura magnifica, atata ca iti va lasa un gust amar.

  25. @ AN
    Domnule Nastase,
    Numarul mare de postari pe acest fir dovedeste ca subiectul e mai interesant decit chiar dumneavoastra pareti a-l considera. Ca atare, sint convins ca merita mai multa atentie din partea dvs., si chiar o analiza mai atenta si mai detaliata. Rezultatul ar putea fi spectaculos!
    La urma urmei, 1500000 nu e decit un numar. E mult, e putin? Sint peste 35000 de postari. Care e structura lor? Cite altele au mers in Recycle Bin? A „somat” admin-ul sau, dimpotriva, a fost, uneori, coplesit(a)?
    Pe lume sint si idioti, si unii (poate nu aceiasi) au accesat acest blog din greseala. Altii, sint convins, au accesat in timpul – si din cauza(!!!) – serviciului. Sigur, la unele dintre aceste intrebari nu puteti, nici chiar dvs., sa raspundeti decit cu aproximatie. Oricum, pentru a capata o semnificatie, acest moment de bilant se cere, neaparat, detaliat.

  26. Nea Augustine,
    poate ştii, ori poate ba, am predicat şi eu predica asta a tălică cu prilejul altei „aniversări” de acest gen. Nu pot să sper decât că, aşa cum a vădit-o şi în alte ocazii în care a „auzit” în atâta linişte încât ai fi putut jura că-i… hipoacuzic, dar a aplicat în practica lumii reale „teoria” studiată în lumea virtuală, şi de astă dată dumnealui ANeul va ştii să tragă în particuler concluziile de tras pe marginea esenţelor ascunse printre cifre… nu că nu m-ar ucide şi pe mine o curiozitate de-a dreptul feminină să ştiu ce şi cum se vede „lumea” grădiniţei ăsteia de dincolo de… cortină…

Lasă un răspuns