Eurovision

Doar dupa emisiunea de asta seara de la Realitatea Tv, am inteles rezultatul nostru de la Eurovision. Desi melodia a fost apreciata de catre profesionisti, Romania s-a clasat pe locul 20, voturile din tarile europene, mai bine zis lipsa de voturi, dovedind starea de izolare, de ruda saraca in care a adus Romania Traian Basescu.

 Puteti sa-mi dati exemple de multe vizite de stat sau oficiale ale sefilor de stat straini in Romania sau invitatii pentru Basescu in strainatate, la invitatia unor sefi de stat in ultimii ani? 

Basescu a reusit sa izoleze Romania mai rau decat pe vremea lui Ceausescu.

83 de gânduri despre “Eurovision

  1. Nu cred ca Eurovision are vreo legatura cu Basescu, asa cum nu cred ca Basescu a izolat Romania.
    Anul acesta Romania a fost mai mult decat oricand vizibila, sau ati uitat de summitul NATO de la Bucuresti? In acest caz, imi fac datoria sa va reamintesc eu.
    Problema dumneavoastra dar si a majoritatii politicienilor este ca va focalizati pe nimicirea adversarului politic si nu pe programe, strategii si politici coerente, multianuale, care sa nu oscileze de la o guvernare la alta ci sa aibe continuitate.
    Balcanismul existent in genele noastre, ne determina sa ne comportam agresiv, fara a gasi punctele comune ci mai degraba diferentele dintre noi. Dumneavoastra, domnul Iliescu, Domnii Tariceanu si Basescu purtati vina dezbinarii romanilor mai mult decat oricand. Romanii nu au mai fost asa dezbinati niciodata. Romanii nu au mai fost asa de lacomi niciodata. De ce sunt acum? Pentru ca dumneavoastra politicienii le-ati dat exemple. Exemple ca se poate si peste lege. Ca legea se poate ignora atat timp cat ai putere.
    Cultul personalitatii nu a murit. Toti cei care ati condus tara asta v-ati hranit cu el. De parca acolo in Palatul Victoria sau Cotroceni s-ar afla niste trambuline care va arunca undeva la o inaltime egala cel putin cu cea la care se afla Dumnezeu. Dumneavoastra politicienii va jucati de-a Dumnezeu cu poporul roman, de 18 ani incoace.
    Si sa nu va suparati pe mine ca v-am spus asta, dar eu sunt un roman care cred in tara asta si nu in partidele dumneavoastra politice, care nu stiu decat sa se bata pentru putere, pentru ca apoi sa se foloseasca de ea in interese personale. Acesta este adevarul domnule Nastase, aceasta este radiografia societatii pe care si dumneavoastra ati modelat-o sa fie asa.
    Este necesara o primenire morala a politicii romanesti. Dar sincer, nu vad solutia in acest moment si asta ma descumpaneste. Poate aveti dumneavoastra o idee? Astept un raspuns.
    Sper ca imi veti publica raspunsul.
    Cu bine, Romanashul2007 – un roman adevarat.

  2. Cred ca lumea a inebunit ca sa nu trimit cu o adresa mai exacta .
    Deci va spun eu, daca nu ne calificam in grupe la europene Basescu este de vina si daca luam campionatul european, Psd si cu Seful lui pre nume Geoana, a realizat aceast miracol.

  3. Cui exact ii trebui ca Basescu sa faca vizite de stat? Pai sti cat costa cazarea si masa la o vizita din asta de stat? Te jegmanesc astia. Mai bine sa te duci prin agentie.

  4. Personal, mă bucur că Suveranul României nu face vizite mai frecvente în străinătate. Cred că această atitudine este benefică relaţiilor externe ale ţării.

    Paralela de aseară între alegerile de la Ştefăneşti şi cele din Florida, sau panseul referitor la politica Rusiei ancorată încă în „războiul rece”, emanat cu ocazia summit-ului NATO, îmi argumentează opinia.

    Cunoştinţele izvorâte din experienţa în relaţii internaţionale ale Măriei Sale, acumulată în timpul popasurilor ocazionale prin porturi, s-au materializat în „teoria licuriciului cel mare”, acesta este nivelul…mai bine stă acasă, la Bucureşti, unde buldogii lui îl iubesc deşi i-a castrat odată.

  5. @ Starlete

    Scuza-ma, aici gresesti fundamental. Putin si Bush au venit la Summit-ul NATO, nu la noi. De ce summit-ul s-a tinut la Bucuresti e, mai degraba, meritul lui A.N. decit al lui ha-ha-ha!

  6. Dl.Nastase,in cunostinta de cauza a vrut sa explice mai simplist ,cat de periculoasa pt.Romania,este atitudinea discretionara a lui Basescu in interiorul tarii ,prin incalcarea tuturor prerogativelor prezidentiale, iar in exterior prin ignorarea
    tuturor uzantelor diplomatice,prin diletantism .Summitul NATO nu are nici o legatura cu Basescu,el nu are nici un merit in acest sens.Si sa nu confundam intrevederile de complezenta acceptate de Bush si Putin ,f. scurte si lipsite de orice angajament serios cu vizite programate.Chiar si ,,sueta,, cu Sarkozy ,se incadreaza la acelasi capitol.Dl.NASTASE are perfecta dreptate,si chiar prin experienta diplomatica si ca prim-ministru,cred ca sustine un punct de vedere avizat.In rest toti cei care il agreati pe ,,smecherasul,,Basescu,ar trebui macar sa cautati sa il comparati cu alti presedinti de stat si sa va ganditi bine pt. ca gresind ,ignorand sfaturile celor avizati ,nu ramaneti doar ignoranti ,ii trageti si pe ceilalti in jos si nu aveti acest drept.

  7. Nea Adriane (Ion), vad ca te pricepi la fotbal la fel cum te pricepi la silogisme si evident la politica. Ce calificare in grupe visezi bre? De acolo trebuie sa iesim nu sa intram. Bre, matale esti mai rosu ca noi toti la un loc. Adica mai comunist. Dar esti comunist de ala ipocrit ca idolul matale de la Cotroceni. Si asta numai din cauza ca nu iti iei medicamentele la timp… Nea Adriane, eu te sustin. Esti mai spiritual ca Hahaila. Am observat in comentariul de mai sus. Le ai si cu ironia. Esti bun bre. Rau este pamantul…

    Hai fii cuminte nea Adriane. La nani ca este tarziu.

  8. …nu pot sa cred ca (aproape) toti nu au vazut in postarea asta, decat ca AN il invinueste pe Basescu pt eurovision… :O

  9. Diana, nu e cazul sa ne dai explicatii ce a vrut domnul Nastase sa explice, da? Intelegem si noi draga, ca avem mai mult de un neuron. Nu e cazul sa vii tu ca un demiurg, atoatestiutoare si sa explici neinitiatilor profunzimea celor spuse de Adrian Nastase. Din ce scrii tu reiese foarte clar ca esti PSD-ista. Eu nu am zis ca sunt pro-Basescu, ca sa vii tu cu argumentele tale. Te invit sa recitesti ce am scris mai sus si daca nu reusesti sa intelegi ca am vorbit la modul general, iti pot oferi, la cerere, explicatii suplimentare.
    Diferenta dintre tine care esti partizan PSD si mine care militez pentru Romania si nu pentru un partid sau o persoana anume, este ca eu am scris ce am simtit, in timp ce tu scrii ce esti pusa sa scrii.
    Rezumandu-te doar la a-l blama pe Basescu si a-l ridica in slavi pe Nastase, dovedesti tu insatzi ca nu depasesti granitele partidului in gandirea ta. Dovedesti ignoranta tu insati, fata de ce este dincolo de aceste partide. De aceea te invit inca o data, reciteste ce am scris, poate a doua oara intelegi.
    Iar domnului Nastase ii dau un sfat : domnule Nastase, nu va incredetzi in cei ce va lauda si va ridica in slavi. Acestia vor fi primii care va vor trada. Aveti incredere in cei ce va critica si invatati din critici.

  10. @bukakke

    Voi citi Constituţia cu mai multă atenţie decât am făcut-o până acum, dacă îmi dovedeşti că Băsescu ştie ce-i aia Legea Fundamentală a României.

  11. @Draghi Puterity

    Sunt absolut convinsă că acest articol al domnului Năstase, „Eurovision” , a fost scris pentru a fi citit printre rânduri.
    Eurovision nu era decât metafora.
    Da! Băsescu este vinovat pentru locul ocupat de România la Eurovision 2008.

  12. @Romanashul2007

    Nu neaparat ca sunt pusi sa scrie dar asa s-au nascut. Lingai. Crede-ma ca sunt multi carora nu li se spune ce sa faca nici in viata reala. Dar din slugarnicie nativa se comporta ca atare. Adica ling la stapan. Oricum, in cazul Dianei cred ca ai fost cam dur. Daca ar citi la mine pe blog ar avea chiar supriza sa constate ca nu il agreez deloc pe Base si sunt un admirator al lui Nastase. Dar asa cum ai spus si tu , nu sunt membru de partid si chiar daca as fi, dar nu voi fi, deci chiar daca as fi nu as linge ca multi altii. Dar cui vrei tu sa ceri demnitate acum??? Unei tari de lasi. Iar politicenilor asa le place. Am observat. Pe la pesedisti , pe bloguri, daca te iti vine nefericita idee sa ii critici, chiar daca i-ai laudat in nenumarate randuri, isi pun imediat cateii pe tine sa te latre. Eu am patit-o de nenumarate ori. Astazi ma si mir ca numai una si nu ma refer la Diana sau la Alandra, deci numai una a venit repede sa nu cumva sa ramana ca mine. Sa mai linga putin la stapan. Apoi noroc ca au fost multi cei care au gandit la fel ca mine ca altfel eram incoltit la ora asta…

  13. Sa inteleg ca toti care scriu aici,sunt si PSD-isti??Eu nu il critic pe domnul Basescu,pt. ca ne amuza si tara ar fi mai saraca fara un ”clovn”,ca domnul presedinte!!El a ramas cu idea ca PSD-ul si cei 322 de ortaci din Parlament sunt impotriva lui………..Sincer eu cred ca avem un presedinte prea sarac mintal pt. o functie asa mare,si ma uit la Sibieni si vad ca aia nu au un primar roman ci unul german,ciudat le merge bine!cred si presedintia Romaniei trebuie condusa de unul strain,poate suntem prea prosti prea asa ceva sau avem toti mentalitatea de roman,proasta….ce sa facem defilam cu astea!!Sa Traiiti bine…

  14. @Diana,
    Multumesc de explicatie, dar totul la dl AN devine mult prea simplist si stii tu, simplist (tu ai spus-o) e peiorativul de la simplu.

  15. Sorin Oprescu declară că nu vrea să facă publice numele persoanelor care nu l-au dorit ca şi candidat PSD la primărie. În ceea ce priveşte intervenţia preşedintelui în campanie, acesta mărturiseşte că „respectă insitutţia prezidenţială, dar că nu trebuie să coboare la rang de partizan”. „Eu lupt cu Blaga, nu cu Băsescu”, a precizat Oprescu.

    Sursa Antena 3

  16. @Alandra:
    Stie. Ma puteti crede pe cuvant sau puteti sa o cititi singura si sa trageti concluzia. Pe toata, nu neaparat cu mai multa atentie ci pe toata.

  17. @Victor,
    Si vrei sa spui ca nu ai inteles ce am scris si care era sensul acelora, numai pentu ca exprimarea legate de grupe a fost defectuoasa, corect fiind ..”nu ne calificam in cadrul grupelor”…(evident ca pentru/in faza urmatoare)
    Crede-ma, sunteti bolnavi de rautate si ticalositi in rele.
    Sa va ierte Dumnezeu, ca eu nu pot.

  18. Hmm,ce ironie fina,asta cu Eurovisionul!
    Atat de fina incat uneori,dle Nastase,va innecati cu propriile ironii!
    Apropo,de ce o fi interesat dl Rehn de dosarul penal al unui fost premier al Romaniei?

  19. Florentin Titus Vasilescu (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace), un veritabil maestru al metaforei, ar fi apreciat la superlativ „zicerea” d-lui AN…
    Ma tem, dragi colegi, ca uitam o evidentza: gazda noastra nu poate fi suspectata, nicicum, de naivitate – unora le-a spus-o de la obraz – dar nu-i lipseste finetea si subtilitatea. Eu cred ca este bine sa ne reconsideram limitele ( multi au jubilat: AN ne-a ridicat ditai mingea la fileu!)…

  20. Nea Adriane, am inteles bre ce ai? Ai uitat ca te sustin? Iar te iei de mine? Ia citeste la mine pe blog in comentarii la articolul Obsesia sa vezi ca eu am spus exact acelasi lucru si inca cineva acolo, inaintea matale. Crezi ca numai matale esti spiritual? Sau de acolo ti-a venit ideea? Fii cinstit! Nu mintii!

  21. PS. Nea Adriane, esti amuzant bre ca prea le iei in tragic. Uita-te si matale ce epitete arunci. Zici ca suntem bolnavi de rautate. Matale esti bolnav de basescita. Culmea este ca ai ales sa iti manifesti boala pe blogul unui rival.Ma intelegi?

    PS. Nu trebuia sa faci nani la ora asta? Nu ne-a fost vorba ca esti cuminte?

  22. Ma faceti sa rad, Domnule Nastase.

    In primul rand, aveti respectul meu pentru omul politic ce ati fost.

    In al doilea rand, daca tot puneti intrebari retorice… cum se mentine PSDul la putere ? Prosteala pe fata n-o sa tina pentru totdeauna.

    In curand Traian Basescu o sa fie responsabil de seceta, de pacea mondiala si de filmele proaste de la televizor.

  23. @Alandra

    Asa e. In general, ceea ce scrie AN are mai multe intelesuri. In functie de gradul de initiere sau de empatie poti gasi de multe ori sensuri si informatzii mult mai interesante decat mesajul direct. Citeste mai ales raspunsurile, o sa vezi ca spune lucruri foarte interesante pe care in mod normal nu le (poate) spune. Sunt sigur ca face asta cu usurintza si cu placere.

  24. @Victor,
    Nu stiu daca am intrat vreodata pe blogul tau, daca nu cumva ieri sau azi, caci am intrat foarte scurt pe o trimitere de aici, dar zau ca nu mai stiu unde si dece. Nu stiu ce vrei sa spui legat de prioritatea ta in nu stiu ce problema.
    Asa o fi dar eu am atat de multe prioritati ca nici nu le mai contabilizez…
    Si deci eu introduc termenul in dictionarul limbii romane si tu mi-l trimiti cu reverul inapoi fara sa ma citezi la bibliografie, dar nu am pretentii ca la fel face si doctorul.

  25. @Mihnea,
    Nu te-am citit din prima dar vad ca ai capatat curaj decand te-am laudat si faci mari progrese. Ai gija insa, ca si laudele sunt, tot un soi de manipulare.

  26. Nea Adriane (Ion), te referi la „basescita” ? Pai matale nu stii ca le am cu reverul? Am fost jucator profesionist 😉 Mai bine facem un meci de tenis daca te pricepi decat sa pierdem vremea pe bloguri. Ca noi ne enervam pe aici si politicienii isi vad de combinatiile lor. Ha, ce zici nea Adriane?

  27. @Victor,
    As prefera sa discutam serios, chiar daca ma distrez as vrea altceva, decat sa facem pe dasteptii, unii dintre noi sunt, dar ar vrea sa fie si mai mult.
    PS Daca ai pretentii de prioritate spune exact la ce te referi, locul si timpul.

  28. Nu-mi place sa vad acesta teama de baselu. Cine e tipul? Peste cativa ani va mai stii cineva de el?
    Cred ca i se acorda individului o importanta prea mare, cu cat il pomemenesti pe dracu mai mult, cu atat ii dai putere.

  29. Nu cred ca Basescu are legatura cu Eurovision, dar are cu imaginea tarii in lume. Cind primul om in stat incalca Constitutia tarii doar pentru ca lui nu ii place, inseamna ca orice cetatean poate sa incalce orice lege care nu ii convine. Asta este imaginea pe care o exportam. Una din ele.

Lasă un răspuns