In sfarsit, o stire de senzatie din Romania

In sfarsit, o stire de senzatie din Romania. Un avion s-a ciocnit cu un autoturism pe pista de la Otopeni. Probabil o premiera mondiala. Televiziunile de stiri vor avea materie prima pana la Revelion. S-a mai intamplat ca unele avioane sa se intalneasca cu iepuri pe pista, la aterizare sau decolare (desi iepurii se feresc mai bine de impact, in comparatie cu autoturismul pentru care s-a platit, probabil, taxa de inmatriculare in Romania). S-a mai intamplat ca unele avioane sa-si infunde turbinele  motoarelor cu pasari. Dar iata, in sfarsit o noua realizare importanta a aviatiei romanesti  si a sistemului de control aerian. O ciocnire, in traficul aglomerat de la sfarsitul anului, intre un avion si un autoturism. Nu o ciocnire, fara impact mediatic, intre vreun tir si vreun Matiz ci o ciocnire adevarata, ca-n filme.

Lasand gluma la o parte, accidentul de la Otopeni ne arata lipsa de coordonare in interiorul sistemului institutional. Cu alte cuvinte, haosul din Romania. Ce s-a intamplat la Otopeni este tragic, nu comic.

In alta ordine de idei, Neinfectat de comunism, referindu-se la unele „legende” in legatura cu mine, reaminteste de zvonul persistent dupa care sotia mea ar fi actionara la Sensi Blue.  Am mai dezmintit acuzatia asta, intr-o emisiune cu Dan Diaconescu, acum cativa ani, cand a si intrat in direct unul dintre actionari si care a negat. Daca se vor mai repeta astfel de acuzatii, ii voi actiona in justitie pe indivizii respectivi.

Neinfectat de comunism sugereaza ca as avea unele interese si in ceea ce priveste privatizarea societatii Antibiotice Iasi. De fapt, unii poate isi mai amintesc, eu am fost  (si mai sunt) impotriva privatizarii fabricii de medicamente din Iasi. Pentru doua motive simple. Primul – in caz de cataclism natural sau de conflict (sper sa nu se intample niciunul), statul ar avea nevoie de controlul unei fabrici pentru medicamentele de baza. Al doilea – in conditiile evidente ale cartelurilor pe piata importurilor de medicamente si pentru a sustine politica medicamentelor de baza compensate, ai nevoie de un „partener” local. Am fost in cateva randuri la Iasi pentru a pune la punct aceasta strategie. Sigur ca guvernul liberal doreste sa „praduiasca” ce se mai gaseste prin camara in 2008 dar ma mira ca nimeni  (PSD, alte partide, ziaristi, analisti) nu a iesit sa comenteze aceasta decizie gresita a guvernului. Actionariatul, daca eu stiu bine, inseamna , in marea majoritate, Avas si SIF Oltenia. Asa ca, Neinfectat de comunism, chiar daca nu te-a infectat comunismul, s-ar putea sa faci unele infectii la care sa ai nevoie de penicilina la preturi scazute, social-democrate. Vezi deci ca politica de stanga pe care am construit-o la guvernare, te-a inclus, fara sa vrei, si pe tine.

In sfarsit, dragi prieteni, infectati sau neinfectati de unele sau de altele, vreau sa va multumesc pentru aceste sase luni de dialog, in care numarul accesarilor, pe blog, a depasit 650.000, numarul comentariilor 14.500 si in care ati citit (sau nu) peste 400 de scrisori din partea mea.

Pe curand.

88 de gânduri despre “In sfarsit, o stire de senzatie din Romania

  1. 1. Stirea de senzatie este alimentata si de dl. Stoicescu, vechi pedist, exclus acum din administratie. Asta neinsemnand ca haosul nu exista.

    2. Neinfectat de comunism este genul de om pe care il poti intalni si pe forumuri; cel care se „irita” la fiecare stire deontologica, care comenteaza orice barfa(in afara de cele privitoare la Tatucul Zeus), in stilul „deontologic al Irealitatii.
    Daca te-ai grabi aproape ca ai spune ca e paznic la vreun sediu pd minus l, si ca isi omoara timpul intre doua sa traiti bine si un hahait prezidential, asteptand in acelasi timp megaintalnirea lunara cu prezidentul lui, cand acesta va trage o dusca sanatoasa, iar cel neinfectat va trage un fum. Fiecare dupa cum poate.

    Si asa…in octombrie nu era nimeni in piata, in noiembrie era doar Nutzi from Plescoi, Bleaga & Vicleanu, iar Basescu era suparat, caci iar trecuse prin fata guvernului, si aducerile aminte il napadisera…Nastase, Tariceanu, Nastase, Tariceanu…

  2. Eu cred că pe pistă se afla un şofer bucuros că a găsit în sfârşit o stradă necirculată. Cred că se mira chiar că au semnalizat atât de bine strada, că nu are gropii…
    Avionul ca avionul, mă întreb ce făceau cei din turnul de control? Un autoturism nu este chiar un iepure sau o zburătoare îndrăzneaţă atrasă sexual sau „la aspiraţie” de un ditamai avionul.
    Cine se uită printr-un telescop va observa probabil că suntem de râsul întregului univers cosmic.

  3. domnule nastase, am lucrat si eu vreo 20 de ani in aviatie si nu mi am imaginat ca s ar putea intampla asa ceva pe un aeroport de nivelul otopeniului!!! e incredibil cat a putut decade aceasta tara !!! in alta ordine de idei ; credeti ca veti reusi sa convingeti cu ceva indivizi de genul lui ,,neinfectat de comunism” , infectat in schimb de o imensa gugumanie???? e la fel cu a spune despre mungiu alina ca sa inscris in psd!!! faptul ca praduirea continua nu ar trebui sa va mire, ati fost si dvs[ cu voie sau de nevoie] o veriga a acestui lant!!! cand e sa se aleaga praful……….

  4. imi amintesc faptul ca in anul 2003 dv ati cerut overificare amanuntita a afacerilor sc sensiblu ca urmare a unor tranzactii dubioase Din cate cunosc aceasta firma este protejata de PNL

  5. domnule nastase, de unde hipersensibilitatea asta la aceste zvonuri (zvonuri doar pana la dovedirea lor)? parca aveati un „obraz” mai gros si nu puneatzi la inima tot ce se barfea prin presa romana! se datoreaza cumva faptului ca planuiti o noua candidatura la presedintia romaniei?

    sa inteleg din mesajul dumneavoastra o amenintare voalata si la adresa mea, asa cum i-ati amenintati si pe ziaristi cu procese daca mai zic ca sunteti nepotul matusii tamara? tehnic sunteti totusi nepotul doamnei tamara prin alianta, nu si biologic. nu sunt avocat dar cred ca ziaristii ar scapa basma curata doar cu aceasta simpla explicatie!!!

  6. intr-adevar, cifrele sunt impresionante!

    in alta ordine de idei….aceasta „zvonistica” e veche…vad ca acum se deschid „cutii si cutiute” (pandora trebuie ca este okupata rau zilele aseta) si se aerisesc zvonurile.
    si-s proaspete ca in prima zi.
    „cineva” e gata sa arunce iarashi anatema.

    toti am auzit (in special pe vremea guvenarii dvs.) o groaza de „povesti” despre „averea” familiei dvs. .multe „povesti”…..sensiblu, balti, peste, vin, X-shpe case…ohoho…. „razboiul” dintre dvs. si dip pentru „suprematie financiara”…..
    va marturisesc ca devenise un subiect absolut plictisitor.
    m-am intrebat intotdeauna :”ce doamne iarta-ma e cu oamenii astia?”
    – cu cei care susoteau si pareau sincer indignati si foarte bine „informati”
    (btw, bag ambele maini in foc pentru „sursa” multor zvonuri…..colegi si colaboratori apropiati…..ca deh, cel mai mare rau iti pot face numai ai tai….).
    – cu dvs. care nu explicati niciodata (cu toate ca acele „zvonuri” mici devenisera legende, dupa cum se vede si astazi)..probabil ca asteptati sa se stinga acele „vorbe” de la sine.
    uite ca nu s-au stins….
    momentul adevarului a trecut…si credeti-ma, e greu intr-un asemenea context (presa incrancenata, mize politice/financiare/juridice imense, oameni simpli care „cunosc bine cum sta treaba”) sa faci lumina.
    trenul respectiv a cam plecat din gara…

  7. @mihnea gertogescu
    ai dreptate, m-a terminat nasstase cu replica lui.. nici sarmaua asta nu pot sa o inghit cum trebuie:):))
    psihic, sunt distrus, nu cred ca o sa mai scriu pe blogul lui de azi inainte…sau daca o scriu o sa ii preamaresc personalitatea puternica si nasul acivilin asa cum faci tu cu fiecare postare!!!!

  8. si apropos de „zzzzzzvonistica” si „ssssssoparlitze”…ganditi-va la cat de mult rau i-au facut cei de la „catzavencu” (si altii …ca e la liber) lui Nicolae Vacaroiu.
    Suna hilar…dar mi s-a parut absolut dementa intrebarea unei cunostinte la cateva zile dupa ce domnul Vacaroiu a preluat sefia statului pe perioada cat a fost suspendat „ipokimenul nostru drag”: „auzi, dar pe altu’ in afara de betzivul asta n-au gasit, draga?”
    ce sa zica omu’…ca nu se mai poate face nimic acum….deja „toata lumea” stie ca dansul e un alcoolic inrait (cu toate ca e bolnav de diabet…asta nu se pune)…simpatic, dar mare pishiker. bun de o petrecere…dar neserios ca om politic.
    poate ca un proces la vremea respectiva ar fi lamurit niste lucruri…
    cine stie….

  9. La asa ministru al Transporturilor, asa control al traficului….la ce tzasti-bashti a bagat prin consiliile de administratie si la cum i-a recuperat pe post de cosnilieri personali pe unii din cei 15000 de specialisti taranisti, asta este….un soi de guvernare beta 0.0

  10. Acum 20 de ani, un prieten student la „navigatie” povestea ca un profestor din Institutul de Marina a reusit sa ciocneasca o vedeta cu un autobuz. Atunci am crezut ca este o cioaca… imi si imaginam figura pasagerilor din autobuz urland catre sofer, mana… ca vine vine vaporul. Daca este adevarat va dati seama ce tari suntem ?

  11. domnule Adrian Nastase,
    intre doua „curse” – am petrecut si eu Craciunul la tara – conform „leapsei” domnului Iliescu, am deschis blogul, sa vedem ce s-a mai intamplat, cine ce-a mai scris…
    Da, blogul da dependenta.
    Am descoperit o multime de oameni mai inteligenti ca mine – ceea ce m-a surprins 🙂 si altii mai instruiti, si chiar mai buni… aici mai am de lucrat…
    Ca sa va confirmam ca „ai dumneavoastra cititori sunt mai inteligenti decat scriitorii altora” va confirmam ca noi de mult nu mai citim ce scrie neinfectat de comunism, pentru simplul motiv ca nu ne interseaza, lasand la o parte carentele educatiei prescolare, ale personagiului.

    Da, circula multe „legende”; de exemplu ca dl Sarbu, cel cu vanatoarea, e vecin de vila cu dvs, la Cornu, si altele, unele de-a dreptul rocambolesti. Interesant este ca ele circulau/circula in interiorul partidului, mai mult decat inafara lui…

    La multi ani! Un 2008 mai bun, mai generos cu dumneavoastra, cu familia dumneavoastra, fericire si mai multe impliniri!

  12. Domnule Premier,

    Sunteţi foarte bine informat şi aveţi o imagine foarte clară a „realizărilor” guvernării D şi A (nu putem disocia PNL de domnul Traian Băsescu, au minţit împreună.) Chiar şi adversarii politici sau simpatizanţii lor vă apreciază inteligenţa, deci sunt interesaţi de apariţiile publice a domniei voastre, mai mult decât de opiniile oricui din PSD.

    Vă sugerez să puneţi mai mult accentul pe „realizările” guvernării actuale, să le explicaţi mai detaliat în contrast cu ideile dumneavoastră social-democrate, în viitoarele apariţii publice. Este mai important să oferiţi explicaţii de genul acesteia, referitoare la Antibiotice Iaşi, decât să vă disculpaţi continuu de acuzaţii perimate. În plus, liderii formali ai PSD au eşuat în ultimii 3 ani să se constituie într-o opoziţie eficientă la guvernarea de dreapta. Cred că este momentul ca liderii de opinie, cei cu impact real, să ducă această luptă cu dreapta.

    De asemenea, cred că ar trebui să purtaţi o discuţie cu consilierul dumneavoastră de imagine despre publicarea pozelor de la Cornu. Chiar dacă o astfel de greşeală nu vă costă pe blog, în campania prezidenţială astfel de scăpări vor deveni semnificative.

    Vă mulţumesc pentru recomandarea serialului Roma, este foarte interesant.

  13. PENTRU INDIVIZI CA ,, NEINFECTAT …… ” NU EXISTA NICI UN TRATAMENT!! BOALA LOR , IN LOC SA I FIE CAUTAT UN TRATAMENT, ESTE INCURAJATA SI CHIAR ,, CULTIVATA”. SINDROMURILE EI SUNT MULTIPLE SI AJUNGE LA STADII DE PAROXISM– FAZA IN CARE SE AFLA SI INDIVIDUL RESPECTIV!!! NOROCUL MARE E CA NU DOARE!!!!

  14. Ca tot veni vorba de “infectatori” o sa comentez articolul lui Tom Gallagher “Anul servilismului romanesc”datat 28 decembrie 2007 din Romania Libera. Referindu-se la cei care scriu aici, Tom Gallagher postuleaza pentru poporul liber cititor:

    “Parerile exprimate de bloggeri in anul de gratie 2007 probeaza, o data in plus, imensul grad de inradacinare a servilismului in ratiunea unui popor care a avut, din nefericire, parte predominant de conducatori incapabili”

    Tom, ai stat mult pe gindurile alea “independente” pina sa “nasti” fraza de mai sus? De la inceput vreau sa iti fie clar ca eu unul nu scriu aici cu gindul la un post primit “cu recunostinta” prin gratia vreunui Lord, ci scriu pentru ca asa consider eu ca este bine (ca implicare ideatica) si util (ca efect pe viitor).

    Ca si cum nu ar fi fost suficient de biased articolul tau afirmi fara acoperire ca mesajele elogoase ar fi scrise de oameni care s-ar fi facut “pres in fata lui Ceausescu”. O afirmatie gratuita si insultatoare prin generalizare, si in care eu unul nu ma regasesc. Daca erai un analist profesionist, ai fi cautat sa individualizezi cazurile aducind probe, sau in lipsa lor ti-ai fi tinut otrava in sticluta. Daca cineva se foloseste aici de “pres” cred ca tu esti cel care foloseste “The magic carpet” sa iti porti cititorii.

    Tom, ce te face sa crezi ca aici sunt oameni care nu judeca “colectiv”? Cit de independenti ar trebui sa fim in gindurile noastre ca sa ajungem la ”standardul Tom Gallagher” de gindit independent? Sau “independenti si ne-servili” sunt doar cei care nu critica Presedintele, caci nu am citit un cuvintel in memorialul tau pe 2007 despre modul in care Presedintele serveste poporul? Cind un britanic sustine un politician in UK cu un “pat on the back” si un “Good job!” e servilism sau nu?

    Daca ai “guts” vino aici pe forum sa dezbatem liber despre “servilism”. Si ca sa iti dau un “head start” si un “boost” o sa afirm ca in UK exista o traditie de servilism bazat pe clase sociale.

    Tom, cred ca insulti poporul roman, daca de la o mina de bloggeri ajungi sa spui despre tot poporul ca ar avea inradacinat un grad “imens” de servilism. O fi el saracul popor sarac, dar nu cu mintea.

    La Multi Ani tuturor romanilor!

  15. astept maine sa mai vad vreun incident pe vreunul din aeroporturile de aici sa vezi cum ma duc sa strang de gat pe cineva ( nu stiu, orban, indivizi responsabili, chestii d-astea). Daca tot n-am revelion, macar sa ma lase sa lucrez linistit 😉

  16. 😛

    si daca maine nu veti butona pe net …un an nou plin de fericire ( nu va urez ceva electoral, pentru ca va sta mai bine blogger 🙂 ) Bine, senator da bine. Dar tot blogger 🙂

  17. Unele teorii matematice ale haosului se bazeaza pe expresii matematice care exprima o oarecare ordine. Este cunoscuta teoria fractalilor , pe baza careia se pot descrie forme dintre cele mai diverse , naturale sau nu ( de exemplu : linia tarmului unei zone de coasta ). Daca vom privi mai atent , exista astfel de exemple si in jurul nostru . ..

    Cum altfel s-ar putea explica, domnule Nastase , haosul ordonat al circulatiei auto din capitala , in care , atentie !, o singura data intr-un AN de zile s-a intamplat, de necrezut !, si atunci cand nu era prea multa lume pe strada, sa intre un ministru cu masina ministerului intr-alta a cetateanului, sau haosul artistic in stil Picasso al bordurilor care desi ai crede ca descriu movilite, delusoare , munti cu cariere exploatbile de marmura, imediat se grupeaza frumos , ca intr-un caleidoscop al copilariei , de-a lungul strazilor din zona Dorobanti, conform unei legi repetitive Gauss-Videanu, cu o incapatanare de sir finit.

    In momentul in care , cu o probabilitate de unu la milioane ,un avion da peste un vehicul parcat neregulamentar pe pista de decolare, cu luminile stinse ,asemenea unei carute de la bariera Voluntari ,se dau matematica si toate legile Videanu ,si Orban ,si Gauss , peste cap.

    Aici intervine mana destinului si slabiciunea vezicilor umane in zona crepusculara , tip Twin Peaks . Rezulta ceva de genul : cei din turn uita sa strige la cei de langa masina sa inchida ochii ca vine avionu’ , din cauza unei colici la vezica biliara, iar cei de langa masina coboara hipnotizati sa faca ceva ce nu mai facusera de mult , din cauza cine stie carei alte vezici .

    Iar noi, cei de pe blog, carora ni s-a ridicat moderarea cam devreme in haosul ordonat ,matematizat si generalizat al constiintelor fugite din calota, conform teoriei ca daca nu ne interzice nimeni sa tipam , putem sa si latram (pardon , mieunam) , ajungem chiar si sa muscam cetateanul pe proprietatea caruia am intrat prin gardul gaurit…

    Mare-i haosul in gradina blogului tau, Doamne, si multi intra prin gardul moderarii…
    Iertati-i ca nu stie (!) ce face , domnule Nastase…La multi ani pe blog !

  18. Înţeleg că cineva nu a avut curaj să dea direct OK la comentariul meu pentru că fac băşcălie de operatorii de zbor.
    Nu au fost victime, avionul este asigurat, oamenii au ajuns unde trebuie… nu este nici o nenorocire. De ce trebuie sa facem un sinistru acolo unde nu este.

  19. Azi am luat doua pastile de ginckobiloba . Puteam sa jur ca nu o sa mai uit ceva. Va rog sa publicati, domnule Nastase , frumusel si cat de curand, adresa de contact a acestui domn Galagheru , pentru ca , in calitatea mea de blogger si comentator intrat prin gard , pe blogul altuia , nu admit sa fiu catalogat drept servil. Macar daca ma facea escroc , sau bolovan , sau imi ura bafta la peste ….

  20. Neinfectat de comunism este mic pion care prin asemenea postari vrea sa sa fie in ” centrul ” atentiei. Dar el este doar un executant fidel, isi ia si el simbria dupa cum scrie. Nu inteleg insa de ce va mira. Asta e linia politica trasata presei proZeus, baietii se conformeaza si gata. Eeeee, daca reactionati dur de la primele minciuni lansate pe seama dumneavoastra, daca ar fi platit careva , se linisteau apele. Dar asa ?! Dumneavoastra nu faceti nimic concret sa opriti minciuna. Ia sa cautati de unde vine mesajul neinfectatului, ia sa fie intreabat proprietarul PC-ului cine e cel ce scrie asemenea minciuni si ia sa plateasca si neinfectatul daune civile pentru calomnie ! S-ar linisti si i-ar spune sefului sau: sefu nu mai poat sa mint ca eu platesc, nu dumneata !

  21. Si daca astazi stirea de senzatie a fost : ” un avion a tamponat un autovehicul , la decolare ” , maine vom afla ca : ” un om neinfectat a muscat un caine ” ?

  22. AM REVAZUT , PE ANTENA 3 FAHRENHEIT 9/11 !!! ATI VAZUT CE BASTARZI CONDUC LUMEA?? ACEIASI[ PASTRAND PROPORTIILE] CU CEI CE CONDUC SI ROMANIA!!! CAND ERAM MAI TANAR AM CITIT UNDEVA CA PESTE 90% DIN AMERICANI NU STIAU DE ROMANIA!!! MA MIRAM, CUM POT FI ATAT DE REDUSI[ CA SA NU ZIC ALTFEL]??? INTRE TIMP NU MA MAI MIR. CHIAR MA ASTEPT CA , IN CURAND, 90% DIN ROMANI SA NU STIE [DE EX.] UNDE E SITUATA ROMANIA!! RECUPERAM VARTOS!! DOAR SUNTEM FIDELI ALIATI, NU ???

  23. Eu nu inteleg ce cauta masina aia pe pista. Ce, era pista ma-sii???

    In alta ordine de idei, poate imi spune si mie domnul Nastase cum ar fi putut fi evitat accidentul daca dumnealui ar fi fost presedintele tarii la ora asta.

    Multumesc anticipat.

  24. @Lupascu
    eu cel putin nu ma inchin la „statuia” lui nastase asa cum faci tu in fiecare seara…singura mea „boala” e ca eu nu il consider pe nastase salvarea romaniei asa cum voi credeti cu inversunare…

    @ gabrilea stranvitchi
    poate tu nu ma citesti, dar dupa cum vezi domnul nastase mi-a acorddat aproape un articol intreg….
    eu cel putin nu ii compun ode parvenite…putina reality check nu ii strica nici dumnealui din cand in cand…in fond ce gandesc eu despre nastase si PSD , o gandesc multi, multi alti tineri din tzara voastra..trebuie sa tina cont si de asta si sa isi schimbe atitudinea daca mai vrea sa joace un rol in politica romaneasca

  25. Ieri, sau acum citeva zile nu mai stiu exact cind (pe OTV) am vazut un “neica nimeni” ce-si zicea vicepresedinte PSD si care anunta cu emfaza politicile de alianta de anul viitor ale PSD-ului. Pe cine credeti ca integra “neofitul” (probabil asa primise ordin de la actuala onor conducere) in partide de stinga, partide ce urmeaza sa participe la o alianta cu PSD-ul, alianta zicea el viabila: PIN –ul lui Gusa, PC-ul lui Voiculescu, niste Ecologisti, parca era vorba si de niste amici ai lui “Dom Profesor” de groaza… Domnule Nastase nu stiu ce mai asteptati…vedeti PSD-ul sa lupte pentru Gusa si “partidul” lui PIN ??? de ce ca este prieten cu Ponta?
    Vedeti PSD-ul sa lupte pentru un partid tradator PC care a tirit pe la DNA si prin tribunale membrii de partid PSD ???
    Daca “neofitul” s-a produs la TV este clar ca aceste aranjamente au fost discutate si urmeaza a fi aplicate…
    Nu ne creati sperante desarte, a mai ramas sa fim tradati si de catre conducatori acestui partid, citiva au si facut-o deja.
    Sunt foarte curios ce se poate spune despre acest scenariu anti PSD catastrofal, pacat de distrugere a acestui partid …pacat.
    Asa-mi trebuie daca m-am uitat la OTV mi-am stricat sarbatorile.

    Inca o data cele mai bune urări pentru Noul An 2008 ! La Multi Ani!

  26. A fost accident de masina sau accident de avion? Oricum, nici la alegerile din 2004 nu s-a stiut bine ce-a fost…
    Va doresc un 2008 mai clar si mai fericit, atat PSD-ului, cat si d-voastra, impreuna sau separat!

  27. Domnule Nastase,

    remarc in acest post o agresivitate pozitiva din partea Dumneavostra care, sincer, m-a uns la suflet. Acesta e tonul pe care trebuie sa-l adoptati in confruntarile ce au sa urmeze.

    Va doresc ca in 2008 toate dorintele sa vi se implineasca!

  28. Nicole,
    intrebarea ta („a fost accident de masina sau accident de avion?”) exprima cel mai bine natura paradoxala a intamplarii de astazi dar, pana la urma, si starea de dezagregare, de haos din Romania.

  29. @Nicole
    LOL, superba intrebarea. Lelia Munteanu isi incheie fantastic articolul din Gandul de azi:

    „Si, cand credeam ca nici n-a inceput, s-a terminat apoteotic-romaneste: cineva a infipt o autoutilitara in pista. Si o suta de teoreticieni si practicieni de pe Henri Coanda s-au dat utili si au incercat s-o scoata.
    Incat te apuca o strangere de inima: vor reusi responsabilii sa dirijeze anul 2008 spre noi, fara sa-l ciocnească de 2007 care tocmai decoleaza?”

    Intr-adevar, vor reusi administratorii tarii sa nu ciocneasca 2007 de 2008, si 2008 de 2009?

  30. Mi-am petrecut aceste zile scriind.
    Si „umbland din blog in blog” pentru a depista prsonaje interesante carora sa le comunic ceva important.
    Am reusit un lucru extraordinar: sa fac publica o incercare periculoasa de destructurare politica, planuita intr-un moment in care foarrte putini sunt cei atenti la miscari cu „extensii de culise”.

    Am reusit acest lucru cu ajutorul prietenei si aliatei mele, M.

    Eu aflasem ceva- ii spusesem- ea a aflat altceva (atat un „ceva” petrecut „coincident” in aceeasi zi cu intalnirea despre care aflasem eu- „altceva” planuit pentru ziua si zilele urmatoare) care „rima” foarte bine si mi-a comunicat. M. a fost „detonatorul”!

    Am pus cap la cap lucrurile, le-am verificat si am scris, apoi, am trimis cu incapatanare textul in sute de parti.
    Dupa re-actie am realizat ca reusisem!
    Cei implicati au stopat totul in urma mesajului „Stiu!” (il postasem si aici, pe blogul ANului meu drag- apoi, pe alte bloguri) iar ceilalti, care nu sunt de acord cu actiuni absurde de tipul celor semnalate de mine, s-au implicat pentru stoparea lor.

    (Sa nu uit: de mare folos mi-a fost si Ion Adrian, colegul nostru de blog!!!)

    SI ACUM, O STIRE SPECIALA („amanuntul” semnificativ!!!).
    In acea mizerabila lucratura semnalata prin textul expediat de mine era implicat SI Prostanacul (impreuna cu Mocioalca, de exemplu de la PSD- si cu, tot de exemplu, Blaga si Frunzaverde de la PD).

    Am „propus” textul si pe blogul Prostanacului (ca si la PSD si la TSD).
    Este neesential daca Prostancul, citindu-l, va fi facand prostanacia sa dispuna stergerea lui (era precizat explicit totul).
    Important este ca ADMINISTRATORUL blogului Prostanacului, ca si cei care se ocupa de blogul PSD L-AU POSTAT!
    Asta inseamna ca in acea echipa (acele echipe) exista personaje responsabile, care nu se supun spuselor aberante ale Prostanacului.

    Am transmis textul la „Politica noastra” (o revista on line reusita).
    NU doar ca l-au publicat, dar l-au si ilustrat (exact ca la ziar!).
    Trebuie facuta mentiunea ca la Politica noastra nu sunt sustinatori ai Prostanacului sau ai jenantelor lui demersuri.
    (politicanoastra.blogspot.com)

  31. CAND CHOPIN TACE IN MI BEMOL MAJOR

    Am intalnit un nume indemn catre un (in)semn pe portativ.
    M-am gandit mereu din ce gama ar putea fi nota aceea.
    Nu stiu, dar nu e cu becar. E un reper. Cel mai probabil, e in major.

    Cand chemi pe nume, (in)semn(i) prin amprenta numelui in sine.
    (Acelasi nume nu (in)se(a)mn(a) acelasi in-semn!).
    Uneori- deseori- acel nume imi aminteste de Chopin si “Mi bemol major”.
    De Grande valse brillante- nr. 1 (in Mi bemol major, desigur).
    Sau, de Nocturna nr.2 (fara indoiala, in Mi bemol major).

    Mi-ar putea aminti de multe piese muzicale, dar, in sufletul meu, rimeaza cu Chopin.
    Cu lumea lui tulburatoare reflectata in afara.
    Caut reflexul, sa-i urmez calea catre interiorul construit in Mi bemol major.

    Intai, pe acordurile din Grande valse brillante, indemnul din numele acela s-a estompat.
    Apoi, contopindu-se cu Nocturna nr. 2, nota muzicala s-a intors pe portativ.

    Imi amintesc ca am intalnit un nume indemn catre un in-semn pe portativ.
    Mi-e dor de el.
    Chopin tace in Mi bemol major.

  32. @emigrantului si tuturor curiosilor
    am o dezvaluire senzationala, incredibila, in direct, reluat si re-transmis de pe blogul lui nastase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
    eu sunt de fapt traian basescu,cel pe care il urati atat, mi-am asumat acest nick, mi se pare hazos si stiam ca o sa va bagatzi gheara in gat numai la vazul nick-ului…abia astept sa ma dea nastase in judecata; o sa- i cer la tribunal sa se uite din nou in oglinda:)):))

    esti multumit emigrantule in romania? nu am nevoie sa platesc pe nimeni, ma distrez de minune cand va contrati cu mine, si il ajut si pe nastase sa fie un better man than he is (ca am vazut ca va spargeti si in engleza sa imi demonstrati ca sunteti mai buni decat mine)

  33. @Gabriela Savitzky: „Am descoperit o multime de oameni […] mai instruiti, si chiar mai buni… aici mai am de lucrat…”
    Pai doamna, numai eu v-am atras atentia, de vreo 3-4 ori ca „la-m” nu se scrie asa, „aprehensiunea” nu e sinonim cu „coeziunea”, „inafara” NU exista in limba romana, si nici „strapontina” nu este ceea ce credeti Dvs. Dar… ati preferat de fiecare data sa ma cenzurati in loc sa „lucrati” la corectarea textului.

  34. Nu vreau sa-mi stric bunatate de postare pe blogul propriu, totusi cite ceva trebuie sa scriu, daca dl Nastase tot a abordat subiectul. Mai intii, ca accidentul seamana cu cel produs cindva in Canare (DC-10 contra 747, in 1976 cred, tot pe ceata, cel mai mare accident avitatic din istorie) cu diferenta ca la Otopeni a fost masina si nu avion pe pista. Sa-i multumim lui Dumnezeu ( sa-i multumim sortii, pentru dl Iliescu ) ca nu au fost victime, desi fiind acolo 117 oameni cu parale si pozitii – fiindca nu chiar oricine pleaca in concediu in Egipt – ar fi fost o buna ocazie de a se crea 117 de noi oportunitati datorita locurilor lasate libere de 117 decedati. La prima vedere, cauza pare a fi o necoordonare intre oamenii din turnul de control si muncitorii firmei UTI, care asigurau intretinerea si, in ciuda maiestriei echipajului, care realmente a salvat pasagerii, il putem banui de o oarecare stare de suficienta, din moment ce au observat masina la 100 m pe o vizibilitate de 250m. In realitate, cred ca aceasta lipsa de coordonare a fost doar declicul. Cercetarea unor accidente aviatice din strainatate a scos uneori la iveala cauze surprinzatoare. De exemplu, birocratia in investitii, ca si contractele de servicii cu scapari: in mod normal sistemul de securitate al aeroportului trebuie sa includa si securitatea pistei ori pistelor, din punct de vedere al obstacolelor, la vreme de zi si de noapte, in orice conditii meteo. Pe vreme de ceata, inspectarea pistei se poate face cu o camera de imagine termala. La nivelul aeroportului Otopeni, o camera de imagine termala suficienta pentru a vedea pe ceata, ploaie, ninsoare, ori noaptea pe toata lungimea pistelor (4-5Km) costa pina in 60K usd. Si uite-asa, dincolo de un moment de eroare omeneasca, s-a prapadit un avion de 40M usd pentru ca nu s-au cheltuit 50-60K usd. Cind e nevoie de camere de imagine termala, cautati-ma si nu veti gresi.
    In incheiere, din nou La Multi Ani dlui Nastase si colegilor de pe acest blog, indiferent de vederile ori simpatiile voastre politice. Sa aveti cu totii un an 2008 bun si fericit.

  35. „Lasand gluma la o parte, accidentul de la Otopeni ne arata lipsa de coordonare in interiorul sistemului institutional. Cu alte cuvinte, haosul din Romania.”
    Stimate Domnule Adrian Nastase, cred ca faceti o confuzie intre doctrina institutionala, pe de o parte, si cultura organizationala, de cealalta parte. Aeoroportul Otopeni nu este institutie. Este organizatie/intreprindere. Care sunt liniile de ghidare pe care le-ati trasat Dumneavoastra, cand ati fost primul-ministru al Romaniei, privind dezvoltarea culturii organizationale in Romania? Eu nu le cunosc, publicul nu le cunoaste. Daca vreti sa construiti “discursul de cauzalitate de la Otopeni”, cred ca parte din vina accidentului tragic va revine.
    Titus Filipas, blogideologic.wordpress.com

  36. Pentru a fi petrecut ceva timp pe acest blog in acest an, as vrea sa va urez un 2008 plin de bucurii!

    La multi ani!

    Radu

    PS: Am vazut si eu acel articol din Rom lib. Eu am inteles ceva diferit de cei de mai sus (am inteles ca acuzatia era de a respecta ca lider un personaj despre care se banuieste ca este corupt, iar servilismul consta chiar in aceasta acceptare), dar asta e mai putin relevant. Ce ma surprinde este ca din acea directie vin astfel de acuzatii, in contextul in care cred ca axa Ceausescu-Basescu este o solida scoala de servilism in Romania, scoala ai carei elevi stralucesc atat in politica cat si in media. Discursul lui Crin Antonescu din sedinta suspendarii (una din placerile politice ale acestui 2007!) se referea tot la o astfel de filiatie Ceausescu-Basescu…

  37. Alexandru Petria..// Daca nu stii iti spun eu ca Mihnea Georgescu este un tinar inteligent. Faptul ca are ,ca si modele in viata ,oameni cu orientari de stinga in politica romaneasca ,nu inseamna ca este lingau.Sper ca nu te superi pentru asta. Domnule Adrian Nastase va doresc sanatate si putere de munca. Anul 2008 este crucial pentru P.S.D. iar ianuarie 2008 va lamuri multe lucruri>.Sper sa fie bine.

  38. Domnule Nastase,
    Sunt o admiratoare a dvs. si a familiei dvs. inca din anii in care ati aparut pe scena politica. Am urmarit tot timpul evolutia dvs. si v-am apreciat in totalitate opiniile. Vreau sa subliniez ca in acest moment reprezentati speranta de viitor a romanilor. Poate ca unora nu le convine chestia dar sunt putini, sunt cei carora le-a fost bine in acesti ani tristi pentru popor.
    Asteptam de la dvs. in primul rand revenirea la conducerea PSD, cel ce sta acum in pozitia de lider este o persoana care nu-si apartine, este un tip coordonat.
    Trebuie sa va intoarceti altfel partidul se va divide.
    Va rugam domnule Nastase sa ganditi strategia de revenire la putere cat mai repede!
    Fie ca 2008 sa aduca romanilor la putere pe cel ce a fost adevaratul castigator in alegerile din 2004!
    LA MULTI ANI!

Lasă un răspuns