In sfarsit, o stire de senzatie din Romania

In sfarsit, o stire de senzatie din Romania. Un avion s-a ciocnit cu un autoturism pe pista de la Otopeni. Probabil o premiera mondiala. Televiziunile de stiri vor avea materie prima pana la Revelion. S-a mai intamplat ca unele avioane sa se intalneasca cu iepuri pe pista, la aterizare sau decolare (desi iepurii se feresc mai bine de impact, in comparatie cu autoturismul pentru care s-a platit, probabil, taxa de inmatriculare in Romania). S-a mai intamplat ca unele avioane sa-si infunde turbinele  motoarelor cu pasari. Dar iata, in sfarsit o noua realizare importanta a aviatiei romanesti  si a sistemului de control aerian. O ciocnire, in traficul aglomerat de la sfarsitul anului, intre un avion si un autoturism. Nu o ciocnire, fara impact mediatic, intre vreun tir si vreun Matiz ci o ciocnire adevarata, ca-n filme.

Lasand gluma la o parte, accidentul de la Otopeni ne arata lipsa de coordonare in interiorul sistemului institutional. Cu alte cuvinte, haosul din Romania. Ce s-a intamplat la Otopeni este tragic, nu comic.

In alta ordine de idei, Neinfectat de comunism, referindu-se la unele „legende” in legatura cu mine, reaminteste de zvonul persistent dupa care sotia mea ar fi actionara la Sensi Blue.  Am mai dezmintit acuzatia asta, intr-o emisiune cu Dan Diaconescu, acum cativa ani, cand a si intrat in direct unul dintre actionari si care a negat. Daca se vor mai repeta astfel de acuzatii, ii voi actiona in justitie pe indivizii respectivi.

Neinfectat de comunism sugereaza ca as avea unele interese si in ceea ce priveste privatizarea societatii Antibiotice Iasi. De fapt, unii poate isi mai amintesc, eu am fost  (si mai sunt) impotriva privatizarii fabricii de medicamente din Iasi. Pentru doua motive simple. Primul – in caz de cataclism natural sau de conflict (sper sa nu se intample niciunul), statul ar avea nevoie de controlul unei fabrici pentru medicamentele de baza. Al doilea – in conditiile evidente ale cartelurilor pe piata importurilor de medicamente si pentru a sustine politica medicamentelor de baza compensate, ai nevoie de un „partener” local. Am fost in cateva randuri la Iasi pentru a pune la punct aceasta strategie. Sigur ca guvernul liberal doreste sa „praduiasca” ce se mai gaseste prin camara in 2008 dar ma mira ca nimeni  (PSD, alte partide, ziaristi, analisti) nu a iesit sa comenteze aceasta decizie gresita a guvernului. Actionariatul, daca eu stiu bine, inseamna , in marea majoritate, Avas si SIF Oltenia. Asa ca, Neinfectat de comunism, chiar daca nu te-a infectat comunismul, s-ar putea sa faci unele infectii la care sa ai nevoie de penicilina la preturi scazute, social-democrate. Vezi deci ca politica de stanga pe care am construit-o la guvernare, te-a inclus, fara sa vrei, si pe tine.

In sfarsit, dragi prieteni, infectati sau neinfectati de unele sau de altele, vreau sa va multumesc pentru aceste sase luni de dialog, in care numarul accesarilor, pe blog, a depasit 650.000, numarul comentariilor 14.500 si in care ati citit (sau nu) peste 400 de scrisori din partea mea.

Pe curand.

88 de gânduri despre “In sfarsit, o stire de senzatie din Romania

  1. neinfectat de comunism:
    esti cam simplut daca reduci opiniile pe blogul lui Nastase doar la doua extreme; postari elogioase(si nu te contrazic ca exista) si calomnii ,,subtiri” ca cele pe care le lansezi tu, aparandu-te apoi ca sunt doar ,,zvonuri” pana cand vor fi dovedite. Nu inteleg de ce esti mandru, ca ti s-a dedicat un articol in urma postarii tael? Acum, depinde de persoana, eu ,in loc a creez situatia de a mi se dedica un ASEMENEA articol, in care mi se demonstreaza ca sunt un mincinos rauvoitor, as prefera mai bine lipsa lui:).Sunt convinsa ca nu ,,te-a terminat” Nastase cu replica lui, am mari dubii ca ai fi inteles-o, am impresia ca tu reactionezi doar la insulta frusta sau nici atunci. Iti atrag atentia ca totusi, Nastase iti pune postarile pe blog ,desi nimeni nu e obligat ca pe blogul sau sa accepte calomniile cuiva; macar din acest motiv ce-ai zice sa vii totusi cu o dovada, o SINGURA dovada, fie privitor la Sensiblu ,fie privitor la Antibiotice, ca sa mai ai o bruma de credibilitate.Uite, iti dau si o sugestie, la Registrul comertului ar trebui sa gasesti actionariatul firmelor respective, straduie-te, poate gasesdti ceva.

  2. io zic că-i un succes cîtă vreme nu şi l-au băgat în turn sau ar trebui să medităm obidiţi la cît de minori sîntem comparativ cu,bunăoară, licuriciu’ mare în oricare din întreprinderile noastre
    La mulţi ani şi soare!! pe toate străzile 🙂

  3. asta cu „aveonu buf in masina” e un accident. caraghios.
    putea sa se transforme intr-o tragedie…
    har Domnului ca a trimis niste „ingerashi” prin preajma….
    insa nu e nimic nou, oameni buni…suntem noi..poporul asta de „lasa asa…e bine…ca merge oricum. brown e sefu’ in tzara asta”.
    mihailesti, DN1, Bucuresti-Pitesti (cu campurile incendiate si ce a urmat), orban, tarom…
    nu ne mai mira nimic…zau….
    „lipsa de coordonare in interiorul sistemului institutional.”…”haosul din Romania”
    sa fim seriosi, asa functionam noi…si sistemul institutional e oglinda noastra.
    urla presa 3 zile…si gata.
    asta e tot..
    a, mai barfim si noi nitel.
    luam masuri adevarate? eliminam haosul? ne intereseaza? suntem seriosi? vrem sa facem treaba?
    ete….vrei sa speriem electoratul?
    facem niste anchete, comisii, comitete si problema-i ingropata.

  4. Drept pentru care astazi nu am mai luat nici o pastila de memorie si cred ca nu voi uita de ce am intrat pe blogul domnului Nastase….Aha, da. Ca sa va urez tuturor , servili sau nu, precum si distinsului proprietar , un calduros si sincer : La multi ani ! (ne vedem maine , dupa potroace)

  5. accidentul de pe otopeni este in mare masura rezultatul angajarilor de-a dreptul penibile care se fac in tara noastra, indiferent de capitalul social al firmei (de institutii publice nu mai incape vorba)!
    sigur ca acest incident, alaturi de 2 batai 3 crime 7 intoxicari cu sarmale si alcool respectiv 10 tamponari (fara cea apocaliptica a lui orban) vor tine cu sufletul la gura milioane de telespectatori insetati de telenovele!!! si ne mai miram ca avem un popor a carui cultura scade pe zi ce trece, ne uitam de traditiile in timp ce ne apucam, de pilda, sa spargem farfurii si pahare chipurile pentru a ne de-stresa!!!
    cat despre neinfectat de comunism: este genul de om care doarme cu tabloul lui base deasupra capului si este mandru de realizarile actualului presedinte, care nu a facut parte din comunism!!! cand plangea pe umarul lui stolo si combatea comunismul eu am alergat suta de metri in 8 sec, new world record!!! si cand a venit presedintele cu o donatie de 100 milioane de euro din finlanda am plans de fericire si emotie (flota pe care a donat-o in anii 90 finlandei a readus tarii dupa 10 ani 100 d milioane)!!!
    asa ca draga neinfectatule dc a-si fi doctor ti-as spune ca esti in ultimul stadiu!!!

  6. Domnule Adrian Nastase spuneati de mii de oua pe care le-ati impartit, nu shtiti numarul exact? nu ati gasit pe cineva sa le numere? 😀 A fost o gluma, sper ca nu va simtiti ofensat, dar si noi va multumim ca va faceti timp sa expuneti nishte pareri pe acest blogg! La multi ani!!!

  7. ioana lupea asta de la EZ ar trebui executata pe stadion si familia ei fortzata sa plateasca pt gloantze, cum is permite nesimtita sa atace partidul etern, unic, asa de miseleste? ia read it and weep:

    In viziunea senatorului PSD Serban Nicolae, autorul unui proiect de lege cu acest scop, CNSAS ar trebui sa stabileasca doar daca un dosar de Securitate se publica sau nu. Fara atributia de a pronunta verdicte de politie politica, Consiliul se va transforma intr-o editura de nisa, un fel de Monitor oficial al Securitatii. Nu este primul atac la integritatea institutiei, supusa unei campanii neintrerupte de discreditare in ultimii doi ani de existenta, practic primii de functionare in parametrii legali. Daca pana in 2005 a fost doar o forma fara fond, una dintre nenumaratele comisii si comitete de elucidare a unor evenimente din trecutul recent, acum CNSAS a intrat si in posesia materiei prime, dosarele fostei Securitati.
    Perfida, propunerea legislativa a senatorului Serban Nicolae, un tanar politician conectat la creierul lui Ion Iliescu, are sanse de reusita. Pleaca de la lipsa de obiectivitate a membrilor CNSAS – propusi politic – si flateaza opinia publica, sustinand ca aceasta este singura instanta valabila. Ideea nu e noua, se afla in urma cu un an si in centrul unei campanii a postului Realitatea TV. Totusi, oricat de multa incredere am avea in intelepciunea opiniei publice, ea nu are instrumente sa evalueze un dosar al fostei Securitati.
    Intentia partidului patronat de Ion Iliescu este probabil sa starpeasca orice institutie care ar putea produce acte oficiale privind totalitarismul comunist si sa puna capat dezbaterilor publice asupra naturii criminale a acestuia. Astfel incat nimic sa nu perturbe nostalgia romanilor hranita cu ciocolata cu rom, spalata cu Dero si purtata de muzica lui Horia Moculescu. Atat timp cat totalitarismul comunist este asimilat celor mai frumosi ani, si nu crimei in masa, PSD, inca al lui Ion Iliescu, nu are nicio problema de legitimitate politica

  8. Forta conducatoare in stat e tot PSD-ul, iar idealul romanului ramane pomana de la buget, tonul discutiilor la televizor il dau in continuare lingaii de frunte ai lui Ceausescu sau clonele lor. Juni dotati cu microfon si nesimtire, loaze comunistoide de ultima generatie si speta au ajuns sa stabileasca agenda discutiilor publice. Posibilul moment al reformelor liberale s-a refugiat in tehnica aranjamentelor pe sub masa, „ la Olteanu. Reforma va face, zdrobind maselele adversarilor, doar Norica Nicolai. Totul, desigur, sub privirea intelegatoare, vag complice, vag juisand de efectele confuziei, a premierului Tariceanu

  9. La multi ani, Adrian Nastase! Cele mai bune ganduri pentru familie si sa dea Domnul un an 2008 in pace, cu sanatate si cu dreapta masurare a noastra, a tuturor. Succes si cale luminata!

  10. La multi ani d-le Nastased-voastra si familiei!! In rest comentariile (postarile)sunt in general interesante.Cum s-a facut „zicere”despre Gusa nu pot sa nu remarc faptul ca aici gresala mare a fost aducerea acestuia in PSD.Prin el a fost posibila intocsicarea dumneavoastra si apartidului.Eu ,ca membru PSD,de la infiintare cred ca lovitura de la congresul cu eliminarea lui ILIESCU a fost organizata in afara partidului.Discutand cu participanti la congres imediat dupa,acestia se mandreau cu „fericirea”de a fi in gasca de la Cluj faraa se gandi ca in opozitie este nevoie de coeziune nu de „spargere”Ultimele detalii inainte de acel congres s-au luat intr-o vila din Galgau si sub supravegherea profesorui si a lui Suianu.dupa eliminarea d-lui iliescu izolarea dumneavoastra a fos mai usoara cu ajutorul serviciilor si a presei de scandal sau platite.Daca partidul nu isi revine repede printr-o operatie urganta de schimbare in strategie si conducere acesta va sta in opozitie multa vreme spre paguba Tarii si a sa.Geoana nu are deloc statura,mintea,abilitatea sau diplomatia necesara pentru aces post si mai ales in aceste vremuri.Pericolul nr.1Basescu si ceata sa nu este atit de tare cat se vorbeste doar ca nu a existat nici o VOCE PUBLICA AUTORIZATA si cu un vocabular clar si pe intelesul tuturor care sa-l cine este in realitate acest individ .Voi reveni.Fericire multa!!!!!!!!!!!!!!

  11. @A.N. Constatare la sfarsit de an:
    Unii prea va lauda,chiar lingusesc ,altii prea va injura,critica.Pe medie totul este O.K.Suntem construiti genetic printe-o „intamplare „a naturii si avem dreptul sa spunem :
    La multi ani cu sanatate tuturor celor dragi!!!!

  12. Oameni buni, daca nimeni nu stie cine este actionarul principal la sensiblu poate// zicerile de la blocul meu vor ajuta putin//De curand, cateva zile numai ,la parterul blocului meu s-a deschis o farmacie Sensiblu;Ca sa se deschida a fost tevatura mare pentru ca acel spatiu la origini era tutungerie// asa se numea pe vremurile celelate//,apoi un patron platea chirie fostilor propietari cu tutungeria si de peste 15 ani aveam un magazinas de carne si mezeluri foarte cautate si de oameni din alte cartiere ca patronul era intreprinzator bun ,aducea carne din Fagaras ,ceva mai ieftina …si ne-am pomenit ca a inceput sa se mareasca spatiu fostei tutungerii, insist pe cuvant pentru a spune ca era vorba de un spatiu mic,mic.S-au intins pe trotuarul de langa bloc , ne-au barat o cale de trecere ,apoi erau gata sa ne micsoreze si intrarea in bloc,intrare ce era una singura si asa destul de greu de ajuns la ea din strada{@pentru neinfectat numai ;era blocul despre care vorbeam ca l–am cumparat cu bani adevarati in rate timp de 30 ani.Tu n-ai catadicsit sa-mi raspunzi ce fel de bloc ai atunci cand combateai tare, tot pe aici despre pretul platit de Domnul Iliescu]si sa mergem cu povestea mai departe;ne-am strans cativa insi de la //bloc //si am plecat la primarie,sa aflam cum de este posibil sa ne inchida aproape intrarea si cine-omul. care se tot intinde.Nu i-am aflat numele dar ni s-a raspuns ca are autorizatie primita de la primarie pentru extindere si ca propietarul este un arab si ca noi si noi propietari de multi ani trebuie sa acceptam situatia.Deci daca am inteles bine sensibluul del la blocul meu este arab.O fi adevarat sau nu imi vor raspunde poate din nou neinfectatii.Cam lunga povestea dar sa stiti ca este reala si poate a meritat totusi…. sa fie spusa.

  13. Alexandru Petria are dreptate în privinţa lui Mihnea Georgescu. Purtătorii de trenă umili vă pricinuiesc rău domnule Năstase.

  14. Domnule Adrian Nastase,
    Ce ati scris dumneavoastra despre accidentul cu avionul si masina imi aduce aminte de un titlu pus tot de dumneavoastra (foarte inspirat, de altfel) la un „post” anterior: „Unde dai si unde crapa”. Ce legatura are contaminarea de comunism cu… prefectura si cu acuza stupida ca Dana Nastase ar fi avut vreo actiune la Sensi Blu (nu „Blue” cum scrieti dvs.)? Sper ca aceste asocieri nu au legatura cu cheful (obisnuit, uman, de inteles) prelungit dupa Craciun. Sunteti un tip de categorie (mult prea) grea, pentru linia de (foarte) jos a unui exerctiu de „limbo dance” (daca ati incercat vreodata la o petrecere, stiti despre ce e vorba, daca nu, in mod cert unul dintre pustii dvs va poate explica, pentru ca adolescentii nu scapa ocazia unui astfel de joc). Numarati in liniste ouale distribuite de Craciun (admirabil gest din partea familiei dvs.!) si renuntati la comentarii ironice fortate, doar pentru a crea o supapa pentru nemultumirile tinute in restul anului cu grija sub capacul propriei dvs oale sub presiune. Este pacat de ceea ce reprezentati ca reper de inteligenta si cunoastere in materie de politica si uneori chiar de morala, OK?

  15. @Ina,

    „gut point”, ca sa-l citez pe ilustrul de la externe, problema suntem noi, este la noi, cei de azi.
    iti place sau nu suntem -marea majoritate din pacate- „tinerele vlastare” sau „matraguna”, la vremea senectutii, rasarita din semintelor sadite cu atata ardoare si abnegatie de komintern, acolitii lui si „tovarasii de drum”, din anii bolsevizarii romanilor si a Romaniei.
    este, daca vrei, si rezultatul firesc al „eforturilor” perioadei anilor 1946-2007. …exceptiile ….regula…bla,bla…

    iti doresc o trecere cu umor si intelepciune -first class :-)- in noul an, 2008. …si o petrecere cat mai frumoasa.
    La multi ani!

  16. @dinu
    multzam, asemenea.
    tuturor prietenilor de pe blog (pro/contra, infectati/sanatosi tun…stanga/dreapta…eu una m-as incumeta la un ness bine facut cu voi toti): sa aveti un an bun, bun, bun !
    gazdei noastre: oua multe si intelepciune.

  17. @Domnul Lupascu lasati-l ,ceea ce face pe acest bloog este o terapie ,modul lui de a se face bine.As putea sa va povestesc despre cineva care si-a platit din pensie ,ramanand apoi dator , chipurile o carte de versuri in care fiecare poezie ,fara rima , fara nimic se termina cu ??Jos Iliescu.. Si sa stiti ca pana la urma omul mi se pare ca arata altfel.Nu spun minciuni.Am cartea, pot cita din ea sau o pot imprumuta nu dumneavoastra ci cui trebuie, marilor opozanti.Nu va mai spun ca modul cum am cumparat-o e o alta poveste care ar fi folositoare //marilor opozanti de pe acest bloog//.Dar asta numai daca mi-o cere unul dintre ei.

  18. Domnu Nastase,
    in legatura cu privatizarea fabricii de medicamente, si scuza (penibila) cu privatizarea si razboiu (aia cu sustinerea productiei interne e valabila):

    ca aproape ales sef de stat ce va aflati, de „rechizitie” si „caz de forta majora” (care include si dezastrele naturale, si razboiul) ati auzit vreodata???

    n-ar strica sa va faceti si dumneavostra mai bine temele 😀 asa cum le reprosati altora ca nu si le fac (si pemine chiar m-ati prins odata cu ele nefacute ca lumea).

  19. dracu,
    pentru ca, inteleg, tu – spre deosebire de mine – ti-ai facut temele in legatura cu privatizarea fabricii de medicamente de la Iasi, as vrea sa-ti pun o intrebare naiva : daca cel care cumpara fabrica (o mare companie transnationala de medicamente, spre exemplu) inchide,ulterior, fabrica, pentru diverse motive, intr-o situatie critica, ce mai „rechizitioneaza” statul roman?

  20. Dl. Nastase,
    sa va raspund si eu cu o intrebare tot naiva:

    care e diferenta din punct de vedere al rechizitionarii (sau necesitatii acestei actiuni) intre faptul ca un investitor strain pune fabrica pe butuci, sau statul pune fabrica pe butuci?

    cand se pune lacatul pe o fabrica, chiar nu mai are importanta cine a fost proprietarul in caz de forta majora. tot inutilizabila e.

    Privatizarea nu e ceva rau, iar statul isi poate lua masuri de precautie, prin contractele de privatizare, impotriva unor abuzuri. sigur, daca nu cumva contractele sunt facute DOAR in beneficiul investitorului.

    exemplu concret: Santierul Naval Militar din Mangalia, neprivatizat nici pana in ziua de azi. si care a fost complet distrus. in momentul de fata au mai ramas vreo 2 macarale ruginite si o cala de lansare in acceasi stare.

    fata de, sa zicem, Santierul Naval Tulcea, vandut catre Aker, si care a fost modernizat si merge excelent.

    in caz de forta majora, pe care dintre cele 2 credeti ca le-ar putea folosi statul roman, Domnule Nastase? cel privatizat, sau cel la care inca mai e proprietar statul roman?

  21. dracu’
    O precizare la ce am scris mai devreme. Nu te preface ca nu intelegi. Nu discutam despr situatii teoretice (cat de bun administrator este statul) si nici despre anumite situatii concrete (pot sa-ti dau numeroase exemple de privatizari esuate si de fabrici puse pe butuci de catre firme private). Discutam despre fabrica de medicamente de la Iasi. In 2000 era pe butuci dupa guvernarea CDR, acum este profitabila dupa masurile luate in perioada 2001-2004. Ca d’aia se si doreste privatizarea ei. Punct.

  22. orice vaca datatoare de lapte e dorita, domnu Nastase 🙂 cred ca stiti asta mult mai bine decat mine, si nu-i nevoie sa dau exemple.

    eu v-am atras atentia ca in argumentatia dumneavoastra referitoare la fabrica ati folosit un argument valabil (cel al necesitatii unei „parghii” locale in piata medicamentelor) si unul fals (cazurile de forta majora; atat timp cat fabrica functioneaza (sau macar e tinuta in conservare) indiferent cine e proprietar, argumentul no 2 nu exista).

    la asta se referea „facutul temelor”. 🙂

  23. sadwank,

    stimate nick … am foarte putin timp, mai am foarte putin timp si imi plac propriile greseli; fie si numai pentru ca ma indreapta…

    Aya,

    un 2008 copt! Si mie imi place Kostrovitzky… Imi cer scuze pentru prostiile pe care, eventual, le-am scris… „L’homme revolte”, deh!

  24. Aya,

    e ca in bancul ala: „Buna ziua!”
    „Bat pari!” la Kostrowitzky, mai refer…

    l-am urmarit pe Mircea – ca-l urmaresc „om la om pe tot terenul” – la emisiunea de la Realitatea in compania ilustrilor gazetari si condeieri care se uitau la el cam cum ne uitam noi, astia netibetani, la o rama. O sa ma ocup de prestatia dumnealui, maine, la mine pe asa-zisul blog, cand o sa fiu ceva mai „limpede”. Oricum, a fost asa de penibil ca mi-a venit sa-mi decupez tricourile cu trandafiri, esharfele, sa iau cazmaua si sa scot si tufele de trandafiri de la vecini…

  25. Antibiotice Iasi nu face fata pe o piata care tinde spre globalizare.E ca si cum ai spune –teoretic vb– ca o firma(din Ro.)de IT are o cifra de afaceri de 10 milioane si vrea sa ii faca concurenta unei firme de gen Microsoft care are cifra de afaceri de sute de milioane…
    Intrebare:
    1.Cat va rezista firma aceea pana ajunge la faliment?
    2.Are mai multe sanse sa dea faliment intr-o astfel de competitie de una singura sau are mai multe sanse de a supravietuii pe piata daca e cumparata de o firma de gen Google?

  26. Sa nu uiti, mai draga Adriene, ca daca tarisoara noastra draga este in haosul de care zici matale, ti se datoreaza in buna parte si dumitale!

Lasă un răspuns