De sarbatori

Ieri, la Cornu, am primit o multime de colindatori. Unul dintre ei, venit din Mizil, mi-a spus – foarte mandru – ca el lucreaza „la via mea” din Tohan. I-am explicat ca nu am nicio vie, nici macar la Tohan. A parut usor dezamagit dar m-a asigurat ca, oricum, la viitoarele alegeri va vota cu mine. La alegerile trecute nu-si mai aducea aminte cu cine a votat…

Cate legende din astea  or fi circuland…

Apoi au trecut pe la noi cativa corneni sa ne aduca prajituri si cozonac si sa ne multumeasca. Impartisem la aproape 100 de familii cateva mii de oua, cu ocazia sarbatorilor. Cu o seara inainte, am fost invitat la petrecerea anuala organizata de colegii de partid din Prahova – primari, parlamentari, consilieri judeteni sau locali. Multa lume si o atmosfera foarte placuta. Toti isi puneau insa intrebari in legatura cu anul politic 2008 si cu actiunea viitoare a partidului.

De ieri suntem la Predeal. Vremea e  frumoasa. Prea cald insa pentru iubitorii de ski. Revelionul il vom petrece tot in familie si cu cativa prieteni. Am inceput sa citesc Povestea celor 47 de ronini , scrisa de John Allyn. V-am mai vorbit despre Asociatia celor 47 de ronini atunci cand v-am povestit despre fostul atasat militar roman in Japonia, Bagulescu, in perioada interbelica si dupa.

 Pe curand.

dsc02659.jpg

34 de gânduri despre “De sarbatori

  1. Domnule Nastase,

    legendele despre averea Dvs. sunt atat de multe incat cred ca e imposibil sa le enumeram pe o lista. Oricum, adevarul iese (si in unele cazuri a si iesit deja) la suprafata.

    Un an nou plin de bucurii si numai impliniri va doresc (atat in ceea ce priveste familia si apropiatii, cat si pe plan politic)!
    Sper ca 2008 sa fie un an al reasezarii si recladirii! Numai bine!

  2. Semne bune anul are!
    PD-L a pornit cu stangul in sondaje!

    Conform unui sondaj efectuat de ATLE(Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie) in perioada 16-21 decembrie 2007, prin simpla schimbare de nume, PD si PLD pierd, impreuna, 14 procente din preferintele electoratului.
    Sondajul a fost realizat in doua variante: prima cu PD si PNL; a doua cu PD-L;
    Varianta I………………… … Varianta II

    PSD=25,1 %………………….. =25,8%
    PD =30,3 %………………….. ––-
    PLD = 5,8 %………………….. ––
    PNL =12,8 %………………….. =14,1 %
    PD-L=Lipsa din sondaj…….. =22,1 %
    UDMR=5,7%…………………… = 5,4 %
    PRM = ?? ………………………. = 5,2 %
    PNG = ??……………………….. = 5,1 %
    Dupa cate se vede, tendinta descrescatoare a PD-lui, constatata la europarlamentare, continua si mai accelerat dupa unificarea cu PLD si transformarea in PD-L. Are de castigat, cel mai mult, PNL iar PRM si PNG ar trece pragul electoral.
    Iata cum, printr-o „lovitura de maestru”, stolo-bocii au vazut cu ochii lor ca 30,3%+5,8% nu fac 36,1 % ci =22,1%

  3. Domnule Nastase, va trimit o copie a unui comentariu destinat d-lui Geoana, comentariu care cred ca desi l-am facut pt actualul lider al PSD, cred ca va implica si pe Dvs :
    Orice ar face, D-l Geoana, nu reusestei sa evadeze din imaginea de „papagal ” politic. Nu este o insulta, dar toate discursurile lui Geoana suna ridicol si demagogic si ma unfla risul cind ma gindesc de exemplu cum a aparut in cizme si haine de muncitor atunci cind a avut ideea falimentara de a concura cu Basescu la Primarie !
    Aveti idee de ce a aterizat DL Geoana in postura de presedinte al PSD ? Pentru ca o persoana ca Dl Geoana nu deranjeaza si nu pericliteaza postul nimanui ! Domnia sa nu are stofa de lider politic , iar liderii adevarati din partid au astfel un moment de respiro in lupta lor pentru sefia PSD-ului. E o metoda veche de cind lumea, ca atunci cind intr-o grupare politica sint prea multe „nuci tari ” care se bat cap in cap, solutia de moment este alegerea unui lider de carton pina se va impune una din gruparile puternice din partid !
    Eu sint o persoana cu vederi profund de dreapta, care nu a votat niciodata partidele de extractie comunista gen FSN, PSD, PD, PC, PRM, etc.
    Am citit mai demult o carte a unui ceh care pretinde cu argumente credibile faptul ca comunistii din tarile est-europene au pregatit din timp un lot de politicieni care sa duca mai departe clasa politica comunista dupa caderea dictaturilor comuniste . Oameni scoliti afara, carismatici, educati, care sa poata manipula populatia si dupa caderea comunistilor . Iliescu, Nastase, Geoana, Roman, Voiculescu, Vadim, actualul Patriarh cred ca reprezinta astfel de oameni .
    Iliescu, Roman, Nastase au esuat lamentabil asa ca s-a decis ca Geoana sa duca temporar steagul mai departe . Evident ca nu pot demonstra cu argumente matematice acest lucru, dar toata evolutia post-comunista a Romaniei demonstreaza ca autorul ceh a avut dreptate .
    Cu cit romanii vor evolua mental, cu atit oameni ca cei mai sus mentionati
    ca de altfel ca tot PSD vor avea mai putini votanti . Pentru ca partidele alcatuite din reprezentanti privilegiati ai fostului regimului comunist nu au nici un viitor intr-o Romanie moderna, europeana datorita disparitiei biologice a votantilor si aparatnicilor nostalgici comunisti. Din aceasta perspectiva, desi sint o persoana de dreapta, imi doresc sa existe un partid adevarat de stinga care sa-i sprijine pe cei incapabili sa traiasca prin propriile lor forte .

  4. „V-am mai vorbit despre Asociatia celor 47 de ronini atunci cand v-am povestit despre fostul atasat militar roman in Japonia, Bagulescu, in perioada interbelica si dupa.”
    Nu o stiu. Povestiti. Pareti a avea acest destin , de bun povestitor. Va voi asculta cu placere la gura sobei.

  5. La mine nu a aparut nici un colindator, ceea ce inseamna ca si mie mi s-a dus buhul in cartier. Vad insa ca faceti ce faceti si nu le mai raspundeti corespondentilor. Ce-ati zice ca, intre doi ronini, sa aruncati o cautatura si pe blogul meu? Legendele acelea trebuie luate in serios, fiindca si ele v-au adus necazuri: inseamna ca destui neaveniti – proprietarul viei in acest caz – v-au folosit si va folosesc numele in scop de a-si masca matrapazlicurile. Ce ratiune ar avea un proprietar de vie sa afirme ca via nu-i a lui, ci a lui Adrian Nastase, decit de a arunca un lucru urit de pe el pe altul? Ce ratiune o fi avut sub guvernarea dumneavoastra vreun pesedist de linia a doua ca sa mearga in vama si sa afirme acolo ca marfurile sosite nu ar fi fost pentru el, ci pentru dumneavoastra? Anumite chestii aparent fara importanta nu ar trebui lasate sa se scurga. Petrecere frumoasa si distractie placuta, in rest.

  6. Cum aţi putut să dezamăgiţi săracul om!
    Trebuia să mergeţi repede şi să cumpăraţi via de la acel „Adrian Năstase” care era proprietar (probabil o potrivire de nume sau un mit urban). Mizilul este plin de oameni sufletişti, mai ţineţi minte schiţa lui Caragiale? Nenea Iancu ne spunea de un primar care vroia să mute capitala lumii întregi la Mizil, dacă se putea:
    „Din frageda lui tinereţe, Leonida a visat un Mizil mare, un Mizil cel puţin capitală de district deocamdată… Astfel, odată l-a-ntrebat profesorul la lecţia de geografie:
    – Leonido, care e capitala judeţului Buzău?
    – Mizilul, domnule! a răspuns cu mândrie tânărul Leonida, viitor primar al urbei sale natale.
    – Nu-i adevărat, Leonido, a zis profesorul; e Buzăul… Dar capitala judeţului Prahova?
    – Mizilul, domnule! a răspuns hotărât junele.
    – Nu-i adevărat, Leonido; este Ploeştii. Dar a judeţului Ialomiţa?
    – Mizilul, domnule! a răspuns desperat băiatul.
    – Nu-i Mizilul; e Călăraşii… Treci la loc!
    Leonida a tăcut, încruntându-şi sprâncenele – e foarte sprâncenat – şi a trecut la loc. Dar dacă a tăcut, asta nu înseamnă că n-a gândit…
    „A! şi-a zis el în gândul lui. A! care va să zică, Mizilul nu e capitală de judeţ!”…”

    Cel de acum vroia şi el la Mizil o vie a lui Adrian Năstase, deputat de Bucureşti. Trebuia să îi oferiţi o asemenea şansă. În definitiv, cel din schiţa lui Caragiale, primarul Leonida Condeescu, a obţinut oprirea expresului Bucureşti-Berlin şi scrierea pe placa trenului:
    „Berlin-Bucarest via Breslau-Midil, şi, viceversa: Bucarest-Berlin via Midil-Breslau”
    O vie ar fi fost un preţ mic, nu-i aşa?

  7. Apropo de legende, la Arad a fost inaugurat in perioada cat ati fost PM un centru ultra-modern de imagistica medicala. Din cate am auzit, investigatiile sunt platite de casele de asigurari si totul e la un nivel occidental.

    Zvonul aparut imediat dupa inaugurare e ca ati fi facut aceasta „combinatie” cu niste evrei, si ca ca aveti o cota parte din aceasta „afacere”.

    Poate doriti sa comentati ceva legat de acest zvon. Daca veti reusi sa convingeti si pe altii ca nu a fost o smecherie, am convingerea ca veti castiga de partea dumneavoastra o mare parte a alegatorilor Aradului.

    Din alta perspectiva mai generala poate ar trebui sa ne gandim de ce populatia are nevoie mereu de astfel de zvonuri negative. De ce e imposibil de crezut ca cineva poate actionea si din buna credintza?

  8. Cu siguranta exista multe fabulatii cu privire la ceea ce detin demnitarii. Multe dintre ele provin de la faptul ca alte persoane, poate sefi mai mici isi ascundeau propriile afaceri spunand ca sunt de fapt al unor oameni foarte influenti din stat .
    Din pacate stiu cateva exemple cu afaceri ale unor „personaje” din plan local de care adevaratii posesori spuneau ca sunt ale sefilor lor.

  9. @ pt aia (aya) academiciana, in legatura cu postarile tale de acum o saptamana
    cand altii ca argus , domino, mihnea, ban ma faceau: infectat, parazit, microb, etc, nu te-ai simtit sa imi aperi „onoarea”, dar cand l-am facut in gluma, potaie pe diogene ai sarit ca muscata de fund? de ce oare? este pt ca voi astia din stanga aveti un simtz de haita dezvoltat?

    @ argus si altii
    nu sunt membru al miscarii noua dreapta, habar nu am cine este murdarm, nu am nici o apartenenta politica; dar tu care esti intelectual de seama fatza de grobianul de mine, cum de nu ai realizat ca simbolul pe care il afiseaza cu fiecare postare este simbolul „noii drepte”?

  10. Domnule NASTASE,

    Nu sunt adeptul celor pistonati, impinsi de spate.
    Nu aveti nici o proba de câstigator prin alegeri.
    Detest asemenea persoane dar aceasta nu inseamna ca nu le respect alte calitati.

    Timpul nu este pierdut, incepeti cu o functie iesita din alegeri, p.e. primar intro comuna, dovediti calitatile omului ales, respectati promisiunile dupa care puteti gândi mai departe.

    V-am provocat in nenumarate rânduri la o comunicare, ati refuzat dovedind ca stiti totul, o manifestare care nu trebuie vazuta la un politician.

    Dar inainte de toate ma intreb, sunteti intradevar politician sau un fel de tragator de sfori.
    Va dau posibilitatea sa-mi raspundeti in direct pe adresa de e mail pe care o transmit.

    Am experienta a 25 ani de viata politica in lume, in politica se câstiga si se pierde, ambele aspecte trebuie bine metrizate.

    Nu ati apreciat când erati sef de partid si cu atât mai mult nu ati digerat pierderea politica si publica.

    V-am facut acest mesaj cu ocazia „La rencontre oecumenique de Taizé” unde am avut rdv cu unii amici politicieni din Genève.

    Prima parola sortita, mai exista Nastase ?, bien sûr se pregateste sa candideze presedinte, raspunsul lor d’abord maire et après…

    Salutati comunitatea din Corbu, LA MULTI ANI

    Stefan RADOVEANU

    Parinti nostri au fost colegi de armata

  11. Dom` profesor, constat ca nu stati bine cu numaratoarea. Aproximati la doar „cateva mii de oua” ! De ce nu ati rechemat opozitia sa le numere ! Nu era oare mai usor ?? Si atunci nu se creau legende, ca cea de la Tohan. ………. Cand aveti dubii asupra numararii, materialelor (vz. termopane, chinazarii, etc.) chemati portocalii ! Dar cu martori, ca astia-s mincinosi, in frunte cu taticul lor, primil marinar al tarii ! ……….. La Multi Ani ! Dv. in frumoasei familii Nastase !

  12. Eu stiu de Mega Image, de exemplu. Si de un iaz cu multi pesti 🙂 Mi s-au mai aratat prin tara cateva viloaie si vreo doua blocuri. Din pacate, tinichelele astea circula prin popor. Si nu vei scapa de ele, doar negandu-le. Ci compensand. Devenind ceea ce romanii au nevoie in acest moment. Un lider care sa scoata Romania din marasmul asta basesciano-becalicesc. Si o sa te ierte apoi si daca o sa cumperi Palatul Regal sau Delta Dunarii. Asa cum pe Basescu il iarta pentr orice tampenie doar pentru ca au senzatia ca el e singurul care… nu stiu exact ce… face!

  13. Aproopo de legende; mai in toamna , am cazat o echipa de muncitori de la Tg. Mures, vazindu-ma pe mine in rosu,mi-au spus ca si ei au lucrat la A.N., la TULCEA -.Eu, care sint tot cu ochiipe d-voastra,nu-mi scapa vreo emisiune sa nu ma informez, si tocmai mi-am amintit de confruntarea dintre Liviu MIHAIU si investitorul acela neamt,m-am straduit sa -i fac sa inteleag a despre ce e vorba, dar ”asa zicea lumea de acolo.”Deci, e foarte important pt.o seama ,care cred si azi in basme,sa mai demonmtati din aceste legende. Cind va iau apararea in situatii similare, nu imi pun niciodata problema ca asi fi naiva. LA MULTI ANI – SI GINDURI ALESE…….

  14. @ manuela
    cum de nu postezi niciodata mesajele mele pt tine?
    si cu cenzura vad ca nu ma slabesti deloc…ce sa fac ca sa te multumesc? uite zic si eu ca altii: nastase este viitorul romaniei, ele este presedintele pe care il visam cu totii, mai mult el poate instaura monarhia nastasiana in tzara asta, el este cel mai tare, cel mai bun, cel mai, cel mai, etc
    ce ai de gand sa faci cu postarile mele? le dai drumul sau nu? eu am vorbin cu nastase la telefon acum 5 minute si a zis ca e OK, nu se supara e baiat mare, accepta si critici

  15. La multi ani si la buna vedere (pe blog) ! . Sa nu va dati pe gheata fara patine. Sa cititi ravasele inainte de a manca placinta . La 12 noaptea, la cumpana intre ani ,sa va ganditi ce puteti face dvs. pentru Romania , nu ce poate face tara pentru dvs. (drepturi de autor JFK) . Sa va priviti sotia in ochi si sa va ganditi ca ,totusi, este destul de trist , inca, pe lumea asta iar pentru dvs. viata nu a insemnat doar un lung sir de nerealizari. Chiar daca ar mai fi doar o mana de sustinatori ai dv. in aceasta tara, tot merita sa fiti mandru de lucrul asta. Unii chiar va iubesc. Nu traiti degeaba, domnule Nastase. Inca. Va doresc sanatate si fericire , alaturi de cei dragi !

  16. scurta descriere vulgara a lu’ a.nastase:
    vocabularul a fost parcurs din plin in incercarea de a-l descrie pe adrian nastase. unora le-a fost imposibil sa se rezume la cinci cuvinte. s-a intamplat nu de putine ori ca unii oameni sa se abtina. premierul este descris fizic, moral, politic, intelectual.

    parerile sunt impartite intre „cult” si „ignorant”. insa cuvintele frecvent intalnite il infatiseaza ca fiind „arogant”, „nesimtit”, „bombonel”, „profitor”. remarcam si „case” la sectiunea descriere.

  17. Imi cer scuze. Iar am uitat ceva „on topic „. Acolo unde obisnuiesc eu sa pescuiesc vara, pe malul Dunarii, amonte de Braila , multi oameni stiu ca aveti o „toana” de vreo 10 km. Noroc ca eu am permis de 20 de ani si stiu ce si cum in aceasta problema. Puteti sa o treceti si pe aceasta la „zvonuri cu si despre fam. Nastase „…

  18. Domnule Nastase,

    cred ca in sfarsit romanii au inteles ca solutia generala a murit, daca din ea a mai ramasese o ultima farama de speranta, un „sa traiti bine”, e clar ca nu traim nici mai bine si nici o alta sansa sa o facem nu se arata in indepartatul orizont.
    de aceea a stat lumea acasa si nu a iesit la vot, imi permit sa spun ca de aceea nici nu o sa mai iasa. au realizat ca soarta le este pecetluita, ca orice ar face si orice ar incerca sunt pacaliti. ca la un joc in care intodeauna masa castiga… sau cum s-o fi numind chestia aia.
    lumea nu e proasta, e doar neputincioasa, si poate ca noi romanii avem prea mult bun simt, atat cat sa lasam orice nesimtit sa ne rosteasca ca pe niste taine, mai stiu eu ce banalitati invatate pe genunchi din nu stiu ce carte de manipulare din state.
    si totusi exista o problema, pentru ca ultima campanie a lui TB cu matura si curatenia a fost un esec. s-a saturat lumea de lozinci si prostii. cel care vrea sa candideze ar trebui sa poata raspunde oamenilor la cateva intrebari extrem de simple si precise:
    1. ce v-a face cu evaziunea fiscala (pornind de la simplu lautar, pana la mega-excroci)
    2. ce va face cu justitia (pornind de la medicul care ia in spital 17 milioane pentru o operatie de cataracta pana la procurori si judecatori).
    3. ce v-a face cu avutia nationala, pentru ca in ritmul in care se distruge si se vinde nu va mai ramane nimic in scurt timp.
    4. ce v-a face cu oamenii care se simt din ce in ce mai nesiguri intr-o tara din ce in ce mai saraca si mai scumpa.
    daca cineva va stii sa raspunda sincer la aceste 4 intrebari, cred ca va avea o sansa. daca nu… nu.
    orice incercare de…vom creste PIB-ul, si vom drege… sunt deja fumate, lumea are la activ galerie de pinochio care au promis marea cu sarea si nu au facut decat sa se imbogateasca intr-o tara care saraceste din ce in ce.
    va doresc un an nou fericit !

  19. barfa cu miros de credibilitate!!!!!!!!!!!!!!!!
    nu stiu cati stiu sau daca informatia a ajuns la nivelul presei, cum ca familia Nastase este actionara in cel mai mare lant de farmacii din Romania -respectiv Sensiblu- care de curand a fuzionat cu cel mai mare lant de farmacii din Europa -respectiv Boots-.In lumea farmacistilor, se vorbeste inclusiv despre faptul ca Dana Nastase are actiuni si-n Antibiotica Iasi -care in curand va fi scoasa la licitatie-.Buna matusa a fost Tamara asta si cred ca ce se stie, este numai o parte a impresionantei averi a acestei matusici.

    si spuneatzi ca nastase e patruns de idealurile stangii autentice? e mai bogat decat credeti voi…in curand o sa apara in top 300

  20. Super tare faza cu Via din Mizil!
    Viaţa bate blogul!
    Mă raliez părerii Bibliotecarului, scena este desprinsă parcă din nenea Iancu…
    Pe mine m-a trimis mai mult cu gândul la Căldură mare, aia cu „amice, eşti idiot!”… cu confuzia dintre str. Pacienţei şi str. Sapienţei… Curat comic absurd, parol!
    Îmi imaginez scena şi mă tăvălesc pe jos de râs:
    „Să trăiţi, dom’ Năstase, sunt eu, cel cu via… cu via din Tohan… via dumneavoastră!”

    Apropo de corupţie şi comic absurd, îmi aduc aminte de o glumă de la Radio Erevan.

    Este adevărat că tovarăşului Gorki i s-a dat o maşină?
    Da este adevărat, însă nu o maşină, ci o bicicletă şi nu i s-a dat ci i s-a luat!

    Tot aşa şi cu Năstase – Patru Case, coruptul şi arogantul… mituri inventate de duşmanii dumneavoastră politici… Până la urmă, cred că nu aveţi patru case, ci doar via din Tohan… 🙂

  21. @neinfectat de comunism

    Oamenii autentici de stânga sunt bogaţi şi nu doar sufleteşte.
    Pentru că stânga este preocupată de problemele oamenilor şi cel care este atent la evoluţiile societăţii se îmbogăţeşte.
    Ce este pentru tine dreapta, neinfectatule? Să mergi la biserică? Să crezi în REGE? Apropo, la mulţi ani de ZIUA REPUBLICII!

    Stânga este mereu actuală, activă şi puternică, deoarece ţine seama de legităţile procesului istoric. Şi cei care nu înţeleg evoluţia umanităţii sunt sortiţi extincţiei, ca nişte epave istorice.
    Deci oamenii de stânga, aici şi aiurea, sunt oameni de succes, bogaţi, care au înţeles evoluţia istoriei. Pe mine nu mă deranjează faptul că omul politic X este bogat. Asta este mentalitatea de cazarmă ceauşiştă a lui Băsescu… Şo pe ei!
    Dar Băsescu nu s-a îmbogăţit cu bişniţă înainte de ’89? Care este averea lui Băsescu?

  22. @Neinjectat
    Ce e aia „se vorbeste”? Se vde clar ca lansezi tiribombe fara niciun fel de acoperire si dovada.Deci la asta va pricepeti .Si apoi nu-i capitalism? Daca ar fi actionar la farmacii si IAntibiotice Iasi ,care-i problema?Scrie undeva ce bani a investit acolo ?E vreo dovada ca-s murdari?
    Daca mergem pe chestia asta, as putea spune ca maca-ta a investit in toate closetele din Romania ca sa le curete , sa le dezinfecteze , sa nu cumva sa-l atinga pe fecioru-sau vreun streptococ, gonococ, etc.De aia esti tu neinfectat.
    Referitor la simbolul noii drepte o sa-ti spun ca ar fi fost mai logic ca acesta sa fie simbolul legionarilor, ca despre asta vorbesc acolo, iar sumbolul acestora era reprezentat de trei
    zabrele verticale peste trei orizontale.

  23. La multi ani cu sanatate, cu impliniri si incredere neclintita in bine.
    In legatura cu „via de la Tohani”, va sugerez sa faceti un inventar al acestor „proprietati” si sa ganditi o strategie pentru demontarea acestor zvonuri. Nu pentru unii ca „neinfectatul” de nu stiu ce care-si varsa veninul pe aici, ci pentru multi naivi. Nu va fi usor, fiindca o vorba veche spune ca un nebun arunca o piatra in balta si o mie de intelepti nu reusesc sa o scoata.E insa absolut necesar si, cred eu, aveti nevoie de un consilier specializat in domeniu.Unul siret si inventiv, nu neaparat entuziast.

  24. D-le Nastase, vina pentru proliferarea acestor legende va apartine in exclusivitate. Vreme de 4 ani, cat ati fost ministru, dosarului Flota nu i s-a „dat liber” pe principiul „noi nu-i legam pe ei, nici ei nu ne leaga pe noi”. Adica interpretarea postdecembrista a celebrului „vin ai nostri, pleaca ai nostri”. Ati pierdut niste alegeri pe care le aveati practic in buzunar doar pentru ca v-ati temut sa deschideti Cutia Pandorei si sa-l infatisati lumii pe Basesecu in adevarata sa lumina, de mare hot al tranzitiei.

    Iar dupa ce-a castigat alegerile, Basescu n-a avut nici o jena sa va plimbe doi ani pe la DNA pentru niste chestii in cel mai rau caz minore, si daca va imaginati ca etichetele cu termopanele si respectiv matusa Tamara nu s-au lipit pe creierii romanilor va inselati. Si asta inca nu-i nimic: in fiecare judet activistii locali ai PD „au grija” sa se stie ca Nastase are prin partea locului mosii, paduri, balti samd.

    Pe scurt, nu poti lupta cu manusi de catifea si intrigi fine, de salon, contra unui maciucar din port, care trage flegme si da cu sisul, de preferinta pe la spate. Daca nu constientizati pe deplin lucrul asta n-aveti nici o sansa (nici dvs nici PSD-ul) la viitoarele alegeri.

  25. CU OCAZIA ANULUI NOU 2008 VA URMA MULTA FERICIRE, SANATATE,LINISTE SUFLETEASCA SI PUTERE DE MUNCA DUMNEAVOASTRA SI INTREGII FAMILII.
    TOTODATA, APRECIEM ARTICOLUL DUMNEAVOASTRA „DRUMUL SI SEMNE” PUBLICAT IN J.N. DIN DATA DE 19.12.2007 CA FIIND UNUL DIN CELE MAI BUNE ARTICOLE PUBLICATE IN PRESA ANULUI 2007.

    LA MULTI ANI !

  26. @arsug
    uauu!!asa cum ai invatat la stefan gheorghiu, mi-ai „demontat logic” afirmatiile; m-ai combatut energic doar pt ca nu suporti ca cineva sa zica ceva daunator despre speranta romaniei, viitorul nostru presedinte, un intelectual fin, un ales mostenitor al unei babe senile care la 97 de ani juca pervers pe piatza imobiliarelor…

  27. @ neinfectat de comunism – mare i gradina ta , doamne!!! nene , mata esti liber sa crezi si sa scrii ce vrei , da parca esti un program de calculator!! chiar nu ai nicio indoiala, nici o umbra macar?????? esti de plans si jale!!

  28. @Neinjectat
    Tot ce spui sunt numai baliverne.Uita-te in oglinda cand vorbesti si ai sa constati ca vorbeste gura fara tine.Ce dovezi ai avut pana acum referitor la ce-ai spus? nimic.
    Aici, pe blog, cine afirma ceva trebuie ,cat de cat sa vina si cu niste argumente de sprijin.Esti singurul care faci nota discordanta , dar nu-ti pasa fiindca ai obrazul gros si creierul mic.
    Mai potrivit ai fi la o taraba in piata la vandut castraveti, dupa monologul de patru clase pe care-l ai.

  29. @Neinjectat
    Mi-am dat seama din ultima ta postare ca ai gandit prelung si temeinic, si ai dreptate : viitorul presedintele nu trebuie sa fie un intelectual fin.Viitorul presedinte trebuie sa fie un marlan sadea care sa se sprijine intr-o bata, fara cultura (ca nu are nevoie), din cand in cand sa scoata din buzunar o sticla de whisky din care sa traga doua gaturi, dupa care s-o puna la loc pentru mai tarziu, sa scuipe coji de seminte printre dinti, sa-si injure nevasta, sa fie inconjurat de javre si sa conduca tara prin referendumuri ori prin convocari populare in Piata Mare.Asa -l visezi nu ?Bravo ! Esti omul de tip nou, mult visat de altcineva.Cu asa un presedinte si cu de-alde tine, toti unul si unul, cu cap-dar fara nimic in el, Romania abia atunci va urca pe noi culmi de progres si mai ales civilizatie.Sansele sunt mari fiindca vad ca la ora actuala, scoala romaneasca scoate tot mai multi tipi instruiti si educati
    idem ca tine.

  30. Buna ziua domnule prim-ministru,
    Sa aveti un an mult mai bun decat cei trecuti, sa va bucureti de cei dragi sa fiti sanatos si voios si sa va intoarceti acolo unde va este locul, in fruntea tarii.
    Sa ne auzim cu bine peste un an.

Lasă un răspuns